Stiri pe scurt 20 Mai 2016

loading...

Stiri pe scur 20 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  20  Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 20 mai. In anul 1711, Dimitrie Cantemir (n. 26 octombrie 1673 – d. 21 august 1723) a adresat o proclamaţie locuitorilor Moldovei, prin care erau chemaţi să participe la războiul împotriva imperiului otoman.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Vlad Voiculescu în funcţia de Ministru al Sănătăţii. Premierul a spus, că a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii şi că acesta va depune vineri jurământul de învestire. Cioloş a precizat că a ezitat între a numi un om din sistem şi unul din afara acestuia, dar care îl cunoaşte şi are o viziune asupra reformelor necesare. Cioloş a mai spus că o să-i predea lui Voiculescu ceea ce a făcut în perioada interimatului său la minister şi a adăugat că rămâne angajat pe domeniul Sănătăţii, până la finalul mandatului său de premier pentru că vrea să mişte sistemul.

Filmul „Bacalaureat”, semnat de Cristian Mungiu, a avut, premiera simultană la Cannes şi Bucureşti. „Bac-ul e un prag”,a declarat Cristian Mungiu la avanpremieră. Criticii de film din toată lumea au elogiat filmul după proiecţia de gală de la Cannes. Cristian Mungiu, Adrian Titieni, Maria Drăguş, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareş Andrici au zâmbit fotografilor, joi, pe covorul roşu de la Cannes. Conferinţa de presă de după proiecţia de gală a filmului a fost transmisă live, pe pagina oficială de YouTube a Festivalului de la Cannes.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început, judecata în faza de apel în dosarul „Microsoft”, cauză în care, în primă instanţă Gabriel Sandu, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan au fost condamnaţi la închisoare cu executare, Dumitru Nicolae primind o pedeapsă cu suspendare. La data de 24 martie, judecătorii au dat prima decizie în dosarul „Microsoft”, astfel că trei dintre inculpaţi, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Gheorghe Ştefan, au primit condamnări cu executare, în timp ce omul de afaceri Dumitru Nicolae a primit o pedeapsă cu suspendare.

Angajaţii companiei Globe Ground România, cea care se ocupă de gestionarea bagajelor si de pregătirea avioanelor înainte de zbor, vor intra în grevă de avertisment, timp de două ore, după ce negocierile cu conducerea companiei au eşuat. Angajaţii Global Ground România sunt nemulţumiţi de nivelul de salarizare, de programul de lucru şi de numărul de angajaţi, raportat la volumul de muncă.

După succesul înregistrat cu volumul “Flash-uri din sens opus”, poliţistul braşovean Marian Godină revine în atenţia cititorilor, de această dată adresându-se celor mici şi dornici de a afla ce înseamnă această meserie şi care sunt regulile de circulaţie. Marian Godină le explică celor mici ce presupune meseria de poliţist în noua sa carte, „În misiune cu Marian”. Curtea Veche Publishing pregăteşte o nouă carte semnată de carismaticul om al legii, “În misiune cu Marian”, volum ce cuprinde o serie de povestiri simpatice pentru copii, ilustrate cu imagini sugestive şi atractive.

Numărul locurilor de muncă vacante a totalizat în primul trimestru 58.284, în creştere cu 6,4% faţă de trimestrul anterior, la o rată de 1,27%, cu 0,06 puncte procentuale peste nivelul din ultimele trei luni ale anului trecut. Comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2015, numărul locurilor vacante a crescut cu 29%, iar rata cu 0,24 puncte procentuale.

Cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică (3,47%), alte activităţi de servicii, respectiv în activităţi de spectacole, culturale şi recreative (2,5% fiecare în parte). În industria prelucrătoare s-au concentrat peste 25% din numărul total al locurilor de muncă vacante (15.000 locuri vacante), iar rata a luat valoarea de 1,31%.

Deşi este activ în politică de mulţi ani, profesorul Daniel Barbu face o figură aparte. O oarecare inadecvare, un pic de stinghereală şi tentaţia de a răspunde onest unor întrebări de care un politician de carieră ştie sau încearcă să se ferească fac din candidatul ALDE pentru primăria Bucureştiului un personaj mai degrabă curios în peisajul acestor alegeri. Pentru cineva care încearcă să obţină voturi, Daniel Barbu pare să fie insensibil la diversele zone de influenţă şi putere din societate. La întrebarea ”Veţi da bani de la buget pentru Catedrala Mântuirii Neamului?”, candidatul ALDE răspunde neechivoc: “Simplu şi scurt, nu.”

Oamenii de ştiinţă din Suedia lucrează la un „leac” pentru pedofilie, studiul acestora bazându-se pe un medicament care perturbă testosteronul. Un studiu condus de Katarina Alanko a analizat întrebarea dacă pedofilia poate fi moştenită. Rezultatele au arătat că aproximativ 5% dintre bărbaţii participanţi la studiu au realizat abuzuri împotriva copiilor.

Cercetarea realizată la Universitatea Nottingham Trent a analizat dacă vreun medicament a fost de ajutor infractorilor sexuali care au luptat cu obsesia lor. S-a constatat că în timp ce peste 90% dintre ei au comis infracţiuni împotriva copiilor, cei mai mulţi dintre ei au abuzat, de asemenea şi adulţi. Victimele au inclus atât bărbaţi, cât şi femei. Aceşti agresori vor căuta orice oportunitate posibilă pentru satisfacţia sexuală şi, din păcate, copiii sunt adesea mai vulnerabili şi reprezintă o ”pradă” mai uşoară.

Arhitecţii au găsit o modalitate revoluţionară de a răspândi verdeaţa în marile urbe, şi anume o „grădină cibernetică” care funcţionează în mod autonom şi poate găsi resurse proprii. Proiectul se numeşte „Hortcum machina, B ” şi a fost creat de William Victor Camilleri în parteneriat cu Danilo Sampaio de la Şcoala de Arhitectură Bartlett de la University College din Londra. Dispozitivul modern foloseşte o serie de senzori de monitorizare electro-fiziologică a plantei, care, practic, îi conferă o formă primitivă de „inteligenţă”.

Premierul Dacian Cioloş nu exclude posibilitatea ca pe piaţa românească să mai existe o altă companie care să livreze produse biocide neconforme, asemeni Hexi Pharma, dar a precizat că legislaţia urmează a fi modificată astfel încât să crească transparenţa şi rigoarea procedurii de achiziţionare. Seful Executivului a fost întrebat dacă în cele şase luni de guvernare a primit rapoarte de la SRI inclusiv pe subiectul Hexi Pharma, iar el a răspuns că ministrul Sănătăţii a avut informări, dar pe situaţia din sănătate în general.

SRI a transmis, între 2011-2016, preşedinţilor României, prim-miniştrilor, preşedinţilor Parlamentului, miniştrilor Sănătăţii, 115 documente vizând infecţiile intraspitaliceşti şi doar 4 informări privind Hexi Pharma, către autorităţi locale din Cluj şi Vâlcea şi Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri Comisia parlamentară de control a activităţii SRI. În acelaşi interval, alte 388 de documente referitoare la infecţii intraspitaliceşti şi infecţii nosocomiale au fost trimise prefecţilor şi preşedinţilor de CJ.

Cetăţenii români cu domiciliu în România care au realizat venituri din străinătate în 2015, , trebuie să completeze şi să depună Declaraţia 201 privind veniturile realizate din străinătate până în 25 mai 2016. Excepţie fac veniturile reprezentând salariile plătite de un angajator străin pentru activităţile desfăşurate în străinătate.

Cetăţenii străini care au obţinut rezidenţa fiscală în România, au fost prezenţi în ţară mai mult de 183 zile sau au centrul intereselor vitale în România au de asemenea obligaţia de a depune Declaraţia 201 privind veniturile realizate din străinătate. Formularul se poate completa online accesând www.eguvernare.ro şi utilizând un certificat digital. Alternativ, formularul completat pe hârtie poate fi trimis prin poştă, sau depus direct la registratura administraţiei fiscale în a cărei rază teritorială se află domiciliul contribuabilului.

Mario Draghi, guvernatorul Băncii Centrale Europene, începe să descopere că puterea de cumpărare a BCE nu este la fel de puternică precum se aştepta când a pornit programul de relaxare monetară. La mai puţin de doi ani de când preşedintele BCE a anunţat că va impulsiona achiziţiile băncii cu 3.000 de miliarde de euro pentru a creşte inflaţia, achiziţiile sunt pe punctul de a atinge un nou maxim record, însă inflaţia nu a făcut decât să se înrăutăţească în zona euro.

Patruzeci de persoane au ajuns, în ultima săptămână, la spitale din judeţul Sibiu după ce au fost înţepate de căpuşe, în timp ce de la jumătatea lunii martie până în prezent 221 de sibieni s-au prezentat la urgenţe cu această problemă. Potrivit unui comunicat transmis,de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, după ce au fost centralizate datele din cele şase unităţi spitaliceşti din judeţ s-a observat o creştere a numărului de persoane înţepate de căpuşe care s-au prezentat în serviciile de Primiri Urgenţe.

In ultima săptămână s-au prezentat la UPU din cadrul Spitalului de Urgenţă Sibiu un număr de 16 persoane, la Spitalul de Pediatrie – 11 persoane, alte opt s-au prezentat la Spitalul Municipal Mediaş şi cinci persoane la Spitalul Militar Sibiu. Reprezentanţii DSP Sibiu spun că se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri în perioada următoare.

Comisia Europeană (CE) a deblocat rambursările pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU 2007-2013), în valoare de 167 milioane de euro, pentru care termenul de plată a fost întrerupt în luna februarie 2016. Anunţul a venit din partea domnului Michel Servoz, Director General al Direcţiei Generale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune din cadrul CE, într-o întâlnire cu Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene, precizează Ministerul Fondurilor Europene (MFE) prin intermediul unui comunicat de presă. Autoritatea de Management POSDRU din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a trimis săptămâna trecută o altă tranşă, de 372 de milioane euro.

Poliţiştii de frontieră români, aflaţi în Grecia, au desfăşurat alte două operaţiuni în cadrul cărora au salvat 98 de persoane, printre care şi 21 de copii, cel mai mic având numai câteva luni, care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee. Poliţiştii de frontieră au identificat două ambarcaţiuni gonflabile de mici dimensiuni, pe care se aflau zeci de femei şi copii. De la începutul detaşării în misiunea Frontex, respectiv martie 2016, nava Poliţiei de Frontieră Române MAI 1104 a efectuat un număr de 39 de misiuni, fiind implicată în 13 acţiuni de salvare şi căutare pe mare.

Mai mulţi experţi internaţionali in eCommerce vor susţine discursuri pe 9 şi 10 iunie, în cadrul manifestărilor de la ICEEfest. Pe 9 iunie, vor conferenţia despre vânzări şi optimizare: Marco Bertozzi -Global Chief Revenue in cadrul Performics, James Finlayson (Verve Search – companie care serveşte clienţi din peste 10 tari), Antonio Eram (Netopia – segmentul de top al soluţiilor de plăţi electronice) si Yousuf Khatib (Marketizator – un tech startup premiat ce oferă soluţii de optimizare complete) Ivan Imhoff – Head of Conversion Rate Optimisation @ House of Kaizen, dar şi Thorsten Hermes (Head of Strategy & Digital Innovation, Google) sau Karolina Janus (Client Solutions Manager CEE, Facebook) .

Producţia originală HBO „All the Way/ Până la capăt” în care Bryan Cranston (profesorul Walter White din serialul „Breaking Bad”) joacă rolul preşedintelui Lyndon B. Johnson, va fi difuzată în premieră şi în exclusivitate la HBO duminică, 22 mai (20:00),fiind disponibilă din aceeaşi zi şi pe HBO GO. Proiectul HBO Films, „All the Way” prezintă primul an al preşedinţiei lui Lyndon B. Johnson, al treizeci şi şaselea preşedinte al Statelor Unite ale Americii (1963-1969).

Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică doborârea avionului egiptean prăbuşit în Marea Mediterană, conform unor site-uri afiliate organizaţiei fundamentaliste sunnite. Un pasager irakian s-a aruncat în aer la bordul avionului companiei EgyptAir. Informaţiile au fost confirmate de surse islamiste citate de Centrul European pentru Studii Strategice şi Securitate (ESISC). Mesajele de revendicare nu au putut fi confirmate din surse independente.

Avionul de pasageri egiptean prăbuşit în Marea Mediterană probabil a avut o bombă la bord, au afirmat acum câteva ore surse din cadrul Administraţiei SUA şi din serviciile de informaţii americane citate de postul CNN. „Primele indicii par să confirme ipoteza unei bombe”. Probabilitatea unui atac terorist este mai mare decât cea a unei defecţiuni tehnice în cazul avionului de pasageri prăbuşit în Marea Mediterană.

Uniunea Europeană intenţionează să prelungească, în iulie, sancţiunile impuse Rusiei din anul 2014 pe fondul crizei din Ucraina. Uniunea Europeană, Statele Unite şi Canada au impus Rusiei sancţiuni economice, politice şi diplomatice pentru anexarea regiunii ucrainene Crimeea, în 2014, şi pentru implicarea în conflictul separatist din estul Ucrainei.

Numărul imigranţilor înregistraţi pe teritoriul Greciei, de la începutul acestui an, a ajuns la 54.574. peste 29.000 de imigranţi se află în nordul Greciei, 9.183 fiind cazaţi la centrul pentru refugiaţi de la Idomeni, iar 14.510 se află în zona capitalei elene, Atena, în regiunea Attica. În insulele greceşti din Marea Egee se află peste 8.549 de imigranţi. Grecia este principala poartă de intrare pentru imigranţii care se îndreaptă spre centrul Europei din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. În anul 2015, în Uniunea Europeană au ajuns peste 1,8 milioane de extracomunitari.

Dispariţia zborului MS804, operat de EgyptAir, din data de 19 mai, reprezintă încă o pată neagră în istoria recentă a companiei, ridicând mari semne de întrebare cu privire la siguranţa zborurilor egiptene, precum şi a turismului din această ţară. Dispariţia aeronavei vine la mai puţin de două luni după ce un alt zbor al companiei egiptene, MS181, a fost deturnat de un pasager ce ameninţa că se va detona, purtând asupra sa o vestă explozivă. Avionul a aterizat în siguranţă în Cipru iar explozibilul a fost declarat ca fiind unul fals, însă incidentul avea să reprezinte încă o pată neagră privind măsurile de securitate ale companiei.

Nasser al-Omar, un cleric influent din Arabia Saudită, a interzis folosirea de filtre pentru selfie-uri, deoarece le consideră „păcătoase”. Nasser al-Omar, care are mai mult de un milion de urmăritori pe Twitter, a făcut apel pe reţeaua de microblogging la credincioşi să nu mai folosească filtre în selfie-urile făcute prin intermediul unor aplicaţii. Deşi nu le numeşte, cel mai probabil se referă la aplicaţii precum Snapchat sau MSQRD.

Cea de-a doua elevă din cele 219 răpite în anul 2014 de gruparea teroristă Boko Haram de la o şcoală din oraşul nigerian Chibok a fost găsită de militari. Colonelul Sani Usman, a spus că Serah Luka se numără printre cele 97 de persoane (femei şi copii) salvate de trupe în cadrul unor operaţiuni desfăşurate în statul Borno, din nord-estul Nigeriei. Acesta a adăugat că operaţiunile au avut loc în regiunea Demoba din statul Borno.

Cinci camioane înmatriculate în Europa de Est, inclusiv în România, au fost atacate cu pietre, în timp ce erau parcate în diferite locuri din comuna Loudéac, situată în vestul Franţei. Rezervoarele a patru dintre acestea fiind perforate. Niciunul dintre şoferi nu a fost rănit. Camionul înmatriculat în România se afla în parcarea magazinului Lidl, iar în urma impactului cu pietre i s-a perforat rezervorul de carburant şi i s-a deteriorat parbrizul. Atacatorii nu au cerut şi nu au luat nimic.

Fuselajul avionului EgyptAir care efectua o cursă Paris-Cairo şi s-a prăbuşit în cursul nopţii de miercuri spre joi a fost descoperit vineri la 290 de kilometri de oraşul Alexandria din regiunea de coastă a Egiptului, în sudul Mării Mediterane. Avioane şi vase ale forţelor egiptene au descoperit bunuri ale pasagerilor. Operaţiunea continuă în zonă pentru a recupera cutia neagră a aeronavei. Au existat mai multe confuzii cu privire la găsirea fuselajului avionului prăbuşit în Mediterană. Compania aeriană EgyptAir a anunţat joi că au fost descoperite fragmente ale avionului în Mediterană, dar a retras ulterior declaraţia.

SPORT

Reprezentantele României pe tabloul principal de simplu de la Roland Garros şi-au aflat adversarele din primul tur, dar şi traseul spre finala din 4 iunie. Simona Halep, favorită numărul 6, a avut parte de o tragere accesibilă. Ea va debuta cu japoneza Hibino, prima adversară cu pretenţii la titlu urmând să „apară”, teoretic, abia în sferturi (Radwanska / Errani). Simona nu se află pe aceeaşi jumătate de tablou cu Serena Williams, dar se află pe aceeaşi parte cu Irina Begu, cu care se poate înfrunta în semifinale. Pe aceaşi jumătate se mai regăsesc Garbine Muguruza, Petra Kvitova şi Svetlana Kuznetsova dintre jucătoarele cu pretenţii la titlu.

Războiul dintre Gigi Becali şi Clubul Sportiv Steaua este departe de a fi încheiat, iar acum pare să intre într-o nouă etapă. Patronul echipei de fotbal a declanşat un contraatac la adresa CSA după ce Tribunalul Bucureşti a decis că poate folosi numele Fotbal Club Steaua Bucureşti. Reprezentanţii MApN au depus recurs, însă până la o decizie definitivă în acest caz, Becali spune că e gata să deschidă un nou proces pentru a-şi recupera investiţiile făcute în baza sportivă din Ghencea.

Becali a anunţat că va schimba actualul logo al Stelei cu unul pe care să apară clar denumirea echipei şi nu FCSB cum se întâmplă în prezent. Iniţial, clubul de fotbal înregistrase la OSIM marca Fotbal Club Steaua (foto, în dreapta), însă după decizia Tribunalului Bucreşti Becali a dispus înregistrarea altor 3 mărci „Steaua Bucureşti”, pentru a demonstra, spune el, că poate folosi fără probleme numele, iar Clubul Sportiv a câştigat în instanţă doar vechiul logo al echipei.

Steaua continuă curăţenia de vară, iar lista plecărilor conţine deja 10 nume. Ciprian Marica, Paul Pârvulescu, Cornel Râpă, Gabi Iancu, Nicandro Breeveld, Timo Gebhart şi Houssine Kharja au fost deja puşi pe liber, în timp ce Gregory Tade, Jean-Sony Alcenat şi Tha’er Bawab au fost anunţaţi că nu mai e nevoei de serviciile lor, însă nu au ajuns la o înţelegere cu oficialii roş-albaştrilor în ceea ce priveşte condiţiile despărţirii.

Paul Gascogne (48 de ani) este considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători de fotbal din istorie, dar părerea unanimă e că acesta nu şi-a atins niciodată potenţialul maxim din cauza problemelor din viaţa extresportivă. Fostul mijlocaş al naţionalei Angliei s-a luptat cu dependenţa de alcool încă din timpul carierei, însă în ultimii ani aceasta s-a agravat şi au fost momente în care acesta i-a făcut pe fanii săi să se teamă de ce e mai rău.

La finalul anului trecut, Gascoigne era aproape de un sfârşit tragic, fiind găsit inconştient şi plin de sânge în camera unui hotel, iar în urmă cu nici o lună (pe 26 martie) a fost fotografiat englezi aproape desfigurat, cu tăieturi pe faţă, cu o cutie de bere în mână şi însoţit de un ofiţer de poliţie. Imediat Gazza a postat un mesaj prin care anunţa că va încerca din nou să scape de dependenţa de alcool, iar acum a ieşit să spună lumii că acel moment l-a făcut să fie şi mai determinat în lupta cu „demonii săi”.

David Ginola a suferit un stop cardiac, în Franţa, informează presa din Hexagon, care susţine că fostul mare fotbalist francez a fost transportat de urgenţă la un spital din Monaco. Noi informaţii oferite de presa din Marea Britanie despre starea lui David Ginola. Daily Mail scrie că fostul mare fotbalist francez este în comă, iar starea sa e în continuare gravă, dar stabilă. În vârstă de 49 de ani, Ginola ar fi suferit un infarct în timp ce juca fotbal şi s-a prăbuşit inconştient pe gazon, fiind transportat de urgenţă la spitalul „Prinţesa Grace” din Monaco.

Astăzi a venit rândul lui Ştefan Gadola să fie chemat la audieri de procurorii DIICOT. Gadola a fost unul dintre acţionarii minoritari la CFR Cluj, prin firma Energobit, a cărei co-fondator şi acţionar era, în perioada vizată de ancheta DIICOT. După retragerea lui Arpad Paszkany din acţionariatul echipei, lui Gadola i s-a propus să preia pachetul majoritar de acţiuni, dar acesta a refuzat. Ştefan Gadola a petrecut 3 ore în sediul DIICOT, iar la ieşire n-a vrut să ofere multe informaţii despre ce a fost întrebat acolo.

Echipa germană Bayer Leverkusen l-a transferat pe atacantul în vârstă de 23 de ani, Kevin Volland, după ce a plătit 20 de milioane de euro formaţiei Hoffenheim. Atacantul Kevin Volland are 6 selecţii la naţionala Germaniei şi a semnat un contract pe 5 ani. Kevin Volland a declarat că a acceptat oferta echipei Bayer Leverkusen pentru că are şansa să evolueze în Liga Campionilor. Kevin Volland a evoluat în 132 de meciuri în Bundesliga pentru Hoffenheim. Atacantul a marcat 33 de goluri şi a reuşit 38 de pase decisive. Dorit şi de campioana Bayern Munchen, Volland a înscris 8 goluri pentru Hoffenheim în acest sezon.

Majoritatea jucătorilor de top de astăzi s-au format la competiţii de Tennis Europe. Urmează a cincea ediţie a Dr. Oetker Junior TrophyPreşedintele Tennis Europe, Jacques Dupre, apreciază calitatea turneelor Dr. Oetker Junior Trophy organizate în România. Această competiţie internaţională TE, categoria 1, se află la a cincea ediţie, turneul Dr. Oetker Junior Trophy urmând să se dispute pe terenurile din cadrul Centrului Naţional de Tenis din Bucureşti, în perioada 23-29 mai.

Au mai rămas trei săptămâni până la debutul României la Euro 2016, iar tricolorii pregătesc turneul final din Franţa cu un cantonament în Italia, unde vor disputa partide amicale cu Ucraina şi RD Congo. Silviu Lung a prins lotul României pentru Campionatul European şi dacă nu va interveni nimic neprevăzut pe 10 iunie va deveni al doilea membru al familiei sale care joacă la un turneu final al Euro, după ce în urmă cu 32 de ani tatăl său, Silviu Lung senior, reprezenta România la CE 1984, organizat tot în Franţa.

Situaţia lui Mircea Rednic la Dinamo rămâne în continuare incertă, tehnicianul de 54 de ani fiind în acest moment mai aproape de o despărţire de roş-albi decât de o prelungire a contractului scadent în această vară. Plecarea lui Rednic ar putea fi însă urmată şi e o mini-revoluţie la nivelul lotului de jucători, mai mulţi fotbalişti fiind decişi să-l urmeze pe tehnician. Olandezul Romario Kortzorg este ultimul fotbalist care spune deschis că nu va mai continua în Ştefan cel Mare, dacă Rednic nu va rămâne. Milocaşul consideră că echipa ar avea mult de pierdut prin plecarea lui Rednic.

Fundaşul român Laszlo Sepsi a fost integralist la FC Nurnberg, joi seară, în remiza echipei sale, scor 1-1, în deplasare cu Eintracht Frankfurt, în prima manşă a barajului de menţinere/promovare în prima ligă germană de fotbal. Pe Commerzbank-Arena, în faţa a 51.500 de spectatori, FC Nurnberg a deschis scorul după autogolul lui Marco Russ, din minutul 43. Eintracht a egalat prin reuşita sârbului Mijat Gacinovic, din minutul 65. Sepsi a evoluat ca fundaş stânga. Returul va avea loc luni seară, de la ora 21:30, pe arena din Nurnberg.

Steven Gerrard şi Frank Lampard, fostele staruri din Premier League, nu se află în topul celor 3 fotbalişti cu cele mai mari câştiguri din Major League Soccer. Răzvan Cociş, fostul jucător al echipei naţionale de fotbal a României, câştigă de aproape 50 de ori mai puţin decât Kaka.Mijlocaşul Răzvan Cociş, fotbalist care în prezent evoluează la echipa Chicago Fire, câştigă 160.000 de dolari anual.

Brazilianul Kaka, jucător care a evoluat la AC Milan şi Real Madrid, este pe primul loc în topul celor mai bine plătiţi fotbalişti din Major League Soccer. Kaka este plătit de clubul la care joacă, Orlando City, cu 7.167.500 de dolari. Kaka este urmat de fotbalistul echipei FC Toronto, Sebastian Giovinco. Fotbalistul care a jucat la Juventus Torino, este răsplătit de gruparea canadiană cu 7.115.556 de dolari.

Un atacant şi un mijlocaş central. Sunt transferurile pe care Becali le-a pus în capul listei de priorităţi pentru această vară. Patronul Stelei a vorbit despre posibilitatea ca Denis Alibec, pe care l-a dorit în iarnă, să ajungă la Steaua şi a dezvăluit numele vârfului de atac care l-a impresionoat. Mihai Stoica face eforturi pentru a-l aduce la Steaua pe Nathan Junior, atacantul brazilian cu un sezon de vis în Portugalia, în speranţa că va putea rezolva problemele din ofensiva vicecampioanei. În acest timp, patronul Stelei vorbeşte despre doi dintre atacanţii cu care România va merge la EURO 2016, Denis Alibec şi Florin Andone.

Victoria lui Ungur nu a putut fi dublată de un succes al lui Marius Copil, astfel că România rămâne cu un singur reprezentant pe tabloul pincipal de simplu al turneului de Mare Şlem. Adădeanul a pierdut, scor 4-6, 6-3, 4-6, în faţa spaniolului Roberto Carballes Baena. Jucătorul român de tenis Adrian Ungur, clasat pe locul 204 în ierarhia ATP, a câştigat, scor 4-6, 6-2, 6-4, meciul cu Frances Tiafoe (SUA, 188 ATP) şi a reuşit să se califice pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros, dotat cu premii totale în valoare de 32 de milioane de dolari.

PROGNOZA METEO
20 Mai 2016

Vremea va continua sã se încãlzeascã și va fi ușor instabilã. Vor fi înnorãri accentuate în sud-vestul țãrii și temporar în sud și în zona de munte, unde local se vor semnala averse și descãrcãri electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene își vor face apariția doar izolat. Vor fi condiții de grindinã. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu intensificãri de scurtã duratã, în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade, mai scãzute în depresiuni.

Bucuresti

Vremea va continua sã se încãlzeascã și va fi ușor instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza și noaptea, când trecãtor vor fi condiții sã plouã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã de 11…13 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *