Stiri pe scurt 20 August 2016

loading...

Stiri pe scurt 20 August  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  20 August  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 20 august. In anul 2006, a murit compozitorul Laurenţiu Profeta, printre distincţiile obţinute se numără Marele Premiu al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România în anul 1999, precum şi Premiul de compoziţie „George Enescu”, în anul 1946 (n. 1925).

La şapte zile de la însoţirea Reginei Ana pe ultimul drum, Principesa Margareta, a adresat românilor un mesaj de mulţumire. Mormântul Reginei Ana din Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş a putut fi vizitat pentru prima dată, iar reprezentanţii Casei Regale şi câţiva enoriaşi au participat la parastasul de 7 zile de la înmormântare, au aprins lumânări şi au adus flori. Timp de 40 de zile de la înmormântare se oficiază slujbe zilnic în Noua Catedrală.

Cele 12 morminte regale de la Curtea de Argeş, printre care şi cel al Reginei Ana, sunt amplasate chiar la intrarea în noua Catedrală Episcopală şi Regală, care are o suprafaţă de peste 800 de metri pătraţi. Catedrala, inaugurată în urmă cu şapte zile, poartă hramul Sfintei Muceniţe Filofteia şi al Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Piatra de temelie a acesteia a fost pusă la 10 mai 2009 de către principesa Margareta şi de soţul acesteia, Radu Duda.

Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, anunţă că nu va ezita să trimită Corpul de Control să verifice modul în care se fac numirile directorilor la şcoli, după ce a primit sesizări privind unele numiri prin detaşasare care au fost făcute în unele instituţii de învăţământ. Mircea Dumitru spune că are în vedere să trimită Corpul de Control să verifice care este situaţia. El mai anunţă că în cel mai scurt timp vor demara concursurile pentru directorii de unităţi de învăţământ, astfel încât să puna capăt practicilor care, an de an, au afectat profund şcoala.

Tinerii din generaţia digitală (care au până în 29 de ani) se plictisesc foarte repede, cer mereu noutate şi consideră că li se cuvine totul, dar sunt foarte familiari cu sistemele informatice, sunt adaptabili şi deschişi să încerce lucruri noi. În aceste condiţii, companiile trebuie să se adapteze şi să ofere condiţii de muncă diferite de cele considerate normale în urmă cu câţiva ani. Primele semne ale acestor schimbări se văd deja, tot mai multe firme având program de lucru flexibil şi nu le cer angajaţilor să stea la birou până la 6 seara.

Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru, a anunţat că, la începutul lunii septembrie, Guvernul va prezenta un nou pachet de legi privind administraţia, cu scopul reducerii birocraţiei şi eliminării cozilor de la ghişee. Ministrul a mai spus că, dacă doreşti cu-adevărat, poţi găsi soluţii în loc să sari peste rând, făcând astfel referire la preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost surprins recent intrând să-şi ia permisul auto, fără a sta la coadă.

Toţi cei aproximativ 15.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO), inclusiv cei care urmează să fie concediaţi în luna septembrie, vor primi şi în acest an cota de cărbune, potrivit deciziei luate, de Comisia Mixtă Administraţie-Sindicate a Complexului, după 7 luni de negocieri. Fiecare angajat ca primi câte 10 tone de cărbune. 5.400 de salariaţi au solicitat produsul în natură, în timp ce ceilalţi doresc primirea contravalorii acestuia în bani. Comisia Mixtă se va întruni din nou, miercuri, pentru a semna un act adtiţional, care va prevede acordarea cotei, dar şi pentru a stabili data la care depozitele de cărbune ale carierelor CEO vor elibera beneficiarilor cărbunele negociat.

Turista din Germania de origine română care a căzut, într-o prăpastie de 200 de metri, în Munţii Făgăraş, a fost găsită moartă de salvamontişti din Argeş şi Sibiu. Turista se afla, împreună cu alţi trei prieteni, pe Creasta Făgăraşului, deasupra Lacului Podul Giurgiu, de unde a şi căzut în gol, într-o prăpastie de peste 200 de metri adâncime. În urma solicitării venite prin 112, vineri seara, zece salvamontişti din Argeş şi Sibiu au plecat în căutarea femeii. Aceasta a fost găsită, aşa cum anticipau salvatorii, fără viaţă. Prietenii cu care era la plimbare sunt cazaţi la Cabana Podragu, unde nu există semnal, astfel că deocamdată nu s-a putut lua legătura cu ei, pentru a se afla date exacte despre persoana găsită decedată.

Numărul poliţelor obligatorii de locuinţe (PAD) care acoperă doar pagubele produse de inundaţii, cutremur sau alunecări de teren, produse din cauze naturale a ajuns la finalul lunii iulie la 1,73 milioane, fiind cu circa 400.000 peste nivelul poliţelor facultative, care sunt mult mai acoperitoare. Creşterea poliţelor obligatorii peste nivelul celor facultative nu indică altceva decât o involuţie a pieţei, în condiţiile în care românii renunţă la asigurările mai complexe în detrimentul celor obligatorii cu puţine riscuri asigurate. Creşterea numărului de poliţe obligatorii peste cel al poliţelor facultative este urmarea efectului schimbării legislaţiei din 2014, care a interzis companiilor să mai vândă asigurări facultative dacă proprietarul locuinţei nu deţine şi o poliţă obligatorie.

Antrenamentele la sală sau o dietă sănătoasă pot părea uneori dificile, dar există şi persoane pentru care un stil de viaţă sănătos şi activ este atât de înrădăcinat în rutina lor de zi cu zi, încât fac totul să pară atât de uşor. Doar privind pozele de pe conturile de Instagram ale unor instructori de fitness, sportivi, nutriţionisţi, balerine sau pur şi simplu persoane care şi-au transformat viaţa prin intermediul dietei şi sportului simţi cum îţi creşte motivaţia.

Actriţa americană Kristen Stewart a declarat în cadrul unui interviu că relaţia sa cu actorul britanic Robert Pattinson a fost mai mult un „produs”, decât o relaţie adevărată. Cei doi actori şi-au început relaţia din 2008, iar în mai puţin de 6 ani, relaţia lor a devenit una dintre cele mai discutate subiecte în presa tabloidă de la Hollywood, ceea ce pe Stewart nu a bucurat-o deloc. Stewart s-a despărţit de Robert în 2014, iar acum actriţa are o nouă orientare sexuală şi o nouă relaţie cu Alicia Cargile.

Firma de cercetare Apteligent a analizat cât de repede şase dintre cei mai cunoscuţi producători de smartphone-uri cu sistem de operare Android au făcut disponibilă pentru utilizatori versiunea 6.0 Marshmallow a sistemului de operare. Pentru unii utilizatori, un aspect important atunci când aleg un brand de smartphone este cât de repede oferă producătorul cele mai noi actualizări disponibile pentru Android. În cazul în care telefoanele Nexus de la Google nu vă atrag, sunt câteva mărci care se mişcă mai repede decât celelalte când vine vorba de actualizări.

Motorola a dat drumul la Android 6.0 încă din noiembrie 2015, prima dată pe modelul high-end Moto X. Până în luna decembrie a anului trecut, actualizarea era disponibilă şi pe alte modele din portofoliul companiei. Compania a furnizat Android 6.0 pentru utilizatorii modelului vârf de gamă LG G4 în ianuarie 2016. În februarie, compania a făcut actualizarea disponibilă şi pentru alte smartphone-uri din portofoliu. La fel ca şi LG, HTC a dat drumul la Android 6.0 în ianuarie, anul curent, iar noua versiune de Android a fost ulterior făcută disponibilă pentru toate dispozitivele HTC compatibile.

Traficul rutier este aglomerat, pe DN1 Ploieşti – Braşov, în zona staţiunilor Sinaia, Buşteni, Azuga şi Predeal, şoferii fiind sfătuiţi să respecte regulile de circulaţie. Valorile de trafic sunt crescute pe DN1 Ploieşti – Braşov, în zona staţiunilor montane prahovene Sinaia, Buşteni şi Azuga şi în staţiunea braşoveană Predeal, însă nu sunt probleme majore de fluenţă a traficului rutier. Şoferii sunt sfătuiţi să fie disciplinaţi în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi semnalele poliţiştilor rutieri.

Daniel Florea, edilul Sectorului 5, a declarat în cadrul unui interviu că vrea ca persoanele care primesc ajutoare sociale şi sunt apte de muncă să presteze muncă în folosul comunităţii, iar celebra sărbătoare de Revelion, ,,Vanghelionul”, să fie înlocuită cu ,,Zilele Recoltei”. După aproape două luni şi jumătate de când a preluat mandatul de primar al Sectorului 5, din Bucureşti, Daniel Florea vorbeşte despre ce a găsit în primărie în momentul în care a ajuns şi ce proiecte a reuşit să demareze. În plus, edilul are un proiect special pentru asistaţii sociali din sector şi spune că Palatul Parlamentului ar trebui să rămână fără gard.

Primarul Sectorului 5 al Bucureştiului, Daniel Florea, a declarat, în cadrul unui interviu, că doreşte să dărâme gardul care înconjoară Casa Poporului şi ar transforma curtea Parlamentului într-o zonă de promenadă, însă nu poate până nu va fi gata construcţia Catedralei Neamului. Edilul Sectorului 5 a mai spus că, încă din timpul mandatului de deputat, a militat pentru dărâmarea zidului care înconjoară Casa Poporului, dar niciodată acest lucru nu s-a dorit cu adevărat.

În Timişoara, cantitatea precipitaţiilor căzute a atins şi 35 de litri pe metrul pătrat, judeţul Timiş aflându-se sub cod portocaliu de furtună. Au fost inundate mai multe străzi, printre care Drubeta, Traian Vuia sau Victor Hugo, dar şi mai multe pasaje. De asemenea, holul Spitalului CFR a fost cuprins de apă, pompierii fiind chemaţi şi din timpul liber pentru a scoate apa din curţi şi imobile. Traficul rutier a fost deviat, în zona Pasajului Popa Şapcă, care a fost inundat. Un şofer a rămas blocat în apă, în această zonă, fiind tractat de o maşină de teren. Pe Calea Şagului, un stâlp a fost doborât de vânt şi a blocat, temporar, circulaţia.

Marţi, 23 august 2016, de la ora 19:00, Institutul Cultural Român de la Viena prezintă, la sediul său din Argentinierstrasse 39, filmul „Un arbore la mijloc de lumi, Constantin Brâncuşi” (2009), în regia lui Horia Muntenus. Evenimentul face parte din seria de manifestări organizate lunar de Institutul Cultural Român de la Viena pe parcursul anului 2016 în contextul aniversării a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

Regizor şi producător: Horia Muntenus; narator: Vasile Tomoiagă; aforismele lui Constantin Brâncuşi în rostirea lui Nucu Pandrea; în rolul lui Constantin Brâncuşi: Nucu Pandrea; în rolul tânărului Jian: George Drăghescu (actor la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“, Târgu Jiu); copilul: Florin Marian. Cu participarea Ansamblului „Doina” al Palatului Copiilor din Cluj-Napoca, direcţia coregrafică Ioan Motoc şi Camelia Motoc. Montajul: Gabriela Cristea, Sorin Bogdan Bocica. Filmul va fi prezentat în limba română cu subtitrare în limba engleză.

Avioane militare ale coaliţiei internaţionale coordonate de Statele Unite au fost trimise în zona oraşului sirian Hasaka pentru a proteja efective terestre de bombardamentele aviaţiei militare siriene. Avioanele au fost mobilizate joi în zona oraşului Hasaka, situat în nord-estul Siriei, pentru a apăra forţele terestre ale coaliţiei, vizate de raiduri aeriene siriene. Avioanele coaliţiei coordonate de Statele Unite au ajuns în zonă după plecarea aeronavelor militare siriene.

Aviaţia militară siriană a efectuat, în ultimele 48 de ore, o serie de raiduri aeriene în zona Hasaka, în nord-estul Siriei, vizând poziţii ale miliţiilor kurde susţinute de Occident. Nu este clar câţi militari ai ţărilor occidentale ar fi în această regiune. Coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite efectuează de aproape doi ani raiduri aeriene în Siria şi Irak, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. În paralel, Occidentul susţine grupurile insurgente ale opoziţiei siriene.

Parlamentul de la Ankara a ratificat un acord de reconciliere între Turcia şi Israel, prin care se pune capăt un perioade tensionate între cele două ţări şi deschide calea pentru restabilirea completă a relaţiilor diplomatice. Relaţiile dintre cele două state aliate s-au deteriorat masiv în 2010, după un raid al forţelor militare israeliene asupra unui nave turceşti ce transporta ajutoare umanitare spre Fâşia Gaza şi care încerca să încalce blocada impusă de Israel în această zonă. În urma raidului au decedat zece activişti turci.

În conformitate cu termenii acordului de reconciliere, Israelul va plăti o „sumă forfetară” de 20 de milioane de dolari drept compensaţii victimelor. Pe de altă parte, niciun cetăţean israelian nu va fi tras la răspundere din punct de vedere penal sau financiar pentru acest incident. Acordul a fost deja aprobat de guvernul de la Tel Aviv.

Producătorul de arme de asalt Kalaşnikov va deschide un „magazin de suveniruri” în cel mai mare aeroport din Moscova. Producătorul de arme de asalt AK-47 va vinde modele de plastic ale armelor sale, îmbrăcăminte tip camuflaj şi tricouri pe care scrie: „Iubesc AK”, pe aeroportul Şeremetievo, din Moscova. Un oficial al aeroportului moscovit a declarat că modelele armamentului, pistoale automate şi puşti, vor fi imitaţii fidele ale armelor originale şi nu vor prezenta probleme de securitate. Kalaşnikov este una dintre cele mai populare mărci la care oamenii se gândesc atunci când vine vorba de Rusia.

AK-47 este prima puşcă produsă de firma Kalaşnikov, aceasta are costuri minime de producţie şi este sigură chiar şi în condiţii meteorologice extreme. A fost lansată în 1948, fiind folosită de întreaga Armată sovietică. Armele AK-40 au fost folosite vreme de 70 de ani de forţele ruse şi sunt preferate de insurgenţii de-a lungul tuturor continentelor. Aeroportul internaţional Şeremetievo este unul cel mai circulat aeroport din Rusia, în anul 2015 fiind traversat de peste 31 de milioane de pasageri.

Cunoscutul realizator de televiziune Larry King ar fi primit în 2011 suma de 225.000 de dolari pentru un interviu cu Mykola Azarov, fost premier al Ucrainei în timpul administraţiei pro-ruse a lui Viktor Ianukovici. Serhiy Leshchenko, un parlamentar ucrainean şi jurnalist de investigaţie, a prezentat vineri detalii proaspete referitoare la presupusele plăţi secrete către SUA făcute de fostul partid de guvernământ al Ucrainei cu scopul de a influenţa opinia publică din Statele Unite şi pentru a devia criticile referitoare la comportamentul tot mai autoritar al preşedintelui Viktor Ianukovici.

Seful echipei de campanie a lui Donald Trump, a oferit în trecut consultanţă politică Partidului Regiunilor, formaţiunea fostului preşedinte prorus al Ucrainei Viktor Ianukovici. Anchetatorii ucraineni încearcă să găsească documente secrete ale companiilor cu care a colaborat Partidul Regiunilor. Note scrise arată că Paul Manafort ar fi primit 12,7 milioane de dolari, în mod secret, în perioada 2007-2012, dezvăluie Direcţia naţională anticorupţie din Ucraina. Vikor Ianukovici a fost înlăturat de la putere la începutul anului 2014 şi se află în Rusia.

SPORT

Cel mai important meci din fotbalul românesc îşi consumă sâmbătă, de la ora 21:00, un nou episod. După mulţi ani, Steaua şi Dinamo atacă „Derby de România” de pe primele două locuri ale clasamentului. „Câinii” lui Ioan Andone sunt lideri, cu 10 puncte în patru etape, în timp ce vicecampioana se poate lăuda cu nouă puncte din nouă posibile, meciul din etapa a cincea urmând să ofere primul indiciu important pentru lupta la titlu din actualul sezon.

Evenimentele petrecute marţi, la meciul dintre Steaua şi Manchester City, au agitat şi mai mult un meci şi aşa foarte încărcat. Fanii lui Dinamo au reuşit să se infiltreze în stadion înaintea duelului din Liga Campionilor şi au pus în scenă ceea ce presa internaţională nu s-a ferit să numească „farsa secolului”, afişând mesajul „Doar Dinamo Bucureşti” pe întreaga tribună a doua de pe Arena Naţională. La patru zile de la evenimentul care va rămâne în istoria fotbalului românesc, suporterii lui Dinamo au epuizat toate cele 8.600 de bilete primite din partea rivalilor şi anunţă un nou succes de răsunet în tribune, chiar dacă Steaua a anunţat că va interzice orice coregrafie a adversarilor.

Jamaicanul Usain Bolt a realizat tripla la Rio, după ce s-a impus şi cu ştafeta ţării sale în proba de 4×100 metri. Jamaica s-a impus cu timpul de 37.27 de secunde, devansând echipele Japoniei – 37.60 şi Canadei – 37.64. Ştafera Statelor Unite a fost descalificată. Usain Bolt a realizat tripla la Rio şi şi-a adăugat al 9-lea titlu olimpic la colecţie (a realizat alte două triple în 2008 şi 2012), egalându-i astfel pe legendarii Paavo Nurmi şi Carl Lewis, care deţineau recordul în istoria Jocurilor Olimpice la atletism. ”Sunt cel mai mare”, a declarat la final Bolt.

Gigi Becali a anunţat că are pe masă o ofertă de şapte milioane de lire sterline (nouă milioane de euro) pentru Nicuşor Stanciu, propunerea venind de la un club din Anglia. Ultimele săptămâni au fost foarte agitate pentru Gigi Becali. Finanţatorul Stelei e pus în situaţia în care e nevoit să negocieze în fiecare zi pentru Nicuşor Stanciu. După ce Celta Vigo, Espanyol, Chelsea şi Anderlecht s-au interesat de serviciile mijlocaşului ofensiv de 23 de ani, iar belgienii au venit cu o ofertă de şapte milioane de euro, Becali a anunţat că are pe masă o propunere mult mai mare, de aproximativ nouă milioane de euro, venită din partea unui club din Anglia.

Bloggerul Bogdan Tache a povestit, pe site-ul personal, un episod care a avut-o în centrul atenţiei pe Diana Mocanu, de două ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, la probele de 100 şi 200 de metri spate. Povestea Dianei, fata care la doar 16 ani bucura o naţiune întreagă prin performanţele extraordinare obţinute la Jocurile Olimpice de la Sydney, nu este, din păcate, singulară şi vorbeşte de la sine despre condiţia marilor campioni într-o ţară care nu a ştiut şi nu ştie încă să-şi promoveze şi să-şi respecte adevăratele valori.

Diana Mocanu, născută în 1984 la Brăila, a luat prin surprindere tot mapamondul când, la doar 16 ani, a cucerit aurul la 100 şi 200 de metri spate la Jocurile Olimpice de la Sydney, prima medalie venind ”la pachet” şi cu un nou record olimpic. Deşi era numită ”Nadia a înotului”, Diana Mocanu s-a retras prematur, la doar 18 ani, din cauza epuizării fizice şi psihice. Ea locuieşte în continuare în Brăila.

Steaua atacă derby-ul cu Dinamo fără trei dintre cei mai importanţi jucători. Alin Toşca, Bojan Golubovic şi Mihai Pintilii nu se vor afla pe teren sâmbătă seară, iar accidentarea primului îl obligă pe Laurenţiu Reghecampf să facă o modificare destul de riscantă. Singurul fundaş central de picior stâng valid din lot, Bogdan Mitrea (28 de ani) va debuta în tricoul Stelei chiar în meciul marii rivale, luându-i locul lui Toşca, accidentat de Aguero în meciul cu Manchester City.

Jorge Lorenzo anunţa la conferinţa de presă de joi că şi-a revenit după două rezultate slabe înainte de pauza de vară. Ei bine, şi-a revenit bine de tot. Pilotul spaniol a reuşit un uimitor 1:54:791 în FP3 cu care devine cel mai rapid pilot de până acum la Brno, cu un avantaj foarte mare în faţa următorilor clasaţi. Andrea Iannone a venit al doilea cu +0.744, Marc Marquez e al treilea cu +0.771, Vinales al patrulea cu +0.813, iar Valentino Rossi e pe cinci cu +0.917.

Simona Halep s-a calificat sâmbătă dimineaţă în a 4-a semifinală din 2016, în cadrul turneului Premier 5 de la Cincinnati, după ce trecut în două seturi de marea rivală Agnieszka Radwanska, scor 7-5, 6-1. Puţine jucătoare se mai pot numi însă rivale atunci când „stau de vorbă” cu o Simona care defilează în circuitul WTA. Halep a câştigat al 13-lea meci consecutiv, stingând totodată lumina în Polonia. La doar câteva minute după ce naţionala de handbal a Poloniei a fost eliminată dramatic de Danemarca în semifinalele JO de la Rio, Simona închidea cu sânge rece o partidă care a început captivant.

Florin Andone (23 de ani) a jucat primul meci oficial în tricoul lui Deportivo la Coruna, iar noua echipă a atacantului român a debutat cu dreptul în actuala stagiune din Primera Dividion şi a învins Eibar pe teren propriu, scor 2-1. Autor al unui gol de senzaţie în meciul amical cu Villarreal, Andone a început ca rezervă meciul din prima etapă a noului sezon, dar antrenorul Gaizka Garritano a mizat pe el imediat cum au apărut problemele. Eibar a deschis scorul în minutul 55, graţie unui gol semnat de Ramis, şi, la doar un minut distanţă, atacantul român şi-a făcut apariţia pe teren, înlocuindu-l pe Gil.

Fosta vicecampioană a ajuns una dintre cele mai slabe echipe din Liga I, în 2016. 1-0 cu FC Botoşani, în 27 februarie, este ultima victorie bifată de mureşeni în campionat. De atunci, mureşenii au obţinut doar 3 puncte, din 3 egaluri. Actualul sezon a început şi mai prost. Înfrângeri pe linie pentru o echipă care se schimbă de la meci la meci, pentru că n-a putut aduce la timp jucătorii doriţi şi n-a avut bani nici măcar de un cantonament. În primele 4 etape, ASA a avut doar 9 şuturi pe poartă şi a marcat 3 goluri, dar a primit 10. Daniel Stanciu spune că abia acum lotul este perfectat, după ce în ultimele două săptămâni au venit mai mulţi jucători, ultimul fiind Ciprian Rus, fostul golgheter al lui UTA.

Branko Grahovac, portarul echipei CSM Politehnica Iaşi a declarat la finalul meciului cu Viitorul Constanţă, că formaţiile ACS Poli Timişoara şi ASA Târgu Mureş nu vor avea nicio şansă să rămână în primul eşalon fotbalistic din România şi în sezonul următor. Branko Grahovac, unul dintre cei mai constanţi jucători ai echipei ieşene loveşte în conducătorii fotbalului românesc. Portarul crede că ierarhiile sunt ştiute înainte de începerea campionatului. De asemenea, Grahovac a menţionat şi echipele care se vor cu CSM Poli pentru un loc de play-off.

Belgienii de la Anderlecht au mărit oferta pentru Nicolae Stanciu. Aşa cum ProSport a anunţat în exclusivitate, noua echipă a lui Alex Chipciu s-a înscris pe lista de formaţii care aleargă după semnătura mijlocaşului ofensiv de 23 de ani, prima propunere a clubului de pe Constant van den Stock, şase milioane de euro, fiind refuzată de Gigi Becali. Dintre Chelsea, Espanyol, Anderlecht şi Celta Vigo, cele patru echipe despre care s-a scris că s-ar interesa de serviciile lui Stanciu, belgienii par cei mai implicaţi în realizarea transferului. ProSport a anunţat, miercuri, că Anderlecht a venit cu o ofertă de şase milioane de euro în schimbul lui Stanciu, dar Gigi Becali a hotărât să refuze prima propunere.

Clubul belgian i-a făcut loc în echipă mijlocaşului român, vânzându-l pe Dennis Praet, fotbalistul care evolua pe postul lui Stanciu, în Italia, la Sampdoria pentru nouă milioane de euro. Planurile belgienilor au fost, însă, date „doar” şase milioane de euro. Informaţia se confirmă, iar Anderlecht a mărit oferta pentru mijlocaşul ofensiv pe care Steaua l-a transferat de la SC Vaslui. Belgienii au propus şapte milioane de euro şi aşteaptă răspunsul lui Becali, iar sursele ProSport că aceasta este şi ultima ofertă pe care echipa lui Chipciu o poate face, Anderlecht nedorind să ofere mai mult de şapte milioane de euro, chiar dacă a încasat nouă în schimbul lui Praet.

Simona Halep, ocupanta locului 4 în clasamentul WTA, s-a calificat, în semifinalele turneului de la Cincinnati, după ce a învins-o pe sportiva poloneză Agnieszka Radwanska (5 WTA), scor 7-5, 6-1, iar la final a declarat că Radwanska a avut parte de un început foarte bun. Ploaia a întârziat debutul partidei dintre cele două, iar Simona Halep a intrat mai greu în joc. Radwanska a condus cu 4-0, dar sportiva de 24 de ani a revenit spectaculos şi şi-a trecut în cont primul set, scor 7-5. Halep a mărturisit la final ce a trebuit să schimbe pentru a reveni în joc. Halep s-a calificat în a patra semifinală din 2016, acolo unde o va întâlni pe Angelique Kerber, ocupanta locului 2 în clasamentul WTA. Va fi a doua semifinală dintre cele două jucătoare într-un interval de trei săptămâni, românca învingând-o pe sportiva din Germania la Montreal, scor 6-0, 3-6, 6-2.

Fotbalistul român Paul Anton, în vârstă de 25 de ani, împrumutat de Dinamo Bucureşti la Getafe, în liga secundă din Spania, a debutat duminică la noua formaţie, în meciul terminat la egalitate, scor 1-1, în deplasare cu Mirandes. Împrumutat cu opţiune de cumpărare definitivă la formaţia spaniolă care a retrogradat sezonul trecut în liga secundă, mijlocaşul originar din Bistriţa a început partida din postura de titular, fiind înlocuit de Stefan Scepovic, în minutul 73. Mai mult, acesta a ratat o ocazie importantă: a reluat cu capul din şase metri, dar mingea s-a dus peste poartă. Anton a sosit la Dinamo de la Pandurii Târgu Jiu în toamna anului trecut, jucând 23 de partide şi marcând de două ori în ediţia precedentă de campionat. În acest sezon, mijlocaşul de 25 de ani a jucat un singur meci la Dinamo, cel cu Astra din prima etapă (4-1 pentru formaţia lui Ioan Andone).

Zlatan Ibrahimovic a marcat din nou pentru Manchester United şi la primul meci jucat pe Old Trafford în Premier League. Suedezul venit în vară de la PSG, liber de contract, a deschis scorul în partida cu Southampton, în minutul 36, după o centrare a lui Wayne Rooney. Atacantul de 34 de ani l-a învins pe Forster cu o lovitură de cap din centrul careului şi a ajuns astfel la al doilea gol în campionat, în doar două partide. Ibra a reuşit dubla în minutul 52, când a transformat un penalty obţinut de Luke Shaw şi a făcut 2-0.

Meciul cu Southampton a marcat şi revenirea francezului Paul Pogba la Manchester United. Devenit cel mai scump jucător din istorie în această vară, după ce „diavolii” au plătit 105 milioane de euro pentru transferul său, Pogba a fost titularizat de Jose Mourinho şi a jucat în centrul liniei mediene. Fără să fie pus la punct cu pregătirea fizică, Pogba a avut o evoluţie bună, fără însă să impresioneze. Românul Florin Gardoş nu a fost nici rezervă la oaspeţi, fiind în continuare accidentat.

Finalul fiecărui sezon din MotoGP aduce un premiu special şi pentru cel mai bun pilot din calificări. Începând cu 2003, BMW oferă un model ieşit de pe porţile diviziei de performanţă celui care obţine cele mai bune rezultate în sesiunile de calificări din timpul sezonului, iar miza este mare. În 2016, premiul este un BMW M2 Coupe, bolid propulsat de un motor M TwinPower Turbo cu şase cilindri în linie care dezvoltă 370 de cai putere şi care accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde. La mijlocul sezonului, cel mai bine clasat pilot din MotoGP în BMW M Award este spaniolul Marc Marquez cu 193 de puncte, 20 de puncte mai multe decât Valentino Rossi şi 33 de puncte peste Jorge Lorenzo.

În cazul în care va reuşi să obţină şi în acest an premiul, Marc Marquez va pune modelul M2 Coupe lângă celelalte trei maşini primite de la producătorul bavarez. Pilotul Repsol Honda a câştigat fiecare ediţie BMW M Award de când a venit la MotoGP şi a primit în ultimii trei ani un BMW M6 Coupe, un BMW M4 Coupe şi un BMW M6 Convertible. Şi valoarea acestor maşini este una impresionantă.

Modelele M6 costă circa 150.000 de euro fiecare, iar modelul M4 costă aproximativ 120.000 de euro. Dacă va lua şi BMW-ul M2 Coupe de 80.000 de euro din acest sezon, Marc Marquez va fi primit de la constructorul auto german maşini în valoare de jumătate de milion de euro. Tot trei premii BMW M are şi italianul Valentino Rossi, însă acesta a câştigat ultima oară concursul în 2009, atunci când i-a fost oferit un BMW M3 Sedan. ”Il Dottore” a cucerit şi primele două ediţii ale BMW M Award, primind un BMW Z4 Roadster şi un BMW 545 Ci.

Gheorghe Hagi, antrenorul echipei Viitorul Constanţa, a declarat după rezultatul de egalitate de la Iaşi, 0-0, că este un punct obţinut în faţa unei formaţii puternice şi foarte bine organizate. Viitorul Constanţa va evolua în etapa a şasea din Liga I, tot în deplasare, cu CS U Craiova, duminică, 28 august, de la ora 18:00.

Nicolo Napoli, antrenorul echipei CSM Politehnica Iaşi, a declarat, vineri, după remiza, scor 0-0, cu Viitorul, pe teren propriu, că nu consideră acest rezultat drept unul negativ şi este mulţumit că echipa sa a acumulat şapte puncte, înainte de două deplasări, cu Chiajna şi Steaua. Tehnicianul echipei CSM Politehnica Iaşi a vorbit despre motivele rezultatului de egalitate cu Viitorul. CSM Politehnica Iaşi venea după două victorii, cu Gaz Metan Mediaş şi ASA Târgu Mureş. CSM Politehnica Iaşi va întâlni în runda următoare din Liga I, în deplasare, pe Concordia Chiajna, vineri, 26 august, de la ora 18:30.

PROGNOZA METEO
20 August 2016

Vremea se va încãlzi, fațã de intervalul precedent. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 33 de grade, iar cele minime, în general, între 11 și 22 de grade. În cursul zilei și mai ales dupã-amiazã, vor fi înnorãri, temporar accentuate, averse și descãrcãri electrice, local în Oltenia, jumãtatea de nord-vest a Munteniei, la deal și la munte, unde punctiform, cantitãțile de apã pot fi mai însemnate și vor fi condiții de cãderi de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestãri specifice instabilitãții atmosferice se vor semnala izolat, cu precãdere în orele serii. Vântul va fi slab și moderat cu unele intensificãri în Delta Dunãrii și zona montanã înaltã, dar de scurtã duratã, și în celelalte regiuni, în timpul ploilor.

Bucuresti

Cerul va fi variabil cu unele înnorãri spre searã, când, vor fi posibile ploi de scurtã duratã și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Din punct de vedere termic, vremea se va încãlzi. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimã va fi de 18…20 de grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *