Stiri pe scurt 2 Octombrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 2 Octombrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  2 Octombrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 2 octombrie. La data de 2 octombrie 1939, s-a născut cântăreţul de muzică uşoară Dan Spătaru: „Măicuţa mea”, „Ţărăncuţă, ţărăncuţă”, „Trecea fanfara militară”, „Mi-ai furat inima”. În Cuba a bătut recordul la aplauze: 16 minute şi 19 secunde. (m. 8 septembrie 2004).

Vorbitorii de limbi străine rare câştigă din ce în ce mai mult teren pe piaţa muncii, iar salariile oferite de companii îi influenţează şi pe tinerii absolvenţi de liceu să se înscrie la o facultate de profil. Spre exemplu, salariul unui traducător sprecializat pe o limbă asiatică sau arabă porneşte de la 1.000 de euro brut pe lună şi poate ajunge şi la 4.000 de euro brut pe lună. Anul acesta, specializarea de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universităţii din Bucureşti a adunat 1.700 de candidaţi care au optat pentru locurile scoase la concurs, generând o concurenţă de 76 de înscrişi pe un loc.

Anual, Facultatea de Limbi si Literaturi Străine livrează pe piaţa muncii circa 1.000 de absolvenţi, dintre care circa 800 termină ciclul de licenţă, restul fiind absolvenţi de masterat. Însă nu toţi studenţii facultăţii reuşesc să finalizeze din prima încercare studiile, astfel cei care rămân în an suplimentar plătesc jumătate din taxa anuală pentru a urma încă un semestru. Taxa de şcolarizare în cadrul facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti este de 3.200 de lei pe an.

Poliţia Română a scos la concurs 2.397 de posturi pentru încadrare din sursă externă, 2.303 dintre acestea fiind pentru încadrare directă de agenţi în structurile de ordine publică, poliţie rutieră, poliţie transporturi şi conductori câini. Vârsta minima pentru cei care doresc să se înscrie pe cele aproape 2.400 de posturi scoase la concurs de Poliţia Română este de 18 ani, nefiind nevoie de cazier judiciar ori copii legalizate ale actelor de studiu. Cei care vor să devină poliţişti se pot înscrie în perioada 3-7 octombrie. Detaliile privind condiţiile de înscriere, documentaţia necesară,tematica şi bibliografia pot fi consultate pe paginile web oficiale ale structurilor teritoriale de poliţie.

Studenţii Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia îşi iau în primire camerele din cele patru cămine, pentru care plătesc 200 de lei lunar. Unul dintre studenţi, Mihai, spune că cei care nu stau în cămin nu cunosc viaţa de student şi că aici există doar avantaje. Taxa de cazare în toate căminele este de 200 de lei pe lună, deşi condiţiile diferă. Căminele unu şi doi se află pe strada Vasile Alecsandri, aproape de un cartier de romi, iar căminele trei şi patru sunt mai bine poziţionate, pe strada Vasile Goldiş, în cartierul Cetate, mult mai aproape de universitate. Căminul studenţesc numărul unu este cel mai vechi al Universităţii, fiind un bloc de garsoniere transformat în cămin. Camerele sunt complet utilate, având băi, balcoane şi bucătării, însă nu există săli de lectură. Fiecare bucătărie are o mini-plită electrică pentru pregătirea mesei, iar studenţii beneficiază şi de o spălătorie, aflată la subsol.

Camerele căminului numărul doi sunt şi acestea complet mobilate, având inclusiv frigidere în fiecare cameră, însă nu au bucătării proprii. La capătul fiecărui etaj există oficii pentru pregătirea mesei, dotate cu mobilier de bucătărie, aragaze şi cuptoare cu microunde. Pe fiecare palier există săli de lectură, iar la unul dintre etaje o spălătorie, dotată cu mai multe maşini de spălat. În vecinătatea acestor două cămine s-a construit o sală de sport, unde echipa de baschet feminin CS Universitatea joacă meciurile de acasă şi în care studenţii pot practica mai multe sporturi, între care fitness, fotbal sau handbal. Studenţii care sunt cazaţi aici sunt mai departe de universitate şi au cerut, în anii trecuţi, introducerea unei linii de autobuz care să oprească în apropierea campusului, respectiv a universităţii, cererea fiind aprobată.

Căminele trei şi patru se află în clădiri vecine, în cartierul Cetate din Alba Iulia, la zece minute de mers pe jos până la universitate. Camerele din căminul trei au băi proprii, televizoare, frigidere, mobilier nou, iar pe fiecare palier există oficii pentru pregătirea mesei, dotate cu electrocasnice. Studenţii care locuiesc în acest cămin au acces la o sală de lectură multifuncţională, dotată cu calculatoare, cât şi la spălătorie. Studenţii care au prins loc în căminul patru au la dispoziţie camere cu patru paturi, iar băi există doar la capătul fiecărui palier, cu mai multe toalete şi duşuri. În schimb, şi aici sunt maşini de spălat, aragaze, frigidere, mobilier nou în camere şi săli de lectură. Unele camere sunt dotate chiar cu televizoare LED.

Revista „Babble Magazine”, dedicată studiului unei limbi străine, i-a provocat pe 4 dintre cei mai buni poligloţi din lume să încerce să înveţe limba română într-o oră. Cei patru curajoşi, care vorbesc fluent peste 10 limbi, Luca Lampariello, Alex Rawlings şi fraţii gemeni Matthew şi Michael Youlden au fost provocaţi să înveţe limba română într-o oră. Pentru a învăţa limba română, fiecare poliglot a primit câte un trainer, un vorbitor nativ de limba română. Cei 4 au primit 5 întrebări ajutătoare în limba română. În plus, cei 4 nu au avut voie să folosească altă limbă în afară de română pentru a comunica.

Acoperişurile din lemn a circa 15 locuinţe, în special barăci de cărămidă, au fost distruse, în urma unui incendiu izbucnit în Colonia Goldiş de la marginea municipiului Câmpia Turzii, judeţul Cluj, iar peste 80 de persoane, inclusiv copii, au fost afectate. O persoană a fost transportată la spital, iar şase persoane au primit asistenţă medicală la faţa locului, toate pentru atac de panică. Primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a declarat, că Primăria municipiului efectuează o evaluare a situaţiei şi încearcă să găsească soluţii de cazare pentru familiile afectate de incendiu. La stingerea incendiului au participat echipe de intervenţie ale serviciului de voluntari din cadrul Primăriei Câmpia Turzii precum şi trei autospeciale ale ISU Cluj.

Procurorii constănţeni au deschis o anchetă după ce un poliţist de la Poliţia Transporturi Cernavodă a fost găsit, împuşcat cu arma din dotare, datele indicând că este vorba despre o sinucidere. Bărbatul nu a lăsat niciun bilet prin care să-şi explice gestul, dar indiciile arată că ar fi vorba despre sinucidere. Poliţistul lucra de 21 de ani în domeniu, era divorţat şi avea doi copii. Cazul este cercetat sub coordonarea procurilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Traficul rutier este îngreunat, pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti (A3), din cauza ceţii, vizibilitatea fiind sub 100 de metri. Se circulă cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă, şi pe Autostrada Soarelui. Între Feteşti şi Cernavodă, vizibilitatea a scăzut sub 50 de metri, iar carosabilul este umed. Poliţiştii recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, pentru a evita producerea accidentelor grave.

Ghidul unui profesor de psihologie pentru o viaţă fără stres a devenit viral după ce o tânără a postat lista formată din 101 de idei. Brett Phillips a devenit cunoscut printre elevii săi după ce le-a dat, la începutul anului şcolar, o listă cu 101 lucruri pe care aceştia trebuie să le facă pentru o viaţă mai puţin stresantă. Ghidul profesorului a devenit cunoscut de întreaga lume, după ce o elevă l-a postat pe o reţea de socializare. Printre sfaturile oferite de Philips se regăsesc idei ingenioase precum ”Exersează eleganţa si bunele maniere pe timp de presiune”, sau ”Recunoaşte importanţa iubirii necondiţionate”, însă este inclus şi tipicul ”Zâmbeşte” sau arhicunoscutul ”Dormi destul”.

Timp de aproape 500 de ani, împăraţii care au trăit în opulentul Oraş Interzis din China decideau cine poate să intre în interiorul său şi cine îl poate părăsi. Acum porţile sale s-au deschis, iar turiştii au posibilitatea de a se bucura de toată splendoarea sa. Numărul vizitatorilor a crescut cu peste 2,5 milioane din 2010. Oraşul Interzis, situat în centrul Beijingului, este o destinaţie de vis pentru unii americani, însă mulţi dintre ei nu s-au documentat niciodată cu privire la o excursie la resortul Everland sau Lottle World, un complex aflat în Seoul, Coreea de Sud. Aceste parcuri tematice aflate în Coreea de Sud se află în topul celor 50 de atracţii turistice cele mai vizitate din întreaga lume, surclasând Turnul Eiffel, cu 7 milioane de vizitatori anual, Marile Piramide, cu 4 milioane de vizitatori anual sau Stonehenge, monumentul neolitic aflat în Anglia, care primeşte annual un milion de turişti. Însă mai sunt şi alte surprize.

Locul pe care îl alegem pentru a ne petrece o vacanţă spune multe despre noi şi despre lucrurile pe care le preţuim. În ciuda „provocărilor economice globale”, aşa cum le numeşte Organizaţia Mondială de Turism, turiştii călătoresc mai mult ca niciodată. Numărul turiştilor internaţionali sosiţi pe aeroporturi a crescut cu 5% în 2013, potrivit datelor comunicate de organizaţie. Acest lucru se traduce printr-un record de peste un miliard de călătorii înregistrate. Cu o populaţie de 1,36 miliarde de cetăţeni, China a devenit cel de-al doilea mare exportator de turişti. Rusia, care se află în prezent pe a cincea poziţie în acest clasament, a cunoscut o creştere a cheltuielilor pentru călătorii de 26%.

Programul Prima Casă trebuie sa fie mai predictabil, să ştim că va exista timp de 4-5 ani pentru ca investitorii să poată să îşi facă planuri pe termen mai lung. Programul „Prima casă” a contribuit la relansarea pieţei rezidenţiale după criza economică din 2008 şi a făcut să crească atât numărul de uniţăţi construite, cât şi vândute, oferindu-le beneficiarilor posibilitatea de a-şi cumpăra o locuinţă achitând un avans mai mic decât în cazul creditelor imobiliare. La începutul lunii mai, plafonul de garanţii pentru anul 2016 al programului Prima casă a fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, la propunerea Ministerului Finanţelor Publice.

Doi cetăţeni sârbi au fost arestaţi preventiv pentru că ar fi ajutat grupul de migranţi prins vineri în timp ce încerca să intre ilegal în România din Serbia, format din opt sirieni, un irakian, un sudanez şi un palestinian. Poliţiştii au stabilit că acesta era implicat în călăuzirea grupului de migranţi, iar în urma extinderii cercetărilor a fost prins, la Jimbolia, un alt cetăţean sârb implicat în călăuzirea aceluiaşi grup, respectiv O. Slobodan, în vârstă de 63 de ani. Cei doi sârbi sunt bănuiţi că au racolat migranţii din Belgrad, i-au transportat până în apropierea frontierei cu România şi i-au îndrumat să treacă ilegal frontiera, urmând să ii preia de pe teritoriul României şi să îi transporte spre Ungaria.

Reprezentanţii IGI anunţă că în perioada 1-30 septembrie au efectuat mai multe acţiuni şi controale pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor. În urma acestor demersuri, aproape 200 de cetăţeni străini au fost depistaţi în ilegalitate. În intervalul menţionat, 44 de persoane străine au fost îndepărtate sub escortă din România, alte 85 fiind luate în custodie pentru aceeaşi măsură. Au fost date amenzi şi contravenţii în valoare de 79.825 de lei pentru cetăţeni străini care nu au respectat legislaţia în domeniul migraţiei.

Târgul „Toamnă ţărănească” al Galeriei de Artă Ţărănească va avea loc în perioada 8-9 octombrie, între orele 10:00-18:00, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, cei interesaţi putând găsi de la obiecte cu tradiţie la produse alimentare tradiţionale. În curtea de la MŢR vor fi scoase lucruri frumoase, numai bune de admirat şi cumpărat, iar zeci de meşteri din toată ţara vor aduce la târg: haine de sărbătoare, ştergare din bumbac, scoarţe, lepedee şi feţe de masă; ploşti, ulcioare, căni, farfurii; obiecte din lemn: linguri, casete, scaune; ouă încondeiate; icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, împletituri şi alte meşteşuguri.

Vernisajul expoziţiei „Minoritatea germană din România-Trecut şi prezent în Europa unită” va avea loc pe 4 octombrie, de la ora 18:30, la Palatul Suţu, în prezenţa Ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk şi a Preşedintelui Forumului Democrat al Germanilor din România, Paul-Jürgen Porr. Istoria de aproape 900 de ani a culturii aşezărilor germane în România este vizibilă până astăzi şi se constituie într-o punte de legătură între Republica Federală Germania şi România. Expoziţia, prezentată publicului de Ministrul Federal al Afacerilor Externe, Frank-Walter Steinmeier, în prezenţa Preşedintelui României, Klaus Werner Johannis, în martie 2015 la Sibiu, poate fi văzută acum, în premieră, şi la Bucureşti.

Aproximativ 50 de scutere şi motociclete au fost distruse de un incendiu la Paris, în timp ce se aflau într-o parcare destinată vehiculelor cu două roţi din apropiere de gara Montparnasse, însă nu au fost înregistraţi răniţi. Ancheta va determina dacă persoana care a aruncat substanţa fumigenă, probabil de pe o pasarelă din apropiere, voia să incendieze scuterele sau dacă este vorba despre un accident.

Autorităţile din Turcia au făcut presiuni asupra României să închidă toate şcolile fondate de Fethullah Gulen, găsit drept principal vinovat în urma încercării eşuate de puci din 15 iulie. Ministrul de externe, Lazăr Comănescu, susţine că solicitările au venit în urma vizitei făcută de oficialul român la Ankara, în data de 25 august.

Parlamentul de la Sofia a votat vineri legea care interzice femeilor musulmane să poarte burqa. Legea este contestată însă vehement de partidul etnicilor turci din Bulgaria. Este interzis, în public, orice acoperământ care ascunde faţa persoanei: un văl gros ori semitransparent, glugă, mască sau alte articole similare. Amenda pentru încălcarea acestei legi poate să ajungă la o mie de euro. Autorităţile au explicat că nu e o chestiune ce ţine de religie, ci de securitate, pe fondul ameninţării teroriste care planează asupra Europei.

Cetăţenii maghiari sunt chemaţi, la urne, în cadrul unui referendum privind cotele obligatorii de imigranţi stabilite de Uniunea Europeană. Viktor Orban, premierul Ungariei, nu are emoţii cu privire la rezultatul votului. Cu toate acestea, sondajele au arătat că rata de participare nu se va ridica la cele 50 de procente necesare pentru validarea acestui referendum. În cadrul referendumului, alegătorii din Ungaria vor avea posibilitatea să răspundă la întrebarea: „Doriţi să permiteţi Uniunii Europene să mandateze reinstalarea cetăţenilor non-ungari în Ungaria fără aprobarea Parlamentului?. „Planul de a organiza un referendum a fost anunţat de prim-ministrul Orban pe 24 februarie. Motivul oferit de guvern a fost acela că numai ungurii, mai degrabă decât Bruxellesul, ar putea decide cu cine doresc să trăiască împreună în propria lor ţară.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat, că va invoca Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona pentru declanşarea procedurii de ieşire din UE până la finalul lui martie 2017. Întrebată care va fi data exactă când intenţionează să invoce Articolul 50, Theresa May a confirmat că procesul oficial de ieşire a Marii Britanii din UE va începe până la sfârşitul lunii martie 2017. „Puterea şi autoritatea se va întoarce către instituţiile alese din ţara noastră”, a declarat acesta. „Acest lucru înseamnă că autoritatea legislaţiei UE în Marea Britanie va lua sfârşit”, a mai subliniat ea.

Cel puţin 77 de persoane au fost ranite, dintre care patru se află în stare gravă, în urma unei explozii care s-a produs în restaurantul La Bohemia din oraşul spaniol Velez, Malaga. Potrivit primarului Antonio Moreno Ferrer, cauza deflagraţiei ar fi o scurgere de gaze. Explozia a avut loc în apropierea unui festival. Cel puţin 77 de persoane au fost rănite, dintre care 57, au fost internate în Spitalul regional Axarquia, iar patru se află în stare gravă. Cu toate acestea, viaţa nu le este pusă în pericol. Alte două persoane au fost mutate într-un spital din Malaga. Apelul de urgenţă 112 a fost folosit de peste 20 de persoane în jurul orei 19.00, în urma exploziei din centrul oraşului, la scurt timp fiinf activat dispozitivul de urgenţă. La faţa locului au fost trimise echipe ale forţelor de ordine şi echipaje medicale.

SPORT

Dragoş Grigore a revenit la Dinamo. E drept, nu pentru a juca vreo partidă oficială ci doar pentru a se antrena alături de lotul lui Ioan Andone. Fundaşul central a luat această decizie după ce s-a consultat cu selecţionerul Christoph Daum. Campionatul din Qatar este în pauză în această perioadă, iar tehnicianul german i-a recomandat lui Grigore să se antreneze măcar în perspectiva meciurilor naţionalei. Dragoş Grigore a jucat pentru Dinamo în perioada 2008-2014 şi a câştigat două trofee cu trupa din „Ştefan cel Mare”: Cupa României şi Supercupa, ambele în 2012.

Dinamo a fost dezavantajată clar la Botoşani e opinia generală a oamenilor de fotbal. Echipa lui Andone a pierdut meciul cu moldovenii, scor 1-2, după ce arbitrul Rusandu a dictat un penalty pentru gazde şi eliminare pentru Palic. Adrian Porumboiu, fost mare arbitru internaţional, nu îi găseşte nicio scuză centralului. Fost finanţator de club, Porumboiu îl compătimeşte pe Ionuţ Negoiţă. Omul de afaceri este de părere că omul numărul 1 de la Dinamo va ajunge în aceeaşi situaţie ca George Copos: va fi forţat să plece de la club sub presiunea suporterilor.

Daniel Ricciardo, pilotul echipei Red Bull, a câştigat, Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei, disputat pe circuitul de la Sepang, fiind urmat de coechipierul Max Verstappen şi liderul clasamentului general, germanul Nico Rosberg, de la Mercedes. Lewis Hamilton a plecat din pole-position în Marele Premiu al Malaeziei, al 57-lea din carieră, care nu a fost însă cu noroc pentru triplul campion mondial. Pilotul de la Mercedes a fost nevoit să abandoneze cu 15 tururi înainte de finalul cursei, după ce i-a explodat motorul, moment în care se află la conducerea cursei.

Kuban Krasnodar, echipa pregătită de Dan Petrescu, a obţinut prima victorie pe teren propriu din acest sezon al ligii secunde din Rusia. Kuban a câştigat partida cu Yenisey din etapa a 15-a, scor 2-1. Acesta este doar al treilea succes al lui Dan Petrescu pe banca lui Kuban, precedentele două victorii fiind obţinute în deplasare. În urma acestui rezultat, Kuban Krasnodar a urcat pe locul 13, cu 16 puncte, dar se află la doar trei puncte de zona retrogradării. Yenisey ocupă poziţia a şaptea, cu 21 de puncte.

Zinedine Zidane a infirmat zvonurile conform cărora Benzema ar urma să plece la Bayern Munchen. Antrenorul Realului a precizat că atacantul francez este un om important la gruparea de pe Bernabeu şi nu are de gând să-l cedeze. Benzema a venit la Real Madrid în 2009 şi a marcat 163 de goluri în 324 de meciuri. Francezul a câştigat 9 trofee alături de gruparea madrilenă.

AS Monaco a învins, scor 7-0, în deplasare, pe Metz, în etapa a opta din campionatul Franţei şi echipa antrenată de Leonardo Jardim a urcat pe primu loc în clasament, la trei distanţă de Paris Saint Germain, campioana din ultimele patru sezoane. În urma acestui rezultat, AS Monaco a obţinut cea mai clară victorie în deplasare din istoria clubului. Pentru echipa lui Leonardo Jardim, acesta a fost a şasea victorie din acest sezon, singurul eşec rămânând cel din disputa cu Nice, scor 0-4. De partea cealaltă, Metz se află pe locul 7, cu 13 puncte. Mai mult, AS Monaco a redevenit lider, cel puţin până duminică, atunci când Nice joacă pe teren propriu, cu Lorient.

Loredana Dinu (32 de ani) a vorbit, despre două persoane foarte importante din viaţa sa, soţul său şi tatăl sportivei, care, din păcate, a trecut în nefiinţă în urmă cu şapte ani. Dinu face parte din echipa de spadă feminin, medaliată cu aur la JO de la Rio, iar sportiva a recunoscut că soţul ei, Bogdan, a jucat un rol important în cariera sa. Dinu a vorbit şi despre un subiect sensibil din viaţa sa. Tatăl său a încetat din viaţă în urmă cu şapte ani, iar sportiva a rememorat câteva dintre momentele petrecute cu părintele său.

Alpinistul clujean Vasile Cipcigan a cucerit, vârful Manaslu (8.156 metri) din Himalaya, el plecând la sfârşitul lunii august într-o expediţie împreună cu un alt alpinist, Titus Crăciun, pentru a atinge acest vârf. Vasile Cipcigan, şef formaţie în cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj al Consiliului Judeţean Cluj, unul dintre cei doi alpinişti, declara, în 11 august, într-o conferinţă de presă, că ascensiunea finală va dura între 8 şi 12 ore, iar coborârea circa patru – cinci ore. Celălalt alpinist, ziaristul clujean Titus Crăciun, declara, la rândul său, că se află la prima sa expediţie de alpinism în afara României, scopul său fiind în primul rând unul jurnalistic.

Ambele echipei din România înscrise în Liga Campionilor la polo pe apă, ediţia 2016-2017, au trecut cu bine de primul tur preliminar. Campioana României, Steaua, a jucat în Malta, unde a încheiat pe locul doi Grupa D, una dominată de muntenegrenii de la Jadran. În meciul direct, ”militarii” au cedat cu 9-7, dar au câştigat clar celelalte întâlniri. Vicecampioana CSM Digi Oradea a jucat pe teren propriu meciurile din Grupa A. Deşi au avut adversari puternici, gen Mornar (Croaţia) sau Galatasaray (Turcia), echipe cu prezenţe în Liga Campionilor, bihorenii au încheiat cu victorii pe linie. Ambele echipe s-au calificat în turul 2 preliminar, care se va desfăşura între 14 şi 16 octombrie.

Dinamo Bucureşti este în grafic după primele două etape disputate în Grupa D a Ligii Campionilor, reuşind două rezultate notabile cu două din principalele adversare în lupta pentru calificare în play-off, 32-32 cu Holstebro (deplasare) şi 35-31 cu Motor Zaporojie (acasă). În grupă, doar Nantes stă mai bine până în acest moment, graţie succesului înregistrat în acest weekend, 33-19 cu Besiktas Istanbul (Turcia). În prima rundă, francezii terminaseră tot la egalitate, 26-26 în deplasare cu Motor Zaporojie. În spatele echipelor Nantes şi Dinamo s-a instalat formaţia portugheză Braga, care a obţinut primele două puncte, după victoria cu 32-27 în faţa echipei Holstebro (Danemarca).

Liga Zimbrilor la handbal masculin a debutat cu 14 echipe la start, chiar dacă Minaur Baia Mare şi Energia Tg. Jiu s-au retras din campionat. Dinamo, CSM Bucureşti, HCDS Constanţa, HC Odorhei, Steaua, Potaissa Turda, Poli Timişoara sunt echipele cu pretenţii în acest sezon, măcar la un loc de cupă europeană. Echipele clasate pe locurile 1-8 la sfârşitul sezonului regular vor juca în play-off (sferturi, semifinale, finale, jocuri după sistemul cel mai bun din trei partide). Echipele clasate pe locurile 9-14 la sfârşitul sezonului regular vor juca în play-out.

Barcelona, echipa antrenată de Xavi Pascual, noul selecţioner al României, a învins, scor 26-25, pe THW Kiel, în etapa a doua din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin, iar campioana Spaniei are punctaj maxim în clasament. THW Kiel a început mai bine întâlnirea de la Barcelona şi s-a desprins la trei goluri după primele 10 de minute, scor 8-5. Până la pauză, tot echipa germană a fost mai lucidă pe fază ofensivă şi a reuşit să-şi pastreze diferenţa, astfel că după 30 de minute, tabela arăta 13-10 în favoarea formaţiei antrenate de Alfred Gislasson.

Barcelona a ieşit mult mai motivată de la cabine şi a reuşit să restabilească egalitatea în minutul 44, scor 19-19. Jocul a continuat să fie la fel de echilibrat şi tensionat, fiind decis în ultimul minute. Gazdele, antrenate de Xavi Pascual, selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin a României, a punctat prin Entrerrios, iar Kiel a avut posibilitatea să plece cu un punct din Spania, însă interul dreapta Weinhbold a fost blocat, iar meciul s-a terminat 26-25 pentru Barcelona.

În Turul Corsicii, Simone Tempestini şi Giovanni Bernacchini şi-au stabilit strategia în funcţie de principalii adversari în lupta pentru titlul mondial al juniorilor şi se află acum la doar două probe de atingerea obiectivului principal din sezonul 2016. Cu un avans de 37 de puncte în clasamentul din Junior WRC, Simone Tempestini putea câştiga titlul mondial al juniorilor cu o etapă înaintea finalului de sezon. În primele două zile din Turul Corsicii, Simone Tempestini şi Giovanni Bernacchini au făcut un pas mare spre primul titlu mondial din carieră.

Jucătorul echipei Dinamo Bucureşti Valentin Lazăr a declarat la finalul partidei pierdute în deplasare, scor 1-2 (0-1), în faţa formaţiei FC Botoşani, că greşelile de arbitraj sunt din cauza lipsei de valoare. Jucătorii, la fel ca şi antrenorul Ioan Andone, acuză prestaţia centralului Lucian Rusandu, care a dictat penalty pentru FC Botoşani, cu un sfert de oră înainte de finalul jocului şi l-a eliminat pe mijlocaşul Antun Palic. Atacantul formaţiei dinamoviste a mai precizat că marea problemă a echipei sale este că ratează foarte mult.

PROGNOZA METEO
2 Octombrie 2016

Vremea se va menține caldã pentru începutul lunii octombrie, iar pe parcursul zilei cerul va fi variabil, mai mult senin în est și sud-est. Treptat, începând din orele serii înnorãrile se vor accentua în special în jumãtatea de vest a țãrii, unde local și temporar vor fi averse însoțite trecãtor de descãrcãri electrice și posibil de intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice, iar cele minime se vor situa, în general, între 6 și 16 grade. Pe arii restrânse, dimineața și izolat noaptea, în zonele joase de relief din est și sud-est și în depresiuni va mai fi ceațã.

Bucuresti

Vremea se va menține mai caldã decât în mod obișnuit pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, mai mult senin în mare parte a zilei, dar va prezenta înnorãri spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimã va fi de 11…13 grade. Dimineața, vor fi condiții de ceațã.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *