Stiri pe scurt 2 Martie 2017

loading...

Stiri pe scurt 2 Martie 2017

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  2 Martie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 2 martie. In anul 1949, România comunistă – A fost adoptată legea de expropriere a moşiilor de 50 de hectare şi a fermelor-model. Au fost naţionalizate 6.258 de moşii şi 4.456 de conace. Palatul şi domeniul de la Mogoşoaia au fost, de asemenea, expropriate.

Fostul senator şi ministru al Culturii, Daniel Barbu, ar putea fi propus pentru preluarea funcţiei de preşedinte AEP. Funcţia de preşedinte AEP a rămas vacantă în luna noiembrie 2016, când Ana-Maria Pătru a demisionat după ce a fost reţinută pentru 24 de ore, ea fiind urmărită penal pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două de spălare de bani. In acest moment, Daniel Barbu este preşedinte executiv al ALDE.

Patru şefi de spitale sau de secţii ale unităţilor medicale din judeţele Sibiu, Harghita şi Neamţ au fost găsiţi în incompatibilitate sau conflict de interese administrativ în perioada octombrie 2011 – aprilie 2013, când Spitalul de Psihiatrie a încheiat cinci contracte de prestări de servicii cu o societate al cărei administrator şi asociat este rudă cu Nicoară. Seful Secţiei Obstretică-Ginecologie din Spitalul Municipal Gheorgheni, judeţul Harghita, Gheorghe Marc, a fost găsit în incompatibilitate pentru perioada decembrie 2014 – ianuarie 2016, când a deţinut simultan funcţia de şef secţie la Secţia Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal Gheorgheni şi funcţia de administrator în cadrul unei societăţi.

În incompatibilitate a fost găsit şi managerul Spitalului „Sf. Dimitrie” Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, Florin Ionuţ Apostoae, care în perioada aprilie 2013 – aprilie 2016 a deţinut simultan funcţia de manager la spital şi titular de întreprindere individuală. Totodată, şeful Secţiei Cardiologie din cadrul Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, Kinda Levente, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada mai 2006 – ianuarie 2017, întrucât a deţinut simultan funcţia de şef Secţie Cardiologie pe cea de administrator în cadrul unei societăţi.

Consilierul personal pe probleme de macro-economie al fostului premier Victor Ponta, economistul Cristian Socol, ar putea fi propus de coaliţia de guvernare pentru postul de viceguvernator BNR. Coaliţia de guvernare se va reuni vineri pentru a stabili persoana care va fi susţinută politic de către coaliţie pentru funcţia de viceguvernator BNR, vacantată ca urmare a demisiei lui Bogdan Olteanu. Pe de altă parte, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, le-a cerut liderilor PSD si ALDE să respecte dreptul PNL de a face o propunere pentru postul de viceguvernator al BNR, afirmând ca dacă vor continua cu atitudinea de „cuceritor sovietic” precedentele pe care le creează li se pot întoarce.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul deceselor survenite după efectuarea unor transfuzii la Spitalul Municipal “Filantropia”. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au anunţat, că fac verificări în legătură cu decesele celor doi pacienţi ai Spitalului Municipal “Filantropia”, care au murit după efectuarea unor transfuzii de sânge. In urma efectuării necropsiei cadavrelor, s-a ajuns la concluzia că femeia de 81 ani a murit în urma unei insuficienţe cardio-circulatorii, iar bărbatul de 64 ani a decedat după o insuficienţă cardio-respiratorie, leucemie acută mieloblastică post sindrom mielodisplazic. Acum se aşteaptă rezultatele expertizei medico-legale serologice efectuate de către Institutul Naţional de Hematologie Bucureşti.

Propunerea pentru funcţia de prim-adjunct al directorului SRI va fi înaintată preşedintelui României până în bilanţul SRI care va avea loc pe 28 martie, în profilul înlocuitorului încadrându-se şi femei. Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost audiat săptămâna trecută în calitate de martor, în dosarul deschis de procurorii de la Parchetul General în urma dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Pe 17 ianuarie, SRI anunţa că Florian Coldea a cerut trecerea în rezervă, decizia fiind luată chiar dacă verificările demarate în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă au arătat că nu a încălcat legea, SRI propunând repunerea în funcţie.

Starea de sănătate a fostului acţionar al echipei Dinamo Bucureşti, Vasile Turcu, este în continuare critică, fiind conectat la aparate. Reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei au declarat că Vasile Turcu a lăsat un bilet de adio, însă nu se cunoaşte conţinutul acestuia. Team managerul echipei masculine de handbal Dinamo Bucureşti, Ovidiu Semen, a declarat, că este alături de Vasile Turcu, fost acţionar al clubului de fotbal şi fost investitor la echipa de handbal din Şoseaua Ştefan cel Mare, aflat în stare gravă după o tentativă de sinucidere.

Senatul României achiziţionează stingătoare de incendiu, servicii de verificare a instalaţiei de stingere a incendiilor şi servicii ITP pentru peste o sută de maşini, conform cererilor de ofertă afişate pe pagina de internet a instituţiei. Senatul României a depus o cerere de ofertă pentru achiziţionarea a 50 de stingătoare de incendiu. Termenul limită, inclusiv livrarea, este până la data 30.03.2017, iar ofertantul trebuie să asigure transportul stingătoarelor la sediul Senatului. Senatul a depus o cerere de ofertă şi pentru servicii de verificare a instalaţiei de stingere a incendiilor cu hidranţi.
Serviciile presupun verificarea funcţionarii robinetului principal şi a robineţilor hidranţilor, măsurarea presiunii la racordul hidrantului, verificarea dotării cu echipamente şi accesorii pentru intervenţie şi verificarea furtunurilor. Alte servicii pe care Senatul le achiziţionează sunt servicii de întreţinere periodică pentru platformele pentru persoane cu dizabilităţi. De asemenea, instituţia cumpără şi servicii ITP pentru un număr de 104 autovehicule. Pentru cele mai multe dintre maşini, inspecţia tehnică periodică expiră în lunile octombrie şi noiembrie ale acestui an.

Patru din 10 oameni care au călcat vreodată într-o închisoare din România se vor întoarce acolo. O statistică neagră arată că reabilitarea de după gratii nu poate ajuta omul când este eliberat. Încercăm să înţelegem fenomenul într-un material din campania Dizgratiatii. Pedepsiţi pentru fărădelegile lor, oamenii de altădată, astăzi deţinuţi, sunt condamnaţi de societate şi de stat să rămână pe viaţă „puşcăriaşi”, puţini fiind cei cărora li s-a dat şansa unei vieţi cinstite şi care au putut, astfel, să redevină oameni.

Mircea Dinescu s-a prezentat, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru audieri în dosarul Revoluţiei, precizând că are calitatea de martor. Mircea Dinescu a precizat că pentru el Revoluţia a fost „o minune”, fiind arestat la domiciliu. Şi fostul premier Petre Roman a ajuns la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost audiat de procurorii militari în dosarul Revoluţiei, în dosar fiind începută urmărirea penala in rem. Nicio persoană nu este învinuită în prezent. În dosarul Revoluţiei au fost audiate mai multe persoane, în calitate de martori. Printre acestea şi actorul Ion Caramitru.

Atelierul de scriere a unui scenariu cinematografic „De la idee, la scenariu”, susţinut de Tudor Potra (scenarist, regizor şi advertising creative director), unul dintre scenariştii #selfie69, îşi încheie vineri, 3 martie, înscrierile. Acest cursul-atelier îşi propune să ofere participanţilor un bagaj teoretic prin care să poată înţelege fenomenul cinematografic, dar şi să le îndrume primii paşi în această profesie, oferindu-le asistenţă profesionistă la fiecare pas al transformării ideii lor originale într-un scenariu de film complet, ce poate să fie susţinut în faţa unui grup de producători şi regizori în căutare de poveşti.

Angajaţii care participă la programe de training primesc ulterior de la trainer un video cu o situaţie din viaţa reală din business (cum ar fi, de exemplu, o reclamaţie a unui client nemulţumit), după care sunt invitaţi să se filmeze, cu smartphone-ul sau cu orice alt device, ca şi cum ar fi acolo şi ar rezolva problema. După această etapă, ei primesc feedback de la trainer în legătură cu modul în care au abordat situaţia. Cam aşa s-ar descrie, pe scurt, „microlearningul”, cea mai nouă tendinţă din programele de dezvoltare a anga­jaţilor.

Exerciţiile practice sunt esenţiale pentru ca angajaţii trimişi la training să reţină cât mai mult din ceea ce învaţă, iar microlearningul îi impulsionează pe angajaţi să exerseze”, a explicat Andreas Kambach, managing director al companiei de training şi dezvoltare personală Triple A din Germania, care vinde şi instrumente de microlearning. El a fost prezent marţi la Bucureşti, în cadrul unui eveniment organizat de firma de training Ascendis, care livrează pe plan local şi programe de microlearning.

Munca manuală în locul roboţilor şi fabricaţia de cablaje, nu de electronice trag în jos productivitatea angajaţilor români din auto. Raportat la producţia de maşini, un angajat român produce anual în medie trei maşini, faţă de 16 cât realizează un spaniol. Analiza este realizată la nivelul întregii industrii auto, iar diferenţa dintre români şi spanioli este dată printre altele de faptul că local se produc în special componente, pe când în alte ţări focusul este pe maşini. Spre exemplu, în uzina Dacia de la Mioveni gradul de robotizare va creşte de la 5% în 2014 la 20% anul viitor când va intra în producţie cea de-a doua generaţie a SUV-ului Duster.

Până atunci însă, numărul de maşini produse de fiecare angajat din industrie scade. Lipsa unui al treilea constructor auto, dar şi menţinerea producţiei la un nivel scăzut de către Ford la Craiova, alături de un grad redus de robotizare la Dacia şi prezenţa multor producători de cablaje pe piaţa locală, au dus la scăderea raportului dintre numărul total de angajaţi în industria auto locală şi producţia de maşini, de la 2,9 autovehicule noi per angajat în 2013 la 1,8 anul trecut.

Cei doi contabili care lucrează la compania PricewaterhouseCoopers şi care au cauzat gafa de la gala premiilor Oscar nu vor mai colabora niciodată cu Academia de film Americana (AMPAS). De asemenea, Cheryl Boone Isaacs a declarat că relaţiile companiei PriceWaterhouseCoopers (PWC) cu cei doi contabili sunt revizuite în acest moment. Cei doi responsabili pentru gafa monumentală sunt Brian Cullinan şi Martha Ruiz. Compania PwC, care este responsabilă cu organizarea procedurii de votare pentru premiile Oscar de 83 de ani, şi-a asumat responsabilitatea pentru eroarea de la finalul Galei, care a uimit o lume întreagă şi va rămâne în istorie.

Una dintre cele 27 de percheziţii făcute, de poliţiştii din Buzău, într-un caz de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 360.000 de lei, a avut loc la locuinţa fostului secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, Horaţiu Anghelescu. În ceea ce priveşte informaţiile potrivit cărora anchetatorii ar fi greşit adresa fostului secretar de stat Horaţiu Anghelescu şi ar fi percheziţionat o altă locuinţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Doiniţa Mihalache, a declarat că acestea nu sunt reale.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat,la o acţiune UNICEF, că, în calitatea sa de tată a doi copii, este îngrijorat că trăieşte ”într-o societate care e marcată de violenţe, fie că e pe stradă, acasă sau la televizor” şi a militat pentru lupta împotriva agresiunilor la care sunt supuşi copiii. El a participat, la Palatul Victoria, la lansarea Parteneriatului Global Opriţi Violenţa Împotriva Copiilor, acţiune care îşi propune să mobilizeze Guvernul, fundaţii, societatea civilă, mediul academic pentru a lupta împotriva tuturor formelor de violenţă împotriva copiilor.

România a ocupat primul loc în Europa Centrală şi de Est la vânzarea de portofolii de credite neperformante (NPL), cu tranzacţii încheiate în valoare de 3,5 miliarde de euro în 2015 şi 2016. Europa Centrală si de Est a beneficiat de un interes crescut al investitorilor şi de o activitate bancară mai intensă datorită îmbunătăţirii condiţiilor economice şi a creşterii provizioanelor în câteva ţări din regiune ca urmare a exerciţiului de Evaluare a Calităţii Activelor (AQR). Cele mai multe tranzacţii încheiate au avut loc în România (37%), urmată de Ungaria (24%), Polonia (11%) şi Slovenia (9%).

Raportul arată că, în 2016, investitorii în portofolii de credite neperformante din anumite ţări europene au arătat un interes mai mare pentru portofoliile de credite retail ipotecare, iar această tendinţă va continua şi în 2017. Portofoliile corporative tranzacţionate în Europa Centrală şi de Est au urcat până la valoarea de 4,8 miliarde euro în perioada 2015 – 2016, în timp ce portofoliile care includ împrumuturi imobiliare şi de consum au atins valoarea de 1,6 miliarde euro.

Mediul macroeconomic a susţinut creşterea pieţei creditelor neperformante din regiune: produsul intern brut a crescut în toate cele douăsprezece ţări analizate, având un impact pozitiv indirect asupra capacităţii de plată a clienţilor persoane fizice, cât şi asupra clienţilor persoane juridice. De asemenea, piaţa imobiliară s-a îmbunătăţit şi ne aşteptăm ca această tendinţă să continue în următoarea perioadă, în timp ce în zona de reglementare există tendinţa de a înlătura obstacolele din procesul de vânzare a creditelor neperformante. Ultima directivă a Băncii Centrale Europene stipulează reguli de raportare cuprinzătoare în cazul băncilor care înregistrează în bilanţurile lor volume mari de credite neperformante.

Digital Chaos, echipa de Dota 2 a românului Aliwi Omar, de naţionalitate siriană, a jucat finala The International 2016, cea mai importantă competiţie de Dota din lume, dar a pierdut. Echipa Wings a reuşit să câştige competiţia şi a obţinut trofeul şi un premiu financiar de 9,1 milioane de dolari. Echipa românului (formată din 5 jucatori) a câştigat 3,4 milioane de dolari, ceea ce înseamnă, după un calcul rudimentar, că Omar a obţinut 682.595 de dolari. Aliwi Omar s-a născut şi a crescut în România, are 21 de ani şi vorbeşte fluent română, engleză şi arabă. Joacă Dota din 2004 şi Dota 2 din 2011. Înainte de competiţie, Omar câştigase peste 393.000 de dolari, ceea ce înseamnă că în urma acestei competiţii câştigurile sale din turnee de Dota ajung la aproape un milion de dolari (1,078,201. Astfel, Aliwi devine românul cu cele mai mari câştiguri din eSports şi obţine cea mai bună clasare a unui român în competiţia The International.

The International 2016 a fost cea de-a şasea ediţie a celei mai mari competiţii de DOTA 2 din lume. Turneul a început pe 2 august la Seattle şi s-a încheiat pe 13 august. Fondul de premiere al turneului a ajuns la 20,6 milioane de dolari, iar 19 milioane din cele 20,6 provin din contribuţiile fanilor, care au cheltuit milioane de dolari pe obiecte virtuale, iar 25% din aceşti bani s-au dus către fondul de premiere. În competiţie participă 16 echipe din întreaga lume şi fiecare dintre echipa va obţine un premiu în bani indiferent de poziţia ocupată. Anul trecut, competiţia a fost câştigată de echipa americană Evil Geniuses, care a obţinut un premiu de 6,6 milioane de dolari.

PNL cere majorităţii PSD-ALDE şi Guvernului să finanţeze sărbătorirea centenarului Marii Uniri, precizând că este nevoie de 15 milioane de lei pentru Monumentul Unităţii Naţionale de la Alba Iulia şi 50 de milioane de euro pentru infrastructura istorică. Florin Roman a precizat că monumentul care, potrivit proiectului, urmează să fie amplasat în faţa Catedralei Reîntregirii Neamului de la Alba Iulia este înalt de 28 de metri şi reprezintă “cel mai bun element pentru a simboliza simboliza Marea Unire”. Deputatul PNL a susţinut că “Alba Iulia nu stă cu mâna întinsă la Guvern”, afirmând că dacă nu vor primi fondurile necesare se vor descurca “pe cont propriu”, aşa cum au mai făcut şi în trecut.

Un tânăr a murit, iar alţi doi au ajuns în spital, în stare gravă, după ce maşina în care de aflau, condusă de un şofer cu permisul reţinut, a intrat, într-un cap de pod, la Schitul Goleşti, judeţul Argeş, şi a luat foc. Anchetatorii susţin că şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a izbit puternic într-un cap de pod din beton. În urma impactului, autoturismul a luat foc, la locul accidentului fiind solicitate de urgenţă Poliţia, mai multe echipaje de la ISU şi descarcerarea. Şoferul, în vârstă de 29 de ani, din localitatea dâmboviţeană Crângurile, a fost scos de pompieri dintre fiarele contorsionate. El a fost resuscitat, dar manevrele au fost inutile, şi a murit.

Un centru comercial din municipiul Arad, cu loc de joacă pentru copii, a fost cuprins de un puternic incendiu, acoperişul clădirii prăbuşindu-se peste etajul întâi. Un pompier a fost rănit în timpul misiunii. Centrul comercial este amplasat în cartierul Micălaca, iar incendiul a izbucnit în jurul orei 2.30 noaptea. Cinci echipaje cu 19 pompieri militari au ajuns la faţa locului, dar şi o ambulanţă SMURD, pentru că un pompier şi-a rupt un picior în timpul misiunii.

La etajul întâi al complexului comercial se aflau un loc de joacă, o sală de sport şi un magazin de mobilă, care au fost mistuite de flăcări, iar la parter sunt un hipermarket, o pizzerie şi un alt magazin de mobilă. În scurt timp, acoperişul clădirii, de circa 400 mp, s-a prăbuşit. Exista pericolul ca incendiul să se extindă la un hotel aflat în apropiere şi la o benzinărie. Intervenţia a fost extrem de dificilă. Cauza incendiului urmează să fie stabilită în cursul zilei de astazi.

Cea de-a patra ediţie a campaniei „Săptămâna comediei” începe miercuri seară, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, urmând să fie prezentate cele mai de succes comedii din repetoriul teatrului arădean, toate la un preţ special de 10 lei. Campania „Săptămâna comediei” începe la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad şi durează până pe 8 martie, perioadă în care sunt prezentate şapte dintre cele mai de succes comedii produse de către teatrul arădean. Campania, care are loc sub motto-ul ,,Cine râde la teatru, râde mai bine”, s-a bucurat de mare succes încă de la prima ediţie şi în fiecare an sălile teatrului au fost neîncăpătoare pentru iubitorii spectacolelor de comedie.

Soţii Barak şi Michelle Obama îşi vor scrie memoriile pentru 60 de milioane de dolari. Suma pentru care soţii Obama au semnat contractele nu a fost făcută publică, dar Financial Times estimează că ar fi vorba de câte 30 de milioane pentru fiecare volum. Cărţile urmează să apară la grupul editorial Penguin Random House, iar contractele fostului preşedinte american şi ale fostei Prime doamne sunt unele dintre cele mai mari din istorie. Barack Obama a mai publicat două cărţi, tot la Penguin Random House: „Dreams from My Father” (1995) şi „The Audacity of Hope” (2006), fiecare vânzându-se în peste 3 milioane de exemplare, doar în Statele Unite.

Analiştii estimează că preşedintele Donald Trump a cauzat industriei turismului american pierderi în valoare de 185 milioane de dolari (aproximativ 175 milioane de euro) şi a condus la o scădere semnificativă a rezervărilor pentru zboruri aeriene. Interesul de a călători în Statele Unite a scăzut semnificativ de la alegerea preşedintelui american, Donald Truump. Conform informaţiilor ce au fost făcute publice de către motorul de căutari turistice Kayak, s-a raportat o scădere de 58% pentru vizualizarea zborurilor din Marea Britanie către Tampa sau Orlando, de 52 % pentru zborurile spre Miami, 43% pentru cursele spre San Diego, şi cu 32% mai puţine căutări ale curselor spre Los Angelos.

Deşi preţurile curselor de avion nu au scăzut încă, de obicei este nevoie de săptămâni întregi pentru ca acestea să se ajusteze tendinţelor consumatorilor, Kayak a identificat un efect secundar ce a afectat preţurile hotelurilor, acestea scăzând cu 39 % în Las Vegas şi 32 % în New York. Global Business Travel Association (GBTA) estimează că alegerea noului preşedinte american al SUA a condus la pierderi de 185 milioane de dolari (aproximativ 175 milioane de euro), în domeniul turismului. În săptămâna ce a urmat emiterii decretului antimigraţie, rezervările curselor de avion din statele afectate, Irak, Siria, Iran, Liban, Somalia, Sudan şi Yemen , au scăzut cu 80%, comparativ aceleiaşi perioade a anului 2016.

Statele Unite nu vor suplimenta în mod semnificativ efectivele militare din Irak şi Siria, afirmă un comandant al armatei americane, generalul Stephen Townsend. „Nu cred că vom asista la suplimentări de trupe, deoarece actualele operaţiuni din Irak şi Siria funcţionează”, a declarat generalul Stephen Townsend, în cursul unei teleconferinţe cu oficiali de la Pentagon. O coaliţie internaţională coordonată de Statele Unite desfăşoară operaţiuni antiteroriste în Siria şi Irak.

Avioane militare ruse şi siriene au bombardat din greşeală poziţii ale rebelilor susţinuţi de SUA, în apropiere de oraşul Al Bab, cauzând mai multe victime. Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a dezminţit informaţiile privind un presupus raid aerian al forţelor ruse şi siriene împotriva unor poziţii controlate de rebelii susţinuţi de SUA. Satele vizate de raidurile aeriene de marţi se aflau în apropiere de oraşul Al Bab, iar forţe americane aflate în zonă, la patru sau cinci kilometri depărtare, au observat acţiunile şi i-au contactat pe militari ruşi prin intermediul unei linii de comunicaţii urgente, fapt ce a dus la oprirea atacului.

Abu Khayr al-Masri, adjunctul liderului reţelei teroriste Al-Qaida şi ginerele lui Osama bin Laden, a fost ucis într-un atac cu drone al CIA în nord-vestul Siriei, în apropiere de oraşul Idlib. În vârstă de 59 de ani, al-Masri era adjunctul lui Ayman al-Zawahiri şi membru al consiliului shura al organizaţiei islamiste. De asemenea, el era căsătorit cu una din ficele lui fostului lider al reţelei, Osama bin Laden, a adăugat oficialul sub protecţia anonimatului. Acesta a precizat că al-Masri s-ar fi aflat în Siria pentru a ajuta la organizarea grupării Jabhat Fateh al-Sham, anterior cunoscută sub numele de Frontul Nusra.

Casa Albă revizuieşte strategia faţă de Coreea de Nord, incluzând eventuale dimensiuni militare pentru a diminua din ameninţarea nucleară reprezentată de această ţară, au spus surse familiare cu această situaţie. În contextul în care preşedintele american, Donald Trump, a luat măsuri pentru a-i asigura pe aliaţii săi că nu va abandona angajamentele care au stat la baza politicii americane privind Asia timp de mai multe decenii, promisiunea sa că Phenianul nu va mai testa vreodată o rachetă balistică continentală, combinată cu revizuirea strategiei care durează de două săptămâni, i-a determinat pe unii lideri să susţină o schimbare în politica americană.

Această revizuire a strategiei efectuată de Statele Unite are loc în contextul unor evenimente care au pus presiune asupra stabilităţii în regiune, comentează Fox News. Luna trecută, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în Marea Japoniei, iar fratele vitreg la liderului nord-coreean a fost asasinat în Malaysia. Oficiali chinezi şi nord-coreeni poată discuţii la Beijing, aceasta fiind prima reuniune la nivel înalt cunoscută în termen de aproape un an. Beijingul a redus recent importurile de cărbune din Coreea de Nord.

Sébastien Lecornu, preşedintele Consiliului Departamental Eure din Franţa şi care ocupa funcţia de director adjunct al campaniei lui Francois Fillon, şi-a prezentat demisia. Într-un comunicat, el a explicat că nu mai este în măsură să îşi îndeplinească indatoririle şi că intenţionează ca de acum înainte „să se dedice în totalitate” departamentului său. În echipa candidatului sunt anunţate şi alte demisii.

Parlamentul European a aprobat, ridicarea imunităţii parlamentare a lui Marine Le Pen, măsură cerută de justiţia franceză care îi reproşează că a postat imagini cu execuţii comise de reţeaua Stat Islamic pe contul ei de Twitter. Aceasta este cercetată de autorităţile franceze pentru publicarea pe Twitter, în anul 2015, a unor execuţii comise de jihadiştii grupării Statul Islamic. Această măsură, cu efect imediat, nu vizează şi ancheta privind presupusele fraude comise cu fonduri ale Parlamentului European (PE), în care Marine Le Pen a fost pusă sub acuzare.

Statul Malaysian va interzice călătoria fără viză a nord-coreenilor, din motive de securitate. Această schimbare vine ca urmare a faptului că Malaysia încearcă să găsească cetăţeni nord-coreeni suspectaţi că ar fi fost implicaţi în moartea lui Kim Jong-Nam. Vicepremierul Ahmad Zahid Hamidi a declarat că normele care impun tuturor nord-coreenilor să îşi asigure vizele pentru a intra în Malaysia vor intra în vigoare pe 6 martie. Legăturile diplomatice dintre cele două ţări au fost iniţiate în anii 1970 după ce comerţul cu resurse, precum uleiul de palmier şi oţel, a crescut, iar Coreea de Nord a stabilit în cele din urmă o ambasadă în Kuala Lumpur, în anul 2003.

„Tendinţele izolaţioniste” reprezintă un pericol la adresa securităţii naţionale, a declarat fostul preşedinte american George W. Bush, în contextul în care există semne de întrebare privind dorinţa actualului lider de la Casa Albă de a respecta angajamentele internaţionale ale SUA. Bush a adăugat că nu intenţionează să-şi critice succesori şi s-a exprimat optimist în legătură cu viitorul Statelor Unite. La finalul lunii trecute, fostul preşedinte a declarat că o presă independentă este esenţială pentru democraţie, aparent făcând referire la Donald Trump, care etichetat presa drept „inamic al poporului”.

Ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, a declarat că în lipsa unui progres real în implementare acordului de pace de la Minsk nu există niciun motiv pentru ca UE să elimine sancţiunile impuse Rusiei pentru rolul jucat de Moscova în conflictul din estul Ucrainei. Oficialul german a făcut aceste declaraţii la scurt timp după ce aproximativ 200.000 de utilizatori de telefonie din oraşul Doneţ au fost deconectaţi de la reţeaua naţională ucraineană după ce separatiştii proruşi au confiscat echipamentele principalei companii de telecomunicaţii fixe. Separatiştii au avertizat că vor prelua controlul asupra firmelor din zona ocupată de ei în cazul în care Kievul nu ridică interdicţia importurilor de cărbune din teritoriul controlat de rebeli.

Procurorul general al Statelor Unite, Jeff Sessions, a discutat de două ori cu ambasadorul Rusiei la Washington în timpul campaniei prezidenţiale din SUA, potrivit presei americane, însă Sessions dezminte aceste informaţii. După dezvăluirile pe acestă temă făcute de cotidianul The Washington Post, mai mulţi membri ai Congresului i-au cerut lui Sessions să nu se implice în ancheta Departamentului de Justiţie cu privire la presupusele imixtiuni ruse în campania prezidenţială din SUA. Sessions a fost un reprezentant proeminent al lui Donald Trump în timpul cursei pentru Casa Albă, participând activ la campania electorală în favoarea miliardarului.

China ar putea fi cea mai mare economie din lume în anul 2050. Potrivit raportului intitulat „Perspective pe termen lung: Cum se va schimba ordinea economică mondială până în 2050″, pieţele emergente vor domina economia globală în anul 2050, clasamentul economiilor urmând să fie, potrivit proiecţiilor specialiştilor PwC, acesta: China, India, Statele Unite, Indonezia, Brazilia, Rusia, Mexic, Japonia, Germania şi Marea Britanie. Statele Unite şi Europa vor pierde constant teren comparativ cu China şi India”, subliniază raportul, anticipând că, în 2050, cota Chinei ar urma să crească la 20% din economia globală, cea a SUA va scădea de la 16% la 12%, cea a Uniunii Europene va coborî de la 15% la 9%, în timp ce a Indiei va urca de la 7% la 15%.

Cei doi cetăţeni germani declaraţi indezirabili pe teritoriul României au fost îndepărtaţi de pe teritoriul ţării. La ieşirea din ţară, pe numele celor doi au fost instituite consemne nominale de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 10 ani. Cei doi au intrat în atenţia SRI în cursul anului 2016, întrucât derulau activităţi care constituiau riscuri la adresa securităţii naţionale. Oficiali apropiaţi anchetei au precizat că cei doi, soţ şi soţie, locuiau în Cluj pentru studii la medicină, bărbatul fiind ajuns în România din 2014 în timp ce soţia sa a ajuns doi ani mai târziu, în 2016.

Regele saudit Salman bin Abdul Aziz călătoreşte săptămâna aceasta spre Indonezia, pentru o vizită care va dura nouă zile. Este pentru prima oară în ultimii 46 de ani când un rege saudit vizitează ţara în care se găseşte cea mai numeroasă naţiune de religie musulmană. Acum, cele două naţii susţin că doresc să întărească legăturile dintre ele. Iar regele Salman nu a făcut niciun rabat la capitolul pregătirilor. Sauditul va avea bagaje de 506 tone, care includ două limuzine Mercedes-Benz S600 şi două lifturi electrice.

Adji Gunawan , angajat al companiei de transport PT Jasa Angkasa Semesta (JAS) a declarat că nu mai puţin de 572 de oameni sunt alocaţi pentru a lucra în cadrul contractului semnat de firma pentru care lucrează cu reprezentanţii regelui saudit în ce priveşte bagajele acestuia, cu ocazia călătoriei în Indonezia. Este un fapt cunoscut că regii saudiţi fac tot soiul de excese, inclusiv atunci când călătoresc. Salman a rezervat întregul hotel Four Seasons din Georgetown, atunci când a mers la Washington, în 2015. Hotelul, care este unul dintre cele mai luxoase din regiune, are 222 de camere.

Un anturaj similar este aşteptat săptămâna aceasta în Indonezia. The Jakarta Post a relatat că grupul care îl însoţeşte pe rege în această călătorie este de 1.500 de persoane, între care se numprp 10 miniştri, 25 de prinţese şi cel puţin 100 de presoane din staff-ul responsabil de securitate. Ca termen de comparaţie, când preşedintele american Barack Obama a vizitat ţări din Africa sub Sahariană, în 2013, a avut în delegaţie 56 de vehicule, dintre care 14 limuzine, sute de agenţi secreţi responsabili de securitate. Şi deşi Omaba a călătorit şi în locaţii mai puţin exotice, conform informaţiilor disponibile pregătirile au fost de un nivel similar.

Malaysia va elibera un nord-coreean reţinut în legătură cu moartea lui Kim Jong Nam deoarece nu există suficiente dovezi pentru a fi acuzat. Relaţia dintre Malaysia şi Coreea de Nord s-a deteriorat de când fratele vitreg al liderului nord coreean Kim Jong Un a fost ucis în urmă cu două săptămâni pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur cu o substanţă toxică. Serviciile de informaţii sud-coreene şi oficiali americani spun că actul a fost organizat de agenţi nord-coreeni. Ri a fost arestat la Kuala Lumpur pe data de 17 februarie. El era în posesia unui permis de muncă care a fost valabil până pe data de 6 februarie 2017. Nu se ştie deocamdată care ar fi fost rolul lui Ri în această crimă.

Comisarul european pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici, a declarat că opţiunea desfiinţării Uniunii Europene se află printre scenariile incluse în „Carta Albă privind Viitorul Europei”, iar această ipoteză, deşi de nedorit, „trebuie să fie luată în calcul”. Înainte de a participa la prezentarea „Cartei Albe privind Viitorul Europei” de către preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Moscovici şi-a declarat susţinerea pentru scenariul „unui impuls proeuropean pentru ca UE este capabilă să-şi apere şi protejeze mai bine cetăţenii, să avanseze către mai multă democraţie şi mai mult dinamism economic, în mod special în cadrul Zonei euro”.

SPORT

Dinamo s-a calificat în finala Cupei Ligii, după ce a trecut de Steaua, cu scorul general de 7-2, pe ansamblul celor două manşe. Dan Nistor, Patrick Petre şi Sergiu Hanca au marcat golurile formaţiei antrenate de Cosmin Contra în disputa de pe Arena Naţională. Unicul gol al echipei lui Laurenţiu Reghecampf a fost marcat de Denis Alibec, din penalty.

Florentin Petre, fosta glorie a lui Dinamo, a văzut meciul Steaua – Dinamo (1-3), returul din semifinalele Cupei Ligii, la Braşov, el fiind din această iarnă secundul lui Cornel Ţălnar la divizionara B de sub Tâmpa. Piticul, cum i se spunea pe vremea când juca fotbal, a trăit la intensitate mare această partidă, pentru că vibrează încă pentru Dinamo, şi a avut mari emoţii la intrarea fiului său pe teren, în minutul 72. După numai două minute, Patrick a reuşit să înscrie, ducând scorul la 2-1 pentru „câini”, iar în minutul 82 a produs lovitura de la 11 metri din care Hanca a făcut 3-1.

Steaua a fost eliminată de Dinamo în semifinalele Cupei Ligii după o dublă manşă de coşmar pentru elevii lui Reghecampf. Dinamo s-a impus în tur cu 4-1, iar în retur a câştigat cu 3-1. Gigi Becali a reacţionat după această umilinţă în faţa rivalilor istorici şi spune că ştie de ce echipa merge atât de slab şi va rezolva rapid situaţia. Dacă nu va reuşi să îndrepte lucrurile, Becali a declarat că ia în calcul să renunţe la fotbal.

Fostul mijlocaş dinamovist, Florentin Petre, se poate declara un tată fericit şi mândru după meciul din Cupa Ligii. Antrenorul secund de la FC Braşov a trăit la intensitate maximă partida în care fiul său a reuşit să readucă pe Dinamo în avantaj, iar mai apoi să obţină o lovitură de la 11m prin care Hanca a decis scorul final de 3-1 pentru echipa lui Cosmin Contra. Cu toate că lui Patrick Petre nu i s-au dat prea multe şanse de joc, acesta a reuşit să surprindă într-un mod plăcut pe toată lumea.

Cel care a crezut întodeauna în el şi a fost de părere că merita să joace mai mult este chiar tatal său.Legătura strânsă dintre Florentin şi Patrick Petre este foarte evidentă. Primul gând al lui Patrick după marcarea golului a fost bucuria tatălui său, care nu a întârziat să îşi arate susţinerea şi a postat pe reţelele de socializare o poză în care se vede că este aproape de fiul lui, cu toate că nu a putut ajunge la partida de pe Arena Naţională.

Bogdan Stelea, fostul portar al ‘Generaţiei de Aur’, a explicat la ProSport LIVE cum s-a pregătit pentru Campionatul Mondial din 1994, turneu final la care România a reuşit cea mai bună performanţă. Plecat de la Dinamo în 1991 la Mallorca, în Spania, Stelea a avut o discuţie cu Anghel Iordănescu în 1993 care i-a spus că trebuie să-şi găsească o echipă la care să joace titular dacă vrea să prindă lotul naţional pentru Campionatul Mondial. În aceste condiţii, Stelea a renunţat la ultimul an de contract cu Mallorca şi a revenit în România, la Rapid.

Era perioada de început a Rapidului în ‘era George Copos’. Omul de afaceri venise chiar în acel an la Rapid, 1993, iar condiţiile nu erau cele mai bune. Stelea a povestit cum s-a antrenat sub comanda lui Viorel Hizo, în condiţii extrem de vitrege comparativ cu ceea ce văzuse în Spania. La Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii din 1994, România a fost repartizată în grupa A. Naţionala condusă de Anghel Iordănescu a terminat grupa pe primul loc, iar Columbia, echipă considerată de Pele drept principala candidată la trofeul suprem, a terminat pe ultimul loc. În optimi, Hagi&Co. au trecut de Argentina, iar în sferturi au fost eliminaţi de Suedia, la penalty-uri.

Aşteptarea fanilor Simonei Halep se apropie de sfârşit, pentru că numărul 4 mondial va reveni pe teren săptămâna viitoare, la turneul de la Indian Wells (8-19 martie)! Anunţul a fost făcut de antrenorul Darren Cahill, cel care o va însoţi pe sportivă în SUA, la competiţia de categorie Premier Mandatory. După ce s-a înscris pe tabloul principal, Halep nu îi va dezamăgi pe organizatorii americani şi va evolua la turneul pe care l-a câştigat în 2015! Simona nu a mai jucat niciun meci în ultima lună, din cauza unei accidentări la genunchi, dar se pare că problema a fost rezolvată în această pauză. Jucătoarea de 25 de ani a făcut fizioterapie şi exerciţii pentru întărirea muşchilor, iar acum este pregătită să îşi apere cele 210 puncte pe care le-a câştigat anul trecut la Indian Wells, graţie atingerii sferturilor de finală (4-6, 3-6 cu Serena Williams).

Cu doar 2 goluri marcate în acest an, echipa gorjeană a mai primit o lovitură. Atacantul Paul Batin s-a accidentat chiar la jocul de debut sub comanda lui Flavius Stoican şi a avut nevoie de o intervenţie chirugicală, la braţul drept, după o factură suferită pe finalul partidei de la Botoşani. Acesta a fost deja operat la o clinică din Bucureşti şi va lipsi o perioadă de pe gazon. Batin nu e singurul jucător al Pandurilor care s-a accidentat prematur, după ce mijlocaşul Paul Păcurar a suferit o fractură la picior în amicalul cu Cetate Deva, din data de 8 februarie. Acesta a avut nevoie de o săptămână de repaus înainte de reluarea pregătirilor, iar începând de luni, a revenit la antrenamente.

Nick Kyrgios (17 ATP) nu se poate cuminţi nici măcar după ce a fost trimis la psiholog de comisiile din tenis. Rebelul australian a generat un nou scandal, jignind un suporter al israelianului Dudi Sela, adversarul său din prima manşă a turneului de la Acapulco (Mexic). În timpul partidei câştigate cu 3-6, 6-3, 6-3, Kyrgios a avut o ieşire grobiană la adresa unui fan israelian care îl încuraja pe Sela. Înainte de a servi, Nick a izbucnit: „Taci dracului din gură”, i-a strigat acesta omului aflat în tribună. Tensiunile s-au intensificat după meci, iar Kyrgios a continuat duelul verbal şi i-a arătat mai multe semne fanului respectiv. Dudi Sela şi arbitrul de scaun au intervenit şi au încercat să-l tempereze pe jucătorul scandalagiu.

CSM Bucureşti susţine, vineri, de la ora 20:00, cu Krim Ljubljana (Slovenia) o partidă decisivă pentru calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Înaintea acestui joc, echipa pregătită de Aurelian Roşca are avantajul unui punct în Grupa 2 principală. Ambele formaţii au fost învinse în ultima etapă a Ligii Campionilor. CSM Bucureşti a pierdut un meci important cu Larvik (scor 33-35), care a zdruncinat liniştea în cadrul echipei. Krim Ljubljana a cedat la 17 goluri diferenţă cu Gyor, scor 17-34! Atât pentru CSMB, cât şi pentru Krim partida este decisivă. În cazul unei victorii, campioana României va fi matematic în sferturile de finală ale competiţiei. Dacă se impune formaţia slovenă, atunci ”tigroaicele” ajung la mâna rezultatelor pentru a face pasul în faza următoare a competiţiei. La scor egal, CSMB tremură până la sfârşitul săptămânii viitoare, când va juca în deplasare cu Esbjerg.

În tur, la Ljubljana, campioana României s-a impus cu 24-21, meci în urma căruia a reuşit să se apropie de Krim în clasament, iar ulterior să o şi depăşească. Dacă în Slovenia nu a evoluat, în schimb, Elizabeth Omoregie are toate şansele să fie vpzută la lucru în Sala Polivalentă. Handbalista în vârstă de 20 de ani a fost principala gură de tun a campioanei Sloveniei în prima fază a competiţiei, când a înscris 34 de goluri. Ea a suferit apoi o accidentare şi a lipsit de pe teren până în această săptămână, când a revenit într-un joc de campionat cu Zagorje (scor 25-13). De asemenea, portarul Marincek a fost recuperat, astfel că adversara CSMB vine să-şi vândă scump pielea la Bucureşti. Campioana Europei n-ar trebui însă să scape din mână această şansă, de a învinge Krim şi a se califca mai departe, având în vedere că Ljubljana a pierdut totuşi toate jocurile din 2017 în Lig Campionilor.

Echipa naţională de fotbal feminin a României a disputat miercuri după amiază primul meci din cadrul turneul amical Gold City Cup. Naţionala feminină s-a impus în faţa echipei gazdă, Turcia, cu scorul 3-1. Echipa antrenată de Mirel Albon a deschis scorul în minutul 22 prin reuşita căpitanului naţionalei, Florentina Olar (foto jos). Anne Marie Bănuţă, revenită la echipa naţională după 3 ani, a marcat cel de-al doilea gol înaintea încheierii primei reprize. Pe tabelă şi-a trecut numele şi jucătoarea clubului Olimpia Cluj, Adina Giurgiu, care a marcat singurul gol al României în repriza a doua. Selecţionerul Mirel Albon a declarat după meci că în prima repriză fetele au făcut un joc foarte bun şi obiectivul principal al acestui turneu este de a construi un prim 11 competitiv.

Astăzi, cu începere de la ora 20:00, se va disputa partida dintre CSM Poli Iaşi şi Astra. Partida ar fi trebuit să se joace în etapa a 23-a, dar a fost reprogramată din pricina condiţiilor meteo. În eventualitatea unui succes, echipa lui Şumudică va acumula 41 de puncte şi va urca până pe poziţia a treia a clasamentului ceea ce înseamnă că Astra va fi matematic calificată în play-off. În acest moment, giurgiuvenii au 38 de puncte. CSM Poli Iaşi se clasează pe locul 10 în clasament, cu 26 de puncte, iar acest meci şi cel din ultima etapă a sezonului regulat sunt doar partide de palmares pentru moldoveni. În tur, Astra a câştigat cu 1-0. Singurul gol al meciului a fost marcat de Budescu, în minutul 78, din penalty. Cosmin Frăsinescu, de la Iaşi, a fost eliminat în minutul 90+3.

Privit cu neîncredere de mulţi specialişti, transferul lui Zlatan Ibrahimovic la Manchester United s-a dovedit unul excelent, iar starul suedez a demonstrat în mai puţin de un sezon că rămâne un jucător de clasă mondială chiar şi la 35 de ani. Marea problemă a „diavolilor” este acum reprezentată de faptul că Ibra a semnat un contract pe un singur sezon, iar viitorul său a fost incert. Cu 26 de goluri înscrise deja în tricoul lui United, Zlatan este fără îndoială cel mai bun jucător al lui United în acest sezon, iar principala preocupare a lui Jose Mourinho în acest moment este să-şi păstreze starul.

Ibrahimovic este decis să semneze prelungirea contractului şi ar vrea chiar o înţelegere pe încă doi ani, scadentă deci în 2019, când va avea 37 de ani. Ibrahimovic îşi doreşte să câştige titlul cu Manchester United, iar în acest sezon „diavolii” par departe de acest obiectiv, aşa că suedezul e gata să-şi pună semnătura pe un nou contract cu trupa de pe Old Trafford.

Tenismenii Novak Djokovic şi Rafael Nadal au avansat, în sferturile de finală ale turneului de la Acapulco, Mexic, disputat pe suprafaţă rapidă şi dotat cu premii totale în valoare de 1.469.745 de dolari. Câştigătorul turneului de la Acapulco va primi 500 de puncte în clasamentul mondial şi un cec în valoare de 321.290 de dolari. Spaniolul Rafael Nadal (locul 6 în clasamentul mondial) a trecut în optimi de italianul Paolo Lorenzi (locul 38 ATP), scor 6-1, 6-1, în 66 de minute. Nadal a pierdut doar cinci puncte la serviciu şi a reuşit cinci break-uri. Rafael Nadal, în vârstă de 30 de ani, are o serie de 12 victorii consecutive la Acapulco, după ce a câştigat trofeul în 2005 şi 2013. În sferturile de finală ale ediţiei din acest an, ibericul va juca împotriva japonezului Yoshihito Nishioka (locul 86 ATP).

Sârbul Novak Djokovic (locul 2 ATP) l-a învins pe argentinianul Juan Martin del Potro (32 ATP), scor 4-6, 6-4, 6-4, în două ore şi 40 de minute. Djokovic a fost dominat în multe momente, în condiţiile în care forehandul puternic al lui Del Potro a fost greu de contracarat. Pentru Djokovic, favorit 1 la Acapulco, urmează confruntarea cu australianul Nick Kyrgios (locul 17 ATP), care l-a învins pe americanul Donald Young (63 ATP). Sârbul participă pentru prima dată la competiţia din Mexic şi a cerut o invitaţie din partea organizatorilor, în ultimul moment. Sferturile de finală ale turneului de la Acapulco sunt: Steve Johnson (SUA, 26 ATP) – Marin Cilic (Croaţia, 8 ATP), Yoshihito Nishioka (Japonia, 86 ATP) – Rafael Nadal (Spania, 6 ATP), Dominic Thiem (Austria, 9 ATP) – Sam Querrey (SUA, 40 ATP), Novak Djokovic (Serbia, 2 ATP) – Nick Kyrgios (Australia, 17 ATP).

Eric şi compania ar putea să-şi dubleze salariile pe un an, dacă vor învinge în meciul decisiv pentru play-off. 50.000 de euro este suma pe care o poate lua un titular de drept al celor de la Gaz Metan. Gaz Metan are întâlnire cu istoria, duminică. Partida cu CSU Craiova este cea mai importantă din povestea echipei medieşene. E meciul ce o poate duce în play-off şi, automat, pe cel mai important loc ocupat în Liga I. Pentru o asemenea performanţă, primele sunt pe măsură. Acestea sunt calculate în funcţie de minutele jucate de fiecare fotbalist în parte, iar un titular de bază poate ajunge la 50.000 de euro. În condiţiile în care salariul mediu la Gaz Metan nu trece de 4000 de euro pe lună, obţinerea locului de play-off ar însemna dublarea salariului anual, pentru majoritatea jucătorilor. Problema e că sumele sunt impozabile.

Mirel Albon, antrenorul care a fost aproape de o minune anul trecut, când a dus echipa naţională de fotbal feminin a României foarte aproape de o calificare istorică la Campionatul European din 2017, are mult de furcă în această perioadă. Ziua Femeii l-a prins în cantonament cu naţionala, în Turcia. Înaintea primului meci, cu Turcia (ora 16.00), din turneul amical organizat în localitatea Alanya, pe Albon îl aşteaptă de 20 de ori „La mulţi ani!“, 20 de pupături, 20 de buchete de împărţit, 20 de mărţişoare de dat. Albon pretinde, cu umor, că se descurcă, deşi alţii nu reuşesc să o scoată la capăt nici măcar cu o singură femeie, acasă.

Luis Enrique şi-a anunţat plecarea de la FC Barcelona. Antrenorul în vârstă de 46 de ani a declarat la finalul meciului cu Sporting Gijon că nu va continua şi din sezonul următor. Presa catalană susţine că a aflat deja componenţa viitoarei echipe tehnice a Barcelonei. Posibilii înlocuitori ai lui Enrique ar urma să fie Ronald Koeman, din postura de antrenor principal, şi Xavi – antrenor secund.

Lionel Messi (29 de ani) este aproape de a semna o nouă înţelegere cu Barcelona, iar pentru a fi siguri de acest lucru oficialii Barcelonei sunt gata să-i respecte argentinianului nu doar cerinţele contractuale. Conform publicaţiei spaniole Diario Gol, jucătorul ar dori ca oficialii din conducere să renunţe la trei jucători, dar şi la antrenorul Luis Enrique. Cei trei jucători pe care Messi nu îi agrează sunt, conform presei spaniole: Jeremy Mathieu, Lucas Digne şi Andre Gomes. Doi dintre aceştia s-au transferat pe Camp Nou chiar în acest sezon. Digne a fost adus de la PSG, în schimbul sumei de 16,5 milioane de euro, iar Gomes de la Valencia pentru 35 de milioane.

Roger Federer (10 ATP) a suferit o înfrângere uluitoare, la Dubai, campionul elveţian fiind eliminat în optimi de rusul Evgeny Donskoy (116 ATP), scor 3-6, 7-6(7), 7-6(5). Eşecul lui Federer, campion la Australian Open în acest an, este unul şocant mai ales prin prisma evoluţiei scorului! Roger avut meciul în mână în mai multe rânduri, dar elveţianul a fost extrem de aproape de victorie în tie-break-ul manşei secunde. Federer a ratat însă trei mingi de meci, la 6-4, 6-5 şi 7-6, după care Donskoy a trimis întâlnirea în decisiv. Roger a avut apoi un alt moment favorabil, pe care l-a gestionat extrem de prost, atunci când a condus cu 5-1 în tie-break-ul setului trei. Rusul a revenit senzaţional şi a câştigat următoarele 6 puncte, reuşind victoria carierei, scor 3-6, 7-6(7), 7-6(5), în optimile turneului de categorie ATP 500.

Meciul CSM Poli Iaşi – Astra, care se va desfăşura joi, de la ora 20:00, pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iaşi, contează pentru etapa a 23-a a Ligii 1. În acest moment, Iaşiul se află pe locul 10, cu 26 de puncte, iar Astra e pe locul 7, cu 38 de puncte. La trei zile după unul dintre cele mai slabe meciuri făcute în acest sezon (1-2 cu CFR Cluj), CSM Poli Iaşi are şansa de a se reabilita în faţa propriilor suporteri. Antrenorul Eugen Neagoe este mulţumit de faptul că nu are probleme de lot înaintea acestui joc şi crede că elevii săi au maturitatea necesară de a trece peste momentul greu în care se află echipa. Tehnicianul admite că meciul cu CFR Cluj a fost unul dintre cele mai slabe de când antrenează în Copou şi este convins că situaţia va fi cu totul alta.

Meci spectaculos pe ‘Santiago Bernabeu’ între Real Madrid şi Las Palmas. Elevii lui Zidane au tremurat până spre final pentru un egal cu gruparea clasată pe locul 12 în clasamentul din Spania. Partida a început bine pentru ‘galactici’ care au deschis scorul în minutul 8 prin Isco. Oaspeţii au egalat rapid prin Tana (min.10), dar recitalul a venit abia în repriza a doua. Bale a primit două cartonaşe galbene în aceeaşi fază şi a fost eliminat în minutul 47, iar Las Palmas a profitat. Jonathan Viera a înscris din penalty în minutul 56 pentru ca trei minute mai târziu Boateng să marcheze. Salvarea Realului a venit în ultimele minute ale meciului de la Cristiano Ronaldo. Starul portughez a transformat o lovitură de la 11 metri în minutul 86 şi tot el e egalat în minutul 89 salvând in-extremis o remiză. În urma acestui rezultat, Real Madrid se află pe locul secund în Spania, cu 56 de puncte, unul mai puţin decât liderul Barcelona. Las Palmas ocupă poziţia a 12-a, cu 29 de puncte.

PROGNOZA METEO
2 Martie 2017

Vremea va fi caldã, deși temperatura aerului va marca o scãdere fațã de ziua precedentã în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a zilei în centrul, estul și sud-estul țãrii, iar spre searã și în cursul nopții în vest, centru și nord, unde izolat va ploua slab, iar în zona înaltã de munte vor fi fulguieli trecãtoare. Vântul va avea intensificãri temporare la munte și la cote mai reduse, local în Crișana, Oltenia și regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade în estul Transilvaniei și 16 grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -2 și 5 grade. În zonele joase de relief vor fi condiții de ceațã.

Bucuresti

Vremea se va menține caldã pentru aceastã datã, deși temperatura aerului va marca o scãdere fațã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la începutul zilei, când vor fi condiții de ploaie slabã, trecãtoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 13 grade, iar cea minimã de

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *