Stiri pe scurt 2 Martie 2016

Stiri pe scurt 2 Martie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  2 Martie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 2 martie. La data de 2 martie 1949, în România comunistă a fost adoptată legea de expropriere a moşiilor de 50 de hectare şi a fermelor-model. Au fost naţionalizate 6.258 de moşii şi 4.456 de conace. Palatul şi domeniul de la Mogoşoaia au fost, de asemenea, expropriate.

Şapte persoane din Argeş au murit din cauza gripei sezoniere, de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, alte nouă persoane fiind confirmate de reprezentanţii Institutului Cantacuzino Bucureşti ca având această afecţiune. La nivelul judeţului au fost confirmate de Institutul Cantacuzino Bucureşti 16 cazuri de gripă sezonieră, din care şapte persoane au murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, fiind vorba de persoane care nu au fost vaccinate antigripal şi care au prezentat şi alte afecţiuni medicale cronice.

Încă un copil cu probleme digestive din Argeş, în vârstă de şase luni, a fost transferat,la spitalul „Matei Balş” din Bucureşti, bebeluşul fiind diagnosticat cu o formă uşoară de boală diareică acută. Băieţelul a fost diagnosticat cu boală diareică uşoară, fără complicaţii. Pe de altă parte, numărul copiilor internaţi în spitalele din Argeş a scăzut, ajungând la 45.

Patru copii cu sindrom hemolitic-uremic mai sunt internaţi la spitalul „Marie Curie” din Capitală, la secţia Nefrologie, trei fiind dializaţi peritoneal. Copilul care se afla internat la Terapie Intensivă a fost mutat miercuri la Nefrologie. Unul dintre copii prezintă, însă, complicaţii neurologice.

Gabriel Oprea, fost ministru al Afacerilor Interne, a declarat, la ieşirea de la DNA, că îşi va demonstra nevinovăţia, precizând că nu a cerut „acea maşină”,situaţia putând fi demonstrată şi confirmată de fostul şef al DIPI. Procurorii susţin că “la data de 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne şi ordonator de credite, cu ajutorul suspecţilor Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi Pavel Gabriel-Nicolae, şef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliţie şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor”.

Aproape 190.000 de adulţi şi 22.000 de copii din România au probleme de sănătate mintală, ceea ce înseamnă că peste 1% din populaţia ţării se confruntă cu aceste probleme, în timp ce numărul bucureştenilor care suferă de depresie este în continuă creştere. Datele statistice de la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut arată că în România trăiau 212.293 de persoane cu probleme de sănătate mintală, în creştere cu 2,995 de persoane faţă de statisticile oficiale de la sfârşitul lunii septembrie a anului 2014. Conform aceloraşi statistici, în Bucureşti trăiesc în acest moment 61.541 persoane cu dizabilităţi, ceea ce situează Capitala pe primul loc în ţară. Dintre aceştia, 57.095 sunt adulţi, iar restul de 4.446 sunt copii.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care a acordat titlul de „Luptător cu Rol Determinant” pentru victoria Revoluţiei din 1989 altor 1667 de persoane. Printre ele şi politicienii Bogdan Niculescu-Duvăz, Petru Movilă, Niculae Mircovici, Radu Berceanu şi Eugen Nicolicea care, în urma primirii acestui titlu vor încasa de la statul român indemnizaţii de revoluţionar, dar şi alte beneficii, precum dreptul la transport gratuit, scutiri de impozite sau o a două indemnizaţie acordată ca supliment la pensia pentru limita de vârstă.

Potrivit HG 99/2015 acest titlu se acordă revoluţionarilor care s-au remarcat prin fapte deosebite şi care, prin implicarea lor şi prin faptul că şi-au pus viaţa în pericol, se disting de ceilalţi manifestanţi, contribuind la declanşarea şi victoria Revoluţiei române. Gândul i-a contactat pe câţiva dintre aleşii care au primit distincţia pentru a lămuri care a fost, concret, „rolul lor determinant” pentru instalarea regimului democratic în România.

Preţurile producţiei industriale au scăzut în ianuarie pe total piaţă (internă şi externă) cu 0,6% faţă de decembrie şi cu 2% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pe piaţa internă fiind înregistrate preţuri mai mici cu 2,3% anual, iar pe cea externă cu 1,4%. Comparativ cu decembrie 2015, preţurile pe piaţa internă s-au diminuat cu 0,6%, iar cele de pe piaţa externă cu 0,5%. Preţurile au scăzut cel mai mult în industria energetică, cu 2,5%, apoi în industria bunurilor intermediare, cu 0,3%, şi în cea a bunurilor de capital, cu 0,1%. Industria bunurilor de uz curent a consemnat un avans al preţurilor de 0,4%, iar cea a bunurilor de folosinţă îndelungată de 2,2%.

Procurorii DIICOT fac miercuri 13 percheziţii la Sibiu şi Bucureşti la sediile Carpatica Asig într-un dosar de delapidare şi spălare de bani. Procurorii susţin că au indicii că cei care aveau funcţii de cnducere în cadrul companiei ar fi tergiversat înregistrarea rezultatelor inventarierii, „în scopul eludării normelor ASF privind reglementarea pieţei asigurărilor din România”, au mai spus sursele citate.

Astfel, „aceştia, profitând de funcţiile deţinute au efectuat demersuri de natură sa tergiverseze si să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F) fata de societatea de asigurări deţinuta şi controlata indirect de Carabulea Ilie, astfel încât sa nu reiasă deficiente grave, împiedicând în mod repetat înregistrarea rezultatului inventarierii rezervei de daună”, au adăugat sursele citate.

Retailerul electro-IT Flanco a înregistrat în 2015 un profit net de 8 milioane lei, de 3,8 ori mai mare faţă de 2014, la o cifră de afaceri record de 777 milioane lei (aproximativ 175 milioane de euro). Veniturile Flanco au fost cu 17% mai mari decât în 2014, când s-au situat la 663 milioane de lei. În cel de-al doilea semestru al anului trecut, Flanco a vândut aproximativ 10.000 de produse din brandul propriu, Vision, printre acestea aflându-se aparatele de aer condiţionat, electrocasnicele de bucătărie, televizoarele şi telefoanele.

Deputatul Cristian Rizea a ajuns,la sediul DNA, însoţit de ofiţerii de poliţie judiciară. Parlamentarul a fost adus la sediul DNA de ofiţerii de poliţie judiciară în baza unui mandat de aducere. Surse judiciare au declarat că deputatul Cristian Rizea este suspect pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit la funcţonari din cadrul RAPPS, solicitând în jur de 300.000 de euro pentru intervenţia sa.

ING Bank a înregistrat anul trecut un profit brut de 392 milioane lei, în creştere cu 22% faţă de 2014, în condiţiile scăderii costurilor de risc cu circa 8%, la 55 milioane lei, şi creşterii venitului total cu 13%, la 1,02 miliarde lei. Profitul net s-a situat la 333 milioane lei, fiind cu 15% mai mare decât în 2014, când s-a situat la 290 milioane lei. Soldul creditelor acordate a urcat cu 29%, la aproape 14,44 miliarde lei, cota de piaţă deţinută de bancă pe segmentul creditării fiind de 6,3%, în creştere de la 4,8% în 2014

Persoana care s-a aruncat în faţa trenului de metrou în staţia Izvor a fost declarată decedată. În acest moment pe Magistrala 1 de metrou se circulă cu dificultate, în sistem pendulă, circulaţia trenurilor pe sensul de mers către Eroilor fiind blocată. Bărbatul s-a aruncat în faţa metroului în jurul orei 10.00 şi de atunci trenurile circulă cu întârziere. La faţa locului au ajuns Salvatorii Metrorex, un echipaj al SMURD şi un echipaj de descarcerare, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Guvernul discută despre legea dării în plată, pe ordinea de zi a şedinţei figurând o notă privind formularea punctului de vedere al Executivului pe această temă. Totodată, pe ordinea de zi se mai află eliberarea din funcţie a mai multor prefecţi. Senatorii au adoptat, luni, cu unanimitate de voturi, legea dării în plată, rezultatul fiind de 119 voturi „pentru” şi niciunul împotrivă. Legea dării în plată se află în faza reexaminării, iar Senatul este prima Cameră sesizată. Decizia finală aparţine Camerei Deputaţilor.

Preţurile apartamentelor scoase la vânzare la nivel naţional au crescut în februarie cu 4,5% faţă de ianuarie şi cu 9,8% raportat la februarie anul trecut, preţul mediu fiind de 1.015 de euro/metru pătrat util, prima dată în patru ani peste pragul psihologic de 1.000 de euro. După un avans de 2,1% în luna ianuarie, preţurile apartamentelor scoase la vânzare la nivel naţional (noi şi vechi) au consemnat în februarie un salt de 4,5%, ajungând astfel să depăşească pragul psihologic de 1.000 de euro pe metru pătrat util, sub care s-au situat începând din mai 2012.

Actorul şi atletul Lee Reherman, care a interpretat rolul lui Hawk în seria-concurs „American Gladiators”, a murit, la vârsta de 49 de ani. Trupul neînsufleţit al lui Lee Reherman a fost descoperit de iubita sa, în casa cuplului din Manhattan Beach, California. În ultimul timp, Lee Reherman afirmase în mai multe rânduri că „nu se simte bine”.

Trei persoane au fost rănite, după ce maşina cu care circulau pe Drumul European 79 a lovit, în localitatea Brăneşti, un cal aflat pe mijlocul drumului, răsturnându-se apoi în afara părţii carosabile. Un bărbat în vârstă de 41 de ani care conducea un autoturism pe DE 79, a lovit, pe raza localităţii Brăneşti, un cal aflat în mijlocul drumului. În urma impactului, maşina s-a răsturnat în afara părţii carosabile, fiind proiectată într-un gard. Şoferul şi doi pasageri, în vârstă de 47 şi 24 de ani, au fost răniţi şi au fost transportaţi la spital.

Patru noi motociclete SMURD, necesare acordării primului ajutor în cazul accidentelor produse în zonele aglomerate din Capitală, au fost plasate, de la începutul săptămânii, în punctele- cheie ale oraşului. Noile motociclete vor fi folosite ca primă intervenţie medicală şi vor fi amplasate în zonele din oraş în care există un trafic intens sau în care accesul este limitat. Astfel, motocicletele de intervenţie urbană vor staţiona în zonele Piaţa Unirii, Lujerului, Piaţa Victoriei, Pasaj Băneasa, Obor sau Dristor. Acest fapt va conduce la micşorarea timpului de răspuns şi asigurarea primului ajutor calificat victimelor până în momentul în care, în sprijin, va ajunge o ambulanţă cu capacitate de transport.

Se propune înfiinţarea unui nou teatru în Bucureşti. Noua instituţie de spectacole va purta numele artistei Stela Popescu şi va realiza spectacole coregrafice, de balet clasic şi contemporan, dar şi dansuri folclorice autohtone. Pentru funcţionarea noului teatru vor fi create 43 de noi posturi din care 6 de conducere. Proiectul de hotărâre privind înfiinţarea noului teatru se află în dezbatere publică. Activitatea Teatrului „Stela Popescu” va fi coordonată de către Direcţia Cultură, Sport şi Turism din cadrul Primăria Capitalei şi va fi finanţată parţial de la bugetul local. De asemenea, instituţia va realiza şi venituri proprii din încasările provenite din vânzarea biletelor şi a caietelor program, dar şi din închirierea temporară a unor spaţii, din donaţii şi sponsorizări.

Actorul Michael C. Hall, care a interpretat rolul principal în serialul „Dexter”, şi prietena sa, scriitoarea Morgan Macgregor, s-au căsătorit, la New York. Michael C. Hall, fostul star al serialului „Dexter” şi noua lui soţie, Morgan Macgregor, vor trebui să aştepte patru ani pentru a sărbători în mod oficial aniversarea lor, avand în vedere că au făcut schimbul de jurăminte în a 366-a zi a anului bisect,29 februarie. Cuplul a oficializat căsătoria la Primăria din New York în cadrul unei ceremonii intime.

Patru jurnalişti din Bulgaria, Rusia, Canada şi China au fost răniţi, în nordul Siriei, în urma unui atac cu obuze, Ministerul rus al Apărării atribuind incidentul Turciei. Treizeci şi trei de jurnalişti din Bulgaria, Rusia, Grecia, Germania, Statele Unite, Canada şi China se aflau marţi în vizită la frontiera dintre Siria şi Turcia, pe partea siriană. La un moment dat, în zonă au fost lansate opt obuze de mortieră. Obuzele au fost trase din partea turcă.

Democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump au ieşit învingători în şapte dintre cele 11 state care au votat marţi în cadrul alegerilor primare, consolidându-şi poziţiile în perspectiva alegerilor prezidenţiale de la 8 noiembrie. În tabăra democrată, Hillary Clinton s-a impus în Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Texas şi Virginia. Rivalul ei, Bernie Sanders, s-a impus în schimb în Vermont, unde este senator, şi în alte trei state – Colorado, Minnesota şi Oklahoma. În tabăra republicană, înainte de anunţarea rezultatelor în caucusul din Alaska, Donald Trump s-a impus în Arkansas, Alabama, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Vermont şi Virginia.

Rivalul său Ted Cruz, a obţinut victorii în Texas, cel mai populat stat american chemat la urne marţi, al cărui senator este, şi în Oklahoma. Senatorul Marco Rubio din Florida, favoritul liderilor „Grand Old Party”, dar se pare că nu şi al alegătorilor, şi-a salvat onoarea obţinând o victorie în Minnesota, prima de la începutul alegerilor primare.

Virusul Zika, suspectat de faptul că provoacă unele malformaţii bebeluşilor născuţi de mame infectate, poate de asemenea să declanşeze o tulburare neurologică gravă, şi anume sindromul Guillain-Barré (SGB). Este vorba despre „prima demonstrare a (existenţei) unei legături între virusul Zika şi sindromul Guillain-Barré”, subliniază profesorul Arnaud Fontanet, conducătorul Unităţii pentru Epidemiologia bolilor emergente din cadrul Institutului Pasteur de la Paris, care a coordonat acest studiu, publicat în ediţia de marţi a revistei medicale The Lancet.

Autorităţile unui stat membru UE le pot impune refugiaţilor extracomunitari să locuiască într-o anumită zonă, a stabilit Curtea Europeană de Justiţie, sesizată de doi sirieni din Germania care argumentau că au drept de liberă circulaţie în spaţiul comunitar. Cei doi sirieni, soţ şi soţie, au sesizat Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) pentru a denunţa reglementări din Germania ce stabilesc zone precise de rezidenţă pentru refugiaţi. Cei doi extracomunitari au argumentat că le este încălcat dreptul la liberă circulaţie în spaţiul Uniunii Europene.

Bărbatul a venit în Germania în 1998, fiind urmat de soţie în 2001. Nu au primit statut de azilanţi, dar beneficiază de protecţie, pentru că revenirea în Siria ar fi periculoasă. Autorităţile germane cred că extracomunitarii din această categorie numiţi „refugiaţi toleraţi”, trebuie să stea în zone specifice. Judecătorii CEJ au stabilit că autorităţile statelor membre UE pot stabili locuri specifice de reşedinţă pentru refugiaţi, mai ales dacă aceştia nu sunt încă integraţi în societatea-gazdă. Însă CEJ a precizat că aceşti refugiaţi trebuie să aibă acces la indemnizaţii sociale în mod egal cu alţi cetăţeni non-UE.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a comis cel puţin 3.967 de execuţii extrajudiciare în Siria, cele mai multe având ca victime civili, în ultimii aproape doi ani. De la instituirea aşa-numitului „califat islamic” în regiuni din Siria pe 29 iunie 2014, teroriştii au executat 3.967 de persoane. Dintre victime, 2.142 de persoane erau civili, inclusiv 78 de copii şi 121 de femei. Restul victimelor sunt membri ai serviciilor secrete siriene sau ai miliţiilor kurde.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a îndemnat la deschiderea unui nou capitol în relaţiile dintre Republica islamică şi România, prin extinderea relaţiilor politice, economice şi culturale. Preşedintele iranian a insistat asupra existenţei unor oportunităţi multiple care, în opinia sa, ar trebui folosite în vederea extinderii relaţiilor iraniano-române.

Mai multe explozii au avut loc, în apropiere de Consulatul Indiei din oraşul afgan Jalalabad, distrugând ferestre şi uşi ale clădirilor din apropiere, precum şi cel puţin opt maşini. În afară de explozii, au fost auzite, de asemenea, mai multe focuri de armă. Deocamdată nu există informaţii privind victime ale exploziei, care nu a fost revendicată.

Valul masiv de refugiaţi către Europa oferă acoperire unor terorişti şi criminali, iar acest lucru reprezintă un pericol tot mai mare de atacuri, avertizează generalul Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO în Europa. Generalul din cadrul Forţelor aeriene americane a mai declarat, într-o audiere în Senat, că implicarea militară a Rusiei în războiul din Siria, în urmă cu şase luni, a „exacerbat puternic problema” persoanelor care fug din calea războiului civil din această ţară. El a acuzat Moscova şi regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad că folosesc migrarea ca pe o armă, cu scopul de a copleşi structurile de susţinere a refugiaţilor şi de a sparge unitatea Uniunii Europene.

SPORT

Simona Halep (5 WTA) a început mai devreme pregătirea pentru turneul de la Indian Wells, programat în perioada 7-20 martie. A cincea jucătoare a lumii a plecat în week-end în SUA, pentru ca marţi să efectueze antrenamentele într-un cadru select: Steffi Graf şi Andre Agassi, două legende ale tenisului, şi-au făcut apariţia pe terenul exotic din Las Vegas (Nevada) pe care Simona bătea mingea. Andre şi Steffi, care sunt căsătoriţi de aproape 15 ani, au rămas pe toată durata sesiunii de antrenament şi cu siguranţă că sportivei noastre îi vor prinde bine sfaturile primite de la cei doi foşti mari campioni. Cum altfel poţi ieşi dintr-o formă proastă decât primind consiliere de la doi oameni care au strâns 30 de titluri de Grand Slam la simplu în toată cariera (Agassi – 8 şi Graf – 22).

Personajul care a aranjat întânirea dintre Halep, Agassi şi Graf a fost antrenorul constănţencei, Darren Cahill. Australianul are o relaţie specială cu Andre Agassi, pe care l-a antrenat între anii 2002-2006, perioadă în care americanul a devenit cel mai în vârstă lider mondial din istorie! Pe lângă faptul că sunt prieteni, Darren şi Andre sunt şi vecini, ambii locuind în Las Vegas. Vom vedea chiar săptămâna viitoare dacă vizita primită de Simona o va alimenta cu încredere pe jucătoarea în vârstă de 24 de ani. Halep, care în primele două luni din 2016 nu a reuşit performanţe notabile, va trebui să îşi apere titlul de la Indian Wells, câştigat după o finală cu Jelena Jankovic (Serbia), scor 2-6, 7-5, 6-4.

Naţionala feminină de handbal se va reuni în 5 martie la Cluj, în vederea partidelor cu Norvegia din preliminariile Campionatului European din 2016 (9 martie – tur, Cluj şi 13 martie – retur, Stavanger) şi turneului preolimpic de la Aarhus (18-20 martie) cu Danemarca, Uruguay şi Muntenegru. Înaintea acestor acţiuni, antrenorii Tomas Ryde şi Costică Buceschi au primit o veste proastă: Ada Nechita este indisponibilă în această perioadă din cauza unei infecţii stomacale. Astfel, selecţionerii au fost nevoiţi să se reorienteze către o altă variantă, Aneta Udriştoiu (Dunărea Brăila).

România va aborda turneul preolimpic din Danemarca fără „partea dreaptă” cu care a câştigat medalia de bronz în urmă cu aproximativ 2 luni şi jumătate. Melinda Geiger (inter dreapta) a fost operată de menisc, săptămâna trecută, de medicul echipei Gyor, Laszlo Szalas. Ada Nechita (extremă dreapta) nu a jucat ultimele două meciuri pentru HCM Baia Mare în Liga Campionilor, iar problemele medicale sunt mai serioase. Jucătoarea a contactat un virus stomacal, astfel că a devenit indisponibilă pentru 3 săptămâni!

Petre Grigoraş s-a despărţit de ASA Târgu-Mureş, iar meciul cu FC Botoşani a fost pregătit de facto de Adrian Mutu, alături de Carol Fekete, antrenorul cu portarii. Cristi Bobar, directorul sportiv al celor de la ASA, spune că Mutu a fost doar unul dintre jucători la victoria care i-a dus pe ardeleni în play-off şi că nu a condus echipa de pe bancă. Oficialul ASA-ului spune că Mutu va merge în Italia în perioada imediat următoare pentru a urma cursurile unei şcoli de antrenori şi pentru a-şi putea lua licenţa. Până când „Briliantul” va deveni antrenor cu acte în regulă, clubul trebuie să numească un antrenor cu licenţa Pro pentru a nu intra sub incidenţa regulamentelor LPF şi FRF.

Steaua o va întâlni pe Dinamo de două ori în această săptămână. Prima confruntare este cea de joi, din prima manşă a semifinalelor Cupei României, iar cea de-a doua se va disputa duminică, în prima etapă din play-off. Laurenţiu Reghecampf a vorbit despre dubla confruntare cu eterna rivală, punând accentul pe meciul de campionat. Antrenorul Stelei a precizat că îşi doreşte un rezultat bun şi în Cupă pentru că nu a câştigat ca antrenor această întrecere, însă obiectivul principal al Stelei rămâne adjudecarea titlului. Reghe a discutat şi despre evaluarea mărcii Steaua, evaluare făcută la 57 de milioane de euro, însă a fost destul de evaziv în declaraţii spunând că în scurt timp suma va fi modificată.

Unul dintre numele mari transferate de Steaua Bucureşti în această iarnă este Timo Gebhart, fotbalist german adus de la FC Nurnberg. În vârstă de 26 de ani, mijlocaşul are un CV impresionant pentru nivelul fotbalului românesc, cu un parcurs în carieră care l-a purtat pe la 1860 Munchen şi pe la VfB Stuttgart. Totuşi, explicaţia venirii sale la Steaua este aceea că viaţa extrasportivă i-a pus piedici de-a lungul timpului, problemele din afara terenului împiedicându-l să atingă potenţialul pe care, spun specialiştii din fotbalul german, Gebhart îl are.

Breeveld se va despărţi la finalul sezonului de Steaua. Mijlocaşul în vârstă de 29 de ani se află în ultimele şase luni de contract cu gruparea roş-albastră şi având în vedere situaţia sa actuală a început deja să caute alternative. Breeveld se află în discuţii cu formaţii din ligile secunde din Germania şi Franţa, iar principalul său avantaj este că poate fi adus fără sumă de transfer. Breeveld, adus de la Pandurii în 2014 pentru 500.000 de euro, se antrenează în acest moment separat, fiind trecut pe lista neagră pe patronul Gigi Becali în pauza din iarnă. Mijlocaşului nu i s-a propus prelungirea contractului, astfel că la finalul stagiunii va pleca de la Steaua.

Procurorii francezi, care anchetează mai multe cazuri de corupţie din atletism, au confirmat că au extins investigaţia asupra modului în care au fost desemnate oraşele gazdă ale Jocurilor Olimpice din 2016 şi 2020, Rio de Janeiro, respectiv, Tokyo. Comitetul Olimpic Internaţional a anunţat că nu a descoperit „nicio dovadă” pentru a sprijini acuzaţiile privind o posibilă mituire a celor implicaţi în procesul de desemnare a gazdelor Jocurilor Olimpice din 2016 şi 2020. Totuşi, CIO rămâne „în contact apropiat cu procurorii francezi”.

Marile cluburi din Anglia sunt tot mai îngrijorate de perspectiva ratării calificării în UEFA Champions League, Leicester şi Tottenham fiind echipele care conduc acum clasamentul din Premier League. The Sun notează că oficialii celor mai puternice cinci cluburi din Anglia au avut o şedinţă de urgenţă într-un hotel din Londra pentru a pune la punct detaliile ieşirii din Champions League şi înfiinţarea SuperLigii Europei.

Directorii cluburilor Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City şi Liverpool s-au întâlnit, alături de miliardarul american Stephen Ross pentru a încerca să schiţeze proiectul unei competiţii în care marile forţe ale Angliei şi ale Europei ar avea un loc asigurat indiferent de poziţiile din clasament. Conform The Sun, ideea proiectului aparţine lui Ross, patronul echipei de fotbal american Miami Dolphins şi reprezintă,cea mai mare ameninţare pentru fotbalul englez de la schimbarea Premier League (n. red. 1992) încoace. Jurnaliştii englezi susţin că dacă proiectul SuperLigii Europei va fi pus în aplicare, atractivitatea Premier League ar scădea drastic dat fiind faptul că indiferent cine câştigă campionatul United, City, Chelsea, Liverpool şi Arsenal ar avea un loc asigurat la „masa bogaţilor”.

UEFA, organismul de conducere al fotbalului european, a elaborat un plan de urgenţă anti-teroristă pentru EURO 2016, turneu care se va desfăşura în Franţa. Anunţul vine ca urmare a atacurilor teroriste din noiembrie 2015, de la Paris, care a inclus încercări de a detona explozibil pe Stade de France, în timpul meciului amical Franţa – Germaniei. Stade de France va găzdui meciul de deschidere a EURO 2016, între Franţa şi România, pe 10 iunie, precum şi alte meciuri, printre care şi finala competiţiei. EURO 2016 se va desfăşura în perioada 10 iunie-10 iulie.

După ce anul trecut doi campioni mondiali au performat la Circul Globus, Ronnie O’Sullivan şi Stuart Bingham, a venit timpul să avem din nou parte de un regal de snooker. De această dată este vorba despre patru nume importante ale snooker-ului mondial: Stephen Hendry (de 7 ori campion mondial: 1990,1992-1996 si 1999), Jimmy White (de 6 ori finalist al Campionatului Mondial), Mark Williams (campion mondial în două rânduri, 2000 si 2003) şi Ronnie O’Sullivan. Şi de această dată principalul om care s-a ocupat de turneu este Adrian Thiess,

Lionel Messi este unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile şi multe cluburi au încercat de-a lungul vremii să-l transfere. Starul argentinian, câştigător a cinci Baloane de Aur, a declarat că deocamdată nu intenţionează să plece de la Barcelona, însă atunci când o face se va transfera în Argentina. Messi a fost crescut de cei Newell’s Old Boys, înainte de a fi „recrutat” de formaţia blau-grana, şi spune că i-ar plăcea să mai joace o dată în ţara natală, la fostul său club.

Jurgen Klopp nu a mutat pe piaţa transferurilor, însă din vară se vor schimba lucrurile. Presa engleză notează că în pauza competiţională de la finalul sezonului, Liverpool va realiza o campanie de achiziţii consistentă. Klopp îi vrea în vară pe Mario Goetze (Bayern Munchen), Piotr Zielinski (Udinese) şi Ben Chilwell (Leicester). Acestor fotbalişti li se mai poate alătura şi Granit Xhaka de la Borussia Mönchengladbach. Până acum, Liverpool a obţinut semnăturile puştiului Marko Grujic, de la Steaua Roşie Belgrad, şi Joel Matip de la Schalke. Ambii jucători se vor alătura lotului „cormoranilor” din vară.

Internaţionalul român George Puşcaş a marcat primele sale goluri pentru Bari, echipa din Serie B la care a fost împrumutat de Inter Milano în august 2015. Atacantul în vârstă de 19 ani a înscris două goluri în victoria obţinută de Bari, pe teren propriu, împotriva clubului Ternana, scor 4-0. Românul a deschis scorul în minutul 16 cu o lovitură de cap, după centrarea lui Sansone. Tot el a majorat diferenţa în minutul 56. Bari ocupă locul 7, cu 44 de puncte, după 29 de etape în Serie B.

PROGNOZA METEO
2 Martie 2016

Vremea se va rãci în cea mai mare parte a țãrii. În regiunile intracarpatice valorile termice se vor apropia de cele normale la aceastã datã, în timp ce în restul teritoriului se vor menține peste mediile climatologice. Astfel, maximele termice se vor încadra între 4 grade în Maramureș și 17 grade în Bãrãgan și Dobrogea, iar minimele vor fi cuprinse, în general, între -5 și 5 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. Mai ales în prima parte a zilei trecãtor vor cãdea precipitații slabe, predominant sub formã de lapovițã și ninsoare, local, la munte și mai ales sub formã de ploaie în Maramureș și izolat în Crișana și în Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în prima parte a intervalului, la munte, dar pe arii restrânse și în sud-vestul și în nord-vestul țãrii. Cu totul izolat, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceațã.

Bucuresti

Vremea va fi predominant frumoasã și mai caldã decât în mod normal în aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 1…3 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *