Stiri pe scurt 2 Mai 2016

Stiri pe scur 2 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  2 Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 2 mai. In anul 2002, Cardinalul francez Roger Etchegaray, trimis special al Papei Ioan-Paul al II-lea, s-a întâlnit la Ierusalim, cu preşedintele israelian Moshe Katzav, în cadrul misiunii destinate încetării asediului de la Biserica Naşterii Domnului.

Tradiţiile şi obiceiurile de Înviere sunt cunoscute şi respectate de o mulţime de oameni încă din timpuri străvechi, însă nu acelaşi lucru se poate spune despre obiceiurile din cea de-a doua zi de Paşte, care nu sunt cunoscute de toată lumea. În zilele de Paşte existau interdicţii aspre, încă din moşi strămoşi: în prima zi nu era permisă plecarea din sat, nu se mătura prin casă, nu se pregătea mâncare iar masa de Paşte nu se ridica timp de trei zile. Astăzi, în a doua zi de Paşte, se obişnuieşte ca finii să se ducă în vizită la naşi, cu colaci, pască şi ouă roşii, iar copiii merg la părinţi. Nasii trebuie să îi ospăteze pe fini, tradiţia spunând că aceştia mergeau împreună la hora satului.

În cea de-a doua şi în cea de-a treia zi de Paşte avea loc stropitul ritual cu apă, în amintirea readucerii la viaţă a fetei de evreu, care a leşinat la aflarea veştii învierii lui Iisus, prin stropirea ei cu apă de către tinerii care treceau întâmplător prin zonă. Aşadar, lunea, feciorii stropeau cu apa fetele din sat, iar marţea fetele îi udau pe feciori. Obiceiul s-a păstrat şi acum, iar tradiţia de a stropi cu parfum rudele şi prietenii vizitaţi a doua zi de Paşte este o reminiscenţă târzie şi „emancipata” a acestei datini.

Cercetătorul canadian Stanley Coren (University of British Columbia) a studiat de-a lungul carierei sale comportamentul animalelor de companie şi, în mod special, pe cel al câinilor, ultimul studiu realizat de acesta fiind despre modul în care reacţionează patrupezii atunci când sunt îmbrăţişaţi.Rezultatele obţinute arată că acest obicei practicat de oameni nu este tocmai plăcut pentru animalele de companie.

Coren şi-a început experimentul studiind 250 de imagini ale unor oameni care îmbrăţişau câini. Apoi, împreună cu echipa sa de cercetare, a analizat fiecare fotografie în parte, concentrându-se în mod special pe forma staturii pe care o afişau patrupezii. Rezultatele obţinute la finalul studiului le-au permis oamenilor de ştiinţă canadieni să definească patru semne, care arată că animalul nostru de companie este nefericit atunci când îl îmbrăţişăm.

Chitaristul trupei irlandeze U2,cunoscut ca The Edge,a devenit primul rocker care a cântat în Capela Sixtină, loc pe care l-a descris ca fiind „cel mai frumos lăcaş de cult din lume”, în cadrul unui concert caritabil susţinut, sâmbătă, la Vatican, cu ocazia unei conferinţe pe tema tratării cancerului. Chitaristul al cărui nume real este David Evans a cântat, pentru aproximativ 200 de medici, cercetători şi filantropişti care au participat la o conferinţă în Vatican asupra medicinei regenerative numită „Cellular Horizons/ Orizonturi celulare”.

La aproape trei luni de la incidentul în care un interlop a bătut într-un bar o tânără angajată Salvamont, în staţiunea Straja, un nou incident şochează judeţul Hunedoara. De data aceasta, grozăvia s-a petrecut într-un club din Petroşani, în noaptea de Înviere, când fiica unei jurnaliste a fost agresată sexual de fiul lui Nicolae Guţă. Ana Maria Sanda, o tânără de 19 ani, s-a plâns Poliţiei că a fost agresată sexual de un manelist. A încercat să i se opună, dar a ajuns în spital, după ce a fost maltratată şi, în final, lovită cu o sticlă în cap.Jurnalista Anamaria Nedelcof Sanda, soția tatălui fetei, a însoțit-o pe tânără la Poliție, pentru a depune plângere penală împotriva fiului lui Nicolae Guţă, în care susţine că acesta s-a năpustit asupra ei şi a agresat-o.

Biografie şi ficţiune, poveste şi istorie, Cartea secretă a Fridei Kahlo desenează destinul implacabil al unei artiste, al unei femei, al unui spirit tulburat.Citiţi o cronică a cărţii: „Cartea secretă a Fridei Kahlo”, de F.G. Haghenbeck. În roman sunt îmbinate relatări din epocă, mărturii, fragmente de jurnal şi indicii autobiografice din tablouri pentru a reda complicata existenţă a unei dintre cele mai cunoscute şi controversate artiste din întreaga lume. Relaţia Fridei Kahlo cu arta, cu viaţa şi moartea, cu politica, precum şi cu personaje marcante ale epocii ei ca Diego Rivera, Troţki, Hemingway, Dalí sau Henry Miller se dezvăluie capitol după capitol.

La nivel naţional, în ultimele 24 de ore, pompierii au fost chemaţi la 1.002 de intervenţii, 52 dintre ele fiind incendii iar în 877 de cazuri s-a acordat primul ajutor medical. Cei de la IGSU anunţă că numărul intervenţiilor au scăzut cu 21% faţă de noaptea de Înviere din 2015. Pentru duminică şi luni, mai multe autospeciale de descarcerare şi prim ajutor au trimise pe autostrăzile A2 şi A4, „având în vedere că este preconizată o creştere a numărului de persoane care se deplasează în zona litoralului”. La Prislop în judeţul Hunedoara a fost instalat şi dat în funcţiune un punct de prim ajutor medical, unde vor fi prezenţi paramedici SMRD.

Rata noilor angajaţi din România, indicator care măsoară ponderea persoanelor care ocupă locul de muncă actual de mai puţin de 12 luni în totalul populaţiei ocupate, a ajuns la 7,2% în 2015, atingând cel mai ridicat nivel din 2009 încoace. Faţă de anul anterior, rata noilor angajaţi din România a crescut cu 1,5 puncte procentuale însă, în continuare, România este la coada clasamentului Uniunii Europene în privinţa acestui indicator. Rata de 7,2% a noilor angajaţi în România din 2015 este la jumătate faţă de media Uniunii Europene, care a fost de 14,5% anul trecut. În acest indicator intră atât noii angajaţi, cât şi cei care şi-au schimbat locul de muncă în ultimul an.

Peste 1.000 de persoane au apelat la serviciul de ambulanţă, dintre care 278 fiind cu probleme digestive, numărul solicitărilor fiind mai mic decât în 2015. Potrivit acesteia, 278 de persoane au chemat medicii prezentând afecţiuni digestive iar trei au avut tentative de suicid. În ziua de Paşte, echipajele de ambulanţă au fost chemate să intervină la nouă accidente rutiere în Bucureşti şi Ilfov.

Un şofer în vârstă de 18 ani, băiatul lui Ioniţă şi Viorica de la Clejani, a fost prins, în timp ce conducea autoturismul cu viteza de 175 kilometri pe oră, pe un bulevard din zona centrală a Bucureştiului. Incidentul a fost înregistrat la ora 09.00 dimineaţa, tânărul de 18 ani alegându-se cu permisul suspendat pe o perioadă de 90 de zile şi o amendă în valoare de 1.125 de lei.

Cel mai grandios proiect al Bisericii Ortodoxe Române va fi inaugurat în anul centenarului Marii Uniri. Data terminării construcţiei a fost schimbată până acum de două ori. Costurile estimate între timp au scăzut puţin. Patriarhia Română are planuri clare cu Catedrala Mântuirii Neamului: va fi sfinţită peste 2 ani, de Ziua Naţională. Termenul este menţionat chiar de Preafericitul Daniel în Pastorala Învierii. Această Catedrală este în acelaşi timp o necesitate practică şi un simbol al credinţei, libertăţii şi demnităţii poporului român.”

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost distins cu Ordinul „Credinţă şi Unire” de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, în cadrul unui concert de Paşti organizat la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. La eveniment a luat parte Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, care a distins Corul cu „Ordinul Credinţă şi Unire”. La repetiţia generală, artiştii Corului au lansat Programul Naţional Cantus Mundi la Alba Iulia, iar primul cor de copii al programului are 30 de membri. Aceştia au făcut vocalize şi au fost îndrumaţi în exerciţii tehnice de către Anna Ungureanu, dirijorul Corului şi Cezar Verlan, dirijorul secund.

Marian Dârţă a murit, în noaptea de duminică spre luni, după o lungă suferinţă. Stilistul vedetelor a încetat din viaţă în spital, unde şi-a petrecut cele mai cumplite clipe din viaţă. Marian Dârţă a fost invins de cancer, cumplita boală cu care se lupta de mai bine de câţiva ani. După mai multe intervenţii chirurgicale la cap, hair stilistul vedetelor şi-a dat ultima suflare, pe patul rece de spital, după o lungă suferinţă, noaptea trecută.Marian Dârţă fusese diagnosticat cu o tumoră malignă la cap. A fost supus mai multor intervenţii chirurgicale şi nu şi-a pierdut niciodată speranţa că o să învingă boala. Mai bine de patru ani a luptat, însă boala a recidivat, iar corpul slăbit al „stilistului vedetelor”, aşa cum era numit, a cedat.

Alexandru Banu revine. Rubrica sa de virale aduce astăzi, pentru Mediafax Cultură, reacţia inestimabilă a unui fan Metallica. Momentul întâlnirii cu un Mettalist nu-l aştepţi, nu-l prevezi, nu-l miroşi şi nu-ţi vine să-l crezi .Este visul oricui să-şi întâlnească idolii. Deşi live-ul în care Axl Rose are pe el un tricou pe care scrie “Kill Your Idol” e memorabilă.

Brand Awarness-ul Metallica e la fel de mare precum cel al lui Einstein, Titanic, Al Doilea Razboi Mondial ori SUA. Ocupă acelaşi loc în inconştientul colectiv, iar asocierea cu rockul e la fel de rapidă precum cea dintre cartofi prăjiţi şi steak. Metallica e rock şi e una dintre cele mai mari trupe ever. Aşa că reacţia acestui fan este firească, naturală şi normală, toate trei pe rând şi împreună la cub. Cred că puţini au parte de un astfel de moment în viaţă şi e poate mai intens decât orice câştig de 1 milion de euro la loto.

Actriţa americană Elisabeth Moss din faimosul serial despre lumea publicităţii de pe Madison Avenue, „Mad Men”’, va juca rolul principal din noul serial „The Handmaid’s Tale” care va rula pe reţeaua de televiziune Hulu, bazat pe bestsellerul scris de Margaret Atwood în 1985. Bazat pe romanul omonim al lui Margaret Atwood, producţia serialului va începe la finalul anului, iar autoarea însăşi va oferi sfaturi de producţie. Seria va marca prima colaborarea dintre Hulu şi studioul MGM. Iniţial, Hulu a achiziţionat scenariul serialului de la scriitoarea Ilene Chaiken, dar aceasta a rămas indisponibilă pentru proiect după ce a devenit principala autoritate de creaţie a serialului ‘Empire’ difuzat de programul de televiziune Fox.

Mereu un spirit liber, Ilie Năstase a demonstrat din nou că nu ţine cont de bârfe, iar când vine vorba de distracţii, nici măcar de soţie. Fostul jucător de tenis a părăsit Bucureştiul şi a petrecut la mare, 1 mai, ca tot românul, fără Brigitte Sfăt. Staţiunea aleasă de Ilie Năstase a fost Mamaia, iar sportivul a fost încojurat de domnişoare. Acum rămâne de văzut dacă frumoasa lui parteneră de viaţă va închide ochii şi de această dată sau va cere divorţul.

A scăpat cu viață din infern, dar a trăit o umilință fără margini. Corina Gabriela Ioniță, una dintre tinerele care se afla la concertul trupei „Goodbye to Gravity”, a lipsit mult de la slujbă după tragedie. A fost transportată la un spital din Marea Britanie, unde s-a recuperat, însă urmele incendiului i-am mai rămas pe brațe. Angajata unei case de amanet, Corina a trecut prin momente cumplite când s-a întors la serviciu. Tânăra a povestit că șefului ei nu prea i-a picat bine că a fost obligat prin lege să-i plătească concediul medical prelungit.

Nemulțumirile bărbatului au atins punctul culminant înainte de Paște când enervat că angajată ar fi sunat să afle care este programul de sărbători, s-a gândit că ar fi mai bine să o concedieze. Acest lucru a scos la iveală, faptul că tânăra era umilită constant de șeful ei. În loc să o compătimească, pentru tot calvarul și rănile grave de pe mâini, lui îi păreau dizgrațioase brațele tinerei. Corina a trăit un coșmar și a suferit arsuri pe 40 % din suprafaţa corpului. Inițial, tânăra a fost internată și tratată la Spitalul Elias din Bucureşti. După aproape o săptămână, ea a fost transferată la un spital din Marea Britanie, regiunea Essex, unde a fost salvată.

Indicatorul de încredere în economie al CFA România a înregistrat în luna martie valoarea de 59,7 puncte, în creştere cu 4,9 puncte comparativ cu luna februarie a acestui an. 73% dintre membrii CFA România anticipează majorarea ratelor de dobândă pentru scadenţele scurte (Robor la trei luni), iar 85% anticipează majorarea ratelor de dobândă pentru scadenţele pe termen mediu (cinci ani).

Circulaţia metrourilor pe magistrala 2 a fost îngreunată, după ce o femeie a căzut în faţa metroului, în staţia Piaţa Sudului. Pompierii au reuşit să o scoată de pe şinele de metrou, dar o parte din picior i-a fost amputată. Femeia a fost transportată de urgenţă la spital, starea acesteia fiind stabilă. Călătorii au fost avertizați că timpul de așteptare al metroului ar putea să fie mult mai mare.

Accident mortal în localitatea Dara, din Satu Mare. O familie care se întorcea de la grătarul de 1 mai şi-a pierdut fiul de 13 ani într-un accident de circulaţie. Un şofer băut a apăsat prea tare pedala de acceleraţie pe un drum neasfaltat. Maşina în care se aflau mai multe persoane s-a dat peste cap. Cei de dinauntru au reuşit să iasă din autoturism, mai puţin un băiat de 13 ani, care nu a supravieţuit accidentului. La faţa locului au venit echipaje medicale şi de poliţie, însă pentru adolescent nu s-a mai putut face nimic. Poliţiştii l-au testat pe şofer cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie alcoolică de 0,68 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Acesta este cercetat pentru ucidere din culpă.

Astronomii NASA au anunţat recent că au descoperit o nouă lună în sistemul nostru solar. Este vorba de un obiect cosmic descoperit în apropierea planetei pitice Makemake, situată în Centura Kuiper. Centura Kuiper se întinde de la orbita lui Neptun, până la 50 de unităţi astronomice (UA) depărtare de Soare. Până în anul 2000, se credea că centura conţine doar planeta Pluto, satelitul Charon şi câteva comete, însă, recent, au fost identificate şi alte corpuri cosmice.

Un tren de marfă CSX a deraiat la nord-est de Washington, deversând materiale periculoase în apropierea unei stații de metrou și perturbând circulația trenurilor de navetiști și pentru pasageri pe distanțe lungi Amtrak, dar fără să provoace răniți, au anunțat autoritățile. Treisprezece vagoane au deraiat în incidentul produs dimineața devreme. Dintr-un vagon s-au scurs sute de litri de hidroxid de sodiu, o substanță caustică folosită în fabricarea produselor de uz casnic, inclusiv hârtie și detergent.

Un adevărat infern a mistuit o biserică istorică din Manhattan, la doar câteva ore după ce creștinii ortodoxi au sărbătorit Paștile. Incendiul de la Catedrala Sârbă Ortodoxă a Sfântului Sava a pornit la ora locală 18.50, în apropiere de Broadway. Focul s-a extins cu repeziciune, iar când pompierii au ajuns zece minute mai târziu acoperișul era deja cuprins de flăcări. Vestea bună este că nimeni nu a fost rănit în incendiu. Vestea proastă este că biserica a fost distrusă de incendiu. Îngrijitorul bisericii, Slobodan Ljubenko, în vârstă de 69 de ani, a încercat să stingă focul, dar a suferit o mică intoxicație cu fum și a fost necesară salvarea lui.

Prințul William și soția sa, Kate, doresc să își țină copiii departe de aparatele de fotografiat ale paparazzilor, dar nu neglijează curiozitatea publicului, mai ales în momentele speciale din sânul familiei lor. Astfel, cu ocazia aniversării de 1 an al Prinţesei Charlotte, Casa Regală a publicat noi fotografii cu aceasta, prin intermediul paginii oficiale de Facebook. Din momentul nasterii sale, in 2 mai 2015 la Spitalul St. Mary din Londra, Charlotte a fost vazuta doar de doua ori de catre public: in ziua nasterii si la botezul sau.

Un ziarist francez a încercat să arate lumii adevăratul chip al grupării Statul islamic. S-a lăsat recrutat pentru a comite atentate în Franţa. A realizat un documentar incredibil, care va fi difuzat de postul de televiziune francez Canal+. Franţa este o ţintă importantă pentru Statul Islamic. Ziaristul a aflat că ţara în care locuieşte trebuie să traverseze un secol de teroare, că mii de francezi trebuie să moară.

Cinci poliţişti au fost răniţi şi nouă persoane au fost reţinute în urma confruntărilor violente izbucnite în timpul manifestaţiilor de 1 mai în oraşul Seattle din statul american Washington. Cetăţenii americani ies în stradă în fiecare an cu ocazia sărbătorii de 1 mai, pentru a protesta faţă de probleme din domeniul muncii şi cele legate de imigraţie, dar uneori şi pentru a condamna violenţele poliţiei. Primarul oraşului, Ed Murray, a condamnat „violenţele fără sens” din Seattle, atribuindu-le „unui grup diferit” faţă de cei care participă la manifestaţiile anuale de 1 mai împotriva imigraţilor.

Mişcarea islamistă filipineză Abu Sayyaf, care are legături cu reţelele teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida, a eliberat duminică zece ostatici indonezieni care erau răpiţi de o lună, după decapitarea unui cetăţean canadian ca reacţie la refuzul Guvernului de la Ottawa de a plăti o răscumpărare. Şeful Poliţiei de pe Insula Jolo a declarat că cei zece ostatici, membri ai echipajului unei ambarcaţiuni interceptate de organizaţia teroristă Abu Sayyaf, au fost predaţi autorităţilor în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Autorităţile filipineze au refuzat să spună dacă a fost plătită vreo răscumpărare.

Cel puţin 34 de militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic au murit într-o ofensivă a forţelor turce în nordul Siriei ca reacţie la atacurile cu rachete lansate din această zonă de militanţi islamişti asupra oraşului turc Kilis de la frontiera turco-siriană. În atacurile de duminică, armata turcă susţine că a distrus şase autovehicule ale reţelei teroriste, precum şi cinci poziţii de atac. Ofensiva este lansată de forţele turce ca urmare a atacurilor cu rachete lansate din nordul Siriei care au lovit oraşul Kilis din sudul Turciei, soldându-se cu zeci de răniţi. Autorităţile turce dau vina pe militanţii reţelei Stat Islamic pentru atacuri, întrucât zona respectivă din nordul Siriei se află sub controlul grupării.

Circa 1.000 de imigranţi au început să fie evacuaţi de autorităţile franceze dintr-o tabără clandestină din nordul Parisului, instalată lângă o staţie de metrou de la suprafaţă, şi transportaţi în centre de adăpost. Fuseseră identificaţi circa 400-500 de imigranţi locuind în corturi instalate sub liniile de metrou aerian din apropierea staţiei Stalingrad din nordul capitalei franceze, dar luni dimineaţă numărul acestora se apropia de 1.000. Tabăra a fost evacuată de două ori în trei luni, pentru prima dată pe 7 martie şi ulterior pe 30 martie.

SPORT

Astra este noua campioană a Româiniei, iar Şumudică şi Compania sărbătoresc acum un titlu pe care mulţi îl vedeau din nou în vitrina de trofee a Stelei la începutul sezonului, când echipa lui Becali era singura care „îndrăznea” să anunţe cu voce tare că îşi propune câştigarea campionatului. Contrar aştepărilor iniţiale, Astra a câştigat acum un campionat pe care l-a dominat aproape în totalitate şi în care giurgiuvenii n-au mai cedat prima poziţie din momentul în care au ocupat-o, în etapa a şaptea.

Mijlocaşul echipei Astra Giurgiu, Florin Lovin, a declarat că principalul obiectiv pentru echipa antrenată de Marius Şumudică este calificarea în grupele Ligii Campionilor, iar cel mai important joc din acest campionat a fost meciul cu Steaua de la Giurgiu, din play-off. Mijlocaşul de 34 de ani consideră că Denis Alibec a fost unul dintre cei mai importanţi jucători pentru Astra Giurgiu. Atacantul a marcat 18 goluri pentru echipa lui Marius Şumudică în acest sezon.

Astra a devenit campioana României şi a cucerit primul titlu din istoria clubului, un trofeu la care a pus serios umărul şi atacantul Constantin Budescu, în prima parte a sezonului, dar şi prin faptul că transferul său a adus clubului banii necesari pentru o parte a doua a campionatului liniştită. Chiar dacă a plecat în iarnă în liga secundă din China, Budescu va primi un tricou şi o medalie de campion la sfârşitul sezonului şi spune că meritul titlului e în special al tehnicianului Marius Şumudică, omul care format un grup unit la Astra.

Ajunsă în postură de principală favorită a turneului WTA de la Madrid, după retragerea Serenei Williams, poloneza Agnieszka Radwanska a fost eliminată în primul tur de Dominika Cibulkova. Sportiva din Slovacia, aflată pe locul 38 în clasamentul mondial a avut nevoie de 3 seturi pentru a trece de numărul doi mondial, 6-4, 6-7, 6-3. Nu a fost singura supriză a turneului din capitala Spaniei. Tot în primul tur a fost eliminată şi a doua favorită, sportiva din Germania, Angelique Kerber, locul 3 WTA. Aceasta a fost învinsă de Barbora Strycova, din Cehia, locul 33 WTA, în două seturi, 6-4, 6-2.

Antrenorul echipei Leicester, Claudio Ranieri spune că nu va urmări meciul care o poate face pe echipa sa noua campioană a Angliei deoarece preferă să-şi viziteze mama, în vârstă de 96 de ani. În ciuda rezultatului de egalitate de ieri, 1-1, pe Old Trafford, cu Manchester United, Leicester poate sărbători primul titlu din istorie chiar în această seară, dacă Tottenham nu va reuşi să câştige meciul cu Chelsea.

Una dintre repatrierile făcute de Steaua după venirea lui Laurenţiu Reghecampf, mijlocaşul Mihai Pintilii s-a impus rapid în prima echipă. Fotbalistul a comentat rezultatul de egalitate, 1-1 cu Pandurii, care a trimis titlul la Giurgiu. A început printr-un exerciţiu de fair play pe care l-a anulat imediat cu o altă declaraţie curioasă. ”Felicitări campioanei, trebuie să fim bărbaţi şi să ne asumăm asta. Au dominat campionatul de la cap la coadă, au meritat, dar trebuie să fim bărbaţi şi să mergem înainte. Steaua întotdeauna vrea campionatul, acum nu s-a putut din mai multe motive, nu are rost să le mai vorbim acum. Cum am mai zis, felicitări campioanei!”, a spus Pintilii la finalul meciului.

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Edward Iordănescu, a fost nemulţumit după rezultatul de egalitate cu Steaua de pe Arena Naţională, însă consideră că jucătorii săi sunt adevăraţi eroi, după ce nu şi-au mai primit salariile de aproape o jumătate de an. Pandurii Târgu Jiu sunt pe locul trei în play-off, cu 36 de puncte, cu o etapă rămasă de disputat înainte de finalul campionatului. Echipa antrenată de Edward Iodănescu va evolua, în runda viitoare, pe teren propriu, cu Astra Giurgiu, noua campioană a României.

Starul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo a folosit în premieră, ieri, mingea la antrenament, într-o şedinţă de pregătire individuală, departe de coechipierii săi aflaţi la Sociedad, pentru meciul din Primera Division, câştigat cu 1-0 împotriva echipei Real Sociedad. Golgeterul echipei Real Madrid are şanse 50-50 de a evolua miercuri seară în returul cu Manchester City. Apropiaţi ai grupării din capitala Spaniei, citaţi de ziariştii britanici, spun că “accidentarea lui Ronaldo este una destul de mica, însă foarte greu de refăcut. Cu toate acestea, fotbalistul speră că va fi apt până miercuri, însă dacă nu va fi în deplinătatea forţelor, nu va juca. Trebuie să aibă mare grijă.”

Jucătorii echipei Bayern Munchen nici nu concept să piardă a treia semifinală consecutivă de Liga Campionilor disputată împotriva unei echipe din Spania iar antrenorul Pep Guardiola le-a promis fanilor că le va face cadou de despărţire, trofeul competiţiei. Bayern era campioana Europei, atunci când Pep Guardiola a preluat conducerea tehnică a echipei din Bavaria, în 2013, însă de atunci a pierdut de două ori în penultimul act al competiţiei: în 2013 cu Real Madrid şi în 2014, în faţa fostei sale echipe, Barcelona.

Deşi a pierdut titlul de campion în Ucraina, Mircea Lucescu e convins că echipa sa, Şahtior Doneţk, este cea mai bună echipă din campionat şi crede că lucrurile ar fi stat cu totul altfel, dacă adversarii echipei Dinamo Kiev şi-ar fi apărat corect şansele în meciurile contra echipei lui Rebrov. Lucescu şi Şahtior Doneţk nu mai au nicio şansă de cuceri titlul în Ucraina. Cu două etape înainte de finalul sezonului, Dinamo Kiev are 4 puncte avans faţă de echipa antrenorului roman, iar în penultima rundă ar fi trebuit să joace cu Metalurg Zaporoje, echipă ce s-a retras din campionat din pricina problemelor financiare.

Fundaşul echipei Los Angeles Galaxy, Ashley Cole, a primit două cartonaşe roşii în mai puţin de un minut la meciul încheiat la egalitate, scor 1-1, contra echipei Sporting Kansas City. Jucătorul englez a fost eliminat după ce a întârziat să repună mingea în joc şi în urma unui fault dur. Ashley Cole, fostul fundaş al echipei naţionale a Angliei în perioada 2001-2014, a primit două cartonaşe galbene în 32 de secunde la meciul pe care echipa sa, Los Angeles Galaxy l-a disputat contra echipei Sporting Kansas City, scor 1-1.

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat pentru Digi Sport că este nemulţumit de arbitrajul lui Radu Petrescu. Reghecampf spune că autorul golului marcat de echipa Pandurii, merita să fie eliminat în prima repriză, după faultul dur asupra lui Hamroun. Laurenţiu Reghecampf, antrenorul echipei Steaua, este nemulţumit că arbitrul Radu Petrescu nu l-a eliminat pe jucătorul Ioan Hora. Jucătorul echipei Pandurii l-a faultat dur în prima repriză pe stelistul Hamroun, iar după pauză a marcat pentru echipa gorjeană.

PROGNOZA METEO
2 Mai 2016

Valorile termice se vor situa în jurul medilor climatologice specifice perioadei, cu maxime cuprinse între 15 și 22 de grade și minime între 2 și 11 grade. Cerul va avea înnorãri, temporar accentuate ziua, îndeosebi în sud-vestul țãrii și la munte, iar noaptea în regiunile sudice, unde local vor fi averse și descãrcãri electrice. La munte, la peste 2000 m altitudine, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã. Izolat vor fi condiții de grindinã. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri mai ales în sud și la munte.

Bucuresti

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru începutul lunii mai. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã de 9…10 grade. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate în cursul nopții, când vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *