Stiri pe scurt 2 Ianuarie 2016

loading...

Stiri pe scurt  2 Ianuarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  2 Ianuarie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 2 ianuarie. In anul 2009,poeta daneză Inger Christensen, despre care s-a spus în mai multe ocazii că va primi premiul Nobel pentru literatură, a decedat. A publicat primele poezii în 1962, în volumul „Lys” (Lumină). Au urmat volumul „Graes” (Iarbă), în 1965, şi alte culegeri de eseuri, romane şi cărţi pentru copii. Volumul de poezie intitulat „Sommerfugledalen” (Valea fluturilor), lansat în 1991, este considerat de critica literară drept capodopera operei sale. (n. 16 ianuarie 1935).

Poliţiştii le recomandă turiştilor care se întorc acasă după vacanţa de Revelion să aleagă şi rute alternative în condiţiile în care, din experienţa anilor trecuţi, valorile de trafic vor creşte considerabil, atenţionând, totodată, că există riscul formării poleiului pe şosele.Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, în această perioadă, poliţiştii rutieri acţionează cu efective sporite, în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere şi la orele cu trafic intens, atât pentru asigurarea fluenţei circulaţiei, cât şi pentru siguranţa deplasărilor participanţilor la trafic.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că anul acesta au fost cele mai liniştite sărbători de iarnă din ultimii cinci ani, fără incidente la petrecerile şi spectacolele publice de Revelion, şi cu o diminuare a accidentelor cauzate de folosirea materialelor pirotehnice.La cele 144 de evenimente organizate în spaţiul public de Revelion, la care au participat peste 400.000 de persoane, nu au fost înregistrate incidente. În ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă, în data de 1 ianuarie pompierii au intervenit pentru stingerea a 159 de incendii, iar echipajele SMURD au acordat ajutor medical de urgenţă în peste 1.000 de cazuri.Autorităţile au constatat o diminuare semnificativă a incidentelor cauzate de folosirea materialelor pirotehnice.

S-a stins actorul George Alexandru, în urma unei operaţii, la Spitalul Fundeni. Acesta avea 58 de ani. George Alexandru va fi depus, luni, ora 11.oo, in foaierul principal al Teatrului Nottara. Tot luni va fi şi înmormântat la Cimitirul Ghencea. Fie-i ţărâna uşoară!

Peste 2.200 de locuri de muncă sunt în prezent disponibile în Spaţiul Economic European, fiind căutaţi de la 1.200 de muncitori necalificaţi în agricultură în Spania şi Portugalia, la un doctorand în departamentul biomedical în Norvegia.În Spania se caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur, în Portugalia – 400 de muncitori necalificaţi în agricultură, iar în Danemarca – 400 de culegători de mazăre.

În Marea Britanie sunt disponibile 180 de locuri de muncă, dintre care 60 pentru îngrijitori persoane/infirmieri, 60 pentru asistenţi medicali, 40 pentru îngrijitori persoane şi 20 pentru asistenţi medicali generalişti, în Irlanda – unul de tehnician, iar în Germania – 174 de posturi, dintre care 50 pentru asistenţi medicali generalişti, 20 pentru operatori maşini şi centrale, 12 pentru bucătari, 11 pentru ospătari, 10 pentru agenţi de securitate, 10 pentru agenţi de pază, 10 pentru barmani, 10 în gastronomia de sistem, cinci pentru asistenţi manager, cinci pentru electricieni industriali, patru pentru operatori maşini şi instalaţii optice etc. Printre altele, se mai caută un optician, un tehnician fizică de laborator, un mecanic auto (camioane) şi un visual designer.

Românii pot opta pentru 162 de locuri de muncă şi în Cehia: 50 de lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), 50 de operatori, 50 de şoferi transport marfă-internaţional, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, un analist IT service desk şi un analist suport software.În Suedia se caută mai mulţi specialişti IT: 10 dezvoltatori software, şase ingineri testare software, cinci dezvoltatori software sisteme integrate, cinci arhitecţi sisteme software, doi specialişti reţea transmisie Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP), un dezvoltator JavaScript/Node.JS, un programator (securitatea reţelelor), un arhitect software şi un dezvoltator Web Front-End, alături de 20 de femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto şi 10 tinichigii auto, iar în Norvegia – un doctorand în departamentul biomedical şi doi lucrători în târg.

Un număr de 20 de consultanţi de călătorie sunt căutaţi în Polonia, alături de trei lăcătuşi/sudori, un dezvoltator internet, 1 PHP developer (programator aplicaţie), iar în Ungaria sunt disponibile şase poturi de mecanici agricoli.Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul Eures naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul Eures îi poate îndruma.

Sever Voinescu a preluat de la 1 ianuarie funcţia de redactor-şef al revistei Dilema Veche, în locul lui Mircea Vasilescu, acesta precizând că a găsit în redacţia publicaţiei „o orchestră perfectă” şi că „sunetul Dilemei va rămâne acelaşi în presa culturală românească”.El a precizat că tranziţia de la un redactor-şef la altul „se va petrece extrem de lin”.”Mircea Vasilescu rămâne un membru de bază al echipei Dilema, rămâne în redacţia revistei Dilema şi are toată preţuirea noastră după cei aproape 20 de ani în care a condus impecabil revista Dilema în vremuri mai bune şi în vremuri mai proaste”, a mai spus Sever Voinescu.

Cântăreaţa R&B Natalie Cole, fiica celebrului muzician Nat King Cole, a murit la vârsta de 65 de ani.Natalie Cole a murit din cauza unei insuficienţe cardiace congestive, ca urmare a complicaţiilor apărute după ce artista americană, care a fost diagnosticată în anul 2008 cu hepatită C, a fost supusă unui transplant renal.Cântăreaţa a murit la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles.Din cauza problemelor de sănătate, Natalie Cole îşi anulase recent o serie de concerte, inclusiv show-ul de Anul Nou.Natalie Cole a câştigat nouă premii Grammy pe parcursul carierei sale de 30 de ani în jazz, pop şi R&B.

Fiica lui Nat King Cole a fost supusă unui transplant renal care i-a salvat viaţa în 2009, primind un rinichi de la o tânără femeie din El Salvador, care a murit în timpul naşterii.Cântăreaţa şi-a revenit după operaţia suferită şi, ulterior, a înregistrat un întreg album în limba spaniolă pe care i l-a dedicat femeii hispanice care i-a donat un rinichi, salvându-i astfel viaţa.Natalie Cole a vorbit despre dependenţa ei de cocaină, heroină şi alcool în autobiografia pe care a publicat-o în 2000, „Angel on My Shoulder”. Artista, al cărei tată a murit de cancer pulmonar în 1965, când ea avea doar 15 ani, a reuşit să scape de dependenţa de droguri cu ajutorul unui tratament de dezintoxicare, în 1980.

Președintele Klaus Iohannis, care și-a petrecut Crăciunul și Revelion la Miami, începe anul nou în România la Tribunal.Carmen și Klaus Iohannis au făcut o contestație în anulare pentru a recupera imobilul pierdut din Sibiu. Pierderea casei ar putea atrage și recuperarea de către Ministerul Finanțelor a sumelor obținut din închirierea casei.Judecătorii se vor pronunța asupra cererii familiei Iohannis în 4 ianuarie.

Mai mulţi români care au scăpat în ultimul moment din incendiul de la hotelul de lux din Dubai se află acum într-o situaţie limită. Ei şi-au pierdut actele şi banii, iar acum nu se mai pot întoarce în ţară. Potrivit România TV, printre ei se află şi un celebru om de afaceri, care a lansat un apel disperat.După ce a trecut panica de moment, românii care erau cazaţi acolo şi-au dat seama că problemele abia încep pentru ei.

Nicolae Cristescu, fostul patron al Rapidului, care era cazat în acel hotel împreună cu întreaga familie, nu mai are decât hainele cu care a reuşit să fugă din calea flăcărilor, prin haine înţelegându-se, de fapt, pijamalele cu care era îmbrăcat. După cum a mărturisit Cristescu, apartamentul de alături luase foc complet. Familia Cristescu a reuşit să se cazeze la un alt hotel, dar nu mai are bani şi acte.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliție Monica Dajbog, a susţinut , la sediul MAI, o declarație de presă referitoare la climatul de siguranță publică și rezultatele obținute de către structurile ministerului în aplicarea Planului de măsuri „Sărbători de iarnă în siguranță”.

Pentru o familie din Capitală, Anul Nou a început cu o tragedie. Un om a murit aseară în Bucureşti, după ce a fost lovit de un autoturism în timp ce încerca să traverseze Podul Grant.Accidentul s-a produs în jurul orei 20. Potrivit martorilor, bărbatul a traversat şoseaua printr-un loc nemarcat şi a fost izbit în plin de o maşină de teren.Şoferul nu a mai reuşit să-l evite, iar victima a suferit răni grave şi a decedat pe loc. Un echipaj SMURD a ajuns la locul accidentului, dar medicii nu au mai reuşit să-l salveze pe bărbat.Şoferul va fi totuşi anchetat, pînă cînd se va şti cum s-a produs mai exact accidentul.

Dan Negru mărturiseşte, într-o postare pe Facebook, că a încercat de-a lungul timpului să-i aducă în emisiunile sale pe preşedinţii români de la acel moment, dar a fost refuzat. de fiecare dată, deoarece politicienii români nu ştiu să se folosească de programele populare de televiziune ca să-şi crească popularitatea. La polul opus, constatărealizatorul Antena 1, Barack Obama i-a acordat recent celebrului comediant şi om de televiziune Jerry Seinfeld un interviu neconvenţional în care a vorbit chiar şi despre lenjeria intimă pe care o poartă.

O întâmplare care a avut loc la o grădină zoologică le-a înghețat sângele în vene celor mai slabi cu inima.O leoaică a vrut să atace un copilaș, care o privea, numai că între ei se afla un geam protector, iar animalul nu avea cum să ajungă de partea cealaltă. Chiar și așa, celor din jur le-a stat puțin inima, doar văzând cât de nervoasă era felina. Copilul, dar și alți micuți din jur nu au reacționat însă așa. Ei s-au amuzat copios, iar mogâldeața de lângă geam nu s-a speriat nici măcar o clipă.

Accident în această dimineaţă în judeţul Suceava, un şofer a intrat cu autoturismul într-un şanţ din apropierea unui cap de pod. Şoferul a pierdut controlul volanului după ce a derapat şi nu a mai putut stăpâni maşina. Bărbatul se afla singur în autoturism şi a reuşit să iasă pe picioarele lui înainte ca echipajul de ambulanţă să ajungă. Afost transportat totuşi la spital pentru investigaţii.

Relaţiile ungaro-române s-au deteriorat în 2015, a remarcat viceprim-ministrul ungar Zsolt Semjen, în timp ce a lăudat politica Budapestei faţă de maghiarii de peste hotare, adăugând că a fost ‘probabil, anul cel mai de succes.Toate programele aferente lansate de guvernul ungar în ultimii cinci ani au fost realizate ‘fără obstacole’, a afirmat Semjen joi la radioul public. Ca un exemplu, el a menţionat programul Korosi Csoma destinat să ajute comunităţile maghiare din diaspora să-şi menţină identitatea maghiară şi limba.

Un total de 804 vehicule au fost incendiate în Franţa în ajunul Anului Nou, o scădere de 14,5% faţă de anul precedent.Incendierea automobilelor la trecerea în noul an a crescut în ultimii ani, ajungând să fie o tendinţă, în principal în rândul tinerilor ca o formă de protest.Ministerul de Interne a anunţat că 622 de persoane au fost reţinute de autorităţile franceze în noaptea de Anul Nou, de două ori mai multe faţă de anul trecut.Sărbătorirea Anului Nou a avut loc pe fondul unei prezenţe puternice a poliţiei, la şapte săptămâni după atacurile teroriste din 13 noiembrie la Paris.

China este recunoscută în lume pentru eficiență, rapiditate, dar și creativitate. Forța de muncă este uriașă, iar acest lucru se datorează igeniozității chinezilor, care au găsit o metodă inedită pentru a construi poduri fără bătăi de cap.Dacă de obicei, un astfel de proiect poate dura câteva săptămâni, depinzând de amploarea lui, în China, un pod se construiește chiar și într-o zi. Totul cu ajutorul unei mașinării masive care aproape că sfidează gravitația, dovedindu-se a fi ultra eficient.Mașinăria se deplasează pe partea de beton deja stabilizată, însă lungimea ei depășește cu mult suportul și ajunge să se sprijine pe stâlpii de rezistență. Apoi, aparatul așază, pe rând, plăcile de beton, reușind să termine construcția uimitor de rapid.

O bătaie într-o închisoare supraaglomerată din Guatemala s-a soldat cu cel puţin opt deţinuţi ucişi şi alţi 20 răniţi, a anunţat vineri ministrul de interne al ţării.O altercaţie între doi deţinuţi s-a transformat într-o bătaie între bande rivale în închisoarea din Puerto Barrios, la aproximativ 185 km nord-est de capitala Guatemala, a declarat ministrul de interne Eunice Mendizabal, care a sosit la închisoare după incident.Mendizabal a adăugat că în închisoare sunt aproape 1.000 de deţinuţi în timp ce ea a fost proiectată pentru 400.

Un cutremur de pământ cu magnitudinea de 6,4 a avut loc în nord-estul extrem al Chinei, la Mudanjiang.Seismul s-a produs sâmbătă la ora locală 12.22 (ora 06.22 în România), la o latitudine de 44.81 grade şi o longitudine de 129.95. Coordonatele se suprapun peste oraşul Mudanjiang, capitala provinciei Heilongjiang. Seismul a avut o magnitudine de 6,4, iar deocamdată nu se cunosc informaţii despre eventuale victime sau pagube materiale.Epicentrul cutremurului s-a aflat la o adâncime de 580 km.Mudanjiang este un oraş cu 2,7 milioane locuitori, aflat în apropiere de graniţa cu Rusia, la 248 km de Vladivostok.

Două persoane au murit, printre care şi un minor de 12 ani, şi cel puţin alte 15 au fost rănite, după ce o maşină-capcană a intrat într-un restaurant franţuzesc, frecventat de turişti, în capitala afgană Kabul, atac revendicat ulterior de talibani.Cele două persoane decedate erau cetăţeni afgani, printre acestea aflându-se şi un băiat de 12 ani, potrivit reprezentanţilor unui spital din capitală. Potrivit echipajelor medicale de urgenţă, 15 persoane au fost transportate la un spital din apropiere, primul persoană decedată fiind un băiat de 12 ani.

Traiectoria mişcărilor populiste, eliminarea ameninţării reprezentate de organizaţia teroristă Stat Islamic, problemele de popularitate cu care se confruntă liderii Germaniei şi Franţei sunt principalele evenimente internaţionale de urmărit în 2016.Christopher Caldwell, editor senior la publicaţia Weekly Standard, crede că, în pofida unor crize precum cea a terorismului şi cea a imigraţiei, liderii Germaniei şi Franţei probabil se vor menţine la putere până la alegerile din 2017.

„Valul de atacuri teroriste din Franţa şi afluxul de imigranţi din Germania reprezintă provocări grave pentru cele două ţări şi pentru valorile esenţiale ale Uniunii Europene. Ar exista tentaţia de a crede că Administraţia François Hollande şi Guvernul Angela Merkel nu vor putea rezista până la expirarea mandatelor, în 2017. Dar pot rezista, prin blocarea anumitor tendinţe spre revolte populare”, apreciază Christopher Caldwell.

Preşedinţia Turciei susţine că declaraţiile lui Recep Tayyip Erdogan privind sistemul de guvernare al Germaniei pe vremea cancelarului Adolf Hilter au fost interpretate greşit de presă, explicând că liderul turc ar fi folosit de fapt o „metaforă”.Întrebat de jurnalişti la revenirea dintr-o vizită efectuată în Arabia Saudită dacă este posibilă instituirea unui sistem prezidenţial prin menţinerea structurii unitare a statului, Erdogan a răspuns: „Există deja exemple în lume. Puteţi vedea acest lucru dacă analizaţi Germania lui Hitler”. „Există exemple mai recente în numeroase alte ţări”.

O furtună puternică de zăpadă a lovit Libanul, afectând mii de refugiaţi care trăiesc în tabere improvizate şi producând blocaje în trafic.Echipele de intervenţie au utilizat buldozere pentru a curăta drumurile în regiunile montane din nordul şi sudul ţării, dar eforturile acestora au fost zadarnice în condiţiile în care cantităţile de zăpadă au continuat să se acumuleze odată cu înteţirea viscolului.Drumurile au fost închise în anumite zone şi multe autovehicule au rămas blocate în zăpadă.În Liban, peste jumătate din cei un milion de refugiaţi trăiesc în corturi improvizate sau clădiri abandonate.

SPORT

Doi dintre jucătorii doriţi intens de Steaua pot ajunge în Serbia. Sursele ProSport au dezvăluit că Astra se află în negocieri avansate cu Partizan Belgrad, Constantin Budescu şi Denis Alibec fiind foarte aproape de un transfer.Oferta sârbilor de la Partizan a fost pe placul jucătorilor, Alibec şi Budescu fiind de acord cu termenii impuşi de gruparea din Belgrad. Pentru ca mutarea să se perfecteze mai este nevoie ca şi cele două cluburi să se pună de acord în privinţa sumei de transfer.Budescu a fost la un pas de a ajunge la Al Ahli din Qatar în această iarnă, tranzacţia picând în ultimul moment după ce jucătorul a cerut garanţii suplimentare înainte de a semna. De asemenea, Budescu este dorit şi de cei de la Dinamo Zagreb. Atât Budescu, cât şi Alibec se află pe lista Stelei, gruparea roş-albastră manifestându-şi interesul faţă de ei încă din vară.

Canada se pregăteşte să dea un nou tun în circuitul WTA, după apariţia deja cunoscutei Eugenie Bouchard, printr-o jucătoare de origine română. Bianca Vanessa Andreescu este deja numărul unu mondial între jucătoarele născute în anul 2000 şi a reuşit o dublă rară – titlul Orange Bowl la categoria sub 16 ani (în 2014) urmat imediat de titlul la categoria 18 ani (în 2015) -, performanţă văzută ultima oară în anii 1995-1996, atunci când iberica Ana Alcazar câştiga consecutiv cele două categorii.

Românca de 15 ani ţinteşte sus de tot, aşa cum i-a cerut mama sa. ProSport a provocat-o la dialog pe Bianca şi concluzia este tranşantă: „acasă” este doar Canada, chiar dacă în familie se vorbeşte româna, chiar dacă tenisul a început să îl ia în serios în România şi chiar dacă tânara stea în ascensiune se regăseşte mult în Simona Halep. Totuşi, cea care a privit meciul de Fed Cup Canada – România cu ambiţia ca într-o zi să fie ea cea din teren, în loc de fata de pe canapeaua din faţa televizorului, refuză ferm subiectul tenisului în România, pentru România, sub tricolor, dacă federaţia condusă de George Cosac a iniţiat demersuri pentru a o „repatria”.

Patricia Ţig (123 WTA), revelaţia tensului românesc în sezonul trecut, are acces în runda finală a calificărilor de la Shenzhen (China), turneu dotat cu premii în valoare totală de 426.750 de dolari. Patricia a trecut în minimum de seturi de o jucătoare mult mai slab clasată, bulgăroaica Lidzia Marozava (618 WTA), pe care a învins-o cu scorul de 7-5, 7-6(1).

Chiar dacă Marozava se poziţionează cu aproape 500 de locuri în spatele româncei în ierarhia WTA, Ţig a trebuit să muncească serios pentru a obţine victoria în prima partidă oficială din 2016. Meciul a durat o oră şi 56 de minute, iar jucătoarea antrenată de Răzvan Sabău a avut probleme de concentrare în a converti şansele importante. Patricia a ratat 4 mingi de set în primul act (două la 5-4 şi două la 6-5) şi o minge de meci în manşa a doua (la 5-4), reuşind să câştige ambele seturi în prelungiri.

Tenismanul Horia Tecău a declarat că doreşte să joace mai multe meciuri alături de Florin Mergea, pentru a fi în formă maximă în vederea obţinerii unei medalii la dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.În circuitul ATP, Horia Tecău îl are partener pe olandezul Jean-Julien Rojer, iar Florin Mergea pe Rohan Bopanna.Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au loc în perioada 5-21 august.

Cosmin Olăroiu a fost desemnat antrenorul anului 2015 în Orientul Mijlociu, informează site-ul ahdaaf.me. Tehnicianul român care pregăteşte formaţia Al Ahli din Emiratele Arabe Unite i-a devansat pe Christian Gross (Al-Ahli Jeddah), Zlatko Dalic (Al-Ain) şi Yahya Golmohammadi (Zob Ahan).În 2015, Olăroiu a câştigat doar un trofeu, Supercupa Emiratelor Arabe Unite, însă faptul că a jucat finala Ligii Campionilor Asiei a contat decisiv în stabilirea clasamentului. Topul a fost întocmit pe baza voturilor fanilor din întreaga lume.51 de meciuri a avut Al Ahli în 2015: 27 victorii, 14 egaluri şi 10 înfrângeri

Proiectul lui Gică Hagi începe să dea roade după câţiva ani de muncă asiduă. După ce i-a „exportat” pe Manea şi Ianis Hagi, „Regele” mai poate trimite în Vest un jucător tânăr şi extrem de talentat.Florin Cernat este de părere că Răzvan Marin va deveni unul dintre cei mai importanţi fotbalişti ai României. La doar 19 ani, fiul lui Petre Marin, a impresionat în tricoul Viitorului şi este văzut drept următorul transfer de marcă făcut de echipa patronată de Hagi.Tânărul mijlocaş spune că deocamdată nu se gândeşte să plece de la Viitorul, dar speră să prindă lotul României pentru Campionatul European din Franţa.

Criticat de mulţi pentru aroganţa sa, Cristiano Ronaldo se compară cu Dumnezeu şi spune că tocmai acest fel de a fi i-a adus succesul.Starul Realului este conştient că atitudinea sa a împărţit lumea fotbalului în două, fiind urât şi apreciat în egală măsură de suporteri, dar afirmă că nu va renunţa la acest gen de comportament.”Sunt oameni care mă urăsc şi spun despre mine că sunt arogant sau vanitos. Face parte din felul meu de a fi şi din succesul meu. Aşa am devenit cel mai bun. Nu pot trăi fiind gândindu-mă la ce părere au unii despre mine. E imposibil să trăieşti aşa. Nici măcar Dumnezeu nu reuşeşte să mulţumescă pe toată lumea”, a declarat Ronaldo.

Costel Pantilimon a fost lăsat pe banca de rezerve la ultimele două partide de campionat cu Manchester City şi Liverpool, în locul său fiind preferat Mannone. În 2016, concurenţa pentru Panti va creşte.Tehnicianul Sam Allardyce a făcut o primă mutare în 2016 şi l-a readus la echipă pe tânărul Jordan Pickford. Goalkeeper-ul în vârstă de 21 de ani fusese împrumutat la Preston, formaţie de liga a doua, însă antrenorul lui Sunderland a pus capăt „exilului” lui Pickford şi l-a chemat în lotul „echipei-mamă”.

Atacantul argentinian Juan Iturbe a fost împrumutat până la finalul sezonului de AS Roma la Bournemouth.Bournemouth are opţiune de cumpărare în cazul lui Iturbe, la finalul sezonului.În vârstă de 22 de ani, Iturbe a venit la AS Roma în 2014, de la Verona.

Slovenul Peter Prevc (23 de ani), lider la zi al cursei pentru Marele Glob de Cristal la sărituri cu schiurile, a evoluat perfect în primul concurs al anului 2016, dominând autoritar întrecerea germană de la Garmisch-Partenkirchen – a doua etapă a tradiţionalului Turneu al celor patru trambuline. Prevc a câştigat pe rând calificările de joi, apoi vineri manşele întâi şi a doua ale etapei germane, reuşind totodată cele mai lungi încercări din concurs. Prevc sărit 133,5 m în manşa întâi de vineri (cel mai lung zbor la egalitate cu cel al lui Severin Freund, germanul având însă un total mai mic decât slovenul) şi 136 m în manşa a doua (cel mai lung zbor al zilei).

La Garmisch-Partenkirchen, Peter Prevc a făcut practic schimb de locuri pe podium cu germanul Severin Freund faţă de prima etapă din „4 Hills”, de la Obersdorf, adjudecându-şi întrecerea cu un total de 272,2 puncte şi fiind urmat pe podium de norvegianul Kenneth Gangnes (la 12,6 puncte distanţă) şi apoi de Freund (la 15,9 puncte distanţă).10 victorii în etapele de Cupă Mondială a adunat Peter Prevc în carieră, cu succesul de astăzi,primul în Turneul celor patru trambuline

Sulley Muniru a făcut un gest superb de Revelion. Mijlocaşul Stelei a mers în ţara natală, Ghana, şi a donat un camion de alimente şi cadouri copiilor dintr-un orfelinat.Mijlocaşul ghanez a petrecut în felul lui Anul Nou. Când cei mai mulţi au plecat în vacanţă să-şi petreacă noaptea dintre ani, Sulley Muniru a mers în Ghana şi a făcut un gest demn de toate laudele. Muniru a ţinut să le înmâneze personal şi a petrecut mai multe ore cu prichindeii. La final, a postat pe Instagram o imagine la care a ataşat mesajul: „Cel mai bun mod de a petrece finalul anului cu aceşti copii minunaţi”.

Tenismanul spaniol Rafael Nadal s-a calificat în finala turneului demonstrativ de la Abu Dhabi, după ce a trecut de compatriotul său David Ferrer, scor 6-3, 6-7 (4/7), 6-3.Nadal s-a impus în două ore şi 30 de minute.În finală, el va juca în compania învingătorului din meciul dintre Milos Raonic şi Stan Wawrinka.

Cristiano Ronaldo n-a putut ajunge la aniversarei mamei lui, dar i-a făcut un cadou de care Dolores Aveiro s-a bucurat foarte mult: un Porsche de 56.000 de euro.Se ştie că Ronaldo are o relaţie excelentă cu mama lui, la care ţine extrem de mult. Cu fiecare ocazie pe care o are, starul lui Real Madrid ţine să-şi scoată în evidenţă sentimentele pentru Dolores Aveiro. Ba chiar se speculează că s-a despărţit de Irina Shayk la sugestia mamei sale.Ronaldo n-a putut fi prezent la petrecere aniversară a mamei sale, dar i-a făcut un cadou prin care a încercat să-şi răscumpere absenţa. Dolores s-a mândrit pe reţele de socializare cu cadoul primit de la fiul său.

„Două inimi ca una bat / Şi bat într-una”. Andreea Mitu s-a jucat cu imaginaţia, cu părul ei lung şi cu inimile fanilor. Rezultatul: una dintre cele mai frumoase fotografii ale anului.Frumoasa jucătoare de 24 de ani a plecat miercuri în China, la Shenzhen, pentru primul său turneul al noului sezon, alături de antrenorul Adrian Marcu. Astăzi, în ultima zi a anului, Andreea a făcut ultimul antrenament pentru 2015, un sezon în care a intrat bine de tot pe radarul sportului alb, cu optime de finală jucată la Roland Garros.

PROGNOZA METEO
2 Ianuarie 2016

Vremea va fi deosebit de rece, geroasã dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, mai mult noros ziua în regiunile estice și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, iar dupã-amiaza și noaptea și în sud-vest, și pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în regiunile sud-vestice, pe litoral și în deltã, precum și în zona de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 0 grade, iar cele minime între -17 și -7 grade, mai scãzute în depresiuni, pânã în jurul valorii de -20 de grade, dar și ușor mai ridicate în Banat, spre -4 grade.

Bucuresti

Vremea va fi deosebit de rece, geroasã noaptea. Cerul, variabil, se va înnora spre sfârșitul intervalului, când și vântul se va intensifica.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *