Stiri pe scurt 2 Aprilie 2016

loading...

Stiri pe scurt 2 Aprilie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  2 Aprilie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificatii istorice pentru ziua de 2 aprilie. In anul 1840, s-a nascut Emile Zola, romanier francez, teoretician si promotor al naturalismului (ciclul “Rougon Macquart”); este autorul manifestului “J’accuse”, important în celebra afacere Dreyfus (m. 29 septembrie 1902).

Legea antifumat a intrat în vigoare pe 17 martie si deja a trecut de Senat un proiect de lege care aduce amendamente, lucru care îi bucura pe fumatori, dar si pe patronii cluburilor si barurilor din Centrul Vechi al Capitalei. Legea antifumat nu e pe placul românilor care petrec weekend-urile în oras, în baruri, la terase sau în cluburi. De asemenea, deja a aparut un fenomen care îi îngrijoreaza pe patronii de cluburi. Clientii spun ca ies afara la o tigara si nu se mai întorc sa-si achite nota de plata. Mugur Mihaescu a spus ca se astepta sa apara modificari pe lege, deoarece este prea dura pentru fumatori si îi discrimineaza pe acestia. Parerile românilor sunt împartine, pe de o parte fumatorii abia asteapta sa intre în vigoare amendamentele, pe de alta parte, nefumatorii sunt de acord cu legea antifumat, însa unii dintre ei ar vrea sa vada totusi o ameliorare a prevederilor, fiindca li se pare prea dura.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca daca ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, are informatii legate de transferul a 35 miliarde euro cu camioane din România în Elvetia ar trebui sa probeze aceste acuzatii, altfel „este un dezaxat care trebuie arestat imediat”. El a mai spus ca daca acuzatiile ministrului se dovedesc totusi reale, „cei care au protejat operatiunea, adica liderii SRI, trebuie arestati”. „Aici suntem în fata a doua situatii. Ori Irimescu este un dezaxat care trebuie arestat imediat si trebuie îndepartat din Guvern, ori cei care au protejat o astfel de operatiune, si aici nu poate fi decât SRI, trebuie arestati imediat liderii lui. Una din doua.

Un caz unic în tara noastra atrage atentia asupra unui fenomen cât de poate de actual si de grav care se desfasoara în societatea româneasca. În dupa-amiaza zilei de 30 martie, doua tinere musulmane, care purtau valul islamic, au fost atacate în plina strada de un grup de tineri din Bucuresti. Discursurile si atitudinile islamofobe tot mai prezente în ultima perioada în România, conduc, potrivit sociologilor, la aparitia unor situatii de acest fel. Faptul ca persoanele publice promoveaza un discurs anti-musulman, conduce la punerea semnului egal între islam si terorism. Asociatia Musulmanilor din România considera acest caz unul izolat, menit sa agite si sa atraga atentia, dar considera ca situatia generala nu va degenera. Gestul tinerilor este condamnat si de Patriarhia Româna.

Moscheea Regala Carol I din municipiul Constanta, ridicata în urma cu peste 100 de ani, ar putea fi un posibil model arhitectural pentru lacasul de cult ce urmeaza sa fie proiectat în Bucuresti, documentatiile de urbanism si de arhitectura urmând sa fie supuse avizarii si aprobarii autoritatilor. Potrivit unui comunicat transmis de reprezentantii Cultului Musulman din România, proiectul edificarii lacasului de cult din Bucuresti, apartinând Comunitatii Musulmane din România, se afla în faza preliminara a obtinerii certificatului de urbanism.

Mark Cuban este un om de afaceri american, cunoscut datorita emisiunii SharkTank. Cuban este investitor, producator de film, autor si detine clubul de baschet Dallas Mavericks, lantul de cinematografe Landmark Theaters si compania Magnolia Pictures. În 2011, el a publicat cartea „Cum sa câstigi în sportul numit business“, în care detalia experientele sale din afaceri.

Cercetarile recente au descoperit modul fundamental prin care bacteriile din intestine ajuta la mentinerea sanatatii mintale si fizice, acestea afectând totul, de la apetit pâna la starea de spirit a individului. Un nou studiu sugereaza ca bacteriile intestinale ar putea juca un rol special în protejarea creierului de noi leziuni. Efectuând experimente cu soarecii de laborator, cercetatorii au constatat ca anumite tipuri de microbi intestinali pot ajuta la reducerea severitatii accidentului vascular cerebral. Anrather si colegii sai au analizat doua grupuri de soareci. Un grup primea o combinatie de antibiotice care optimizau microflora intestinala, iar celalalt grup a actionat ca un grup de control, fara modificari în microflora intestinala pe tot parcursul experimentului.

La doua saptamâni dupa ce grupul a început sa primeasca antibiotice, oamenii de stiinta au provocat un accident vascular cerebral ischemic la indivizii din ambele grupuri. Acest tip de accident vascular cerebral este una dintre cele mai comune forme de accident vascular cerebral, cauzat de obicei atunci când un vas obstructionat impiedica sângele sa ajunga la creier. În experiment, animalele care au fost tratate cu antibiotice si au suportat accidentul vascular cerebral, au suferit leziuni cerebrale cu o severitate de aproximativ 60% mai slaba decât grupul de control. Desi cercetatorii nu înteleg pe deplin mecanismul, ei considera ca celulele sistemului imunitar pot proteja creierul prin reducerea impactului inflamatiei si a altor procese distructive.

Specialistii de la INSEMEX Petrosani, cei de la Institutul National de Expertize Criminalistice si chimistii de la Universitatea Bucuresti au tras concluziile în expertiza ceruta de procurori, astfel ca raportul final privind incendiul din Club Colectiv din 30 octombrie 2015 este acum gata. În raportul obtinut de Digi24 scrie ca substantele toxice depistate în aerul din clubul Colectiv NU au contribuit la declansarea incendiului. În plus, viteza de propagare a flacarilor a fost mai mare decât stabilisera specialistii de la Petrosani. În raport se arata ca artificiile erau pozitionate prea aproape de stâlpul antifonat.

Sosirile si înnoptarile în unitatile turistice din tara au înregistrat cresteri în luna februarie, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, cu 19,2%, respectiv 16,9%. Din numarul total de sosiri, sosirile turistilor români în structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat în luna februarie 79,4%, în timp ce turistii straini au reprezentat20,6 % , ponderi similare cu cele din luna februarie 2015. În ceea ce priveste sosirile turistilor straini în structurile de primire turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa, respectiv 77,7%, dintre acestia, 85,1% au fost din tarile apartinând Uniunii Europene.

Înnoptarile înregistrate în structurile de primire turistica în luna februarie 2016 au însumat 1247,7mii, în crestere cu 16,9% fata de cele din luna februarie 2015. Din numarul total de înnoptari, înnoptarile turistilor români în structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat în luna februarie 2016,79,4%, în timp ce înnoptarile turistilor straini au reprezentat 20,6%.

România si-a asumat noi angajamente pe tema securitatii nucleare, la summitul de la Washington, printre care consolidarea capacitatilor nationale pentru investigatii criminalistice în domeniul nuclear si îmbunatatirea securitatii transportului materialelor nucleare si radioactive. Iohannis a amintit în cadrul summit-ului de realizarile României în domeniul nuclear si a subliniat ca tara noastra aplica cele mai stricte reguli pentru gestionarea si manipularea materialelor nucleare si pentru combaterea traficului ilicit cu astfel de materiale si mai ales a terorismului nuclear. Presedintele a vorbit si despre regiunea Marii Negre, în contextul securitii nucleare, si a pledat pentru intensificarea cooperarii în regiune, în materie de securitate.

Contractul pentru constructia unui memorial Colectiv în Parcul Lumea Copiilor, din Capitala, va fi reziliat, dupa ce Corpul de Control al Primariei Sector 4 a descoperit nereguli în procedura de atribuire si în modul de derulare a lucrarilor. Primaria Sectorului 4 a oprit amenajarea peisagistica în Parcul Lumea Copiilor, care se facea în memoria victimelor de la Colectiv. Proiectul de înfrumusetare a spatiului verde din zona a fost aprobat în sedinta din 20 februarie si prevede plantarea a 64 de ciresi japonezi, atâtia câte persoane au murit în tragicul incendiu din seara de 30 octombrie 2015, dar si montarea unor banci. Una din neregulile constatate de Corpul de Control este aceea ca Directia de Administrare a Parcurilor si Zonelor de Agrement din Sectorul 4 a atribuit contractul fara sa fie facuta o licitatie publica, iar astfel valoarea de 385.686,00 lei nu a putut fi comparata cu alte oferte cu preturi mai mici.

Premierul Dacian Ciolos a spus ca Guvernul va cauta solutii pentru indemnizatiile mamelor, precizând însa ca pentru cresterea natalitatii, argument invocat de parlamentari în promovarea legii, este nevoie de alte masuri si ca spera ca alesii îsi vor aminti de acest subiect si dupa alegeri. Principala modificare adusa legislatiei vizeaza eliminarea plafonului maxim de 3400 lei/luna al indemnizatiei pentru cresterea copilului, precum si acordarea indemnizatiei pe perioada pâna când copilul împlineste vârsta de doi ani. Mai exact, persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului vor beneficia de concediu pentru cresterea copilului timp de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Covoare persane din matase, lucrate manual, care costa între 50 de euro si 10.000 de euro, posete din lâna, vase din metal emailat si haine traditionate, sunt expuse si vândute, vineri, în cadrul unei expozitii de arta si artizanat din Iran la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca. Directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Tudor Salagean, a declarat, la deschiderea expozitiei, ca manifestarea este organizata în colaborare cu Ambasada Republicii Islamice Iran în România, Middle East Political and Economic Institute si Universitatea ”Babes-Bolyai”.

Un autoturism a ramas blocat, pe cea mai circulata strada din centrul Pitestiului, dupa ce asfaltul de sub rotile masinii s-a surpat, pompierii intervenind pentru degajarea acestuia. O femeie aflata la volanul masinii sale astepta la semafor, iar la un moment dat a sesizat ca autoturismul s-a lasat pe-o parte. Când a coborât din masina, femeia a constatat ca sub una dintre roti asfaltul se surpase. La fata locului au fost solicitati atât politistii, pentru dirijarea circulatiei, cât si pompierii, pentru a degaja masina ramasa blocata în mijlocul strazii.

Compania de productii teatrale canadiana Cirque du Soleil l-a dat în judecata pe Justin Timberlake, joi, cu acuzatia ca ar fi preluat un pasaj dintr-o compozitie originala în piesa „Don’t Hold the Wall” ce figureaza pe albumul „20/20”, lansat în 2013. Albumul „20/20”, lansat în 2013 de superstarul Justin Timberlake s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare. Plângerea depusa de compania Cirque du Soleil la curtea federala din New York stipuleaza ca Timberlake le-a „împrumutat” fragmente muzicale din cântecul „Steel Dream”, ce figureaza pe albumul intitulat „QUIDAM”, lansat de Cirque du Soleil în 1997. Cirque du Soleil cere daune estimate la 800.000 de dolari pentru încalcare legii drepturilor de autor.

Chiar daca mii de oameni din întreaga lume se confrunta cu lipsa hranei suficiente si a banilor necesari pentru a trai macar de pe o zi pe alta, pe Glob exista tot felul de produse nefolositoare pentru care oamenii bogati ar plati o avere. De-a lungul timpului s-au vândut în lume tot felul de obiecte inutile la preturi astronomice. Nimeni nu întelege exact de ce ar plati cineva milioane de dolari pentru un telefon mobil sau pentru o geanta de designer si nici ce se întâmpla mai departe cu aceste lucruri care, desi sunt realizate din aur si pietre pretioase, nu pot fi, pâna la urma, nici macar folosite în scopul pentru care au fost create.

Înainte de nunta Reginei Victoria cu Printul Albert de Saxe-Coburg de acum 176 de ani, rosul era culoarea rochiei de mireasa, iar albul era asociat cu doliul. Regina Victoria a ramas cunoscuta drept cea care a pornit traditia rochiilor albe de mireasa, dupa ce a ales sa poarte o rochie alba din satin si dantela, precum si o coronita din flori din portocal în loc de coroana. O contributie la recunoasterea albului drept culoarea puritatii a avut-o si o publicatie americana populara, numita Godey’s Lady’s Book, care scria ca „albul este cea mai potrivita nuanta, indiferent de material. Este o emblema a puritatii si a inocentei tineretii si a inimii nepatate pe care tânara acum o ofera celui ales.

Daniel Whitmire, profesor de matematica în cadrul Universitatii din Arkansas a publicat îm anul 1985, în revista Nature, o teorie conform careia activitatea unei planete ipotetice ar putea fi responsabila pentru dezastrul care a provocat disparitia dinozaurilor. Conform presupunerii facute de cercetatorul american, obiectul cosmic, denumit „Planet X” orbiteaza în jurul Soarelui, la fel ca oricare corp ceresc aflat în interiorul Caii Lactee. Totodata, Whitmire sustine ca o data la 27 de milioane de ani, planeta trece prin Centura Kuiper (structura de materie ce înconjoara Sistemul Solar), dislocând comete, care, ulterior pot lovi Terra.

Specialistul îsi argumenteaza ipoteza pe faptul ca exista fosile descoperite în situri în care s-au gasit dovezi referitoare la declansarea unei ploi de meteori pe Terra, în urma cu circa 26-27 de milioane de ani. Din câte se pare, cometele nu numai ca au produs dezastre pe Pamânt, dar, pe parcurs ce s-au apropiat de Soare, obiectele cosmice au luat foc, producând diminuarea cantitatii de lumina propagate pe suprafata planetei noastre. Astronomul american Mike Brown (Insitutul Tehnologic din California) este cel care, în acest moment, coordoneaza cele mai importante studii legate de demonstrarea existentei obiectului cosmic cunoscut sub numele de Planet X sau Planet Nine. Expertul, împreuna cu echipa sa de cercetare au putut demonstra faptul ca cea de a noua planeta a Sistemului Solar realizeaza o orbita completa de circa 15.000 de ani si nu de 27 de milioane de ani, asa cum se credea pâna acum.

Germania, Franta, Olanda, Belgia si Austria se opun oricarei initiative de admitere a Ucrainei în Uniunea Europeana. Pierre Vermont a explicat ca problema posibilei aderari a Ucrainei la Uniunea Europeana a fost dezbatuta de multe ori, dar rezultatul a fost acelasi. Un grup de tari, statele baltice, Polonia, Marea Britanie si Suedia, au vrut sa introduca o clauza privind perspectivele aderarii Ucrainei la Uniunea Europeana. Olanda va organiza pe 6 aprilie un referendum pe tema Acordului de asociere UE-Ucraina.

Comisia Europeana va propune, saptamâna viitoare, reformarea sistemului de azil la nivelul Uniunii Europene, în sensul facilitarii distribuirii potentialilor refugiati în toate statele membre UE. Conform unor functionari europeni citati de ziarul german, vicepresedintele CE Frans Timmermans si comisarul UE pentru Migratie, Dimitris Avramopoulos, vor propune doua optiuni în revizuirea „Acordului Dublin”, referitor la acordarea azilului. Prima optiune ia în calcul capacitatea de receptie a statelor membre, pledând pe distribuirea solicitantilor de azil în mod echitabil în toate statele membre UE. Conform celui de-al doilea criteriu, un stat membru UE poate declansa un mecanism de relocare a imigrantilor la nivelul Uniunii Europene în cazul în care se confrunta cu un numar mare de extracomunitari.

Polonia va cere în mod oficial Aliantei Nord-Atlantice efective militare permanente, sisteme de rachete si suplimentarea numarului avioanelor de vanatoare, pentru contracararea actiunilor Rusiei. Premierul Poloniei a exprimat preocupare în legatura cu actiunile Rusiei de consolidare a capacitatilor militare în zona baltica. Alianta Nord-Atlantica trebuie sa transforme patrulele aeriene din zona Marii Baltice într-o forta care sa poata apara tarile baltice în caz de razboi, a afirmat recent generalul american Philip Breedlove, comandantul în exercitiu al fortelor NATO din Europa, în ceea ce este un avertisment adresat Rusiei.

Europenii, care se lupta cu o criza a refugiatilor si cu rate negative la dobânzi, au început sa cumpere aur ca o investitie sigura, conform unei companii de cercetare din Austria, care se asteapta ca cererea pentru metalul pretios sa ramâna puternica de-a lungul anului. Pretul aurului a crescut cu 16% în primul trimestru, având cea mai buna performanta din ultimii 30 de ani, în mijlocul unei perioade agitate si de incertitudine economica. Europa se confrunta cu un aflux masiv de imigranta din Orinetul Mijlociu, peste un milion de oameni intrând în Germania numai anul trecut, cel mai mult de la Al Doilea Razboi Mondial încoace.

Autoritatile daneze au decis sa extinda perioada în care opereaza controale temporare la frontiera cu Germania cu 30 de zile, pâna pe data de 3 mai, a anuntat Ministerul danez pentru Migratie, Integrare si Locuinte. Guvernul danez a operat pentru prima oara controale temporare la frontiera pe data de 4 ianuarie, drept reactie la masuri similare luate de Suedia fata de fluxul de imigranti din Orientul Mijlociu si Africa.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter a avut loc vineri seara (sâmbata dimineata, ora României) în statul american Alaska, fara însa a se înregistra victime ori daune semnificative. Cutremurul a avut loc la 650 de kilometri sud-vest de orasul Anchorage si la 100 de kilometri nord-est de Lacul Chignic. Nu au fost semnalate victime sau daune materiale semnificative si nu a fost emisa nicio alerta de tsunami.

SPORT

Antrenorul echipei Steaua Bucuresti, Laurentiu Reghecampf a spus ca accidentarea lui Ciprian Marica din meciul cu Pandurii Târgu Jiu nu este una grava, dar atacantul nu va fi oprit în lot pentru meciul cu ASA Târgu Mures, urmând sa revina pe gazon saptamâna viitoare, la derby-ul cu Dinamo Bucuresti. Reghecampf recunoaste ca fiecare meci poate fi considerat o finala pentru Steaua si spune ca programul este unul foarte încarcat pentru echipa sa, care se bate pentru toate cele trei trofee puse în joc: titlul, Cupa României si Cupa Ligii.

Barcelona si Real Madrid vor fi din nou fata în fata în aceasta seara, de la 21:30, într-un meci contând pentru etapa 31 din Primera Division. Daca echipa lui Luis Enrique pare deja desprinsa pe primul loc al clasamentutului, având cu opt etape înainte de final un avans confortabil în fata celor doua rivale din Madrid (noua puncte fata de Atletico si zece fata de Real Madrid), iar implicatiile meciului în lupta pentru titlu par mici, disputa de pe Camp Nou va reprezenta ocazia perfecta pentru fotbalul spaniol în general si pentru catalani în special sa-l omagieze pe legendarul Johan Cruyff, plecat dintre noi pe 24 martie, la 68 de ani.

Astra Giurgiu a surclasat Dinamo, 4-1 pe National Arena, într-un meci în care Denis Alibec a fost one man show. Atacantul neglijat la ultima convocare facuta de Anghel Iordanescu pentru lotul national a marcat trei goluri, a avut si alte sanse de a înscrie, însa a oferit si faza serii cu un dribling în fata lui Andrei Marc. Atacantul i-a trecut mingea printre picioare cu calcâiul fundasului dinamovist pe care Rednic l-a supus ridicolului folosindu-l pe banda dreapta cu toate ca el este fundas central. Andrei Marc a fost tinta ironiilor fanilor dupa joc în special din pricina acestui episod, iar reactiile specialistilor din studiourile televiziunilor nu au întârziat sa apara. La DolceSport, Cornel Dinu si Basarab Panduru au oferit dialogul serii atunci când au comentat faza driblingului.

Calificata pentru al doilea an consecutiv în sferturile de finala ale Ligii Campionilor, HCM Baia Mare are o „dubla” de gala si în acelasi timp de foc în aceasta faza a competitiei, cu detinatoarea trofeului, Buducnost Podgorica. Echipa pregatita de Aurelain Rosca va avea ca adversara cea mai buna formatie de handbal din lume a momentului, care o are în componenta si pe cea mai buna jucatoare din lume a momentului, Cristina Neagu. Interul stânga va înfrunta pentru prima data o HCM Baia Mare, într-un joc oficial, de când s-a transferat în Muntenegru, la Podgorica. În 2015, HCM si Buducnost au fost adversare la Bucharest Trophy (competitie amicala) într-una din cele doua grupe, iar reprezentanta României s-a impus surprinzator cu 23-22. Cu siguranta însa ca datele vor fi acum cu totul altele.

Laurentiu Reghecampf spune ca a fost surprins de scorul înregistrat la meciul Dinamo-Astra, 1-4, însa nu crede ca jucatorii lui Mircea Rednic nu si-ar fi aparat corect sansele, asa cum le-ar fi cerut o parte a suporterilor dinamovisti. Tehnicianul Stelei s-a declarat însa convins ca echipa din Stefan cel Mare va reusi sa depaseasca pasa proasta înainte de meciul direct, programat pe 10 aprilie, pe National Arena. Reghecampf nu i-a ramas dator lui Marius Sumudica dupa ce antrenorul echipei Astra a înjurat Steaua împreuna cu suporterii lui Dinamo.

Algerianul Riyad Mahrez e omul momentului în Premier League, dupa ce numele sau a devenit cunoscut în întreaga lume ca urmare a evolutiilor avute în acest sezon pentru Leicester. Mijlocasul ofensiv a marcat 16 goluri si a oferit 11 pase decisive în 31 de etape (Mahrez a jucat în 30 de partide în campiona), iar forma sa a apropiat echipa lui Ranieri de titlu în Anglia, o performanta care ar reprezenta fara îndoiala cea mai mare surpriza din era moderna a fotbalului.

Mahrez e acum pe lista marilor cluburi din Europa, însa în urma cu un an numele sau nu spunea prea multe. Transferat de Leicester de la Le Havre, la începutul lui 2014, pentru 500.000 de euro, Mahrez era considerat un jucator promitator si atât. Mijlocasul nascut în Franta, la Sarcelles, si-a facut debutul în nationala Algeriei abia în 2014, la 23 de ani, dupa câteva evolutii apreciate în liga secunda din Anglia. Evolutia lui Mahrez de la anonim la star mondial în timp record e o noua dovada ca în fotbal orice e posibil, adica unul dintre motivele pentru care acest sport are o popularitate atât de mare.

Echipa galateana s-a impus dupa al saselea meci al finalei, unul de un dramatism maxim, decis prin golul de aur. Într-o atmosfera vulcanica creata de 3.000 de spectatori, echipa de hochei CSM Dunarea Galati a câstigat vineri seara, pentru a doua oara consecutiv, titlul de campioana a României. Dunarea s-a impus, la Galati, în partida a sasea a finalei Ligii Nationale cu Sport Club Miercurea Ciuc, scor de 4-3 (0-0, 2-1, 1-2, 1-0) si, cu 4-2 la general, a ridicat trofeul de campioana în fata entuziastilor sai fani.

Steaua a revenit pe locul 2 în clasament, dupa ce Astra a trecut de Dinamo, scor 4-1, însa echipa lui Reghe are sansa sa urce din nou pe prima pozitie duminica seara, de la 20:30, când o va întâlni pe ASA Târgu Mures, pe National Arena. Fundasul Gabi Tamas a comentat victoria Astrei din meciul cu Dinamo, precizând ca nu se astepta ca echipa lui Sumudica sa câstige atât de usor. Acesta spera însa ca duminica Steaua va ajunge din nou la egalitate de puncte cu echipa din Giurgiu, dupa meciul cu ASA Târgu Mures. „E cel mai important meci”, spune Tamas, convins ca misiunea Stelei va fi mai dificila în fata vicecampioanei decât în partidele de pâna acum, în special datorita stilului de joc al ardelenilor.

Confederatia Asiatica de Fotbal(AFC) a anuntat sâmbata dimineata, ca doi arbitri sunt suspectati ca ar fi implicati în aranjarea meciurilor, la cererea mafiei pariurilor din Asia. Thanom Borikut si Chaiya Mahapab au fost suspendati pentru 60 de zile de catre Comisia de Disciplina a Confederatiei Asiatice de Fotbal, dupa ce au aparut informatii ca acestia erau implicati în trucarea meciurilor internationale. Cercetarile vor dura 60 de zile, iar AFC a anuntat deja si FIFA pentru a extinde sanctiunea celor doi la nivel global.

Denis Alibec a fost omul meciului în victoria categorica a Astrei Giurgiu, 4-1 pe National Arena cu Dinamo. Atacantul giurgiuvenilor a marcat trei goluri frumoase si a stat la baza tuturor fazelor ofensive ale echipei sale. Mai mult, în repriza secunda Alibec a facut o demonstratie de tehnica cum rar se vede în Liga 1, victima lui fiind Marc, fotbalist caruia atacantul i-a dat mingea printre picioare cu calcâiul. La finalul jocului, Andrei Marc a afisat mina fotbalistului complet demoralizat. Folosit de Rednic pe postul de fundas dreapta, Marc nu a facut fata si a recunoscut asta la final.

Novak Djokovic este la doar un singur meci distanta de a egala recordul de 6 titluri câstigate la Miami Open, detinut de Andre Aggasi dupa ce a trecut greu în semifinale de belgianul David Goffin, în doua seturi, 7-6(7/5) 6-4. Locul 1 mondial, Novak Djokovic a avut nevoie de tie-break pentru a se impune în primul set al semifinalei cu Goffin, iar belgianul l-a chinuit serios si în al doilea set al întâlnirii. În finala, Djokovic va juca împotriva lui Kei Nishikori (foto jos), care a trecut în doua seturi, 6-3, 7-5 de al saselea favorit al turneului, Nick Kyrgios. Nishikori este la a doua finala de Masters 1000 din cariera.

Dinamo n-a câstigat niciun meci în play-off si Paul Anton recunoaste ca echipa trece printr-o perioada slaba. Echipa condusa de Mircea Rednic a pierdut cu 1-4 în fata Astrei si are sanse mici la titlu. Paul Anton este primul dinamovist care recunoaste ca Dinamo este în criza. Înainte de meciul cu Astra, ”câinii” nu mai pierdusera din noiembrie 2015, dar, în acelasi timp, n-au reusit sa câstige niciun meci în play-off. Paul Anton spune ca Dinamo a iesit din lupta pentru titul.

Perechea alcatuita din jucatoarea româna de tenis Monica Niculescu si rusoaica Margarita Gasparian a fost învinsa de cuplul Timea Babos (Ungaria)/Iaroslava Svedova (Kazahstan), cu 7-5, 4-6, 10-8, în semifinalele probei de dublu de la Miami, turneu dotat cu premii totale de 6.844.139 de dolari. Babos si Svedova, favoritele numarul patru s-au impus dupa o ora si 40 de minute de joc.

Monica Niculescu, locu 32 WTA la dublu si Gasparian,locul 52 WTA la dublu, au condus cu 5-3 în primul set, dar au cedat în cele din urma cu 5-7. Pentru calificarea în semifinalele turneului din Florida, perechea Niculescu-Gasparian va primi pentru participare 82.410 dolari si 390 de puncte WTA. La simplu, Monica Niculescu a ajuns pâna în optimile de finala, unde a fost învinsa cu 6-2, 6-2 de britanica Johanna Konta, fiind recompensata pentru prestatia sa cu 67.590 dolari si 120 de puncte WTA.

Atacantul echipei Arsenal Londra, Mesut Ozil a fost criticat de managerul Arsene Wenger dupa ce a scris pe o retea de socializare ca Arsenal nu mai are nicio sansa la câstigarea campionatului. Mesut Ozil nu e la primul conflict cu managerul echipei. Conform The Sun, atacantul le-ar fi spus sefilor lui Arsenal ca nu va mai continua pe Emirates din vara, daca Wenger va ramâne la conducerea clubului. Cu 8 etape înainte de finalul sezonului, Arsenal e pe locul trei în Premier League, la 11 puncte distanta de liderul Leicester, dar cu un meci mai putin disputat si va juca sâmbata, pe teren propriu cu Watford.

Daca El Clasico este programat pe Camp Nou cu o zi dupa 1 aprilie (Ziua Pacalelilor), cu o zi inainte de 1 aprilie este momentul in care o mare agentie de pariuri sportive online, prezenta si in Romania, se va auto-pacali si va avea cote „gresite” la unele dintre cele mai asteptate si pariate meciuri, printre care si FC Barcelona – Real Madrid. Astfel, pe 31 martie (dar si pe 1 aprilie), pariorii vor descoperi surpriza pregatita de Unibet: cote preferentiale pentru victoriile anumitor echipe in 10 meciuri importante din campionate europene.

Barcelona este marea favorita in acest moment in meciul cu rivala din capitala Spaniei. In campionat, catalanii au 10 puncte avans in clasament fata de cei de la Real Madrid. In plus, traverseaza o perioada excelenta si au si avantajul stategic al unei victorii zdrobitoare in meciul din turul campionatului, cand au castigat cu 4 – 0 chiar la Madrid (goluri marcate de Luis Suarez(2), Iniesta si Neymar).

Pilotul de Formula 1 Nico Rosberg, component al echipei Mercedes, a dominat, sesiunile de antrenamente care preceda Marele Premiu al Bahrainului. Germanul a înregistrat cei mai buni timpi în ambele sesiuni de antrenamente de vineri si fost cu 0,241 de secunde mai rapid decât coechipierul Lewis Hamilton, campionul mondial în exercitiu. Jenson Button (McLaren-Honda) s-a clasat pe locul 3, iar Max Verstappen (Toro Rosso) a înregistrat cel de-al patrulea timp.

Echipierii scuderiei Ferrari, Kimi Raikkonen si Sebastian Vettel, s-au clasat pe pozitiile 5 si 6, la peste o secunda în spatele lui Rosberg. Vettel a fost cu 0,218 secunde mai lent decât Raikkonen si cu 1,6 secunde mai lent decât Rosberg. Dupa sesiunile de antrenamente, Vettel a recunoscut ca a facut multe erori în cel mai bun tur de circuit, potrivit BBC. În aceste conditii, nu sunt multe semne ca Ferrari ar putea sa o detroneze pe Mercedes în cursa de duminica din Bahrain.

PROGNOZA METEO
2 Aprilie 2016

Vremea se va rãci, fațã de intervalul precedent, așa încât în majoritatea zonelor regimul termic se va apropia de cel specific acestei perioade din an. Rãcirea va fi mai accentuatã în jumãtatea de nord-est a țãrii. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri trecãtoare, îndeosebi dupã-amiaza și seara, mai ales în zonele montane și submontane din Muntenia și Oltenia, unde doar izolat vor fi posibile averse slabe de ploaie. În cursul zilei, vântul va prezenta intensificãri în regiunile extracarpatice și pe crestele montane.Temperaturile maxime vor avea valori de la 10…11 grade în jumãtatea nordicã a Moldovei, pânã în jur de 23 de grade în vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 0 și 10 grade, mai coborâte în depresiuni spre -5…-4 grade. Spre sfârșitul intervalului, izolat în nordul Moldovei, nordul și estul Transilvaniei, se va produce brumã, iar în zonele joase vor fi condiții de ceațã.

Bucuresti

Vremea se va rãci, astfel încât temperatura aerului va avea o valoare maximã de 16…17 grade și o minimã de 3…4 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va prezenta unele intensificãri în cursul zilei.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *