Stiri pe scurt 19 Noiembrie 2016

Stiri pe scurt 19 Noiembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  19 Noiembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru 19 noiembrie. In anul 1919, a încetat din viaţă Alexandru Vlahuţă, scriitor si publicist, unul dintre teoreticienii sămănătorismului, membru de onoare post-mortem al Academiei Române (romanul „Dan”, opera memorialistică „România pitorească”) (n. 5 septembrie 1858)1921 – S-a născut scriitorul Dinu Pillat, fiul poetului Ion Pillat; deţinut politic între anii 1959-1964 şi implicat, alături de alţi intelectuali români în „procesul Noica-Pillat”, ultimul mare proces politic din timpul regimului lui Gheorghe Gheorghiu Dej (m. 6 decembrie 1975).

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 15 sunt rănite şi evaluate de medici, în urma unui accident rutier care a avut loc, pe DN2, în zona localităţii Şindriliţa, între un autoturism şi un microbuz. La faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanţe SMURD, un echipaj de descarcerare şi o autospecială pentru stingere. În evenimentul rutier au fost implicate 18 persoane, 15 dintre acestea au fost transportate de ambulanţe SMURD, atât de la ISU Bucureşti-Ilfov cât şi ISU Ialomiţa, de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Ialomiţa, la spitale din Capitală, la Spitalul Floreasca, Spitalul Sf. Pantelimon, Spitalul Elias şi Spitalul Sf. Ioan. In urma accidentului au existat şi persoane decedate, două femei şi un bărbat. Femeile se aflau în microbuz şi conducătorul auto al autoturismului. În total, 15 ambulanţe au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi transportul victimelor către spitalele din Bucureşti.

Înmormântarea lui Daniel Prodan, fostul internaţional român decedat la 44 de ani, va avea loc la cimitirul „Sfântul Ilie” din Pipera. După ce a fost depus, vineri, la Arena Naţională, unde sute de oameni i-au adus un ultim omagiu, sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului fundaş central a fost adus din nou la capela Bisericii „Sfântul Ilie”, iar astăzi va fi depus la cimitirul cu acelaşi nume, unde va fi înmormântat. La funeralii sunt aşteptaţi să participe foştii colegi, prieteni şi colaboratori. Fostul fotbalist Daniel Prodan a încetat din viaţă în urma unui infarct. Prodan a jucat la Olimpia Satu Mare, Steaua Bucureşti, Atletico Madrid, Glasgow Rangers, Rocar Bucureşti, FC Naţional şi Messina. La echipa naţională, fostul fundaş a strâns 54 de selecţii.

Agenţiile de turism se întrec deja în oferte pentru minivacanţa de 1 Decembrie. Preţurile pornesc de la câteva sute de lei în staţiunile din ţară şi ajung la câteva sute de euro pentru excursiile în străinătate. O minivacanţă de patru zile la Praga, prin agenţia Paralela 45, costă 235 de euro de persoană – locul într-o cameră dublă. Sunt incluse transportul cu avionul, cazarea la un hotel de patru stele şi turul de oraş. Şi reprezentanţii agenţiei Agetur au mizat pe târgurile de Crăciun pentru vacanţa de 1 Decembrie.

Aceştia vin cu câteva propuneri: Paris, de la 269 de euro/persoană pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun la hotel de trei stele, dar şi transportul cu avionul şi turul pieţelor de Crăciun din Bavaria, de la 379 de euro/persoană pentru patru nopţi de cazare cu mic dejun la hotel de trei şi patru stele, transport cu avionul şi autocar la destinaţie (turul include vizitarea pieţelor de Crăciun din Munchen, Nuremberg, Rothenburg ob der Tauber şi o excurise de o zi pe Drumul Romantic).

Cei care optează pentru o scurtă vacanţă la Herculane se pot caza la un hotel de trei stele prin agenţia Eximtur, costul fiind de 450 de lei/persoană în camera dublă. Tot Eximtur le propune celor iubesc muntele patru zile în mijlocul naturii, la o pensiune de trei margarete în Predeal, preţul fiind de 321 de lei/persoană în camera cu două paturi. O vacanţă la munte este şi propunerea agenţiei Alltur, care oferă pachete de trei nopţi la Azuga, cazare în hotel de trei stele, la 195 de lei/persoană şi la Predeal, tot la un hotel de trei stele, preţul fiind de 375 de lei/persoană.

Aproape 60% din români întâmpină probleme atunci când apar cheltuieli importante, având bani doar pentru a-şi acoperi nevoile primare. O parte dintre români evaluează situaţia lor financiară la un nivel mediu, având bani suficienţi pentru nevoile curente, dar în cazul unor cheltuieli mai mari deja apar problemele. 1 din 5 locuitori ai României nu are probleme atunci când vine vorba de cheltuieli mai mari, în timp ce 1 din 10 români îşi poate permite economii.

Peste 15% din respondenţi susţin că banii pe care îi câştigă se termină adesea înainte de sfârşitul lunii şi nu sunt suficienţi nici pentru a le acoperi nevoile de bază, iar 58% declară că au suficienţi bani pentru a-şi acoperi nevoile primare, însă este o problemă atunci când apar anumite cheltuieli importante. De cealaltă parte, 18% îşi pot permite orice şi reuşesc să îşi acopere chiar şi cheltuielile neprevăzute fără probleme majore, dar doar 8% îşi pot permite orice şi reuşesc să pună bani deoparte, ca economii.

Un bărbat de 47 de ani, care ispăşea o pedeapsă de aproape 3 ani de închisoare pentru furt calificat, s-a spânzurat noaptea trecută cu un cearşaf în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi. Imediat a fost sesizat şi Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Iaşi care au venit la faţa locului pentru cercetări suplimentare. Despre incident a fost informată şi familia persoanei în cauză. Bărbatul de 47 de ani era încarcerat de pe 16 noiembrie, fiind condamnat la o pedeapsă de 2 ani, 8 luni şi 20 de zile pentru furt calificat. Persoana încarcerată era singură în camera detenţie, întrucât era în perioada de carantină. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă şi au decis efectuarea necropsiei pentru a stabili cauza morţii. În acest moment în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi sunt încarcerate 1365 de persoane.

După ce s-a luptat ani de zile în instanţă pentru 202 de schiţe şi desene ale lui Nicoale Grigorescu, care erau ale municipalităţii, Primăria Câmpina a expus operele pictorului, pentru prima oară. Schiţe şi desene achiziţionate de Primăria Câmpina în 6 noiembrie 1939 cu suma de atunci de 600.000 de lei. Nu au fost expuse în Câmpina niciodată. Ele au fost expuse la Muzeul ‘Toma Stelian’ din Bucureşti unde au stat în custodie pînă în 1950, dată la care au fost trecute în patrimoniul statului şi au fost expuse rareori la Muzeul Naţional de Artă. Despre aceste schiţe şi desene nu se cunoştea că ar fi fost proprietatea municipiului Câmpina sau Primăriei Câmpina.

La Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa au fost montate porţi automate de control, în cadrul unui proiect unic la nivelul Uniunii Europene, care permit scanarea facială a persoanelor care doresc să treacă graniţa. Proiectul se numeşte „FastPass – Fluxul de lucru şi funcţionalitatea porţilor automate de control la frontieră ABC Gates” şi este coordonat de specialişti din cadrul Institutului Tehnologic din Austria. În acest proiect de cercetare sunt implicaţi 27 de parteneri, printre care şi Poliţia de Frontieră Română.

Site-ul LinkedIn va fi blocat în Rusia, după ce o instanţă de judecată a declarat compania ca fiind vinovată de încălcarea legilor de stocare a datelor. Reglementatorul rusesc de comunicaţii, Roskomnadzor, a susţinut că LinkedIn nu va mai fi disponibil în ţară, în 24 de ore. Câţiva furnizori de Internet au indisponibilizat deja accesul la site, care are mai mult de şase milioane de membri în Rusia. Administratorii LinkedIn au declarat pentru BBC că speră să îi întâlnească pe reprezentanţii din Roskomnadzor pentru a discuta situaţia.

O femeie în vârstă de 30 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de un tren de persoane, în judeţul Timiş, la o trecere la nivel cu calea ferată. Femeia de 30 de ani, aflată la volanul unui autoturism, nu s-a asigurat la o trecere la nivel cu calea ferată, maşina fiind izbită de un tren de persoane Inter Regio. Impactul a fost atât de violent încât femeia a murit pe loc.

Guvernul a renunţat să mai publice în Monitorul Oficial o ordonanţă de urgenţă referitoare la Cuminţenia Pământului, prin care a decis să achite diferenţa de bani pentru cumpărarea operei, adoptată pe 12 octombrie, preferând să trimită unele amendamente la o ordonanţă existentă deja în Parlament. Guvernul motivează că, în mai multe rânduri, Curtea Constituţională a decis că, în momentul în care un proiect de lege se află în proces de legiferare la camera decizională, Guvernul nu poate folosi modalităţi extraordinare de legiferare delegată, ci trebuie să stăruie pentru finalizarea proiectului din Parlament.

In contextul finalizării campaniei de subscripţie publică, ce a mobilizat peste 100.000 de donatori şi a atras peste un milion de euro din donaţii, o sumă insuficientă pentru acoperirea diferenţei de preţ, s-au purtat discuţii cu proprietarii operei în vederea prelungirii termenului de finalizare a cumpărării operei clasată în categoria tezaur. Acordul proprietarilor stabileşte un nou termen de încheiere a contractului de vânzare-cumpărare pentru data de 20 decembrie 2016.

O instanţă din Georgia a hotărât că rapperul Nick Gordon trebuie să plătească despăgubiri în valoare de 36,2 de milioane de dolari pentru moartea prietenei sale, Bobbi Kristina Brown, fiica lui Whitney Houston şi Bobby Brown. Gordon nu s-a prezentat la audierea civilă de la Instanţa Superioară din Fulton County din Atlanta, programată în luna septembrie. A fost cea de-a doua audiere în instanţă la care nu Gordon nu s-a prezentat. Ca rezultat, acesta a fost găsit vinovat de sfidarea unui ordin judecătoresc, iar decizia instanţei a fost luată „în lipsă”.

Unul dintre cei doi frați din Târgu Mureș, dați dispăruți în urmă cu câteva zile, a fost găsit de o patrulă a jandarmilor montani, decedat, în Munții Făgăraș, în zona sub Fereastra Mică. Până când cadavrul nu va fi identificat, nu există certitudinea că este unul dintre cei doi frați dați dispăruți. Cei doi fraţi au plecat sâmbăta trecută, într-o drumeţie în Munţii Făgăraş, încercând să ajungă pe vârful Moldoveanu. Echipe de salvamontişi şi jandarmi montani din Argeş şi Braşov, precum şi un elicopter al MAI i-au căutat în condiţii dificile.

Consultantul strategic pentru restructurarea TAROM va fi anunţat până la sfârşitul lunii noiembrie, în prezent cele şase oferte fiind în analiza Consiliului de Administraţie al companiei. In prima jumătate a anului viitor, se va creiona modelul de business pe care îl va adopta compania. În ceea ce priveşte concurenţa serioasă pe care companiile low cost o fac transportatorului aerian naţional, în privinţa numărului de călători transportaţi, şeful de la Transporturi a afirmat că nu se poate compara o companie ca Blue Air, care a fost concepută să fie foarte agilă, cu o companie de stat, „nicăieri în lume, nici în Canada. Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA.

Sute de credincioși au mers să se roage la moaştele Sfântului Nectarie, vindecător al bolilor grave. Însă, când au văzut ce se întâmplă acolo, au rămas înmărmuriţi. Sfântul ar fi deschis ochii şi i-ar fi privit. Minune dumnezeiască sau iluzie optică? Deşi e mort de aproape un secol, părintele pare încă viu sau cel puţin asta cred oamenii care, de ziua Sfântului Nectarie, au asistat la un moment unic, la Mănăstirea Edina, din Grecia. O femeie a fost atât de impresionată, încât a făcut totul public. Toată lumea incearca să găsească o explicaţie. Mulţi spun că este foarte probabil că modul în care se reflecta lumina în argint să fi creat o iluzie.

Rafael Garay fost dat dispărut de autorităţi pe 12 septembrie 2016, după ce ar fi fugit cu 920 de milioane de dolari. A fost căutat în Franţa, Thailanda şi Olanda, iar la finele lunii septembrie ar fi fost localizat în România după ce a depus actele necesare pentru a se căsători. A fost prins la Braşov. Garay a dispărut pe 12 septembrie, autorităţile din Chile emiţând o alertă galbenă de persoană dispărută. Economistul Rafael Garay (40 de ani) anunţa în iunie 2016 că a fost diagnosticat cu cancer de creier în fază terminală şi că firma sa de consultanţă Think&Co este în proces de lichidare, astfel că va da toţi înapoi banii clienţilor săi şi va închide compania.

Parlamentul de la Londra a adoptat o lege care oferă puteri de supraveghere foarte extinse poliţiei şi serviciilor britanice de informaţii, atrăgându-şi criticile în special ale lui Edward Snowden, avertizorul de integritate american care a dezvăluit amploarea programelor de supraveghere ale NSA. Odată cu votul favorabil al Camerei Lorzilor în această săptămână, după cel al membrilor Camerei Comunelor, acest proiect de lege lansat de Theresa May în martie, în timp ce încă era ministru de interne, nu mai aşteaptă decât sigiliul regal pentru a intra în aplicare. Cu noile competenţe care le sunt încredinţate prin această lege, serviciile de informaţii sau poliţiştii britanici vor putea, de exemplu, să ceară unui site să le furnizeze istoricul consultărilor oricărui utilizator pe o perioadă de până la un an.

Proiectul de lege „privind competenţele de investigare” depus de Theresa May când încă nu era prim-ministru, înainte de votul favorabil la referendumul asupra Brexitului, oferă o bază legală supravegherii calculatoarelor sau telefoanelor mobile, fixând, totuşi, câteva măsuri de siguranţă, ca obligaţia de a obţine unda verde din partea unui judecător pentru a pune sub ascultare o linie telefonică. Considerată de criticii săi o „lege a scormonitorilor”, textul a făcut deja obiectul unui apel în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene care urmează să anunţe verdictul în cursul anului 2017.

Toate spitalele din partea de est a oraşului sirian Alep ocupată de rebeli sunt nefuncţionale după mai multe zile de raiduri aeriene. Distrugerea infrastructurii necesară supravieţuirii îi lasă pe cei asediaţi, curajoşi, inclusiv copii şi persoane în vârstă, fără servicii medicale care salvează vieţi, lăsându-i să moară. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat însă că unele spitale funcţionează în zonele asediate din Alep, însă mulţi locuitori se tem să mai apeleze la serviciile acestora din cauza bombardamentelor.

Zeci de mii de manifestanţi au început să se reunească la Seul, pentru cea de-a patra oară în ultimele săptămâni, pentru a cere demisia preşedintei sud-coreene Park Geun-Hye, care este implicată într-un scandal de corupţie. În cadrul acestor proteste, cele mai importante din Coreea de Sud începând cu anii ’80, s-au adunat săptămâna trecută un milion de persoane în toată ţara, potrivit organizatorilor, care se aşteaptă să se adune 500.000 de persoane la Seul şi zeci de mii în alte oraşe. Poliţia susţine însă că numărul protestatarilor va fi de 10 ori mai mic decât cel prezentat de organizatori. Choi Soon-Sil, o apropiată a preşedintelui Park Peun-Hye, este acuzată că s-ar fi folosit de prietenia cu Park pentru a interveni în politică şi pentru a solicita donaţii de la diverse companii. A fost arestată pe data de 3 noiembrie, fiind pusă sub acuzare pentru fraudă şi abuz de putere.

SPORT

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a postat un mesaj de condoleanţe pe site-ul său personal. Este prima reacţie pe care preşedintele Federaţiei Române de Fotbal o are după tragedia care a lovit fotbalul românesc miercuri seară. Înmormântarea lui Daniel Prodan, fostul internaţional român decedat la 44 de ani, va avea loc sâmbătă, la cimitirul „Sfântul Ilie” din Pipera. După ce a fost depus, vineri, la Arena Naţională, unde sute de oameni i-au adus un ultim omagiu, sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului fundaş central a fost adus din nou la capela Bisericii „Sfântul Ilie”, iar astăzi va fi depus la cimitirul cu acelaşi nume, unde va fi înmormântat. La funeralii sunt aşteptaţi să participe foştii colegi, prieteni şi colaboratori.

Viorel Păunescu a fost şi el prezent la Arena Naţională pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Daniel Prodan. Fostul şef al Stelei a fost lângă Prodan încă de la începuturile carierei acestuia atunci când a venit la gruparea din Ghencea. „E o mare tragedie, un moment foarte greu pentru toată lumea. Didi Prodan era un om de excepţie. Eu am avut şansa de a fi lângă el de când a venit la Steaua şi la echipa naţională pentru prima dată. Un om cu un caracter deosebit, spontan, vesel toată viaţa, foarte puternic. Am ţinut legătura cu el, nu a avut niciodată probleme de sănătate, mai alerga prin parc, nu a avut niciun semn până în ziua aia.

Am înţeles de la soţia lui că din familie era ceva cu inima, că şi mama lui a terminat cu viaţa la 62 de ani, tot în urma unui stop cardiac. Băieţii care au fost în jurul lui spun că a contat foarte mult şi conflictul pe care l-a avut cu cei de la federaţie, că el tot timpul discuta. A fost fratele lui la el şi trei zile au discutat numai despre necazul ăsta, că nu mai are activitate la fotbal. Cert este că un om foarte bun, pe care te puteai baza a dispărut prematur şi e mare păcat”, a declarat Viorel Păunescu.

Gianni Infantino, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), a trimis o scrisoare Federaţiei Române de Fotbal în care îşi exprimă regretul faţă de dispariţia lui Daniel Prodan. „Vă rog să acceptaţi condoleanţele mele pentru tragica dispariţie a fostului internaţional român Daniel Prodan, fost jucător la Steaua Bucureşti şi Atletico Madrid, cu 54 de selecţii pentru România şi component al echipei legendare care a atins sferturile de finală ale World Cup 1994. În numele întregii comunităţi fotbalistice internaţionale, v-aş fi recunoscător dacă puteţi transmite condoleanţele noastre familiei şi celor dragi. Ne-am dori ca, într-o oarecare măsură, cuvintele noastre să aducă puţină pace şi alinare în aceste momente triste”, scrie Gianni Infantino.

Daniel Popa, puştiul adus în această vară de Dinamo, a fost remarcatul conducerii clubului după prestaţia sa din meciul cu Astra, din cupa Ligii. Atacantul în vârstă de 22 de ani a avut o contribuţie serioasă în calificarea dinamoviştilor în semifinalele competiţiei. A marcat un gol în primul minut al prelungirilor, a provocat o lovitură de la 11 metri şi eliminarea lui Fabricio şi a ratat şi o mare ocazie de gol. Dinamo s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii după ce a învins Astra, scor 5-2, după prelungiri. „Câinii” se vor duela cu eternii rivali de la Steaua pentru un loc în finală.

Brazilianul Roberto Firmino a fost descoperit de unul dintre scouterii fostei sale echipe, Hoffenheim, cu ajutorul jocului Football Manager. Dezvăluirea a fost făcută chiar de cel care l-a adus în 2011 din Brazilia în Germania. În cadrul unei emisiuni la radioul talkSPORT, Lutz Pfannenstiel a declarat că motivul pentru care s-a dus în Brazilia este că a fost impresionat de fotbalist în jocul video. Firmino era un adolescent şi juca în liga a doua braziliană, la Figueirense, atunci când Pfannenstiel a decis să plătească 4 milioane de euro şi a oferit detalii referitoare la transfer.

Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig, ocupanta locului 114 WTA, a câştigat, scor 6-4, 2-6, 6-3, meciul disputat cu Lin Zhu (135 WTA, China) şi a obţinut calificarea în finala turneului ITF de la Shenzhen (China), dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari. Partida dintre cele două sportive a durat o oră şi 41 de minute. Deşi a început slab şi a fost condusă cu 2-0, Patricia Ţig a reuşit să revină, a egalat şi a câştigat primul set, scor 6-4, în 32 de minute, după ce a reuşit să câştige de două ori pe serviciul adversarei. Setul doi a început la fel de prost pentru sportiva din România, care s-a văzut din nou condusă cu 2-0. De această dată nu a mai reuşit să revină şi a pierdut setul, scor 6-2, în doar 26 de minute.

Pe parcursul actului secund, cele două sportive au reuşit nu mai puţin de şase break-uri: patru de partea chinezoaicei, respectiv două reuşite de Ţig, reprezentând singurele game-uri câştigate de româncă în setul doi. Echilibrul în setul decisiv s-a rupt rapid, la scor 1-1, când Ţig a reuşit un break şi s-a distanţat pe tabelă. A fost, însă, egalată imediat, dar a reuşit din nou să preia conducerea şi apoi s-a distanţat la două break-uri de adversara din China. În final, românca s-a impus, scor 6-3, după un break în ultimul game, câştigând setul decisiv în 43 de minute. În finala turneului ITF de la Shenzhen, Patricia Maria Ţig o va întâlni pe chinezoaica Shuai Peng, cap de serie numărul 4 şi locul 103 în clasamentul mondial WTA. Partida dintre cele două va avea loc duminică, 20 noiembrie, de la ora 07:00, ora României.

Fotbalistul român Laszlo Sepsi, în vârstă de 29 de ani, a jucat 88 de minute în egalul formaţiei sale, FC Nurnberg, scor 2-2, obţinut pe teren propriu împotriva celor de la Wurzburger Kickers, în etapa a 13-a din liga secundă a campionatului Germaniei. Golurile partidei au fost marcate de Guido Burgstaller, în minutul 45, şi Even Hovland, în minutul 88, respectiv Elia Soriano, în minutul 54, şi David Pisot, în minutul 56. Fost jucător, printre altele, la Benfica, Sepsi a ajuns la 13-a partidă din acest sezon, evoluând în toate meciurile din campionat, dar şi două din Cupa Germaniei, fără a marca sau a oferi pase decisive. Apărătorul stânga a strâns un total de 1.354 de minute în tricoul formaţiei germane.

Arsene Wenger i-a găsit înlocuitor lui Alexis Sanchez. Jucătorul chilian mai are 18 luni de contract cu Arsenal şi deocamdată nu este dispus să prelungească înţelegerea. Sanchez îşi doreşte un salariu săptămânal de 200.000 de lire şi să aibă o clauză de reziliere integrată în noul contract. Dacă nu va ajunge la un acord cu conducerea lui Arsenal, Wenger va face o ofertă pentru Marco Reus. Jucătorul Borussiei este considerat de tehnicianul francez drept înlocuitorul perfect pentru Sanchez, iar Wenger i-a convins pe conducătorii clubului să achite suma de transfer a germanului. Wenger a mai încercat şi în trecut să-l aducă pe Reus, fără succes însă. Sanchez este dorit de Juventus şi Manchester City, cluburi care i-ar putea satisface pretenţiile financiare.

Al Nasr, echipă antrenată de românul Dan Petrescu, a câştigat, scor 3-1, meciul disputat în deplasare cu Al Sharjah, în etapa a 7-a din prima ligă a campionatului din Emiratele Arabe Unite. Golurile partidei au fost marcate de Mohannad Abdulraheem, în minutul 9, şi Yaqoob Jassim Salman, care a reuşit o „dublă”, în minutele 83 şi 90+3, respectiv Saif Rashid, în minutul 71. În vârstă de 48 de ani, Petrescu a fost instalat pe banca tehnică a formaţiei saudite la începutul lunii noiembrie, iar de atunci a strâns două victorii în cele două meciuri disputate.

Echipa trimisă în teren de antrenorul Dan Petrescu: Shambih – Juma, Al Shehhi, Ghanim, Ahmed – Al Hammadi, Al Marzouqi – Kembo-Ekoko, Barrada, Pitroipa – Abdulraheem. Pe parcursul partidei au mai intrat în teren Yaqoob Jassim Salman, Ahmed Khamis Rabei şi Salem Saleh. Petrescu a revenit în fotbalul arab, acolo unde în 2014 a mai antrenat-o pe Al Arabi, înlocuindu-l pe sârbul Ivan Jovanovic. De-a lungul carierei, Dan Petrescu a mai antrenat la Sportul Studenţesc, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al Arabi, ASA Târgu Mureş şi Jiangsu Suning.

Pandurii Tg. Jiu şi ACS Poli Timişoara au remizat, 2-2, la Severin, în etapa a 16-a din Liga 1, iar antrenorul Ionuţ Popa a declarat, la final, că echipa sa trebuie să se mulţumească cu rezultatul de egalitate, gorjenii arătând că au o echipă bună în continuare, în ciuda problemelor financia. În urma acestui rezultat, ACS Poli trece pe plus pentru prima dată în acest sezon, dar rămâne ultima în clasament, cu un singur punct. Pandurii face 20 de puncte şi rămâne pe locul al nouălea. Ionuţ Popa susţine că şi-a certat fundaşii centrali la finalul jocului pentru faptul că Liviu Antal a putut înscrie două goluri cu capul dintre ei.

PROGNOZA METEO
19 Noiembrie 2016

Vremea va fi mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã, mai ales în regiunile intracarpatice și la munte. Cerul va fi variabil, dar cu precãdere dimineața și noaptea, se va semnala ceațã, local în sud, centru și nord-est și pe arii mai restrânse în rest, iar în a doua parte a intervalului, în regiunile extracarpatice, se va accentua nebulozitatea joasã, posibil asociatã trecãtor cu burnițã sau ploaie slabã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în estul și vestul țãrii, precum și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade în Transilvania și 18 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, pânã în jurul valorii de -3 grade.

Bucuresti

Valorile termice, în special cele minime, se vor situa peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil în mare parte a zilei, dar dimineața vor fi condiții de ceațã, iar seara și noaptea va fi nebulozitate joasã, posibil asociatã trecãtor cu burnițã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimã va fi de 6…7 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *