Stiri pe scurt 19 Mai 2016

Stiri pe scur 19 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  19  Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 19 mai. La 19 mai 1802 Napoleon Bonaparte a înfiinţat ordinul ”Legiunea de Onoare”, recompensă pentru merite civile şi militare deosebite în serviciul Franţei.

Primul campus şcolar din mediul rural din România a fost finalizat în satul Strungari din judeţul Alba, acesta urmând să găzduiască copii care locuiesc în zone montane defavorizate, cu risc de abandon şcolar. Campusul şcolar cuprinde un internat proaspăt renovat şi modernizat, un centru de zi, un loc de joacă, un centru educativ ”Casa din munte” şi va găzdui, în perioada săptămânii, copii din comune vecine în care nu există unităţi de învăţământ. Campusul şcolar a fost realizat în parteneriat cu Asociaţia ”Sprijiniţi copiii”, fiind organizat în vatra satului.

Dezvoltarea învăţământului dual este o prioritate a Guvernului în condiţiile în care primul lucru pe care îl întreabă investitorii străini este dacă România are forţă de muncă calificată. Investiţia în învăţământul dual este esenţială în dezvoltarea economică şi reprezintă o prioritate pentru Guvernul actual, având în vedere că primul lucru de care se interesează investitorii străini când vin la noi în ţară este dacă avem sau nu forţă de muncă calificată.

Autoritatea de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal s-a autosesizat în legătură cu lista datornicilor publicată de ANAF. ANAF a publicat, lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, primii zece datornici la stat persoane fizice având fiecare obligaţii fiscale restante între 12 milioane lei şi 232 de milioane de lei. Din total, ANAF poate recupera la această dată circa 2,3 miliarde lei. Situaţia juridică a restului de creanţe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existenţa unor hotărâri judecătoreşti de suspendare a executării silite, etc) opreşte ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită.

Poliţiştii ridică, documente de la sediul Asociaţiei de Acreditare din România (RENAR), trei spitale din Capitală şi depozitul Hexi Pharma, în cadrul anchetei desfăşurate de Parchetul General privind dezinfectanţii din spitale. Verificările continuă şi la depozitul Hexi Pharma din localitatea Mogoşoaia, acolo unde echipele de anchetă ridică pentru a treia oară documente. Actele ridicate de la cele trei unităţi spitaliceşti vor fi depuse la dosarul în care compania Hexi Pharma este urmărită penal. Verificările vin după ce marţi Parchetul General a anunţat că au fost deja dispuse două expertize asupra produselor biocide de la Hexi Pharma.

Duminică, 22 mai, va fi organizată prima etapă, care va consta în extragerea bilelor care vor determina ziua şi valoarea bonurilor câştigătoare. După centralizare, dacă numărul cererilor de revendicare este mai mare de 100, va fi organizată cea de-a doua extragere, pentru determinarea celor maxim 100 de bonuri câştigătoare. Rezultatele extragerii vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al C.N. „Loteria Română” (CNLR) pentru o perioadă de minim 30 de zile.

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat numele celor şase mari donatori ai campaniei sale: George Iacobescu, Alexandru Lăpuşan, Horia Manda, Nicolae Raţiu, Iulian Stanciu şi Florin Talpeş. Pentru campania lui Nicușor Dan a donat o sumă mare şi fiul lui Ion Raţiu, Nicolae Raţiu, de asemenea decorat de Regina Marii Britanii. Alexandru Lăpuşan, liderul unei companii de succes din IT, Horia Manda, de asemenea antreprenor în IT, Iulian Stanciu, managerul Emag, Florin Talpeş, creatorul Bitdefeder sunt ceilalţi mari donatori.

Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a calificat acuzaţiile din presă privind plagiatul celui de-al doilea doctorat al soţului ei, Florentin Pandele, drept ”o nouă dezinformare marca PNL”, susţinând că ”este ca şi cum i-ai contesta unui jurnalist o lucrare despre media”.acuzaţiile din presă privind plagiatul celui de-al doilea doctorat al soţului ei, Florentin Pandele, drept ”o nouă dezinformare marca PNL”, susţinând că ”este ca şi cum i-ai contesta unui jurnalist o lucrare despre media”. Ea a susţinut că este vorba doar de lovituri de campanie.

Pe 12 Mai 2016, TESY a sarbatorit marea deschidere a noii linii de fabricatie pentru boilere electrice, eveniment la care au participat oficialitati din guvern, parteneri, clienti, furnizori si angajati.Noua fabrica este dotata cu cele mai moderne echipamente pentru productia de boilere electrice din Europa. Este proiectata pentru o capacitate de doua boilere de 100 litri pe minut. Cu un program de doua schimburi si cinci zile lucratoare, TESY va produce anual 1,1 milioane de boilere electrice. Printre acestea vor fi si boilerele cele mai vandute – boilerele electice BiLight dar si cele din noua gama Modeco.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat că datoriile sale la stat vin ca urmare a unui control ”abuziv” dispus de fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, afirmând că se va retrage din viaţa publică ”definitiv şi irevocabil” dacă nu va câştiga în instanţă. El s-a declarat convins că procesul verbal ”făcut într-un mod profund abuziv” va fi invalidat de instanţă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au decis reţinerea nepotului profesoarei de sport din Braşov, găsită moartă pe DN 7 – Transfăgărăşan, existând indicii că acesta ar fi omorât-o pe femeie, cu atât mai mult cu cât acesta ar fi ameninţat-o de mai multe ori că o va ucide. Cadavrul femeii a fost găsit în data de 9 mai, „aşezat pe sol, mascat de vegetaţia existentă”. Fişa de constatări preliminare a Serviciului Judeţean de Medicină Legală a concluzionat că moartea profesoarei din Braşov a fost violentă şi a fost cauzată de asfixia mecanică prin strangulare, fiind evidenţiate leziuni traumatice la nivelul feţei şi membrelor superioare care s-au putut produce prin compresie cu mâna şi care au avut un rol determinant în producerea decesului.

Băncile româneşti au fost anul trecut printre cele mai profitabile instituţii de acest gen din Europa, luând în calcul indi­catorul ROA (return on assets), care măsoară profitabilitatea activelor administrate reprezentând raportul dintre profitul net şi totalul activelor. Cu un profit de 2,4 miliarde Banca Transilvania şi-a adjudecat primul loc în topul celor mai profitabile bănci din România, fiind susţinut şi de includerea câştigului după achi­ziţia Volksbank România (1,65 miliarde lei).

Activele administrate de Banca Transilvania au crescut cu 32% în 2015, ajun­gând la 47 miliarde lei. Practic, BT a realizat un profit de 5,1 lei la fiecare 100 lei active administrate, echivalentul unui ROA de 5,1%. Numărul de clienţi ai Băncii Transilvania a crescut cu 14%, până la 2,15 milioane. Câşti­gurile din comisioane au fost în 2015 în valoare de 457 milioane lei, echiva­lentul unui profit de 212 lei per client. Veni­turile din dobânzi i-au adus băncii 1,3 miliarde lei anul trecut.

Poziţiile României şi Lituaniei sunt similare în materie de securitate, iar pentru intensificarea colaborării a fost încheiat miercuri un protocol de colaborare la nivelul Ministerelor de Externe, după întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu omologul său. Iohannis a mai spus că împreună cu Grybauskaitė a analizat agenda summitului NATO de la Varşovia şi că aşteptările României şi ale Lituaniei sunt pe tema întăririi securităţii.

Includerea unor reprezentanţi ISU în Comisia de verificare a condiţiilor de siguranţă pe arenele pe care se desfăşoară activităţi sportive şi înăsprirea amenzilor sunt măsurile introduse miercuri de Guvern într-un proiect de lege menit să ducă la creşterea gradului de siguranţă a spectatorilor. Guvernul a stabilit o serie de modificări legislative care au în vedere o verificare mai riguroasă a condiţiilor de siguranţă pe care trebuie să le îndeplinească organizatorii pentru ca pe arenele sportive să poată fi organizate competiţii.

Mega Image a deschis patru magazine noi, dintre care trei în Bucureşti şi unul în Bragadiru, a cincea unitate urmând să fie inaugurată pe 20 mai, tot în Capitală. Patru dintre aceste noi magazine sunt sub brandul Shop&Go. Mega Image îşi extinde în mod constant reţeaua de magazine, ajungând la 477 de locaţii şi pătrunde astfel tot mai mult în proximitate.

Fostul ministru al Transporturilor va fi eliberat din Penitenciarul Poarta Albă, unde se află de un an şi două luni, în urma unei decizii definitive aparţinând magistraţilor de la Tribunalul Constanţa. Miron Mitrea a mai solicitat de două ori Judecătoriei Medgidia, în 10 februarie şi 29 februarie, eliberarea condiţionată, cererile sale fiind însă respinse de instanţă. El a contestat hotărârile la Tribunalul Constanţa, dar magistraţii au decis, în data de 17 martie, să le respingă, hotărând ca fostul ministru să rămână în închisoare.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, Danuţ Căpăţînă, a fost reţinut de DNA pentru luare de mită, urmând să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă. În perioada 2011 – 2015, între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, reprezentat de Dănuţ Căpăţînă, şi o societate comercială s-au încheiat un acord cadru şi mai multe contracte pentru prestarea serviciilor IT, valoarea acestora fiind de aproximativ 556.800 euro.

Muzeul Ceasului din Ploieşti, unic în Europa, a fost redeschis, după ce instituţia a fost închisă aproximativ doi ani şi jumătate în vederea restaurării, timp în care expoziţiile au fost mutate. Clădirea a intrat într-un amplu proces de restaurare şi consolidare, fiind încadrată ca monument istoric. Fondurile necesare au provenit de la Uniunea Europeană, valoarea totală fiind de cinci milioane de lei. Colecţia cuprinde aproximativ 4.000 de exponate, de la cadrane solare, ceasuri cu apă, ceas cu întoarcere la 365 de zile, nisiparniţe, ceasuri de masă, pendulă la clepsidre.

CNA a aprobat, decizia de autorizare a studioului Radio Guerrilla din Bucureşti, care îşi va relua emisia chiar pe frecvenţa 94,8 MHz pe care postul a emis până în septembrie 2013, când CNA i-a retras toate licenţele audiovizuale, inclusiv pe cea din Capitală. În urma concursului, Radio Guerrilla a obţinut frecvenţa din Bucureşti, dar şi frecvenţe în oraşele Craiova (92,7 MHz), Bistriţa (95,1 MHz), Brăila (105,5 MHz), Darabani (97,6 MHz), Timişoara (100,0 MHz) şi Vaslui (95,2 MHz). Astfel, Radio Guerrilla a recuperat un număr total de doar 7 frecvenţe din cele 23 de licenţe terestre pe care le-a pierdut în 2013.

Cercetătorii de bază de la Spitalul Feminin Brigham şi Şcoala Medicală Harvard şi-au propus să determine dacă aportul pe termen lung de cartofi copţi, fierţi, prăjiţi, chipsuri sau piure poate fi asociat cu incidente de hipertensiune arterială. Cartofii reprezintă unul dintre alimentele cel mai frecvent consumate din lume şi recent a fost inclus de guvernul SUA în programele de mese sănătoase, datorită conţinutului ridicat de potasiu. Dar, asocierea consumului de cartofi cu hipertensiunea arterială nu a fost studiată.

Cercetătorii americani sugerează că înlocuirea unei porţii pe zi de cartofi fierţi, copţi sau piure cu o porţie de legume non-amidonoase este asociată cu un risc mai mic de a dezvolta hipertensiune. Totuţi, o cercetare recentă susţine că studierea modelelor dietetice globale şi a riscurilor este mai utilă decât un accent pe produsele alimentare individuale sau pe nutrienţi. Au urmat cercetări asupra 187.000 de bărbaţi şi femei în cadrul a trei studii mari din SUA care au durat mai mult de 20 de ani. Cu ajutorul unui chestionar, a fost evaluat aportul alimentar, inclusiv frecvenţa consumului de cartofi, iar hipertensiunea arterială a fost raportată de către participanţi în baza diagnosticului de către un medic.

Un tânăr din Arabia Saudită a divorţat de soţie la scurt timp după ce s-au căsătorit, deoarece femeia, în loc să petreacă momente de tandreţe cu el în noaptea nunţii, a stat pe smartphone pentru a răspunde la mesaje. Bărbatul s-a izbit de un zid când a încercat să îi facă avansuri soţiei în camera de hotel, deoarece femeia era prea preocupată să răspundă la mesajele de felicitare.

Un experiment care doreşte cercetarea posibilităţii de regenerare a creierului pacienţilor aflaţi în moarte clinică a fost aprobat recent în SUA. Studiul Reanima Advanced Biosciences va utiliza celule stem, injecţii de peptide şi stimularea nervilor pentru a inversa moartea cerebrală confirmată de un examen clinic sau de EEG. Prima problemă a acestui studiu este definiţia morţii cerebrale, care implică sfârşitul ireversibil al funcţiei, iar dacă acest lucru poate fi vindecat, atunci pacienţii nu au fost niciodată în moarte cerebrală. Pentru o lungă perioadă de timp, lipsa respiraţiei şi a pulsului au fost considerate semnele distinctive ale morţii. Astăzi, însă, victimele care au suferit de hipotermie extremă sau de lipsă de oxigen, care nu au avut puls şi respiraţie timp de mai multe ore, pot fi reînviate (cu ajutorul unor intervenţii medicale complicate).

Două avioane de vânătoare ale forţelor aeriene chineze au interceptat, într-o manieră „periculoasă”, un avion american de recunoaştere, deasupra Mării Chinei de Sud. Incidentul a avut loc, în spaţiul aerian internaţional, avionul american de recunoaştere maritimă efectua o „misiune de patrulare de rutină,” se mai precizează în comunicatul Pentagonului. Cu doar o săptămână mai devreme, China a mobilizat mai multe aeronave după ce o navă militară americană s-a apropiat de un recif disputat din Marea Chinei de Sud.

Marina americană şi-ar putea îmbogăţi în curând arsenalul de drone cu noi modele de mici dimensiuni capabile să fie lansate de sub apă, de pe submarine sau vehicule submersibile autonome. Dronele Blackwing, dezvoltate de compania AeroVironment, pot fi lansate din tuburi deja existente pe submarine – cele pentru contramăsuri acustice. Aparatele de zbor pot fi folosite pentru recunoaştere aeriană dar pot fi şi înarmate. Drona pe baza căreia a fost construit modelul „subacvatic”, numită Switchblade, a fost folosită deja cu succes în Irak şi Afghanistan.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, şi omologul său bulgar, Daniel Mitov, au convenit asupra faptului că propunerea CE de a sancţiona statele care resping cotele obligatorii de imigranţi este „inacceptabilă” şi că acesteia nu trebuie să i se permită să încalce suveranitatea acestor ţări. Ei au discutat, printre altele, despre propunerea Comisiei Europene (CE) privind sistemul de cote obligatorii şi despre planul de acţiune propus de Guvernul ungar pentru a proteja Europa de valul de imigranţi, intitulat „Schengen 2.0”.

Un avion pentru transport marfă al companiei aeriene azere Silk Way s-a prăbuşit în Afganistan, accidentul soldându-se cu moartea a şapte din cei nouă membri ai echipajului. avionul s-a prăbuşit după ce a decolat de pe aeroportul Dwyer din Afganistan. Membrii echipajului proveneau din Azerbaidjan, Ucraina şi Uzbekistan.

Avionul EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo cu 66 de persoane la bord şi care nu a mai putut fi localizat cu ajutorul radarului, s-a prăbuşit în Marea Mediterană. Premierul egiptean, Sherif Ismail, a spus că este prea devreme pentru a spune dacă avionul a avut o problemă tehnică sau dacă un atac terorist a cauzat prăbuşirea acestuia. Zborul MS804 nu a mai putut fi localizat cu ajutorul radarului la ora locală 2.45, când se afla la o altitudine de peste 11.000 de metri. Acesta a mai comunicat faptul că aeronava a dispărut după ce a intrat în spaţiul aerian egiptean.

SPORT

Afirmaţii incendiare făcute de agentul de jucători Marcel Popescu. Omul care a ajutat la construirea CFR-ului la mijlocul anilor 2000 spune că noua anchetă a procurorilor DIICOT va duce la scoaterea la lumină a unor informaţii compromiţătoare despre clubul din Gruia. Acesta a dezvăluit că s-a îndepărtat de CFR Cluj când a realizat cum „operează” reprezentanţii proaspetei câştigătoare a Cupei României şi a explicat care a fost, din punctul său de vedere, metoda prin care s-au scos bani din club, în mod nejustificat.

Marcel Popescu susţine că s-au plătit comisioane uriaşe în momentul în care erau transferaţi jucători, deşi fotbaliştii ar fi putut fi aduşi şi fără achitarea sumelor respective. Popescu a amintit şi de o afrimaţie făcută cu ceva ani în urmă de Gigi Becali despre fostul director sportiv Răzvan Zamfir. „Jucătorii erau nefolositori CFR-ului, dar erau folosiţi”, spune Marcel Popescu, lăsând să se înţeleagă că dezvăluirea patronului Stelei indică o „practică” a CFR-ului din perioada în care domina Liga 1.

Cotidianul francez L’Equipe scrie astăzi despre situaţia atacantului Denis Alibec, care riscă să rateze Euro 2016 din cauza accidentării la mână suferită cu puţin timp înainte de finalul sezonului în Liga 1. România şi Franţa sunt adversare în Grupa A a Campionatului European din 2016, iar cele două selecţionate se vor întâlni în meciul de debut al turneului final, pe 10 iunie, de la ora 22:00.

Marile cluburi ale Europei îşi pregătesc în această perioadă bugetele de transferuri pentru perioada de mercato din vară şi e de aşteptat ca lumea fotbaluli să aibă parte de noi recorduri în materie. Însă nu toate mutările spectaculoase vor fi făcute în schimbul unor sume de transfer. Fotbalşiti precum Zlatan Ibrahimovic, Hatem Ben Arfa sau Riccardo Montolivo se află la final de contract cu PSG, Nice, respectiv AC Milan, iar noile cluburi vor trebui să le asigure doar salariul şi eventualele prime de instalare.

Edi Iordănescu (37 de ani) a vorbit despre zvonurile apărute înainte de finalul campionatului, când era considerat favorit să o preia pe Steaua, în cazul unei demiteri a lui Laurenţiu Reghecampf. Tehnicianul Pandurilor a declarat că s-a văzut într-adevăr cu Gigi Becali la scurt timp după meciul direct din campionat, însă nu a discutat în niciun caz despre o posibilă venire la Steaua, ci au avut o discuţie „în contradictoriu” despre victoria roş-albaştrilor din campionat, de la Severin, scor 1-0, prin penalty-ul primit în finalul partidei.

Rapid a ajuns în situaţia de a tremura pentru promovarea în Liga 1 din cauză că, în luna ianuarie, a pierdut o adresă de la FIFA. Patroana Violeta Moraru a explicat (înainte de a se supăra că publicăm „informaţii false şi eronate“) că hârtia trimisă în luna ianuarie, prin care FIFA înştiinţa clubul că trebuie să plătească pentru a nu fi depunctat în speţa Obed, a fost „rătăcită“. Vinovaţi sunt fostul administrator special Radu Birlică, fostul preşedinte Ovidiu Burcă şi fosta secretară.

Aceasta mai dezvăluie că Obed a negociat cu Rapid până pe 1 mai, deşi trimisese cerere la FIFA, pentru depunctarea clubului, încă din 27 aprilie. În final, deşi se ajunsese la un acord, britanicul a refuzat să mai semneze înţelegerea şi a spus că nu-l interesează banii! „E mult miracol în povestea asta“, a caracterizat Violeta Moraru întreaga întâmplare cu Obed.

Leonid Carp a câştigat în această dimineaţă proba de canoe simplu 1.000 m din cadrul Regatei de kaiac canoe de la Duisburg, criteriu de calificare la Jocurile Olimpice. Sportivul român s-a impus cu timpul de 3:58,28, locul secund revenindu-i bulgarului Carlo Tacchici, cu timpul de 3:59,49. Pe poziţia a treia s-a clasat tot un bulgar, Angel Kodinov (4:01,69). Carp a obţinut astfel, la doar 19 ani, calificarea la prima ediţie a Jocurilor Olimpice din carieră.

Triplu campion european de juniori, Leonid Carp (18 ani) este considerat un fenomen în lumea canoei româneşti. Sportivul a cucerit 18 medalii de aur în 2014, a concurat pe semnătură la Mondialele de juniori de la Szeged, s-a bătut de la egal la egal în concursurile naţionale cu campionii mondiali, Alexandru Liviu Lazăr Dumitrescu şi Victor Mihalachi şi trage tare pentru a a se califica la Rio. Povestea lui e cea a unui puşti ambiţios, care deşi a fost respins la primele preselecţii pentru kaiac-canoe, s-a încăpăţânat să creadă în el şi după şase ani de muncă şi pregătire a ajuns să fie considerat urmaşul lui Ivan Patzaichin.

Informaţie anticipată deja de toată lumea moto, trecerea lui Maverick Vinales din sezonul viitor în şaua unui prototip Yamaha M1 a fost confirmată oficial astăzi. Astfel, actualul pilot Suzuki a semnat un contract pe doi ani cu team-ul Movistar Yamaha şi va fi coleg de echipă începând din 2017 cu Valentino Rossi, înlocuindu-l pe Jorge Lorenzo.

Mutările din ultimele zile, combinate cu anunţul de astăzi, au dat ocazia unui alt pilot să îşi găsească echipă. La doar două zile după ce Ducati a anunţat că l-a ales pe Andrea Dovizioso pentru a-i fi coleg lui Jorge Lorenzo de la anul, Andrea Iannone şi-a găsit echipă. Este vorba despre Suzuki, team cu care italianul a semnat o înţelegere pe două sezoane. Între echipele de top, doar Repsol Honda nu şi-a anunţat ambii piloţi oficiali pentru sezonul următor, însă Marc Marquez este soluţia logică şi aşteptată pentru a face echipă cu Dani Pedrosa.

Steaua a început o veritabilă campanie de curăţenie la nivelul lotului odată cu terminarea campionatului, principalul scop fiind eliberarea bugetului se salarii astfel încât să poată fi aduşi noi jucători. Ciprian Marica, Paul Pîrvulescu, Gabi Iancu şi Cornel Râpă s-au despărţit deja de campioană, însă nu toţi fotbaliştii pe care Becali vrea să-i îndepărteze în această vară au acceptat condiţiile impuse de club pentru semnarea rezilierii contractelor. La fel cum s-a întâmplat şi în iarnă, atacantul Gregory Tade şi fundaşul Jean-Sony Alcenat refuză să semneze rezilierea contractului şi i-au transmis lui Becali că au de gând să-şi ducă contractele la bun sfârşit.

Marco Russ, căpitanul echipei Eintracht Frankfurt, a efectuat un control antidoping după jocul disputat în ultima etapă din Bundesliga. Fotbalistul înregistra valori foarte mari ale hormonului de creştere, însă după un control amănunţit efectual la spital a aflat că are o tumoare. Pe 14 mai 2016, Eintracht Frankfurt a pierdut meciul jucat în ultima etapă din Bundesliga, 0-1 pe terenul echipei Werder Bremen. La finalul partidei, Marco Russ, căpitanul echipei Eintracht Frankfurt a fost chemat să dea probe pentru testul antidoping.

La câteva zile după prelevarea probelor biologice de la fotbalist, Comisia Antidoping din Bundesliga a anunţat că fundaşul Marco Russ prezenta valori foarte mari ale hormonului de creştere. În vârstă de 30 de ani, căpitanul echipei Eintracht Frakfurt a mers la spital, pentru analize amănunţite. Medicii l-au anunţat că nu este vorba despre un caz de dopaj, ci de o tumoare în stare foarte avansată. Cu toate acestea, Marco Russ i-a cerut antrenorului Niko Kovac să joace pentru Eintracht Frankfurt, în manşa tur a barajului de rămânere în Bundesliga, cu FC Nürnberg.

Nicolo Bonati chiar este doctor. Apelativul „doctor” nu este o poreclă căpătată de la prieteni, ci este rezultatul unor studii universitare. Bonati, unul dintre cei mai buni luptători de MMA din România, este student în anul 5 la Facultatea de Medicină din Bucureşti. La anul pe vremea asta se pregăteşte să-şi încheie studiile şi să înceapă rezidenţiatul. Vrea să devină psihiatru „pentru că psihiatria mi se pare cea mai fascinantă ramură a medicinei şi nici nu mă tem dacă vreun pacient devine agitat” iar în prezent îşi face practica la Spitalul Alexandru Obregia.

Peluza Cătălin Hîldan a pus la punct un spectacol ireproşabil la finala Cupei României, meci pierdut de Dinamo cu 5-4 în faţa lui CFR Cluj la loviturile de departajare. Suporterii bucureştenilor au organizat o coregrafie întinsă pe două tribune şi au susţinut echipa în permanenţă fără să apeleze la ”clasicele” înjurături la adresa rivalelor. Cu toate acestea, imaginea bună lăsată este ştirbită de încă o asociere cu lumea politică.

În primul rând al galeriei, exact în faţa unuia dintre liderii PCH, a stat Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 2. Deşi a fost prezentată drept o simplă coincidenţă, prezenţa lui Popescu în vecinătatea lui Elias Bucurică scoate la suprafaţă asocieri mai vechi între acesta din urmă şi responsabilii din sectorul în care Bucurică îşi desfăşoară activităţile comerciale.

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a primit o comunicare oficiala de la Federatia Internationala de Tir Sportiv (ISSF), in care, la pragraful 4, se comunica decizia presedintelui ISSF de alocare a unui loc cota pentru Romania, la 10 metri pusca aer comprimat, proba lui Alin Moldoveanu. Alin Moldoveanu a fost primul campion olimpic al Romaniei la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. El a cucerit medalia de aur in proba de 10 metri pusca aer comprimat, in cadrul concursului de tir.

Epilogul actualului sezon a fost atât de neaşteptat, pentru că este ceva ce se întâmplă atât de rar. Astfel, niciunul dintre cele două trofee majore ale fotbalului nostru nu a rămas în Bucureşti. Când scriu despre trofee majore mă refer evident la campionat şi cupă, deoarece cupa ligii este încă o competiţie fără tradiţie şi popularitate. În continuare vom vedea în ce măsură şi le-au adjudecat la pachet echipele bucureştene, mai ales cele două zămislite în anii comunişti, Steaua şi Dinamo.

Pentru prima dată în istoria sa de şase ani, Eureka Poker Tour, sponsorizat de PokerStars, un brand Amaya Inc. (Nasdaq: AYA; TSX: AYA), aduce în România un festival de poker de 7 zile, care se desfăşoară la Bucureşti, între 16 şi 22 mai. Al doilea eveniment din cel de-al şaselea sezon al Eureka Poker Tour este organizat în parteneriat cu PokerFest România, operator român de festivaluri de poker. Programul Eureka Poker Tour include 18 evenimente, oferind o gamă variată de turnee – de la turnee No-Limit Hold’em de €100 până la prestigiosul Eveniment Principal, cu o valoare de €1.000.

Atacantul Wilfried Bony e implicat într-un scandal de proporţii în Anglia, după ce o studentă a lansat acuzaţii puternice la adresa jucătorului lui Manchester City. În vârstă de 23 de ani, Courtney Ngobe a declarat că a avut o relaţie de scurtă durată cu vârful cumpărat de City cu 35 de milioane de euro, iar că acesta a părăsit-o în momentul în care a aflat că tânăra e însărcinată. Vârful de 27 de ani e căsătorit şi a susţinut de la început că nu el este tatăl copilului, fiind decis să facă un test de paternitate pentru a dovedi acest lucru.

În vârstă de 68 de ani, Giampiero Ventura este antrenorul echipei AC Torino din 2011 şi a mai condus echipe precum Venezia, Lecce, Sampdoria, Napoli, Messina, Pisa, Verona sau Bari. Ventura va avea ca obiectiv calificarea naţionalei Italiei la turneul final al Campionatului Mondial din 2018. Giampiero Ventura se va întâlni săptămâna viitoare cu preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Carlo Tavecchio, pentru a pune la punct detaliile contractului. Potrivit Gazzetta dello Sport, Ventura şi colaboratorii săi vor primi 2.000.000 de euro pentru un contract de doi ani.

Coke, căpitanul echipei FC Sevilla, a declarat, după câştigarea trofeului Europa League, că succesul se datorează în mare parte antrenorului Unai Emery şi fanilor formaţiei spaniole, potrivit site-ului oficial al UEFA. FC Sevilla (Spania) a câştigat, miercuri, trofeul Europa League, după ce a învins-o pe Liverpool (Anglia), scor 3-1, în finala disputată pe arena St. Jakob-Park din Basel şi a cucerit pentru a cincea oară acest trofeu. Pentru spanioli au marcat Gameiro (46′), Coke (64′, 70′), în timp ce Sturridge (minutul 35) a bifat singura reuşită a englezilor.

Din 2008, Spania a dominat fotbalul european prin echipa naţională, FC Barcelona, Atletico Madrid, FC Sevilla şi Real Madrid. În cele 18 trofee este inclus şi cel pentru care se vor lupta Real Madrid şi Atltetico Madrid, pe 28 mai 2016, la Milano. Din 2008 şi până în 2016, naţionala Spaniei a cucerit de două ori titlul european, FC Barcelona a câştigat 6 trofee, Atletico Madrid 4, FC Sevilla 3 cupe europene, iar Real Madrid 2. Spania va obţine al 18-lea trofeu după finala Ligii Campionilor, iar în august şi-l va adjudeca şi pe al 19-lea, deoarece Supercupa Europei se va disputa între FC Sevilla şi una dintre echipele din Madrid, Real sau Atletico.

Irina Begu (26 de ani) s-a apropiat după semifnala de la Roma la trei lungimi de cea mai bună clasare din carieră, locul 25 WTA. Eleva tandemului Adrian Cruciat – Artemon Apostu Efremov se află pe poziţia a 28-a WTA, iar turneul de la Roland Garros se anunţă de bun augur pentru jucătoarea şcolită în Germania, sub aripa protectoare a Aurei Wagner, mătuşa sa, fostă jucătoare de tenis. Şi pentru ca turneul parizian să-i poarte noroc, Irina a prezentat azi, pe pagina sa de facebook, echipamentul pe care-l va purta în Franţa.

Pe 21 şi 22 mai 2016, AFI Palace Ploieşti va găzdui turneul Ploieşti Streetball, ce va da startul circuitului naţional de baschet 3×3 SuperBet Tour organizat de Sport Arena şi ACS Sport Promotion.Turneul este dedicat tuturor celor pasionaţi de baschet, băieţi şi fete, care îşi pot înscrie echipele în competiţia naţională şi pot avea şansa de a reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Anul 2016 reprezintă un moment important pentru pasionaţii de baschet 3×3, întrucât urmează a fi luată decizia privind includerea baschetului 3×3 în programul Jocurilor Olimpice la ediţia Tokyo 2020.

Înotătorul român Robert Glinţă s-a calificat, în finala probei de 50 m spate la Campionatele Europene de la Londra, cu un nou record naţional stabilit în semifinale, 24 sec 97/100, informează Agerpres. Daniel Florea deţinea vechea performanţă, din 11 martie 2009 (Piteşti), 25 sec 21/100. Glinţă a fost înregistrat în serii cu al patrulea timp din seria a treia (25.23), în timp ce Daniel Martin a reuşit al doilea timp în seria a doua (26.43), dar nu a obţinut calificarea în semifinale, în timp ce Daniel Macovei a fost al nouălea în seria a cincea (26.05). În semifinale, Glinţă a avut al doilea timp din prima serie şi al treilea la general (24.97), finala fiind programată pe 19 mai (21,32, ora României). Tot miercuri, Alex Coci a ocupat locul 8 în seria a patra la 200 metri fluture, cu timpul de 2 min 00 sec 49/100.

A avut totul, dar a dispărut brusc din fotbalul de top. Ajuns în 2004 la Inter, Adriano a avut parte de un prim sezon fabulos şi părea că va deveni unul dintre cei mai buni atacanţi din istorie. Viaţa extrasportivă dezordonată şi-a spus însă cuvântul, iar Adriano şi-a început declinul când avea doar 25 de ani, în momentul în care ar fi trebuit să joace la cel mai înalt nivel. Acum are 34 de ani, e legitimat la Miami United, în a patra ligă din SUA (aproape de nivelul amator), iar greutatea sa pare să fi atins un nou maxim. Vârful brazilian a avut mereu probleme cu greutatea, însă ultima imagine publicată de fostul star al lui Inter e grăitoare.

Tomas Ryde, selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, a vorbit, într-un interviu pentru Federaţia Română de Handbal, despre ce aşteptări are de la Turneul Final 4 al Cupei României. A 31-a ediţie a Cupei României la handbal feminin se dispută în acest weekend în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Cele două semifinale sunt CSM Bucureşti – HCM Baia Mare şi Dunărea Brăila – HCM Roman. Cine va câştiga competiţia va avea asigurat locul în cupele europene.

15 jucătoare din echipa naţională vor juca la acest final de săptămână în Final 4, iar selecţionerul Tomas Ryde a precizat la ce va fi atent în mod special: „Mă uit întotdeauna la meciurile jucătoarelor mele, în momentul de faţă mă concentrez pe viteză şi jocul tehnic şi sunt foarte atent la acele jucătoare care pot fi epuizate la sfârşitul sezonului, având în vedere că România are câteva meciuri foarte importante pentru calificarea la Campionatul European”. Tomas Ryde consideră că Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este locul perfect pentru desfăşurarea turneului Final 4 al Cupei României.

PROGNOZA METEO
19 Mai 2016

Valorile termice se vor menține ușor mai scãzute decât mediile climatologic specifice perioadei, deși, în toatã țara, vremea se va încãlzi fațã de ziua precedentã. Temperaturile maxime se vor încadra între 15…16 grade în depresiuni și 24 de grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare și ploi slabe, de scurtã duratã, local în zonele montane și izolat în celelalte regiuni (ziua mai ales în nord și centru, iar noaptea în sud-vest). Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Bucuresti

Vremea se va încãlzi fațã de ziua precedentã, însã valorile termice vor rãmâne ușor sub cele normale pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *