Stiri pe scurt 19 Iunie 2017

loading...

Stiri pe scurt 19 Iunie  2017

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  19 Iunie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 19 iunie. Pe 19 iunie 1899 s-a născut George Călinescu, personalitate a culturii române, critic şi istoric literar, membru al Academiei Române. A realizat monumentala “Istorie a literaturii române de la origini până în prezent” şi studii de referinţă despre scriitori români precum Mihai Eminescu şi Ion Creangă (romane: „Enigma Otiliei”, „Scrinul negru”, „Bietul Ioanide”) (m.12 martie 1965).

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 a început cu subiectele la limba română. Absolvenţii de clasa a VIII-a au avut de demonstrat apartenenţa la genul liric a poezie „Ploaia” de Magda Isanos şi de scris o compunere în care să prezinte o întâmplare dintr-o competiţie sportivă. Prima probă din cadrul evaluării naţionale este cea la limba şi la literatura română, urmând ca miercuri, 21 iunie, să se desfăşoare examenul la matematică. De asemenea, o compunere liberă despre o întâmplare la o competiţie sportivă a fost unul dintre subiecte la română la evaluare naţională 2017.

Conform datelor centralizate de minister, s-au înscris 144.890 de candidaţi (144.740 de candidaţi din seria curentă şi 150 din seria anterioară). Probele vor fi organizate în 4.164 de centre. Pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând, ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele fiinale, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro. Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.

În ceea ce priveşte rezultalele la evaluare naţională de anul trecut, pe discipline, reprezentanţii ministerului Educaţiei au transmis „că procentul notelor peste 5 a fost de 60,54% (prezenţă – 90,71%) la proba de Limba şi literatura română, respectiv 32,60% (prezenţă – 90,20%) la matematică. La proba de Limba şi literatura maternă, din 10.170 de elevi prezenţi, circa 76% au reuşit să obţină note peste 5”. Cele mai multe note peste 5 s-au înregistrat în Capitală – 60,57% (rată prezenţă – 90,10%), urmată de Brăila – 58,50% (rată prezenţă – 76,61%) şi Cluj – 55,33% (rată prezenţă – 91,37%). Cele mai mici note s-au înregistrat în judeţele Vaslui – 31,22%, Tulcea – 32,67%, şi Călăraşi – 33,47%. În aceste judeţe prezenţa a fost, în medie, de aproximativ 90%. La nivel naţional, 73.342 de elevi (44,05%) au obţinut medii peste 5 la simularea probelor din cadrul Evaluării.

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta a convocat, şedinţă pregătitoare a Executivului. Victor Ponta a anunţat încă de sâmbătă convocarea şedinţei pregătitoare, la care, în mod curent, participă secretarii de stat din ministere şi secretarul general al Guvernului şi în timpul căreia se stabilesc actele normative care intră pe ordinea de zi a şedinţei Executivului.

Banca Europeană de Investiţii şi Fondul European de Investiţii vor semna, acorduri operaţionale cu Raiffeisen Bank, ProCredit Bank, BCR, Banca Transilvania, BancPost şi ING prin care se vor acorda 400 de milioane de euro pentru IMM-uri. Programul Operaţional Iniţiativa pentru IMM-uri 2014-2020 (POIIMM), cu cofinanţare de la Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), în valoare de 100 de milioane de euro, sprijină întreprinderile mici şi mijlocii prin garanţii pentru credite noi de investiţii şi capital de lucru.

Instrumentul financiar de tip garanţie neplafonată este susţinut prin resurse atât ale POIIMM, cât şi ale Băncii Europene de Investiţii (BEI) şi ale Uniunii Europene prin programul Horizon 2020. Valoarea totală a creditelor va fi de peste 500 milioane Euro, prin efectul de multiplicare specific instrumentului. Acordul de colaborare dintre Grupul BEI, Comisia Europeană şi Guvernul României a fost semnat la Bucureşti la 20 octombrie 2016. Finanţările pentru IMM vor fi acordate de băncile selectate prin apel deschis.

România are cel mai vechi stoc de locuinţe din UE, conform ultimelor date Eurostat. În ţara noastră există circa trei milioane de apartamente construite înainte de `89, majoritatea având nevoie urgentă de reparaţii. Dar, pentru a putea să-şi renoveze locuinţa, 41% dintre români trebuie să facă economii, în vreme ce doar 29% pot miza pe venituri. De altfel, 84% dintre cei ce au răspuns sondajului au menţionat cel puţin o problemă cu locuinţa, iar 91% au cumpărat cel puţin un produs necesar pentru reparaţii: vopsea, silicon, obiecte sanitare, gresie, faianţă, ciment etc. Cele mai mari probleme cu locuinţa apar în gospodăriile sărace, cu venituri sub 3000 de lei pe gospodărie.

Cu toate că preţul materialelor de construcţie folosite la renovarea caselor este similar cu cele din ţările din regiune, salariul brut mediu lunar în ţara noastră este de peste şase ori mai mic decât în Austria şi de aproape două ori mai mic decât în Slovacia. Nu întâmplător, datele care rezultă din studiul IRSOP arată că, majoritatea clienţilor Bauspar (sistemul de economisire-creditare) care au economisit pe o perioadă de cinci ani sunt la limita sărăciei si au venituri extrem de modeste. Unul din trei clienţi au răspuns că nu au apelat la credit până acum pentru că nu puteau face faţă ratelor unui credit, se arată în sondaj IRSOP, efectuat pe un eşantion de 1.040 de clienţi ai celor două bănci de economisire-creditare care au economisit timp de cinci ani, dar nu au apelat până în prezent la un credit. Eşantionul este reprezentativ şi are o marjă de eroare de maximum +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

Liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, a precizat, că din punctul său de vedere, moţiunea de cenzură depusă de PSD-ALDE împotriva Guvernul Grindeanu va fi adoptată miercuri, iar preşedintele Klaus Iohannis va numi un premier tot de la PSD-ALDE. Solicitat să comenteze faptul că numele său este vehiculat pentru a prelua postul de premier, Fifor a răspuns: „Nu există o discuţie în acest sens”.

Aproximativ 500 de hectare de teren agricol au fost inundate de o viitură care a avut loc în comuna Luncaviţa din judeţul Tulcea, puhoiul format ca rezultat al ploilor torenţiale, distrugând mai multe poduri şi podeţe, dar şi sute de stupi de albine. Viitura a afectat cele trei localităţi ale comunei, respectiv satele Luncaviţa şi Rachelu şi cătunul Cetăţuia, dar şi zona rezervaţiei Valea Fagilor, s-a format după ce apele pârâului din zonă s-au revărsat în urma ploilor torenţiale din cursul zilei, iar barajul Cetăţuia nu a mai făcut faţă şi s-a deversat.

Conform Primăriei Luncaviţa, în urma viiturii au fost afectate drumuri comunale pe o distanţă de 5 kilometri, acestea fiind acoperite cu noroi şi pietre, au fost inundate 500 de hectare de terenuri agricole, au fost distruse două poduri, iar şase podeţe au fost colmatate. De asemenea, viitura a afectat nouă stupine aflate în zona Valea Fagilor, aproximativ 600 de stupi fiind luaţi de ape şi distruşi, iar un autoturism şi o rulotă au fost inundate. În urma inundaţiilor, nicio persoană nu a fost rănită. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, reunit astazi, a recomandat decolmatarea de urgenţă a pârâului Sorniac Luncaviţa şi a afluenţilor lui, a barajului Cetăţuia, precum şi refacerea străzilor şi drumurilor afectate şi redarea lor spre folosinţă.

Două persoane din judeţul Alba, care încasează indemnizaţii pentru handicap grav de vedere, au obţinut permisul auto ulterior încadrării. Cazurile au fost descoperite în urma unor verificări prin sondaj ale Agenţiei Judeţeane Pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) şi vor fi reevaluate. Inspectorii au verificat eligibilitatea persoanelor cu certificate de încadrare şi tip de handicap, beneficiare de indemnizaţiile corespunzătoare, dintr-un eşantion format din 40 persoane.

Aceasta este prima etapă a campaniei “Controlul bazat pe evaluarea riscurilor (constituirea profilului de risc) al beneficiarilor încadraţi într-un grad de handicap (BGH)”, iar a doua etapă va continua până la sfârşitul lunii septembrie. Inspectorii vor să afle cum sunt utilizate fondurile în sistemul de asistenţă socială şi să îmbunătăţească modul de stabilire şi acordare a beneficiilor de asistenţă socială, precum şi să reducă erorile şi fraudarea.

Premierul Sorin Grindeanu şi secretarul general al Guvernului, Victor Ponta s-au întâlnit, cu liderii UDMR pentru a discuta despre susţinerea Guvernului. Cei doi au părăsit apoi sediul Guvernului, după 10 minute, plecând împreună în aceeaşi maşină. Premierul şi Victor Ponta au avut o întâlnire cu liderii UDMR care a durat circa o oră. Surse politice susţin că Sorin Grindeanu şi secretarul general al Guvernului vor avea o întâlnire şi cu deputaţii Grupului Minorităţilor Naţionale.

Banca Românească lansează Pachetele LIBER şi FĂRĂ FRONTIERE, prin care le oferă clienţilor nu doar carduri cu comision zero la retragerea de numerar din orice bancomat din România, ci şi o serie de beneficii suplimentare de care se vor bucura posesorii în călătoriile prin ţară şi pe întreaga planetă. Astfel, Pachetul LIBER, sau Pachetul LIBER PLUS, oferă comisioane 0 (zero!) de retragere la orice bancomat din ţară, securitate sporită a tranzacţiilor pe internet (datorită serviciului 3D Secure), dar şi Internet Banking cu 0 (zero!) LEI pentru administrare lunară, cu 0 (zero!) LEI pentru plata utilităţilor şi cu 30% REDUCERE pentru plăţi şi transferuri, dublate de beneficii specifice care se acordă posesorilor Standard MasterCard.

Iar Pachetul FĂRĂ FRONTIERE şi FĂRĂ FRONTIERE PLUS oferă de asemenea comisioane 0 (zero!) de retragere la orice bancomat din ţară, securitate sporită a tranzacţiilor pe internet (datorită serviciului 3D Secure), dar şi Internet Banking cu 0 (zero!) LEI pentru administrare lunară, cu 0 (zero!) LEI pentru plata utilităţilor şi cu 30% REDUCERE pentru plăţi şi transferuri la care se adaugă beneficiile specifice pentru posesorii World MasterCard. În plus, ambele pachete LIBER PLUS cât şi FĂRĂ FRONTIERE PLUS oferă 0 (zero!) LEI pe lună costurile abonamentului lunar pentru Alertă prin SMS.

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat, demarând verificări, după ce au apărut înregistrări audio cu Laura Codruţa Kovesi în timp ce discuta cu procurorii din subordine, cărora le-ar fi cerut să ajungă la premier. Decizia inspecţiei, după o discuţie cu ministrul, au precizat surse ministeriale. Ulterior declaraţiei, şeful Inspecţiei Judiciare Lucian Netejoru a fost văzut în sediul Ministerului Justiţiei. Acesta nu a vrut să facă precizări referitoare la prezenţa la minister. Ulterior, reprezentanţii instituţiei au revenit precizând că acesta a mers la sediul Ministerului Justiţiei pentru a discuta despre mai multe aspecte privind activitatea instituţiei, informându-l pe ministru ca inspectorii s-au autosesizat. Întâlnirea a fost confirmată şi de ministrul Tudorel Toader.

Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justiţiei, a declarat, că Inspecţia Judiciară va verifica veridicitatea înregistrărilor în care ar apărea Codruţa Kovesi, precizând că există posibilitatea ca acestea să fie expertizate tehnic. Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, apare în mai multe înregistrări, difuzate de RTV, în cadrul unor şedinţe cu procurorii din subordine.

În una dintre acestea i-ar spune lui Jean Uncheşelu că îşi doreşte să „decapeze” instituţional dosarul cu casele şi să ajungă la premier. Ulterior, au apărit alte fragmente din înregistrare, în care Kovesi le cere procurorilor din subordine să facă anchete, precizând că după decizia CCR şi-ar fi dorit să iasă cu un dosar cu un ministru sau „măcar un dosar important”. Înregistrările ar fi fost realizate în cadrul unei şedinţe cu procurorii din primăvara acestui an.

Facebook Inc., cea mai cunoscută reţea de socializare din lume, creează drone, hardware pentru realitatea virtuală, spectacole de televiziune şi chiar interfeţe telepatice între creiere umane şi computere, iar Amazon.com este pe cale să devină prima afacere care depăşeşte 1.000 de miliarde de dolari. Impactul Amazon, Apple, Google sau Facebook este unul major: afacerile care nu pot răspunde devenind companii de tehnologie vor fi cumpărate sau împinse pe marginea drumului, dacă nu chiar distruse, iar averea şi, mai important, puterea se vor concentra în mâinile câtorva companii. O mână de companii vor crea un oligopol.

Amazon se propagă atât pe orizontală, de la cărţi la alimante organice, cât şi pe verticală, acaparând lanţurile de aprovizionare. În acest grup de companii, Amazon se distinge prin faptul că este cea mai dispusă să lucreze la probleme de zi cu zi. Pe termen lung, aceasta s-ar putea dovedi cea mai isteaţă strategie, concluzionează WSJ. Tehnologia, pe care o domină, oferă Amazon şi companiilor de acest gen posibilităţi nenumărate.

Curtea de Apel Alba Iulia arată, în motivarea achitării fostului primar al Bacăului, Romeo Stavarache, pentru tentativă la abuz în serviciu, privind repartizarea unei locuinţe, că este „chiar absurd” să se creadă că edilul trebuia să se substituie atribuţiilor funcţionarilor din subordine. Potrivit motivării instanţei, primarul Romeo Stavarache nu trebuia să verifice personal documentaţia care a stat la baza emiterii repartiţiei unor locuinţe, în condiţiile în care asemenea atribuţii reveneau directorului executiv al Direcţiei patrimoniu şi şefului de Serviciu fond locativ.

Fostul primar al municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost achitat, în aprilie 2017, de Curtea de Apel Alba Iulia, după ce a fost condamnat de Tribunalul Bacău la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă la abuz în serviciu, decizia fiind definitivă. Acesta a fost acuzat că a aprobat repartizarea unei locuinţe către un subaltern. Deşi nu îndeplinea condiţiile de acces la o locuinţă socială sau din fondul locativ de stat, în 2008, Muntianu Gheorghe, fost angajat al Primăriei Bacău, a solicitat audienţă la primar pentru repartizarea unui apartament.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, în urma înregistrărilora apărute cu Laura Codruţa Kovesi că oamenii politici sunt ţinte pentru şefa DNA, afirmând că aceasta ar trebui să fie „trimisă la beci, unde a trimis atâţia oameni nevinovaţi”. Fost preşedinte Traian Băsescu a spus că Laura Codruţa Kovesi „sacrifică destine pentru propria ei glorie” şi că în cadrul DNA sunt procurori care „s-au săturat să mai facă dosare la comandă”.

Direcţia de Sănătate Publică din Braşov a declanşat o anchetă epidemiologică după ce un tânăr diagnosticat cu meningită a murit. Aproape 200 de persoane, care au venit în contact cu tânărul, au fost chemate la medic, pentru consult, iar 19, care prezentau simptome ale bolii, au fost internate. Cei internaţi prezentau febră, subfebră sau cefalee. Acum sunt cu stare generală bună, fiind vorba de colegi sau rude ale tânărului. Nu e niciunul în pericol. Reprezentantul DSP a adăugat că în cazul persoanelor internate există doar suspiciuni de meningită, un diagnostic cert urmând a fi pus când sosesc analizele de laborator.

Mai ceva ca pistolarii din vechile filme western, copii din zilele noastre scot la iveală după celebrul „vrei să fii prietenul meu” spinner fidget şi kendama. Sunt două joculeţe pe care orice minor care se respectă le are prin buzunare. Iulian Ghişoiu, directorul unui magazin online pentru bebeluşi şi copii, afirmă că, de la începutul acestui an, a vândut câteva mii de kendama şi spinner fidget, iar cei mai mulţi copii au cumpărat aceste jucării deoarece s-au plictisit de tehnologie şi vor să se întoarcă la simplitate, la antrenarea coordonării minte-mâini. Surprinzător este că nu doar copiii se bucură de aceste jucării, ci şi adulţii.

Procurorii DIICOT efectuează, 25 de percheziţii în Iaşi, Roman şi Prahova, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de minori. Circa 120 de persoane sunt vizate, sub acuzaţia că şi-au traficat proprii copii. În paralel, poliţişti din cadrul Direcţiei de Poliţie Judiciară din Paris desfăşoară o acţiune de mare amploare pentru depistarea unor persoane care fac parte din acelaşi grup infracţional. Sunt vizate în jur de 120 de persoane de pe teritoriul României şi al Franţei, între care peste 70 de minori, cu vârste între 10 – 13 ani, implicaţi în această activitate. Aceştia urmează să fie audiaţi în cursul cercetărilor.

Potrivit documentului citat, părinţii copiilor organizau în detaliu activitatea infracţională a copiilor, stabilind programul de lucru, modul de acţiune, locurile unde se ascundeau bunurile furate pentru a fi ulterior recuperate. Totodată, mai spun anchetatorii, minorilor li se impuneau sume zilnice pe care trebuiau să le aducă acasă în funcţie de zona unde erau trimişi să fure. După ce erau instruiţi pe raza municipiului Iaşi, minorii erau transportaţi în Paris, în mai multe tabere locuite de rromi, de unde ulterior erau îndrumaţi de proprii părinţi în activitatea infracţională. Pentru documentarea activităţilor infracţionale s-au solicitat informaţii autorităţilor franceze în anul 2016, iar ulterior a fost constituită o echipă comună de ancheta care a acţionat pentru probarea activităţilor infracţionale.

Şapte maşini au fost implicate, într-un carambol pe E 60, între localităţile Cristeşti şi Ungheni, în judeţul Mureş. Nu au fost persoane rănite. Accidentul s-a produs din cauza nepăstrării distanţei de siguranţă în mers. Circulaţia nu a fost blocată, iar şoferii au fost transportaţi la secţia de Poliţie din oraşul Ungheni pentru a fi testaţi cu aparatul etilotest. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, însă la locul impactului au fost asigurate măsuri de prevenire a unui posibil incendiu. În carambol, cele şapte autoturisme implicate au fost avariate.

Cântăreaţa americană Ariana Grande, în vârstă de 23 de ani, va deveni cetăţean de onoare al oraşului Manchester, pe 12 iulie, după ce a susţinut concertul caritabil ”One Love Manchester”, la începutul lunii iunie, în beneficiul victimelor afectate de atacul terorist din Machester, de pe 22 mai. Săptămâna trecută a apărut anunţul că consiliul oraşului Manchester a propus un nou sistem, în urma căruia oamenii care nu sunt rezidenţi ai oraşului, dar care au contribuţii remarcabile, vor fi recunoscuţi ca cetăţeni onorifici.

Alianţa electorală REM-Modem (liberal-socială) a preşedintelui francez Emmanuel Macron a obţinut majoritatea absolută în Adunarea Naţională, în urma celui de-al doilea tur al scrutinului parlamentar. Alianţa Republica în Mişcare (REM)-Modem obţine astfel 360 de locuri în Adunarea Naţională, în urma primelor exit-poll-uri. Marine Le Pen obţine un loc în parlamentul francez, însă principalii săi aliaţi Florian Philippot şi Gilbert Collard au fost privaţi de un fotoliu de parlamentar. Pe de altă parte, Louis Aliot, un politicial francez, aliat al lui Le Pen şi vicepreşedinte al Frontului Naţional a obţinut, la rândul său, un loc în parlament.

Conform primelor estimări, prezenţa la vot a fost de doar 42% dintre cei aşteptaţi, adică doar 20 de milioane de persoane dintre cele 47 de milioane înregistrate la vot. Deputaţii din Adunarea Naţională sunt aleşi prin sistem electoral majoritar uninominal în două tururi de scrutin, alegerile desfăşurându-se în cele 577 de circumscripţii electorale din Franţa, 539 de circumscripţii se află în Franţa metropolitană, 27 sunt în departamente şi teritoriile de peste mări şi 11 sunt pentru cetăţenii francezi care trăiesc în străinătate.

Coreea de Nord a avertizat, Coreea de Sud să nu intervină în politica sa privind dezvoltarea nucleară, susţinând că este un subiect de discuţie exclusiv între Phenian şi Washington. Totodată, Coreea de Nord avertizează că noua administraţie de la Seul are o atitudine superioară atunci când vorbeşte despre redeschiderea dialogului pentru îmbunătăţirea relaţiilor inter-coreene şi pentru a ajuta grupurile civice să extindă cooperarea cu Phenianul, stabilind drept condiţie oprirea dezvoltării nucleare. Site-ul de propagandă nord-coreeană Meari notează că nu este rezonabil din partea Coreei de Sud să stabilească soluţionarea problemei nucleare ca o condiţie prealabilă pentru consolidarea relaţiilor inter-coreene.

Moshe Ya’alon, fost ministru al Apărării israelian, a afirmat că luptătorii Stat Islamic ”şi-au cerut scuze” după ce au lansat un atac asupra soldaţilor israelieni. Moshe Ya’alon s-a referit la un incident în care un grup afiliat Stat Islamic de lângă Înălţimile Golan a avut un schimb de focuri cu forţele israeliene, în noiembrie, anul trecut. Zona este un platou stancos în sud-vestul Siriei, care a fost parţial confiscată de Israel în timpul Războiului de şase zile din 1967 şi ulterior anexată.

Militarii israelieni au atacat grupul jihadist Khalid ibn al-Walid cu bombardamente şi foc de rezervă, ucigând patru dintre ei. Aceasta a fost prima ciocnire directă dintre forţele israeliene şi militanţii Stat Islamic, după ce grupul terorist a deschis focul asupra unei patrule militare din partea israeliană. Khalid ibn al-Walid, care s-a afiliat cu ISIS în mai 2016, a confiscat teritoriul, inclusiv un oraş şi mai multe sate de la graniţa cu Siria, într-un atac surprinzător în luna februarie a acestui an. Un purtător de cuvânt al lui Ya’alon a refuzat să elaboreze modul în care Stat Islamic şi-a cerut scuze faţă de Israel după atac, iar forţele de apărare ale Israelului au refuzat să comenteze acest subiect.

Uniunea Europeană tinde să se relanseze şi să privească spre viitor, în pofida ieşirii Marii Britanii, a imigraţiei şi terorismului, comentează cotidianul The New York Times, observând că Administraţia Donald Trump, reticentă în cooperarea euroatlantică, va trebui să se adapteze noii realităţi. Liderii de la Paris au semnalat în mai multe rânduri că cele două maluri ale Atlanticului sunt în multe moduri interdependente şi vor continua să colaboreze, spre exemplu în combaterea terorismului. Chiar şi în contracararea efectelor schimbărilor climatice, cooperarea va găsi noi rute, dincolo de Casa Albă, spre exemplu la nivelul statelor şi oraşelor americane.

Bilanţul incendiului de la o clădire de apartamente din Londra a ajuns la 79 de morţi, a anunţat un oficial din cadrul Poliţiei Metropolitane, care a precizat că această cifră include şi persoanele dispărute, dar despre care se crede că sunt decedate. Stuart Cundy, oficial din cadrul Scotland Yard, a declarat că bilanţul ar putea fi revizuit în cursul anchetei privind incendiul de la Londra. Bilanţul anterior era de 58 de morţi şi câteva zeci de persoane dispărute. Operaţiunile de căutare a victimelor ar putea dura „săptâmâni”. Pompierii au verificat aproape toate etajele clădirii şi încearcă să afle cauzele producerii incendiului.

Cel puţin 62 de persoane au fost ucise, iar mai multe au fost date dispărute, în urma incendiilor de pădure care au avut loc în centrul Portugaliei, cel mai grav dezastru din ţară în ultimele decenii. Incendiul a fost declanşat în oraşul Pedrogao Grande, aflat la 50 de kilometri sud-est de Coimbra. La mai bine de 24 de ore după, focul nu a fost stins pe unele dealuri din centrul Portugaliei. Un fulger ar fi provocat focul, pe fondul unei furtuni uscate. Portugalia este predispusă la incendii forestiere în lunile de vară, când sunt înregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Bilanţul revizuit al victimelor indică 62 de morţi şi peste 50 de răniţi. Peste 350 de soldaţi şi 700 de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiile şi pentru a salva persoanele afectate. Premierul portughez Antonio Costa a declarat că „dimensiunile acestui incendiu au cauzat o tragedie umană dincolo de oricare alt eveniment din memoria noastră”. Uniunea Europeană a oferit asistenţă Portugaliei, mai multe unităţi pentru stingerea incendiilor fiind trimise din Spania, Franţa şi Grecia. Mai mulţi lideri ai lumii, printre care preşedintele francez Emmanuel Macron, Papa Francisc sau premierul spaniol Mariano Rajoy, au transmis mesaje de solidaritate către statul portughez.

Doi diplomaţi pakistanezi ai unui birou al consulatului din oraşul Jalalabad, din estul Afganistanului, au fost daţi dispăruţi de vineri, când urmau să se reîntoarcă în Pakistan. Statul afgan a organizat trei grupuri diferite de investigaţii pentru a cerceta incidentul. Ministerul de Externe nu a făcut presupuneri despre cine s-ar putea afla în spatele dispariţiilor, dar în trecut mai multe grupări islamiste afgane au vizat diplomaţi.

Negocierile dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie cu privire la ieşirea ţării din Blocul comunitar încep chiar dacă premierul britanic Theresa May nu a reuşit să formeze un guvern în urma alegerilor parlamentare din 8 iunie. Negociatorii celor două părţi au convenit să meargă mai departe cu data iniţială planificată la 19 iunie, în ciuda faptului că alegerile anticipate nu au avut efectul dorit de către Theresa May, lăsând-o fără majoritate parlamentară şi cu incertitudinea privind capacitatea guvernului de a începe discuţiile.

Marea Britanie vrea să negocieze acordul de ieşire din Blocul comunitar şi relaţiile comerciale viitoare cu UE înainte de martie 2019. Premierul Theresa May doreşte un proces de punere în aplicare pe etape, care permite pregătirea pentru impactul Brexit. Philip Hammond, ministrul britanic de Finanţe, a precizat că guvernul de la Londra va adopta o abordare pragmatică în cursul negocierilor pentru Brexit, în încercarea de a găsi o soluţie care funcţioneze atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru Uniunea Europeană.

Un avion de luptă american a doborât, un avion militar sirian în provincia Raqqa, din nordul Siriei, iar Washingtonul a anunţat că avionul sirian bombardase zone în care se aflau forţele coaliţiei împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic. Potrivit armatei siriene, avionul a fost doborât în apropierea oraşului Rasafah, în timp ce efectua o misiune împotriva militanţilor Stat Islamic. Pilotul a fost dat dispărut. De cealaltă parte, Comandamentul Central al SUA a precizat că avionul sirian a fost doborât „ca măsura de apărare colectivă a forţelor partenere ale Coaliţiei”, identificate drept Forţele Democratice Siriene (SDF) din apropierea oraşului Tabqah, aflat în provincia Raqqa.

Mai multe persoane au fost rănite după ce o autoutilitară a ieşit de pe carosabil şi a lovit un grup de pietoni, în apropierea unei moschei din nordul Londrei, afirmă surse citate de presa britanică. Trei persoane sunt în stare critică în urma incidentului rutier. Agenţii de poliţie au fost solicitaţi la ora 00.20 (2.20, ora României) şi au securizat perimetrul, a comunicat Scotland Yard, precizând că este vorba de un „incident major”. Martorul ocular Hussain Ali a spus că imamul moscheii l-a protejat pe atacator de furia celor prezenţi în timp ce aştepta poliţia. Acesta a povestit cum imamul a strigat să nu îl atingă nimeni pe şoferul camionetei.

Camioneta folosită de atacator aparţine unei firme din Ţara Galilor. Ofiţerii de poliţie examinează camioneta albă pe care o deţine Pontyclun Van Hire. Un reprezentant al firmei a declarat că nu ştie nimic până la acest moment. Comisarul adjunct Neil Basu a anunţat că atacatorul a acţionat singur în cazul atacului de la moscheea din Londra. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat luni că „un atac terorist groaznic a vizat londonezi nevinovaţi”, după ce o autoutilitară a intrat în pietonii care se aflau în apropierea unei moschei din nordul Londrei. Primul ministru Theresa May a declarat că poliţia tratează incidentul ca potenţial atac terorist. Ancheta este efectuată de Comandamentul de Combatere a Terorismului.

Cinci persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 50 au fost rănite într-un atac cu vehicul comis în martie în zona Westminster din Londra. Pe 3 iunie, opt persoane au fost omorâte, iar 48 au fost rănite într-un atac similar comis de trei islamişti în zona London Bridge din Londra. Ambele atacuri au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic. Pe 22 mai, un terorist s-a aruncat în aer după un concert desfăşurat în oraşul britanic Manchester, omorând 22 de persoane şi rănind alte 120.

Autorităţile britanice tratează drept un atac terorist incidentul în care o autoutilitară a intrat în pietonii care se aflau în apropiere de moscheea Finsbury Park din nordul Londrei. O persoană a murit şi alte opt au fost rănite şi se află internate în spital, două dintre acestea fiind în stare gravă. Toate victimele atacului de la Moscheea Finsbury Park, din zona Seven Sisters Road, aparţin comunităţii musulmane. Un bărbat în vârstă de 48 de ani este investigat pentru atacul din noaptea de duminică spre luni, când o camionetă a intrat în pietoni în nordul Londrei, în apropierea unei moschei, luând viaţa unei persoane şi rănind alţi opt oameni.

Suspectul arestat pentru incidentul de la moscheea Finsbury Park a strigat că vrea să ucidă toţi musulmanii, după care a intrat cu maşina în mulţime, precizând că oamenii care ieşiseră din moschee ajutau un bătrân care căzuse, atunci când au fost loviţi în plin. Abdul Abdulahi, martor, care a ajuns cu două minute înainte să aibă loc atacul, povesteşte că îi cunoaşte pe cei loviţi de camionetă. Când s-a întors la locul faptei, a văzut oamenii căzuţi. El a adăugat că incidentele de acest gen bazate pe ură au devenit tot mai frecvente. Abdul a fost prezent la moschee noaptea trecută şi a văzut întregul şir al evenimentelor

Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene au anunţat, că regretă decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice şi că îşi menţin intenţia de a nu renegocia prevederile înţelegerii. Liderii europeni atrag atenţia asupra responsabilităţii colective pentru întreaga planetă, pentru această generaţie şi pentru generaţiile viitoare, precum şi angajamentul de a acţiona în consecinţă prin intermediul Acordului de la Paris. Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a prezidat întrunirea miniştrilor europeni de Externe şi a precizat că Blocul comunitar colaborează cu partenerii internaţionali pentru a implementa măsurile prevăzute în Acordul de la Paris.

Donald Trump a anunţat la 1 iunie decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris, cerând modificarea tratatului. Anunţul a stârnit dezaprobare din partea liderilor Germaniei, Franţei şi Italiei, precum şi a ONU. SUA reprezintă a doua cea mai mare sursă de emisii de dioxid de carbon, cu 15% din întreaga cantitate de carbon la nivel mondial anual. Conform unor estimări, nemaifiind obligată să respecte normele acordului climatic, SUA vor emite în fiecare an până la trei miliarde de tone în plus de dioxid de carbon, fapt ce ar duce la creşterea temperaturii globale cu 0,3 grade Celsius până la sfârşitul acestui secol.

SPORT

Marin Condescu anunţă că Pandurii va ataca la TAS decizia de depunctare cu trei puncte, după meciul cu ASA Târgu Mureş, disputat pe un teren impracticabil, dar şi punctele deduse din cauza datoriilor avute către foşti jucători şi speră ca echipa să poată juca în Liga 1 şi în sezonul viitor. Deşi clubul se află pe marginea prăpastiei şi desfiinţarea pare iminentă, conducătorul din umbră al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu încă mai crede că echipa gorjeană poate câştiga la TAS dreptul de a rămâne în Liga I şi astfel evita falimentul. Fostul preşedinte Marin Condescu este de părere că CS Pandurii va primi înapoi cele trei puncte de penalizare, după ce echipa s-a retras de pe teren la meciul de la Târgu Mureş, dar va contesta şi celelalte 3 puncte de penalizare primite pentru neîndeplinirea fair-play-lui financiar (neachitarea datoriilor către o parte din foştii jucători).

Chiar şi în cazul în care va pierde procesul la TAS, Marin Condescu susţine în continuare că CS Pandurii Lignitul nu se va desfiinţa. Condescu mai are o variantă prin care speră să recupereze din bani: va da în judecată proprii jucători, dar şi pe arbitrul Marius Avram, cel care a decis că meciul cu ASA Târgu Mureş se poate juca. Se pare însă că oficialităţile locale din Târgu Jiu iau în calcul şi înfiinţarea unui nou club, care să pornească chiar din Liga a III-a. În cazul promovării, una din variante ar fi schimbarea denumirii echipei Internaţional Băleşti, care a câştigat, cu 2-1, manşa-tur a barajului, în care a întâlnit campioana Ligii a IV-a Dolj, Tractorul Cetate. Astfel, în loc de CS Pandurii Lignitul, la Târgu Jiu ar putea activa CS Pandurii Internaţional.

Răsturnare de situaţie în cazul transferului lui Silviu Lung Junior de la Astra la CFR Cluj. Gigi Becali a anunţat în această dimineaţă că portarul de 28 de ani nu va mai ajunge în Gruia şi că acesta a fost deturnat din drumul spre Cluj de Marius Şumudică. Fostul tehnician al Astrei încearcă să-l aducă pe Silviu Lung la Kayserispor, iar Becali susţine că afacerea e ca şi rezolvată. În condiţiile în care Becali şi Şumudică au negociat în aceste zile mutarea lui Fernando Boldrin în Turcia, informaţiile oferite de patronul FCSB sunt demne de luat în seamă.

Zinedine Zidane are parte de cea mai grea lovitură de când este antrenorul echipei Real Madrid. Nici cea mai mare rivală a galacticilor, Barcelona, nu i-a dat atâtea insomnii câte îi provoacă cel mai important jucător al său, Cristiano Ronaldo. Tehnicianul francez era în vacanţă în Italia cu familia când a aflat din presă că atacantul portughez vrea să plece. Antrenorul a pus mâna pe telefon şi l-a sunat. Zidane i-ar fi explicat lui Cristiano că orice problema are o rezolvare şi că trebuie să îşi reconsidere decizia şi sub nici o formă să nu părăsească echipa din capitala Spaniei. Antrenorul i-a mai spus că atât pentru el, cât şi pentru colegii de la Real, prezenţa lui Ronaldo e crucială şi că datorită lui au câştigat atât de multe trofee.

Conform site-ului sport.es, Cristiano Ronaldo i-ar fi spus lui Zidane, cu care este în relaţii foarte bune: „Plec pentru că sunt tratat ca un delincvent, mai ales de mass-media!”. În acelaşi material nu este menţionat însă nimic despre viitorul lui Ronaldo şi care va fi până la urmă deznodământul acestui episod. De partea portughezului a intervenit un fost galactic şi coleg la echipa naţională a Portugaliei, Pepe. Marca a scris că Pepe ar fi pus paie pe foc: „Clubul nu te-a apărat aşa cum ar fi trebuit să o facă! Hai să mergem împreună la PSG”. Cristiano Ronaldo a luat decizia de a pleca de la Real după ce a fost acuzat de Parchetul din Madrid pentru o fraudă fiscală în valoare de 14,7 milioane de euro.

Într-un interviu acordat presei din Turcia, Gheorghe Hagi a făcut dezvăluiri despre perioada în care juca pentru Galatasaray şi a ajutat clubul „Cim Bom Bom” să-şi croiască drum spre câştigarea Cupei UEFA, în 2000. Performanţele avute la Galata în cei cinci ani de contract (1996-2001) l-au transformat pe Hagi într-o legendă a clubului, iar actualul tehnician şi patron al Viitorului este întotdeauna bine primit când merge în Turcia.

În această vară s-a speculat din nou pe seama unei „descălecări” a lui Hagi pe banca Galatey, însă în cele din urmă fostul decar al naţionalei a decis să-şi continue munca de la Viitorul. În interviul acordat Hagi a rememorat cu umor perioada în care juca pentru Galata şi a dezvăluit că şi-a „urât” doi colegi, dintr-un motiv simplu: nu reuşea în niciun chip să-i dribleze la antrenamente.

FCSB a obţinut o mică victorie în procesul cu Viitorul de la TAS. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a admis ca procesul să se desfăşoare în limba franceză, deşi atât Viitorul cât şi forurile din România (LPF şi FRF) solicitaseră limba engleză. Gigi Becali a anunţat şi că UEFA a solicitat ca acest caz să fie judecat în regim de urgenţă şi până pe 12 iulie să existe o soluţie. Pe 14 iulie, UEFA are programată tragerea la sorţi pentru turul 3 preliminar al UEFA Champions League, iar forul continental trebuie să ştie în ce urne va repartiza cele două echipe.

Fostul luptător de arte marţiale mixte (MMA), Tim Hague, în vârstă de 34 de ani, a decedat, din cauza leziunilor suferite într-un meci de box disputat la Edmonton, Canada. Canadianul, care a luptat în UFC între 2009 şi 2011, a fost pus la podea de cinci ori în primele runde ale meciului cu compatriotul Adam Braidwood, înainte ca arbitrul să pună capăt înfruntării. Hague a ieşit din ring pe propriile picioare, însă după ce a fost transportat la spital, a intrat în comă.

După două zile petrecute în moarte cerebrală, organismul luptătorului a cedat. Hague a disputat 34 de meciuri de MMA, în care a înregistrat 21 de victorii, dintre care 15 prin knockout, şi 13 înfrângeri, opt dintre ele fiind suferite înainte de limită. A debutat în boxul profesionist cu o victorie obţinută în faţa lui Patrick Graham, după care a pierdut următoarele trei meciuri, inclusiv două knockout-uri în faţa compatrioţilor Mladen Miljas şi Adam Braidwood.

ProSport vă prezintă lista antrenorilor care au activat în Liga 1 în această ediţie de campionat. Au activat pe cele 14 bănci un total de 27 antrenori principali. Numărul total al înlocuirilor s-a ridicat la 12. Un număr de 8 echipe nu au purces la vreo schimbare, Astra, FC Botoşani, ambele cu menţiunile evocate în lista de mai jos, CFR Cluj, Gaz Metan, ACS Poli, Steaua, CSU Craiova şi Viitorul. La Ardeal au fost cele mai multe, 5.

Au debutat ca antrenori principali în Liga I 4 tehnicieni: Lucian Popa, Cristian Petre, Emil Ursu şi Dinu Todoran. Au activat 2 străini: Nicolo Napoli şi Dario Bonetti (ambii Italia). Singurul care s-a aflat pe băncile a două echipe de LI a fost Dan Alexa. Cei mai mulţi dintre ei, 22, evoluaseră în primul nostru eşalon şi ca jucători: D. Alexa, I. Andone, A. Bordeanu, C. Contra, I. Ganea, P. Grigoraş, L. Grozavu, Gh. Hagi, Fl. Marin, V. Miriuţă, Gh. Mulţescu, E. Neagoe, Cl. Niculescu, Cr. Petre, L. Popa, L. Reghecampf, E. Săndoi, I. Stan, F. Stoican, M. Şumudică, D. Todoran şi E. Ursu. Cel mai vârstnic, Gheorghe Mulţescu (n. 13.11.1951). Cel mai tânăr, Dan Alexa (n. 28.10.1979). Alin Bordeanu nu intră în discuţie.

Gigi Becali anunţă că transferul lui Fernando Blodrin la echipa lui Marius Şumudică, Kayserispor, este ca şi rezolvat, iar FCSB urmează să încaseze 1,5 milioane de euro în schimbul mijlocaşului. FCSB va face astfel profit de peste un milion de euro de pe urma brazilianului cumpărat în vara lui 2016, de la Astra. În vârstă de 28 de ani, Boldin a strâns 39 de meciuri pentru FCSB, în toate competiţiile, marcând 8 goluri şi oferind 6 pase decisive.

După mai multe zile nebune, lucrurile par să intre pe făgaşul normal în Copou. Jucătorii aflaţi încă sub contract cu clubul au fost chemaţi de către conduecere, rând pe rând, la negocieri, iar unii dintre aceştia şi-au reziliat pe cale amiabilă angajamentele. Unul dintre aceştia este şi Branko Grahovac, care la despărţirea de colegii din Copou a fost extrem de emoţionat. La negocieri au urmat şi ceilalţi jucători aflaţi sub contract: Caparco, Vasile Gheorghe, Mitic, Golubovic, Ştefănescu, Ciucur, Ţigănaşu, Bădic, Bosoi.

Formaţia CS Universitatea Craiova a anunţat, luni, pe site-ul oficial, va juca un meci amical cu echipa ŢSKA Sofia, vineri, 23 iunie de la 19:00, în locul partidei cu Zenit Sankt Petersburg, care nu va mai avea loc. Partida de pregătire dintre CS Universitatea Craiova şi ŢSKA Sofia se va disputa vineri, de la 19:00, la baza sportivă din localitatea austriacă Volders. Înfiinţată în 1948, ŢSKA Sofia este cea mai reprezentativă echipă din campionatul bulgar. A reuşit să obţină până în acest moment 31 de titluri de campioană, 10 Cupe ale Bulgariei şi patru Supercupe. Cea mai importantă performanţă pe plan internaţional a fost accederea în faza semifinalelor Cupei Campionilor Europeni în sezonul competiţional 1981-1982.

Mijlocaşul dreapta Olivian Surugiu, ultima dată la Pandurii Târgu Jiu, a semnat, luni, un contract valabil pe un sezon cu Gaz Metan Mediaş. Olivian Surugiu a jucat în partea a doua a sezonului recent încheiat la Pandurii Târgu Jiu, echipă la care a strâns 14 meciuri şi două goluri. Formaţia gorjeană a retrogradat, însă, în Liga a 2-a. Surugiu, în vârstă de 27 de ani, a mai evoluat FC Universitatea Craiova, CFR Craiova, ALRO Slatina, Petrolul Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, UTA, FC Podari şi CS Universitatea Craiova. Gaz Metan Mediaş i-a mai transferat în această vară pe fundaşii Sorin Buşu şi Sergiu Popovici, veniţi liberi de contract după ce s-au despărţit de Pandurii, respectiv FC Botoşani. În schimb, Ciprian Petre, Aymen Tahar şi Ionuţ Buzean s-au despărţit de echipa din Mediaş.

Handbalul românesc a intrat oficial în vacanţă la nivel de competiţii, după ce duminică s-au desfăşurat şi ultimele întreceri: turneele finale de junioare II, IV şi juniori II, barajul de menţinere / promovare în Liga Naţională de handbal masculin, dar şi ultimul meci al primei reprezentative în preliminariile Campionatului European masculin din 2018, susţinut în compania Poloniei.

CSM Focşani şi CSM Făgăraş şi-au păstrat locul în prima ligă la handbal masculin, România a pierdut la limită în faţa Poloniei într-un joc care nu a mai avut miză, dar performera finalului de sezon a fost CSM Bucureşti, care a cucerit nu mai puţin de tei titluri din trei posibile, cele în turneele de juniori amintite mai sus. La junioare II, CSM Bucureşti s-a impus destul de clar în marea finală cu LPS Brăila, scor 26-16, după ce în semifinale a câştigat la o diferenţă şi mai mare cu Corona Braşov, scor 29-18.

La junioare IV, CSM Bucureşti a trecut în finală de Phoenix Baia Mare cu 27-13. Echipa campioană a fost formată din: Monica Dumitrache, Roxana Paraschiv, Elena Ionescu, Maria Morogan, Mariam Mohamed, Andreea Alexandrescu, Julia Ciuca, Lavinia Turcan, Alexandra Vidu, Mihaela Mihai, Ramona Apuscaroae, Ionela Dragomir, Andreea Gheorghe, Rebeca Geamănu, Corina Ştefan, Geanina Bebu, Raluca Curteanu, Maria Ştefănescu. Antrenor: Elena Moise. La juniori II, CSM Bucureşti a câştigat titlul după o bătălie cu Ştiinţa Bacău, scor 31-26. Clubul bucureştean şi-a luat astfel o revanşă după ce a pierdut finala la Juniori I în tot în faţa Ştiinţei Bacău.

Aşadar, cu cele trei titluri cucerite în acest weekend, CSM Bucureşti a încheiat anul competiţional cu un total 6 titluri din 10 posibile, plus alte două medalii de argint. Ştiinţa Bacău – 2 titluri, Dinamo şi Chimia Rm. Vâlcea – câte 1 titlu sunt celelalte cluburi care au devenit campioane în sezonul recent încheiat. Ar mai fi de remarcat şi ascensiunea HC Arsenal Tăureni, cea mai mică localitate (până în 1.000 de locuitori) care a reuşit să obţină o medalie, la categoria junioare IV.

CSA Steaua a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru noua echipă de fotbal şi înscrierea acesteia în campionat începând cu viitorul sezon, iar clubul coordonat de Marius Lăcătuş a rezolvat şi cea mai importantă problemă: lotul de jucători. Echipa armatei a transferat întreaga grupă 1999 a clubului bucureştean Regal Sport, iar acum singura necunoscută e în ce ligă va fi înscrisă echipa. Preşedintele clubului Regal Sport, Mihai Badea, a dezvăluit că discuţiile cu CSA Steaua au început încă din luna decembrie 2016, iar negocierile propriu-zise pentru cedarea echipei au fost demarate în martie.

Mats Wilander, fostul număr 1 mondial, are o propunere care dacă ar fi aprobată ar produce o schimbare majoră în tenisul feminin. Fostul mare tenismen al Suediei şi-ar dori ca şi fetele să joace după sistemul cu cinci seturi la turneele de Grand Slam aşa cum joacă băieţii. Propunerea lui Wilander are însă şanse minine să fie implementată. WTA lucrează în sens opus şi caută soluţii de a scurta durata partidelor.

Atleta Alina Rotaru şi-a îmbunătăţit cu patru centimetri recordul personal la săritura în lungime, după ce în week-end a reuşit o performanţă de 6,78 m la Grand Prix-ul din Gammertingen (Germania). Bucureşteanca de la CSA Steaua şi-a realizat astfel baremul de participare la Campionatul Mondial în aer liber de la Londra. 6,78 m e recordul Alinei Rotaru la săritura în lungime. 7,43 m e recordul României la săritura în lungime. Performanţa îi aparţine Anişoarei Cuşmir (Bucureşti, iunie, 1983). 7,52 m e recordul mondial la săritura în lungime. Rezultatul îi aparţine Galinei Kristiakova (Leningrad, iunie, 1988).

Francezul Kylian Mbappe a luat prin surprindere lumea fotbalului şi, la doar 18 ani, a devenit peste noapte cel mai „vânat” jucător din lume. Jucăorul lansat de AS Monaco în fotbalul mare a strălucit în fazele finale ale Ligii Campionilor şi a ajuns rapid în naţionala Franţei, iar în această vară are toate şansele să facă obiectul celui mai scump transfer din istoria fotbalului. Dorit de mai toate marile echipe ale Europei, Mbappe e cotat de AS Monaco la 150 de milioane de euro, iar francezii au toate şansele să obţină această sumă. S-a scris despre o ofertă făcută de Arsenal, în valoare de peste 110 milioane de euro, însă jucătorul pare să-şi fi decis deja viitorul.

Teixeira ar putea ajunge şi el la FCSB. După ce i-a luat pe Budescu şi Alibec, Gigi Becali încearcă să completeze tridentul ofensiv şi să-i aducă sub comanda lui Dică pe oamenii care au adus titlul Astrei în urmă cu două sezoane. Mijlocaşul portughez, ajuns la 36 de ani, ar fi trebuit să ofere un răspuns final FCSB-ului în cursul zilei de duminică, 18 iunie, însă a amânat deznodământul. Impresarul fotbalistului a precizat că Teixeira se află în aceste zile în Portugalia pentru a rezolva probleme de ordin familial şi va oferi un răspuns în momentul în care va reveni în România. Un alt motiv ar fi reprezentat de faptul că fotbalistul are oferte din ţara natală, dar şi din Turcia sau Arabia Saudită.

O fază banală la mijlocul terenului s-a transformat în doar câteva secunde într-o bătaie generală. Actorul principal a fost Oscar, fostul fotbalist al lui Chelsea, care în prezent evoluează pentru chinezii de la Shanghai SIPG. În timpul meciului cu Guangzhou R&F, Oscar a şutat puternic în doi adversari, iar unul dintre ei l-a împins. Brazilianul în vârstă de 25 de ani a căzut la pământ şi imediat s-a creat o stare de tensiune. Jucătorii ambelor echipe, precum şi oamenii din cele două staff-uri au intrat pe teren şi au luat parte la momentele incredibile.

Oscar a ajuns în China în decembrie 2016, Shanghai SIPG plătind celor de la Chelsea nu mai puţin de 60 de milioane de lire sterline. Brazilianul a jucat 9 meciuri pentru chinezi şi a marcat 2 goluri. Meciul dintre Guangzhou R&F şi Shanghai SIPG, contând pentru etapa a 13-a a campionatului chinez, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Pentru gazde a marcat Zahavi, în minutul 30, în timp ce pentru oaspeţi a punctat Hulk (min. 45) din pasa lui Oscar.

PROGNOZA METEO
19 Iunie 2017

Vremea va fi în general frumoasã și se va încãlzi fațã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile sudice și estice, precum și în zona de munte, unde, mai ales ziua, pe arii restrânse vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, local în Muntenia, Dobrogea, vestul Olteniei și sudul Banatului și cu totul izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 29 de grade, iar cele minime se vor încadra între 9 și 19 grade.

Bucuresti

Vremea se va încãlzi. Unele înnorãri și ploi slabe, de scurtã duratã, vor mai fi în prima parte a zilei, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimã va fi de 14…16 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *