Stiri pe scurt 19 Februarie 2016

loading...

Stiri pe scurt  19  Februarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt   19  Februarie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 19 februarie. În 1876 s–a născut sculptorul Constantin Brâncuşi, membru post-mortem al Academiei Române, artist al secolului XX, Brâncuşi a exprimat în creaţia sa, esenţializată şi purificată în liniile ce o compun, o viziune cu totul nouă asupra lumii, în care sunt regăsite miturile primordiale ale omenirii, dar şi elementele inconfundabile ale artei populare româneşti (m. 16 martie 1957, Paris).

Asociaţia Studenţilor din Universitatea „Transilvania“ (ASUT) Braşov îl acuză pe şeful Biroului de Poliţie pentru Centrul Univeristar, Teodor Cojocaru, că ar agasa studentele, intrând în camere „pentru a se informa” şi că ar avea un „vocabular nu tocmai potrivit”. În plus, studenţii spun că Teodor Cojocaru a solicitat conducerii Universităţii „Transilvania“ acces pentru monitorizarea camerelor de supraveghere amplasate în cămin, care iniţial i-a fost permis, apoi i-a fost respins ca urmare a reclamaţiilor făcute de studenţi. Studenţii mai reclamă faptul că Teodor Cojocaru ar intra în camerele de cămin fără acordul studenţilor cazaţi, în special în camerele studentelor „cu scopul de «informare» sau doar de «a face cunoştinţ㻓.

Numărul locurilor de muncă vacante a crescut în ultimul trimestru al anului trecut cu 2.200 faţă de precedentele trei luni, la 54.700, astfel că rata locurilor de muncă vacante a urcat uşor, la 1,21%. În trimestrul IV 2015, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică (3,24%), sănătate şi asistenţă socială (2,49%), respectiv în alte activităţi de servicii (2,48%).

În industria prelucrătoare s-au concentrat 26,0% din numărul total al locurilor de muncă vacante (14,2 mii locuri vacante), iar rata a luat valoarea de 1,26%. Sectorul bugetar a însumat peste o treime din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 8,2 mii locuri vacante se regăsesc în administraţia publică, 7,6 mii locuri vacante în sănătate şi asistenţă socială, respectiv 2,7 mii locuri vacante în învăţământ.

Cele mai mici valori, atât în ceea ce priveşte rata cât şi numărul locurilor de muncă vacante, s-au regăsit în industria extractivă (0,14%, respectiv 100 locuri vacante), urmată de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (0,26%, respectiv 200 locuri vacante).

Preşedintele interimar al ANAF, Daniel Diaconescu, i-a invitat pe reprezentanţii legali ai grupului Intact la discuţii, care vor avea loc la sediul Ministerului Finanţelor Publice şi la care vor participa şi reprezentanţi ai Cancelariei premierului Dacian Cioloş. Potrivit notificarilor, sediile posturilor de televiziune Antena 1 şi Antena 3 trebuie eliberate în cinci zile. ANAF pune astfel în executare o sentinţa penală din 2013, prin care statul a intrat în posesia imobilelor. ANAF a transmis că, pentru notificarea de evacuare a clădirilor în care funcţionează posturile tv ale grupului Intact, a trimis luni la sediul din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti un singur echipaj, format din patru executori fiscali, şi că patru persoane au fost legitimate pentru înmânarea notificărilor.

Sectorul bancar, care finanţează în proporţie de circa 90% economia, a reuşit anul trecut să obţină profit de peste un miliard de euro (peste 4,5 milarde de lei), după pierderile record din 2014. La sfârşitul pri­mului trimestru din 2015, sistemul bancar avea un profit de 800 milioane de lei, la jumătatea anu­lui câştigul a urcat la 1,2 miliarde de lei, iar la nouă luni rezultatul s-a du­blat, la 2,2 miliarde lei. Băn­cile au reuşit să ră­mână pe profit până la finele anului.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au efectuat, o inspecţie la Arena Naţională şi au declarat că obiectivele care funcţionează fără autorizaţie au obligaţia de a o obţine până la 31 decembrie 2016, iar până la acel termen, pot funcţiona pe răspunderea beneficiarului. Duduc a lămurit şi situaţia autorizaţiei de securitate la incendiu: „Nu există o solicitare de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu. În momentul în care vom avea o asemenea solicitare, cu toată documentaţia si cu întrunirea condiţiilor legale, vom analiza şi vom decide în ceea ce priveşte emiterea acestui document”.

Cel mai mare stadion din România a fost închis după tragedia din clubul „Colectiv”, la finalul lunii octombrie 2015. Arena Naţională a fost inaugurată în septembrie 2011, fiind construită în locul fostului stadion „Lia Manoliu”. Pe 9 mai 2012, Arena Naţională a găzduit finala Europa League. Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că Arena Naţională nu poate fi utilizată din cauza acoperişului retractabil, pentru care suma iniţială a proiectului a fost suplimentată cu 200 de milioane de lei. Iniţial, noul stadion a fost prevăzut un acoperiş fix, din tablă, însă autorităţile au decis construirea unui acoperiş retractabil, similar celor folosite în Germania. Construcţia a fost finalizată fără autorizaţie de la ISU, iar eliberarea acestui document nu este posibilă nici acum, deoarece materialul din care este construit acoperişul nu este omogolat în România.

Scriitoarea Nora Iuga va susţine conferinţa „Domnul Beligan e de vină că am devenit poet”, pe 28 februarie, de la ora 11.00, la Sala Atelier a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, în cadrul programului „Conferinţele Teatrului Naţional”. Nora Iuga s-a născut pe 4 ianuarie 1931. Este poetă, prozatoare, traducătoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România şi a PEN Club.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat că va face, vineri, o vizită la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, împreună cu premierul Dacian Cioloş, care este este „direct interesat de acest lucru”. El a explicat că unul din motivele pentru care bacteria vinovată pentru boala bebeluşilor nu a fost găsită poate fi faptul că ancheta a început târziu, după transferul copiilor la Bucureşti. De asemenea, ministrul de resort a arătat că medicii au făcut deja recomandări pentru părinţi, iar acestea privesc „măsuri elementare de igienă”, cum sunt spălarea mâinilor, spălarea legumelor sau a obiectelor folosite în bucătărie.

România a atras de pe pieţele financiare externe 1,25 miliarde euro, la minime istorice de cost, prin redeschiderea a două emisiuni de eurobonduri lansate în octombrie anul trecut, cu maturităţi în 2025 şi 2035. Statul a vândut obligaţiuni pe 10 ani de 750 de milioane de euro şi titluri pe 20 de ani în valoare de 500 de milioane de euro. Oferta totală a cumulat 2,3 miliarde euro provenind din 220 de ordine. Baza investiţională a tranzacţiei a fost diversificată atât din punct de vedere geografic, cât şi a tipurilor de investitori pentru ambele tranşe.

Spectacolul „Căsătoria”, programat pe 24 februarie, la Teatrul Bulandra din Bucureşti, din a cărui distribuţie făcea parte şi Răzvan Vasilescu, a fost anulat din cauza problemelor de sănătate ale actorului. Actorul Răzvan Vasilescu a fost operat de urgenţă,în urma unui atac de cord, în prezent starea sa fiind stabilă, a declarat ulterior, doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardio-vasculară a Spitatului de Urgenţă Floreasca.

Muzeul Brâncuşi reprezintă „o provocare teribilă” pentru Ministerul Culturii, deoarece reprezentanţii săi sunt în situaţia de „a construi din nimic”, în prezent fiind făcuţi însă primii paşi pentru identificarea unui spaţiu şi a unei poveşti care să reflecte notorietatea sculptorului român. Ministerul Culturii a făcut primele demersuri pentru înfiinţarea Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi”. În momentul de faţă a rămas însă în discuţie doar Casa „Barbu Gănescu”, care este situată în centrul oraşului Târgu-Jiu.

Institutul Naţional al Patrimoniului şi Ministerul Culturii vor relua demersurile de înscriere a ansamblului Brâncuşi de la Târgu-Jiu pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Institutul Naţional al Patrimoniului şi Ministerul Culturii vor face demersurile de înscriere a sitului pe lista patrimoniului mondial UNESCO prin reluarea dosarului retras în 2014 de statul român în urma recomandării de neînscriere a ICOMOS (Consiliul Mondial al Monumentelor şi Siturilor).

Regizorul J.J. Abrams se va ocupa de producţia unui thriller ştiinţifico-fantastic, numit „God Particle”, producătorii precizând, de asemenea, că data lansării peliculei a fost stabilită pentru 24 februarie 2017. Paramount, împreună cu compania deţinută de J.J. Abrams, Bad Robot Productions, se vor ocupa de producţia filmului „Particula lui Dumnezeu / God Particle”, a cărei distribuţie nu a fost încă anunţată. În 2012, atunci când proiectul peliculei a fost iniţiat de ambele companii de producţie, regizorul anunţat era Julius Onah, iar scenaristul Oren Uziel. Pelicula se petrece în viitorul apropiat şi se centrează pe o echipă de astronauţi de la bordul unei staţii spaţiale. În timp ce luptă cu disperare pentru a supravieţui, astronauţii fac o descoperire terifiantă care este un punct de turnură pentru perspectiva asupra realităţii înconjurătoare.

Rusia a recomandat, Administraţiei Bashar al-Assad, aflată la putere în Siria, să respecte planul de încetare a focului care ar urma să fie instituit, Moscova promiţându-i liderului de la Damasc că poate scăpa cu demnitate. Rusia este principalul aliat internaţional al Administraţiei Bashar al-Assad, susţinută regional de Iran. Statele Unite şi Rusia au convenit recent să faciliteze instituirea unui armistiţiu în Siria, însă preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a exprimat determinarea de a continua lupta, chiar pe termen lung, pentru restabilirea controlului asupra zonelor ocupate de insurgenţi sau terorişti. „Vom recuceri zonele ocupate, chiar dacă acest lucru ar putea dura mult timp”, afirma Bashar al-Assad.

Departamentul de Apărare al SUA a certificat Windows 10 pentru folosirea în infrastructura proprie şi intenţionează ca până la finele anului să instaleze sistemul de operare pe mai mult de 4 milioane de calculatoare care aparţin reţelei de apărare. Trecerea la sistemul de operare Windows 10 a mers bine în perioada care a trecut de la lansare, susţinută în principal de upgrade-urile gratuite pentru sistemele de operare deja existente, potrivit portalului The Verge. În timp ce peste 200 de milioane de dispozitive (inclusiv console Xbox One) rulează Windows 10 după numai şase luni, în sectorul companii/educaţie numărul acestora este de numai 22 de milioane.

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande se întâlnesc cu premierul grec Alexis Tsipras, în marja summitului de la Bruxelles, pentru a discuta despre unele temeri, tot mai puternice, legate de eforturile Greciei în criza migraţiei. Tsipras, Merkel şi Hollande participă la această reuniune, după ce prima zi a summitului a scos la iveală disensiuni în continuare profunde în rândul statelor membre UE în legătură cu gestionarea celei mai grave crize a refugiaţilor din istoria Uniunii. Unii europeni reproşează Atenei o serie de deficienţe în privinţa controalelor la frontiere, care permit săptămânal câtorva mii de migranţi să pătrundă pe teritoriul Uniunii.

Banca centrală a Ungariei, criticată în trecut pentru achiziţia de opere de artă şi proprietăţi imobiliare, a cumpărat 112 pistoale şi 200.000 de gloanţe pentru forţele sale de securitate, invocând printre motive criza imigranţilor şi posibile ameninţări cu bombă. Măsurile de protecţie sunt necesare din cauza creşterii „riscurilor de securitate la nivel internaţional”, inclusiv ameninţări teroriste şi cu bombă, dar şi din cauza imigraţiei, a afirmat guvernatorul băncii, Gyorgy Matolcsy, într-un răspuns scris la o întrebare adresată de un parlamentar. Matolcsy, un aliat al premierului Viktor Orban, susţine că banca centrală are dreptul de a-şi cheltui profitul. În mod tradiţional, banca transfera profitul la la bugetul de stat, iar în cazul în care ar înregistra pierderi acestea trebuie acoperite de contribuabili.

Crucea Roşie a anunţat suspendarea operaţiunilor în provincia afgană Ghazni, după răpirea a cinci membri ai organizaţiei. Cinci angajaţi afgani ai Crucii Roşii au fost răpiţi marţi, în provincia afgană Ghazni, unde au loc numeroase acte de violenţă, inclusiv crime. Filiala afgană a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii a anunţat suspendarea activităţilor în Afganistan, explicând că au fost iniţiate contactele pentru eliberarea ostaticilor. În plus, Crucea Roşie a anunţat suplimentarea măsurilor de securitate în alte provincii din Afganistan.

Uniunea Europeană doreşte un summit extraordinar cu Turcia la începutul lui martie, în vederea unei coordonări a eforturilor privind oprirea afluxului de migranţi dinspre această ţară către Grecia. Preşedintele UE Donald Tusk a declarat vineri dimineaţa că „planul comun de acţiune cu Turcia rămâne o prioritate şi este necesar să facem tot ceea ce putem pentru a reuşi”. Data exactă a summitului urmează să fie stabilită cu Ankara, însă reuniunea ar urma să aibă loc cel mai probabil în prima săptămână a lui martie.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a avertizat că o escaladare a activităţilor militare în Siria ameninţă să deraieze eforturile în vederea implementării unui armistiţiu şi unei reluări a negocierilor de pace. Rezoluţia a fost susţinută de 17 ţări care mediază negocieri între părţile implicate în conflictul sirian. Aceleaşi ţări au convenit pe 12 februarie, la Munchen, asupra unei „încetări a ostilităţilor” în termen de o săptămână.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a promis, să continue să dezvolte planurile privind limitarea numărului de cereri de azil pe care ţara sa le va aproba anul acesta, în pofida presiunii exercitate de Uniunea Europeană, ca implementarea acestei măsuri controversate să fie amânată. Austria a fixat această limită în luna ianuarie. Guvernul de la Viena a anunţat miercuri că va accepta cel mult 80 de solicitanţi de azil pe zi şi cel mult 3.200 de persoane aflate în tranzit spre alte state europene.

Preşedintele Uniunii Europene (UE) Donald Tusk a anunţat „unele progrese” în negocierile dintre Marea Britanie şi liderii celorlalte 27 de state la Bruxelles, după 15 ore de discuţii, dar a adăugat că „mai sunt multe de făcut”. Tusk a avut o serie de întâlniri informale cu David Cameron şi alţi lideri după reuniune, iar lucrările summitului urmează să fie reluate vineri. Disensiunile cu privire la propunerile Marii Britanii sunt mai profunde decât se anticipa.

Filiala egipteană a grupării Statul Islamic (SI) a difuzat fotografii de la execuţia prin decapitare a doi bărbaţi pe care-i prezintă drept „spioni” ai armatei, care luptă în Peninsula Sinai împotriva unei insurecţii jihadiste. Această serie de fotografii,publicate joi seara pe Twitter – surprind două decapitări separate a doi bărbaţi purtând haine civile. Unul este prezentat drept „un spion al serviciilor militare de informaţii”, iar celălalt drept „un spion al armatei”. Centrul american specializat în monitorizarea site-urilor jihadiste Site a confirmat autenticitatea fotografiilor. Militarii şi poliţia sunt frecvent ţinta unor atacuri jihadiste, mai ales în nordul Peninsulei Sinai, un bastion al filialei egiptene a SI, după ce armata l-a destituit pe islamistul Mohamed Morsi din funcţia de preşedinte, în 2013.

SPORT

Pandurii Târgu-Jiu primeşte o lovitură extrem de importantă. Echipa condusă de Edi Iordănescu rămâne fără finanţare, anunţul fiind făcut chiar de ministrul Energiei, Victor Grigorescu. Conform unor informaţii oferite chiar de oameni din conducerea clubului, Complexul Energetic contribuia la bugetul echipei de fotbal cu aproximativ 2 milioane de euro anual. Cu două etape înainte de finalul sezonului regulat, Pandurii se află pe locul 5 în clasamentul Ligii 1, cu 43 de puncte, la patru puncte în spatele liderului Astra.

Steaua a anunţat ieri că l-a achiziţionat pe Gabi Enache de la Astra, acesta fiind cel de-al 12-lea transfer al roş-albaştrilor în această iarnă, dar gruparea condusă de Gigi Becali nu se opreşte aici. Steaua caută un portar, iar Silviu Lung jr. a intrat în vizorul campioanei. Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei, a precizat că portarul Astrei poate ajunge la Steaua. Dacă transferul nu se va efectua acum, atunci mutarea se va perfecta în vară.

Essa (Sports Betting Integrity, organizaţia care supervizează integritatea sportivă la nivel mondial) a anunţat, prin intermediul unui raport dat publicităţii joi şi citat de The Guardian, că în 2015, cele mai multe sesizări privind suspiciuni de meciuri trucate şi cereri de investigare au vizat partide din sportul alb. Mai exact, Tennis Unit Integrity (forul anti-corupţie din sportul alb) a înregistrat 73 de sesizări privind potenţiale partide aranjate în 2015, un număr de peste trei ori mai mare decât cazurile raportate în oricare alt sport.

Sârboaica Ana Ivanovic (17 WTA) a jucat senzaţional în faţa Simonei Halep (3 WTA) şi a produs surpriza turneului (7-6, 6-2 în faza optimilor), însă a dezamăgit joi, în ziua imediat următoare, pierzând neaşteptat în faţa Barborei Strycova (Cehia, 47 WTA), scor 6-7(5), 3-6. Faptul că Ivanovic a învins o jucătoare de super clasă în minimum de seturi, pentru ca a doua zi să cedeze în două manşe în faţa unei sportive modeste, ne demonstrează cât de dificil le este tenismenelor să rămână constante într-un turneu de o asemenea anvergură.

Mircea Lucescu a venit la Şahtior în 2004, iar în această perioadă a adus în conturile clubului din Ucraina aproape 300 de milioane de euro. Jucătorii aduşi de Lucescu şi transferaţi ulterior de Şahtior au adus 286 de milioane de euro. Rinat Ahmetov, patronul grupării din Doneţk, a investit 283,7 milioane de euro în transferuri, însă bilanţul cheltuieli/profit se poate îmbunătăţi ţinând cont de faptul că o parte dintre jucătorii în achiziţiile cărora s-au investit sume importante sunt încă la Şahtior.

HCM Baia Mare susţine vineri, de la 18:00, meciul 5 din Grupa 1 a Ligii Campionilor, cu Thuringer (Germania). Echipa pregătită de Aurelian Roşca poate obţine încă din acest weekend calificarea în sferturile de finală ale competiţiei, pentru al doilea an consecutiv. Vicecampioana României a primit însă o lovitură importantă înaintea acestei partide. Melinda Geiger are meniscul distrus şi va suporta o intervenţie chirurgicală. HCM a avut un parcurs fără greşeală în 2016 în Liga Campionilor, reuşind să câştige toate cele patru partide disputate.

Baia Mare încearcă să-şi treacă în cont încă un succes, care i-ar facilita practic calificarea între cele mai bune 8 echipe ale Europei. Formaţia maramureşeană îşi îndeplineşte obiectivul chiar din acest weekend, dacă va câştiga cu Thuringer, iar Fleury nu obţine mai mult de un punct cu Rostov. Sau Larvik nu câştigă cu Ferencvaros. Există şi o variantă pesimistă în care HCM se califică în sferturi: Baia Mare pierde cu Thuringer, Fleury pierde cu Rostov, iar Larvik obţine cel puţin un punct cu Ferencvaros. În acest caz, nu mai există nicio şansă se se facă un clasament în 3 (între Larvik, Baia Mare şi Fleury) la sfârşitul grupelor principale, în caz de egalitate pe puncte. Iar HCM se califică având 2 puncte avans şi avantajul meciurilor directe înaintea ultimei runde.

Eric Bicfalvi a fost prezentat oficial la Dinamo, mijlocaşul în vârstă de 28 de ani semnând un contract valabil până la finalul sezonului, cu opţiune de prelungire. Bicfalvi a fost golgheterul Ucrainei sezonul trecut când a marcat 17 goluri pentru Volyn Luţk, iar Mircea Lucescu a dezvăluit că a vrut să-l aducă la Şahtior. Bicfalvi a venit la Dinamo după o scurtă experienţă în China, la Liaoning Whowin. Mijlocaşul a mai evoluat la trei echipe din campionatul intern: Jiul Petroşani, Steaua şi Gloria Buzău.

Mourinho a semnat un pre-contract cu Manchester United. DailyExpress anunţă că tehnicianul portughez a ajuns la un acord cu „Diavolii” după şase săptămâni de negocieri intense. Mourinho o va antrena pe United în următoarele trei sezoane, va câştiga 48 de milioane de lire sterline, şi va prelua efectiv echipa la finalul acestei stagiuni. Van Gaal va continua astfel până în vară. Manchester United va fi al doilea club din Premier League din cariera lui Jose Mourinho. „The Special One” a mai pregătit-o pe Chelsea, în două rânduri, şi a câştigat opt trofee alături de gruparea de pe Stamford Bridge.

Simona Halep a început cu stângul anul competiţional 2016. Sportiva din Constanţa a invocat adesea probleme medicale pentru eşecurile sale, însă jurnaliştii spanioli sunt de altă părere. Publicaţia Punto de Break, specializată în tenis, a poreclit-o pe Halep „Doamna inconstanţă” şi notează că Simona clachează în momentele cheie şi nu face faţă presiunii. Simona Halep a fost eliminată în turul doi la turneul de la Dubai, a coborât pe locul 4 WTA, iar săptămâna viitoare va juca la competiţia de la Doha.

Aproape ireal, România are un campion olimpic la sporturile de iarnă. Aproape ireal pentru că nu am dus niciodată lipsă de talente, ci dar de infrastructură şi de interes. La Jocurile Olimpice de Tineret de iarnă, competiţie găzduită de oraşul norvegian Lillehammer, românul Eduard Căsăneanu s-a clasat pe primul loc la hochei pe gheaţă – îndemânare, cu 14 puncte după şase runde, devansându-i pe slovacul Sebastian Cederle (12 puncte), al doilea clasat, şi pe germanul Erik Betzold (11 puncte), ocupantul locului al treilea. Jocurile Olimpice de Tineret au apărut în 1998 şi se desfăşoară pe tipicul competiţiei-mamă, JO de iarnă, cu participarea sportivilor de pe toate meridianele.

Originar din Miercurea Ciuc, oraşul care se învârte în jurul hocheiului pe gheaţă şi unde există un patinoar care produce permanent (în comparaţie cu Bucureştiul, unde nu mai există o astfel de arenă), Căsăneanu s-a înscris în lupta pentru titlu încă din primele runde, la viteză terminând al doilea, iar la şut, al treilea. În runda a treia, la abilitate, a încheiat al şaptelea, dar a revenit în forţă după proba de cel mai rapid şut, unde s-a clasat pe primul loc, la egalitate de puncte cu ungurul Natan Vertes. De altfel, după cea de-a patra probă, Eduard Căsăneanu s-a menşinut pe prima poziţie până la finalul competiţiei, în pofida locului 7 de la precizia paselor şi poziţiei a 2-a de la control puc.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a reacţionat dur după ce Ionel Ganea a declarat că va folosi în meciul direct jucătorii împrumutaţi la Voluntari de echipa roş-albastră. Becali i-a cerut lui Dumitru Dragomir, preşedintele de onoare al ilfovenilor, să-l demită pe Ganea. Intrat ulterior în direct, Dumitru Dragomir a anunţat că îl va demite pe Ganea dacă va folosi jucătorii veniţi de la Steaua.

Gigi Becali susţine că Adi Popa nu are nicio ofertă şi şi-ar dori să-şi prelungească înţelegerea cu Steaua. Patronul echipei campioanei spune că i-a mărit şi contractul lui Hamroun, pe care-l consideră printre cei mai buni din echipă. Adi Popa, unul dintre cei mai vechi jucători din lotul Stelei, a refuzat în primă fază să-şi prelungească înţelegerea, în speranţa că va prinde un contract în străinătate. Gigi Becali susţine însă că Popa s-a râzgândit şi acum îşi doreşte să semneze un contract nou cu Steaua. Adi Popa a venit la Steaua de la Chiajna în vara lui 2012 şi mai are contract până în 2012.

Ciprian Tătăruşanu a fost titular pentru Fiorentina, în meciul cu Tottenham, scor 1-1. Goalkeeperul român a fost învins doar din penalty, în minutul 37, lovitura fiind transformată de Nacer Chadli. Cu Vlad Chiricheş titular şi integralist, Napoli a fost învinsă pe terenul lui Villarreal, scor 0-1, după un gol marcat de Denis Suarez în minutul 82. Italienii pleacă acum cu şansa a doua în meciul retur.

Surpriză uriaşă în Danemarca, unde Middjyland a învins-o pe Manchester United, scor 2-1, deşi echipa lui Louis van Gaal a deschis scorul prin Memphis Depay, în minutul 37. Deţinătoarea trofeului, Sevilla, e ca şi calificată în optimi, după ce a trecut cu 3-0 de Molde.

În meciul serii, Borussia Dortmund – Porto, s-au impus gazdele, scor 2-0, după un meci dominat autoritar. Valencia a învins-o pe Rapid Viena cu 6-0 şi nu mai are emoţii pentru retur. Este pentru prima dată în istoria „liliecilor” când înscriu cinci goluri într-o repriză, în cupele europene. Rezultatul Valenciei ajută România în clasamentul coeficienţilor. Dacă Rapid Viena trecea de Valencia, Austria ne-ar fi depăşit un clasamentul coeficienţilor, caz în care am fi pierdut unul dintre cele două locuri din preliminariile Ligii Campionilor.

Şahtior a făcut doar egal cu Schalke, 0-0, pe teren propriu. Echipa lui Mircea Lucescu a evoluat în 10 jucători din minutul 86, când Kucher a văzut al doilea cartonaş galben. Cu Ştefan Radu integralist, Lazio a făcut 1-1 la Galatasaray, un rezultat care-i oferă prima şansă la calificare, în retur. Liverpool a remizat la Augsburg, scor 0-0, într-un meci pe care l-a dominat.

PROGNOZA METEO
19 Februarie 2016

Deși valorile termice vor continua sã scadã ușor, ele se vor menține mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 5 grade. Cerul va prezenta înnorãri în toatã țara și temporar va ploua slab, ziua pe arii relativ extinse, iar noaptea cu precãdere în jumãtatea de nord. La munte, iar în timpul nopții, trecãtor, și în Moldova, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri izolate, îndeosebi în zona montanã.

Bucuresti

Vremea va fi în general închisã și trecãtor, mai ales ziua, va ploua slab sau va burnița. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 6…7 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *