Stiri pe scurt 19 Aprilie 2016

loading...

Stiri pe scurt 19 Aprilie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  19  Aprilie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 19 aprilie. În 2005, cardinalul Joseph Ratzinger devine al 265-lea Suveran Pontif sub numele de Benedict al XVI-lea. Papa Benedict i-a succedat lui Ioan Paul al II-lea.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj este obligată de instanţă să plătească daune morale de 1.500 de euro unei studente din Irlanda, după ce aceasta a fost exmatriculată deşi, iniţial, fusese declarată admisă şi a urmat 3 luni cursurile Facultăţii de Medicină Dentară. Avocatul studentei Yasmine Dakik, Mihai Pop, a declarat, că a solicitat acordarea de daune morale, invocând stresul şi tensiunile create de situaţia neplăcută în care a fost implicată clienta sa. Acesta a explicat că Yasmine Dakik şi-a depus dosarul de admitere la UMF Cluj-Napoca în 2013 pentru anul universitar 2013-2014 şi a achitat taxa de studii pentru primul an, în valoare de 5.000 de euro.

Cu mai puţin de două săptămâni înaintea Paştelui, Patriarhia a transmis preoţilor o circulară tuturor preoţilor în care le aduce la cunoştinţă regulile ISU pentru noapte de Înviere. Parohii sunt sfătuiţi să desfăşoare slujbele în exteriorul bisericilor, iar în cazul celor de lemn să nu permită aglomerarea în interior a credincioşilor. De asemenea, preoţii trebuie să-i instruiască pe credincioşi asupra necesităţii păstrării calmului şi evacuării în ordine a lăcaşului de cult în cazul producerii unui incendiu. Slujbele sunt interzise în interiorul bisericilor în care se află schele pentru renovare. Patriarhia a transmis preoţilor un set de reguli şi recomandări ale ISU pentru prevenirea oricăror incidente la Slujba de înviere.

Klaus Iohannis va înapoia „imediat” banii obţinuţi din contractul de închiriere a casei din centrul Sibiului, începând cu data comunicării deciziei civile a Curţii de Apel Braşov. Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu a admis cererea de rectificare formulată de ANAF în cazul casei lui Klaus Iohannis din centrul Sibiului, radiind, astfel, dreptul de proprietate asupra imobilului. Familia Iohannis a pierdut definitiv imobilul din centrul Sibiului, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie 2015 printr-o decizie a Curţii de Apel Braşov, în urma unui proces care a durat mai bine de 16 ani.

Hipermarketurile vor rămâne deschise şi în weekend, dar vor trebui să comercializeze minimum 51% produse achiziţionate pe un ”lanţ scurt de aprovizionare”. Comercianţii, persoane juridice autorizate, au obligaţia ca pentru categoriile carne, ouă, fructe, legume, miere de albine, produse lactate şi de panificaţie să achiziţioneze aceste produse în proporţie de cel puţin 51% volum de marfă pe raft, corespunzător fiecărei categorii de produse, din ”lanţul scurt de aprovizionare”. Excepţie fac comercianţii cu o cifră de afacere de până la 2 milioane de euro, echivalentă în lei.

Ambasadorul american Hans Klemm a declarat, după discuţii de peste o oră cu membrii Comisiei de apărare de la Camera Deputaţilor, că discuţiile s-au axat pe relaţia bilaterală din domeniul apărării, pe fondul summit-ului NATO de la Varşovia. La rândul său, preşedintele Comisiei de apărare, deputatul Ion Mocioalcă, a spus că discuţia a fost „fructuoasă” şi s-a axat pe chestiunile de securitate de pe flancul estic, subliniind că România îşi doreşte o prezenţă militară mai puternică în Marea Neagră.

O navă românească a salvat 81 de imigranţi, între care şi 30 de copii, care călătoreau cu două bărci gonflabile de mici dimensiuni, în pericol de scufundare pe Marea Mediterană. Poliţiştii de frontieră români au declanşat misiunea de salvare pe mare, deplasându-se la locul indicat, unde au identificat iniţial o ambarcaţiune gonflabilă pe care se aflau 29 de persoane. După aproximativ 3 ore, poliţiştii de frontiera români au identificat o a doua ambarcaţiune gonflabilă, pe care se aflau mai multe persoane (copii, femei şi bărbaţi). Cei 81 de imigranţi, au fost transportaţi cu nava Poliţiei de Frontieră Române în portul Chios şi predaţi autorităţilor greceşti pentru procedurile specifice.

Directorul general al postului de televiziune B1 Tv, Sorin Oancea, a declarat la ieşirea din sediul DNA, după ce a fost audiat ca martor în dosarul lui Ludovic Orban, că a avut mai multe întâlniri cu liberalul, ultima fiind cu câteva zile înainte ca acesta să fie chemat la DNA. În aceeaşi cauză a dat declaraţii ca martor şi acţionarul postului de televiziune Realitatea Tv, Cozmin Guşă.

Senatul a respins proiectul de lege al PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300, în concordanţă cu rezultatele referendumului din 2009. Împotriva proiectului s-au exprimat 83 de senatori, 3 s-au abţinut, iar 2 au votat pentru reducerea numărului de aleşi. La referendumul din 2009 77,78% dintre alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari, prezenţa fiind de 50,95%. Camera Deputaţilor este forul decizional în cazul acestei iniţiative.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va implementa de la 1 mai Codul Vamal Unional, care stabileşte proceduri comune la nivelul UE pentru a facilita activitatea comercială. Astfel, indiferent de statul membru în care sunt declarate mărfurile, se aplică aceleaşi reguli şi, odată ce au fost îndeplinite formalităţile vamale, acestea pot circula liber sau pot fi comercializate pe întreg teritoriul Uniunii.

Cele mai importante schimbări promovate de noul Cod Vamal sunt: implementarea unui sistem electronic de gestiune a deciziilor vamale care va administra toate schimburile de informaţii între autorităţile vamale şi între operatorii economici şi autorităţile vamale, prelucrarea electronică a tuturor informaţiilor schimbate între autorităţile vamale şi între operatorii economici şi autorităţile vamale şi, în plus, operatorului economic i se oferă posibilitatea de a trimite clarificări şi completări înainte de adoptarea unei eventuale decizii nefavorabile a Direcţiei Generale a Vămilor.

Rata şomajului a fost anul trecut de 6,8% la nivel naţional, similar cu nivelul din anul precedent, cel mai mare procent fiind în cazul tinerilor de 15-24 de ani, respectiv 21,7%. Raportat la nivelul de studii, rata este mai mare în cazul absolvenţilor învăţământului scăzut şi mediu, de 8,1%, respectiv 7,2%, în timp ce în cazul persoanelor cu studii superioare rata şomajului a fost de 4,1%.

Pe sexe, ecartul dintre cele două rate ale şomajului a fost de 1,7 puncte procentuale (7,5% la bărbaţi faţă de 5,8% la femei), iar pe medii de rezidenţă de 0,4 puncte procentuale (7% în urban faţă de 6,6% în rural). Rata şomajului de lungă durată, în care persoana este în şomaj de minim un an, a fost de 3%, iar incidenţa şomajului de lungă durată (ponderea persoanelor aflate în şomaj de un an şi peste în total şomeri) a fost de 43,9%.

44 de persoane au fost duse la audieri şi sute de plase de pescuit monifilament, în lungime de aproape 24.000 de metri, au fost confiscate de poliţişti în urma a 37 de percheziţii ce au avut loc, marţi, în mai multe comune din judeţul Bacău. Totodată, au fost ridicate peste 100 de kg de peşte iar alte patru bărci au fost găsite abandonate pe lacurile de acumulare Bereşti şi Răcăciuni.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a anunţat, că a luat decizia restricţionării traficului pe autostrada Timişoara-Lugoj, timp de patru zile, pentru executarea unor lucrări de relocare a unei linii de înaltă tensiune. Circulaţia rutieră pe autostrada Timişoara-Lugoj în zona kilometrului 481+350, se va închide în zilele de 19 şi 20 aprilie şi apoi în 23 şi 24 aprilie, în intervalul 8.00-18.00, pentru perioade de timp de maximum 15 minute. Aceştia precizează că, în acord cu reglementările în vigoare, conducătorii auto au obligaţia să respecte restricţiile instituite şi semnalizarea rutieră temporară, precum şi indicaţiile agenţilor de poliţie aflaţi la locul desfăşurării evenimentului.

Money News va începe să emită peste câteva zile, cu o structura de servicii de programe modificată, faţă de cea cu care a obţinut licenţa în urmă cu un an, societatea care o deţine, M&M Channel SRL, având acţionariatul minoritar modificat. Omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România, a primit, în urmă cu un an (28 aprilie 2015) aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea de business Money News.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat atunci societăţii M&M Channel SRL din Bucureşti o licenţă cu difuzare prin satelit şi una cu difuzare prin cablu pentru televiziunea Money News. La şedinţa respectivă s-a afirmat că la această televiziune va lucra o parte din echipa postului The Money Channel, care s-a închis pe 25 aprilie 2015. Consiliul a acordat decizia de autorizare a studioului, astfel încat noua televiziune va trebui să înceapă să emită program până la data de 28 aprilie 2016, când ar fi urmat să expire termenul de intrare în funcţiune (un an de la data obţinerii licenţei, n.r.).

Arheologii Muzeului Judeţean de Istorie Prahova au descoperit, marţi, un mormânt vechi de aproximativ 5000 de ani, descoperirea fiind făcută pe un câmp aflat la ieşirea din Ploieşti spre Târgovişte. In zona respectivă se face o “descărcare” având în vedere că aici urmează să fie construit un cartier de case şi amenajat un drum. Arheologii au găsit mormântul principal al unui tumul care ar fi aparţinut unei persoane importante dintr-un grup de nomazi. La gâtul scheletului a fost găsit un colier, din cupru şi caolin, cu un pandantiv tip ochelari, singurul găsit în poziţia în care a fost pus iniţial. In România, astfel de descoperiri sunt rare.

Animaţia „Cartea Junglei” în care vocea lui Mowgli este a micului actor Neel Sethi, glasul ursului voios Baloo este al lui Bill Murray, iar graiul panterei austere Bagheera este cel al actorului Ben Kingsley, se află pe primul loc în box office-ul românesc de weekend. Comedia „Şefa / The Boss” se află pe locul al doilea în box office-ul românesc de weekend. Pelicula, distribuită în România de Ro Image 2000, a avut încasări de 301.622 de lei şi 15.611 de spectatori potrivit statisticlior din box office-ul românesc de weekend.

Concertul cunoscutului cântăreţ francez Charles Aznavour, programat pentru joi, 28 aprilie, de la ora 20:00, se va muta la Sala Palatului în loc de Romexpo, la cerinţa publicului român, au informat organizatorii evenimentului. Managementul artistului a îndeplinit dorinţa publicului român şi a aprobat mutarea concertului la Sala Palatului. Astfel, pe 28 Aprilie, de la ora 20:00, Charles Aznavour va urca din nou, exact după 53 de ani, pe scenă Sălii Palatului din Bucureşti, biletele păstrându-şi categoriile de preţ.

Până joi, 21 Aprilie, la fiecare punct de vânzare a biletelor, va exista schema cuprizand fiecare bilet relocat, cu sectorul corespunzător, rând şi loc pe planul Sălii Palatului. Au fost respectate categoriile de preţ ale biletelor în repartizarea sectoarelor, respectiv poziţionarea şi distanţă faţă de scenă a celor cinci categorii de bilete de la Romexpo. În foaierul Sălii Palatului vor există atât informaţii scrise, cât şi un birou de informaţii şi personal specializat pentru a evita problemele privind realocarea concertului.

Expoziţia de fotografie „Istoria uniformei militare româneşti de la 1830 până în prezent” a fost inaugurată, luni, în spaţiile Academiei de Apărare Naţională de la Varşovia, în prezenţa Col. Romeo Tăbârcă, ataşatul militar al Ambasadei României şi a conducerii instituţiei academice poloneze. La manifestare au participat, alături de polonezi, studenţi ai statului român, aflaţi cu burse de studii la academia poloneză, precum şi cadre didactice de la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare (din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”) de la Braşov, prezente la Varşovia într-un proiect de pregătire universitar.

Actorul şi cântăreţul american este determinat să depăşească performanţele lui Jack Nicholson şi Heath Ledger în pielea Jokerului, aşa că a decis să îşi petreacă o parte din timp cu oameni care l-ar putea ajuta să pătrundă mai bine în mintea celebrului personaj negativ.Actorul premiat cu Oscar, care este şi solistul trupei rock 30 Seconds to Mars, s-a întâlnit cu „oameni care au comis crime îngrozitoare”, în încercarea de a se apropia mai mult de lumea violentă a binecunoscutului răufăcător, The Joker, cunoscut ca fiind inamicul principal al lui Batman.

Cotidianul american The New York Times şi agenţia Reuters au împărţit premiul Pulitzer pentru „fotografie breaking news”, pentru felul în care prestigioasele redacţii au acoperit din punct de vedere mediatic criza refugiaţilor din Europa şi Orientul Mijloci. New York Times şi Reuters au „povestit” în imagini, pe parcursul anului 2015, criza migranţilor din Marea Mediterană. Astfel, New York Times şi Reuters au câştigat 2 premii Pulitzer pentru fotografie breaking news, graţie imaginilor percutante care au exemplificat în 2015 criza migranţilor. Anunţul a fost făcut, la New York, de Comitetul care atribuie cea mai prestigioasă recunoaştere jurnalistică din Statele Unite.

Ministrul de finanţe al Marii Britanii, George Osborne, va folosi publicaţia unui analist al Trezoreriei pentru a explica potenţialele consecinţe pentru Marea Britanie a unui vot în favoarea părăsirii Uniunii Europene. Osborne de asemenea plănuieşte să avertizeze despre pericolele economiei britanice în cazul unui vor favorabil ieşirii din UE. Raportul va arăta că Brexitul va cauza daune permanente, nu temporare, din cauza comerţului şi investiţiilor, care vor scădea semnificativ.

Veniturile guvernului vor scădea de asemenea puternic, iar cheltuielile publice precum cele cu sănătatea sau apărarea vor fi tăiate. Un eventual Brexit ar duce la scăderea PIB-ului Marii Britanii cu până la 6%, ceea ce ar face ca fiecare gospodărie să piardă 6.090 de dolari până în 2030.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a pledat pentru depunerea „tuturor eforturilor” în sensul menţinerii armistiţiului în Siria, în contextul reluării confruntărilor în unele zone ale ţării. Ostilităţile s-au reluat în ultimele zile în mai multe zone din Siria, între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate. În acest context, opoziţia din Siria a suspendat participarea la negocierile de pace de la Geneva.

Bilanţul cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade produs în Ecuador sâmbătă noapte a ajuns la 413 răniţi şi peste 2.600 de răniţi. Coasta de vest a Ecuadorului cu ieşire la Oceanul Pacific a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, cele mai afectate oraşe fiind Pedernales şi Portoviejo, unde luni s-au ţinut ceremonii funerare pentru cei care au murit în urma seismului.

În Pedernales, apropiat de epicentrul seismului, circa 400 de persoane ar fi murit. Replici ale cutremurului s-au produs luni seară, dintre care cea mai puternică a avut magnitudinea de 5,1 grade. Stare de urgenţă a fost declarată în şase provincii din ţară. Potrivit autorităţilor, cutremurul a fost urmat de 230 de replici, majoritatea lovind oraşul Pedernales.

Mai multe persoane au murit sau au fot rănite, după ce o explozie s-a produs în centrul capitalei afgane Kabul, a declarat preşedintele afgan, Ashraf Ghani, în ceea ce pare a fi un atac care a vizat sediul principal al forţelor de securitate. Aproximativ 40 de persoane au murit şi peste 200 au fost rănite marţi dimineaţa în capitala afgană Kabul, într-un atac care a vizat sediul forţelor de securitate.

Un chinez a fost condamnat la moarte pentru că ar fi vândut 150.000 de documente clasificate unei organizaţii străine neidentificate, a anunţat, marţi, televiziunea de stat chineză, oferind detalii despre un caz rar menţionat în public. Bărbatul, Huang Yu, un tehnician IT din Sichuan, a lucrat în cadrul unui departament din guvernul chinez care ar fi deţinut secrete de stat, dar ar fi fost concediat din cauză că nu ar fi fost un bun angajat, se arată în raportul prezentat de televiziunea chineză. Înfuriat, bărbatul a luat legătura online cu o „organizaţie de spionaj străină” şi s-a oferit să vândă documentele pe care le obţinuse în timp ce lucrase în cadrul instituţiei de stat, nefiind refuzat.

Moscova şi Alianţa Nord-Atlantică trec printr-o perioadă de „neîncredere totală”, afirmă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, acuzând NATO că menţine obiectivul „confruntării” militare cu Rusia. Dmitri Peskov a făcut aceste declaraţii cu doar o zi înaintea Consiliului NATO – Rusia, prima reuniune de acest fel din ultimii doi ani. Recentele acţiuni ale NATO confirmă că Alianţa Nord-Atlantică nu s-a adaptat condiţiilor moderne, păstrând scopul iniţial – contracararea Federaţiei Ruse şi confruntarea cu Federaţia Rusă

Poliţia spaniolă a arestat un bărbat de origine marocană pe insula Mallorca, fiind suspectat de coordonarea unor posibile atacuri ale reţelei Stat Islamic în Spania şi în alte ţări europene. Bărbatul este acuzat şi că s-ar fi ocupat de recrutarea simpatizanţilor reţelei teroriste care să lupte alături de militanţii islamişti în Irak şi Siria, unde gruparea deţine arii vaste. El ar fi fost responsabil şi de coordonarea posibilelor atacuri care ar fi vizat Spania şi alte ţări europene, se arată în comunicatul Ministerului spaniol de Interne.

Un avion de tip Suhoi SU-35 a fost scos la vânzare pe un site de anunţuri din Republica Moldova la preţul de 85.000 de euro. SU-35 este un avion de luptă multirol proiectat de constructorul rus Suhoi. Avionul este o versiune a tipului Suhoi Su-30 cu fuzelaj, motoare şi avionică modernizate. SU-35 este varianta originală de avion de vânătoare, cu un singur loc. Acesta poate atinge o viteză maximă de 2.390 km/h.

Un nou cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade s-a produs, în oraşul Kumamoto, sudul Japoniei, după ce două seisme au lovit regiunea săptămâna trecută, provocând decesul a 45 de persoane. Alerta de tsunami nu a fost emisă în cazul seismului de marţi din insula Kyushu. O replică având magnitudinea de 5,8 grade s-a produs luni după-amiază. Cele două seisme produse săptămâna trecută au fost urmate de peste 500 de replici.

Reţeaua Stat Islamic (SI) pănuieşte să comită atacuri pe plajele din Europa în această vară, bombe putând fi plasate sub şezlonguri iar atacatorii urmând să fie deghizaţi în vânzători ambulanţi. Agenţia de informaţii secrete din Italia a primit detalii despre planurile teroriştilor de la o sursă credibilă din Africa. Aceasta a anunţat că atacatorii au „planuri concrete” de a se deghiza în refugiaţi şi de a vinde turiştilor băuturi, gustări, accesorii şi tricouri.

Presa germană a informat că SI va trimite atacatori sinucigaşi deghizaţi în vânzători ambulanţi şi că va plasa bombe sub şezlonguri în staţiunile din Spania, Franţa şi Italia. Plajele vizate în mod special includ staţiuni din sudul Franţei, Costa del Sol în Spania şi ambele coaste ale Italiei. Bild a mai informat că planurile implică folosirea de arme automate pe plajele aglomerate, îngroparea unor dispozitive explozive în nisip sub şezlonguri şi comiterea de atacuri sinucigaşe.

SPORT

Florin Gardoş spune că i-a fost dor de fotbal şi de echipa naţională a României. Fundaşul echipei Southampton speră să fie convocat de selecţionerul Anghel Iordănescu în lotul pentru turneul final al Campionatului European din Franţa. Operat în iulie 2015, fundaşul român de la Southampton şi al echipei naţionale a revenit pe terenul de fotbal. Florin Gardoş a jucat 71 de minute în partida echipelor de tineret, Southampton-Norwich, scor 3-2. Schimbat la scorul de 2-1, Florin Gardoş spune că a avut emoţii la primul său meci din 2016.Florin Gardoş a declarat că de săptămâna viitoare este pregătit să joace un meci în Premier League şi speră să fie în lotul echipei naţionale pentru Campionatul European din Franţa.

Gheorghe Hagi nu va mai sta pe banca tehnică a Viitorului cel puţin până la finalul sezonului şi e posibil ca nici din noul campionat să nu o mai facă. Motivul? Fostul lider al Generaţiei de Aur se află în negocieri cu două echipe din străinătate. Este vorba de ruşii de la Rubin Kazan şi de o formaţie din Turcia. Directorul general al Viitorului, Cristian Bivolaru, a vorbit despre discuţiile purtate de Hagi cu formaţia din Rusia şi a dezvăluit că oferta e una „excepţională” din punct de vedere financiar.

Rubin Kazan va sărbători în 2018 60 de ani de la înfiinţare, iar ruşii îşi doresc să formeze o echipă capabilă să cucerească titlul peste două sezoane. Banii nu par a fi o problemă pentru trupa care mai are două titluri în palmares, iar oferta iniţială făcută lui Hagi includea inclusiv investiţii în Academia de fotbal a patronului de la Viitorul.

Sky Sports anunţă astăzi că Jose Mourinho a fost contactat de PSG pentru negocieri în privinţa preluării echipei din această vară. Conoform sursei citate, eliminarea formaţiei franceze din Champions League, după dubla cu Manchester City, l-a determinat pe preşedintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, să ia în calcul înlocuirea lui Laurent Blanc, iar Jose Mourinho a fost contactat prin intermediul agentului Jorge Mendes. Obiectivul declarat al şeicilor care au preluat-o pe PSG este câştigarea Ligii Campionilor, competiţie unde francezii nu au reuşit să depăşească faza sferturilor de finală sub comanda lui Blanc.

Naţionala feminină de gimnastică a încheiat turneul de calificare la JO pe locul 7 (din 8 participante), în condiţiile în care doar primele 4 clasate au câştigat biletul olimpic. Clasament final: 1. Brazilia (226.477), 2. Germania (223.977), 3. Belgia (221.438), 4. Franţa (220.869), 5. Australia (218.428), 6. Elveţia (218.336), 7. România (216.569), 8. Coreea de sud (203.828).

Oficial, este pentru prima oară din 1968 când România nu va avea o echipă în concursul olimpic. Cătălina Ponor şi Diana Bulimar ar fi trebuit să evolueze şi în finala pe aparate de astă-noapte, însă ambele sportive au luat decizia de a nu mai intra în concurs. Ponor, triplă campioană olimpică la Atena, şi-a explicat decizia pe o reţea de socializare şi a dezvăluit că va lua o decizia în privinţa carierei sale.

Lucas Pouille, Paolo Lorenzi, Marco Cecchinato şi Daniel Gimeno-Traver (foto) s-au calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy, de la Bucureşti, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale în valoare de 520.070 de euro. Francezul Lucas Pouille (22 de ani, locul 72 în clasamentul mondial) l-a învins pe sârbul Dujan Lajovic (25 de ani, 67 ATP), scor 6-3, 6-4. Meciul a durat o oră şi 14 minute. Pouille nu şi-a pierdut niciodată serviciul şi a izbutit două break-uri. În optimi, Lucas Pouille îl va întâlni pe croatul Ivo Karlovic (37 de ani, locul 29 ATP), favorit 2 la câştigarea trofeului.

Italianul Paolo Lorenzi (34 de ani, locul 52 ATP), favorit 7 la Bucureşti, a trecut în primul tur de argentinianul Diego Sebastian Schwartzman (23 de ani, 90 ATP), scor 6-3, 6-4. Partida s-a încheiat după o oră şi 26 de minute. Lorenzi a cedat două game-uri pe serviciu, dar a reuşit să câştige de patru ori pe serviciul adversarului. În optimi, Paolo Lorenzi va juca împotriva japonezului Taro Daniel (23 de ani, poziţia a 85-a ATP).

Spaniolul Daniel Gimeno-Traver (30 de ani, locul 125 ATP) a câştigat meciul cu francezul Adrian Mannarino (27 de ani, 75 ATP), scor 3-6, 6-4, 6-4. Partida a durat două ore şi opt minute. Gimeno-Traver a salvat 10 dintre cele 12 şanse de break oferite adversarului şi a reuşit două break-uri. În optimile de finală ale turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, Daniel Gimeno-Traver se va duela cu argentinianul Guido Pella (25 de ani, locul 46 ATP), cap de serie numărul 6.

Italianul Marco Cecchinato (23 de ani, 99 ATP) l-a învins pe cipriotul Marcos Baghdatis (30 de ani, 39 ATP), favoritul 5 al turneului, scor 6-2, 6-4, în o oră şi 14 minute de joc. Cecchinato a produs cea mai mare surpriză de până acum în competiţie şi a arătat un joc foarte solid şi variat. În optimi, Marco Cecchinato va juca împotriva bosniacului Damir Dzumhur (23 de ani, locul 82 ATP).

Espanyol Barcelona o întâlneşte în această seară, de la 21:00, pe Celta Vigo, într-un meci contând pentru etapa 34 din Primera Division. Cu cinci runde înainte de final, trupa lui Gâlcă are un avans de şapte puncte faţă de primul loc retrogradabil, ocupat de Sporting Gijon, cu 29 de puncte, iar tehnicianul român speră într-o victorie care l-ar scăpa aproape definitiv de emoţii din acest punct de vedere.

Noul sistem competiţional al Ligii 1 a generat o serie de proteste din partea competitoarelor, regula combătută de cele mai multe formaţii fiind ce a înjumătăţirii punctelor înainte de intrarea în Play-off, respectiv Play-out. Deşi părerea unanimă e că noul sistem transformă lupta la titlu în una mult mai puternică, cele 10 etape din play-off aducând meciuri extrem de puternice, formaţiile care au avut un parcurs mai bun în sezonul regulat se consideră dezavantajate de înjumătăţirea punctelor. De exemplu, Astra a terminat sezonul regulat cu un avans de 7 puncte faţă de Steaua, însă odată cu intrarea în play-off diferenţa a scăzut la 4 lungimi.

John Isner, cel mai bun tenismen american al momentului, numărul 16 în clasamentul ATP, a anunţat,că nu va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, Brazilia. Isner nu este interesat de competiţia olimpică din Brazilia întrucât nu oferă puncte în clasamentul mondial ATP, spre deosebire de Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. În afara americanului, austriacul Dominic Thiem (locul 15 ATP), unul dintre cei mai talentaţi tineri tenismeni din circuit, a anunţat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio.

Pandurii Târgu-Jiu a învins-o pe Viitorul, scor 2-0, în deplasare, şi s-a apropiat la doar două puncte de locul doi, ocupat de Steaua, iar preşedintele Narcis Răducan spune că echipa sa nu doreşte să aibă doar un rol de „arbitru” în lupta la vârf. Deja calificată în preliminariile Europa League, formaţia gorjeană are şansa să joace în competiţia numărul unu a Europei, Champions League, dacă le va învinge pe Dinamo şi Steaua în următoarele două etape, iar Narcis Răducan speră ca o astfel de performanţă să însemne şi prelungirea contractului lui Edi Iordănescu.

Rămasă cu şanse infime la titlu după înfrângerea cu Astra, scor 0-2, Steaua îşi propune să termine campionatul pe locul doi şi să câştige celelalte trofee puse în joc în acest sezon: Cupa României şi Cupa Ligii. Roş-albaştrii o întâlnesc pe Dinamo, miercuri, de la 21:30, în manşa retur a semifinalelor Cupei României, iar Reghecampf face un apel la jucătorii săi să depăşească dezamăgirea provocată de înfrângerea cu Astra pentru a termina sezonul cu capul sus.

Antrenorul spaniol Michel, adus în vara anului 2015 pentru a-l înlocui pe Marcelo Bielsa a fost demis marţi de către şefii clubului Olympique Marseille, chiar înaintea meciului din semifinalele Cupei Franţei cu Sochaux. Cu doar o zi înaintea meciului din Cupa Franţei cu Sochaux, Olympique Marseille a rămas fără antrenor. Spaniolul Michel a fost demis din funcţia pe care o ocupă din vara lui 2015, chiar dacă la sfârşitul săptămânii trecute, proprietarul clubului , Margarita Louis-Dreyfus îl reconfirmase în funcţie, în ciuda eşecului cu Monaco.

Sezonul Ligii Naţionale de handbal feminin se va încheia la sfârşitul acestui sezon cu câteva partide interesante: HCM Baia Mare – CSM Bucureşti (vineri, ora 18:00), HC Zalău – Corona Braşov (sâmbătă, ora 17:30), Dunărea Brăila – HCM Roman (sâmbătă, ora 17:30), Rapid Bucureşti – SCM Craiova (sâmbătă, ora 15:00) şi Măgura Cisnădie – Unirea Slobozia (sâmbătă, ora 15:00). Primul meci va fi unul al orgoliilor, dacă mai poate fi catalogat astfel, iar celelalte patru partide vor avea ca miză locurile de cupe europene (meciurile de la Zalău şi Brăila) şi evitarea unei retrogradări directe.

Chelsea se apropie de finalul unui sezon dezastruos în care campioana en-titre a Angliei a ratat toate obiectivele şi e clasată pe locul 10 în campionat, cu patru etape înainte de final. Portughezul Jose Mourinho a plătit cu postul său forma slabă din startul sezonului, fiind înlocuit cu Guus Hiddink în iarnă, iar mulţi suporteri ai londonezilor au fost convinşi că „Specialul” a fost „lucrat” de jucătorii lui Chelsea.

Arătat cu degetul drept unul dintre oponenţii lui Mourinho, spaniolul Cesc Fabregas a vorbit acum despre relaţia sa cu tehnicianul portughez şi a precizat că acesta a ajuns în situaţia de a fi demis pentru că a avut „prea multă încredere în jucători”. Starul spaniol spune că păstrează şi acum o relaţie bună cu Mourinho şi regretă că acesta a trebuit să plece de la Chelsea.

Ultimul derby dintre Steaua Bucureşti şi Dinamo din acest sezon se va disputa mâine seară în semifinalele Cupei României iar Jugurtha Hamroun spune că este ultima şansă pentru fotbaliştii antrenaţi de Laurenţiu Reghecampf de a se împăca definitiv cu suporterii. Mijlocaşul echipei Steaua Bucureşti, Jugurtha Hamroun e convins că pentru echipa sa sezonul nu s-a terminat. Mai mult fotbalistul algerian crede că Steaua încă mai poate câştiga titlul.

Autorităţile din Turcia au reţinut, marţi, 38 de persoane pe care le suspectează că au înscenat implicarea clubului Fenrbahce în scandalul pariurilor din 2011. Conform Associated Press, printre persoanele reţinute se află foşti şefi ai poliţiei, avocaţi şi cel puţin un jurnalist. Associated Press anunţă că autorităţile din Turcia au reţinut marţi, în urma unor raiduri efectuate în 28 de oraşe, nu mai puţin de 38 de persoane suspectate că în 2011 ar fi înscenat implicarea clubului Fenerbahce în scandalul pariurilor.

Fotbalistul englez, Lewis Kinsella (foto), a retrogradat cu două echipe în aceeaşi zi, la aceeaşi oră. Kinsella este în acte jucătorul lui Aston Villa, însă a fost împrumutat la Kidderminster. Aston Villa, clubul cu care Kinsella se află sub contract, a retrogradat din Premier League după 28 de ani. Lewis Kinsella, a avut parte de un week-end pe care îl va ţine minte toată viaţa.

Craiova este mai aproape ca niciodată de un titlu de campioană naţională la volei masculin, după ce s-a desprins la 2-0 în finala cu ACS VM Zalău. Formaţia din Bănie a câştigat, luni seara, cu 3:1 (25-18, 25-17, 24-26, 25-22) partida secundă a finalei, scor cu care, de altfel, s-a încheiat şi prima confruntare. Titlul de campioană va fi decernat echipei care va ajunge prima la trei victorii. Următoarele două jocuri sunt programate la Zalău, primul în 25 aprilie, iar al doilea, dacă va mai fi cazul, o zi mai târziu

După câţiva ani de supremaţie a Constanţei în voleiul românesc, SCMU Craiova este gata să preia ştafeta. Luni seara, în Sala Polivalentă din Capitală, echipa pregătită de Dănuţ Pascu a făcut o partidă destul de solidă, singurele probleme apărând în setul 3, adjudecat de altfel de adversari. Dar chiar şi în acest „act”, Craiova a avut forţa să refacă handicapuri de câte 4 puncte, aşa cum s-a întâmplat de la 12-16 la 16-16 şi de la 17-21 la 23-22. În celelalte 3 seturi, gazdele au avut controlul total, graţie în primul rând unui joc foarte bun la blocaj.

În această perioadă, la Teatrul „Crucible” din Sheffield se desfăşoară o nouă ediţie a Campionatului Mondial de snooker, unul dintre cele mai umărite evenimente sportive de pe mapamond. Interesul este major şi în acest an, în condiţiile în care la start s-a aliniat şi Ronnie O’Sullivan. Englezul a debutat cu o victorie la Campionatul Mondial, 10-7 cu David Gilbert, dar şi cu o decizie care a stârnit reacţii după joc. Cvintuplul campion mondial a refuzat să stea de vorbă cu mass-media după debutul său la „Crucible”. Astfel, World Snooker a deschis o acţiune disciplinară împotriva charistamicului personaj şi l-ar putea sancţiona cu 500 de lire sterline. Forul mondial a declarat că toţi jucătorii au responsabilitatea de a sta de vorbă cu mass-media, în special pentru fanii lor.

PROGNOZA METEO
19 Aprilie 2016

Vremea va deveni instabilã și se va rãci în toatã țara, astfel încât valorile termice diurne se vor apropia de mediile multianuale ale acestei date. Temperaturile maxime se vor situa între 13…14 grade în Moldova și estul Transilvaniei și 24…25 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade. Vor fi înnorãri temporar accentuate și ploi pe arii extinse, mai ales averse, însoțite de descãrcãri electrice, la început în Banat, Oltenia, Transilvania și Moldova, apoi îndeosebi în jumãtatea de sud-est a țãrii. Cantitãțile de apã vor depãși local 20 l/mp și izolat, mai ales în sud, sud-est și zona de munte, 30…40 l/mp. Vor fi condiții de grindinã. Spre sfârșitul intervalului, în zona înaltã de munte, vor fi precipitații mixte. Vântul va prezenta intensificãri la munte, iar temporar și în restul teritoriului.

Bucuresti

Vremea se va rãci accentuat fațã de ziua precedentã și va deveni instabilã. Cerul va prezenta înnorãri, mai accentuate dupã-amiaza și noaptea, când se vor semnala averse, moderate cantitativ, însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 11 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *