Stiri pe scurt 18 Februarie 2017

loading...

Stiri pe scurt 18 Februarie 2017

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  18 Februarie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 18 februarie. In anul 1941, pentru a asigura ordinea tulburată de rebeliunea legionară din ianuarie 1941, generalul Ion Antonescu a iniţiat un Decret prin care instituţiile şi întreprinderile mai importante din ţară au fost militarizate, indiferent dacă erau proprietate de stat sau privată.

Mircea Negulescu şi-a depus demisia din magistratură. Decizia procurorului vine ca urmare a cererii Inspecţiei Judiciare de suspendare a acestuia din magistratură pe parcursul cercetării disciplinare demarate în urma unei autosesizări a inspectorilor. Pe rolul Inspecţiei sunt şi alte sesizări care îl vizează pe magistrat făcute de Secţia pentru procurori, procurorul general al României şi de o persoană fizică. Secţia pentru procurori a CSM a decis să admită cererea lui Mircea Negulescu de încetare a activităţii în cadrul DNA Ploieşti şi a dispus continuarea activităţii acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Primăria Capitalei anunţă că se vor crea noi benzi unice destinate transportului în comun, prima urmând să fie implementată pe traseul care leagă Piaţa Presei Libere de Piaţa Dorobanţi. După ce noile trasee vor fi aprobate de comisie şi vor primi avizul Brigăzii Rutiere, Administraţia Străzilor Bucureşti va implementa benzile unice pentru transportul public. La nivelul Municipiului Bucureşti sunt în analiza alte 29 de trasee pe care ar putea fi trasate benzi unice pentru autobuz şi troleibuz şi 11 trasee pe care s-ar putea implementa cale unică de rulare pentru tramvai”, transmite Primăria Capitalei printr-un comunicat de presă.

Femeia aflată la volanul maşinii care se îndrepta spre Craiova a pierdut controlul din cauza vitezei şi a intrat în coliziune cu un microbuz plin de muncitori. Tânăra în vârstă de 28 de ani din Popeşti Leordeni a rămas încarcerată în urma impactului dintre maşina pe care o conducea şi microbuz. A fost scoasă de pompieri dintre fiarele contorsionate, resuscitată 11 minute, readusă la viaţă şi transportată de urgenţă la spital, cu un echipaj de terapie intensivă mobilă. Medicii au operat-o, dar eforturile acestor au fost în zadar, tânăra a murit. La Spitalul Judeţean Argeş au mai ajuns nouă persoane rănite. Accidentul a avut loc, pe DN 65, între Piteşti şi Slatina.

La Târgului de Turism se pot achiziţiona la preţ redus pachete de servicii pentru sezonul estival. Tarifele variază de la 440 de lei/persoană la Eforie Nord, până la o 1.200 de euro pentru o vacanţă în Tenerife. Reducerile pentru pachetele de servicii achiziţionat pe durata Târgului de Turism, eveniment organizat la Romexpo, în perioada 16-18 februarie, ajung până la 50%. Astfel, preţurile programelor pentru vacanţele de vară încep de la 440 de lei/persoană pentru cinci nopţi de cazare într-un hotel de patru stele de la Eforie Nord şi pot ajunge până la 980 de euro/persoană pentru cinci nopţi de cazare cu mic dejun, la un hotel de cinci stele din Marbella, Spania.

Agenţiile de turism se întrec în oferte, care de care mai atractive, sperând ca în perioada târgului să-şi majoreze substantial vânzările. Aşa se face că, în afara reducerilor pentru înscrieri timpurii, se mai adaugă un discount pe durata evenimentului organizat la Romexpo. Astfel, un sejur de cinci nopţi, la un hotel de patru stele din Mamaia costă de la 565 de lei/persoană, 477 de lei la Neptun (trei stele) şi 440 de lei la Eforie Nord (patru stele) prin TUI TravelCenter.

Cei are doresc să călătorească în străinătate cu avionul există o multitudine de opţiuni pentru cursele charter. De exemplu, aceeaşi agenţie de turism comercializează pachete turistice în insulele greceşti la tarife începând cu 375 de euro/persoană, şapte nopţi de cazare un la hotel de trei stele. O noutate este charterul către Gran Canaria, tarife începând cu 619 de euro/persoană (şapte nopţi cazare la hotel de trei stele, bilet de avion, transferuri la faţa locului şi asistenţa turistică pe toată perioada sejurului). Iar, în Turcia, tarife începând de la 429 de euro/persoană pentru şapte nopţi de cazare la un hotel de patru stele, în regim All inclusive, plus bilet de avion.

O reducere prea mare faţă de cât practică celelalte agenţii de voiaj, dar şi plata integrală a unei excursii care este organizată peste câteva luni sunt câteva din semnalele de alarmă la care turiştii trebuie să fie atenţi. Cosmin Marinof susţine că, în dorinţa de a atrage clientela, multe agenţii de voiaj oferă reduceri mari, dar ulterior cer în plus bani pentru taxe de aeroport sau alte servicii, preţul excursiei dublându-se.

Reprezentantul TUI spune că este bine să verificăm unde are sediul agenţia de turism ş ice informaţii au apărut pe internet despre aceasta. Sfatul acestuia: “Citiţi cu atenţie contractul cu agenţia de turism, verificaţi dacă aceasta are licenţă şi asigurare valabilă în caz de insolvenţă şi nu în ultimul rând obţineţi contractual şi bonul de comandă, în momentul în care aţi făcut rezervarea. Bonul fiscal nu este suficient, acesta fiind doar un rezumat al comenzii”.

OMV Petrom anticipează un nivel mediu anual al investiţiilor de circa un miliard de euro în următorii cinci ani, precum şi o rată de înlocuire a rezervelor de 100%, în aceeaşi perioadă, conform „Strategiei Actualizate 2021+. Unul dintre cei mai importanţi piloni de creştere în România este proiectul Neptun Deep, precizează documentul. Dacă dezvoltarea comercială se va dovedi a fi viabilă, decizia finală de investiţie este aşteptată în 2018, iar prima producţie ar putea demară în 2021 – 2022. În afară de Neptun, mai multe proiecte onshore de mare adâncime în România şi offshore în ape de mică adâncime vor oferi oportunităţi de dezvoltare în următorii ani.

În segmentul Downstream, programele începute pentru a maximiza disponibilitatea şi rată de utilizare a rafinăriei Petrobrazi şi a centralei electrice Brazi vor fi continuate, iar în retail creşterea volumului de vânzări cu amănuntul la nivel de benzinărie va contribui la îmbunătăţirea competitivităţii. În Downstream Oil, proiectul Poli-combustibili urmăreşte creşterea producţiei de compuşi cu valoare adăugată ridicată şi o structură mai flexibilă a producţiei începând cu 2019. Modernizarea reţelei de depozite carburanţi se va finaliza în 2018, conducând la o eficientă mai ridicată a operaţiunilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitaţii şi depuneri de polei, avertizând cu privire la depunerea unui strat nou consistent de zăpadă în zona de munte. Alerta meteo este valabilă începând de sâmbătă, ora 23.00, până luni, la ora 10.00. În intervalul 18 februarie, ora 23.00 – 20 februarie, ora 10.00, „vor fi precipitaţii în jumătatea de sud a ţării şi local în centru şi nord-est. În sud-vest cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat, mai ales la munte, 25…30 l/mp.

Ministrul Sănătăţii, Florin Bodog, a declarat, la Vălenii de Munte, judeţul Prahova, că producătorul vaccinului împotriva hepatitei nu are „actele în regulă” şi că intenţionează să introducă în schema de vaccinare, pentru toţi copiii din România, vaccinul pneumococic. Florin Bodog a declarat, la Vălenii de Munte, în judeţul Prahova, unde a participat la deschiderea secţiei de Reumatologie a Spitalului Orăşenesc Vălenii de Munte, că, în privinţa vaccinului pentru hepatită „este problemă cu producătorul”.

Procedura de editare genetică ar putea fi permisă în viitor pentru evitarea trasmiterii ereditare a bolilor grave. Conform celor două instituţii ştiinţifice prestigioase din Statele Unite ale Americii, embrionii umani, spermatozoizii şi ovulele ar putea fi modificate genetic pentru eliminarea genelor care provoacă boli grave. Raportul realizat de National Academy of Science şi National Academy of Medicine din Statele Unite ale Americii susţine că procedura este „extrem de iligioasă” deoarece orice modificare genetică este preluată de viitoarele generaţii.

Cercetătorii susţin că sunt necesare mai multe teste clinice înainte ca terapia să fie aplicată pe oameni. Dar dacă procedura va fi considerată sigură şi eficientă, aceasta va fi utilizată în vitor în cazuri excepţionale. Conform raportului modificarea embrionilor, a spermatozoizilor şi a ovulelor va fi utilizată doar în cazul afecţiunilor grave când nu mai există o altă alternativă. În cadrul unui studiu publicat în revista Nature Cummunications, experţii de la Universitatea Washington din Seattle au utilizat modificarea genetică pentru a îndepărta genele responsabile pentru distrofia musculară la şoarecii adulţi.

Doi dintre cei trei supravieţuitori Pink Floyd au părut deschişi la ideea de a se reuni pentru un live la festivalul britanic Glastonbury (21-25 iunie a.c.). Între membrii trupei au tot fost tensiuni de-a lungul timpului, David Gilmour declarând de curând că grupul şi-a încetat activitatea. Ultimul album Pink Floyd a apărut în noiembrie 2014, fără aportul lui Roger Waters. Cu toate acestea, Waters şi bateristul Nick Mason au apărut împreună joi, 16 februarie, la o conferinţă de presă la Londra, unde au făcut publică o declaraţie comună ca urmare a plasării în detenţie de către forţele israeliene a unui grup de activiste care încercau să ajungă în Fâşia Gaza.

În jur de 300-400 de imigranţi, majoritatea minori neînsoţiţi, s-au reîntors în portul Calais, din nordul Franţei, în ultimele săptămâni, cu speranţa de a ajunge în Marea Britanie, conform organizaţiilor non-guvernamentale. Franţa a evacuat peste 6.000 de imigranţi, ce au plecat din statele de origine din cauza sărăciei şi războaielor, mutându-i pe aceştia în centre pentru refugiaţi din întreaga ţară. Imigranţi din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa au traversat portul francez în număr mare în ultimii ani, în încercarea de a ajunge în Marea Britanie, cu ajutorul camioanelor şi trenurilor, sau chiar mergând pe jos de-a lungul Canalului Mânecii.

Mai multe obiecte care au aparţinut lui Adolf Hitler vor fi scoase, vineri, la licitaţie, în localitatea Chesapeake City (Maryland, USA). Casa de licitaţii Alexander Historical Auctions a anunţat că, printre obiectele scoase la licitaţie, se găseşte şi unul dintre telefoanele lui Hitler. Aparatul, de culoare roşie, este fabricat de Siemens şi are gravate zvastica şi numele Führerului. Preţul de vânzare estimat este de 200.000-300.000 de dolari. Aparatul a fost luat din bunkerul de la Berlin, la câteva zile după terminarea războiului, de un ofiţer britanic şi a fost oferit casei de licitaţii de către fiul acestuia.

Mehmet Gormez, preşedintele Directoratului turc pentru Afaceri Religioase, a respins acuzaţiile în privinţa celor patru imami ce ar fi întreprins activităţi de spionaj în Germania, denunţând raziile asupra locuinţelor clericilor, care ar fi fost motivate politic. Acesta a recunoscut însă că unii dintre aceşti imami şi-au ”depăşit autoritatea” şi au fost chemaţi să revină în Turcia. Poliţia germană a efectuat razii la locuinţele a patru imami suspectaţi că ar fi întreprins activităţi de spionaj pentru Guvernul turc împotriva susţinătorilor clericului Fetullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi organizat tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

O cină la lumina lumânărilor la un hotel de lux din Berlin, între Angela Merkel şi Justin Trudeau, aflat în vizită oficială în Germania, a provocat un nou val de comentarii privind şarmul premierului Canadei şi efectul pe care îl are asupra interlocutorilor săi. Efectul pe care Trudeau îl are asupra interlocutorilor săi n-a rămas neobservat, modul în care aceşta este primit şi privit oriunde merge a provocat valuri de comentarii pe reţele de socializare.

Recent Trudeau şi-a impresionat audienţa, la Institutul de Fizică Teoretică din Waterloo, când un jurnalist i-a cerut în glumă premierului canadian să explice cum funcţionează computerele cuantice. Justin Trudeau a explicat care este diferenţa dintre computerele binare care merg pe programarea clasică 0-1 şi potenţialul unui computer cuantic, care permite simultaneitatea între particulă şi undă şi care fac ca posibilităţile de stocare şi procesare să fie mult mai complexe.

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a criticat apelurile fostului premier Tony Blair împotriva Brexit, acuzându-l că ofensează „inteligenţa” alegătorilor britanici, în timp ce premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, a atras atenţia că ar putea pleda pentru independenţa faţă de Marea Britanie. Fostul premier laburist Tony Blair a declarat vineri că „misiunea” sa este să îi convingă pe britanici să se revolte împotriva ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Blair a argumentat că cetăţenii au votat la limită în favoarea Brexit „fără a şti exact ce înseamnă acest lucru”. Însă ministrul de Externe, populistul eurosceptic Boris Johnson, l-a acuzat pe Tony Blair că ofensează „inteligenţa” alegătorilor britanici.

Coreea de Nord a transmis un avertisment Malaysiei, acuzând-o că ar complota împotriva sa, în contextul arestării celui de-al patrulea suspect în cazul asasinării lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un. Poliţia malaysiană a anunţat arestarea unui nord-coreean, Ri Jong Chol, în vârstă de 46 de ani, în investigaţia privind asasinarea lui Kim Jong-Nam. Este al patrulea suspect arestat în acaest caz, ceilalţi având documente din Vietnam, Indonezia şi Malaysia. Regimul stalinist de la Phenian pare să încerce să blocheze investigaţia din Malaysia, refuzând autopsia corpului lui Kim Jong-Nam şi cerând repatrierea acestuia.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a constatat că există o „problemă” cu valoarea euro, observând că Banca Centrală Europeană are politici destinate unor state mai slabe din zona uniunii monetare, în ceea ce este o reacţie la criticile SUA că Berlinul ar profita de un euro depreciat. Şeful Executivului Germaniei a făcut aceste declaraţii în prezenţa vicepreşedintelui Statelor Unite, Mike Pence, aflat la conferinţă, după acuzaţiile unui consilier al preşedintelui Donald Trump că Berlinul ar profita de un euro depreciat.

Statele Unite vor rămâne cel mai puternic aliat al Europei, a dat asigurări vicepreşedintele american, Michael Pence, în discursul rostit la Conferinţa penru Securitate desfăşurată în oraşul german Munchen. Mike Pence a subliniat că Washingtonul va respecta angajamentele în cadrul NATO, chiar dacă va căuta noi modalităţi de cooperare cu Moscova. Vicepreşedintele Statelor Unite a reiterat apelul adresat statelor membre NATO de a suplimenta contribuţiile pentru apărarea comună. Pence a cerut Rusiei să contribuie la detensionarea conflictului din estul Ucrainei şi să aplice în totalitate Acordul Minsk.

SPORT

Florin Andone este dorit cu insistenţă în Serie A. Dacă în această vară s-a vorbit despre interesul celor de la Fiorentina pentru atacantul român, acum apare pe lista pretendenţilor şi cei de la Lazio. Vârful lui Deportivo se află pe lista echipei la care evoluează şi Ştefan Radu, mutarea urmând a se face la finalul sezonului. Informaţia este oferită şi de Corriere dello Sport care notează că Igli Tare, directorul sportiv al lui Lazio, a fost cel care l-a remarcat pe român. Conform jurnaliştilor din Italia, în negocierile dintre Lazio şi Deportivo ar putea fi inclus şi mijlocaşul Luis Alberto care şi-a manifestat dorinţa de a reveni în fotbalul spaniol. Florin Andone a fost adus de Deportivo în vara anului 2016 pentru 4,7 milioane de euro, sumă de transfer record pentru clubul din Spania în ultimii nouă ani. În cele 21 de meciuri jucate pentru Deportivo în campionat, Andone a marcat 7 goluri.

Dinamo s-a despărţit de Ioan Andone şi l-a numit pe Cosmin Contra. Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al LPF, este de părere că oamenii din conducerea clubului din „Ştefan cel Mare” nu au luat cea mai bună decizie. În opinia lui Dragomir, Contra nu va putea reuşi cu mult mai mult decât a izbutit Andone, iar Dinamo va rata play-off-ul în acest sezon. De vină pentru această situaţie sunt conducătorii clubului care au permis plecările unor fotbalişti importanţi în această iarnă. După 23 de meciuri, Dinamo se află pe locul şase – ultima poziţie de play-off – cu 32 de puncte. Acelaşi număr de puncte îl are şi Astra, care ocupă locul 7, cu menţiunea că giurgiuvenii au un meci mai puţin jucat.

Ilie Stan nu a fost demis de la ASA Târgu-Mureş. Conducerea clubului ardelean a postat în urmă cu câteva momente un comunicat de presă pe site-ul oficial prin care îşi manifestă sprijinul pentru actualul tehnician. In acelaşi timp, conducerea ASA i-a pus şi o condiţie lui Ilie Stan: în interviurile de la finalul partidelor să nu mai facă nicio referire la situaţia financiară sau contractuală. ASA Târgu-Mureş a pierdut meciul cu CFR Cluj, scor 0-2, şi se află pe ultima poziţie a clasamentului cu 10 puncte.

Helle Thomsen, selecţionerul Olandei, are prima şansă pentru a prelua din vară banca tehnică a echipei CSM Bucureşti. Bogdan Vasiliu, şeful secţiei de handbal al clubului, a confirmat negocierile la ”Săptămâna de Handbal”. În cazul în care Helle Thomsen va refuza oferta, CSM Bucureşti mai are două opţiuni. În acest moment, şansele ca antrenoarea daneză să preia campioana României sunt în jur de 75%, iar un răspuns final ar putea veni până la sfârşitul săptămânii viitoare.

In vârstă de 46 de ani, Helle Thomsen a antrenat 4 ani echipa FC Midtjylland, cu care a ajuns până în turneul Final 4 la ediţia din 2014. De asemenea, cu Isabelle Gullden şi Linnea Torstensson eleve, antrenoarea daneză a cucerit bronzul cu Suedia la Campionatul European din 2014. Din septembrie 2016, Helle Thomsen a prelaut naţionala Olandei, iar treiluni distanţă a devenit vicecampioană europeană.

Nicolae Stanciu a fost ţinut pe bancă la Anderlecht, în ultimul timp, de Rene Weiler, dar odată introdus pe teren cel mai scump transfer din istoria campionatului belgian a arătat de ce e în stare. Internaţionalul român a dat două pase decisive, în meciul din Europa League, împotriva celor de la Zenit, scor 2-0. După ce Stanciu şi Chipciu au fost transferaţi, în vara anului 2016, au urmat Răzvan Marin (Standard Liege) şi Dorin Rotariu (FC Brugge), iar Nicolae şi-a exprimat entuziasmul pentru transferurile celor doi.

Ionuţ Larie, fundaşul echipei CFR Cluj, a declarat după victoria, scor 2-0, cu ASA Târgu Mureş, că nu se pune vorba de un transfer la Steaua, chiar dacă oficialii vicecampioanei şi-au manifestat interesul pentru transferul jucătorului în vârstă de 29 de ani. În urma acestui rezultat, CFR se află pe poziţia a cincea, cu 37 de puncte. ASA Târgu Mureş ocupă ultimul loc, cu 10 puncte.

Dorin Rotariu, mijlocaşul echipei Club Brugge, a evoluat timp de 79 de minute, în partida câştigată de echipa sa, scor 2-1, pe terenul lui Westerlo şi a declarat că se simte perfect la noul său club, la care a ajuns în această iarnă, în schimbul a 2,2 milioane de euro. Atacantul congolez Silvere Ganvoula a deschis scorul pentru Westerlo, în minutul 16, dar Hans Vanaken a marcat de două ori în repriza secundă, în minutele 72 şi 83, şi a adus cea de-a 17-a victorie stagională pentru Club Brugge. Dorin Rotariu a mai spus că nu se aştepta să aibă parte de o asemenea primire la clubul belgian. Mai mult, mijlocaşul transferat de la Dinamo a dezvăluit că obiectivul echipei sale este câştigarea campionatului.

Barcelona încearcă să realizeze o achiziţie pe care presa engleză o consideră a fi cel puţin bizară. Luis Enrique îl doreşte pe Juanfran, un fundaş în vârstă de 28 de ani. Juanfran a fost achiziţionat de Watford în 2015, dar nu a jucat nici măcar un meci pentru gruparea engleză. Imediat ce a fost transferat, Junfran a fost împrumutat la Deportivo LaCoruna, echipă pentru care a marcat şi două goluri în cele 90 de minute jucate. Catalanii îl vor pe Juanfran după ce Aleix Vidal s-a accidentat extrem de grav în meciul cu Alaves şi va fi indisponibil pentru o perioadă îndelungată.

Aventura lui Rivaldinho, în România, a început cu stângul, după ce brazilianul şi-a pierdut portofelul în care se aflau două paşapoarte şi documentele personale, iar acum fiul marelui fotbalist Rivaldo oferă o recompensă celor care îi vor restitui cele necesare. Noul fotbalist al lui Dinamo şi-a pierdut portofelul, în faţa Mall-ului Băneasa, iar în ultimă instanţă Rivaldinho a apelat la posibilitatea unei recompense. 400 de euro oferă brazilianul pentru documentele sale. La fel ca la prima postare de pe pagina sa de facebook, brazilianul şi-a făcut public şi numărul său de telefon. Rivaldinho a evoluat de-a lungul carierei la: Mogi Mirim, Corinthians U17, Boavista, Piracicaba, Sport Club International B şi Paysandu.

Gabriel Jesus a suferit o accidentare gravă în meciul de luni, 13 februarie, împotriva formaţiei Bournemouth, meci câştigat de echipa lui Pep Guardiola cu scorul de 2-0. Brazilianul acuza dureri la gleznă şi a fost schimbat după doar 15 minute, iar în locul acestuia a intrat Sergio Aguero. Atacantul de 20 de ani a fost operat joi, după ce verdictul a fost fractură de metatarsian la piciorul drept, iar acesta a fost operat în Barcelona, de unul dintre doctorii de încredere ai lui Pep Guardiola. Tânărul jucător a avut un start foarte bun la Manchester City, unde a marcat trei goluri în doar 5 apariţii. Acesta a fost cumpărat în vară de la Palmeiras, dar a mai rămas la formaţia braziliană până în iarnă, iar conducerea de la City a plătit pentru acesta nu mai puţin de 32 de milioane de euro. Jesus are contract cu Manchester City până în vara anului 2021.

Bastia şi AS Monaco au terminat la egalitate, scor 1-1, într-un meci din cadrul etapei a 26-a din Ligue I. Monaco nu a reuşit să se desprindă la şase puncte de Paris Saint Germain şi a încheiat doar la egalitate pe terenul penultimei clasate, Bastia. Gazdele au deschis scorul în minutul 19, pri Sadio Diallo, în urma unei lovituri de colţ. Liderul din Ligue I a restabilit egalitatea, la şapte minute după pauză, prin Bernardo Silva, iar până la final echipa antrenată de Leonardo Jardim a căutat să marcheze şi golului al doilea, însă portarul lui Bastia, Leca, a fost în zi de graţie. S-a terminat 1-1, iar AS Monaco are un avans de patru puncte faţa de PSG, în fruntea clasamentului, dar parizienii au un meci mai puţin disputat, partida cu Toulouse. Pentru AS Monaco, urmează meciul din optimile Ligii Campionilor, cu Manchester City.

FC Voluntari – Gaz Metan Mediaş, este prima partidă a zilei în Liga 1. Niciuna dintre cele două formaţii nu a câştigat vreun meci în acest an calendaristic. Metan şi-a primit punctele de la TAS şi se află acum pe locul 4, cu 38 de puncte. O victorie i-ar ajuta pe ardeleni să-şi consolideze poziţia din play-off. De partea cealaltă, FC Voluntari are 26 de puncte şi ocupă locul 10 ceea ce înseamnă că trupa lui Florin Marin mai are doar şanse teoretice pentru a accede în grupul primelor şase, dar este şi scapată de emoţii în ceea ce priveşte lupta din subsolul clasamentului. În tur, Gaz Metan Mediaş a câştigat pe teren propriu cu 1-0. Unica reuşită a meciului a fost semnată de Mircea Axente în minutul 52.

Mii de suporteri din Chile au organizat un protest pentru a cere plecarea compatriotului lor, Alexis Sanchez, de la Arsenal. Pe data de 1 martie, mai mult de 5000 de suporteri ar ieşi să protesteze pe străzile din Santiago, capitala statului Chile, potrivit jurnaliştilor de la Independent. Evenimentul a fost creat după meciul din Liga Campionilor în care Arsenal a fost învinsă de Bayern Munchen, scor 5-1. Suporterii sunt neumultumiţi, deoarece sunt de părere că Alexis Sanchez îşi iroseşte cariera la echipa antrenată de Arsene Wenger şi că este singurul care trage echipa după el. Tot aceştia susţin faptul că nu îşi doresc să revină la Barcelona, ci doar să joace într-o echipă unde se află alţi 10 jucători, nu doar el.

Jucătorul în vârstă de 29 de ani are contract cu formaţia londoneză până în vara anului 2018, însă acesta nu arată interes pentru prelungirea înţelegerii şi ar putea părăsi echipa, însă acesta nu duce lipsă de oferte. Mai multe cluburi puternice ale Europei precum Inter Milano, Juventus sau Chelsea sunt interesate de jucătorul sud-american. Sanchez a venit la Arsenal în 2014, de la Barcelona, în schimbul sumei de 30 de milioane de euro. A reuşit să joace 126 de partide şi să marcheze nu mai puţin de 62 de goluri în toate competiţiile pentru Arsenal. Valoarea de piaţă a jucătorului este estimată la 55 de milioane de euro.

Antrenorul echipei CSM Poli Iaşi, Eugen Neagoe, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că nu se gândeşte decât la victorie în meciul cu ACS Poli, din deplasare, programat să se desfăşorare luni, de la ora 18:00. Neagoe spune că elevii săi sunt pregătiţi pentru jocul cu timişorenii şi speră ca aceştia să fie concentraţi, pentru a nu avea surprize în faţa unui adversar incomod. Înaintea desfăşurării etapei a 24-a a Ligii 1, ACS Poli se află pe penultimul loc, 13, cu 10 puncte, tot atâtea câte are şi „lanterna roşie” ASA Târgu Mureş, iar CSM Poli Iaşi e pe locul 9, cu 26 de puncte. Cu o victorie, ieşenii îşi menţin speranţele la accederea în play-off.

Formaţia Real Betis a pierdut,în deplasare, cu Granada, cu scorul de 4-1, în etapa a 23-a din campionatul Spaniei. La oaspeţi, fundaşul Alin Toşca a fost integralist, la al treilea său meci în La Liga. Mehdi Carcela-Gonzalez (minutul 18), Adrian Ramos (minutetele 28 şi 64) şi Andreas Pereira (minutul 33) au marcat golurile formaţiei gazdă, în timp ce unicul gol al oaspeţilor a fost înscris de Petros, cu un sfert de oră înainte de final. În minutul 66, Nahuel Leiva şi Andreas Pereira, de la Real Betis, respectiv Granada, au fost eliminaţi, din cauza unui conflict.

PROGNOZA METEO
18 Februarie 2017

Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, cu cele mai scãzute valori în nordul Moldovei, iar cele minime se vor situa între -6 și 3 grade. Cerul va fi temporar noros și vor cãdea precipitații, în general slabe, ziua – pe arii restrânse, mai ales în regiunile centrale și de nord, iar noaptea în sud-vest, local în sud și în centru și izolat în restul teritoriului. În jumãtatea de nord a Moldovei, la munte, zona deluroasã a Banatului, Olteniei și Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar în celelalte zone va fi mai ales lapovițã și ploaie. Se va forma polei, izolat la începutul intervalului și local în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea, izolat, se va semnala ceațã.

Bucuresti

Cerul va fi temporar noros, iar spre sfârșitul nopții vor fi posibile precipitații mixte și depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 6…7 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade. Dimineața vor fi condiții de ceațã.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *