Stiri pe scurt 18 Februarie 2016

Stiri pe scurt  18  Februarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt   18  Februarie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 18 februarie. In anul 1516,s-a născut regina Maria Tudor (Maria I), regină a Angliei şi a Irlandei (1553-1558); cruzimea de care a dat dovadă în persecuţiile împotriva protestanţilor i-a atras denumirea de „Maria sângeroasă. (m. 17 noiembrie 1558).

Eliberarea de către primării a adeverinţelor necesare fermierilor pentru obţinerea subvenţiilor nu va mai fi condiţionată de lipsa datoriilor la bugetul local. Agrostar a cerut şi a obţinut de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) completarea prevederilor Ordinului în sensul că „eliberarea adeverinţei nu poate fi condiţionată de existenţa datoriilor la bugetul local”. Totodată, federaţia a obţinut şi eliberarea gratuită de către medicii veterinari a adeverinţelor pentru crescătorii de animale.

Reprezentanţii Agrostar, Proagro şi Lapar s-au întâlnit, cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii, scopul fiind acela ca aceste organizaţii, membre în cadrul Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Agriculturii, să îşi poată spune punctul de vedere asupra modificarilor Ordinului 619/2015, modificări iniţiate de către Ministerul Agriculturii. Întâlnirea a venit ca urmare a faptului că, în cadrul Comisiei de Dialog social de luni, cele trei organizaţii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că nu au fost consultate anterior punerii pe ordinea de zi a comisiei a propunerilor de modificare a ordinului.

La Consiliul European din 18-19 februarie de la Bruxelles preşedintele Klaus Iohannis va susţine că România nu acceptă restricţionarea liberei circulaţii sau discriminarea cetăţenilor români pe tema beneficiilor sociale, în negocierile pe tema Brexit. Preşedintele a mai spus că pe tema beneficiilor sociale nu trebuie să apară ”distorsiuni, discriminări”, însă a precizat că Uniunea Europeană nu este „o uniune socială”. El a subliniat că România este de acord cu trei propuneri, guvernanţă, piaţa digitală şi competitivitate, însă ultimul capitol, care este despre libertatea de mişcare şi beneficii sociale, este încă deschis negocierilor. Iohannis a precizat că este important ca orice regulă nouă să nu fie aplicată retroactiv.

Companiile din Marea Britanie vor să investească în sectorul energetic românesc, acesta având multe avantaje importante în comparaţie cu cel al ţărilor vecine, precum diversitatea surselor de producţie. Brummell a afirmat că România şi Marea Britanie au multe în comun în ceea ce priveşte energia. Acesta consideră că punctul forte al României constă în diversitatea surselor de producţie a energiei, hidro, cărbune, petrol şi gaze, energie nucleară şi regenerabilă.

Tudor Daniel George, fost vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, este audiat, la sediu DNA, într-un dosar în care este suspectat că a primit bani pentru a măslui rezultatele unui control la o companie de asigurări. Fostul vicepreşedinte ASF mai are un dosar penal încă din 2014, atunci când procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Daniel George Tudor, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice. Procurorii au arătat că există indicii temeinice potrivit cărora: În perioada mai – iunie 2013, inculpaţii Carabulea Ilie, Mîrzac Marian, Mustăţea Radu, împreună cu alte persoane, au constituit o asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

OMV Petrom (SNP) a înregistrat anul trecut o pierdere de 690 de milioane de lei, comparativ cu profit de 2,1 miliarde de lei în anul 2014, primul rezultat negativ de la privatizarea din 2004, iar conducerea şi-a anunţat intenţia de a a nu propune distribuirea de dividende. Viitorul OMV se află în Iran şi Rusia, întrucât declinul preţului petrolului afectează profitabilitatea exploatărilor mai scumpe pe care le deţine în Marea Nordului. OMV a redus dividendul pentru acţionari cu 20%, la 1 euro pe acţiune, după ce profitul din trimestrul al patrulea a scăzut cu aproape jumătate, la 180 milioane de euro, potrivit Bloomberg.

Guvernul reunit în şedinţa săptămânala discută aplicarea votului prn corespondenţă, aprobarea unui sprijin financiar pentru producătorii agricoli, modificarea Statutului poliţistului, dar de pe ordinea de zi lipseşte OUG care reglementează doctoratele. Pe ordinea de zi a şedinţei săptămânale de Guvern se află un proiect de hotărâre pentru aplicarea dispoziţiilor Legii 288/2015 privind votul prin corespondenţă, precum şi modificarea Legii 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Premierul Dacian Cioloş îşi apără poziţia în cazul Intact pe Facebook, afirmând că a apărat legea ”în faţa celor care au vrut doar spectacol”, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis este confruntat cu un val de opinii critice pe aceeaşi temă pe pagina sa de pe reţeaua de socializare. El a arătat că acţiunea ANAF ”poate fi eficientă şi respectată şi fără să creeze panică sau teamă, arătând respect şi fermitate faţă de cei pe care îi controlează”. ”Scopul, în aplicarea legii, nu este de a închide firma, ci de a rezolva problema legală (care, în acest caz, este recuperarea imobilului)”.

Mai mulţi părinţi ai copiilor diagnosticaţi cu sindromul hemolitic-uremic din Argeş intenţionează să dea în judecată statul, bunicul celui de-al treilea copil care a murit, Alexandru Anghel, declarând că părinţii se vor constitui într-o asociaţie. Între timp, trupul copilaşului a ajuns acasă, la Piteşti, înmormîntarea urmând să aibă loc joi.

Numărul total de infecţii respiratorii acute la nivel naţional în săptămâna 8 – 14 februarie a fost de 91.244, iar numărul de cazuri de gripă a fost de 319. La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 91.244, cu 11,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (103.306) şi apropiat de cel înregistrat în săptămâna precedentă (91.127).

O explozie urmată de un incendiu a avut loc, într-un apartament din Cluj-Napoca, o persoană fiind rănită şi transportată la spital cu arsuri, iar câteva locuinţe şi două maşini parcate în imediata vecinătate au fost afectate de suflul exploziei. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, a declarat că explozia s-a produs cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze. Explozia a produs pagube atât în apartamentul în care s-a produs, cât şi la câteva locuinţe din apropiere. În plus, parbrizele a două maşini aflate în imediata vecinătate a imobilului au fost sparte de suflul exploziei. O femeie în vârstă care se afla în locuinţă a suferit arsuri şi a fost dusă la spital.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, acuzat de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice. Antal este acuzat de utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, dacă fapta este săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Unitatea de Informaţii pentru Pasageri în România va fi operaţională din mai, fiind o bază de date comună cu alte state, în care se regăsesc datele pasgerilor care ajung pe teritoriul ţării cu avione. Astfel că „Poliţia de Frontieră ştie cu două ore înainte să sosească cursa, date despre pasageri, în aşa fel încât dacă o persoană de pe zborul repsectiv este semnalată că are anumite preocupări fie că vorbim de terorsim sau altele, noi ştim dinainte şi ştim să acţionăm mult mai eficient”.

Referitor la Unitatea de Informaţii pentru Pasageri în România, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, prezent la bilanţul prezentat de Poliţia de Froniteră, a spus că „este o unitate extrem de utilă privind combaterea infracţiunilor privind securitatea naţională” şi că, pentru moment, „România şi Marea Britanie sunt primele state care au implementat o astfel de unitate, în scurt timp va fi abordată şi o directivă europeană care va implementa unitar modul de folosire al acestei unităţi”. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, platforma este „este operaţionalizată” şi mai necesită doar câteva reglaje în domeniul IT.

Registrul Auto Român (RAR) a verificat 81.702 de vehicule în perioada 5 ianuarie-31 decembrie 2015, iar 4.535 dintre acestea (5,55%) prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore la sistemul de frânare şi la direcţie. În aceste situaţii una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român.

Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei” de la Antena 3, le-a spus membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) că Antena 3 pregăteşte „o întâlnire cu telespectatorii”, în Bucureşti. Sorin Alexandrescu, chief executive officer (CEO) al Antena Group, Mihai Gâdea, directorul general al Antena 3, Mircea Badea şi Adrian Ursu, realizatori la această televiziune, au participat, la şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Mircea Badea a spus că, în ciuda afirmaţiilor făcute de mai multe televiziuni şi site-uri din afara grupului Intact, „nu există nicio sentinţă, nicio hotărâre judecătorească despre evacuare”. „Această afirmaţie a fost perpetuată cu rea-intenţie”. Pe de altă parte, potrivit legislaţiei audiovizualului, pentru ca Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia TV şi Zu TV să poată emite din alte studiouri decât cele din prezent, acestea trebuie să fie autorizate de către Consiliu.

Expoziţia „Sunt omul invizibil”, al doilea capitol al proiectului curatorial în şase părţi „Punctul alb şi cubul negru”, va fi deschisă în perioada 19 februarie – 10 aprilie, la etajul al patrulea al Muzeului Naţional de Artă Contemporană (MNAC). Abordarea conceptuală a acestei expoziţii cuprinde mai multe straturi ale relaţiei cu imaginea şi cu materia, care de cele mai multe ori constituie cârligele vizuale ale unei expuneri. Artiştii invitaţi să reflecteze asupra acestei tematici au perceput schimbările sensibile ale realităţii, pe care fie le-au provocat ei, fie le-au înregistrat prin metode non-invazive sau le-au preluat ca atare, deschizând discursul expoziţional către suspans şi coincidenţe.

Timotei Rad, un tânăr clujean pasionat de cartografie şi aventură,a străbătut în trei ani 230.000 de km pe patru continente făcând autostopul, fiind luat la ocazie cu maşina poliţiei în Columbia şi Chile, cu o ambulanţă în Ucraina, cu un camion al armatei ruse sau cu o maşină a jandarmeriei franceze. Timotei Rad are 30 de ani, vorbeşte fluent engleză, spaniolă şi maghiară, iar în 2012 a început aventura vieţii sale, printr-o întâmplare, după ce şi-a propus să obţină informaţii despre prima hartă elaborată de un român, necesară pentru licenţă.

Austria restricţionează accesul imigranţilor pe teritoriul ţării, prin impunerea unor cote zilnice, permiţând un maximum de 3.200 de sosiri per zi. Cancelarul austriac Werner Faymann a anunţat că Austria se pregăteşte să introducă verificări la noi puncte de frontieră cu Slovenia şi Italia pentru a anticipa noile rute parcurse de imigranţi în încercarea de a ajunge în vestul şi nordul Europei, pe fondul restricţiilor impuse imigranţilor la frontierele statelor balcanice.

Guvernul Sloveniei a cerut Parlamentului să aprobe o misiune specifică de mobilizare a militarilor pentru ajutarea poliţiei în securizarea frontierelor, în contextul crizei imigranţilor. Guvernul Sloveniei a formulat această propunere în contextul în care Austria a anunţat măsuri pentru limitarea numărului imigranţilor. Parlamentul de la Ljubljana a aprobat în octombrie un proiect de lege care permite participarea armatei la misiuni de securizare a frontierelor.

Premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, a declarat, joi, că atacul care a avut loc miercuri seară la Ankara a fost comis de „organizaţia siriană teroristă Unitatea de Protecţie a Poporului Kurd (YPG)”, în cooperare cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Autorităţile turce au spus în repetate rânduri că gruparea siriană YPG, subdiviziunea armată a Partidului Uniunii Democratice (PYD), este o organizaţie teroristă care are legături puternice cu teroriştii din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi că ambele grupuri sunt coordonate de aceleaşi centre de operaţiuni din localitatea irakiană Qandil.

Elveţienii vor merge săptămâna viitoare la referendum pentru a vota dacă rezidenţii străini trebuie să fie expulzaţi automat din ţară în cazul în care sunt condamnaţi pentru diverse infracţiuni de la crimă la depăşirea limitei de viteză fără a avea dreptul la recurs. Partidul Popular din Elveţia (SVP), care se opune ferm primirii imigranţilor în ţară, a propus această iniţiativă, asigurând aprobarea referendumului prin adunarea numărului necesar de voturi în Parlament, unde deţine o treime din locuri. Partidele democrate din Elveţia precum Democraţii liberi şi Social-Democraţii, se opun acestei iniţiative, acuzând SVP de rasism, atitudine extremistă, ceea ce ar putea duce la o deteriorare a relaţiilor cu UE.

Rusia a anunţat că a dat în judecată Ucraina la Înalta Curte de la Londra, după ce autorităţile de la Kiev nu au efectuat conform calendarului asumat plăţile în contul unor obligaţiuni de 3 miliarde de dolari. Moscova a angajat firma de avocaţi Cleary Gottlieb Steen & Hamilton cu scopul de a recupera întreg principalul, dar şi dobânzi neplătite şi cheltuieli de judecată totalizând 75 milioane de dolari, a declarat ministrul de Finanţe al Rusiei, Anton Siluanov.

Atacurile comise pe 13 noiembrie în Franţa „nu ar fi avut loc” dacă nu s-ar fi folosit instrumente de comunicare criptate, care le-au permis jihadiştilor să evite supravegherea. Rogers a declarat că „unele dintre comunicaţiile” jihadiştilor „erau criptate”, ceea ce a împiedicat serviciile de informaţii să le detecteze. „În mod clar, dacă am fi ştiut, (ceea ce s-a întâmplat la) Paris nu ar fi avut loc”, a deplâns el în acest interviu realizat săptămâna trecută. Aceste declaraţii ale directorului NSA au fost publicate miercuri, în plină confruntare, în Statele Unite, între grupuri din domeniul tehnologiei, cu Apple în frunte, şi Guvernul american pe tema protecţiei datelor stocate în telefoane, considerate „inviolabile”.

Papa Francisc a oficiat, ultima zi a vizitei sale în Mexic, o slujbă în oraşul Ciudad Juarez, la frontiera cu Statele Unite, un punct de trecere a migranţilor şi o zonă afectată de violenţe legate de traficul de droguri. El s-a rugat pentru migranţii care sunt pregătiţi să-şi rişte viaţa şi să înfrunte aceste violenţe pentru a ajunge în Statele Unite. Candidaţii la învestitura republicană în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie au transformat lupta împotriva imigraţiei ilegale într-una dintre principalele teme ale campaniei lor. Trump l-a catalogat săptămâna trecută pe Francisc drept un personaj „foarte politic”, sugerând că Guvernul mexican l-a convins să oficieze această mesă „transfrontalieră” la Ciudad Juarez.

Joi şi vineri, la Consiliul European, Marea Britanie strânge oficial cu uşa restul statelor UE, în faza finală a negocierilor pentru a-i accepta pretenţiile de membru cu statut special al Uniunii, invocând drept revers al medaliei sperietoarea Brexit-ului,ieşirea din UE. În faţa lor, lideri precum Donald Tusk sau Angela Merkel fac tot posibilul pentru a-i netezi calea premierului britanic David Cameron, pentru ca acesta să se poată întoarce acasă trâmbiţând o victorie şi evitând astfel un referendum privind Brexit-ul, în care balanţa eurosceptici-proeuropeni este la limită. În această ecuaţie, România şi-a statuat deja poziţia, prin vocea preşedintelui Klaus Iohannis: vrem ca Marea Britanie să rămână în UE şi deci să i se facă pe plac, mai puţin la capitolul restricţiilor privind subsidiile pentru imigranţi, unde dorim să negociem anumite prevederi.

Un cetăţean sirian, identificat după amprente, a comis, atacul cu vehicul-capcană de la Ankara, în urma căruia au murit 28 de persoane. Se presupune că atacatorul, identificat cu numele de Salih Necar, a ajuns pe teritoriul Turciei împreună cu refugiaţi din Siria. Amprentele i-au fost luate când a intrat în ţară, şi astfel, a putut fi identificat de poliţie.

Universitatea din Texas, în sudul Statelor Unite, a autorizat studenţii să poarte arme la cursuri, implementând astfel, fără tragere de inimă, un proiect de lege adoptat de către aleşi locali şi care pune capăt unei interdicţii anterioare în acest sens. Dezbaterea provocată de această hotărâre este cu atât mai sensibilă în Statele Unite, cu cât Universitatea din Texas, cu sediul la Austin, a fost, în 1966, teatrul primului atac armat în masă dintr-un campus universitar. Un fost puşcaş marin, Charles Whitman, a ucis la vremea respectivă 14 persoane şi a rănit alte 31, după ce a deschis focul din turnul unui ceas.

SPORT

Marius Şumudică a recunoscut în faţa Comisiei de Disciplină că a pariat şi ar putea primi o înjumătăţire a pedepsei, conform noilor prevederi ale regulamentului FRF. Antrenorul liderului din Liga 1 a fost audiat, miercuri, timp de o oră şi jumătate la sediul Federaţiei Române de Fotbal. Confruntat cu probele obţinute de oficialii Departamentului de Integritate, Şumudică a admis fapta. El va mai fi audiat o dată, vineri, 19 februarie, apoi Comisia va decide ce sancţiune îi va aplica.

Michael Jordan a împlinit pe 17 februarie 53 de ani şi rămâne, chiar la mult timp după ce s-a retras din activitate, unul dintre cei mai cunoscuţi sportivi din întreaga lume. Popularitatea lui MJ este totuşi la cele mai ridicate cote în Statele Unite ale Americii, ţara în care Jordan a reinventat baschetul şi în care a reuşit să devină un om de afaceri de succes. MJ câştigă circa 100 de milioane de dolari pe an de la Nike,a cumpărat Charlotte Hornets în 2010 cu 275 milioane de dolari, iar acum echipa valorează 750 de milioane,a cheltuit 12,8 milioane de dolari pentru a-şi construi o vilă în Miami,cere 21 de milioane de dolari pentru vânzarea unui domeniu impresionant din Chicago.

Cel mai important amical al reprezentativei lui Iordănescu, înainte de Euro, are şanse mari să se joace la Cluj. Oficialii FRF au vizitat astăzi Cluj Arena şi au ales acest stadion, drept variantă de rezervă pentru disputarea amicalului cu fosta campioană mondială. În cazul în care ISU nu oferă o dispensă Arenei Naţionale, pentru disputarea acestui amical, fosta campioană mondială va veni la Cluj. ISU a cerut construcţia unui nou acoperiş la Naţional Arena, pentru a oferi acceptul de a organiza din nou evenimente, dar oficialii FRF speră să primeacă o dispensă, doar pentru amicalul cu Spania.

Înfrângerea cu FC Voluntari de pe teren propriu, scor 1-2, i-a fost fatală lui Florin Marin. DigiSport informează că Gigi Mulţescu îi va lua locul tehnicianului în vârstă de 62 de ani pe banca celor de la ACS Poli Timişoara. Echipa din Banat a luat deja legătura cu Mulţescu, iar cele două părţi au ajuns la un acord. Dat fiind faptul că până la meciul cu CSMS Iaşi din etapa a 25-a, confruntare programată sâmbătă, mai este foarte puţin timp, este posibil ca partida contra grupării moldave să fie pregătită tot de staff-ul condus de Florin Marin.

Enache ar putea ajunge în cele din urmă la Steaua. Ultimul gest făcut de fotbalistul Astrei l-a convins pe Marius Şumudică de faptul că „dragoste cu sila nu se poate”. Enache a fost prezent la meciul Stelei cu Chiajna, situaţie care l-a deranjat foarte tare pe Şumudică.

La doar câteva zile după ce a fost eliberat, Mihai Stoica începe să se implice în viaţa echipei. Fostul manager general al Stelei a asistat în această dimineaţă la antrenamentul condus de Laurenţiu Reghecampf şi a întreţinut atmosfera. Stoica a postat pe contul său de Facebook un mesaj amplu în care a trasat obiectivele echipei pentru acest sezon. Mihai Stoica a ţinut să precizeze încă o dată că nu va deţine nicio funcţie oficială în cadrul clubului.

Disputa verbală dintre oficialii Federaţiei Române de Fotbal şi cei ai Stelei pe tema absenţei fotbaliştilor campioanei din lotul naţionalei divizionare continuă cu argumente la fel de aprinse de circa o lună. Aşa cum s-a întâmplat încă din primul moment, de partea Federaţiei s-au declarat mulţi dintre oficialii cluburilor care se vor bate cu Steaua în playoff, cluburi care se consideră nedreptăţite de faptul că nu au avut la dispoziţie lotul întreg pentru cantonamentele iernii. Edi Iordănescu, antrenorul Pandurilor, a avut o intervenţie critică la adresa felului în care Steaua a ales să îşi explice gestul de a nu lăsa fotbalişti la naţională.

Postul de televiziune Eurosport a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a ajuns la un acord cu English Premier League pentru prelungirea contractului în ceea ce priveşte transmisia partidelor din Premier League. Eurosport va transmite meciurile din prima ligă engleză în următoarele trei sezoane, canalul sportiv pan-european având drepturi de transmisie exclusive TV şi digitale (prin Eurosport Player) în România.

Simona Halep a fost eliminată în turul doi al turneului de la Dubai după ce a pierdut partida cu Ana Ivanovic, scor 6-7, 2-6. Halep nu a reuşit să-şi apere trofeul câştigat anul trecut şi a coborât pe locul patru în clasamentul WTA, fiind depăşită de Radwanska. Prestaţia Simonei de la Dubai a fost aspru criticată de specialiştii în tenis. Chris Bradnam, fost tenismen britanic, actualmente analist al postului BT Sports, s-a arătat dezamăgit de evoluţia româncei. Simona Halep va participa săptămâna următoare la turneul de la Doha, competiţie ce se va desfăşura în Qatar.

Robert Lewandowski (27 de ani), atacantul de la Bayern Munchen, susţine că îşi vede viitorul tot în tricoul formaţiei de pe Allianz Arena, în ciuda speculaţiilor cu privire la viitoarele sale destinaţii. Atacantul polonez, a susţinut faptul că au fost mai multe discuţii legate de interesul altor cluburi faţă de serviciile sale, dar îşi doreşte să semneze prelungirea înţelegerii cu Bayern Munchen.

Laurenţiu Reghecampf a reacţionat nervos după cartonaşul galben care îl ţine pe bară pe Paul Papp la meciul cu FC Voluntari, de etapa viitoare. Antrenorul Stelei este unul dintre principalii susţinători ai fundaşului, Reghecampf susţinându-l puternic pe Papp chiar şi după greşelile din returul cu Partizan Belgrad, atunci când Steaua a fost eliminată din Liga Campionilor.

Sorana Cîrstea (25 de ani, 199 WTA) s-a calificat, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Rio de Janeiro, după victoria împotriva jucătoarei Polona Hercog (25 de ani, 83 WTA), din Slovenia. Cîrstea a învins-o pe Hercog, în optimile de finală ale turneului WTA de la Rio de Janeiro, dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari, cu scorul de 7-5, 7-6 (3), într-o oră şi 50 de minute. Jucătoarea din România a învins-o pe Polona Hercog pentru a treia oară în cariera sa, din tot atâtea jocuri. Adversara Soranei se va stabili joi, după meciul dintre Silvia Soler-Espinosa (28 de ani, 171 WTA) şi Danka Kovinici (21 de ani, 50 WTA), favorita numărul 3 la câştigarea turneului.

PROGNOZA METEO
18 Februarie 2016

Valorile termice vor scãdea ușor în toatã țara, dar în majoritatea zonelor, cu precãdere în cele intracarpatice, vremea se va menține mai caldã decât în mod obișnuit în aceastã perioadã. Astfel maximele termice se vor încadra între 3…4 grade în nordul Moldovei și 15…16 grade în Crișana, iar cele minime între -2 și 8 grade. Cerul va prezenta înnorãri în toate regiunile și temporar va ploua în vest, în sud-vest și pe arii mai restrânse în rest. La munte, la altitudini mari, vor fi și precipitații sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificãri, local la munte, în regiunile estice, sudice, sud-vestice, dar mai ales în sudul Banatului, unde rafalele vor depãși 60 km/h. În orele dimineții vor fi condiții de ceațã.

Bucuresti

Vremea va continua sã se rãceascã, totuși valorile termice, îndeosebi cele nocturne, se vor situa peste cele normale ale perioadei. Cerul va fi noros și trecãtor va ploua slab sau va burnița. Vântul va avea unele intensificãri, mai ales ziua. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimã va fi de 2…3 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *