Stiri pe scurt 18 Aprilie 2016

loading...

Stiri pe scurt 18 Aprilie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  18  Aprilie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru 18 aprilie. In anul 1996, Miniştrii Apărării ai României şi Ucrainei, Gheorghe Tinca şi Valeri Şmarov, au semnat un „Protocol privind dezvoltarea colaborării între Ministerul Apărării din România şi cel din Ucraina”. Senatul a ratificat Convenţia europeană pentru reprimarea terorismului, prin care era reglementată procedura extrădării persoanelor care sunt căutate pentru acte de terorism.

Săptămâna „Şcoala Altfel” va avea loc în perioada 18 – 22 aprilie, în ultima săptămână de şcoală, urmând ca după aceea, elevii să intre în vacanţa de Paşte. Clasele de învăţământ preşcolar şi primar pot planifica activităţile din programul „Şcoala altfel” în altă perioadă din semestrul al doilea, dar nu mai târziu de 27 mai 2016.

Decizia de schimbare a datei de desfăşurare a programului poate fi luată de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, după consultarea cadrelor didactice. În perioada 23 aprilie – 3 mai 2016 este programată vacanţa de primăvară, apoi copiii se întorc la şcoală. Potrivit calendarului pentru anul şcolar în curs, vacanţa de vară are loc în perioada 25 iunie – 11 septembrie, când începe următorul an şcolar.

Dino Parc Râşnov va lansa, o expoziţie geologică şi paleontologică unică în România, în care vor fi prezentate roci şi fosile ale animalelor preistorice care au fost găsite pe teritoriul ţării noastre. Expoziţia, intitulată „Misterele genezei Carpaţilor – O istorie de sute de milioane de ani“, va fi deschisă în perioada 19 aprilie – 10 iunie şi este unică în România, potrivit reprezentanţilor Parcului.
În cadrul expoziţiei vor putea fi admirate combinaţii de minerale în rocă magmatică, cele mai mari cristale de tremolit din România, fragmente de aragonit din cel mai mare zăcământ din Europa şi «Opalul Doboş», un tip de opal stratificat din zona Covasnei, unicul de acest fel din lume.

De asemenea, pe lângă exponatele de rocă, vor mai fi expuse fosile ale animalelor preistorice care au fost găsite pe teritoriul ţării noastre: bizonul de stepă, ursul de peşteră, mamutul lânos, rinocerul lânos sau cerbul şi calul preistoric. Pe lângă un traseu impresionant cu 46 de dinozauri în mărime naturală, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori, un cinematograf 9D şi multe alte zone interactive.

Premierul Dacian Cioloş a înaintat, preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de numire în funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a lui Dragoş Nicolae Pîslaru. Pîslaru a deţinut până în prezent funcţia de consilier de stat pe probleme economice în Cancelaria premierului. El a ocupat această poziţie din decembrie 2015. Anterior, el a fost managing partner al companiei GEA Strategy & Consulting.

Georgeta Ştefania Ungureanu, profesor universitar doctor, conducător de doctorat în cadrul Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza”, a fost pusă sub control judiciar de procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru 21 de infracţiuni. În realitate, femeia nu a achitat taxele ci a depus la dosarele doctoranzilor documente de plată false iar Academia de Poliţie a prestat serviciile aferente, în condiţiile în care plata taxelor nu era efectuată.

British American Tobacco a selectat România ca prima ţară din lume unde lansează Kent glo iFUSE, un produs hibrid care combină tutunul cu tehnologia electronică. Noua ţigară-hibrid a fost lansat ca o alternativă pentru ţigările tradiţionale. Esteun produs cu conţinut de nicotină şi aromă de tutun, iar BAT susţine că prezintă riscuri reduse în comparaţie cu ţigările electronice. BAT estimează că piaţa produselor de nouă generaţie, estimată în 2015 la 2.8 miliarde de lire sterline, se va tripla până în 2020, la o valoare de până la 8.4 miliarde de lire sterline, exceptând SUA şi China.

Ludovic Orban a declarat, după ce a fost audiat de procurori, că a contestat controlul judiciar impus de DNA în dosarul în care este acuzat că a cerut unui om de afaceri bani pentru campania electorală, precizând că nu are de gând să părăsească ţara. Contestaţia fostului candidat al PNL la Primăria Capitalei va fi judecată marţi de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a anulat toate întâlnirile programate pentru luni, la sfatul medicilor, pe fondul unei stări de slăbiciune generată de activităţile politice intense coroborată cu o dietă alimentara hipocalorică. Marţi el a declarat că nu exclude o candidatură la Primăria Bucureşti şi că analizează această chestiune din perspectiva obiectivului strategic al ALDE de a intra în Parlament la alegerile din toamnă.

Unul dintre fondatorii grupului rock Guns N’ Roses, Axl Rose, li se va alătura membrilor trupei rock AC/DC în calitate de solist, înlocuindu-l pe Brian Johnson, care a fost nevoit să se retragă din cauza stării precare de sănătate. Rockerii australieni au anunţat că cele 10 concerte anulate din SUA vor fi reprogramate şi susţinute de noul solist, Axl Rose, vocalistul formaţiei americane de hard rock Guns N’ Roses.

Sute de angajaţi din TVR au ieşit în curtea instituţiei, luni, pentru susţinerea Monicăi Ghiurco, aceştia depunând şi o petiţie la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD), privind declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu. Parlamentul a respins, în decurs de două săptămâni, cele două propuneri pe care CA al TVR le-a făcut pentru conducerea instituţiei: George Orbean şi Monica Ghiurco. Cele două propuneri nu au obţinut, în plenul Parlamentului, voturile PSD.

Celor 60 de mineri care au plecat într-un marş de protest din Târgu Jiu, li s-au alăturat alte câteva sute la intrarea în Bucureşti aceştia protestează în faţa Guvernului, o delegaţie aşteptând să intre la discuţii cu vicepremierul Costin Borc. Peste 60 de sindicalişti din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie au plecat în marş din faţa Sucursalei Electrocentrale Rovinari, îndreptându-se către Bucureşti, minerii protestând astfel faţă de situaţia Complexului Energetic Oltenia şi solicitând salvarea acestuia.

DNA Ploieşti a respins garanţiile mobiliare şi imobiliare depuse de deputatul Sebastian Ghiţă în contul cauţiunii de 13 milioane de euro, considerând că valoarea bunurilor nu acoperă suma dispusă de procuror. Magistraţii instanţei supreme au respins, contestaţia formulată de Sebastian Ghiţă împotriva controlului judiciar pe cauţiune dispusă de procurorii DNA Ploieşti. Sebastian Ghiţă este acuzat de dare de mită, şantaj, două infracţiuni de folosire, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, cumpărare de influenţă şi conducerea fără permis.

O ”sectă a securităţii naţionale” coruptă, avidă de putere, nelegitimă se instalează la conducere în România pe fondul slăbiciunilor clasei politice, consideră fostul preşedinte Traian Băsescu. În opinia sa, ”secta securităţii naţionale” este formată din ”unii şefi ai instituţiilor de forţă ale statului şi din justiţie, doctori plagiatori în ştiinţele securităţii şi în ştiinţe juridice, academicieni secreţi în securitate naţională beneficiind de rente viagere, participanţi la cursuri de securitate naţională, toţi bugetari bine plătiţi, risipiţi în toate instituţiile statului în funcţii cheie”.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti judecă, cererea procurorilor DIICOT de prelungire a mandatelor de arestare preventivă emise pe numele celor doi israelieni acuzaţi că au încercat intimidarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Weiner Ron şi Geclowicz David sunt arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

„Cel mai luxos hotel construit vreodată” sau hotelul „The 13” va fi deschis în această vară în Macau. Ca şi dotări de lux, fiecare camera va avea băi romane placate cu marmură şi fiecare client va avea parte de transport gratuit cu o limuzină Rolls- Royce Phantom. De asemenea, hotelul a venit cu un preţ piperat pentru dezvoltatori, aşa că amenajarea fiecărei camere a costat peste 7 milioane de dolari. Proiectul total al hotelului a costat în jur de 1,4 miliarde de dolari.

Sezonul estival 2016 pe litoral va fi unul cu vânzări fără precedent, conform estimărilor touroperatorilor, printre personalităţile care şi-au anunţat prezenţa în Mamaia fiind marele maestru internaţional rus de şah, Anatoli Karpov, şi prinţul Albert de Monaco. Mamaia-Navădari şi Vama Veche sunt în topul vânzărilor pentru staţiunile de pe litoralul românesc, iar plajele extinse din Mamaia şi Eforie Nord vor contribui şi ele la atragerea unui număr sporit de turişti în această vară. Pe litoralul românesc se caută serviciile all inclusive şi se vând cel mai bine hotelurile şi locaţiile care oferă mai multe servicii.

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac (Arad) au depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, o fetiţă în vârstă de cinci ani ascunsă sub o geacă într-un autoturism, mama ei intenţionând să o scoată ilegal din România pentru că nu avea documente de călătorie. Mama fetiţei le-a spus poliţiştilor că a recurs la această metodă deoarece nu are documente de călătorie valabile pentru copil şi dorea să ajungă cu fetiţa în Italia. Atât mama fetiţei, cât şi bărbatul care conducea maşina sunt cerceraţi acum pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Un bărbat din Sibiu a fost reţinut la trei ani după ce ar fi omorât în bătaie copilul în vârstă de 4 ani al iubitei sale, după care l-ar fi introdus în sodă caustică, sibianul fiind denunţat abia duminică, după ce şi-a bătut şi iubita. In urmă cu trei ani, Z.A., în vârstă de 44 ani, aflându-se la domiciliul său din satul Zlagna, judeţul Sibiu, împreună cu iubita lui, O.T.I. şi copilul acesteia, în vârstă de 4 ani, a fost deranjat de „o manifestare isterică a minorului”, motiv pentru care l-a lovit de mai multe ori în zona feţei şi a pieptului. Din cauza intensităţii loviturilor primite, copilului i s-a făcut rău, iar la scurt timp a murit.

Cambridge English Proficiency este considerat cel mai dificil examen de limba engleză din lume, pentru care candidaţii au nevoie de cunoştinţe de vorbitor nativ, iar examenul este realizat şi corectat de către experţii de la Cambridge English. Până acum trei ani, examenul dura aproximativ 13 ore şi se susţinea pe parcursul a două zile. Primul test CPE a fost organizat în 1913 şi s-a desfăşurat pe parcursul mai multor zile.

Examenul presupunea să ştii la perfecţie atât engleza cât şi franceza şi germana, fiindcă exerciţiile presupuneau traduceri foarte grele în cele trei limbi. În timp, examenul s-a simplificat, însă a rămas cel mai greu test de limba engleză din lume. Experţii care realizează examenul CPE din zilele noastre spun că nivelul de engleză necesar pentru a luat o notă bună este cel al unui vorbitor nativ, însă nu mulţi englezi sunt în stare să ia o notă mare la CPE.

Proiecţia documentarului „Chuck Norris vs. Communism” (2015), în regia Ilincăi Călugăreanu, este prezentată de Festivalul internaţional de film Let’s CEE, la cinematograful Urania Kino din Viena. „Chuck Norris vs. Communism” prezintă România comunistă a anului 1985 în care, ascunsă de ochii vigilenţi ai Securităţii, Irina Margareta Nistor a tradus peste 5.000 de filme străine.

Ovidiu Anton, reprezentantul României la Eurovision, a ridicat publicul în picioare cu piesele „It’s my life” sau „Heaven” ale lui Jon Bon Jovi, pe care le-a interpretat excepţional live în cadrul concertului #GeneraţiaEurovision care a avut loc, în Centrul Vechi. Seara a fost deschisă de fete, Maria Ale fiind cea care a urcat prima pe scenă, urmată de Florena cu „Behind the shadows”, piesa finalistă în Selecţia Naţională din acest an. Alături de cele două gemene cu care formează proiectul Ovi&The Twins, reprezentantul României la ediţiile Eurovision din 2010 şi 2014 a pregătit un medley cu piese câştigătoare de-a lungul timpului în competiţia cântecului european.

Zeci de imigranţi, majoritatea din Africa, s-au înecat după ce vasul supraaglomerat la bordul căruia se aflau peste 400 de persoane s-a răsturnat în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge din Egipt în Italia. Cei mai mulţi imigranţi de la bordul vasului erau din Somalia, Eritreea şi Etiopia. Serviciile de intervenţie nu au reuşit să salveze decât 29 de persoane. Italia a devenit o destinaţie din ce în ce mai frecventată de extracomunitari, după ce accesul în Grecia, principala poartă de intrare a imigranţilor în Europa, a fost restricţionat prin acordul încheiat între Turcia şi UE pe 18 martie.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richer s-a produs, în oraşul Nova Zagora, din estul Bulgariei. Epicentrul seismului a fost localizat în localitatea Polsko Padarevo, situată la şapte kilometri sud-est de oraşul Nova Zagora. Adâncimea la care s-a produs a fost de 3,7 kilometri.

Două treimi din germani se opun deciziei lui Merkel de a autoriza urmărirea penală în cazul comediantului Jan Boehmermann de către autorităţile turce, acuzat că l-a insultat pe preşedintele turc Erdogan în cadrul emisiunii sale televizate. Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că guvernul german a aprobat solicitarea Turciei de a începe urmărirea penală în cazul lui Jan Boehmermann. Bohmermann, un actor german de comedie premiat şi gazdă a talk-showului Neo Magazin Royale, difuzat de televiziunea ZDF, a creat tensiuni diplomatice între Turcia şi Germania, după ce în cadrul emisiunii sale de pe 31 martie l-a insultat pe Erdogan, prin recitirea unui poem satiric la adresa liderului turc.

Bilanţul cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade produs sâmbătă noapte în Ecuador a ajuns la 272 de morţi şi 2.068 de răniţi, a declarat preşedintele ecuadorian, Rafael Correa, avertizând asupra posibilităţii de creştere a bilanţului. Ecuadorul a fost lovit incredibil de tare … Este cea mai mare tragedie în ultimii 67 de ani. Bilanţul anterior era de 235 de morţi şi peste 1.500 de răniţi. Ultimul cutremur puternic care a lovit Ecuadorul s-a produs în 1979, când au murit 600 de persoane şi au fost rănite alte 20.000.

Un avion de pasageri al companiei British Airways a fost lovit,de o dronă în timp ce se pregătea să aterizeze pe aeroportul Heathrow din Londra, dar a aterizat în siguranţă, fără a se înregistra victime. Avionul efectua o cursă Geneva-Londra şi avea la bord 132 de pasageri şi cinci membri ai echipajului. Pilotul aeronavei a declarat că ar fi văzut o dronă care a lovit avionul înainte de a ateriza în siguranţă pe aeroport. Poliţia britanică a lansat avertismente în trecut în legătură cu utilizarea de drone controlate de la distanţă în apropierea aeroporturilor şi în alte locaţii sensibile.

Autoritatea japoneză pentru reglementarea activităţii nucleare (NRA) a declarat că nu este necesară închiderea staţiei nucleare de pe insula Kyushu, unde au avut două cutremure majore în ultimele zile, în care au murit 41 de persoane. Nu există îngrijorări în privinţa staţiei nucleare Sendai, unde se află două reactoare nucleare, situată la circa 120 de kilometri sud – sud-vest de oraşul Kumamoto, în apropierea căruia au fost localizate epicentrele celor două cutremure. Japonia a redus treptat activitatea nucleară din ţară pe fondul dezastrului nuclear de la Fukushima din 2011. Primul reactor al staţiei Sendai a fost oprit în august, iar al doilea în octombrie.

Cel puţin 25 de persoane au murit şi alte 11 se află în stare gravă, după ce un autocar cu membri ai Operei indiene a căzut într-o prăpastie de la o altitudine de circa 80 de metri, în estul ţării. Autocarul circula duminică seară într-o regiune forestieră din statul Orissa, estul Indiei, când a ieşit de pe carosabil şi a căzut într-o prăpastie. La bordul autocarului, se aflau 40 de pasageri. Până în prezent, au fost recuperate 25 de corpuri.

Camera Inferioară a Parlamentului brazilian a aprobat declanşarea procedurilor de destituire a preşedintelui ţării, Dilma Rousseff, acuzată de fapte de corupţie, după luni de proteste în care brazilienii au ieşit în stradă pentru a-i cere demisia. Decizia a fost adoptată cu 367 de voturi în favoarea acesteia, cu 167 împotrivă, şapte abţineri şi două absenţe în Camera Inferioară a Parlamentului brazilian. Propunerea va fi trimisă în Senat pentru a fi supusă dezbaterii, depăşind limita de 342 de voturi necesare trimiterii în Senat.

Un refugiat irakian din Statele Unite a fost debarcat dintr-un avion care efectua o cursă între oraşele Los Angeles şi Oakland pentru că a vorbit în limba arabă. Khairuldeen Makhzoomi, student la Universitatea Berkeley, îi spunea la telefon unchiului său că a asistat la o conferinţă de presă la care a participat Ban Ki Moon, secretarul general al ONU. O pasageră aşezată în apropiere de acesta l-a auzit vorbind în limba arabă şi s-a speriat. Crezând că acesta lansează ameninţări, ea a anunţat echipajul. Tânărul de 26 de ani şi-a dat seama imediat că atrăgea atenţia şi a decis să încheie conversaţia telefonică. El a încheiat apelul folosind formula obişnuită „incha’allah”, care înseamnă „aşa să dea Dumnezeu”.

SPORT

Dorin Rotariu a reuşit unul dintre cele mai frumoase goluri din play-off, duminică seara, în meciul pe care echipa sa, Dinamo, l-a câştigat, scor 1-0, în faţa formaţiei ASA Târgu Mureş. Mijlocaşul născut în Timişoara a executat în minutul 52 impecabil o lovitură liberă de la peste 25 de metri, iar mingea trimisă de el s-a oprit în vinclul porţii lui Eduard Stăncioiu. Prin victoria de duminică seară, echipa lui Mircea Rednic s-a apropiat la doar două puncte de ocupanta locului secund, Steaua.

Fanii români pot spera că echipa naţională de Fed Cup va rămâne în elita tenisului mondial şi în 2017, în ciuda barajului pierdut de Halep şi compania la Cluj-Napoca, scor 1-4 cu Germania. Căpitanul Alina Tecşor a dezvăluit că oficialii ITF (Federaţia Internaţională a Tenisului) au gândit un plan prin care să modifice radical formatul competiţiei.

Grupa Mondială ar urma să se lărgească la 16 echipe, fiind acceptat un număr dublu de naţionale faţă de cel propus de sistemul după care se joacă în prezent. Astfel, echipele învinse duminică la baraj, printre care şi România, ar urma să joace în primul tur al Grupei Mondiale în luna februarie 2017, şi nu în primul tur al Grupei Mondiale II, acolo unde tricolorele au retrogradat în weekend.

Simona Halep (6 WTA) merge la Stuttgart după eşecul suferit alături de naţionala României în Fed Cup (1-4 cu Germania), iar jucătoarea în vârstă de 24 de ani nu va avea o misiune uşoară în Germania. Simona este calificată direct în turul secund, datorită statutului de favorită 4, acolo unde se va duela miercuri cu Anastasia Pavliucenkova (Rusia, 27 WTA) sau cu o sportivă venită din calificări. Dacă Pavliucenkova se impune în prima manşă, meciul cu Halep va fi al 7-lea disputat în circuit de cele două. Precedentele 6 au fost adjudecate de româncă, însă niciunul nu s-a jucat pe zgură, suprafaţa de la Stuttgart.

În cursul săptămânii trecute, România a avut sportivi la nu mai puţin de 5 discipline care au luptat pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, gimnastică, tenis de masă, scrimă, lupte, box. La final, când s-a tras linie, delegaţia tricoloră s-a mărit doar cu 4 sportivi, deşi COSR ar fi sperat la cel puţin 14-15 sportivi. Marea dezamăgire a venit la gimnastică, sport care a ratat calificarea la Jocurile Olimpice cu ambele echipe. Fără Larisa Iordache, accidentată, dar cu Cătălina Ponor care a obţinut totuşi cele mai mari note ale echipei la bârnă 14.600 şi la sol 14.300, România a fost incapabilă să ocupe unul din primele 4 locuri.

Gimnastica feminină se va mulţumi doar cu un loc la Rio, care îi va reveni foarte probabil Larisei Iordache. Băieţii au avut aceeaşi soartă, dar ei oricum erau creditaţi cu şanse mai mici la calificare. Tot un loc nenominal a primit şi gimnastica masculină, care va avea însă doi sportivi, având în vedere că Drăgulescu şi-a câştigat biletul la Glasgow, anul trecut. Gimnastica este acum în „bătaia” puştii, dar primele 5 discipline în clasamentul all-time al medaliilor sunt în mare suferinţă. Canotajul (locul 2) mai are o şansă de calificare cu barca de 8+1 feminin, dar şansele de a se remarca la Rio sunt minime. Atletism (locul 3), Kaiac-canoe (locul 4) şi Lupte (locul 5) sunt alte sporturi care au ajuns să trăiască din amintiri.

Fără ca Liga Profesionistă de Fotbal să ceară un control anti-doping în ultimii 16 ani, Agenţia Naţională Anti-Doping a efectuat în acest sezon din Liga 1 14 controale la meciurile disputate în play off şi play out. Fiecare echipă a fost verificată de câte două ori. Conform directorului ANAD, în 2015, nici FRF nu a solicitat controale anti-doping La competiţiile pe care le organizează.

După ce şeful Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Graţiela Vâjâială, a declarat că „Liga nu cere niciun control în România, din păcate”, oficialii LPF au reacţionat prin inetrmediul unui comunicat în care se specifica faptul că „LPF a depus demersurile necesare încheierii unui contract cu Agenţia Naţională Anti Doping, având ca obiect furnizarea de testări doping, dar preţul prohibitiv solicitat de Agenţie a făcut imposibilă această colaborare.” Preţurile pentru testările anti-doping variază în funcţie de complexitatea lor. Astfel, un test în timpul competiţiei poate costa 1065 de lei, în timp ce unul în afara competiţiei costa 750 de lei.

Florin Gardoş s-a accidentat în vara anului trecut într-un amical al celor de la Southampton, iar la finalul lunii februarie a revenit la antrenamentele echipei. După o pauză extrem de lungă, fundaşul român revine pe teren. Anunţul a fost făcut chiar de antrenorul „Sfinţilor”, Ronald Koeman. Gardoş va juca astăzi în meciul echipei Under 21 a clubului, într-o partidă cu Norwich.

Partida Pick Szeged – Veszprem (scor 26-27), desfăşurată în finala Cupei Ungariei la handbal masculin, a încins spiritele la maximum între cele două tabere. La sfârşitul celor 60 de minute, când scorul era egal, iar Veszprem mai avea de executat o aruncare de la 9 metri, pe marginea terenului a avut loc un moment neaşteptat. Juan Carlos Pastor, antrenorul echipei Pick Szeged, i-a dat un brânci omologului de la Veszprem, Xavi Sabate, care s-a prăbuşit la pământ. Imediat, între cele două bănci s-a creat un meleu, iar jucătorii au sărit pentru a linişti apele.

Juan Carlos Pastor şi-a creat astfel o imagine negativă atât în Ungaria, cât şi la nivelul handbalului european. Până la urmă şi rezultatul final a fost împotriva celor de la Pick Szeged, care au pierdut Cupa Ungariei după executarea aruncărilor de la 7 metri (scor 27-26 final). Incidentul între doi antrenori spanioli nu este singular. În urmă cu aproximativ 2 ani, în Polonia, Talant Duşebaev şi Manolo Cadenas s-au luat la bătaie la partida Kielce – Wisla Plock.

Etapa a şaptea şi ultima a turului play-out-ului se încheie cu meciul dintre CSMS Iaşi şi ACS Poli Timişoara. Moldovenii sunt liderii clasamentului şi în eventualitatea unui succes se pot distanţa de CS U Craiova şi CFR Cluj. De partea cealaltă, ACS Poli a strâns până acum doar 18 puncte şi în cazul unei victorii o poate egala pe FC Botoşani şi poate spera la salvarea de la retrogradare. Iaşi şi Timişoara s-au mai întâlnit de două ori în acest sezon, ambele partide terminându-se la egalitate: 1-1 pe terenul trupei lui Napoli şi 2-2 în meciul din Banat.

Astra a câştigat meciul cu Steaua, scor 2-0, şi s-a distanţat la şase puncte în fruntea clasamentului. Marius Şumudică spune că a primit sute de mesaje de felicitare după victoria care poate titlul la Giurgiu, însă un singur mesaj l-a surprins. Un suporter al Astrei din Canada l-a felicitat pe tehnicianul giurgiuvenilor. Canadianul de origine elveţiană a stat în acelaşi hotel cu echipa Astrei în cantonamentul de pregătire efectuat în Cipru şi nu i-a uitat pe români: după meciul cu Steaua, l-a felicitat pe Şumudică.

Simona Halep a fost nevoită să meargă la spital după meciul pierdut cu Kerber în FedCup. Potrivit DolceSport, Halep a acuzat o accidentare şi nu a dorit să rişte nimic, astfel că a apelat la un consult de specialitate. Imediat după meciul cu Kerber, Stere Halep – tatăl Simonei, a declarat că jucătoarea noastră a intrat în acest fără a fi complet refăcută după confruntarea din prima zi cu Petkovic. Pe durata partidei cu Petkovic, Simona a chemat de două ori medicul, acuzând probleme la glezna stângă.

UEFA a anunţat pe site-ul oficial că a deschis o procedură disciplinară împotriva clubului Liverpool după meciul de poveste cu Borussia Dortmund din sferturile Europa League. Motivul este reprezentat de faptul că suporterii lui Liverpool au aprins torţe în timpul partidei cu nemţii. Cazul va fi judecat pe 19 mai de Comisia de Disciplină de UEFA. La meciul tur dintre cele două formaţii, UEFA a deschis o altă procedură disciplinară, de această dată împotriva Borussiei. Fanii germani au blocat culoarele de acces din interiorul stadionului.

Prima zi a turneului ATP 250 de la Bucureşti propune meciuri interesante pentru fanii români. Asta pentru că ambii sportivi tricolori din proba de simplu, Adrian Ungur (193 ATP) şi Marius Copil (186 ATP), intră luni în concurs. Ungur şi Copil, prezenţi pe tabloul principal graţie a două wild-carduri, au parte de meciuri extrem de dificile la debutul ediţiei din 2016 a turneului Năstase-Ţiriac Trophy, dotat cu premii în valoare de 520.000 de euro. Adrian îl înfruntă pe argentinianul Guido Pella (46 ATP), după ora 15:00, în timp ce Marius se duelează cu bosniacul Damir Dzumhur (82 ATP), după 16:30. Atât Pella, cât şi Dzumhur se pot lăuda cu performanţe excelente în 2016: argentinianul are o finală la Rio de Janeiro (Brazilia), iar bosniacul a atins faza optimilor la Miami şi Monte Carlo.

Ambele partide de simplu se vor disputa pe terenul central, după un meci de dublu inedit: Victor Hănescu revine la Arenele BNR după doi ani, făcând echipă cu un alt român, Victor Cornea. Veteranul în vârstă de 34 de ani şi tânărul de 23 de ani se vor duela cu favoriţii doi din concursul de dublu, americanii Eric Butorac şi Scott Lipsky. Meciul Hănescu/Cornea – Butorac/Lipsky este programat în jurul orei 13:30, imediat după încheierea meciului de simplu dintre Kyle Edmund (Marea Britanie) şi Lukas Rosol (Cehia).

Fostul antrenor al echipei feminine de gimnastică a României, Octavian Bellu, a declarat că se aştepta ca gimnastele să rateze calificarea la Jocurile Olimpice şi spune că regretă că s-a implicat timp de 4 luni în pregătirea lotului. Pe fostul antrenor coordonator al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu nu l-a surprins ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Rio. Tehnicianul alături de care România a cucerit 279 medalii a recunoscut că lotul pe care România l-a trimis la turneul preolimpic nu avea nicio şansă.

Barcelona a înregistrat a treia înfrângere consecutivă în Primera Division după 1-2 cu Valencia, pe teren propriu. Catalanii au acum 76 de puncte, fiind la egalitate cu Atletico Madrid (locul 2) şi la doar un punct în faţa celor de la Real Madrid (locul 3). Golurile meciului au fost marcate de Rakitic (autogol) şi Santi Mina pentru Valencia şi de Messi, argentinianul reuşind să ajungă astfel la 500 de goluri în carieră.

La finalul partidei, Neymar nu s-a putut controla şi a comis un gest pentru care poate primi o suspendare drastică. Jucătorul brazilian l-a luat la palme pe Antonio Barragán, fundaşul „liliecilor”, în timp ce acesta se bucura alături de coechipieri pentru victoria obţinută. Neymar nu este la prima abatare de acest gen: brazilianul a primit o suspendare de patru meciuri la Copa America pentru un incident similar.

Ediţia din acest an a Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM) se desfăşoară cu 12 echipe la start. Campioana CSU Asesoft nu îşi poate apăra titlul, după ce a decis să se retragă din campionat. Astfel, după 5 ani, baschetul românesc va avea la sfârşitul sezonului o nouă campioană.

Naţionala feminină a încheiat turneul de calificare la JO pe locul 7 (din 8 participante), în condiţiile în care doar primele 4 clasate au câştigat biletul olimpic. Clasament final: 1. Brazilia (226.477), 2. Germania (223.977), 3. Belgia (221.438), 4. Franţa (220.869), 5. Australia (218.428), 6. Elveţia (218.336), 7. România (216.569), 8. Coreea de sud (203.828). Oficial, este pentru prima oară din 1968 când România nu va avea o echipă în concursul olimpic. Ponor s-a declarat extrem de dezamăgită după ratarea calificării şi a mulţumit publicului brazilian pentru faptul că a susţinut echipa României.

Lionel Messi a înscris, la jocul cu Valencia, al 500-lea gol al carierei. În acest an, Messi a reuşit şi golul 50 pentru naţionala Argentinei. Messi, care nu a mai înscris din 16 martie 2016, de la meciul cu Arsenal, a marcat 450 de goluri pentru FC Barcelona şi 50 pentru naţionala Argentinei. Messi a înscris golul cu numărul 499, pe 30 martie, într-un meci cu Bolivia, în preliminariile Campionatului Mondial din 2018. În vârstă de 28 de ani, Lionel Messi a debutat la echipa mare a Barcelonei pe 15 noiembrie 2002, la vârsta de 16 ani şi 145 de zile.

PROGNOZA METEO
18 Aprilie 2016

Vremea se va menține deosebit de caldã pentru aceastã datã. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 33 de grade, cele mai ridicate valori fiind în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa între 4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18 grade pe litoral. În vestul, centrul și nordul țãrii, instabilitatea atmosfericã se va manifesta, mai ales în timpul nopții, prin înnorãri accentuate și pe arii relativ extinse, averse însoțite de descãrcãri electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat va cãdea grindinã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri îndeosebi în zonele de munte, dar de scurtã duratã și în timpul averselor, când trecãtor va lua aspect de vijelie. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene își vor face apariția pe arii restrânse, îndeosebi spre sfârșitul intervalului.

Bucuresti

Vremea se va menține deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre sfârșitul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimã va fi de 13…15 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *