Stiri pe scurt 17 Octombrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 17 Octombrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  17 Octombrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 17 octombrie. În 1979, Maica Tereza a primit Premiul Nobel pentru Pace datorită acţiunilor de sprijinire a săracilor din Calcutta, India. A fondat ordinul Misionarii Carităţii şi, timp de peste 45 de ani a îngrijit săracii, bolnavii, orfanii şi muribunzii, conducând şi extinderea Misionarilor carităţii, mai întâi în toată India, apoi şi în alte ţări. A fost beatificată de Biserica Catolică în 19 octombrie 2003.

Circulaţia feroviară a fost închisă,între Valea Sadului şi Lainici după ce, din cauza vântului puternic şi a ploilor, mai mulţi copaci au căzut pe firul de contact şi au provocat ruperea lui. Patru trenuri de circulaţie înregistrează întârzieri, respectiv R 2080, R 2081, R 2083, IR 1821. Echipele de intervenţie se află la faţa locului şi înceracă înlăturarea copacilor.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a instituit, două avertizări cod portocaliu şi respectiv cod galben de inundaţii pe râurile Tutova şi Bârlad din judeţul Vaslui. Hidrologii avertizează că pe aceste râuri se pot produce creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare ca urmare a propagării viiturilor formate anterior. DN 25 Galaţi – Tecuci a fost închis între localităţile gălăţene Şendreni şi Hanu Conachi din cauza apei acumulate pe carosabil. În intervaul cât drumul a fost închis, s-a circulat pe rută ocolitoare.

Noi imagini au apărut, cu ursul împuşcat la Sibiu, în care animalul este surprins de camerele de supraveghere alergând printre oameni. Pe imagini se pot vedea mai multe persoane care încearcă să fugă din calea ursului care alerga, la fel de speriat, prin centrul oraşului. Imediat, oamenii ies din clădiri şi încep să îi facă poze. Imaginile au fost surprinse cu puţin timp înainte de ora 8 dimineaţa în faţa unui complex de clădiri în care funcţionează Fiscul, ITM-ul, Direcţia de Pensii Sibiu, Direcţia de Prestaţii Sociale, precum şi Facultatea de Ştiinţe Economice.

In faţa clădirii care adăposteşte instituţiile se află şi o staţie de autobuz intens frecventată, iar la mai puţin de un kilometru există o şcoală generală şi un liceu cu profil economic. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere amplasate pe clădirea Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu.

Preşedintele CSM a sesizat, Inspecţia Judiciară pentru a stabili dacă, prin afirmaţiile preşedintelui Senatului, care a făcut un apel către parlamentari să refuze a se mai pronunţa până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA, se aduce atingere independenţei justiţiei. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat luni apelul său privind amânarea voturilor asupra cererilor justiţiei până după alegeri prin aceea că Parlamentul a devenit ”o ţintă predilectă” pentru DNA, această instituţie fiind cea care decide, în opinia sa, listele de candidaţi. El a susţinut că datoria sa ca preşedinte al Senatului este să ia atitudine publică ”în faţa tentativelor repetate de destabilizare şi decredibilizare a instituţiei fundamentale a democraţiei care este Parlamentul”.

PepsiCo Inc a decis reducerea cantităţii de zahăr din băuturile răcoritoare pe care le deţine în portofoliu, pe fondul planului de a aborda probleme actuale, de la obezitate la schimbări climatice. Iniţiativa, care presupune introducerea mai multor băuturi fără calorii sau cu o cantitate redusă de calorii şi regândirea reţetelor existente, vine pe fondul presiunilor crescute din partea experţiilor guvernamentali şi din domeniul sănătăţii care acuză băuturile răcoritoare că sunt printre cauzele obezităţii şi diabetului.

Reprezentanţii PepsiCo susţin că ţinta globală impusă acum este mai ambiţioasă decât anteriorul plan, care stabilea reducerea zahărului cu 25% în compoziţia anumitor băuturi, vândute pe pieţe specifice, până în 2020. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat, luna acesta, taxe pentru băuturile care conţin zahăr, precum cele impuse în Franţa şi Mexic, pentru a reduce consumul şi a îmbunătăţi sănătatea. Industria băuturilor cu zahăr se opune acestor taxe.

Brandul de cola al PepsiCo generează 12% din profitul anual de 63 de miliarde de dolari, 25% din veniturile companiei fiind generate de băuturi precum Mountain Dew, iar restul din apă şi sucurile din linia Tropicana, pe lângă snacks-uri sau gustări. Mai mult, planurile până în 2025 includ reducerea sării şi a grăsimilor saturate. Lista de schimbări menţionează şi îmbunătăţirea cu 15% a eficienţei apei din lanţurile agricole de aprovizionare din zonele secetoase până în 2025 şi scăderea cu 20% a emisiilor gazelor cu efect de seră pe întregul lanţ de aprovizionare până în 2030.

În fiecare an există o confuzie printre posesorii de maşini privind data sau momentul din care maşina trebuie echipată cu cauciucuri de iarnă. Potrivit Codului Rutier, cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii începând cu data de 1 noiembrie, dar sunt obligatorii chiar şi în octombrie (sau în orice altă lună a anului) în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Pe scurt, legea spune că trebuie să ai maşina încălţată cu anvelopele potrivite indiferent de sezon, astfel că poţi fi amendat dacă eşti prins cu cauciucuri de vară pe o porţiune de drum acoperită cu zăpadă sau polei.

Luigi Macio, un italian care a călătorit prin toată Europa din mila oamenilor, a ajuns la Slatina, însoţit de cei doi câini ai săi, după ce a decis să îşi prelungească periplul prin ţara noastră, fermecat de oameni şi locuri. Luigi le zâmbeşte larg trecătorilor şi le spune „mulţumesc” într-o română greoaie celor care îi dau bani sau îi aduc mâncare. Problemele lui Luigi au început prin anii 2000, când Italia a trecut de la liră la euro. Atunci, italianul nu şi-a mai putut plăti ratele pentru locuinţa pe care şi-o achiziţionase şi a rămas pe drumuri.

Directorul executiv al Institutului de Studii Populare (ISP) Răzvan Orăşanu a declarat că şi-a depus demisia din poziţia de membru al BPN al PNL, de vicepreşedinte al PNL Sector 3 şi că va părăsi formaţiunea liberală. Orăşanu a precizat că a explicat „motivele din spatele deciziei printr-o scrisoare detaliată depusă la sediul central al partidului”, că a avut o discuţie atât cu preşedintele PNL Alina Gorghiu, cât şi cu europarlamentarul Cristian Buşoi, preşedintele PNL Bucureşti şi că nu îşi propune să vină „cu alte explicaţii suplimentare pe acest subiect”.

Un bărbat mascat, înarmat cu un pistol, a intrat într-o cafenea din Timişoara, dar a fugit speriat după ce un angajat al localului a apăsat butonul de panică. Pe camerele de supraveghere se poate observa cum un bărbat, în vârstă de aproximativ 30 de ani, intră în localul deschis non-stop, trece pe lângă femeia de serviciu, îşi pune cagula pe cap, scoate pistolul şi îi cere barmaniţei încasările. Pentru că femeia se opune, bărbatul încearcă să-i ia telefonul mobil, aceasta reuşind până la urmă să apese butonul de panică. Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii de tentativă la infracţiunea de tâlhărie în vederea identificării autorului şi tragerii acestuia la răspundere.

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, s-a prezentat, la sediul DNA după ce, vineri, preşedintele Klaus Iohannis a avizat cererea procurorilor de urmărire penală pentru ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a declarat, după audierea la DNA, că le cere iertare membrilor familiei poliţistului Bogdan Gigină, dar că maşina în care se afla la momentul accidentului avea o viteză sub 60km/h, precizând că „nu venea de la cârciumă”. Gabriel Oprea a precizat că maşina în care se afla în seara accidentului a oprit după ce poliţistul Bogdan Gigină a căzut, dar că un alt poliţist, de pe maşina care îi însoţea, „le-a făcut semn să plece”, fostul ministru adăugând că nu şi-a dat seama de accident. Fostul ministru de Interne a declarat că a aflat de accident după aproximativ un sfert de oră.

OMV Petrom a transferat 19 zăcăminte petroliere onshore din România, trei instalaţii pentru reparaţii capitale şi echipee aferente către compania Mazarine Energy SRL, subsidiară românească controlată integral de Mazarine Energy BV, în schimbul unei sume ce nu poate fi divulgată. Transferul este supus aprobării autorităţilor competente, precizează un comunicat Petrom. Se estimează că finalizarea tranzacţiei va avea loc la sfârşitul trimestrului IV din 2016, când Mazarine Energy Romania va prelua rolul de operator al zăcămintelor şi angajator al celor peste 200 de salariaţi ai OMV Petrom în prezent. Mazarine a identificat oportunităţi de optimizare a producţiei şi lucrări de reparaţii capitale care vor determina o creştere a producţiei. În plus, compania a planificat campanii de achiziţie seismică pentru a identifica structuri care nu au fost încă forate.

Cele 19 zăcăminte fac parte dintr-un pachet de zăcăminte selectate în 2014 pentru a fi transferate, ca parte a programului de optimizare a portofoliului. În 2015, cele 19 zăcăminte au avut o producţie zilnică totală de aproximativ 1.000 bep/zi (rezentand sub 1% din productia zilnica a OMV Petrom). Fondurile pentru tranzacţie vor proveni din linia de capital de 500 de milioane de dolari furnizată de Carlyle International Energy Partners, un fond de 2,5 mld dolari care investeşte în explorare şi producţie de petrol şi gaze, rafinare şi marketing, servicii la zăcăminte petroliere la nivel internaţional, şi în rafinare şi marketing în Europa, Africa, America latină şi Asia.

Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit, la staţia de metrou Păcii din Capitală după ce a căzut când cobora scările. Din primele cercetări, bărbatului în vârstă de 40 de ani i s-a făcut rău atunci când cobora scările de la metrou şi a căzut. Nu se ştie cu exactitate, până la ora transmiterii ştirii, dacă bărbatului i s-a făcut rău sau s-a împiedicat în coborâre. A fost chemată o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, însă echipajul nu a mai putut face nimic pentru a salva viaţa bărbatului, fiind constatat decesul. Poliţia Capitalei a deschis în cauză un dosar de moarte suspectă.

Manevrele navelor din porturile constănţene continuau să fie suspendate, după ce a fost sistată orice operaţiune încă de duminică seară din cauza vântului puternic, care suflă la rafală cu viteze ce pot depăşi 60 de kilometri pe oră. Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre – Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanţa Sud – fluvial. În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă. Vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi trebuie să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.

Colaborarea dintre Voltaj şi World Vision România continuă. Înaintea concertului pe care trupa îl va susţine pe 20 octombrie la Sala Polivalentă, Voltaj a pregătit o surpriză copiilor din programul „Vreau în clasa a 9-a” din cadrul World Vision. Toate biletele categoria VIP de la concertul „X” sunt donate copiilor din Ialomiţa, parte a programului World Vision. Pe lângă accesul la unul dintre cele mai grandioase concerte ale trupei, invitaţii vor avea un regim VIP, cu multe surprize şi un eveniment meet & greet cu cei cinci membri ai trupei. World Vision este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy. Organizaţia este concentrată asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii.

Televiziunea Română împlineşte anul acesta şase decenii de la înfiinţare, aniversare ce va fi marcată printr-o serie de emisiuni şi programe aniversare, difuzate sub genericul „TVR 60”. Din 18 octombrie, TVR 2 introduce în grilă o serie de emisiuni aniversare pe tronsonul de la ora 20:00. În fiecare zi (de luni până joi), vor fi difuzate producţii în care personalităţi care au făcut istorie pe micul ecran aduc mărturii, povestiri, relatări şi imagini inedite despre ceea ce a însemnat TVR în viaţa lor şi a publicului larg. Din luna noiembrie, tronsonul TVR 60 de la ora 20:00 va fi completat cu noi producţii realizate de Gabriel Geamănu „Poveştile noastre din ţară”, Răzvan Butaru „Ceauşescu şi poporul” şi Dana Deac „Cum s-au făcut 60”.

Preşedintele Valdimir Putin le-a spus jurnaliştilor ruşi acreditaţi la Kremlin că probabil sunt spionaţi de serviciile secrete americane. Aflat în vizită în India, unde participă la summitul grupului de state BRICS, preşedintele rus le-a spus jurnaliştilor din delegaţia sa că „Statele Unite ascultă tot şi se uită peste tot. Sunteţi cu toţii obiecte de exploatare pentru serviciile secrete”. Putin a mai adăugat că „sunteţi în preajma preşedenţiei şi poate aţi auzit ceva sau aţi văzut ceva, vorbiţi cu cineva, comunicaţi liberi pe telefon prin intermediul reţelelor nesecurizate”.

Cel puţin 30 de persoane au decedat în urma unui grav accident rutier petrecut în provincia Punjab din Pakistan, în care au fost implicate două autobuze. Potrivit autorităţilor, cele două autobuze au intrat în coliziune, accidentul având loc în dimineaţa zilei de luni, în apropiere de oraşul Rahim Yar Khan, aflat la aproximativ 600 de kilometri sud de Lahore, capitala provinciei Punjab. Iniţial, echipele de salvare au anunţat că peste 30 de persoane au fost rănite. Accidentele rutiere sunt destule de frecvente în Pakistan, în condiţiile în care regulile de circulaţie sunt des încălcate, iar infrastructura rutieră din zonele rurale este într-o stare proastă.

Un individ s-a aruncat în aer în incinta televiziunii de stat din regiunea separatistă georgiană Abhazia, au anunţat autorităţile, care însă au evitat să indice că ar fi vorba de un atac terorist. Bărbatul, care nu a fost încă identificat, a detonat o bombă la intrarea în sediul televiziunii din oraşul Sukhumi. Raul Khadzhimba, preşedintele republicii separatiste, a declarat că ancheta este în curs de desfăşurare. În pofida tensiunilor cu Georgia, Abhazia nu a fost până acum scena unor atacuri teroriste. Abhazia şi-a declarat independenţa faţă de Georgia la începutul anilor 1990, după dezintegrarea Uniunii Sovietice. Independenţa republicii separatiste este recunoscută doar de Rusia şi de câteva alte state, între care cele mai importante fiind Venzuela şi Nicaragua.

New York-ul va fi marele câştigător al Brexitului, un eveniment care ar putea forţa marile bănci să plece din Londra şi să îşi relocheze sediile. New York este principalul favorit pentru a deveni centrul financiar al lumii, peste Frankfrut sau Paris, în condiţiile în care industria financiară vede oraşul ca principala alternativă pentru Londra. Europa continentală va câştiga o parte din operaţiunile bancare ale Londrei pentru ca instituţiile să se adapteze la standardele de reglementare, dar cel mai probabil marile bănci îşi vor muta sediile peste Atlantic, către New York.

Cel puţin nouă persoane au decedat, iar alte peste 30 au fost rănite, după ce un pod care lega două insule din Indonezia s-a prăbuşit în timpul unei ceremonii religioase. În momentul prăbuşirii, pe pod se afla un număr mare de participanţi la o ceremonie religioasă. Adâncimea apei de sub pod este de mai puţin de doi meteri, însă cele mai multe dintre victime au fost lovite de resturile podului, a adăugat Wahyudi, care a precizat că toate victimele locuiau în zonă, aflată în apropierea insulei Bali, una dintre cele mai vizitate destinaţii turistice din Indonezia. Echipele de intervenţie au suspendat operaţiunile de căutare în seara zilei de duminică şi urmează să reia căutările luni. Podul care s-a prăbuşit lega insulele Nusa Lembongan şi Nusa Ceningan, aflate la sud-est de insula Bali. Andrew Sutherland, cetăţean britanic şi operator turistic în zonă, a declarat pentru BBC că acesta era singurul pod între cele două insule, adăugând că avea o vechime de aproximativ 30 de ani şi era destul de şubred.

Premierul irakian Haider al-Abadi a anunţat startul operaţiunii de eliberare a oraşului Mosul, ultima citadela din Irak a reţelei teroriste Stat Islamic. La operaţiuni urmează să participe unităţile kurde Peshmerga, forţele armate guvernamentale şi miliţiile afiliate, care vor beneficia de sprijin din partea coaliţiei coordonate de Statele Unite. Secretarul american pentru Apărare, Ash Carter, a descris startul operaţiunii drept „un moment decisiv” al campaniei pentru „înfrângerea definitivă” a Stat Islamic, adăugând că va fi „o luptă dificilă”.

Mosul, al doilea cel mai mare oraş din Irak, a fost cucerit de reţeaua teroristă Stat Islamic şi rămâne ultima citadela major a organizaţiei în Irak. Pierderea oraşului ar marca înfrângerea decisivă a SI în această ţară, afirmă oficialii irakieni. Analiştii avertizează că luptele pentru recucerirea oraşului ar putea dura mai multe săptămâni, dacă nu chiar luni. ONU şi-a exprimat îngrijorarea pentru siguranţa celor aproximativ 1,5 milioane de oameni care locuiesc în zona în care se vor desfăşura operaţiunile militare.

Un sediu al Partidului Republican, aflat în comitatul Orange din statul american Carolina de Nord, a fost ţinta unui atac cu materiale incendiare. Potrivit informaţiilor disponibile, publicate pe site-ul oraşului Hillsborough, un material incendiar au fost aruncat printr-o fereastră a clădirii, iar cineva a desenat o zvastică şi cuvintele „Republicani nazişti, plecaţi din oraş ori altfel….” pe o clădire adiacentă. Substanţa infalmabilă ar fi incendiat interiorul clădirii, a ars o parte din mobilier şi a avariat interiorul clădirii înainte de a se stinge. Valoarea pagubelor nu a fost încă anunţată.

Cel puţin 25 de deţinuţi au decedat în cursul confruntărilor dintre două bande rivale într-o închisoare aflată în zona oraşului Boa Vista, în nordul Braziliei, acest incident relevă situaţia precară a sistemului penitenciar din statul sud-american. Şapte dintre deţinuţi au fost decapitaţi, iar şase au murit carbonizaţi în cursul confruntărilor din interiorul penitenciarului. Răsculaţii erau înarmaţi cu bâte de lemn şi cuţite, iar aproximativ 100 de rude aflate în vizită la unii deţinuţi au fost luate ostatice. Forţele de ordine care au intervenit în forţă au reuşit să elibereze ostaticii şi au preluat controlul asupra zonelor controlate de deţinuţi. Luptele între bandele rivale şi revoltele sunt frecvente în sistemul penitenciar supraaglomerat şi subfinanţat din Brazilia.

SPORT

Steaua a înregistrat, pe Arena Naţională, cea de-a două înfrângere din campionat. Roş-albaştrii au pierdut, scor 0-1, confruntarea cu Gaz Metan. Gigi Becali a fost deranjat de atitudinea fotbaliştilor lui Reghecampf, dar şi de regula „jucătorului Under 21”. Finanţatorul Stelei este de părere că această normă interferează cu ideea de business şi este hotărât să protesteze. Becali a anunţat că în momentul în care Steaua va fi matematic campioană va vorbi cu Reghecampf să trimită în teren o echipă în care să nu se regăsească niciun jucător Under 21. Patronul Stelei este conştient că va pierde meciul la „masa verde”, dar spune că este dispus să apeleze la măsuri disperate pentru a schimba această regulă.

Tabloul Turneului Campioanelor de la Singapore (24-30 octombrie), competiţie la care vor lua parte cele mai bune opt jucătoare ale sezonului, este aproape complet. Duminică au fost ocupate două locuri de către Dominika Cibulkova (Slovacia), jucătoare care şi-a asigurat biletul pentru Singapore după ce a triumfat la Linz, şi de Madison Keys din SUA, în acest moment lipsind doar un nume de pe lista sportivelor calificate la Turneul Campioanelor. Jucătoarele vor fi repartizate în două grupe, primele două favorite neputându-se întâlni în această fază. De asemenea, favoritele 3-4, Halep şi Pliskova, se vor afla în grupe diferite.

Dominika Cibulkova (8 WTA) s-a calificat pentru prima dată în carieră la Turneul Campioanelor, performanţă obţinută graţie triumfului de la Linz, turneu dotat cu 250.000 de euro! Slovaca a învins-o pe elveţianca Viktorija Golubic (62 WTA) în finală, cu scorul de 6-3, 7-5, cucerind al treilea trofeu al sezonului. Madison Keys (7 WTA) a aflat de asemenea că va juca în premieră la Turneul Campioanelor, americanca nemaiputând fi ajunsă nici ea de urmăritoarele Johanna Konta (Marea Britanie), Carla Suarez Navarro (Spania) şi Svetlana Kuzneţova (Rusia). În schimb, cele trei jucătoare speră la ultimul loc rămas pe tablou, care a fost eliberat după retragerea Serenei Williams.

CSM Bucureşti a debutat cum nu se poate mai bine în noul sezon al Ligii Campionilor, din postura de deţinătoare a trofeului, cu un succes în faţa echipei Rostov-Don, scor 24-21. Campioana României a obţinut primele două puncte în grupa C, care pe termen lung – faza grupelor principale – vor avea o însemnătate şi mai mare, bineînţeles dacă ambele formaţii se vor califica mai departe. Pentru a face calcule este încă prematur, până la urmă s-a jucat doar o etapă în acest sezon, dar acest 24-21 i-ar putea asigura echipei CSMB o şansă bună cel puţin la locul 2, la sfârşitul grupelor principale.

Un lucru este însă cert după acest joc. Formaţia rusă, creditată cu şanse mari la câştigarea Ligii Campionilor alături de Gyor, a ieşit foarte dezamăgită la sfârşitul celor 60 de minute cu CSM Bucureşti, reacţia lui Jan Leslie fiind, de altfel, pe măsură: ”De necrezut!”. Rostov a avut parcă prea mulţi centri în teren, de cele mai multe ori numai centri în linia de 9 metri. Jucătoarele mai de ”gabarit”, precum Bobrovnikova şi Sen, nu prea au avut loc în echipă. Prima a fost ultilizată doar când Leslie a jucat cu 7 contra 6 în atac.

Adrian Mutu şi-a început treaba la Dinamo după ce săptămâna trecută a fost numit manager general la clubul din „Ştefan cel Mare”. Mutu promite că ideile sale vor putea fi observate încă din această săptămână, „Briliantul” încercând să aducă sub comanda lui Ioan Andone jucători tineri care ar putea face faţă rigorilor din Liga 1. Mutu spune că a purtat o discuţie şi cu Gnohere şi a primit asigurări că atacantul îşi doreşte să continue la Dinamo. În ceea ce priveşte derby-ul cu Craiova din luni seară (ora 20:30), Mutu le-a dat o veste proastă jucătorilor: nu vor avea o primă specială pentru acest meci.

Înfrângerea cu Gaz Metan de pe teren propriu (0-1), a doua a sezonului, a tulburat apele la Steaua. Gigi Becali, finanţatorul echipei, s-a dezlănţuit la finalul confruntării cu ardelenii şi a anunţat că doi jucători vor fi traşi pe linie moartă. Mitrea şi Golubovic vor pleca de la Steaua, cel mai probabil în perioada de transferuri din iarnă. Chiar dacă a pus tunurile pe cei doi, Becali a fost nemulţumit de atitudinea întregii echipe. Patronul Stelei i-a recomandat antrenorului Reghecampf să le scrie un mesaj pe tabla de tactică din vestiar, un mesaj care să-i trezească la realitate pe jucători. Dacă Reghe nu va face acest lucru, Becali a anunţat că va intra el în vestiar pentru a-i motiva pe fotbalişti.

Gabriela Szabo şi-a lansat luni programul de candidatură pentru preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, după ce săptămâna trecută şi-a depus dosarul de înscriere şi şi-a anunţat intenţia de a candida pentru conducerea acestei organizaţii. Prin programul său, numit “Excelenţa garantează viitorul”, fostul ministru al Tineretului şi Sportului îşi propune să aducă o contribuţie semnificativă în peisajul sportului românesc, alături de o doză puternică de inovaţie şi modernitate, obiectivul său final fiind redobândirea excelenţei.

Abordarea campioanei mondiale şi olimpice este fundamentată pe un model piramidal, format din patru nivele: (1) dezvoltarea infrastructurii sportive, care stimulează practicarea sportului la nivel de masă, (2) creşterea interesului faţă de sportul de masă, susţinând o cultură a sportului şi generând o bază de selecţie, (3) încurajarea sportivilor către înalta performanţă şi, în cele din urmă, (4) cultivarea excelenţei în sport, unul dintre rolurile esenţiale ale COSR.

Gabriela Szabo şi-a depus candidatura pentru Preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român la finalul săptămânii trecute, în data de 14 octombrie. Campioana mondială şi olimpică şi-a dobândit recunoaşterea şi aprecierea de-a lungul timpului prin performanţa şi contactele internaţionale alimentate cu profesionalism, dar şi a experienţei manageriale dobândite până în prezent, începând cu Federaţia Română de Atletism (vicepreşedinte în perioada 2005-2013) şi terminând cu funcţia de Ministru al Tineretului şi Sportului (2014-2015). Fostă campioană mondială lucrează, în prezent, pentru cea mai mare companie de resurse umane la nivel naţional şi internaţional.

Ion Ţiriac, Simona Halep şi Horia Tecău au mers împreună la o petrecere în cadrul căreia au fost protagoniştii unei faze amuzante. Cel mai influent personaj din tenisul românesc i-a „certat” pe cei mai buni jucători români ai momentului pentru faptul că se distrau făcându-şi poze. Momentul a avut loc într-un cadru restrâns, la un eveniment organizat cu ocazia zilei de naştere a lui Bogdan Enoiu, fondator al agenţiei de publicitate cu care colaborează Simona şi fost organizator al turneului Năstase-Ţiriac Trophy. Personalităţile din tenis nu au avut numai rolul de simpli invitaţi, ci şi de complici la surpriza pregătită pentru Bogdan Enoiu. În ciuda sfaturilor oferite de Ion Ţiriac, clipele de distracţie au fost imortalizate în continuare şi postate apoi de jurnalista Dana Războiu pe Instagram. Pentru Simona Halep va urma o altă petrecere, mult mai formală însă, cu ocazia Turneului Campioanelor de la Singapore (24-30 octombrie).

Tenismenul australian Nick Kyrgios (locul 14 în clasamentul mondial) a fost suspendat, din circuitul ATP până la 17 ianuarie 2017, în urma comportamentului nesportiv din cadrul turneului de Masters Series de la Shanghai. La 13 octombrie, Nick Kyrgios a fost amendat cu aproximativ 15.000 de euro de ATP după meciul pierdut cu germanul Mischa Zverev, scor 3-6, 1-6, în turul al doilea al turneului de Masters Series de la Shanghai. Kyrgios a fost amendat cu aproximativ 9.000 de euro pentru gestul avut în primul set, când a servit încet, apoi a plecat spre marginea terenului înainte ca Zverev să returneze. A mai fost sancţionat cu 4.500 de euro pentru că a abuzat verbal un spectator şi cu aproximativ 1.400 de euro pentru comportament nesportiv.

Anderlecht a câştigat cu emoţii meciul cu Lokeren din etapa a 10 a campionatului Belgiei şi a trecut pe primul loc în clasament. Teodorczyk a marcat unicul gol al confruntării în minutul 89. La gazde, Stanciu a început meciul ca titular, dar a fost schimbat după o oră de joc cu Capel din pricina unei evoluţii şterse. Aşteptările sunt extrem de mari de la jucătorul român ţinând cont de suma uriaşă de transfer (9,8 milioane de euro), iar belgienii încep să-şi pună serioase semne de întrebare în privinţa fostului stelist. 5 meciuri a jucat Stanciu pentru Anderlecht în campionat fără a înscrie vreun gol.

Fiorentina, cu Tătăruşanu titular şi Ianis Hagi doar pe bancă, a remizat pe teren propriu, scor 0-0, cu Atalanta într-un meci din runda a opta din Serie A. Rezultatul nu a fost deloc pe placul şefilor de la Firenze care se gândesc să-l schimbe pe antrenorul Paulo Sousa. Italienii de la TuttoSport notează că tehnicianul portughez a primit un ultimatum din partea conducerii: trebuie să câştige obligatoriu următoarele trei partide pentru a-şi salva postul. În eventualitate în care nu va obţine victorii cu Slovan Liberec, Cagliari şi Crotone, Sousa va fi înlocuit cu Stefano Pioli, fostul antrenor al lui Lazio. Fiorentina se află în acest moment pe locul 14 în clasament, cu 9 puncte. Palermo, echipa aflată pe prima poziţie retrogradabilă, are 6 puncte.

Mijlocaşul Eric Bicfalvi a înscris un gol, duminică, în înfrângerea formaţiei Tom Tomsk în deplasare cu FK Orenburg, scor 1-3, în etapa a zecea din campionatul Rusiei. Bicfalvi, care a fost integralist, a marcat în minutul 77 dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, la scorul de 2-0 pentru Orenburg. Toate golurile gazdelor au fost reuşite de către Pavel Nekhajchik, în minutele 12, 42 şi 90+2. În urma acestui rezultat, Tom Tomsk a rămas pe locul 13 în clasament (din 16 echipe), cu opt puncte. Eric Bicfalvi (28 de ani) şi Aleksey Pugin sunt cei mai buni jucători ai lui Tom Tomsk de până acum, cu câte două goluri şi o pasă decisivă.

Suporterii echipei de fotbal Internazionale Milano au protestat duminică după înfrângerea de pe teren propriu cu Cagliari, scor 1-2, în Serie A, şi au cerut înlocuirea căpitanului Mauro Icardi, care este şi golgheterul formaţiei milaneze. Galeria lui Inter l-a catalogat pe Icardi drept un „clovn” şi a sărbătorit momentul în care atacantul a ratat un penalty în timpul meciului cu Cagliari. Icardi (23 de ani) i-a criticat pe suporterii „Nerazzurri” în recent publicata autobiografie. În cartea despre cariera lui, Icardi pretinde că a fost considerat un erou de către ceilalţi jucători pentru că a confruntat un grup de suporteri după înfrângerea cu Sassuolo din februarie 2015. Javier Zanetti, preşedintele şi fostul căpitan al lui Inter, a declarat că nu poate tolera un asemenea comportament din partea unui angajat.

PROGNOZA METEO
17 Octombrie 2016

Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi variabil în regiunile estice, iar dupã-amiazã și noaptea parțial și în cele centrale și de sud-est, dar va prezenta înnorãri în restul teritoriului. În cursul zilei va mai ploua slab în Oltenia, pe spații restrânse în Muntenia, Crișana, Transilvania și doar izolat în celelalte regiuni. La munte, în special în Carpații Meridionali, trecãtor va ninge slab. Vântul va avea unele intensificãri îndeosebi ziua în sudul și sud-vestul țãrii, cu viteze mai mari în zona montanã a Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade, iar cele minime între -3 și 7 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei spre -8 grade. Noaptea se va forma brumã local în nord-est, în depresiuni și pe spații mai mici în rest, iar în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceațã.

Bucuresti

Vremea va fi deosebit de rece pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorãri în prima parte a zilei când trecãtor va ploua slab, apoi va fi parțial noros. Pe parcursul zilei vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 2 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *