Stiri pe scurt 17 Mai 2016

loading...

Stiri pe scur 17 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  17  Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 17 mai. La data de 17 mai 1957, regizorul Ion Popescu-Gopo a fost premiat la Cannes cu Marele Premiu Palme d’Or pentru scurt metraj, pentru filmul de desen animat „Scurtă istorie”. Ion Popescu-Gopo a creat nenumărate filme în care personajul principal era „omuleţul lui Gopo”. Pseudonimul de Gopo provine de la numele părinţilor săi: numele de fată al mamei sale, Gorenco, şi numele tatălui, Popescu.

Primăria Municipiului Bucureşti organizează în perioada 17 – 20 mai „Târgul Oferta Educaţională” care este dedicat elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a. Elevii şi profesorii vor expune la standuri cele mai importante realizări ale liceului lor într-un mod original şi atractiv, se mai spune în comunicat. Scopul evenimentului este de a consilia şi informa elevii şi părinţii cu privire la procedura şi oportunităţile de înscriere şi admitere la liceu.

De la preluarea mandatului de premier, independent politic, dependent însă de susţinerea unei majorităţi parlamentare, Cioloş a evitat să-şi ostilizeze partidele, dar şi opinia publică, receptiv la solicitările de a veni în faţa Legislativului şi dispus la concesii, începând cu programul de guvernare. În urmă cu şase luni, pe fondul demisiei lui Victor Ponta din fruntea Executivului ca urmare a protestelor declanşate de tragedia de la Colectiv, preşedintele Klaus Iohannis îl nominaliza pe fostul comisar european Dacian Cioloş pentru a forma un nou cabinet, un executiv format din tehnocraţi.

ANAF a publicat, lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, primii zece datornici la stat persoane fizice având fiecare obligaţii fiscale restante între 12 milioane lei şi 232 de milioane de lei. Din total, ANAF poate recupera la această dată cca. 2,3 miliarde lei. Situaţia juridică a restului de creanţe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existenţa unor hotărâri judecătoreşti de suspendare a executării silite, etc) opreşte ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită.

Pe primul loc este Sorin Robert Negoiţă, primarul sectorului 3 al Capitalei şi candidat, cu obligaţii fiscale necontestate de 232 milioane lei, urmat de Florin Mateiu din oraşul Victoria cu obligaţii fiscale de 94 milioane de lei, însă contestate. George Becali are datorii la stat de 3,9 milioane de lei pe care le-a contestat, Silviu Prigoană are obligaţii de 3,9 milioane lei. Omul de afaceri Daniel Guzu figurează cu datorii de 2 milioane lei, contestate integral. Cristian Ţânţăreanu are şi el 2,7 milioane de lei obligaţii fiscale necontestate. Întreaga listă poate fi consultată pe site-ul ANAF.

Candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, afirmă că şi-a plătit datoriile către stat la începutul lunii şi cere ANAF să rectifice eroarea în ceea ce îl priveşte, adăugând că nu pretinde scuze pentru că ştie ”cu ce aparatură şi infrastructură IT funcţionează bieţii funcţionari”. Predoiu apare pe lista ANAF cu datorii de peste 24.000 de lei.

Traficul rutier este restricţionat, pe DN1, la ieşirea din Capitală, pe o porţiune de cinci kilometri, în vederea pregătirii lucrărilor de montare a parapetelor despărţitoare de beton. Anunţul vine după ce sâmbătă reprezentanţii CNADNR precizau că „a semnat în data de 22.04.2016 Acordul-cadru de furnizare având ca obiect „achiziţia şi transportul parapetelor rigide prefabricate din beton” aferente drumurilor naţionale şi autostrăzilor din administrarea companiei.” Cei de la Compania Naţională susţineau că parapetele despărţitoare vor fi montate pe sectorul Pasaj Băneasa — Pasaj Otopeni, peste Centura Bucureşti.

Un bărbat bănuit că ar fi traficant de migranţi a fost reţinut de poliţiştii de frontieră români după o operaţiune de salvare a 46 de persoane, printre care şapte copii, ce se aflau într-o barcă de mici dimensiuni, în pericol de scufundare în Marea Egee. Aceasta este cea de-a patra ambarcaţiune pe care echipajul navei MAI 1104 o identifică de la începutul lunii mai. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră susţin că în alte trei ambarcaţiuni aflate în pericol de scufundare se aflau 149 de persoane (34 de copii, 38 femei, 77 bărbaţi).

Sudul judeţului Constanţa s-a aflat, sub cod galben de ploi puternice, grindină şi descărcări electrice, iar o ploaie torenţială s-a abătut în zona municipiului Mangalia, mai multe străzi fiind inundate. În urma căderilor mari de apă, canalizările nu au mai făcut faţă, iar zona aflată în apropierea Portului Turistic Mangalia s-a inundat, transformându-se pentru câteva zeci de minute într-un lac. La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai Primăriei Mangaliei, pompierii şi reprezentanţii RAJA, dar, la scurt timp după ce ploaia s-a oprit, apele s-au scurs.

Ziua Românilor de Pretutindeni va fi sărbătorită la Bucureşti, pe 28 şi 29 mai, printr-o conferinţă pe tema identităţii naţionale în străinătate – la BCU, un târg cu obiecte populare, la Muzeul Satului şi un concert Vunk, în Parcul Herăstrău. Programul va cuprinde o conferinţă care va pune în discuţie tema identităţii naţionale în străinătate şi a rolului formativ al educaţiei româneşti, la care şi-au anunţat participarea reprezentanţi de marcă ai diasporei române, un târg al tradiţiilor populare al comunităţilor româneşti din vecinătatea României, recitaluri de muzică şi dansuri populare româneşti, precum şi un concert pop-rock în aer liber.

Cântăreaţa Sinead O’Connor a fost găsită în viaţă şi este bine, la 32 de ore după ce dispăruse, anunţă Poliţia din oraşul american Chicago, fără a oferi detalii. Poliţia din statul american Illinois a anunţat că Sinead O’Connor, de origine irlandeză a plecat duminică dimineaţă cu bicicleta din localitatea Wilmette, situată la periferia nordică a oraşului Chicago. Artista în vârstă de 49 de ani nu mai dăduse deloc semne de viaţă de atunci. Cântăreaţa a fost găsită la 32 de ore de la dispariţie.

Procurorii de la Parchetul General au dispus efectuarea a două expertize asupra produselor „Hexi Pharma” în dosarul privind dezinfectanţii diluaţi folosiţi în spitalele din România. Tribunalul Bucureşti ia în discuţie cererea firmei Hexi Pharma de intrare în insolvenţă. Procurorii au informat instanţa în legătură cu decizia Judecătoriei Sectorului 5 prin care s-a admis cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care societăţii Hexi Pharma îi este interzisă dizolvarea, reducerea capitalului social sau înstrăinarea activelor.

Chitara galben neon a regretatului cântăreţ american Prince, făcută la comandă şi cu o formă originală, cu ajutorul căreia muzicianul a cântat hit-uri precum ‘Cream’ şi ‘Get Off’, va fi scoasă la licitaţie în luna iunie, de o casă de licitaţii din Beverly Hills. Licitaţia va începe pe 24 iunie şi are un preţ de pornire de 30.000 de dolari.

Actalul proprietar, Richard Lecce, a cumpărat instrumentul făcut pe comandă undeva la preţul de 30.000 de dolari în urmă cu un an, de la aceeşi casă de licitaţii. Instrumentul este marcat cu un număr de serie şi însoţit de o scrisoare de autenticitate de la tehnicianul de chitară a lui Prince, Zeke Clark, care menţionează că gâtul chitarei s-a rupt în Franţa în 1994 şi că a fost reparat ulterior.

Conform unui raport al Naţiunilor Unite asupra populaţiei globale, este de aşteptat ca în 2100 aproape 40% din populaţie să fie africană. În ultimii 12 ani, populaţia globului a crescut cu un miliard de oameni, ajungând la totalul de 7,3 miliarde. Se estimează că numărul oamenilor de pe pământ, între 2015 şi 2030, va creşte cu 2,4 miliarde, dintre care 1,3 miliarde doar în Africa.

După 2050, Africa o să fie singurul continent unde populaţia va continua să crească, însemnând că în 2100 nu mai puţin de 39% dintre oameni vor locui în Africa. Ca un punct de referinţă, în 1950 doar 9% din populaţia globală era africană. Conform publicaţiei The Globe and Mail, în 1950 în Africa se aflau 8 oameni pe kilometru pătrat, iar în 2050 vor fi 80 pe kilometru pătrat.

Susan Sarandon l-a criticat pe Woody Allen la Festivalul de Film de la Cannes din Franţa, exprimând că este convinsă că acesta „a molestat sexual un minor”, după mai multe acuzaţii aduse de familia regizorului că ar fi agresat-o pe fiica sa adoptivă,Dylan Farrow. Faimosa actriţă americană a făcut acuzaţiile în timpul evenimentului Women in Motion la doar câteva zile după ce fiul său înstrăinat, Ronan Farrow, a criticat celebrităţile de la Hollywood care continuă să joace cu Woody Allen, în ciuda acuzaţiilor aduse de familia sa că ar fi molestat-o pe fiica lui adoptivă, Dylan Farrow, pe când era copil.

Cercetătorii de la Georgetown University Medical Center au realizat un studiu, publicat în American Journal of Stem Cells, care arată că există o legătură între defectele din naştere şi vârsta tatălui, consumul de alcool şi factorii de mediu. Aceştia afirmă că defectele la naştere sunt rezultatul unor alteraţii epigenetice care au potenţialul de a afecta multiple generaţii. Studiul publicat în American Journal of Stem Cells sugerează că ambii părinţi contribuie la starea de sănătate a copilului, o concluzie pe care ştiinţa abia acum începe să o demonstreze.

Ziua Internaţională Împotriva Homofobiei. Mai multe ambasade şi-au exprimat, printr-o declaraţie comună, solidaritatea şi sprijinul pentru comunitatea LGBT şi pentru dreptul acesteia de a manifesta în mod paşnic. Mesajul este semantă de Reprezentanţa Comisie Europene în România şi ambasadele SUA, Marii Britanii, Olandei, Canadei, Germaniei, Franţei, Italiei, Norvegiei, Spaniei, Argentinei, Austriei, Australiei, Cehiei, Estoniei, Danemarcei, Finlandei, Ungariei, Irlandei, Israelului, Muntenegrului, Noii Zeelande, Portugaliei, Sloveniei, Suediei, Elveţiei şi Uruguayului.

Un studiu realizat recent de compania Intrepid Travel oferă o uimitoare privire de ansamblu despre dependenţa, în continuă creştere, de tehnologie din Statele Unite ale Americii, acesta dezvăluind că mulţi oameni ar fi dispuşi să renunţe timp de o lună la prieteni pentru a avea WiFi. In medie, adulţii intervievaţi au afirmat că pot rezista fără telefoanele mobile doar 16 de ore, după depăşirea acestui termen, respondenţii au spus că se vor simţi „mizerabil”. Cei mai mulţi dintre cei chestionaţi au spus că telefonul lor mobil nu este niciodată la o depărtare mai mare de trei paşi.

Cercetătorii au chestionat 1.500 de adulţi din Statele Unite pentru a afla gradul lor de dependenţă de tehnologia modernă. Mai mult de o treime dintre participanţi (35 %) au raportat că îşi petrec „prea mult” timp pe telefonul mobil, laptop sau tabletă. Aproape jumătate, 41 %, au declarat că aleg să viziteze anumite locuri sau să participe la evenimente deoarece fotografiile făcute acolo vor face conturile lor de pe reţelele de socializare să arate mai bine.

O româncă din oraşul italian Ravenna a fost reţinută de două ori sub acuzaţia de furt calificat într-un interval de doar câteva zile, valoarea furturilor fiind de câteva mii de euro. La începutul săptămânii trecute, românca în vârstă de 19 ani a fost surprinsă la furat într-un magazin din zona Travaglini, în Ravenna. Percheziţia efectuată de poliţie în locuinţa sa a condus la depistarea unor bunuri furate în valoare de circa 5.000 de euro, printre care o bicicletă şi aparatură electronică. Românca a fost reţinută, dar judecătorii nu au considerat necesară arestarea preventivă.

Un băieţel afgan a suferit răni grave la craniu după ce a fost bătut într-un centru pentru imigranţi din nordul Germaniei. Starea băiatului de 14 ani era foarte gravă duminică seară, dar luni s-a îmbunătăţit. Circa 50 de persoane au fost implicate în altercaţia care a avut loc într-un centru pentru refugiaţi din Dauelsen. Mai multe persoane au fost rănite în incident.

Forţele antiteroriste din Australia au efectuat, percheziţii la Melbourne în legătură cu cinci indivizi acuzaţi că voiau să plece în Siria pentru a se alătura organizaţiei Stat Islamic şi au arestat în Sydney tânăr suspectat că pregătea un act terorist. Cei cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 31 de ani, au fost inculpaţi sâmbătă pentru pregătiri în vederea pătrunderii pe un teritoriu străin „cu scopul de a se consacra unor activităţi ostile”, infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea pe viaţă. Ei au fost arestaţi săptămâna trecută.

Două persoane suspectate de finanţarea terorismului au fost arestate, în urma unor raiduri la două adrese din sudul Londrei. Cei doi bărbaţi, amândoi în vârstă de 24 de ani, au fost arestaţi, la două adrese separate şi la această oră se află în custodia poliţiei la secţii din sudul Londrei. Detectivi din cadrul Comandamentul antiterorist al Poliţiei Metropolitane s-au ocupat de această operaţiune. Mai mulţi ofiţeri efectuează percheziţii la o serie de adrese din zona în care au fost operate arestările.

O echipă internaţională de cercetători condusă de Harvard University a creat ceva ce poate fi cea mai bună invenţie de până acum, un sistem de diagnosticare rapid şi ieftin a virusului Zika. Tehnica este bazată pe un sistem anterior descoperit de Collins şi coechipierii săi pentru a diagnostica Ebola şi nu numai, ei pot detecta alţi viruşi ARN, precum SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), pojarul, gripa, hepatita C şi febra West Nile. Una dintre provocările detectării Zika este că virusul apare în concentraţii extrem de scăzute în sânge, urină şi salivă. Ca să treacă peste acest obstacol, mai întâi, noul sistem amplifică mostrele ARN.

Militari din Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia vor efectua în iunie, în Oceanul Pacific, primele exerciţii comune în materie de apărare antirachetă, în scopul contracarării ameninţărilor nord-coreene. Exerciţiile antibalistice vor începe în 28 iunie şi se vor desfăşura în Oceanul Pacific. Nave sud-coreene, americane şi japoneze vor simula modalităţi de contracarare a unui atac balistic. Vor fi utilizate inclusiv elemente antirachetă de tip Aegis, varianta navală a sistemului antibalistic instalat în România.

Două avioane de pasageri care efectuau curse pe rutele Liverpool-Alicante şi Dusseldorf-Faro au solicitat permisiunea pentru a ateriza de urgenţă la câteva minute distanţă când se aflau deasupra Franţei, fiind redirecţionate pe aeroportul din Bordeaux. Un prim avion al companiei aeriene Ryanair care efectua un zbor pe ruta Liverpool-Alicante (Spania) a solicitat să aterizeze de urgenţă, decretând stare de alertă la bord prin emiterea codului 7700.

Câteva minute mai târziu, un alt avion, al companiei germane Germanwings, care decolase din Dusseldorf şi trebuia să ajungă în Faro (Portugalia) a trimis aceeaşi solicitare. Ambele avioane se aflau în spaţiul aerian francez când au emis alertele, fiind redirecţionate spre aeroportul din Bordeaux. Un purtător de cuvânt al companiei Ryanair a declarat că nu este vorba de o aterizare forţată cauzată de o alertă teroristă, ci codul de alertă a fost emis din cauza unui pasager căruia i s-a făcut rău.

SPORT

Aproape simultan, două persoane vorbeau despre acelaşi subiect şi ofereau explicaţii diferite. Dinu Gheorghe, director sportiv la Rapid şi analist al postului respectiv de televiziune, vitupera împotriva ziariştilor ProSport care „scriu tâmpenii“. Iritarea lui „Vamă“, greu temperată de moderatorul Vali Moraru, avea ca obiect dezvăluirile publicaţiei noastre despre cele patru avansuri ridicate de la Rapid între februarie 2011 şi iunie 2012, interval în care a încasat echivalentul a 100.000 de euro. Banii n-au fost niciodată returnaţi sau decontaţi. De la capătul telefonului, directorul sportiv a spus că totul e o minciună, el a primit o primă de obiectiv, nu ştie despre nimic altceva şi că în iunie 2012 nici măcar nu mai era la Rapid, deci nu putea lua nimic atunci.

Finala Cupei României, Dinamo – CFR Cluj, se va juca marţi de la 21:30 pe Naţional Arena. Fanii lui Dinamo au luat cu asalt casele de bilete şi anunţă că vor cinsti memoria lui Patrick Ekeng. Clujenii au anunţat că sunt de acord să trimită o copie a trofeului în Camerun, familiei lui Patrick Ekeng, în eventualitatea în care vor cuceri a patra cupă din istoria clubului.

Pentru Dinamo, finala Cupei României este un meci special. Este prima partidă pe care elevii lui Mircea Rednic sunt nevoiţi să o joace după moartea colegului lor, iar victoria în faţa lui CFR ar aduce în vitrină Cupa României cu numărul 14, numărul de pe tricou al lui Ekeng. Pe Naţional Arena dinamoviştii se vor lovi de CFR Cluj, echipă aflată încă în lupta din playout şi care îşi doreşte să termine un sezon nereuşit cu un trofeu. Ar fi a patra Cupă a României din istoria clujenilor, cei care mărturisesc că sunt de acord să trimită o copie a trofeului în Camerun, familiei lui Ekeng.

Steaua şi-a aflat adversarele din turul al treilea al Ligii Campionilor. Vicecampioana României se va lupta cu Şahtior, Ajax, Anderlecht, Fenerbahce sau Sparta Praga pentru un loc în play-off-ul celei mai importante competiţii intercluburi din lume. Campioană în ultimele trei sezoane, Steaua a terminat doar pe locul al doilea ultima stagiune, câştigată de Astra, ceea ce înseamnă că echipa lui Laurenţiu Reghecampf va intra în urna non-campioanelor, unde nu va fi cap de serie. În proporţie de 99%, Steaua va juca cu una dintre Şahtior, Ajax, Anderlecht, Sparta Praga sau Fenerbahce, singura modificare putând să apară în dreptul reprezentantei Belgiei, Anderlecht având nevoie de doar un singur punct pentru a-şi asigura locul.

Tribunele Arenei Naţionale vor fi înţesate de scouteri la meciul din această seară dintre Dinamo şi CFR Cluj. Unul dintre cluburile care îşi va trimite reprezentanţii la finala Cupei României este AEL Limassol, ciprioţii fiind interesaţi de jucători din ambele tabere. Scouterii grupării cipriote îl doresc pe Cerniauskas, portarul lui Dinamo, dar şi pe Camora de la CFR Cluj. Fundaşul stânga al ardelenilor a intrat în vizorul celor de la AEL Limassol, dat fiind faptul că va intra în ultimul an de contract cu CFR.

Ionuţ Badea, unul dintre secunzii lui Anghel Iordănescu, a vorbit despre situaţia lui Alibec, jucător despre care Răzvan Burleanu a spus că este în pericol să rateze EURO. Atacantul Astrei va efectua astăzi un control medical, sub supravegherea lui Laurenţiu Oproiu (noul medic al echipei naţionalei după îndepărtarea lui Pompiliu Popescu), pentru a afla cu exactitate dacă poate juca la Campionatul European. Dragoş Grigore, un alt jucător cu probleme medicale din lotul naţional, şi-a revenit complet şi se va antrena normal alături de coechipieri

Jucătoarele române de tenis Sorana Cîrstea, Patricia Ţig şi Andreea Mitu vor lua startul în calificările turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Şlem al anului, şi şi-au aflat adversarele cu care se vor confrunta în încercarea de a pătrunde pe tabloul principal.Î n vârstă de 26 de ani, Cîrstea, ocupanta locului 99 în clasamentul WTA, este a treia favorită în această fază a competiţiei. Românca va juca împotriva chinezoaicei Yuxuan Zhang (21 ani, 167 WTA), acesta fiind primul meci dintre cele două jucătoare.

Patricia Ţig este a patra favorită a calificărilor, iar adversara ei va fi Vania King (27 ani, 166 WTA), în timp ce Andrea Mitu va juca în primul tur cu poloneza Paula Kania (23 ani, 148 WTA). Componentă a echipei României de Fed Cup, Mitu a ajuns anul trecut până în optimile de finală, cel mai bun rezultat al carierei.

Turneul din acest an de la Roland Garros este dotat cu premii totale în valoare de 32,017,500 de euro, cu 14% mai mult decât anul precedent. Câştigătorul va primi două milioane de euro, pierzătorul finalei fiind remunerat cu un milion de euro. Pe tabloul principal de la Roland Garros se mai află şi Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru.

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a declarat că prezenţa lui Denis Alibec la Campionatul European este pusă în pericol din pricina unei fracturi la mână. Jucătorul a reacţionat şi a precizat că poate evolua la EURO cu această problemă la mână aşa cum a făcut-o şi în campionat, iar Marius Şumudică speră ca „federalii” să nu caute pretexte pentru a nu-l folosi pe atacantul campioanei.

Barcelona a ajuns la un acord cu Valencia pentru transferul mijlocaşului croat Alen Halilovic, în vârstă de 19 ani , acesta urmând să semneze un contract pe cinci sezoane cu formaţia de pe Mestalla, oficialii de pe Camp Nou având o clauză de răscumpărare de 12 milioane de euro. Mutarea se va realiza în această vară, iar clauza de reziliere va creşte în fiecare an de contract până când va atinge cota de 12 milioane de euro în ultimul an de contract. Pe lângă Valencia, o altă echipă din Spania este interesată de serviciile lui Halilovic. Reprezentanţi ai clubului FC Sevilla i-au contactat deja pe oficialii Barcelonei în încercarea de a ajunge la o înţelegere pentru transferul mijlocaşului adus de la Dinamo Zagreb în vara lui 2014.

Manchester United pregăteşte ofensiva pentru cel mai mare transfer al verii. Zlatan Ibrahimovic e dorit pe Old Trafford. Superstarul suedez şi-a luat adio săptămâna trecută de la PSG, cu care a câştigat patru titluri în ultimii patru ani, dar nu a oferit niciun detaliu privind viitorul său de după despărţirea de parizieni. Chiar dacă şeicii au făcut tot posibilul pentru a-l convinge să-şi prelungească contractul, atacantul cu 156 de goluri în 178 de meciuri pentru PSG a refuzat, iar acum e gata pentru o nouă provocare, cel mai probabil ultima a carierei.

După ce a scăpat de retrogradare, FC Botoşani are şansa de a se lupta pentru locul şapte care asigură participarea în următoarea ediţie a Europa League. Cu trei etape înainte de finalul sezonului, FC Botoşani este la patru puncte de locul şapte. Finanţatorul Valeriu Iftime îşi doreşte o nouă participare în Europa League şi vrea nouă puncte din meciurile cu ACS Poli Timişoara, CSMS Iaşi şi CFR Cluj. Revenirea lui Leo Grozavu a fost una benefică pentru FC Botoşani. Tehnicianul a reuşit să îmbunătăţească jocul într-un timp foarte scurt iar FC Botoşania redevenit acea echipă care practică un fotbal spectaculos.

Campionatele Europene de nataţie de la Londra şi-au consumat primele curse pentru medalii în concursul de înot. Stafeta de 4×100 liber a României a încheiat pe locul 6 finala probei, în 3:17,09. În componenţa Marius Radu (timp 49,08), Robert Glinţă (49,24), Alin Coste (49,91) şi Norbert Trandafir (48,85), cvartetul tricolor s-a ţinut destul de bine într-o competiţie puternică. În calificări, ştafeta tricoloră a stabilit un nou record naţional, cu 3:16,54 (Radu, Macovei, Coste, Trandafir).

Responsabilul cu securitatea la meciurile Campionatului European din Franţa, Ziad Khoury, anunţă că turneul final va dezvolta cea mai mare desfăşurare de forţe din sectorul public şi privat care a existat vreodată la un eveniment organizat pe teritoriul Franţei. Aflată într-o stare permanentă de alertă după atentatele teroriste care au zguduit capitala Paris în noembire 2015, Franţa îşi ia toate măsurile de siguranţă pentru turneul final al Campionatul European de Fotbal. Omul care va avea grijă ca totul să decurgă conform planului este Ziad Khoury.

Adrian Ungur a avansat şi el în runda secundă a calificărilor de la Roland Garros, după o victorie în trei seturi în faţa americanului Tim Smyczek, scor 6-2, 6-7, 6-3. În turul următor, Ungur îl va întâlni pe jucătorul din Ungaria, Marton Fucsovics. Adrian Ungur, aflat pe locul 204 în ierarhia mondială, pentru care se prefigurează o partidă relativ uşoară şi o calificare lejeră în turul doi al calificărilor de la Paris. Deşi adversarul său, americanul Tim Smyczek, are un avantaj de 82 de poziţii în clasament (122 ATP), acesta nu trece printr-o perioadă foarte bună şi vine după cinci înfrângeri consecutive pe zgură. Acesta s-a remarcat la Miami, la sfârşitul lui martie, printr-o victorie extrem de preţioasă în faţa compatriotului John Isner, o victorie pentru care Smyczek a muncit foarte mult.

Marius Copil a trecut de Go Soeda (Japonia, 124 ATP), scor 6-4, 2-6, 6-3, şi îl va întâlni pe belgianul Kimmer Coppejans în turul secund al calificărilor. Marius Copil, locul 180 ATP, se va lupta pentru accederea în turul doi al calificărilor cu japonezul Go Soeda, un japonez clasat cu 28 de poziţii mai sus decât Copil (152 ATP). Cei doi s-au mai întâlnit o singură dată, iar Soeda s-a impus în minim de seturi, în faza “şaisprezecimilor” la turneul de categorie Challenger de la Bergamo (Italia). Ulterior, cei doi s-au intersectat pe tabloul turneului de la Vancouver (Canada), tot în aceeaşi fază a turneului, iar Copil s-a calificat în “optimi” prin neprezentarea jucătorului nipon. Aceasta este prima întâlnire dintre cei doi jucători pe suprafaţa roşie, celelalte două întâlniri au fost pe asfalt. Pe hârtie, Marius Copil este cotat cu prima şansă la câştigarea acestei partide şi, în cazul în care va trece de Soeda, se poate întâlni cu câştigătorul partidei Kimmer Coppejans (Belgia, 196 ATP) vs. Blaz Rola (Slovenia, 192 ATP).

PROGNOZA METEO
17 Mai 2016

Vremea va fi rãcoroasã și în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în vest, în nord și în centru unde va ploua pe arii relativ extinse. Dupã-amiaza și seara instabilitatea atmosfericã se va manifesta local și în regiunile sudice, în special în zona montanã și deluroasã, prin averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Punctiform cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp și izolat se va semnala grindinã. Pe crestele montane înalte precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade, iar cele minime între 4 și 13 grade, mai scãzute în depresiuni, spre 1 grad.

Bucuresti

Vremea va fi rãcoroasã. Cerul va avea înnorãri temporar acentuate în a doua parte a zilei când vor fi averse, posibil însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 17…18 grade, iar cea minimã de 9…10 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *