Stiri pe scurt 17 Iunie 2017

loading...

Stiri pe scurt 17 Iunie  2017

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  17 Iunie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 17 iunie. Pe data de 17 iunie 1885, a sosit la New York, la bordul Fregatei franceze Isère, Statuia Libertăţii, simbol al SUA. Monumentul este un cadou al Franţei făcut Statelor Unite cu ocazia aniversării a 100 de ani de la declararea independenţei.

Toţi copiii pot vizita gratuit parcurile acvatice din Mamaia şi Eforie Nord, unde găsesc petreceri, dar şi un submarin cu ajutorul căruia, cu o cască specială, pot admira fauna şi flora subacvatică. Indiferent de vârstă, turiştii vor avea parte de surprize zilnice. Constănţenii şi turiştii care se vor afla în weekend pe litoral vor avea la dispoziţie pentru distracţie cele două parcuri acvatice, după ce acestea şi-au deschis porţile odată cu intrarea elevilor în vacanţă.

Parcul Acvatic Aqua Magic, aflat chiar la intrarea în staţiunea Mamaia, a fost redeschis, iar pentru acest sezon estival sunt pregătite numeroase surprize. Aqua Magic, unul dintre cele mai mari şi mai interesante parcuri de distracţii din România, cu o suprafaţă de peste 27.500 de metri pătraţi, oferă zone special amenajate pentru copii şi adulţi, unde turiştii şi localniicii se pot relaxa sau îşi pot satisface dorinţa de aventură şi adrenalină. La Aqua Magic sunt zone precum Waterplayground, Baby Pool, Relax Pool, Lazy River, Space Bowl, Super Crater, Multislide, River Ride, Mega Pipe, Twister, Kamikaze, Turbo Slide si Black Hole. Tot aici au loc zilnic spectacole şi concursuri, iar în timpul show-urilor concurenţii primesc foarte multe premii.

Peste 400 de pompieri din 14 judeţe ale ţării se află în staţiunile de pe litoral pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă. Cele zece subunităţi de intervenţie judeţene vor fi suplimentate cu personal şi tehnică specifică prin şase puncte de prim-ajutor. In perioada următoare inspectori de prevenire vor participa alături de specialiştii constănţeni la acţiuni de promovare a mesajului informativ-educativ în rândul turiştilor, precum şi la activităţi de îndrumare, instruire şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă.

Gradul de siguranţă a constănţenilor şi a celor care aleg să-şi petreacă vacanţa pe litoral va fi consolidat prin suplimentarea celor 10 subunităţi de intervenţie judeţene, cu personal şi tehnică specifică care vor încadra 6 puncte de prim-ajutor, 8 puncte de lucru pentru stingerea incendiilor şi un punct de lucru pentru salvarea din mediul acvatic. De asemenea, la intrările principale din municipiul Constanţa -Valul lui Traian, Ovidiu şi Agigea – vor fi disponibile, pentru intervenţia imediată, autospeciale de stingere prevăzute cu module de descarcerare.

Şefia PNL este disputată astăzi în CN de Ludovic Orban şi Cristian Buşoi. Majoritatea filialelor şi-au declarat sprijinul pentru Orban, în timp ce liderul fostului PDL, Vasile Blaga, a refuzat să spună pe cine va susţine, la fel şi liderul PNL Suceava, fiind şi filiale care susţin că vor vota „liber”. Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că misunea sa a fost să ţină unit partidul după eşecul de la alegerile parlamentare, afirmând că deşi mulţi au cântat prohodul PNL, liberalii au acum în sondaje peste 27%. Raluca Turcan a spus că multora nu le-a fost simpatică, însă nici nu şi-a propus acest lucru.

Fostul premier Victor Ponta a fost numit, în funcţia de şef al Secretariatului General al Guvernului. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, după ce au apărut informaţii potrivit cărora Mihai Busuioc, şef al Secretariatului General al Guvernului, a refuzat să contrasemneze decizia lui Sorin Grindeanu de a-l elibera din funcţie. Secretarul General al Guvernului, Victor Ponta, a spus, într-o primă declaraţie de presă în această calitate, că, dacă va fi dat afară din partid, atunci PSD exclude în două zile consecutive cei doi premieri la solicitarea lui Liviu Dragnea, „venit de la Partidul Democrat”. Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a ajuns la Palatul Victoria, unde se află mai mulţi consilieri ai premierului Sorin Grindeanu. Victor Ponta va avea discuţii cu mai mulţi parlamentari şi lideri politici.

Secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, candidat la şefia PNL, a declarat că noua conducere a partidului va trebui să încerce să facă o majoritate împotriva PSD şi să oprească acest „circ”. La rândul său, candidatul la şefia PNL Ludovic Orban a declarat sâmbătă că PSD oscilează între penibil şi ridicol, el arătând că social-democraţii „îşi bat joc de România” şi au provocat o criză cu consecinţe dramatice. El a spus că Sorin Grindeanu este „un premier care se agaţă de scaun” în condiţiile în care majoritatea parlamentară care l-a propulsat îi retrage sprijinul şi că în România este posbil orice „cu acest <<cap>> al vechilor roşii care se află la guvernare”. Orban a spus că PNL va decide poziţia sa privind citirea moţiunii de cenzură şi votarea acesteia la nivelul conducerii legitime care va fi aleasă.

Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, susţine că după şase luni Sorin Grindeanu şi-a schimbat comportamentul, devenind „dereglat”. Mina îl acuză pe Grindeanu că vizează tulburarea PSD, slăbirea ţării şi preluarea conducerii partidului. Mina spune că românii au votat PSD şi programul de guvernare, nu pe Sorin Grindeanu, despre care susţine că în urmă cu şase luni a fost „inventat de CExN”. Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu va fi citită duminică în plenul Parlamentului.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că PSD a convocat ilegal Parlamentul pentru duminică, pentru o şedinţă în care intenţionează să citească moţiunea de cenzura, ea arătând că atât Sorin Grindeanu cât şi Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze. La rândul său, liderul fostului PDL, Vasile Blaga, a declarat că parlamentarii PNL ar trebui să fie prezenţi în sală la moţiunea de cenzură, dar nu ar trebui să voteze, afirmând că PNL trebuie să se consolideze instituţional şi să devină cea mai puternică voce a opoziţiei împotriva oricărei guvernări PSD

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat că lupta pentru putere şi influenţă a clanurilor PSD a fost transferată sub cupola Parlamentului. El a afirmat că niciun alt partid nu ar trebui să se afle în sală, duminică, la citirea moţiunii de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu. Traian Băsescu a afirmat că doar aşa PSD ar putea întelege în ce situaţie ridicolă s-a pus singur, iar „Dragnea ar putea pricepe că viclenia de tip Teleorman nu ţine loc de inteligenţă, iar românii ar vedea cu ochii lor ce oameni de proastă calitate au votat”.

Brigada Rutieră din Capitală anunţă că în weekend vor fi mai multe restricţii în Bucureşti, cauzate de o procesiune religioasă organizată de Biserica Italiană- Preasfântul Mântuitor. Brigada Rutieră informează că traficul rutier va fi restricţionat pe durata procesiunii religioase, după cum urmează: – pe traseul de deplasare, pe banda I de circulaţie şi pe străzile care acced către acesta; – pe Str.

General Berthelot, gradual până la ora 17.00. Deplasarea se va realiza pe banda I de circulaţie în sensul de mers către Cale a Victoriei, respective Catedrala Sf. Iosif din Str. General Berthelot, iar traversarea arterelor se va face numai pe la trecerea pentru pietoni. Ca trasee ocolitoare, poliţiştii recomandă: Bd. Lascăr Catargiu – Bd. Gh. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu; Str. Buzeşti – Str. Berzei – Str. Vasile Pârvan.

Astazi va avea loc concertul trupei „Kings of Leon”, pe Stadionul “Naţional Arena”, din acest motiv, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice pentru restricţionarea şi fluidizarea traficului, pe arterele din jurul stadionului. Traficul rutier va fi restricţionat, începând cu ora 16:30, până la defluirea publicului, după cum urmează pe Str. Maior Coravu, între Şos.

Mihai Bravu şi rondul de la intrarea în Stadionul “Naţional Arena”, precum şi pe străzile care intersectează şi acced în acest tronson pe Bd. Pierre de Coubertin, de la intersecţia cu Str. Vatra Luminoasă, până la intrarea în Stadionul “Naţional Arena”, precum şi străzile care acced în acest tronson; pe Str. Tony Bulandra, între Str. Vatra Luminoasă şi rond Str. Maior Coravu şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson, se va restricţiona parcarea autoturismelor în zona intrării din Bd. Basarabia a Stadionul “Naţional Arena

Primul concert susţinut de trupa Kings of Leon în România are loc pe Arena Naţională, în cadrul turneului „Walls”. Cei de la Kings of Leon vor prezenta fanilor români piese de pe noul album, dar şi hiturile care i-au făcut celebri în întreaga lume. Americanii de la Kings Of Leon sosesc la Bucureşti pentru primul lor concert din România. Porţile stadionului se deschid la ora 17.30, iar programul serii începe cu LP live. Cu un buget de producţie de 450 000 euro, megashowul de pe 17 iunie are în spate o armată de oameni şi o logistică de proporţii.

Adoraţi de întreg mapamondul, idolii rock din Nashville, cei patru membrii ai familiei Followill şi ai trupei Kings Of Leon, vor susţine un magnific show muzical în România, pe Arena Naţională. Concertul face parte din turneul de promovare al celui mai recent album intitulat „WALLS” şi este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti.Trupa americană formată în Nashville,Tennessee este compusă din fraţii Anthony Caleb Followill (vocal, chitară ritmică), Ivan Nathan Followill (tobe, percuţie, back vocal) and Michael Jared Followill (chitară bass, back vocal), şi vărul lor Cameron Matthew Followill (chitară, back vocal). Artista americană LP (Laura Pergolizzi) va cânta în deschiderea concertului pe care trupa Kings Of Leon îl susţine pe Arena Naţională din Capitală

România a înregistrat cea mai mare rată a creşterii costului orar al forţei de muncă dintre ţările Uniunii Europene, în primul trimestru din 2017, în contextul în care la 1 februarie s-a majorat salariul minim brut pe economie de la 1.250 de lei la 1.450 de lei. În primul trimestru din 2017, cele mai mari creşteri ale costului orar al forţei de muncă pentru toată economia au fost înregistrate în România (17,2%), Ungaria (11,7%), Bulgaria (10,1%), Lituania (9,9%) şi Letonia (9,1%). Cele mai mari scăderi au fost raportate în Finlanda (2,7%), Luxembourg şi Olanda (ambele 0,1%).

Costul orar al forţei de muncă a crescut cu 1,5% în zona euro şi cu 1,7% în Uniunea Europeană, în primul trimestru din 2017, faţă de acelaşi trimestru al anului trecut. În zona euro, remuneraţiile şi salariile plătite angajaţilor pe oră au crescut cu 1,4%, iar costurile nesalariale, în special contribuţiile sociale de plată de către angajator au crescut cu 1,6%, în primul trimestru din 2017 comparativ cu acelaşi trimestru de anul trecut. În Uniunea Europeană, remuneraţiile şi salariile pe oră au crescut cu 1,6%, iar costurile nesalariale s-au majorat cu 1,8% în primul trimestru din 2017.

Un şofer de 21 de ani care conducea un autoturism pe strada Traian Vuia din Cluj-Napoca nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, acoperit cu apă, iar într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcţiei şi a intrat într-un stâlp Electrica şi în gardul unui imobil. Trei persoane, între care o fată de 16 ani, au fost rănite în urma unui accident rutier care a avut loc în Cluj-Napoca. Maşina în care se aflau a intrat într-un stâlp, din cauza vitezei. Soferul nu a fost rănit şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Şoferul nu a fost rănit şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii efectuează în continuare cercetări în acest caz pentru stabilirea înprejurărilor exacte în care a avut loc accidentul.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a făcut recent o inspecţie la instituţiile bancare, unde a constatat nereguli în ceea ce priveşte vânzarea creditelor neperformante şi deducerea unor cheltuieli. Inspectorii Fiscului au mai constatat că s-au făcut vânzări de credite performante la valoare nominală către afiliaţi din alte ţări, dobânda şi comisioanele pentru acestea încasându-se în ţările respective, dar şi că s-au acordat credite către societăţi care aveau acelaşi sediu, aceeaşi asociaţi sau rude ale acestora, cu garanţii bancare supraevaluate şi care nu s-au mai încasat, „acest lucru fiind cunoscut a priori de angajaţii băncilor care le-au acordat”.

În primele patru luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută, cu 5,8%, arată datele publicate vineri de INS. S-au înregistrat scăderi la construcţiile inginereşti de 27,8%, dar au crescut cele rezidenţiale. În luna aprilie a acestui an, comparativ cu luna anterioară, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 11,6%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 42,1%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 8,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 6,9%, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile rezidenţiale (15,5%), construcţiile inginereşti (11,6%) şi la clădirile nerezidenţiale ( 8,2%). Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 7,6%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 33,0%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 19,9% şi la construcţiile noi cu 4,4%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 13,5%, construcţiile inginereşti cu 11,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 6,9%.

INS face şi o comparaţie între perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2017 şi perioada similară din 2016, arătând că volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută, cu 5,8%. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 23,5% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 22,0%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 3,8%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 27,8%, respectiv cu 7,3%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 68,0%.

Statele Unite şi Uniunea Europeană s-au angajat, să intensifice eforturile pentru a pune capăt unui dispute privind acordarea vizelor, după ce UE a luat în calcul suspendarea regimului fără vize pentru cetăţenii americani. Uniunea Europeană a precizat că, în baza acordului Visa Waiver, Washingtonul trebuie să le permită cetăţenilor din cele 28 de state membre să călătorească în SUA fără vize. În prezent, Statele Unite refuză să permită călătoriile fără viză pentru cetăţenii din Bulgaria, Croaţia, Cipru, Polonia şi România, până când nu îndeplinesc cerinţele legislaţiei SUA.

Sute de protestatari furioşi au pătruns prin violenţă, în primăria unui district al Londrei, cerând să se facă dreptate după incendiul în urma căruia cel puţin 30 de oameni au murit, iar numeroşi alţii sunt daţi dispăruţi. Manifestanţii au pătruns în sediul Primăriei districtului londonez Kensington/Chelsea, încercând să ajungă la primul etaj. Au fost blocaţi de agenţii de securitate. Au avut loc confruntări între protestatari şi agenţii forţelor de ordine. Manifestanţii scandau „Vrem dreptate”, „Scoateţi-i din clădire!” şi „Să vă fie ruşine!”.

Guvernul de la Havana a „denunţat” noile restricţii în privinţa comerţului dintre Cuba şi SUA, ce au fost anunţate vineri de preşedintele american, dar a „reiterat” disponibilitatea sa pentru continuarea „dialogului” cu Washingtonul, iniţiat o dată cu restaurarea relaţiilor dintre cele două state. Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a anunţat anularea politicii Administraţiei Barack Obama de apropiere faţă de Cuba, precizând că embargoul va fi reinstituit. În 2015, Statele Unite şi Cuba au reluat relaţiile diplomatice, când şi-au redeschis ambasadele pentru prima dată după întreruperea relaţiilor în 1961.

Numărul militanţilor islamişti din Suedia a crescut cu câteva mii în ultimii ani, dar doar foarte puţini reprezintă ameninţări de securitate pentru societate. Suedia încă este în şoc după ce cinci oameni au fost ucişi, iar alţi 15 au fost răniţi într-un atac cu camion comis la Stockholm pe 7 aprilie. Anders Thornberg, şeful Serviciului suedez de securitate (Sapo), a declarat că doar câţiva militanţi au dorinţa şi capacităţile de a comite atacuri.

Distrugătorul USS Fitzgerald şi nava comercială filipineză ACX Crystal s-au ciocnit în largul coastelor Japoniei, în Oceanul Pacific. Şapte marinari americani sunt daţi dispăruţi, notează CNN. De asemenea, există şi mai mulţi răniţi, printre care şi comandantul navei. Distrugătorul american opera la 56 de mile marine sud-vest de oraşul japonez Yokosuka, când a avut loc accidentul. Bryce Benson, comandantul de pe USS Fitzgerald, este unul dintre răniţii duşi cu elicopterul la spitalul maritim din Yokosuka. Acesta se află în stare stabilă. Procedurile de urgenţă au fost aplicate pentru ca nava să nu se afle în pericol de a se scufunda. Distrugătorul a luat apă după incident, dar un echipaj lucrează pentru a remedia problemele, nava urmând să ajungă în baza navală americană din Yokosuka. Partea tribord a USS Fitzgerald a fost grav avariată.

SPORT

Campania de calificare pentru Campionatul Mondial din Rusia este una sub aşteptări. De fapt, statistica spune că este cea mai slabă campanie preliminară pentru un turneu final din istoria primei reprezentative. În aceste condiţii, se vorbeşte tot mai intens despre o despărţire de selecţionerul Christoph Daum. Tehnicianul german ar avea oferte din Turcia, potrivit presei turce, iar preşedintele FRF Răzvan Burleanu a declarat că la finalul campaniei se vor analiza rezultatele şi vor fi luate măsurile care se impun. Până la o eventuală plecare a lui Daum, un om important din staff-ul antrenorului german este primul care renunţă la funcţia din cadrul Federaţiei.

Marius Francisc va merge la Astra. Edi Iordănescu, noul antrenor al Astrei, este cel care a insistat foarte mult pentru aducerea lui Francisc şi a reuşit să-l convingă să renunţe la munca din cadrul FRF pentru a i se alătura în noul proiect de la Giurgiu. Aceleaşi surse susţin că Daum nu a fost deloc încântat de această situaţie. Mai mult, selecţionerul ar fi o avut o ieşire nervoasă la aflarea veştii, acuzându-i pe oficialii FRF că nu s-au implicat şi au permis ca Marius Francisc să plece din staff-ul său. Marius Francisc lucrează de mai mult timp în cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Francisc a fost la început analist video pentru loturile de juniori, iar o dată cu numirea lui Christoph Daum pe banca României a intrat în staff-ul acestuia la prima reprezentivă.

FCSB a anunţat pe site-ul oficial despărţirea de mijlocaşul central ghanez, Sulley Muniru. După Robert Vîlceanu, Wilfred Moke şi Gabi Tamaş, fratele lui Sulley Muntari este al patrulea jucător care părăseşte gruparea roş-albastră. În vârstă de 24 de ani, Muniru a devenit jucător liber de contract după ce şi-a reziliat, de comun acord, înţelegerea cu vicecampioana FCSB. Adus în vara anului 2015 de la CFR Cluj, pentru 500.000 de euro, ghanezul a bifat 61 de partide în tricoul roş-albastru, marcând de patru ori şi reuşind două pase decisive. După despărţirea de FCSB, Muniru se află într-o situaţie similară cu cea a fratelui său, ambii fiind liberi de contract.

Anunţatul transfer al lui Chiricheş la Galatasaray pare să nu mai fie de actualitate. În ultima perioadă, atât presa din Italia, cât şi cea din Turcia au notat că fundaşul român va pleca de Napoli pentru a juca la gruparea turcă. Aurelio De Laurentiis, patronul lui Napoli, este însă de altă părere. Potrivit celor de la Corriere dello Sport, De Laurentiis ar fi intervenit la echipă şi ar fi cerut blocarea transferului lui Chiricheş. Conform sursei citate, motivul invocat de patronul lui Napoli ar fi acela ca echipa să aibă în lot pentru sezonul următor toţi fundaşii centrali pe care i-a folosit şi în stagiunea trecută.

Situaţie tensionată şi incertă la Iaşi. Florin Prunea, împreună cu antrenorul Eugen Neagoe, se vor prezenta la reunirea lotului echipei deoarece deocamdată nu au fost demişi din funcţii. Prunea afirmă că nici el şi nici Neagoe nu au primit înştiinţări oficiale şi în consecinţă îşi vor respecta îndatoririle legale. Prunea atrage atenţia asupra ultimelor evenimente din Copou, transferuri de jucători sau achiziţionarea unui nou autocar, şi cere instituţiilor abilitate ale statului să urmărească foarte atent ce se întâmplă la Iaşi.

„Under Armour”, firma de echipament sportiv a englezilor, a realizat un scurt metraj animat care îi întruchipează pe jucătorii lui Southampton într-o confruntare cu fostul antrenor al echipei, Ronald Koeman (actualmente la Everton). „Creat pentru eroi”, este mesajul filmuleţului distribuit de „Sfinţi” pe reţelele de socializare. Acesta este episodul al doilea al poveştii din spatele noului echipament pe care Gardoş & Co. îl vor îmbrăca în noul sezon.

Southampton a terminat pe poziţia a opta ediţia trecută a Premier League, la egalitate de puncte cu Bournemouth, 46. De asemenea, echipa lui Florin Gardoş a ajuns până în ultimul act al Cupei Ligii Angliei, unde a cedat în faţa lui Manchester United, scor 3-2. Zlatan Ibrahimovic a închis tabela în minutul 87, după ce alb-roşii reveniseră de la 2-0, graţie dublei reuşite de Manolo Gabbiadini. Florin Gardoş nu a fost în lot pentru finala jucată pe „Wembley”.

Gheorghe Guşet, unul dintre cei mai buni atleţi ai României, multiplu campion naţional şi balcanic la aruncarea greutăţii a fost încetat din viaţă la doar 49 de ani. Guşet a decedat după ce a suferit două operaţii pe cord săptămâna trecută. Guşet a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, fiind diagnosticat cu disecţie de aortă. Medicii au decis transferul imediat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca unde a fost operat. Starea sportivului care a împlinit 49 de ani pe 28 mai s-a înrăutăţit după prima intervenţie chirurgicală, iar medicii au fost nevoiţi să intervină din nou.

Campionii atletismului au strâns rândurile pentru a-şi lua rămas bun de la Gheorghe Guşet. Marian Oprea (deţinătorul recordului naţional la triplu salt – 17,81 m), Bogdan Tudor (deţinătorul recordului naţional la lungime – 8,37 m), Rodica Mateescu (deţinătoarea recordului naţional la triplu salt – 15,16 m), Costel Grasu (locul patru la disc la Jocurile Olimpice de la Barcelona, 1992) şi Mihai Grasu (deţinător al recordului naţional la disc la mai multe categorii de vârstă la juniori) l-au condus pe ultimul drum pe unul dintre cei mai valoroşi atleţi ai României. Alături de familia atletismului s-a aflat şi luptătorul de kickboxing Sandu Lungu.

Serena Williams nu stă departe de terenul de tenis nici măcar acum, când este însărcinată în şapte luni. Deţinătoarea recordului pentru cele mai multe titluri de Mare Şlem câştigate în carieră (23) a distribuit un filmuleţ de antrenament care a strâns peste 679.000 de vizualizări într-o singură zi: îmbrăcată cu o pereche de colanţi negri şi tricou negru, Serena s-a aşezat la linia de fund a terenului, pe centru, şi a aşteptat mingile venite de la partenerul obişnuit de antrenament, pentru a exersa loviturile de forehand şi de rever.

Cupa Confederaţiilor, competiţia ce va dura până pe 2 iulie va fi găzduită de Rusia, gazda Campionatului Mondial din 2018, şi reprezintă un „preview” al turneului final de anul viitor. Rusia (ţara gazdă), Noua Zeelandă (campioană în zona Oceania), Portugalia (campioana Europei), Mexic(campioană în zona CONCACAF), Camerun (campioana Africii), Chile (campioana Americii de Sud), Australia (campioana Asiei) şi Germania (campioana mondială) sunt cele opt echipe care se vor duela la Cupa Confederaţiilor din acest an. Cele opt participante vor fi împărţite în două grupe şi vor juca în patru oraşe: Sankt Petersburg (stadionul Krestovsky – 68.134 locuri), Kazan (Kazan Arena – 45.379), Moscova (Otkrytiye Arena, stadionul lui Spartak – 45.360) şi Sochi (Fisht Olympic – 47.659).

Rusia va deschide cea de-a 10 ediţie a Cupei Confederaţiilor şi va juca pe stadionul din Sankt Petersburg, arena lui Zenit. Acelaşi stadion va găzdui şi finala ce va avea loc pe 2 iulie. Prima semifinală va avea loc pe 28 iunie, pe Kazan Arena, iar cea de-a doua se va desfăşura o zi mai târziu, la Sochi, pe Fisht Olympic. Meciul ce va decide ocupanta locului trei va avea loc la Moscova, pe 2 iulie, pe Otkrytiye Arena.

Cristiano Ronaldo vrea să plece de la Real Madrid. Starul portughez este deranjat de modul în care este tratat de Fiscul spaniol şi doreşte să părăsească echipa. Informaţia a fost oferită de jurnaliştii lusitani de la A Bola şi apoi a confirmată de spaniolii de la Marca. Florentino Perez, preşedintele Realului, i-a stabilit deja şi suma de transfer, notează Marca. Preţul de pornire pentru un eventual transfer al lui Ronaldo este de 180 de milioane de euro. Suma poate creşte în funcţie de numărul echipelor care vor intra în „licitaţie”.

Dincolo de suma de transfer astronomică, şi salariul fotbalistului în vârstă de 32 de ani reprezintă o problemă pentru echipele interesate. Valoarea totală a unei tranzacţii s-ar ridica la 400 de milioane de euro, iar până acum nici cei de la PSG sau United şi nici echipele din zona arabă sau China nu au trimis vreo ofertă, notează jurnaliştii de la Marca. Germanii de la Hertha au fost primi care i-au făcut o… ofertă sinceră lui Ronaldo. Pe contul oficial de Twitter al echipei, nemţii au scris că îl aşteaptă pe portughez în Bundesliga chiar dacă nu fondurile necesare pentru a-l aduce.

Atacantul Andrei Cristea, în vârstă de 33 de ani, a semnat un nou contract valabil pentru următoarele două sezoane cu CSM Poli Iaşi, a anunţat, site-ul echipei de fotbal. Fotbalistul care a marcat 11 goluri în sezonul recent încheiat al Ligii 1 este încrezător că noul proiect al echipei ieşene va fi unul de succes. Andrei Cristea a mai jucat de-a lungul carierei la FCM Bacău, Steaua Bucureşti, Poli Timişoara, Poli Iaşi, Dinamo Bucureşti, Karlsruher, FC Braşov, FK Qabala, Salernitana şi Martina Franca.

Şase puncte din şase meciuri jucate în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din Rusia reprezintă cea mai slabă prestaţie a naţionalei României din întreaga istorie a preliminariilor pentru un turneu final. În aceste condiţii, cel mai probabil, Christoph Daum va fi demis de FRF la finalul campaniei. Chiar preşedintele Răzvan Burleanu a lăsat să se înţeleagă la finalul meciului amical cu Chile că viitorul tehnicianului german pe banca primei reprezentative este pus sub semnul întrebării.

Christoph Daum îşi caută posibile destinaţii. Una dintre ele ar putea fi Turcia. Daum ar fi început deja discuţiile cu Goztepe şi le-a cerut conducătorilor acestei echipe trei transferuri. Salih Ucan, Hakan Cinemre şi Fernandao sunt fotbaliştii doriţi de Daum, toţi trei fiind jucătorii lui Fenerbahce. Conform sursei citate, Goztepe ar încerca să-i facă pe plac lui Daum şi să încerce măcar împrumutul celor trei. Goztepe Izmir s-a clasat sezonul trecut pe locul 5 în liga secundă, însă a câştigat barajul de promovare şi va juca din sezonul următor în prima ligă. Daum a mai antrenat în Turcia. I-a pregătit pe cei de la Beşiktaş şi Fenerbahce în două rânduri şi pe cei de la Bursaspor. Neamţul în vârstă de 63 de ani mai are contract cu FRF până în vara lui 2018, astfel că dacă va fi demis i se vor achita o serie de despăgubiri.

FCSB are o ofertă pe masă pentru Mihai Pintilii, fotbalist care ar putea da o lovitură din punct de vedere finanaciar pe finalul carierei de fotbalist. Bogdan Apostu, agentul jucătorului, a recunoscut că echipa din Arabia Saudită, Al Ettifaq, i-a trimis lui Gigi Becali o ofertă concretă pentru mijlocaşul de 32 de ani. Din primele informaţii oferite de agentul jucătorului, contractul lui Pintilii la noua echipă ar urma să fie unul foarte avantajos. Totuşi, Becali nu doreşte să-l piardă gratis pe Pintilii, mai ales că este unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti de la FCSB, dar şi din naţionala României.

PROGNOZA METEO
17 Iunie 2017

Vremea va fi în general instabilã, iar în majoritatea regiunilor se va rãci semnificativ. Temporar înnorãrile vor fi accentuate și pe arii extinse vor fi averse și descãrcãri electrice. Cantitãțile de apã vor depãși local 20…25 l/mp și izolat 50…70 l/mp și vor fi cãderi de grindinã. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri locale, mai ales asociat ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 23 de grade, mai ridicate în sudul Olteniei și al Munteniei, spre 25…26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade.

Bucuresti

Vremea va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și vor fi averse, posibil moderate cantitativ, precum și descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 24…25 de grade, iar cea minimã de 13…14 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *