Stiri pe scurt 17 Decembrie 2016

Stiri pe scurt 17 Decembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  17  Decembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 17 decembrie. In anul 1989, in noaptea de 16 spre 17 decembrie a fost executat ordinul de evacuare din Timişoara al pastorului Tokes. Pe parcursul întregii zile au avut loc ciocniri între forţele de ordine şi manifestanţi. Militarii au fost huiduiţi şi loviţi cu pietre, protestatarii atacând sediul CJ al PCR. La Bucureşti, Ceauşescu a hotărât, în cadrul unei şedinţe a CPEx, folosirea forţei la Timişoara. Ion Coman, secretar CC al PCR, a fost numit comandant unic pentru Timişoara, membri din conducerea partidului, armatei, securităţii fiind trimişi în acest oraş. În urma unei teleconferinţe organizată de Ceauşescu cu activul de partid şi de stat din toate judeţele ţării, la Timişoara factorii de răspundere au ordonat forţelor de ordine să tragă în manifestanţi. Au început lupte de stradă soldate cu morţi şi răniţi. Timişoara a fost izolată, căile de acces în oraş fiind blocate.

Peste 18.000 de persoane din patru localităţi din Prahova nu au apă la robinete în urma unei defecţiuni apărute încă de marţi la o conductă magistrală, pompierii transportând apă potabilă cu cisternele. In continuare se primesc solicităr, iar pompierii estimează că vor merge de 5 ori să ducă apă potabilă în aceste localităţi. Potrivit Prefecturii Prahova, avaria s-a produs pe conducta de aducţiune de la Vălenii de Munte, pe tronsonul Dumbrăveşti – Movila Vulpii, în zona Găgeni.

Trei cetăţeni români au fost extrădaţi în Statele Unite pentru a fi judecaţi pentru fraudă cibernetică, după ce ar fi lansat atacuri online asupra a peste 60.000 de calculatoare şi ar fi sustras cel puţin 4 milioane de euro. Cei trei ar fi făcut parte dintr-un grup numit ”Bayrob”, care în anul 2007 a început dezvoltarea şi instalarea unui soft rău intenţionat, ce era trimis prin intermediul emailurilor, pretinzând că ar fi fost trimis din partea unor companii importante precum Western Union sau Norton AntiVirus.

După ce utilizatorul ar fi deschis fişierul trimis, softul ar fi fost instalat pe calculatorul acestuia. Acesta ar fi colecat toate adresele de email din lista de contact a utilizatorului, iar softul rău intenţionat s-ar fi transmis mai departe prin intermediul emailurilor. Peste 600.000 de calculatoare au fost astfel infectate. În urma acestei acţiuni, acuzaţii ar fi putut controla calculatoarele pentru a colecta informaţii despre cărţi de credit, conturile de utilizatori şi parolele acestora.

Biroul Politic Naţional al USR a decis, excluderea din partid a lui Sergiu Moroianu, soţul lui Clotilde Armand, după ce acesta a formulat critici la adresa echipei de comunicare/campanie. Biroul Naţional al USR a constat că Sergiu Moroianu a încălcat articolul 13 litera c) din Statut care prevede că un membru are îndatorirea să nu prejudicieze, prin luări de poziţii publice, imaginea Salvaţi România şi a decis excluderea lui din partid. USR a constatat că intervenţia publică a lui Sergiu Moroianu a fost preluată în mass-media în zeci de articole, ştiri şi emisiuni TV, într-un context negativ pentru partid, fapt care a prejudiciat grav imaginea Uniunii şi eforturile depuse de membrii si simpatizanţii USR în campania electorală.

Sergiu Moroianu a refuzat să se prezinte la şedinţa Biroului Naţional, la care a fost invitat cu 48 de ore înainte, aşa cum prevede statutul, pentru a-şi proba acuzaţiile, se mai arată în comunicat, unde se precizează, de asemenea, BN i-a oferit lui Sergiu Moroianu posibilitatea să prezinte dovezile în scris dacă nu poate participa fizic la sedinţa Biroului Naţional, posibilitate pe care acesta nu a folosit-o. Sergiu Moroianu s-a folosit pentru a ataca partidul de invenţia propagată de adversari în campania „josnică de denigrare” a USR, respectiv asocierea cu George Soros, şi că, tot pe această „pseudotemă”, a acuzat în mod direct şi fals unul dintre vice-preşedinţii USR, pe Roxana Wring.

O reducere de peste 10% a preţului unui pachet de servicii turistice ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru cei ce doresc să achiziţioneze o vacanţă. Încrederea cumpărătorilor în agenţiile de turism a scăzut în ultima vreme, după ce mai multe companii din domeniu au intrat în insolvenţă, abandonându-şi clienţii. Unii dintre aceştia fie nu au mai putut să plece în vacanţa pe care o achitaseră din timp, fie s-au trezit la destinaţie că nu se pot caza.

Unele dintre cele mai mari nume din domeniul finanţelor se luptă pentru controlul pieţei de aur din Londra în valoare de cinci mii de miliarde de euro, un sector vechi de trei secole forţat să se adapteze erei digitale. În contextul în care London Bullion Market Association restructurează comerţul cu vânzări directe care reprezintă punctul de referinţă al pieţei, noi metode de a cumpăra şi de a vinde metale preţioase sunt pregătite să intre în funcţiune din 2017 din partea CME Group Inc., Intercontinental Exchange Inc. şi the London Metal Exchange. Mai multe bănci au o miză importantă în această situaţie, inclusiv Goldman Sachs Group Inc., HSBC Holdings Plc şi JPMorgan Chase and Co.

Aproape jumătate din comerţul cu aur cunoscut se desfăşoară în Londra. Tranzacţiile OTC se încheie cu o strângere de mână virtuală şi lasă riscurile în seama cumpărătorilor şi a vânzătorilor, nu şi în seama caselor de compensare. De la criza financiară, toate pieţele şi-au reevaluat modul în care îşi administrează afacerile şi riscurile, pe fondul intensificării cercetărilor reglementatorilor. Aurul rămâne una dintre cele mai bune mărfuri şi o rezervă importantă pentru băncile centrale din lume. Deşi preţurile au scăzut în ultimii trei ani până în 2015, cererea şi-a revenit în ultima vreme.

Aproximativ 40 de oameni au fost evacuaţi după ce blocul nou în care locuiau, cu 11 etaje, a fost cuprins de flăcări, pe Splaiul Independenţei din Capitală. Fumul s-a degajat pe casa scării până la utimul etaj, iar locatarii de pe o faţadă a blocului s-au refugiat pe balcoane. 40 de locatari ai blocului au fost evacuaţi, dar, potrivit ISU Bucureşti Ilfov, nu este nicio persoană rănită ca urmare a expunerii la fum. Incendiul a fost lichidat.

Traficul de mărfuri în Vama Siret pe sensul de ieşire marfă şi pe sensul de intrare marfă, este sistat temporar, pentru a treia oară această lună, din cauza unor defecţiuni în sistemul informatic vamal. In momentul remedierii situaţiei, poliţia de frontieră va lua măsuri de fluidizare a traficului şi desfăşurarea unui control corect şi civilizat. Este pentru a treia oară în ultimele două săptămâni când traficul în Vama Siret a este sistat temporar, după ce au fost probleme în sistemul informatic ucrainean.

Conform unui studiu realizat de agenţia de recrutare Randstad, 36% dintre angajaţii spanioli preferă să aibă un program de lucru flexibil, în vreme ce 16% sunt dispuşi să muncească mai multe ore pe zi, astfel încât să lucreze patru zile şi să aibă trei libere. Alţi 38%, care sunt mai tradiţionalişti, preferă un program standard. Iar alţi 8% vor să lucreze în diferite zile, în funcţie de nevoile companiei. Studiul arată că angajaţii sunt dispuşi să muncească mai mult pentru anumite motivaţii. Astfel, 80% doresc să lucreze peste program pentru a îşi mări veniturile, 41% pentru a promova în carieră, 33% pentru dezvoltare personală, 19% pentru a avea o mai mare influenţă la locul de muncă, 17% pentru a dezvolta o mai mare stimă de sine şi 5% pentru a scăpa de obligaţiile casnice.

Studiul a fost realizat în 25 de ţări, fiind intervievate peste 200.000 de persoane. În ceea ce-i priveşte pe spalioli, aceştia lucrează între orele 9.00 şi 14.00, după care până la ora 16.00 au siesta şi se reîntorc la muncă până la ora 19.00. În schimb, germanii muncesc între orele 8.00 şi 12.00, au o pauză de prânz de o jumătate de oră şi îşi încheie programul la ora 16.30. Iar francezii îşi încep ziua de lucru la 8.30, muncesc până la 12.00 şi timp de o oră au pauza de prânz. Ziua de lucru se încheie la ora 1.,00. Informaţiile au fost preluate de publicaţia spaniolă din datele Eurostat.

„Consemnăm, după 11 luni, un volum total al vânzărilor de autovehicule noi de 128.106 unităţi, ceea ce reprezintă o creştere de 16,7% faţă de 2015”. Această creştere are la bază, în primul rând, performanţa autoturismelor care înregistrează +16,2%. Pe plan european sunt consemnate, în primele 11 luni din 2016, o creştere generală consistentă a vânzărilor de autoturisme (+7,1%), cele mai mari pieţe (care împreună acoperă circa 3/4 din totalul statelor membre UE) înregistrând creşteri relativ importante: Franţa +5%, Germania +4,6%, Italia +16,5%, Spania +11,1% şi UK +2,5%.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,7 pe Richter s-a produs, în zona seismică Vrancea. Seismul a avut loc la ora 06.49, la o adâncime de 70 de kilometri. Cel mai puternic cutremur din ultima perioadă a fost înregistrat pe 24 septembrie în Vrancea şi a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter, după ce iniţial fusese estimată la 6 şi apoi la 5,6. Seismul a fost resimţit atunci în Capitală, dar şi în multe oraşe din ţară.

Un bărbat de 39 de ani, din Mediaş, a fost preluat de paramedici în comă în urma unui accident care a avut loc în timpul nopţii, pe Autostrada Sibiu – Orăştie. Un autoturism a fost lovit din spate de un TIR pe autostrada Sibiu – Orăştie, la km 275, respectiv zona Apoldu de Sus – Sălişte. Din accident a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto. Pentru salvarea bărbatului a fost nevoie de intervenţia echipajului de Descarcerare. Acesta a fost preluat în stare comatoasă. Femeile sunt rănite uşor. Persoanele rănite au fost duse la UPU Sibiu. În urma accidentului, traficul pe A 1 a fost blocat timp de aproape o oră, iar ulterior, timp de mai bine de două ore s-a circulat pe o bandă.

Televiziunea Română vernisează, într-o zi a porţilor deschise, „EXPO TVR ʼ60”, organizată cu ocazia aniversării a şase decenii de la prima transmisie (1956), la un an după prima emisie experimentală. Prima emisie a staţiei experimentale de televiziune Bucureşti a avut loc cu un an mai devreme, în preajma sărbătorii naţionale de la 23 august 1955. Staţia avea să transmită, de duminică 21 până miercuri 24 august, la ora 8 seara, „primele programe televizate cu o durată de două ore”, indicând şi „punctele de vizionare pentru public”.

Clasamenetul Forbes este alcătuit pornind de la raportul dolar „produs” din exploatarea filmului vs dolar investit de producători. Pe primul loc al clasamentului celor mai rentabili actori se situează, pentru al doilea an consecutiv, Chris Evans (interpretul Captain America), datorită căruia producătorii au câştigat 135,80 dolari pentru fiecare dolar investit. Pe al doilea loc se situează Chris Pratt („Jurassic World” şi „Guardians of the Galaxy”) cu 125,40 dolari la 1 dolar investit. Actriţa Scarlett Johansson se găseşte pe a treia poziţie, cu o rată de multiplicare de 88, 60 dolari per dolar investit. Ultimele trei filme în care a jucat Scarlett Johansson au avut încasări totale de 2,4 miliarde de dolari.Pe locul patru s-a clasat Mila Kunis („Bad Moms”), cu 49,50 dolari. Vin Diesel (Fast & Furious 7) ocupă a cincea poziţie, cu 32 de dolari.

Un arici prietenos face deliciul internauţilor. Videoclipul a ajuns viral. Animalul adorabil este masat pe burtă de stăpânul său. Videoclipul are peste 5 milioane de vizualizări. Reţeta perfectă pentru relaxare: Se ia un arici prietenos, se masează cu tandreţe pe burtă, în timp muzică de jazz curge pe fundal şi se obţine o stare zen, de relaxare totală. Ariciul răsfăţat a fost filmat de către proprietarul său. La un moment dat acesta îşi întinde picioruşele frontale relaxându-se pe prosopul pufos. La un moment dat se poate vedea cum ariciul îşi lasă capul pe spate şi îşi închide ochii, savurând fiecare secundă a masajului.

Julia Roberts a semnat contractul pentru primul său rol într-un serial de televiziune. Revista Variety a confirmat că actriţa va juca într-o serie de televiziune pe durată limitată, bazată pe bestseller-ul “Today Will Be Different”, de Maria Semple, care a fost lansat în această toamnă. Maria Semple, autoarea romanului din care va fi desprinsă povestea serialului va scrie şi scenariul adaptat pentru televiziune al propriei sale cărţi. De asemenea, în afară de rolul principal pe care îl va juca, Roberts va fi şi producător executiv al seriei, prin intermediul companiei sale Red Om Films, alaturi de producătorii executivi Semple, Ellison, şi Naegle.

Presedintele Barack Obama a declarat, în ultima sa conferinţă din acest an, că l-a somat pe Vladimir Putin, „să pună capăt” atacurilor cibernetice ce vizau e-mailurile candidaţilor la Casa Albă, înainte de alegerile din SUA. Acest lucru presupune că preşedintele rus ştia despre atacurile hackerilor, Obama precizând: „Nu se întâmplă mai nimic în Rusia fără ca Vladimir Putin să ştie”. Preşedintele SUA a subliniat că l-a avertizat pe Putin, la summitul din China din luna septembrie, că vor fi consecinţe grave dacă atacurile cibernetice nu încetează.

Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, a sugerat că ar putea candida la preşedinţia ţării sale native, Coreea de Sud. Mandatul lui Ban Ki-moon pentru postul de secretar general al ONU va expira la sfârşitul lui decembrie 2016. În cadrul unei conferinţe de presă, Ban Ki-moon a declarat că are în vedere întoarcerea sa în statul sud-coreean şi intenţionează să-şi ajute ţara natală cum poate mai bine. Alegerile la preşedinţia statului sud-coreean sunt programate să aibă loc în decembrie 2017, acestea ar putea avea loc mai devreme de această dată în cazul în care Curtea Constituţională va susţine votul Parlamentului pentru destituirea preşedintei Park Geun-hye.

Cel puţin 25 de persoane au fost rănite, numărul celor decedaţi fiind încă necunoscut, după ce un autobuz care transporta cadre militare a explodat în oraşul Kayseri, situat în partea centrală a Turciei. Potrivit agenţiei de ştiri Dogan, explozia a lovit autobuzul în momentul în care acesta s-ar fi aflat în apropierea unei maşini în care s-ar fi aflat materiale explozive. În urma exploziei, mai multe persoane au fost rănite, iar altele au decedat. Kayersi este unul dintre marile oraşe din Turcia, acesta fiind un important centru industrial. Premierul turc ar fi declarat că explozia din oraşul Kayseri este similară dublului atentat care a avut loc în urmă cu o săptămână în Istanbul.

SPORT

Tenisul feminin românesc are un prezent glorios, datorită Simonei Halep şi a celorlalte jucătoare consacrate, dar şi un viitor strălucit! Tinerele din România demonstrează că sunt înzestrate cu talent, urcând fulminant în clasamentul mondial din 2016. În sezonul recent încheiat, multe românce au făcut senzaţie în turneele ITF, dedicate jucătoarelor aflate la început de drum. S-a ajuns la urcări spectaculoase în clasamentul WTA, de sute de locuri, astfel că s-a format o nou generaţie mai mult decât promiţătoare. Reprezentantele României cu cele mai importante ascensiuni în anul 2016 sunt:

Ioana Pietroiu (18 ani, 465 WTA) – a urcat 540 de locuri. Ioana a câştigat două titluri ITF în 2016, la Sharm El Sheikh şi Heraklion. Jaqueline Cristian (18 ani, 351 WTA) – a urcat 429 de locuri. Jaqueline a triumfat în cinci turnee ITF din 2016: Sharm El Sheikh (3) şi Târgu Jiu (2). Miriam Bulgaru (18 ani, 580 WTA) – a urcat 420 locuri. Miriam a cucerit un turneu ITF în 2016, la Galaţi. Ilona Ghioroaie (18 ani, 589 WTA) – a urcat 410 locuri. Ilona a câştigat două titluri ITF în 2016, ambele la Chişinău. Gabriela Ruse (19 ani, 255 WTA) – a urcat 390 de locuri. Gabriela s-a impus la trei turnee ITF în 2016, Antalya (2) şi Hammamet.

Imediat după eşecul la penalty-uri cu Dacia Mioveni, din Cupa României, Fernando Boldrin a explicat că evoluţiile sale sunt afectate şi de faptul că nu joacă pe poziţia sa. În acest sezon, Reghecampf şi-a făcut un renume din a reprofila jucători, lucru care a produs multă confuzie în jocul Stelei. Vicecampioana României are un sezon dezastruos şi doar calitatea scăzută a campionatului o face să fie considerată favorită la titlu. Una dintre cauzele pentru care jocul steliştilor suferă este dorinţa lui Reghecampf de a experimenta permanent. Cei mai mulţi dintre titularii Stelei au fost jucaţi pe cel puţin două posturi în acest sezon, lucru care le-a afectat evoluţiile. Cea mai neinspirată decizie a fost reprofilarea lui Adi Popa pe post de atacant, poziţie din care n-a marcat niciun gol, dar a şi slăbit flancul drept.

Jurnaliştii americani de la site-ul tennisworldusa.org nu sunt încrezători că Simona Halep (4 WTA) va reuşi să impresioneze în 2017! Aceştia au făcut mai multe predicţii pentru sezonul următor, iar despre Halep au scris că este o veşnică dezamăgire a turneelor de Grand Slam. Publicaţia renumită pentru analizele pertinente nu o cotează pe Simona cu şanse importante în Grand Slam-urile de anul viitor. Din acest punct de vedere, specialiştii americani au asemuit-o pe constănţeancă cu poloneza Radwanska.

Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, va avea şansa să demonstreze tuturor că poate scrie istorie şi în Grand Slam-uri, peste o lună, când va participa la Australian Open. Până acum, cele mai bune rezultate ale româncei în turneele de Grand Slam sunt reprezentate de finala atinsă la Roland Garros 2014 (4-6, 7-6, 4-6 cu Maria Şarapova) şi semifinalele de la Wimbledon 2014 (6-7, 2-6 cu Eugenie Bouchard) şi US Open 2015 (1-6, 3-6 cu Flavia Pennetta). La Australian Open, Halep nu a depăşit niciodată faza sferturilor de finală, atinsă în sezoanele 2014 şi 2015.

Desemnat jucătorul lunii noiembrie, Liviu Antal nu crede că va mai lua vreun premiu în tricoul Pandurilor. Accidentat, atacantul de 27 de ani nu va evolua duminică, la Târgu Mureş, în ultimul meci programat în acest an. De la 1 ianuarie 2017, Antal va reveni la Hapoel Tel Aviv, cu care se află în continuare sub contract. Născut pe 2 iunie 1989, la Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, Liviu Antal a fost golgheterul României în sezonul 2013-2014, pe când evolua la FC Vaslui, pentru care a marcat de 16 ori.Pentru CS Pandurii, a înscris în acest sezon doar 2 goluri, ambele în remiza cu Poli Timişoara, scor 2-2, pe 18 noiembrie.

Pe lângă faptul că se va despărţi în iarnă e o serie de jucători, CS Pandurii a mai primit o lovitură. UEFA a înştiinţat clubul din Târgu Jiu că trebuie să achite suma de 80.000 de euro, drept amendă pentru nerespectarea criteriului fair-play financiar, după ce o serie de jucători străini au depus memorii pentru recuperarea restanţelor. Dacă nu va plăti amenda în termen, CS Pandurii riscă să fie sancţionată cu interzicerea dreptului de a participa în cupele europene, în următorii ani. Pare greu însă de crezut că echipa gorjeană, care se află în pragul falimentului, va mai ajunge să joace prea curând în Europa League.

Antrenorul principal al FC Botoşani a avut în ultima perioadă mai multe reacţii dure la adresa arbitrilor şi conducătorilor fotbalului românesc. Acesta îi acuză pe arbitri că fac jocurile unora care au tot felul de interese în fotbalul românesc şi că acordă un număr foarte mare de cartonaşe astfel încât să mărească bugetele FRF şi LPF. Grozavu îi acuză pe şefii FRF şi LPF că permit unor cluburi să organizeze meciurile în orice condiţii şi că regulile nu sunt valabile pentru toţi. El a făcut referire la meciul de la Tg. Mureş care s-a jucat pe un teren acoperit cu zăpadă şi gheaţă.

Ardelenii au nevoie de o victorie pe terenul ilfovenilor pentru a mări avansul faţă de Astra (în acest moment CFR are cu 4 puncte mai mult) şi pentru a creşte şansele de a juca în play-off. După o serie incredibilă de meciuri fără înfrângere, trupa lui Miriuţă a început să dea semne de oboseală în ultimele etape: o singură victorie în precedentele patru runde. FC Voluntari ocupă locul 10 înaintea acestei etape şi are nevoie de puncte în condiţiile în care în ultimele patru meciuri de campionat a suferit înfrângeri pe linie. În tur, CFR Cluj a câştigat fără drept de apel, scor 5-0. Bud a reuşit un hat-trick în acel meci.

Denis Alibec va ajunge la Steaua în această perioadă de mercato din iarnă. Cluburile s-au înţeles, banii au fost plătiţi, mai trebuie doar să se deschidă oficial „fereastra” de transferuri pentru ca atacantul în vârstă de 25 de ani să îşi pună semnătura pe contract. Florin Lovin, fost jucător la Steaua, a dezvăluit că se afla în maşină alături de Alibec atunci când acesta din urmă a primit oferta din partea roş-albaştrilor. Lovin i-a oferit o serie de sfaturi tânărului său coleg şi a precizat că transferul lui Alibec reprezintă o gură de oxigen pentru clubul giurgiuvean din punct de vedere financiar.

Sala Rapid a găzduit un meci între componenţii Old Boys de la Rapid şi Sportul Studenţesc, partidă care s-a terminat 6-3 în favoarea „găştii nebune” din Regie, cu Gigel Bucur în mare formă cu patru goluri marcate. Meciul vine la doar câteva zile de la dispariţia definitivă a clubului fondat în 1923, aşa cum a hotărât Curtea de Apel Bucureşti, iar acum gloriile Rapidului aşteaptă ca glasul roţilor de tren să se audă din nou pe stadionul din Giuleşti.

Ionuţ Irimuş, portarul echipei de handbal masculin Dinamo Bucureşti, a fost diagnosticat cu leziune de menisc şi va fi supus unei intervenţii chirurgicale în zilele următoare, astfel că va rata stagiul de pregătire al echipei naţionale, de la Barcelona, din perioada 19-23 decembrie. Selecţionerul Xavier Pascual nu se va putea baza pe Ionuţ Irimuş în turneul de pregătire care va avea loc săptămână viitoare, la Barcelona. În stagiul de pregătire, tricolorii vor juca şi o partidă amicală, pe 21 decembrie, în compania vicecampioanei mondiale, Qatar. Portarul lui Dinamo s-a accidentat în prima repriză a partidei cu CSM Bucureşti, câştigată de formaţia antrenată de Eliodor Voica, scor 33-32, în Liga Naţională masculină de handbal, iar în urma RMN-ului efectuat, diagnostricul a fost leziune de menisc intern gradul 3 cu luxaţia porţiunii mediale.

Viitorul şi FC Botoşani se vor întâlni în ultimul meci de campionat din 2016. Partida este programată să se dispute luni seară de la ora 20.30 iar formaţia lui Gică Hagi porneşte ca favorită în meciul cu FC Botoşani. Viitorul are nevoie de o victorie pentru a încheia anul pe primul loc, în faţa celor de la Steaua şi Gaz Metan Mediaş. Leo Grozavu, antrenorul principal al FC Botoşani, a lucrat o scurtă perioadă la Academia Hagi şi spune că şi-ar dori ca Viitorul să câştige campionatul dar în acelaşi timp consideră că unele echipe vor fi avantajate în play-off.

Olanda a învins, scor 26-22, naţionala Danemarcei, în prima semifinală de la Campionatul European de handbal feminin din Suedia, iar reprezentativa antrenată de Helle Thomsen are asigurată medalia de argint la această competiţie. Olanda a început foarte bine partida cu Danemarca şi a avut un avantaj constant de două goluri până în minutul 28, când Danemarca s-a apărat mai agresiv şi a reuşit să restabilească egalitatea la pauză, 13-13. Momentul decisiv al confruntării a fost la începutul reprizei a doua, când Olanda a marcat de şase ori consecutiv şi s-a desprins la 19-13, iar Danemarca nu a marcat timp de 12 minute.

Tehnicianul danezelor, Klaus Bruun Jorgensen a solicitat time-out, dar echipa sa nu a mai putut remonta handicapul până la final. S-a terminat 26-22 pentru vicecampioana mondială, care îşi poate lua revanşa în faţa Norvegiei, în finala de duminică, dacă nordicele câştigă a doua semifinală, împotriva Franţei. Olandeza Cornelia Groot a fost desemnată cea mai bună jucătoare a partidei. Centrul de la Gyor a marcat de şase ori în poarta apărată de Sandra Toft, în timp ce Estavana Polman, iubita fotbalistului Rafael van der Vaart, a fost cea mai bună realizatoare din tabăra olandeză, cu şapte reuşite.

Cea mai bună marcatoare pentru Danemarca a fost Stine Iorgensen, cu şase goluri. Interul stânga de la Midtjylland a ajuns la 41 de goluri, cu cinci mai puţine decât Cristina Neagu, golgetera Campionatului European, în acest moment, însă sportiva daneza mai are un meci de jucat, finala mică, de duminică. Totodată, a fost prima victorie pentru Olanda în disputele directe cu Danemarca, naţională care a eliminat România din drumul către medalii, în urma victoriei obţinute, miercuri, scor 21-17 împotriva tricolorelor lui Martin Ambros. Tricolorele au încheiat pe locul cinci la acest European, după succesul de vineri, 23-22, cu Germania.

PROGNOZA METEO
17 Decembrie 2016

Vremea se va menține rece în majoritatea zonelor, geroasã dimineața și noaptea în special în centrul țãrii. În vest și în centru vor fi nebulozitate joasã și ceațã cu depunere de chiciurã, local persistente. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în nord și nord-est, iar ceața se va forma izolat dimineața și pe spații mai extinse noaptea. Vântul va avea intensificãri în zona montanã înaltã, va sufla moderat în regiunile sud-estice, iar în rest va fi slab. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -5 și 5 grade, iar cele minime între -18 grade în depresiunile intramontane și -2 grade pe litoral.

Bucuresti

Vremea se va menține rece, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar noaptea vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimã va fi de -5…-4 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *