Stiri pe scurt 16 Octombrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 16 Octombrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  16 Octombrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 16 octombrie. In anul 1916, a încetat din viaţă Constantin Radovici, actor român şi conducător al mai multor trupe teatrale, regizor şi autor dramatic. A jucat la Teatrele Naţionale din Craiova şi Bucureşti, în companiile „Davilla” şi „Marioara Voiculescu”, la Schauspielhaus (Berlin) şi în numeroasele sale formaţiuni proprii. Printre rolurile sale se numără: Dragomir („Năpasta” de Caragiale), Primarul („Un duşman al poporului” de Ibsen), Samson („Samsom” de Bernstein), Actorul („Azilul de noapte” de Gorki) şi Kean („Kean” de Dumas) (n. 15 ianuarie 1877).

Două persoane, ambele în vârstă de aproximativ 40 de ani, au murit, într-un incendiu care a izbucnit în locuinţa lor situată în Caracal, judeţul Olt. Cei doi au fost găsiţi carbonizati, în locuinţă. Cel mai probabil incendiul a izbucnit de la o sursă improvizată cu care cei doi încercau să se încălzească. Incendiul a izbucnit la o locuinţă dintr-un un cartier de romi. Au fost mobilizate două autospeciale de stingere încadrate cu zece pompieri. La sosirea echipajelor, casa ardea în totalitate. Au fost găsite două victime, carbonizate – un bărbat în vârstă de circa 40 de ani şi o femeie, concubini. Casa, de aproximativ 25 de metri pătraţi, a ars aproape în întregime.

O anchetă a fost începută la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu după ce o infirmieră a murit la locul de muncă, în cadrul compartimentului Diabet – Nutriţie, aceasta fiind cunoscută cu probleme cardiace. Este vorba de o infirmieră în vârstă de 58 de ani din cadrul compartimentului Diabet – Nutriţie. Aceasta a decedat în timpul turei de lucru în cursul zilei de sâmbătă. Era cunoscută cu patologie cardiacă. Infirmiera era în tura normală de lucru conform graficului. După ce a fost găsită, s-au încercat manevre de resuscitare. Din păcate viaţa nu i-a putut fi salvată. În acest caz a fost începută o anchetă internă, fiind anunţat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu, întrucât decesul infirmierei s-a produs în timpul serviciului.

De duminică dimineaţă, ora 09.00, şi până luni, la ora 09.00, este în vigoare o atenţionare cod galben de fenomene hidrologice periculoase pentru râuri din bazinele hidrografice Bârlad şi afluenţi mici aferenţi cursului mijlociu şi inferior al Siretului din judeţele Neamţ, Bacău şi Vrancea, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele sectoare de râu şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţíonare.

Casa Regală a României a stabilit programul evenimentelor publice dedicate aniversării Majestăţii Sale Regelui Mihai I la împlinirea vârstei de 95 de ani, la data de 25 octombrie, evenimente care vor avea loc în Bucuresti şi Sinaia în perioada 20–28 octombrie. La reşedinţa privată din Elveţia, Majestatea Sa Regele Mihai I va aniversa împlinirea vârstei de 95 de ani alături de Alteţa Sa Regală Principesa Elena şi de Alteţa Sa Regală Principesa Sofia.

In România, în perioada 20-28 octombrie, o serie de evenimente vor avea loc spre a marca aniversarea Regelui Mihai precum o piesă de teatru radiofonică scrisă de Regele Mihai şi de Regina Ana, ce va putea fi audiată la Sala Radio din Bucureşti, vernisaje de fotografie la Castelul Pelişor, ceremonii de decorare, un concert de gală, lansări de cărţi şi alte manifestaţii.

Statul oferă pentru românii plecaţi în străinătate, care vor să se întoarcă în ţară pentru a-şi deschide o afacere, 40.000 de euro prin programul Diaspora Start-up, pentru care a fost deschis apelul de proiecte. Viitorii antreprenori vor primi banii prin intermediul unor organizaţii şi instituţii care derulează proiecte şi administrează banii din schema de finanţare. În prima etapă, administratorii de schemă de antreprenoriat depun propunerile de proiecte în valoare de maximum 5.000.000 euro prin care se angajează să pregătească viitorii antreprenori şi să le acorde acestora subvenţii pentru lansarea afacerilor în ţară.

Entităţile care intră în parteneriat pentru crearea administratorilor de schemă de antreprenoriat pot fi: furnizori de Formare Profesională Continuă autorizaţi, publici şi privaţi; organizaţii sindicale şi patronate; membri ai Comitetelor Sectoriale şi Comitete Sectoriale cu personalitate juridică; autorităţi ale administraţiei publice locale (unităţi administrativ-teritoriale); asociaţii profesionale; camere de comerţ şi industrie; ONG-uri; universităţi; Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi instituţii/ agenţii/ organizaţii subordonate/ coordonate de acesta; parteneriate între categoriile mai sus menţionate.

Piaţa imobiliară se află în echilibru în prezent, dobânzile la credite sunt mai mici, iar clienţii băncilor au o educaţie financiară mai bună, spre deosebire de anii 2007-2008, atunci când nu aveau o viziune a investiţiei pe termen lung, a declarat brokerul Mircea Petrilă. Până acum, în acest an, el a intermediat credite de un milion de euro şi are o ţintă de 1,2 mil. euro. Din 2005 până acum a intermediat credite de aproape 25 mil. euro. Prin comparaţie, între 2005 şi 2008, înainte de criză volumul creditelor intermediate ajunsese sub 20 mil. euro.

Veranda Mall, centrul comercial din zona Bucur Obor din Capitală, îşi va deschide porţile pe data de 27 octombrie. Mallul, controlat de familia Pogonaru, se alătură peisajului bucureştean care a mai primit şi la început de septembrie un alt mall, ParkLake în zona Titan. În zona Bucur Obor din sectorul 2 al Capitalei nu există niciun centru comercial modern şi niciun mall. Există însă magazinul Obor. Centrul comercial va avea o parcare de 1.200 de locuri şi un spaţiu verde de 15.000 de metri pătraţi, care iarna va găzdui un patinoar şi un târg de sărbători, iar vara este destinat relaxării şi petrecerii timpului liber.

Veranda va avea o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 30.000 de metri pătraţi. Principalele ancore vor fi hipermarketul Carrefour (10.000 mp) şi magazinul H&M (2.200 mp), alături de care se vor găsi peste 100 de magazine, restaurante şi cafenele. Printre brandurile de fashion ce vor fi prezente în Veranda se numără H&M, CCC, Deichmann, Piazza Italia sau Pimkie, alături de care se va afla şi retailerul german C&A, care va ocupa o suprafaţă de peste 1.600 de metri pătraţi. Altex, reţeaua naţională de electronice, electrocasnice şi IT&C, va deschide în centrul comercial un magazin de 600 de metri pătraţi.

Duminică, 16 octombrie, vor avea loc noi trageri LOTO, după ce joi, 13 octombrie, Loteria Română a acordat 12.636 de câştiguri în valoare totala de 532.251,48 lei. La Loto 6/49, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 6,19 milioane de lei (peste 1,37 milioane de euro). La Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 2 milioane de lei (peste 465.560 de euro).

În urma tragerii de joi, la jocul Joker, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 14,17 milioane de lei (peste 3,15 milioane de euro). La Noroc Plus se înregistrează un report în valoare de peste 51.250 lei (peste 11.390 euro). La Loto 5/40 la categoria I, reportul este în valoare de peste 189.380 de lei (peste 42.000 de euro). La Super Noroc se înregistrează un report în valoare de peste 16.530 de lei (peste 3.670 euro).

DN25 Galaţi – Tecuci este închis între localităţile Şendreni şi Hanu Conachi, din cauza apei acumulate de carosabil, în timp ce pe alte drumuri există restricţii, în timp ce traficul feroviar este întrerupt între staţiile Şeica Mare şi Copşa Mică din judeţul Sibiu. Ruta ocolitoare pentru ambele sensuri este DN25A Hanu Conachi – Fundeni – Năneşti, DN23 Năneşti – Muchea – intersecţie cu DN2B (Brăila), DN2B(E87) intersecţie cu DN23 – intersecţie cu DN25 (Şendreni), DN25 Şendreni – Galaţi.

Centrul Infotrafic aminteşte că DN67C-Transalpina a fost închis din data de 8 octombrie între Rânca şi Obârşia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 – 59+800, din cauza zăpezii şi a vântului puternic. Totodată, pe DN7C-Transfăgărăşan anvelopele de iarnă sunt obligatorii. În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău – Braşov, din cauza lucrărilor care se execută la viaductul Stânca Teherău, în zona Siriu circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricţionată. Este instituită şi restricţie de viteză de 10 kilometri pe oră. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

În judeţul Argeş, până în data de 15 noiembrie 2016, pe DN7 Piteşti – Râmnicu-Vâlcea, între kilometrii 128 şi 134, pe raza comunei Drăganu, se fac lucrări de decopertare şi asfaltare, iar traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, fiind dirijat de piloţi de circulaţie. În judeţul Sibiu, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, pe DN7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea, în zona Turnu Spart, între localităţile Boiţa şi Lazaret, din cauza unor lucrări care se fac la podul peste pârâul Meghiş. Aici se formează des coloane de maşini.

Spectacolul „Când timpul nu se mişcă”, de Donald Margulies, o poveste de dragoste şi de război, prezentat în cadrul Festivalului „Fest(in) pe Bulevard”, se joacă la Teatrul Odeon din Bucureşti. Piesa „Când timpul nu se mişcă” îi are ca protagonişti pe Sarah, foto-reporter, care se întoarce rănită din Irak, unde realiza un material despre război şi prietenul ei, James, reporter, copleşit de vină, pentru că a lăsat-o singură acolo. Ei primesc vizita prietenului lor Richard, editor-foto, care le-o prezintă pe noua lui prietenă, Mandy, mult mai tânără decât el. Acţiunea se concentrează pe relaţia dintre cei doi şi pe perspectivele ca Sarah şi James să ducă un stil de viaţă mai convenţional.

Actriţa Olivia Wilde şi logodnicul său, comediantul Jason Sudeikis a devenit pe 11 octombrie, părinţii unei fetiţe, Daisy, în ziua în care s-a sărbătorit Ziua Internaţională a Fetiţei,o sărbătoare informală lansată de organizaţia filantropică United Nations Women. Prima fotografie cu bebeluşul distribuită de Olivia o înfăţişează pe fiica sa alături de o pernă uriaşă de pluş de forma unei oiţe. Micuţa Daisy este sora băieţelului de doi ani al cupului, Otis.

Cel puţin 24 de persoane au decedat, iar alte 20 au fost rănite, ca urmare a unei busculade care a avut loc în timpul unei ceremonii religioase hinduse, ce se ţinea la periferia oraşului Varanasi din nordul Indiei. Organizatorii se aşteptau ca la ceremonie să participe 3.000 de persoane, însă în final s-au strâns câteva zeci de mii de credincioşi. Participanţii la ceremonie au intrat în panică în momentul în care forţele de ordine au încercat să îndepărteze oamenii de pe un pod supraaglomerat. Acestă acţiune a dat naştere zvonurilor că podul era în pericol să se prăbuşească, participanţii încercând să fugă pentru a scăpa. Patru din cele 20 de persoane internate în spital se află în stare gravă. Astfel de accidente sunt relativ frecvente în tmpul festivalurilor religioase din India, în condiţiile în care un număr mare de oameni se adună în spaţii relativ mici, iar măsurile de siguranţă sunt foarte limitate.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade s-a produs în nord-vestul Greciei, în apropiere de oraşul Ioannina. Seismul a avut loc la o adâncime de 10,5 kilometri. Într-un interval de opt minute după cutremurul iniţial s-au înregistrat două replici, de 4,1 şi 3,5 grade. Epicentrul cutremurului a fost localizat la aproximativ 23 de kilometri nord-vest de oraşul grec Ioannina şi la circa 330 de kilometri nord-vest de Atena. Institutul american de geofizică a estimat magnitudinea siesmului la 5,3 grade. Nu au fost semnalate victime sau pagube materiale importante.

Reuniunea de la Lausanne, la care au participat reprezentanţii Statelor Unite, Rusiei şi a mai multor state din Orientul Mijlociu, s-a încheiat fără să se ajungă la un acord pentru o strategie comună pentru implementarea unui nou armistiţiu în Siria. Participanţii la reuniunea care au durat patru ore şi jumătate au propus o serie de soluţii şi au căzut de acord ca discuţiile pe tema Siriei să continue în viitorul apropiat. Secretarul american de Stat, John Kerry, a declarat că discuţiile au fost determinate de „situaţia urgentă din Alep, de urgenţa de a găsi ceva care să funcţioneze, altceva decât acţiuni militare”.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază intermediară de la o bază din nord-vestul ţării, însă testul a fost un eşec. Testul balistic a avut loc sâmbătă, în apropiere de oraşul Kusong din nord-vestul Coreei de Nord. Racheta balistică nu a reprezentat o „ameninţare pentru America de Nord”. Coreea de Sud a confirmat lansarea rachetei şi a denunţat acţiunile Pehnianului. Agenţia sud-coreeană de ştiri Yonhap a relatat că racheta ar fi explodat la scurt timp după lansare, fără să citeze sursa informaţiilor. Atât Coreea de Sud şi Statele Unite, cât şi China, afirmă că recentele lansări de rachete efectuate de Coreea de Nord par să indice planurile Phenianului de a dezvolta rachete balistice intercontinentale.

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de moment de 5,3 grade s-a produs în sud-vestul Mării Negre, în largul coastelor Turciei, la circa 200 de kilometri sud-est de ţărmul României. Potrivit Institutului de cercetare a seismelor şi Observatorului Kandilli din cadrul Universităţii Bogazici, cutremurul a avut o magnitudine de 4,8 grade, în timp ce Centrul seismologic european-mediteranean (EMSC) a estimat magnitudinea cutremurului la 5,2 grade. Seismul a fost resimţit în câteva provincii din nord-vestul Turciei, unde a provocat panică pentru scurtă durată, dar şi în Istanbul. Nu au fost raportate victime sau pagube materiale serioase. Epicentrul a fost la circa 120 de kilometri nord-nord-vest de oraşul turc Ereğli, la 131 de kilometri nord de Istanbul şi la circa 200 de kilometri sud-est de Vama Veche (România).

SPORT

Steaua conduce în clasamentul Ligii 1 cu un avans de şase puncte faţă de Craiova şi Viitorul, principalele urmăritoare, şi lasă impresia că nu are adversar în această stagiune. Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, nu este de aceeaşi părere. În opinia lui Dragomir, CFR Cluj reprezintă principalul pericol pentru trupa lui Reghecampf. Declaraţia fostului şef al LPF ar putea fi privită cu oareşce scepticism ţinând cont că ardelenii ocupă abia poziţia a şasea în clasament şi are un decalaj de nouă puncte faţă de Steaua în condiţiile în care roş-albaştrii nu au jucat încă în această etapă.

Ianis Hagi are în sfârşit o şansă bună de a debuta pentru Fiorentina în Serie A. Gazzetta dello Sport notează că Paulo Sousa este forţat de accidentarea lui Ilicic să găsească soluţii pentru partida cu Atalanta, iar candidaţii sunt Babacar, Chiesa şi Ianis Hagi. Cotidianul italian mai notează că favorit să înceapă meciul ca titular ar fi senegalezul Babacar, dar şi Hagi are şanse uriaşe de a juca în partida din runda a opta din Serie A. Un lucru este însă cert: Hagi jr, este inclus pentru a patra oară în lotul echipei mari a Fiorentinei după meciurile cu Juventus, Chievo şi AC Milan.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dă asigurări că alături de partenerii din cadrul proiectului, România va organiza cele patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020. Totuşi, situaţia de pe teren, la nivel de infrastructură, nu se prezintă în cele mai bune condiţii. Doi ani au au trecut de la decizia UEFA de a ne atribui meciuri în cadrul EURO 2020, dar cele patru stadioane care trebuie modernizate (Ghencea, Giuleşti, Ştefan cel Mare şi Arcul de Triumf) se află în acelaşi stadiu ca până acum, în timp ce Magistrala 6 de metrou va fi gata abia în 2021.

Costel Gâlcă a semnat cu Al Taawon, formaţie din Arabia Saudită care a mai fost pregătită în trecut de Gigi Mulţescu, Florin Motroc şi Grigore Sichitiu. Fostul antrenor al Stelei şi al lui Espanyol a semnat un contract pe două sezoane, cu un salariu anual de un milion de dolari. Gâlcă îl va avea secund pe Dumitru Uzunea cu care a colaborat atât la Steaua, cât şi în Spania. Gâlcă a mai fost şi în trecut în fotbalul arab, însă a refuzat, pe motiv că îşi doreşte să-şi construiască o carieră în fotbalul important. Asta deşi oferta financiară era destul de consistentă.

Christoph Daum, selecţionerul naţionalei României, a vorbit în cadrul evenimentului de lansare a logo-ului Bucureştiului, de la EURO 2020, despre primele momente petrecute în ţara noastră, despre impactul pe care speră să-l aibă la naţională, dar şi despre impresia pe care o are la mai bine de trei luni de la instalare. Secretarul general al FRF, Gabriel Bodeanu, a declarat, în urmă cu câteva zile, că înţelegerea germanului ar putea fi prelungită până în 2020, dar Daum a fost reţinut în declaraţii.

Dunărea Brăila şi-a asigurat în mare proporţie calificarea în turul 3 preliminar al Cupei EHF, după ce a câştigat cu 27-15 (11-10) manşa tur cu HC Gomel (Belarus), desfăşurată în deplasare. Echipa lui Costică Buceschi a controlat întreaga partidă, dar desprinderea a venit după pauză. După 11-10 la pauză, liderul Ligii Naţionale a primit doar 5 goluri în partea secundă, marcând în schimb de 16 ori. Partida retur se desfăşoară peste o săptămână, în România.

Lista de transferuri a Barcelonei a ajuns în presă. Catalanii vor să-i găsească un înlocuitor lui Aleix Vidal şi au pus ochii pe cinci fotbalişti. Principala ţintă a celor de la Barcelona este Hector Bellerin. Jucătorul lui Arsenal a fost trecut pe lista de achiziţii şi de Guardiola la Manchester City astfel că bătălia pentru fundaşul în vârstă de 21 de ani va fi una acerbă. Dacă vor eşua în tratativele pentru aducerea lui Bellerin, Barcelona are pregătite şi soluţii de rezervă. Joao Cancelo de la Valencia, Joshua Kimmich de la Bayern Munchen, Darijo Srna de la Şahtior şi Stephan Lichtsteiner de la Juventus.

Astra nu reuşeşte să iasă din situaţia critică. Giurgiuvenii au remizat cu Concordia, scor 1-1, în meciul din etapa a 12-a, iar tensiunea din cadrul clubului este alimentată şi de deciziile conducerii nu doar de rezultatele de pe teren. După meciul cu Concordia, Junior Morais a criticat hotărârile luate de oamenii cu putere de decizie din club şi a dezvăluit că Marius Şumudică nu mai are capacitatea de a-i motiva în această situaţie. Căpitanul Astrei a vorbit şi despre o eventuală trecere a sa la Steaua: „Vom vedea din iarnă!”

Spaniolul Marc Marquez şi-a asigurat, duminică, titlul de campion mondial la MotoGP, după ce a câştigat Marele Premiu al Japoniei. Este al treilea titlu din carieră la clasa regină, MotoGP, pentru Marquez, după triumfurile din 2013 şi 2014. Spaniolul a încheiat cel de-al 24-lea tur în 42 de minute, 34 de secunde şi 610 miimi, la două secunde şi 992 de mii de italianul Andrea Dovizioso şi la 4 secunde şi 104 miimi în faţa conaţionalului Maverick Vinales. Marquez a profitat de abandonurile principalilor contracandidaţi la titlu, Valentino Rossi şi Jorge Lorenzo. Înaintea ultimelor trei Grand Prix-uri ale actualului sezon, Marc Marquez, de la Honda, are 77 de puncte avans faţă de Valentino Rossi, suficient cât să devină din nou campion mondial.

Craiova numără orele până la derby-ul cu Dinamo. Dincolo de rivalitatea istorică Bucureşti – Craiova, meciul contra echipei lui Andone are şi o importanţă cât se poate de practică. Dacă vor să rămână cu şanse reale în lupta pentru titlu, Craiova (locul 2 în acest moment) nu îşi permite să piardă a doua confruntare consecutivă importantă după ce în runda precedentă a fost învinsă de Steaua. Oltenii pun mare accent pe suportul fanilor chiar dacă meciul se va juca la Severin şi anunţă prin intermediul contului oficial de Facebook că vremea din ziua meciului va fi numai bună pentru a veni la stadion.

Jucătoarea de tenis Patricia Ţig a învins-o pe Ilona Kremen, din Belarus, cu scorul de 6-4, 7-5, în runda inaugurală a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Luxemburg, disputat pe hard şi dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. Aflată pe locul 116 WTA, Ţig s-a impus într-o oră şi 35 de minute cu Kremen, ocupanta locului 519 în clasamentul mondial. De-a lungul partidei, sportiva din România a comis şase duble greşeli şi a avut un procentaj de 50 la sută la primul serviciu. Ţig a avut 10 şanse de break, dintre care a concretizat cinci – două în primul set şi trei în al doilea – şi a cedat trei game-uri pe propriul serviciu din patru şanse ale adversarei.

Dragoş Grigore pare că şi-a revenit după accidentarea urâtă suferită în meciul cu Kazahstan din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Fundaşul central a primit un cot în figură şi a fost schimbat în minutul 26 cu Moţi. Grigore, în vârstă de 30 de ani, a jucat titular pentru echipa sa de club în etapa a treia a campionatului din Qatar, iar în minutul 5 a reuşit un gol fabulos. Reuşita stopper-ului român, care a evoluat fără mască, a fost singura trecută în dreptul celor de la Al Sailiya, confruntarea cu Al Rayyan terminându-se la egalitate, scor 1-1. Acesta a fost de altfel şi primul punct obţinut în actuala ediţie de campionat de cei de la Al Sailiya, grupare care se află pe locul 13, penultimul, după trei runde.

Ronaldinho a fost numit de curând ambasador internaţional al celor de la Barcelona, iar catalanii voiau să-i facă prezentarea oficială la meciul din acest week-end cu Deportivo La Coruna. Starul brazilian chiar a fost trecut pe „foaia oficială” a personalităţilor ce vor asista la confruntarea din etapa a 8-a de pe Camp Nou, însă Ronaldinho a avut alte planuri. Brazilianul nu s-a prezentat la stadion, ci a preferat să se relaxeze pe plajă.

Meciurile din turul II preliminar al Ligii Campionilor la polo pe apă – Grupa H au continuat astăzi la Rijeka (Croaţia), cu etapa a doua. Cele două echipe româneşti calificate în această fază au trecut prin stări diferite. Steaua a pierdut cu echipa gazdă, Primorje, în timp ce CSM Digi Oradea s-a impus clar cu Sabadell (Spania). După două zile, clasamentul grupei arată astfel: 1.Primorje 6 puncte, 2. CSM Digi Oradea 3 puncte, 3. Steaua 1 punct (-1), 4. Sabadell 1punct (-4). Primele două clasate se califică în turul III preliminar al Ligii Campionilor, ultima fază înaintea grupelor. Duminică, Steaua şi CSM Digi Oradea se vor întâlni în meci direct, cu calificarea pe masă.

Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki, în trecut numărul unu mondial, a câştigat, turneul WTA de la Hong Kong, după ce a învins-o în finala competiţiei pe sportiva franceză Kristina Mladenovic, scor 6-1, 6-7 (4), 6-2. În vârstă de 26 de ani, Wozniacki, aflată acum pe locul 22 în ierarhia tenisului profesionist feminin, şi-a trecut în palmares al 25-lea titlu WTA din cariera sa.

Kristina Mladenovic, în vârstă de 23 de ani, ocupanta locului 54 mondial, a pierdut toate cele trei finale WTA pe care le-a disputat până în prezent. Caroline Wozniacki va primi un cec în valoare de 43.000 de dolari şi 280 de puncte WTA pentru câştigarea turneului de la Hong Kong, în timp ce Kristina Mladenovic se va alege cu 21.400 de dolari şi 180 WTA pentru parcursul avut la competiţia asiatică. Turneul WTA de la Hong Kong este de categorie International, se desfăşoară pe suprafaţă dură şi este dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

ETO Gyor, formaţie antrenată de selecţionerul României, Martin Ambros, a învins de o manieră categorică, scor 31-19, pe FC Midtjylland, în primul meci din grupele Ligii Campionilor. Gyor, finalistă în sezonul trecut al Ligii Campionilor, când a pierdut ultimul act în faţa echipei CSM Bucureşti, a început perfect întâlnirea cu danezele de la FC Midtjylland şi a reuşit să se desprindă la un neverosimil 11-3, încă din primul sfert de oră. Până la pauză, handbalistele lui Martin Ambros şi-au consolidat avantajul şi au condus cu 16-7. Diferenţa de nouă goluri a fost liniştitoare pentru Gyor, care s-a mulţumit să conserve rezultatul în partea secundă. Mai mult, tehnicianul maghiarelor a dat şansa şi tinerelor din lot să evolueze pentru câteva minute în primul meci din Liga Campionilor. S-a terminat 31-19 pentru Gyor, care se va deplasa în etapa a doua a grupelor în Rusia, unde va întâlni pe Rostov Don.

PROGNOZA METEO
16 Octombrie 2016

Vremea va fi în general închisã și rece, chiar deosebit de rece pentru aceastã datã în regiunile extracarpatice, cu precãdere în Moldova. Temporar va ploua în toatã țara. Cantitãțile de apã vor depãși local 10…15 l/mp, iar în centru, în est și la munte, izolat, 20…25 l/mp. Precipitațiile se vor transforma treptat în lapovițã și în ninsoare în zona Carpaților Orientali, iar seara și noaptea și în Carpații Meridionali. Cu totul izolat precipitații mixte vor fi posibile și în estul Transilvaniei, precum și în nordul, dar și în Subcarpații Moldovei. Vântul va avea unele intensificãri în sud, la munte și doar pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperatura aerului, mai scãzutã decât în intervalul anterior, va avea valori maxime cuprinse între 3 grade în nordul Moldovei și 17 grade în Banat, și minime, în general, între 0 și 9 grade.

Bucuresti

Vremea va fi închisã și deosebit de rece pentru aceastã datã. Temporar va ploua, iar vântul va avea unele intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã va fi de 5…6 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *