Stiri pe scurt 16 Martie 2016

loading...

Stiri pe scurt 16 Martie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  16  Martie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificatii istorice pentru ziua de 16 martie. In anul 1999, Comisia Europeana si-a înaintat demisia în bloc, prima din istoria Uniunii Europene, ca urmare a unui raport acuzator al expertilor independenti cu privire la practicile frauduloase si la neregulile descoperite în gestiunea fondurilor europene.

În primele doua saptamâni de înscriere la clasa pregatitoare au fost completate, la nivel national, 141.035 de cereri. Dintre acestea, 117.032 de cereri (83%) vizeaza copiii cu vârsta de 6 ani, împliniti înainte de data de 1 septembrie 2016, iar 24.003 cereri (17%), copiii cu vârsta de 6 ani (împliniti începând cu data de 1 septembrie 2016). Prin comparatie, în primele doua saptamâni de înscrieri, anul trecut, au fost depuse 140.677 de solicitari.

Termenul limita pentru prima etapa rezervata înscrierilor este vineri, 18 martie, ora 18:00. Cererile-tip, semnate de parintii sau tutorii legali, pot fi completate online sau la unitatea de învatamânt unde se doreste înscrierea. În cazul completarii online, cererile-tip trebuie validate la secretariatul scolii pentru care s-a optat, procedura care se desfasoara zilnic, în intervalul orar 8:00 – 18:00 (luni-vineri), respectiv 09:00 – 13.00 (sâmbata). A doua etapa de înscriere se va derula în perioada 30 martie – 8 aprilie, urmând ca rezultatele finale sa fie afisate pe 15 aprilie. Între 19 – 22 aprilie, inspectoratele scolare vor solutiona toate cazurile nerezolvate dupa încheierea etapei a doua de înscriere.

Un numar de 22 de copii cu probleme digestive se afla, internati în spitalele din Arges, dupa ce, în ultimele 24 de ore, au fost externati 13 copii cu afectiuni similare, iar un copil de 1 an, diagnosticat cu enterocolita, a fost transferat la Bucuresti. Din cei 22 de copii cu probleme digestive spitalizati, 19 sunt mai mici de doi ani. Cei mai multi, respectiv 12, se afla internati la Spitalul de Pediatrie Pitesti. De asemenea, un copil de 1 an din Curtea de Arges a fost transferat la Bucuresti, el fiind diagnosticat cu enterocolita acuta cu germeni neprecizati.

Nasterea ordonantei de urgenta a Guvernului, care sa puna în acord legislatia cu decizia Curtii Constitutionale prin care articolul din Codul de Procedura Penala privind supravegherea tehnica facuta de SRI la dispozitia procurorilor a fost declarata neconstitutionala. Membrii CSM si-au dat avizul consultativ de specialitate pe o varianta scurta a actului normativ, care contine doar cam jumatate din forma finala si din care lipseste controversatul paragraf prin care SRI poate fi desemnat de procurori organ special de cercetare penala. Vineri seara actul a fost adoptat într-o sedinta extraordinara de Guvern, cu tot cu aceasta prevedere.

Razvan Murgeanu, fost consilier de stat în cadrul Administratiei prezidentiale în mandatul lui Traian Basescu, a fost retinut de procurorii DNA fiind suspect de trafic de influenta, dare de mita si instigare la spalare de bani. În acelasi dosar a mai fost retinuta si Gabriela Simion- Gângoe, „practician în insolventa sub aspectul savârsirii infractiunilor de intermedierea ori înlesnirea efectuarii unor operatiuni comerciale sau financiare, de catre persoana care are sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat, complicitate la trafic de influenta, complicitate la dare de mita, abuz în serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în forma continuata, fals în înscrisuri sub semnatura privata, în forma continuata si spalare a banilor, în forma continuata”.

Începând de joi, fumatorii nu vor mai putea sa-si aprinda tigara în restaurant, în bar, în club sau în orice spatiu public delimitat de doi pereti si care are acoperis. Asa spune legea antifumat, care intra în vigoare din 17 martie. Patronii de cluburi nu sunt deloc multumiti de situatie, unii dintre ei se asteapta ca afacerea lor sa aiba de suferit. Spre exemplu, Mugur Mihaescu, actor si proprietar de club în Centrul Vechi, spune ca legea antifumat discrimineaza fumatorii. De altfel, el se asteapta ca legea sa fie amendata pe viitor, pentru a fi ceva mai permisiva, si nu este singurul. Expertul în turism Traian Badulescu, managing partner la Innovation Travel, spune, de asemenea, ca se asteapta la o ameliorare a legii, considerata a fi una dintre cele mai stricte din Europa în acest sens.

Camera Deputatilor dezbate, un proiect de lege menit sa simplifice procesul de adoptie si sa faciliteze integrarea copilului adoptat în familie prin acordarea unui concediu de acomodare, pe o perioada de un an, la care se adauga o indemnizatie lunara de circa 1700 de lei. Pentru a facilita adaptarea copilului în noua familie si dezvoltarea atasamentului reciproc a fost prelungita perioada pentru care se poate acorda concediul de acomodare cu acordarea unei indemnizatii corespunzatoare. Astfel persoana care adopta un copil, la cerere, poate benefica de un concediu de acomodare de maxim un an care include si o indemnizatie lunara în cuantum de 3,4 ISR.

Bursa din Londra a ajuns la o întelegere de fuziune cu Deutsche Borse, care va crea cea mai mare piata de capital din lume, cu o valoare de peste 27 de miliarde de euro. Cele doua companii sustin ca fuziunea va aduce reduceri de costuri de pâna la 450 de milioane de euro pe an si va oferi oportunitatea impulsionarii veniturilor. Dupa fuziune, 45,6% din noua companie va fi detinuta de actionarii LSE (London Stock Exchange) si restul de cei ai Deutsche Borse.

O coloana de circa cinci kilometri de TIR-uri s-a format, pe autostrada Nadlac-Arad, în zona punctului de trecere a frontierei Nadlac-Csanadpalota, dupa ce în Ungaria a fost interzisa,circulatia camioanelor, ca umare a sarbatorii Zilei Nationale a Ungariei. Camioanele sunt parcate pe banda de urgenta. Politistii de frontiera si cei de la autostrazi se afla în zona pentru a evita producerea unor incidente rutiere. Circulatia masinilor mici si a autocarelor nu este afectata, iar pentru evitarea supraaglomerarii zonei, autoritatile le recomanda soferilor de TIR sa se îndrepte si catre alte puncte de trecere a frontierei de pe granita cu Ungaria.

Cei mai mari zece exportatori din economie au o pondere de 17% din total, iar top 500 acopera 74%, exporturile de bunuri atingând în 2015 suma de aproximativ 55 miliarde de euro. Automobile Dacia, Rom­petrol Rafinare si o reprezentanta a grupu­lui Honeywell au fost anul trecut cei mai mari trei exportatori din economia locala, primii doi pastrându-si pozitiile în timp ce producatorul american a trimis pe pozitia a patra fabrica de la Craiova controlata de Ford. Sectorul auto domina autoritar top 10 cei mai mari exportatori, companii care au livrat anul trecut produse cu o valoare estimata de ZF la 9,7 miliarde de euro.

16 martie, este ultima zi în care procurorii îsi pot depune candidatura pentru functia de Procuror General al României. Potrivit calendarului stabilit de minister, procurorii care doresc sa ocupe aceasta functie îsi pot depune candidatura pâna la data de 16 martie. Ulterior, candidatii vor avea discutii cu ministrul justitiei, în perioada 18 – 22 martie. La data de 23 martie, ministrul va trimite propunerea catre Consiliul Superior al Magistraturii. Propunerea Ministrului Justitiei catre Presedintele României va fi transmisa pâna la data de 22 aprilie 2016.

Între 1861 si 1875, o serie de atacuri violente, incendieri si crime din Schuylkill County, Pennsylvania, au fost puse pe seama unei societati secrete a imigrantilor irlandezi, cunoscuta sub numele de Molly Maguires. Molly Maguires a aparut initial în 1840, în Irlanda centrala si de nord, ca descendent al unei mari societati secrete din mediul rural, inclusiv Whiteboys si Ribbonmen. Acestia au venit ca un raspuns la conditiile mizerabile de munca si evacuarile chiriasilor de catre proprietarii, însa razbunarile lor erau sângeroase.

Agentia de Plati pentru Agricultura (APIA) va începe rambursarea sumelor aferentei diferentei de acciza la motorina pentru 10.795 de beneficiari din sectorul agricol, valoarea totala a platilor fiind de 100 milioane lei. Ajutorul de stat sub forma de rambursare se acorda ca diferenta dintre rata accizei standard de la titlul VII – Accize si alte taxe speciale din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si rata accizei reduse prevazuta la art.2 alin(2) din Hotarârea Guvernului nr.1174/2014 pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate în agricultura. Valoarea accizei a fost de 1,7975 lei /litru pentru anul 2015 si pentru anul 2016 ramâne identica.

Patru din zece români care au facut anul trecut shopping online au cumparat haine, moda fiind segmentul cel mai important dupa numarul de cumparatori în hora cumparaturilor de pe internet, o piata cu o miza de circa 150-200 de milioane de euro. ZOOT, answear.com si Uterque (parte din grupul Inditex, proprietarul Zara) sunt doar câteva dintre brandurile care au atacat piata online de moda din România în ultimul an. Toate vorbesc despre potentialul pietei si despre câta importanta acorda românii felului cum arata.

Gigantul spaniol Inditex, liderul mondial al pietei de moda, care detine în portofoliu nume precum Zara, Bershka sau Pull & Bear, a ales sa aduca cel de-al optulea sau brand (singurul care lipsea din România) întâi online si apoi sa deschida primele magazine. Aceasta este o prima mutare de acest gen: un brand care intra pe o piata întâi online, când de obicei miscarea este fix invers. Spaniolii au fost însa încurajati de evolutia vânzarilor online pentru celelalte branduri. Operatiunile online au ajuns sa contribuie cu 7-8% la vânzarile de aproape 300 milioane de euro în România ale grupului Inditex, liderul pietei locale de moda.

Online, spaniolii sunt prezenti cu toate cele sapte branduri care au si 108 magazine fizice în România, iar, mai nou, Uterque s-a alaturat acestora. Vânzarile online nu sunt însa înregistrate de entitatile juridice din România, care administre-za doar magazinele fizice. Vânzarile realizate pe internet de brandurile Inditex sunt contorizate de grup, în Spania, la sediul central al companiei. Acolo sunt de altfel si procesate comenzile care pornesc din toate colturile lumii si care sunt apoi expediate din inima imperiului Inditex catre destinatari.

Directorul Directiei de Sanatate Publica Arges, Sorina Hontaru, recomanda muncitorilor de la Bradet sa intre în fabrica doar cu avizul medicului, chiar daca cei trei angajati la care s-a confirmat prezenta bacteriei E.Coli patogen sunt „purtatori sanatosi, fara semne de boala”. Angajatii la care s-a confirmat prezenta bacteriei E.Coli patogen sunt purtatori sanatosi, pentru ca niciunul nu a prezentat semne de boala. Directia de Sanatate Publica Arges a confirmat prezenta bacteriei E.Coli patogen, având gena verotoxina, care provoaca aparitia SHU, la trei dintre angajatii societatii Bradet si la un angajat de la firma care furniza laptele.

Traficul rutier pe Valea Oltului, pe DN7, se va desfasura alternativ, pe o singura banda, în zona viaductului Cârligu Mic, pâna pe 30 iunie, din cauza unor lucrari de consolidare a viaductului. Timp de mai bine de trei luni, în judetul Vâlcea, pe Valea Oltului, se vor desfasura lucrari de consolidare a viaductului Cârligu Mic, astfel ca circulatia rutiera pe DN7 se va desfasura restrictionat, pe o banda, alternativ, pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 metri. Pentru a trece de zona în care se efectueaza lucrari, soferii vor fi nevoiti sa astepte la semafor.

Premierul Dacian Ciolos i-a invitat pe ministrii prezenti la sedinta Guvernului sa deguste telemeaua de Ibanesti, sarbatorind astfel includerea acesteia pe lista produselor cu denumire de origine protejata la nivel european. Dacian Ciolos i-a cerut ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, sa prezinte în Guvern, în maximum doua saptamâni, o nota cu lista tuturor produselor pentru care urmeaza ca sa fie depuse dosare la CE pentru protectia denumirii de origine sau cu indicatii geografice.

În urma cu 5 ani, un cutremur cu o magnitudine de 9 grade pe scara Richter declansa un tsunami extrem de puternic asupra coastei de nord-est a Japoniei, distrugând patru dintre reactoarele centralei Fukushima Daichii, iar autoritatile nu au reusit sa curete decât 10% din deseuri. În timpul dezastrului de la centrala nucleara de la Fukushima, peste 19.000 de oameni au fost ucisi. Curatarea zonei a început înca din anul 2011, însa robotii care au fost trimisi special în acest scop nu au putut face fata cantitatilor imense de radiatii si au cedat.

Problema este cu atât mai grava, cu cât combustibilul folosit în reactoare se scurge din ce în ce mai mult în apele Oceanului Pacific. Pâna acum, specialistii Tokyo Electric Power Company au reusit sa îndeparteze numai 10% din totalul deseurilor radioactive. Cea mai mare parte a acestora a fost îndepartata din reactorul cu numarul 4 (1535 de bare de uraniu), deoarece aici nivelul de radiatii este mai scazut fata de zonele în care se afla celelalte instalatii.

Cel putin 22 de persoane au murit, dupa ce moscheea în care se aflau a fost vizata de atacurile a doua femei kamikaze, în orasul Maiduguri, din nord-estul Nigeriei, unde se afla centrul de comanda al gruparii teroriste Boko Haram. Una dintre femei s-a detonat înauntrul moscheii, iar, în timp ce supravietuitorii încercau sa iasa afara, cea de-a doua femeie, aflata în fata moscheii, a comis cel de-al doilea atac sinucigas. Cel putin 17 persoane au fost ranite, fiind transportate la spital. Unul dintre supravietuitori, Umar Usman, povesteste ca a reusit sa scape pentru ca a întârziat la rugaciune.

Cel putin 966 de persoane au fost executate în Iran în cursul anului 2015, o cifra-record în ultimii 20 de ani. Cel putin 73 de minori au fost executati în intervalul 2005 – 2015, inclusiv 16 în ultimii doi ani. Alte 160 de persoane sunt în prezent pe culoarul mortii. Natiunile Unite au exprimat preocupare ca 47 de jurnalisti si bloggeri sunt încarcerati în Iran.

Franta va sustine principiul unei cooperari eficiente UE-Turcia în gestionarea crizei imigratiei, dar „nu va ceda santajului” Ankarei. Cooperarea UE-Turcia nu trebuie sa antreneze niciun angajament suplimentar pentru Franta. Franta îsi va onora promisiunea de a gazdui 30.000 de refugiati, nici mai mult, nici mai putin.

Donald Trump, care divizeaza tabara republicana, a obtinut o victorie zdrobitoare în Florida, la fel ca Hillary Clinton în tabara democrata, într-un nou scrutin „Super Tuesday” din cadrul alegerilor primare americane. Acest succes al miliardarului în vârsta de 69 de ani marcheaza sfârsitul aventurii prezidentiale a tânarului senator Marco Rubio, prezentat pentru o vreme drept un adevarat „Obama republican”, dar care a fost înfrânt în propriul fief. Victoria pe care a obtinut-o în acest stat din Sud este cu atât mai importanta cu cât învingatorul primeste 99 dintre cei 1.237 delegati necesari în vederea obtinerii învestiturii republicane.

Anuntul retragerii Rusiei din Siria a ridicat moralul rebelilor, jihadistilor si militantilor din zone aflate sub controlul opozitiei, care considera aceasta plecare o lovitura dura la adresa regimului de la Damasc. Numerosi rebeli erau totusi precauti,dupa anuntul surpriza al presedintelui Vladimir Putin privind retragerea din Siria a celei mai mari parti a contingentului militar rus. Cele cinci luni de bombardament intensiv au exercitat asupra opozitiei armate o presiune puternica si au permis armatei siriene si militiilor loialiste sa recucereasca mai multe sectoare.

SPORT

Formatia românilor Victor Piturca si Lucian Sânmartean, Al Ittihad, a pierdut partida cu Al Nasr Dubai, din Emiratele Arabe Unite, scor 1-2, contând pentru etapa a treia din faza grupelor Ligii Campionilor Asiei, iar tehnicianul român da vina pe oboseala acumulata de jucatorii sai în ultima perioada. Piturca spune ca si mijlocasul Lucian Sânmartean resimte programul încarcat (Al Ittihad a avut cinci meciuri programate în doar doua saptamâni), dar spera ca acesta sa-si revina înainte de Euro 2016.

Simona Halep a reusit cea mai importanta performanta din 2016, obtinând calificarea în sferturile de la Indian Wells, turneu de categorie Premier Mandatory dotat cu peste 6 milioane de dolari! Halep a beneficiat de abandonul Barborei Strycova la scorul de 6-3 si 1-0, însa campioana en-titre are meritul de a-si fi creat un avantaj consistent care a contribuit decisiv la hotarârea luata de adversara.

Cehoaica a resimtit o ameteala puternica pe finalul primului act si a realizat ca în conditiile date nu mai poate întoarce un meci contra tavalugului pornit de Simona. Sportiva antrenata de Darren Cahill a revenit senzational dupa ce a fost condusa cu 3-1, câstigând setul printr-o serie de 5 game-uri consecutive. Jocul curgea într-un singur sens, iar greselile se înmulteau în dreptul Strycovei, astfel ca tenismena mai buna merge mai departe la Indian Wells.

Sever Dron, fost component al echipei de Cupa Davis a României si antrenor de tenis, a declarat, ca Simona Halep este într-o revenire de forma si are un moral bun înaintea meciului cu Serena Williams, din sferturile de finala ale turneului de la Indian Wells (SUA). Meciul Halep – Williams va avea loc joi dimineata, nu mai devreme de ora 4:00 (ora României). Bilantul întâlnirilor directe este 6-1 în favoarea sportivei americane. Sever Dron este de parere ca Simona are sanse bune sa câstige partida.

Din 2012 pâna în prezent, doar trei cluburi din Premier League au reusit sa se califice în sferturile de finala ale Champions League, iar Manchester City a devenit aseara a patra echipa din Anglia care va juca în aceasta faza a competitiei în ultimele patru sezoane. Un declin evident si îngrijorator pentru britanici, care ani la rând s-au mândrid cu cel mai puternic campionat intern din Europa. Ultimele rezultate din cupele europene au fost însa dezamagitoare, iar multi s-au întrebat daca statutul avut de Premier League în lumea fotbalului este unul câstigat pe drept, în conditiile în care echipele de top din Anglia au pierdut aproape de fiecare data duelurile cu echipele importante din Spania, Germania sau chiar Italia.

Zlatan Ibrahimovic a declarat ca acesta va fi ultimul sau sezon la PSG, iar presa din Franta ofera astazi posibila destinatie a suedezului. Conform FootMercato, atacantul de 34 de ani se îndreapta spre Premier League, iar Manchester United si Chelsea sunt favorite pentru semnatura sa. PSG tocmai a eliminat-o pe Chelsea din optimile Champions League, dupa o dubla victorie cu 2-1, Zlatan Ibrahimovic fiind pe lista marcatorilor în ambele confruntari.

Visul lui Ciprian Marica de a reveni la echipa nationala în vederea Campionatului European din Franta are toate sansele sa se îndeplineasca, daca atacantul Stelei va depasi accidentarea suferita în derby-ul cu Dinamo si va fi în cea mai buna forma fizica. O spune Daniel Isaila, secundul lui Anghel Iordanescu de la echipa nationala. Atacantul de 30 de ani ramâne un jucator important al nationalei desi nu a mai jucat sub tricolor de 18 luni, fiind scos din joc pentru o lunga perioada de accidentarilile suferite la genunchi.

Norocul pare sa se fi schimbat pentru campioana României. Dupa un început ezitant de 2016 cu rezultate neconvingatoare în ultimele trei etape ale sezonului regulat, Steaua pare sa îsi fi revenit chiar acolo unde conteaza, adica în playoff. Echipa antrenata de Laurentiu Reghecampf a terminat la egalitate cu Dinamo (1-1 în Stefan cel Mare) si a învins liderul Astra Giurgiu (2-0 la Pitesi), rezultate cu care îsi reconfirma postura de favorita la câstigarea titului.

Fotbalistul român Ianis Zicu a bifat cea de-a 250-a prezenta în Liga 1, în meciul Poli Timisoara – CFR Cluj, scor 2-2, în etapa a 2-a din play-out, potrivit datelor oferite de Liga Profesionista de Fotbal (LPF). Ianis Zicu a debutat pe 14 aprilie 2001, în partida Dinamo – Gaz Metan 4-2, în care a intrat pe teren în minutul 85, în locul lui Claudiu Dragan. Acesta a câstigat de doua ori campionatul cu gruparea din „Stefan cel Mare”, în sezoanele 2001-2002 si 2003-2004. A mai evoluat pentru Farul Constanta, Rapid Bucuresti, Poli Timisoara (formatie cu care a si câstigat titlul de golgeter în sezonul 2010-2011 cu 18 goluri), Petrolul si ASA Tg Mures.

Federatia Româna de Volei a organizat miercuri tragerea la sorti a turneelor finale ale Cupei României, feminin si masculin, într-un cadru select, la Palatul Cercului Militar din Capitala. Turneele finale vor avea loc la Piatra Neamt, în perioada 8-10 aprilie. Echipele calificate la turneul final: Masculin: CS Stiinta Explorari Baia Mare, ACS Volei Muncipal Zalau, CS Arcada Galati, CS U Cluj, Feminin: CS Volei Alba Blaj, CSM Târgoviste, CSM Bucuresti, CSU Medicina CSS Tg. Mures.

Doi fotbalisti mediocri din Anglia au ajuns pe prima pagina a tabloidelor dupa ce s-au dat în spectacol la Cheltenham Festival, o cursa de cai traditionala în Marea Britanie. Mijlocasul Samir Carruthers, de la gruparea MK Dons, care evolueaza în Championship, a fost fotografiat în timp ce se usura într-un pahar, dupa care a aruncat continutul de la tribuna VIP într-o zona pietonala. Alaturi de acesta se mai afla un fotbalist din liga secunda a Angliei, Luke Ayling, de la Bristol City. Aflati într-o evidenta stare de ebrietate, cei doi si prietenii lor s-au dat în spectacol, fiind surprinsi de fotografii prezenti la hipodrom în ipostaze putin spus jenante.

Robert Lansdorp, antrenorul cu care Maria Sarapova a câstigat turneul de Grand Slam de la Wimbledon când avea 17 ani, i-a luat apararea fostei sale eleve si a sustinut faptul ca rusoaica este victima „vânatorii de vrajitoare” a Agentiei Mondiale de Anti-Doping (WADA). Maria Sarapova (28 de ani) a organizat saptamâna trecuta o conferinta de presa în care a recunoscut ca a fost depistata pozitiv dupa ce a efectuat un test anti-doing la turneul de la Australian Open. Rusoaica si-a trecut în palmares cinci turnee de Grand Slam.

Boxul profesionist românesc se relanseaza spectaculos în acest an prin trei evenimente de top, organizate de King Promotion. Prima gala are loc vineri, 18 martie, la Circul de stat din Bucuresti, începând cu ora 20:00, iar promotorul Sorin Florea a alcatuit un afis extrem de atractiv, cu boxeri din zece tari. Între acestia si câteva dintre vedetele boxului autohton: Viorel Simion, Bogdan Dinu, Cristian Ciocan sau Cezar Juratoni.

Tenismenul român Marius Copil (25 de ani, numarul 199 ATP) a pierdut categoric, meciul cu Marco Chiudinelli (Elvetia, 144 ATP), scor 0-6, 2-6, în primul tur al turneului challenger de la Guangzhou, China, disputat pe suprafata dura. Copil a jucat foarte slab si a fost învins de sportivul elvetian în vârsta de 34 de ani dupa doar 51 de minute de joc. Marius a avut cifre dezastruoase la serviciu, procentajul primului serviciu a fost de 50%, dintre care a câstigat 52% din puncte. Procentajul mingilor câstigate cu serviciul al doilea a fost de 31%.

Spania, campioana europeană en-titre, va juca un amical cu prima reprezentativă a Georgiei, pe 7 iunie, cu trei zile înainte de startul Campionatului European din Franţa. Naţionala României va juca, la rândul său, un meci de verificare cu Georgia, pe 3 iunie 2016, cu două zile înainte de plecarea în Franţa. Până la meciul cu Georgia, Spania va juca o partidă amicală cu naţionala României, pe 27 martie, la Cluj Napoca.

PROGNOZA METEO
16 Martie 2016

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru a doua decadã a lunii martie, îndeosebi în sudul și estul țãrii. În cursul zilei, cerul va fi temporar noros însã doar pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, fulguieli în zona de munte și predominant ploi în vest, sud-est și cu totul izolat în rest. Noaptea, cerul se va degaja și se va produce brumã în cea mai mare parte a țãrii. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri ziua în sudul și sud-vestul țãrii, precum și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4…5 grade în nordul Moldovei și al Munteniei, estul Transilvaniei, precum și pe litoral și 12…13 grade, izolat, în vest și centru. Temperaturile minime se vor situa între -7 grade în estul Transilvaniei și 2 grade în Dealurile de Vest.

Bucuresti

Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va avea înnorãri în cursul zilei, când și vântul va avea ușoare intensificãri, dar noaptea se va degaja și, spre sfârșitul intervalului, îndeosebi în zona preorãșeneascã, se va produce brumã. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -2 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *