Stiri pe scurt 16 August 2016

loading...

Stiri pe scurt 16 August  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  16 August  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 16 august. In anul 1920, s-a născut Virgil Ierunca (Virgil Untaru), eseist, critic literar şi poet, traducător, stabilit în Franţa din 1946; a colaborat ca redactor la principalele reviste literare româneşti din exil, a fost redactor al emisiunilor pentru străinătate ale Radioteleviziunii Franceze şi colaborator, alături de soţia sa, Monica Lovinescu, al postului de radio „Europa Liberă” (d. 28 septembrie 2006).

Vicepremierul Costin Borc declară că întreprinderile de stat trebuie restructurate în aşa fel încât să funcţioneze ca „nişte maşini performante”, adăugând că trebuie, totodată, pus capăt „influenţelor politicianiste”. Costin Borc a spus, la Târgu-Jiu, că este nevoie de restructurare în toate întreprinderile de stat. În replică, liderul de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, din zona Rovinari, Manu Tomescu, a declarat, că restructurarea ar trebui să înceapă „de la cei care conduc ţara”.

Traian Băsescu a declarat că DNA a procedat corect solicitând măsura controlului judiciar împotriva Olguţei Vasilescu pentru că aceasta a divulgat selectiv documente din dosar, afirmând însă că procurorii au partea lor de vină pentru că au folosit practica transmiterii de informaţii din dosare. Traian Băsescu a spus că în urma dezvăluirilor făcute, Olguţa Vasilescu a “devenit erou al Craiovei, iar denunţătorul inamicul public numărul 1”. El a mai spus că cei care au generat judecarea de către „popor” a acuzaţilor au fost chiar procurorii DNA.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti fac verificări, la Spitalul CF2 pentru a vedea dacă pot autoriza sau nu unitatea de transfuzie sanguină, o decizie urmând a fi luată în cursul zilei. Pe 2 august, o asistentă de la Spitalul CF 2 a fost amendată cu 700 de lei de inspectorii sanitari în urma anchetei care a stabilit că o pacientă de 39 de ani a primit o transfuzie greşită de sânge din cauza unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale.

Fabrica de Avioane Craiova, singura din ţară de producere a avioanelor militare, altădată cu mii de angajaţi, supravieţuieşte astăzi cu 300 oameni. Din 2012, Avioane Craiova se află pe linia de plutire. În 2017 însă, când fabrica împlineşte 45 ani, salariaţii nu ştiu dacă vor mai avea de lucru. Întreprinderea de Avioane Craiova a fost înfiinţară în 1972, lângă Craiova, la Gherceşti, cu obiect de activitate fabricarea de avioane militare de vânătoare-bombardament, dar şi de subansamble şi echipamente din domeniul aviatic.

Fabrica a cunoscut „o epocă de aur” în perioada 1976-1990. Primul avion fabricat aici, în colaborare cu Republica Federativă Iugoslavia, a fost IAR 93. Forţele Aeriene au primit 200 de astfel de aparate. Apoi, în perioada anilor ’80 a fost proiectat, împreună cu Institutul Naţional de Construcţii Aerospaţiale, IAR 99, avion care şi astăzi, în versiunea modernizată IAR 99 SOIM se află în serviciul Forţelor Aeriene ale României. Angajaţii societăţii spun că înainte de Revoluţie aveau atât de mult de lucru încât erau chemaţi în fabrică şi în zilele de sărbătoare. Victor Peţa, liderul sindical de la Avioane, care lucrează în fabrică din 11 noiembrie 1977, a povestit că atunci nicio secţie nu avea mai puţin de 300 salariaţi, cât are acum în total societatea.

Fostul europarlamentar Sebastian Bodu a declarat, că va da în judecată postul TV SkyNews, afirmând că se consideră prejudiciat, ca cetăţean român, de reportajul înscenat de postul britanic despre “traficanţii” de arme din România şi că va cere despăgubiri de 100.000 lei. Sebastian Bodu a afirmat că va cere despăgubiri de 100.000 de lei, în condiţiile în care, în opinia sa, reportajul înscenat de postul britanic despre „traficanţii” de arme din România este „denigrator” şi transmite mesajul că românii sunt cetăţeni de mâna a doua care nu au ce căuta în UE.

Circulaţia rutieră va fi restricţionată, începând cu ora 18:00, pe strada Maior Coravu, strada Vatra Luminoasă, între şoseaua Mihai Bravu şi bulevardul Pierre de Coubertin, bulevardul Pierre de Coubertin între Str. Vatra Luminoasă şi intrarea în stadion, strada Tony Bulandra, între strada Vatra Luminoasă şi rond strada Maior Coravu şi strada Sergent Vasile Şerbănică, între Bulevardul Basarabia şi zona de acces Arena Naţională. Brigada Rutieră Bucureşti precizează că mijloacele R.A.T.B. care circulă pe strada Vatra Luminoasă şi au capăt de linie în rondul de pe bulevardul Pierre de Coubertin vor fi deviate pe strada Tony Bulandra, având capăt de linie la Depoul Vatra Luminoasă. Poliţiştii recomandă două rute ocolitoare, respectiv şoseaua Mihai Bravu – şos. Iancului – şos. Pantelimon şi bulevardul Unirii – bd. Basarabia – bd. Chişinău – bd. Pantelimon.

Zeci de autocamioane merg cu viteză redusă pe şoseaua de centură a Capitalei, în semn de protest faţă de scumpirea RCA, un protest la nivel naţional al transportatorilor fiind anunţat pentru 14-15 septembrie. Pe şoseaua de centură a Capitalei, zeci de autocamioane circulă cu viteză redusă, în semn de protest. Circulaţia a fost îngreunată la marginea Bucureştiului şi din cauza unui accident de circulaţie în care au fost implicate două TIR-uri şi o maşină, însă traficul a fost reluat pe un fir alternativ. Până în septembrie însă, cei din transporturi sunt invitaţi să îşi exprime nemulţumirea faţă de scumpirea poliţelor RCA prin postarea, în partea dreaptă jos a parbrizului, a unei foi cu textul „PROTEST RCA”, iar şoferii din Bucureşti, să claxoneze când trec prin faţa Guvernului sau a sediului ASF.

Curtea de Apel Bucureşti dezbate contestaţia DNA la decizia instanţei privind neluarea măsurii controlului judiciar faţă de primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu declarând că are de gând să depună o acţiune civilă împotriva denunţătorului şi să ceară o expertiză psihiatrică. Întrebată dacă va depune o acţiune civilă împotriva denunţătorului, primarul Craiovei a răspuns pozitiv. Lia Olguţa Vasilescu ar fi sugerat că va face publice date despre oamenii de afaceri care ar fi denunţat-o, susţine DNA, explicând că „începând cu 30.07.2016, inculpata s-a plasat în spaţiul public virtual şi, în acest cadru, diferit de cel legal processal, într-un mod agresiv ca limbaj, şi-a făcut apărări, a invocat excepţii şi cereri”.

Circulaţia pe şoseaua de centură a Capitalei este oprită în urma unui accident rutier în care au fost implicate două TIR-uri şi un autoturism, o persoană fiind rănită şi transportată la spital. Conform primelor date, cauza accidentului rutier este nepăstrarea distanţei regulamentare, având în vedere că maşina se afla între cele două autocamioane. Şoferul autoturismului a fost rănit şi transportat la spital. Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, traficul pe şoseaua de centură a municipiului Bucureşti este oprit pe ambele sensuri la km 41, între Jilava şi Măgurele. Unul din cele două autotrenuri a rămas de-a curmezişul pe carosabil.

Patru cetăţeni din Algeria şi unul din Maroc au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa în România din Serbia. Cei cinci, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, nu aveau documente de identitate asupra lor. Tinerii le-au spus poliţiştilor că au încercat să intre ilegal în România, întrucât intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, la rude. Poliţiştii de frontieră îi cercetează acum pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin ArCuB, a depus vineri, 12 august, în numele oraşului, al doilea dosar de candiatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, intrând astfel în etapa finală a competiţiei, urmând ca rezultatele să fie anunţate pe 16 septembrie. Documentul depus la Ministerul Culturii conţine proiectele pe care oraşul intenţionează să le implementeze până în anul 2021, dacă va obţine titlul european. Conceptul cu care Bucureştiul candidează este Oraşul In-vizibil, iar candidatura îşi propune să aducă la lumină toate aspectele uitate, neimaginate, nerealizate, tot potenţialul neexploatat şi, deci, invizibil al oraşului.

Cele peste 70 de proiecte incluse în dosar se întind pe o perioadă de şase ani şi se înscriu în trei teme, care îşi propun să reînvie memoria pierdută a oraşului, să îl deschidă şi să îl facă mai accesibil pentru locuitorii săi, să valorifice şi să multiplice iniţiativele artistice şi culturale care există deja. Pe 14 septembrie, Bucureştiul va primi vizita juriului european, care evaluează toate cele patru oraşe rămase în competiţie, urmând ca în data de 15 septembrie să susţină dosarul de candidatură în faţa acestuia. Pe 16 septembrie vor fi anunţate rezultatele competiţiei.

Opereta compusă de Franz Lehár „Văduva veselă” va fi montată la ONB în regia lui Andrei Şerban, alături de Daniela Dima, într-o versiune originală, cu dialoguri inspirate din scrierile lui Radu Paraschivescu şi Andrei Pleşu, scenografia fiind semnată de Anka Lupeş, iar coregrafia de Andrea Gavriliu. Regizorul Andrei Şerban îi invită pe melomani şi pe iubitorii de operetă la un spectacol „cum n-a văzut Parisul”, fiind vorba în premieră absolută de o coproducţie Opera Naţională Română Iaşi – Opera Naţională Bucureşti şi anume opereta în trei acte de Franz Lehár „Văduva veselă”.

Cea mai faimoasă şi mai populară dintre toate operetele, „Die Lustige Witwe” de Franz Lehár, „Văduva veselă”, „La veuve joyeuse”, „The Merry Widow” în noua montare a lui Andrei Şerban, este propusă publicului într-o versiune cu totul originală, transpusă şi adaptată pentru situaţia actuală din lume şi din România. Viziunea este radical diferită de cea din spectacolele sale anterioare cu acelaşi titlu, realizate la Operele din Viena şi Cardiff. Adaptarea, cu dialoguri inspirate din scrierile lui Radu Paraschivescu şi Andrei Pleşu, este semnată de regizor împreună cu Daniela Dima. Scenografia poartă semnătura Anka Lupeş, coregrafia – Andrea Gavriliu. Soliştii vin din diverse teatre din ţară, iar Vlad Conta şi Ciprian Teodoraşcu, dirijori ai Operei Naţionale Bucureşti, dirijează corul şi orchestra Operei ieşene.

Desenele animate nu sunt numai pentru pici. Deşi ancoraţi în realitate şi cu frunţi uneori încruntate de griji şi vicisitudini, adulţii vor să se relaxexe uitându-se la desene animate. Cumunitatea BuzzFeed practică jurnalismul ludic. Într-o anchetă jucăuşă, ziariştii din online, de la Buzzfeed, au întrebat pe Facebook adulţii la ce desene preferă să se uite. Din topul de pe Buzzfeed, Mediafax a ales trei seriale de desene animate la care oamenii mari se pot uita atunci când se simt copleşiţi de viaţa de adult. „Spongebob Pantaloni Pătraţi / Spongebob Squarepants”, „Scooby Doo, Where Are You!”, „Vaca şi puiul /Cow and Chicken”.

Rapperul Macanache a avut parte de un incident mai puţin plăcut, în timpul unui concert susţinut pe plaja din Vama Veche, când unul dintre spectatorii din public a aruncat cu o sticlă şi l-a lovit pe artist chiar în cap. Rapperul a fost cap de afiş în cadrul festivalului Sunset, organizat în Vama Veche, eveniment care a strâns la un loc cele mai multe persoane care se aflau în staţiune. Cu toate că de pe line-up-ul concertului nu au lipsit nume vechi din scena Hip-Hop-ului românesc, publicul părea să fie acolo pentru un singur artist şi anume Macanache, lucru ce s-a putut observa din scandările publicului.

Pe lângă cei care au plătit preţul unui bilet pentru a-l vedea pe artist, o mulţime de fani, probabil, fără posibilităţi financiare, s-au căţărat pe gardurile amplasate de-o parte şi de alta a scenei, dând din cap frenetic, în momentul în care a început prestaţia sa. În ciuda tuturor aspectelor de acest gen, evenimentul a fost soldat cu un incident mai puţin plăcut, atunci când unul dintre spectatorii din public a aruncat cu o sticlă de plastic către scenă şi l-a lovit pe artist chiar în cap. Din fericire, sticla fiind de plastic, artistul nu s-a ales cu nicio rană şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar s-a arătat dezamăgit de întâmplare şi oarecum confuz.

Ringo Starr este primul dintre membrii legendarei trupe Beatles care devine străbunic, după ce Tatia Starkey, nepoata sa, a născut un băieţel ce va purta numele Stone Zakomo Low. Toboşarul de la Beatles a devenit străbunic la vârsta de 76 de ani. Vestea a fost confirmată de un reprezentant de presă al muzicianului. Nepoata lui Starr, Tatia Starkey, a născut un băieţel pe 14 august. Copil va purta numele Stone Zakomo Low. Este primul copil cu partenerul ei Adam Low. Tatia Starkey, fiica lui Zak Starkey în vârstă de 30 de ani, este solistă în trupa Belakiss. Fiul lui Ringo, Zak a cântat alături de trupele The Who şi Oasis, dar şi alături de formaţia tatălui său, All-Starr Band.

Banca Centrală a Germaniei vrea să ridice vârsta legală de pensionare la 69 de ani până în 2060 pentru a relaxa din presiunea pusă pe sistemul statal de pensii, în condiţiile în care se înregistrează o îmbătrânire a populaţiei. Reformele recente nu au reuşit să protejeze cetăţenii de o scădere a nivelului pensiilor, potrivit unui anunţ de luni al Băncii Centrale Germane. Cetăţenii care nu optează pentru asigurări private ar putea vedea scăderi chiar mai devreme. Deşi tarifele mai mari la asigurari teoretic ar putea păstra stabil sistemul de pensii, ar pune o presiune mai puternică pe contribuabili şi o împovărare fiscală mai amplă are consecinţe negative asupra dezvoltării economice.

Moscova intenţionează să deschidă 22 de secţii de votare în Transnistria pentru alegerile legislative din Rusia, în pofida faptului că autorităţile de la Chişinău au sugerat că se opun unei astfel de acţiuni. Chişinăul a anunţat că pe adresa Ministerului de Externe şi Integrării Europene au parvenit câteva note verbale din partea Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova prin care autorităţile moldovene sunt rugate să contribuie la facilitarea organizării şi desfăşurării pe teritoriul Republicii Moldova a alegerilor deputaţilor pentru Duma de Stat a Rusiei, care sunt programate pentru data de 18 septembrie.

Ministerul moldovean de Externe a sugerat Rusiei să se abţină de la deschiderea secţiilor de votare în localităţile din regiunea transnistreană, controlate de regimul separatist, având în vedere „imposibilitatea asigurării condiţiilor de securitate necesare pentru desfăşurarea alegerilor”. Elena Gorodeţkaia, şefa pretinsei autorităţi electorale din regiunea separatistă, a declarat că nouă secţii de votare vor fi deschise la Tiraspol, cinci la Bender, câte două în Râbniţa şi Dubăsari şi câte una la Grigoriopol, Dnestrovsc, Camenca şi Slobozia. Alte două secţii de votare ar urma să fie deschise pentru militarii ruşi prezenţi în regiunea separatistă.

O femeie din Africa de Sud a fost condamnată la 10 ani de închisoare, după ce a răpit o fetiţă abia născută din braţele mamei ei, în spital, şi a crescut-o ca fiind a ei, timp de 19 ani. În ciuda sentinţei, tânăra Zephany nu vrea să audă de familia biologică şi condamnă decizia judecătorilor. Femeia de 51 de ani a fost arestată în 2015, după ce fata răpită s-a împrietenit cu sora ei biologică, iar familia şi-a dat seama că noua prietenă a copilului lor ar putea fi chiar Zephany, fapt confirmat în urma unui test ADN.

Un atac aerian al coaliţiei coordonate de Arabia Saudită a lovit un spital operat de organizaţia umanitară Medici fără Frontiere (MSF) în nordul Yemenului, în urma căruia au decedat cel puţin 11 persoane, iar 19 au fost rănite. Printre victime se numără şi un membru al organizaţiei umanitare. Un martor, aflat în apropierea locului unde a avut loc atacul din districtul Abs al provinciei Hajja, a declarat că medicii nu au putut evacua imediat răniţii deoarece avioanele de luptă au continuat să zboare deasupra zonei, iar echipajele de intervenţie s-au temut că ar putea urma mai multe atacuri. Atacurile aeriene au provocat numeroase victime din rândul populaţiei civile în Yemen, după ce, în martie 2015, o coaliţie de state arabe coordonate de Arabia Saudită a început operaţiunile militare împotriva rebelilor houthi, care sunt sprijiniţi de Iran.

Cel puţin şapte persoane au decedat, iar 30.000 au fost nevoite să se refugieze din calea apelor, în urma inundaţiilor care au afectat zona de sud a statului Louisiana. Ploile torenţiale, care au început joi seara, au provocat inundaţii masive în sudul statului, mai multe râuri ieşind din matcă. În urma ploilor, râul Amite, principala cauză a inundaţiilor în mai multe zone, a crescut cu 4,3 metri peste cota de urgenţă, acesta fiind cel mai ridicat nivel înregistrat din 1983. Mike Edmonson, un oficial din cadrul poliţiei statale a precizat că 14.000 de oameni sunt cazaţi în adăposturi, cel mai multe fiind în Baton Rouge şi comunităţile din jur. Până acum a fost confirmat decesul a şapte persoane,bilanţul victimelor ar putea creşte în zilele următoare. Aproximativ 40.000 de locuinţe au rămas fără curent.

SPORT

Norocul a părăsit-o pe Steaua la tragerea la sorţi pentru playoff-ul Ligii Campionilor. Vicecampioana României va juca pentru accederea în grupele Ligii Campionilor contra gigantului Manchester City, una dintre cele mai bogate echipe din lume. Primul meci se va disputa marţi seară, de la 21:45 pe Naţional Arena, şi vine ca un test cât se poate de relevant pentru echipa din România: se poate atinge o performanţă istorică sau partida contra echipei lui Pep Guardiola rămâne o afacere excelentă pentru finanţator şi un detour către grupele Europa League.

Cele două echipe se vor prezenta pe Naţional Arena fără probleme importante de lot. Laurenţiu Reghecampf nu are foarte multe variante la dispoziţie pentru defensivă, bătaia de cap fiind dată de accidentarea serioasă a lui Pintlii. Astfel, locul acestuia ar putea fi luat de Alexandru Bourceanu, cel care a fost trecut pe lista UEFA după ce în dubla cu Sparta Praga a fost indisponibil. Într-un sistem 4-2-3-1, Golubovic ar urma să fie vârf în faţa unei linii de mijlocaşi ofensivi formată din Popa, Stanciu şi Hamroun. De partea cealaltă, este de aşteptat ca Guardiola să renunţe la ideea de a-l mai ţine pe Hart pe bancă, iar Otamendi ar putea reveni în centrul defensivei în locul lui Kolarov.

Indiferent de rezultatul partidei, Gigi Becali a avut deja grijă să se declare mulţumit de pe urma reţetei financiare de excepţie pe care i-o oferă vânzarea biletelor. Acestea au fost epuizate rapid, astfel că este de aşteptat ca tribunele să fie arhipline, cu aproape 55.000 de oameni în tribune. Cu preţuri ale biletelor ce au început de la 60 de lei, Gigi Becali estimează că va încasa aproximativ 1,5 milioane de euro de pe urma partidei, Steaua – City devenind astfel cel mai profitabil meci din istoria clubului, după Steaua – Chelsea 0-4 din grupele Ligii Campionilor, atunci când suma încasată a fost de 1,47 milioane de euro.

Arbitrul italian Daniele Orsato va conduce brigada ce va oficia la meciul dintre Steaua Bucureşti şi Manchester City, din manşa tur a play-off-ului Ligii Campionilor. Ceilalţi cinci membri ai brigăzii conduse de Daniele Orsato sunt tot din Italia: Riccardo Di Fiore şi Lorenzo Manganelli, arbitri adiţionali vor fi Paolo Mazzoleni şi Carmine Russo, în timp ce arbitru de rezervă va fi Matteo Passeri. Daniele Orsato a mai condus alte două echipe româneşti: pe CFR Cluj, în victoria cu 1-0 din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, cu Manchester United, în sezonul 2012/2013 şi formaţia Petrolul Ploieşti, în partida de pe teren propriu, cu Dinamo Zagreb, în play-off-ul Europa League, din sezonul 2014/2015.

Marius Lăcătuş este de părere că Steaua poate scoate un rezultat bun cu Manchester City. Legendarul mijlocaş al Stelei spune că jucătorii lui Laurenţiu Reghecampf nu au nimic de pierdut. Steaua a avut ghinion la tragerea la sorţi. În calea spre grupele Ligii Campionilor i-a ieşit Manchester City, cel mai puternic adversar pe care-l putea întâlni. Marius Lăcătuş încearcă însă să-i încurajeze pe stelişti. Fostul mare jucător al Stelei spune că Manchester City este într-o perioadă de tranziţie şi Pep Guardiola încă nu a apucat să-şi impună filosofia.

Simona Halep, a patra jucătoare din circuitul WTA, s-a dezlănţuit la o conferinţă de presă organizată la Cincinnati (SUA). Înaintea turneului Premier 5 la care are de apărat finala din 2015, Simona a abordat mai multe subiecte delicate, cum ar fi retragerea de la Jocurile Olimpice, situaţia tenisului juvenil în România sau valurile de critici care o înconjoară atunci când pierde un meci sau ia o decize controversată. Halep şi-a continuat războiul pe care îl duce de multă vreme cu haterii din România. Deranjată de comentariile răutăcioase venite din ţară, constănţeanca a ţinut să răspundă de această dată printr-o declaraţie cu tentă ironică.

Simona, aflată într-o formă de zile mari după cucerirea turneelor de la Bucureşti şi Montreal, şi-a exprimat regretul pentru absenţa de la Jocurile Olimpice, vorbind şi despre evoluţia mai multor sportivi de la Rio. Jucătoarea în vârstă de 24 de ani a încheiat conferinţa de presă cu zâmbetul pe buze, declarându-se mulţumită că, prin rezultatele ei, a reuşit să atragă copiii către tenis.

România ocupă locul 35 în clasamentul pe medalii al Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, la finalul celei de-a 10-a zile, cu patru medalii, dintre care una de aur, una de argint şi două de bronz. Echipa României coboară astfel trei poziţii faţă de ziua precedentă, după ce luni nu a obţinut nicio medalie. Gimnasta Cătălina Ponor s-a clasat pe locul al şaptelea în finala de la bârnă, Marian Drăgulescu, pe 4 în finala de la sărituri, iar atletul Marian Oprea a ratat calificarea în finala probei de triplusalt.

România are până acum patru medalii cucerite la Rio de Janeiro. Aurul echipei feminine de spadă, argintul câştigat de jucătorii de tenis Horia Tecău şi Florin Mergea în competiţia de dublu şi cele două medalii de bronz obţinute de Gabriel Sîncrăian la haltere, categoria 85 de kilograme, respectiv de echipajul feminin de canotaj – opt rame cu cârmaci. Statele Unite ale Americii ocupă primul loc în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice, cu 26 de medalii de aur, 23 de argint şi 26 de bronz, pe 2 se află Marea Britanie, cu 16 medalii de aur, 17 de argint şi opt de bronz, în timp ce China este a treia, cu 15 medalii de aur, 14 de argint şi 17 de bronz. În top 10 se mai regăsesc Rusia (11 medalii de aur, 12 de argint, 12 de bronz), Italia (8-9-6), Germania (8-6-6), Franţa (7-9-8), Japonia (7-4-16), Australia (6-7-9) şi Coreea de Sud (6-3-5).

Conducerea Stelei n-a făcut nici până acum vreo solicitare pentru prelungirea programului la metrou, susţin reprezentanţii Metrorex. Meciul cu Manchester City se va termina în jur de 23:30 şi transportul va fi o reală dificultate pentru cei mai mulţi spectatori. Steaua se aşteaptă la încasări record din meciul cu Manchester City, din play-off-ul Ligii Campionilor, însă oficialii clubului nu par foarte interesaţi de soarta plătitorilor de bilete. Fanii vor fi nevoiţi să se descurce cum pot pentru a pleca de la stadion, deoarece metroul circulă doar până la ora 23:00. De obicei, în astfel de situaţii, organizatorul face o solicitare la Metrorex pentru prelungirea programului. Factura pentru acest serviciu este de 60.000 de lei fără TVA, însă reprezentanţii Metrorex ne-au declarat că nu a existat nicio cerere în acest sens.

Shaunae Miller, o atletă din Bahamas în vârstă de 22 de ani, a câştigat, marţi, medalia de aur în proba de 400 de metri a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro. Cronometrată cu timpul de 49,44 secunde, Shaunae Miller a cucerit prima medalie olimpică din carieră, după ce i-a luat faţa unei sportive din Statele Unite ale Americii, Allyson Felix, într-un mod inedit, cu un plonjon la linia de sosire. După 300 de metri, Miller avea un avans considerabil faţă de Allyson Felix, însă americanca în vârstă de 30 de ani a recuperat diferenţa pe ultima sută de metri şi a fost cât pe ce să îşi adjudece medalia de aur. Felix s-a ales însă cu medalia de argint, a şaptea medalie olimpică din carieră, cu un timp de 49,51 secunde. Bronzul i-a revenit unei atlete din Jamaica, Shericka Jackson, care a încheiat cursa în 49,85 secunde.

Serena Williams, liderul mondial din tenisul feminin, a luat o nouă dezicie dezamăgitoare pentru fanii ei: americanca a declarat forfait pentru turneul Premier 5 care se desfăşoară în această săptămână la Cincinnati (SUA)! După ce a câştigat titlul de la Wimbledon, pe 9 iulie (7-5, 6-3 în finală cu Kerber), Serena nu a mai jucat decât la turneul olimpic de la Rio, pierzând suprinzător în turul al treilea (4-6, 3-6 cu Elina Svitolina). Problemele au început pentru americancă în luna iulie, la Montreal, acolo unde s-a retras de asemenea înaintea competiţiei, din cauza durerilor la umăr.

Aceeaşi accidentare la umăr îi dă bătăi de cap Serenei, iar tenismena în vârstă de 34 de ani nu poate acumula meciuri în picioare înaintea turneului de Grand Slam de la US Open (29 august – 11 septembrie). În acelaşi timp, retragerea Serenei de la Cincinnati nu poate decât să o bucure pe Simona Halep (4 WTA), sportiva din Constanţa devenind în acest moment a doua favorită la cucerirea trofeului. Conform noului tablou de concurs, jucătoarea cu cele mai mari şanse de a triumfa la turneul dotat cu 2,5 milioane de dolari este Angelique Kerber (Germania, 2 WTA).

Antrenorul echipei germane de canoe slalom de la Jocurile Olimpice, Stefan Henze, în vârstă de 35 de ani, a murit în Brazilia în urma unui accident de maşină. Stefan Henze se afla împreună cu un coleg din staff într-o maşină care circula în satul olimpic. La un moment dat, autoturismul a intrat într-o barieră de beton, iar Henze a suferit multiple leziuni la cap şi nu a mai putut fi salvat. Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) deplânge de asemenea, prin vocea preşedintelui Thomas Bach, decesul antrenorului german: „CIO se află în doliu după pierderea unui olimpic adevărat”, a declarat Bach. Născut la 3 mai 1981, Stefan Henze avea în palmaresul de sportiv o medalie olimpică de argint, obţinută în 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena.

Luptătorul egiptean de judo Islam El Shehaby a fost exclus de la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, după ce a refuzat să dea mâna cu israelianul Or Sasson, la finalul unui meci disputat în primul tur al competiţiei, informează Comitetul Internaţional Olimpic (CIO). Islam El Shehaby, în vârstă de 34 de ani, a fost trimis acasă de propria echipă şi mustrat de Comitetul Internaţional Olimpic pentru comportamentul său. Sportivul a afirmat că nu a vrut să dea mâna cu adversarul din Israel pentru că regulile de judo nu îl obligă să facă acest lucru, însă Comitetul Internaţional Olimpic a declarat că, prin gestul său, El Shehaby a încălcat atât regulile şi spiritul Jocurilor Olimpice, cât şi pe cele de fair-play.

Aproximativ 500 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor care vor fi prezenţi la evenimentul sportiv. Jandarmeria Capitalei a transmis, printr-un comunicat de presă, că potrivit datelor transmise de organizator, suporterilor britanici le-au fost puse la dispoziţie 2.500 de bilete, iar accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.15 doar pe bază de bilete sau invitaţii. Pep Guardiola, antrenorul echipei Manchester City, a declarat, luni, că are un mare respect pentru FC Steaua Bucureşti, dar jucătorii săi vor încerca să înscrie goluri.

Pe de altă parte, Laurenţiu Reghecampf, antrenorul echipei Steaua, s-a declarat nemulţumit că Manchester City a primit acceptul de a se antrena pe stadionul Ghencea, în timp ce echipa sa este nevoită să-şi desfăşoare sedinţele de pregătire la Domneşti. Clubul Manchester City a cerut acordul CSA Steaua pentru a se antrena în Ghencea, în ziua meciului din play-off-ul Ligii Campionilor şi a doua zi după partida contra Stelei, chiar înainte de întoarcerea în Anglia. Managerul Pep Guardiola doreşte să facă un antrenament de refacere după partida de marţi seară.

West Ham United a fost aproape de o surpriză cu Chelsea, în prima etapă din Premier League. ”Ciocănarii” au fost învinşi însă printr-un gol marcat de Costa, în minutul 89. Anul trecut, West Ham a fost o adevărată sperietoare pentru marile echipe din Premier League. Jucătorii lui Bilic au fost aproape să-şi păstreze această reputaţie şi în prima etapă din Premier League. West Ham a jucat la Chelsea şi a fost aproape să scoată un rezultat de egalitate. Scorul a fost deschis de Hazard, care a transformat un penalty acordat imediat după pauză. Collins a egalat în minutul 77, însă în minutul 89 Costa şi-a adus echipa în avantaj, după o pasă primită de la Batshuayi. A fost ultimul meci jucat de West Ham înaintea turului cu Astra, din play-off-ul Europa League.

Manchester City a anunţat luni seara că l-a împtrumutat la NAC Breda pe tânărul Brandon Barker, un mijlocaş de doar 19 ani care în sezonul trecut a fost împrumutat la Rotherham United. Brandon Barker este considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători de la tineretul lui Manchester City, însă a fost trimis la NAC Breda pentru a avea meciuri în picioare. Barker nu putea prinde un loc de titular în echipa lui Pep Guardiola, astfel că a fost împrumutat. Barker are 19 ani, poate juca pe ambele flancuri, măsoară 1,80 metri şi este la City de la vârsta de 11 ani. În februarie 2016 a debutat pentru seniorii lui Manchester City, împotriva lui Chelsea, în Cupa Angliei.

PROGNOZA METEO
16 August 2016

Îndeosebi în cursul zilei, vremea va fi în general înstabilã în regiunile centrale, nordice și nord-estice, precum și în zona de munte și în Subcarpații Getici unde, mai ales dupã-amiaza și seara, vor fi înnorãri temporar accentuate și local averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Punctiform cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp și vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații restrânse, spre searã și în cursul nopții. Temperaturile maxime se vor situa între 20 de grade în estul Transilvaniei și 34 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 21 de grade. Spre sfârșitul intervalului, în depresiuni vor fi condiții de ceațã.

Bucuresti

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri seara și în primele ore ale nopții când vor fi condiții de averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *