Stiri pe scurt 16 Aprilie 2016

loading...

Stiri pe scurt 16 Aprilie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  16  Aprilie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru 16 aprilie. In anul 1997, Laureatul premiului Nobel pentru Pace, scriitorul de origine română Elie Wiesel, a fost numit administratorul fondului monetar de 200 de milioane de dolari instituit de bancheri şi industriaşi elveţieni, în scopul ajutorării supravieţuitorilor Holocaustului.

Aproximativ 60 de copii de la scolile din Sfântu Gheorghe, însotiti de cadre didactice, au participat, la o „sezatoare” intitulata ”La încondeiatul oualor”, la care au confectionat, din diverse materiale, decoratiuni pentru Paste. Manifestarea, organizata de fundatia ”Mihai Viteazul”, si-a propus sa transmita elevilor si prescolarilor traditiile si obiceiurile Pascale, dar si sa încurajeze socializarea. În opinia acesteia, traditiile dau continuitate neamului.

PNL a initiat doua proiecte de lege prin care adultii cu handicap grav, accentuat sau mediu vor avea indemnizatii mai mari, iar apartinatorii adultilor cu handicap grav sau accentuat vor fi scutiti de de plata impozitelor pe cladirile de domiciliu sau pe masini.Adultii cu handicap grav vor avea venituri egale cu salariul minim pe economie, adultii cu handicap accentuat 50% din salariul minim, iar adultii cu handicap mediu în cuantum de 25% din salariul mimin, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publica pe site-ul Senatului. Proiectul este sustinut de 36 de parlamentari PNL.

Proiectul de lege prevede actualizarea anuala a cuantumului drepturilor cu indicele cresterii preturilor si cu indicele cresterii salariului minim pe economie. Potrivit normelor în vigoare, adultii cu handicap grav încaseaza 340 de lei pe luna, cei cu handicap accentuat 272 de lei, iar adultii încadrati în grad de handicap mediu, 39 de lei lunar. Initiatorii sustin ca prin adoptarea acestui proiect de lege va fi înlaturata discriminarea între apartinatorii adultilor cu handicap grav sau accentuat, adultii cu handicap care detin cladirea în care locuiesc sau o masina si reprezentantii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat pentru ca actuala legislatie excepteaza doar unele categorii de plata impozitelor pe cladiri de domiciliu si pe masini.

Traian Basescu i-a transmis lui Vasile Blaga ca va intra în cursa pentru primarie daca acesta îl va înlocui pe Marian Munteanu, comentând ironic ca va face acest lucru doar pentru a-i „administra o bataie electorala sora cu moartea”, acuzându-l ca a vândut PDL „unei adunaturi fara viziune”.Liderul PMP mai spune ca Vasile Blaga, copresedinte PNL, a vândut PDL „unei adunaturi fara viziune” pentru a-si pastra functia si îl provoaca, ironic, sa îsi asume o candidatura la Primaria Capitalei în locul lui Marian Munteanu.

Saptamâna asta,în România,un gest cum altul n-ar mai trebui sa existe: o carte de Cartarescu, arsa. Scriitorul e pedepsit pentru participarea la„Smerenie”, clipul Taxi contra megalomanei Catedrale a Mântuirii. Ratacirea unei minti ne aminteste de Cultura în suferinta. Iata carti, filme, muzici cenzurate. Traditia chinezeasca, cartile arse ale lui Badea Cârtan, „Fahrenheit 451”, Carti condamnate la moarte prin decizie judecatoreasca, Lolita

Alex Craciun îsi traieste acum visul. De la Capra Neagra din Poiana Brasov, Alex Craciun a ajuns acum sa conduca bucataria Sosharu din Londra, restaurant abia deschis într-una dintre cele mai impresionante arene culinare ale lumii, parte din imperiul gastronomic construit de Jason Atherton, un rasfatat al stelelor Michelin. Începutul a fost neplanificat, dar traseul a fost construit cu ambitia unui obsedat de munca sa, 20 de ore pe zi, zi de zi. Pentru Alex Craciun mâncarea este totul, este alfa si omega povestii sale, iar cele mai „aromate“ capitole abia acum încep sa fie scrise.

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea, a declarat ca unul dintre obiectivele sale este acela de a face mai „confortabil” traiul bucurestenilor, afirmând ca „viata la bloc este o realitate”. Gabriela Vrânceanu Firea a sustinut, la o întâlnire cu reprezentanti ai asociatiilor de proprietari, ca, în cazul în care va câstiga alegerile, va avea consultari permanente cu cetatenii si cu reprezentantii asociatiilor de proprietari, în vederea adoptarii unor masuri simple care pot rezolva probleme punctuale.

Cei circa 60 de mineri care au pornit, într-un mars de protest de 320 de kilometri de la Târgu Jiu la Bucuresti, declara ca pe întreg traseul pe care l-au parcurs oamenii, cu toate ca sunt suparati din cauza saraciei, le-au dat „10-20 de lei” sa-si cumpere pâine, dar si apa si fructe. Minerii care au plecat, luni, pe jos, de la Rovinari spre Capitala, într-un „mars al disperarii”, au ajuns, au petrecut noaptea de vineri spre sâmbata în localitatea Albota din judetul Arges, iar sâmbata dimineata au ajuns la Pitesti. Desi drumul pe care la-au strabatut a fost greu, minerii spun ca au putere sa mearga pâna la capat si spera ca luni sa ajunga în Capitala.

Mai multe surse au declarat pentru US Weekly ca actrita americana Eva Mendez, care este partenera de viata a actorului Ryan Gosling, este însarcinata cu al doilea copil, cei doi având deja o fetita împreuna. Eva a devenit mama pentru prima oara în 2014, când s-a nascut fetita cuplului, Esmeralda, acum în vârsta de un an si câteva luni. În luna octombrie a anului trecut, actrita declara într-un interviu ca micuta a inspirat-o sa ia o pauza de la lumina reflectoarelor si sa se concentreze pe viata de familie.

Românii, care aleg destinaţii de vacanţă îndepărate, preferă să îşi petreacă vacanţa în locuri exotice, pe primele cinci locuri în preferinţele turiştilor aflându-se Maldive, Thailanda, Republica Dominicană, Bali şi Cuba. Aceştia plătesc între 1.400 euro şi 2.500 euro de persoană pentru un sejur şi preferă să călătorească alături de familie. Pentru o perioadă de 7-10 nopţi în Maldive, Thailanda sau Republica Dominicană, românii plătesc aproximativ 1400-1700 euro/persoană. Ca destinaţie de circuit, românii care achiziţionează vacanţe în destinaţii îndepărtate apreciază tot mai mult Statele Unite ale Americii, circuite ce pot ajunge până la 3000 euro/persoană, cu vizitarea Coastei de Vest timp de 2 săptămâni.

Guvernul de la Budapesta are în plan să reducă TVA, începând cu 2017, la mai multe produse, printre care lapte, ouă şi carne de pui. De asemenea, va fi diminuată şi TVA pentru serviciile de restaurant, de la 27% la 18% anul viitor, şi la 5% în 2018. Aceste tăieri sunt prevăzute în planurile de buget pentru 2017 care vor fi trimise în Parlamentul ungar la sfârşitul acestei luni. Varga a promis, de asemenea, şi scăderea taxelor aplicate serviciilor de internet, creşterea salariilor în sectorul sănătăţii şi cel al educaţiei şi cheltuieli de 100 de miliarde de forinţi (321,4 milioane euro) pe construirea de locuinţe.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a avut în 2015 venituri totale de circa 501 milioane de lei, rezultatul fianciar al anului fiind o pierdere de 24,2 milioane de lei, iar valoarea totală a datoriilor a scăzut cu 20 de milioane faţă de anul trecut, fiind de 680, faţă de 700 de milioane în 2014. Potrivit Legii nr. 41 din 1994 privind funcţionarea SRTv, conducerea TVR trebuie să realizeze anual un raport de activitate. Raportul anual, împreună cu contul de execuţie bugetară al fiecărei societăţi, trebuie depus la Parlament până la data de 15 aprilie a anului următor. Respingerea de către Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administraţie respectiv.

O persoana a murit iar alte trei au fost rănite grav, într-un accident care a avut loc, pe şoseaua de centura a Capitalei, un autotren a lovit din spate un microbuz în care se aflau cinci persoane. În urma accidentului o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte trei au fost rănite grav şi transportate la spital, a mai spus Adrian Creangă. Timp de două ore circulaţia pe şoseaua de centură, pe sensul de mers dinspre Otopeni spre Tunari a fost blocat, iar poliţiştii au deviat traficul pe alte rute.

Marine Le Pen, preşedintele Frontului Naţional din Franţa, este aşteptată, la Sinaia, unde va fi key speaker-ul Conferinţei Internaţionale „Europa noastră – Europa Naţiunilor”. Unul dintre organizatori, conferinţa va fi susţinută de europarlamentari ai Mişcării pentru o Europă a Naţiunilor şi a Libertăţilor, iar key speaker-ul va fi Marine Le Pen, preşedintele Frontului Naţional din Franţa şi membru al Parlamentului European. Marine Le Pen este fiica lui Jean-Marie Le Pen, liderul istoric al Frontului Naţional timp de 40 de ani.

A doua ediţie a Festivalului Internaţional al Luminii Spotlight, desfăşurat între 5–8 mai în mai multe zone din capitală va scălda Bucureştiul în lumini jucăuşe, proiectate pe faţadele clădirilor din Centrul Vechi, şi alte zone emblematice de la periferia oraşului, găzduind şi evenimente culturale. După succesul primei ediţii, Spotlight 2016 marchează colaborări cu artişti români şi internaţionali care surprind prin creativitatea şi amploarea lucrărilor prezentate.

Conform unei opinii general acceptate, Biblia ar fi fost scrisă de un colectiv restrâns de autori, care considerau că opera lor nu reprezintă altceva decât transcrierea cuvântului lui Dumnezeu. Noi studii arată că numărul celor care au contribuit la realizarea Sfintelor Scripturi ar fi, de fapt, mult mai mare faţă de cel pe care îl cunoaştem cu toţii. O altă ipoteză asemănătoare a fost formulată de profesorul Richard Friedman (Universitatea din Georgia), care susţine faptul că Biblia ebraică a fost redactată de aproximativ 100-150 de autori.

O echipă de cercetători israelieni a supus analizelor câteva fragmente ceramice descoperite în apropierea fortăreţei israeliene Tel Arad, localizată, în trecut, în sudul Regatului Iudeei. Artefactele, datate în secolul al VII-lea î.Hr., sunt inscripţionate cu o serie de comenzi militare referitoare la mişcări de trupe în zonă şi aprovizionarea acestora pe tot parcursul acestor deplasări. Folosind tehnici de prelucrare digitală a imaginilor, cercetătorii au descoperit 16 inscripţii, despre care se crede că au fost realizate de cel puţin şase autori diferiţi. Specialiştii israelieni spun că acest lucru demonstrează faptul că în Regatul Iudeei scrisul reprezenta un mijloc important de comunicare între militari.

Prezenţa bacteriei Clostridium perfringens în apele din judeţul Suceava este normală, germenii fiind larg răspândiţi în mediul înconjurător şi prezenţi în apele de suprafaţă. Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a cerut, la începutul lunii martie, lămuriri din partea Ministerului Sănătăţii privind interpretarea rezultatelor analizelor DSP Neamţ în legătură cu prezenţa bacteriei Clostridium perfringens în apele de suprafaţă din judeţ.

Prefectura Suceava anunţat, că Ministerul Sănătăţii a răspuns solicitării, arătând că germenii din subspecia Clostridium sunt larg răspândiţi în mediul înconjurător, fiind frecvent prezenţi în apele de suprafaţă care, printr-o tratare corespunzătoare, poate fi potabilizată. Mai mult, Ministerul Sănătăţii subliniază că direcţiile de sănătate publică nu au ca atribuţie analiza parametrilor din apele de suprafaţă, iar metodele analitice folosite sunt concepute pentru specificul apei potabile.

Opere de artă furate de membri ai reţelei teroriste Stat Islamic din zone ocupate în Siria şi Irak sunt scoase la vânzare în mod ilegal în Europa Occidentală şi în SUA, unde sunt aduse clandestin prin Bulgaria, România şi Ungaria. Ţările Uniunii Europene sunt deja destinaţii ale traficului cu obiecte de artă furate din Orientul Mijlociu, subliniază Jean-Jacques Neuer. „Este foarte probabil, datorită legislaţiei permisive, ca astfel de obiecte să fie deja stocate în Olanda şi Belgia”. Reţeaua teroristă sunnită ocupă teritorii în nord-estul Siriei, în nord-vestul Irakului, în nordul Libiei şi în nordul Egiptului, unde a proclamat „un califat”. Organizaţia teroristă sunnită a ocupat circa un an oraşul sirian Palmira. Amfiteatrul roman din Palmira este înscris în patrimoniul UNESCO.

Uniunea Europeană şi Mali au semnat un acord pentru gestionarea în comun a migraţiei, prin eliminarea cauzelor acestui fenomen. Acordul a fost semnat de ministrul de Externe al Olandei, Bert Koenders, aflat în vizită în Mali. UE şi Mali au stabilit să contracareze cauzele migraţiei, prin investiţii şi prin crearea de locuri de muncă decente.

Un ofiter al serviciilor pakistaneze de informatii a platit 200.000 de dolari unei retele extremiste pentru a faclita un atac sinucigas cu bomba asupra agentilor CIA de la o baza din Afganistan în 2009, potrivit unui document declasificat al Guvernului american, obtinut de un grup de cercetare. Documentul obtinut de Arhiva pentru Securitate Nationala, sugereaza ca agentia de informatii din Pakistan (ISI) si reteaua Haqqani au fost implicate în facilitarea atacului. Potrivit documentului, care dateaza din februarie 2010, un ofiter pakistanez ISI neidentificat a oferit 200.000 de dolari grupului Haqqani si altui barbat „pentru a facilita atacul asupra bazei Chapman”. Unui comandant afgan din Khost i s-a promis suma de 100.000 de dolari pentru a facilita atacul, însa a murit în explozie, mai arata documentul.

Corespondentul Orient News în Siria, Ebrahim al-Khateeb se afla în cadrul unei transmisiuni live în Handarat, la nod de Alep, când în urma unei explozii un srapnel l-a lovit, acesta fiind ranit în zona fetei. Momentul în care reporterul sirian este lovit în fata de un srapnel a fost surprins de catre cameramanul care îl filma în cadrul unei transmisiuni live. Ebrahim al-Khateeb transmitea informatii despre conflictele din Siria în momentul în care o explozie s-a auzit în imediata apropiere. În acel moment camera de filmat este scapata pe jos, iar pe înregistrare se aude cum reporterul striga la echipa de filmare înainte sa fie ajutat de colegii sai sa ajunga la masina.

Papa Francisc a ajuns, pe insula greaca Lesbos, pentru a vizita o tabara în care se afla peste 3.000 de imigranti ce risca sa fie deportati în Turcia, pentru a-si exprima solidaritatea fata de cei care încearca sa ajunga în Europa. Insula Lesbos este una dintre principalele porti de intrare în Grecia, deci pe teritoriul Uniunii Europene, pentru milioane de imigranti care au ajuns în Europa anul trecut. In baza acordului UE-Turcia încheiat pe 18 martie care prevede returnarea imigrantilor clandestini în Turcia, mii de imigranti sunt blocati pe insula, asteptând procesarea solicitarilor de azil pentru a li se spune daca pot ramâne în tara sau urmeaza sa fie deportati în Turcia.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,0 grade pe scara Richter a avut loc în cursul noptii de vineri spre sâmbata în sudul Japoniei, bilantul victimelor ajungând la 18 morti si sute de raniti. Aproximativ 20.000 de militari au fost detasati în sud-estul Japoniei pentru a ajuta victimele cutremurului ce a lovit regiunea Kyushu la doar o zi dupa ce un alt cutremur cu magnitudinea de 7,3 a fost resimtit în zona. Cel putin 18 persoane au decedat iar alte câteva sute au fost ranite. În jur de 200.000 de locuinte au ramas fara electricitate în urma cutremurului ce a avut loc la o adâncime de 10 km, cu efecte mult mai puternice decât cel de vineri. Mii de oameni au fost nevoiti sa petreaca noaptea pe strazi sau în parcuri, iar în acest moment printre daramaturi înca se mai afla persoane blocate.

SPORT

În urma tragerii la sorţi efectuate vineri, a fost stabilită ordinea partidelor din cadrul barajului de menţinere în Grupa Mondială dintre România şi Germania! Irina Begu va deschide balul sâmbătă, de la ora 13:00, întâlnind-o pe Angelique Kerber, campioana de la Australian Open! Va fi a 5-a confruntare a carierei dintre Kerber şi Begu, reprezentanta Germaniei conducând cu 3-2 la general. Tricolorele sunt avantajate însă la acest capitol în al doilea meci de sâmbătă, dintre Simona Halep şi Andrea Petkovic. Constănţeanca se poate lăuda cu un scor de 5-1 în faţa nemţoaicei.

Mircea Lucescu a dus-o pe Şahtior până în semifinalele Europa League, trupa din Ucraina fiind nevoită să se dueleze cu Sevilla pentru un loc în ultimul act al competiţiei. Turcii scriu că indiferent de modul în care se va termina campania europeană pentru Şahtior, Mircea Lucescu va pleca la finalul sezonului. Fenerbahce negociază în secret cu antrenorul român, iar acesta va prelua echipa din sezonul următor. Potrivit jurnaliştilor turci, conducerea lui Fener este nemulţumită de modul în care actualul antrenor a gestionat această stagiune, dar pentru a nu şubrezi încrederea jucătorilor în Vitor Pereira, negocierile cu Lucescu se poartă „pe ascuns”. Conform presei turce, oficialii lui Fener vor nega până la finalul sezonului orice discuţie cu Lucescu, dar sunt convinşi că românul va accepta oferta lor date fiind informaţiile venite din Ucraina conform cărora tehnicianul în vârstă de 70 de ani ar dori să plece de la Şahtior.

Denis Alibec are un singur obiectiv pentru ultimele partide ale sezonului. Atacantul Astrei vrea să aibă evoluţii cât mai bune pentru a prinde lotul naţionalei pentru Campionatul European din vară. În ceea ce priveşte meciul cu Steaua, partidă ce va decide în mare măsură campioana acestui sezon, Alibec nu ia în calcul decât varianta victoriei. Vârful în vârstă de 25 de ani speră ca echipa sa să câştige titlul, însă trage şi un semnal de alarmă. Astra – Steaua, meci din cadrul etapei a şaptea a play-off-ului, se va disputa în această seară, cu începere de la ora 20:30 şi va putea fi urmărit în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

Costel Pantilimon a reuşit prin evoluţiile sale să o salveze pe Sunderland de la retrogradare în finalul sezonului trecut, dar la mijlocul acestei stagiuni a fost cedat la Watford. Plecarea românului de la „Pisicile Negre” a surprins şi a fost învăluită în mister. La început nu s-a ştiut suma de transfer, jurnaliştii englezi aflând abia după câteva săptămâni că Watford a plătit 8 milioane de euro pentru Panti. Nici motivul despărţirii nu a fost confirmat oficial, atât Pantilimon, cât şi oficialii lui Sunderland păstrând tăcerea în acest caz.

Calificările pentru tabloul principal de simplu al turneului ATP BRD Năstase Ţiriac Trophy, dotat cu premii totale în valoare de 463.520 euro, încep sâmbătă, la Arenele BNR din Capitală, potrivit site-ului oficial al competiţiei. Bogdan Borza (19 ani) este singurul român prezent în calificări. Borza, care ocupă locul 1.146 în clasamentul mondial, a primit o invitaţie din partea organizatorilor şi va evolua în prima rundă preliminară împotriva italianului Andrea Arnaboldi (28 ani, 171 ATP).

Bosniacul Mirza Basic a fost desemnat cap de serie numărul 1 al calificărilor. În această fază a competiţiei va evolua şi un fost câştigător al turneului bucureştean, germanul Florian Mayer (triumfător în 2011 şi semifinalist în 2013), care îl va înfrunta în primul meci pe uzbekul Farruh Dustov. Florian Mayer a fost măcinat de o serie de accidentări în ultimii doi ani, aspect care se reflectă în poziţia ocupată în prezent în clasamentul ATP: 218. Cea mai bună clasare din carieră a germanului a fost locul 18 mondial.

Pilotul Nico Rosberg (Mercedes) va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, în timp ce Lewis Hamilton (Mercedes), câştigătorul Campionatului Mondial de F1 în ultimele două sezoane, va porni de pe ultimul loc al grilei, din cauza unor probleme tehnice la monopost. Nico Rosberg (Mercedes) a reuşit cel mai bun timp în sesiunea a 3-a de calificări, 1 minut, 35 de secunde şi 402 de miimi, şi va pleca din pole-position la Shanghai. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing) va pleca al doilea, după cel mai rapid tur la 1 minut, 35 de secunde şi 917 de miimi, în timp ce piloţii Ferrari, Kimi Raikkonen şi Sebastian Vettel, vor porni din linia a doua (locurile 3 şi 4), după ce au obţinut timpii 1:35.972, respectiv 1:36.246 în calificări.

Lewis Hamilton, campionul mondial en-titre, a întâmpinat probleme tehnice cu sistemul ERS şi nu a putut să înregistreze un timp oficial în calificări. În aceste condiţii, Lewis va porni ultimul pe grila de start. Hamilton mai primise o penalizare de 5 locuri pe grila de start din cauza unei schimbări neprogramate a cutiei de viteze. Valtteri Bottas (Williams) va porni la Shanghai de pe locul 5, înaintea lui Daniil Kvyat (Red Bull), urmaţi de Sergio Perez (Force India). Piloţii Toro Rosso, Carlos Sainz şi Max Verstappen, vor lua startul de pe locurile 8 şi 9. Primele 10 poziţii pe grila de start sunt închise de către Nico Hulkenberg (Force India).

Prima sesiune a calificărilor a fost întreruptă devreme, cu steag roşu, după ce monopostul lui Pascal Wehrlein (Manor), echipat cu pneuri de uscat, a lovit panourile protecţie din zona de start a circuitului, afectată de ploile de mai devreme. A fost o pauză de 20 de minute, pentru ca organizatorii să usuce acea zonă de pistă. Prin urmare, Wehrlein a fost eliminat în prima sesiune de calificări. Sesiunea a doua a calificărilor a fost de asemenea întreruptă de steaguri roşii şi s-a încheiat cu un minut mai devreme. Nico Hulkenberg (Force India) a pierdut controlul monopostului întrucât roata din stânga faţă a cedat. Totuşi, Hulkenberg s-a calificat pentru sesiunea a treia, la care nu a participat.

Espanyol a pierdut meciul cu Levante, scor 1-2, şi a ratat o şansă importantă de a se distanţa decisiv de locurile din subsolul clasamentului. La finalul partidei, Gâlcă, recunoscut pentru calmul şi tactul său, a cedat nervos şi şi-a certat elevii pentru golurile primite. În urma acestui rezultat, Espanyol a căzut pe locul 15 în Primera, cu 36 de puncte. Echipa lui Gâlcă se află 8 puncte de Levante, prima formaţie aflată pe un loc retrogradabil.

Primul transfer al lui Conte la Chelsea ar putea fi Javier Pastore de la PSG. DailyExpress notează că „albaştrii” au demarat deja negocierile cu francezii, aceasta fiind de altfel prima mişcare importantă pe piaţa transferurilor a celor de la Chelsea. Pastore a fost adus de PSG în 2011, de la Palermo, pentru 30 de milioane de lire sterline. Francezii sunt dispuşi să-l cedeze în vară dacă vor primi aceeaşi sumă pe care au plătit-o în urmă cu cinci ani pentru transferul argentinianului.

Toţi cei şase jucători români au fost eliminaţi în faza a doua a grupelor din cadrul turneului preolimpic de tenis de masă de la Halmstad, Suedia, şi au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, Brazilia. România a fost reprezentată de 6 sportivi, trei în proba masculină şi trei în proba feminină, la turneul din Halmstad, care are loc în perioada 12-16 aprilie. Pe tabloul masculin s-au înscris Ovidiu Ionescu, Adrian Crişan şi Hunor Szocs, iar pe tabloul feminin concurează Daniela Monteiro Dodean, Bernadette Szocs şi Elisabeta Samara.

La masculin, în Grupa Roşie, Ovidiu Ionescu (locul 73 în lume în luna aprilie) a trecut în primul tur de rusul Aleksandr Hanin, scor 4-1 (8-11, 11-7, 11-3, 11-9, 11-5), în optimi a dispus de spaniolul Alvaro Robles cu 4-3 (11-7, 11-5, 9-11, 9-11, 13-11, 8-11, 11-7), însă a fost învins în sferturi de englezul Paul Drinkhall, scor 4-2 (10-12, 9-12, 11-7, 11-8, 11-7, 11-8). În Grupa Albastră, Hunor Szocs (poziţia 119 în clasamentul mondial ITTF) l-a învins în runda inaugurală pe cehul Lubomir Pistej cu 4-2 (11-9, 3-11, 7-11, 11-9, 11-5, 11-7). În optimi, Szocs a dispus de turcul Ahmet Li cu 4-3 (11-8, 8-11, 2-11, 11-7, 13-11, 7-11, 11-6). Szocs a fost învins în sferturi de francezul Simon Gauzy, scor 4-3 (11-6, 9-11, 8-11, 11-9, 11-8, 9-11, 11-9).

La feminin, în Grupa Roşie, campioana europeană en titre Elizabeta Samara (locul 29 ITTF) a dispus în primul tur de slovena Alex Galic, scor 4-0 (11-2, 11-7, 14-12, 11-7), dar apoi a fost întrecută în optimi cu 4-3 (7-11, 11-9, 7-11, 14-12, 5-11, 11-5, 11-9) de către olandeza Jie Li, cea în faţa căreia cucerea aurul continental anul trecut. Bernadette Szocs (a 74-a jucătoare a lumii) a reuşit o victorie clară în primul tur, scor 4-0 (11-6, 11-6, 12-10, 13-11), cu italianca Chiara Colantoni, dar apoi a pierdut în faţa suedezei Matilda Ekholm cu 2-4 (11-4, 9-11, 9-11, 11-9, 8-11, 9-11). În Grupa Albastră, Daniela Monteiro Dodean (locul 69 în clasamentul mondial ITTF) a beneficiat de un prim tur liber, dar a fost întrecută în optimi de finală de către austriaca Sofia Polcanova, scor 4-1 (10-12, 12-10, 11-7, 11-7, 11-1).

Manchester United continuă să investească în tineri. Cotidianul elveţian Blick anunţă că „Diavolii” au perfectat transferul lui Nishan Burkhart de la FC Zurich. Nishan Burkhart are doar 16 ani şi este un atacant de perspectivă. Publicaţia elveţiană a prezentat şi o fotografie în care tânărul jucător apare alături de părinţii săi şi de Ryan Giggs, antrenorul secund de la Manchester United. United a dorit să-l achiziţioneze pe vârful în vârstă de 16 ani încă din iarnă, dar abia acum a reuşit să perfecteze mutarea.

Steaua Bucureşti s-a calificat în finala Cupei României la handbal masculin, după ce a învins, în a doua semifinală a turneului Final 4 de la Brăila, pe Dunărea Călăraşi, scor 30-24. Portarul echipei Steaua, Matskevich, a primit direct cartonaşul roşu în minutul 59. Steaua a început mult mai bine meciul cu Dunărea Călăraşi din semifinalele Cupei României şi a condus după primele 30 de minute cu un avantaj de şase goluri, 15-9. Debutul părţii secunde a fost de-a dreptul nebun. Echipa antrenată de Aihan Omer a recuperat handicapul în doar opt minute şi s-a ajuns la 17-17. Cu toate acestea, roş-albaştrii n-au acuzat şocul, revenind la conducerea partidei.

Steaua Bucureşti, pregătită de selecţionerul lotului de tineret al României, Ovidiu Mihăilă, s-a desprins, din nou, la 6 goluri, 28-22 şi n-a mai cedat avantajul până la final. S-a terminat 30-24 pentru Steaua, care va întâlni, în finala Cupei României, de sâmbătă, pe CSM Bucureşti. Portarul Ivan Matskevich a fost cel mai bun jucător al echipei Steaua, cu 16 parade reuşite, însă va rata ultimul act al Cupei, după ce a primit direct cartonaşul roşu în minutul 59 pentru un gest nesportiv. Gabriel Florea a fost principalul marcator pentru Steaua, cu 8 goluri, urmat de Andrei Grasu, cu 7 reuşite, în timp ce Anatol Bulov, cu 6 reuşite s-a remarcat de la Dunărea Călăraşi.

PROGNOZA METEO
16 Aprilie 2016

Vremea va fi predominant frumoasã și se va încãlzi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în extremitatea nordicã a țãrii, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în cursul zilei, în zona montanã înaltã, precum și în regiunile nordice și centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în Delta Dunãrii și 26 de grade în sudul Banatului, al Olteniei și al Munteniei, iar cele minime între 6 și 15 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, spre 2 grade.

Bucuresti

Vremea va fi frumoasã și se va încãlzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 24 de grade, iar cea minimã de 10…11 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *