Stiri pe scurt 15 Martie 2016

loading...

Stiri pe scurt 15 Martie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  15  Martie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificatii istorice pentru data de 15 martie. In anul 2007, grupul american Microsoft a preluat Tellme Networks, specializata în tehnologia de recunoastere vocala, pentru a extinde prezenta principalului producator mondial de software pe segmentul comunicatiilor si al cautarii de informatie prin intermediul telefoanelor mobile.

Începând de joi, fumatorii nu vor mai putea sa-si aprinda tigara în restaurant, în bar, în club sau în orice spatiu public delimitat de doi pereti si care are acoperis. Asa spune legea antifumat, care intra în vigoare din 17 martie. Patronii de cluburi nu sunt deloc multumiti de situatie, unii dintre ei se asteapta ca afacerea lor sa aiba de suferit. Spre exemplu, Mugur Mihaescu, actor si proprietar de club în Centrul Vechi, spune ca legea antifumat discrimineaza fumatorii. De altfel, el se asteapta ca legea sa fie amendata pe viitor, pentru a fi ceva mai permisiva, si nu este singurul. Expertul în turism Traian Badulescu, managing partner la Innovation Travel, spune, de asemenea, ca se asteapta la o ameliorare a legii, considerata a fi una dintre cele mai stricte din Europa în acest sens. El spune ca efectele aplicarii legii pot fi de doua feluri.

Deputatul Aurelia Cristea, cea care a initiat legea antifumat, spune însa ca nu exista nicio modalitate de ocolire. Practic, legea se aplica peste tot unde este spatiu public închis, adica delimitat prin doi pereti. Chiar daca este vorba de un club privat, numai simplul fapt ca sunt angajati care lucreaza acolo înseamna ca acel club este loc de munca pentru respectivele persoane, ori fumatul este categoric interzis în spatiul închis considerat a fi loc de munca. In prezent, 17 dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene interzic total fumatul în spatiile publice închise, în mijloacele de transport în comun si la locul de munca. Directorul Corporate Affairs de la JTI, Gilda Lazar a explicat ca „bazându-ne pe expeirenta tarilor unde deja s-a implemnetata legea antifumat, incidenta fumatului nu a scazut”.

De asemenea, legea antifumat interzice fumatul în spatiile de la locul de munca si în orice loc de joaca pentru copii, fie ca este spatiu închis sau în aer liber. Legea interzice si comercializarea produselor din tutun în unitatile sanitare si cele de învatamânt, de stat si private, precum si vânzarea la bucata a tigaretelor, tigarilor de foi si cigarillos. Nerespectarea prevederilor legii antifumat de catre persoanele fizice se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de catre persoanele juridice a prevederilor legii se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 5.000 lei la prima abatere, cu amenda contraventionala de 10.000 lei si cu sanctiunea complementara de suspendare a activitatii pâna la remedierea situatiei care a dus la suspendarea activitatii, la a doua abatere.

Primul concert sustinut de celebrul chitarist al trupei Queen, Brian May, alaturi de cântareata britanica Kerry Ellis, luni seara, în România, a lasat publicul bucurestean al Salii Palatului transfigurat, extaziat si profund impresionat, efecte pe care doar marile legende ale muzicii le pot genera. A fost pentru prima oara când chitaristul britanic a venit în România într-un concert ca parte a turneului european „One Voice”, iar asteptarea i-a rasplatit total pe împatimitii de rock, dar si pe cei ai formatiei Queen care au fost purtati pe acordurile unor hituri devenite deja clasice, dar si pe melodii surprinzatoare care au relevat sensibilitatea celor doi muzicieni si capacitatea lor de a transmite publicului. La momentul aparitiei sale, pe acordurile unui backing-vocal specific stilului dinamic si muzical al Queen, legendarul compozitor, chitarist si vocalist Brian May a primit ovatiile întregii sali, iar Kerry Ellis s-a ridicat la înaltimea momentului.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este sarbatorita marti, în mai multe orase din Transilvania, fiind comemorati eroii din timpul Revolutiei Ungare de la 1848-1849. Peste 500 de persoane au participat, la un mars prin centrul municipiului Cluj-Napoca, de la Institutul Teologic Protestant spre Biserica „Sfântul Mihail”, în cadrul programului organizat cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Participantii la mars, unii în costume populare traditionale maghiare, s-au adunat în jurul orei 11.00 la Institutul Teologic Reformat din Piata Avram Iancu, de unde au pornit spre Biserica Romano-Catolica ”Sf. Mihail”, ocupând o banda de circulatie pe carosabil.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este marcata la Arad în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, cu o serie de spectacole si depuneri de coroane de flori. Va avea loc manifestarea „Traditii maghiare”, cu programe pentru copii, mestesuguri traditionale, expozitie si târg de carti. Cu începere de la ora 15.00, va avea loc gala dansului popular maghiar din judetul Arad, la care participa ansamblul „Búzavirág” din Pecica, ansamblul „Leveles” din Satu Nou si ansamblul „Kankalin” din Zimandu Nou. La Sfântu Gheorghe va avea loc, un miting organizat cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Copiii transferati luni din Teleorman la spitalul „Marie Curie” din Bucuresti nu sufera de sindrom hemolitic- uremic (SHU). Copilul de la Mioveni cât si primul copil de la Fetesti, cel care consumase supa de pui, se simt bine si probabil ca vor parasi spitalul în zilele urmatoare. Singurul copil care ramâne aici si ramâne cu probleme serioase de boala este fetita care a consumat carne din sarmale. Starea ei nu este foarte buna, are sindrom hemolitic-uremic tipic ce va necesita probabil înca zile lungi de dializa peritoneala si alte tratamente care sa încerce sa amelioreze toata aceasta simptomatologie a bolii, care este proasta, pe mai multe planuri.

Icoana Maicii Domnului de la Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului va fi adusa la Bucuresti si purtata în pelerinaj la mai multe biserici. Credinciosii vor putea sa se roage la Icoana Maicii Domnului, care va fi asezata spre închinare la biserica Icoanei din Bucuresti, vineri la ora 15.00, unde va ramâne pâna luni, 21 martie 2016, ora 20.00. Conform programului, duminica, „dupa Sfânta Liturghie oficiata la biserica Icoanei, de la ora 13.30, va avea loc procesiunea Icoana – fereastra spre Dumnezeu în jurul parcului Icoanei, la care vor participa peste 100 de preoti si mii de credinciosi. Procesiunea se va încheia cu sfintirea icoanelor purtate de credinciosi”.

Hotarârile instantelor pronuntate prin nesocotirea deciziilor Curtii Constitutionale sunt nule de drept, potrivit unei propuneri legislative UDMR de modificare a legii de organizare si functionare a CCR, care ar urmeaza sa intre în dezbaterea Comisiei Juridice a Senatului. Proiectul aflat pe ordinea de zi a Comisiei juridice din Senat propune completarea Legii 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, prin introducerea unui nou articol: „Deciziile instantelor pronuntate prin nesocotirea deciziilor Curtii Constitutionale sunt nule de drept”.

Investitiile în renovarea cladirilor istorice din Bucuresti au totalizat în ultimii trei ani peste 100 milioane euro, numarul persoanelor interesate sa cumpere cladiri vechi, interbelice, în zone centrale, fiind în crestere. Dupa finalizarea lucrarilor de renovare, investitorii introduc aceste cladiri în circuitul comercial. Printre cumparatori s-au numarat atât grupuri specializate în investitii imobiliare precum NEPI, Global Vision, Iberia, Hercesa, S+B Gruppe, cât si companii sau persoane fizice care privesc aceasta piata ca o varianta de plasament, precum compania FF Group Romania, care inaugureaza o cladire istorica renovata în aceasta luna. Chiriile de prezentare pentru spatiile de birouri în cladiri istorice, renovate, variaza între 12 si 18 euro/mp/luna.

Bruxelles este noua destinatie preferata a românilor care calatoresc de Paste în afara tarii, 9,9% dintre calatori alegând acest oras ca destinatie, iar pe locul al doilea se afla Londra, care atrage 9,24% dintre turisti. Astfel, capitala Belgiei a detronat Londra, orasul care a ocupat atât în 2014 cât si în 2015 locul 1 în topul calatoriilor pe care le efectueaza românii în timpul sarbatorilor pascale.

Topul oraselor preferate de români pentru perioada 29 aprilie – 8 mai 2016 este completat de Roma (locul 3, cu o coborâre de un loc fata de clasamentul anului trecut), ales de 8,91% dintre români, Milano (pe locul 4, urcare de trei locuri fata de 2015) – 7,26%, Madrid (locul 5, urcare de trei locuri fata de anul trecut) – 6,6%. Pe lânga rasturnarea de situatie din fruntea clasamentului se mai remarca si preferintele tot mai mari ale românilor pentru Viena (5,94%), Paris (4,29%) si München (3,96%), orase care au ajuns pentru prima data în clasamentul celor mai populare orase pentru calatoriile de Paste si 1 Mai.Locurile 9 si 10 sunt ocupate de Barcelona (3,96%) si Venetia (3,63%), a caror popularitate a scazut fata de 2015.

Comisia de Sanatate a respins,Legea preventiei,cu majoritate covârsitoare, pentru ca în urma modificarii pe care liberalii au adus-o proiectului de lege- renuntarea la înfiintarea Agentiei de Preventie în Sanatate, prima camera sesizata devine Senatul. Legea preventiei în sanatate va merge la Senat, ca prima camera sesizata, unde senatorii vor lua act ca proiectul de lege nu mai propune înfiintarea Agentiei de Preventie în Sanatate si, dupa votul pe care îl vor da, proiectul de lege se va reîntoarce la Camera Deputatilor, camera decizionala.

„#Selfie69”, continuarea fimului regizoarei române Cristina Iacob, „#Selfie”, o comedie inedita, va avea premiera în cinematografe în luna mai 2016,scenariul fiind semnat de Cristina Iacob, Maria Spirache si Tudor Potra, în rolurile principale regasindu-se atât actori tineri, cât si nume consacrate. Dupa „#Selfie”, filmul românesc regizat de Cristina Iacob, cu cel mai mare succes la Box Office în 2014 (peste 100.000 spectatori), în aceasta vara va fi lansat în cinematografe sequelul „#Selfie69”. Premiera este anuntata pentru luna mai a acestui an.

#Selfie69 a venit firesc, reactiile spectatorilor, numarul lor mare prezent în cinematografe la #Selfie mi-au dat cea mai puternica motivatie pentru un sequel. Publicul tânar asteapta povesti scrise pentru el, personaje cu care sa relationeze direct, situatii si povesti care le apartin. Dupa premiera în cinematografe, mesajele de la spectatori au început sa vina: Când urmeaza continuarea? Ei bine, asteptarea va lua sfârsit din mai. Cu si mai multe lectii de viata si prietenie, umor si povesti de iubire, „#Selfie69” va aduce în cinematografe momente incitante, nume celebre, filmari surprinzatoare si mult comic de situatie si de limbaj.

Deputatul UDMR Seres Denes, unul dintre initiatorii proiectului care prevede ca hotarârile instantelor care nu tin cont de deciziile CCR sunt nule de drept, a delarat ca acesta ar putea fi aplicat si celor care au fost condamnati pe baza interceptarilor. El a mai spus ca, în final, instanta de judecata este factorul de decizie în cazul revizuirii. Hotarârile instantelor pronuntate prin nesocotirea deciziilor Curtii Constitutionale sunt nule de drept, potrivit unei propuneri legislative UDMR de modificare a legii de organizare si functionare a CCR, care ar urmeaza sa intre în dezbaterea Comisiei Juridice a Senatului.

Asociatia Gladiator, o organizatie neguvernamentala înfiintata în 2005 de catre cascadorul Szobi Cseh si-ar putea întrerupe activitatea din cauza faptului ca primaria Sectorului 3 întârzie semnarea contractului pentru actuala sala de antrenamente si ofera în schimb un spatiu impropriu. Primaria a oferit o alternativa de spatiu improprie. Programul ONG-ului este aparte în România si este destinat instruirii, educarii si antrenarii copiilor si tinerilor cu vârste cuprinse între 9 si 20 de ani, prin activitati sportive si recreative, care au ca scop prevenirea si combaterea delincventei juvenile. Beneficiarii proiectului sunt copiii fara posibilitati materiale, cu probleme de integrare sociala, copiii din centre de plasament sau din familii dezorganizate, dar si copiii cu dizabilitati care vin la recuperare.

Volkswagen a fost data în judecata pentru 3,3 miliarde de euro din cauza musamalizarii problemei poluarii motoarelor diesel. Procesul este cea mai mare provocare din punct de vedere legal din Germania, dupa un val de procese în SUA legate de scandal. Procesul vine la aproape sase luni dupa ce Volkswagen a recunoscut ca a instalat un software în masinile diesel pentru a însela testele pentru emisii, un scandal care a facut înconjurul lumii.

Societatea Timisoara solicita SRI sa comunice în câte dosare de coruptie si securitate nationala au fost utilizate mijloace de ascultare, pâna la decizia Curtii Constitutionale a României. Membrii acesteia cer SRI sa comunice situatia mandatelor de urmarire si interceptare executate pâna în prezent, atât în cazul anchetelor de coruptie, cât si în cele privind securitatea nationala. Acestia spun ca au încredere ca prin acest transfer de responsabilitate cu privire la interceptarile telefonice, orice suspiciune în legatura cu manipularea politica a ”ascultarii telefoanelor” se va estompa si ca actul de justitie va fi realizat în spiritul Constitutiei.

Un barbat de 64 de ani a murit în statia de metrou Eroilor din Capitala, dupa ce a anutat ca se simte rau. . La statia Eroilor persoana a fost coborâta din mijlocul de transport si o echipa SMURD i-a acordat primul ajutor. Starea acestuia s-a deteriorat iar în scurt timp a fost declarat decesul. Circulatia la statia de metrou Eroilor a fost oprita pentru câteva minute pe sensul Preciziei-Unirii.

Toata lumea se confrunta din când în când cu dureri de cap, dar ceea ce este mai neobisnuit este faptul ca în aproape 30% dintre cazuri, regimul alimentar sau, mai mult, chiar anumite alimente sunt cele care provoaca migrenele. CSID a identificat alimentele care provoaca migrene. Alimentele cu un continut ridicat de tiramina. Desi cauza migrenelor difera de la persoana la persoana, un lucru este sigur, si anume ca alimentele care contin tiramina si feniletilamina, aminoacizi care cauzeaza dilatarea vaselor de sânge si cresc presiunea sângelui în creier, pot provoca migrene. Substantele se gasesc în ciocolata, brânzeturi (cheddar, Brie, feta, gorgonzola sau brânza mucegaita), alimente pe baza de soia, muraturi, nuci, citrice si otet (balsamic sau din vin). Cu cât brânzeturile sunt supuse unui proces de fermentare mai îndelungat, cu atât contin mai multa tiramina.

„Telemeaua de Ibanesti”, fabricata pe Valea Gurghiului, judetul Mures, a fost recunoscuta oficial ca produs românesc, dupa „Magiunul de prune de Topoloveni” si „Salamul de Sibiu”. Acesta este cel de-al treilea produs romanesc care a obtinut protectia la nivelul Uniunii Europene, dupa ce, recent, si „Salamul de Sibiu” a fost protejat la Bruxelles, iar în 2011 a fost recunoscut „Magiunul de prune de Topoloveni”. La nivel mondial sunt garantate 1.427 de produse traditionale din care UE detine 1.404. Cele mai multe produse protejate provin din Italia (296), Franta (243), Spania (205), Portugalia (139), Grecia (106) si Germania (96).

Cele doua mari companii de energie din Rusia, Gazprom si Rosneft, sunt în pragul unui schimb istoric de pozitie, care ar putea destabiliza balanta puterii în cadrul Kremlinului. Gazprom, cel mai mare producator de gaze naturale, valoreaza cu doar 2,6 miliarde mai mult decât Rosneft, cea mai mare companie petroliera din Rusia. Diferenta dintre cele doua companii s-a diminuat dramatic fata de 2008, când era de peste 250 de miliarde de dolari. Analistii avertizeaza ca daca Gazprom va ramâne pe acelasi trend descendent si valoarea de piata a companiei va continua sa scada, diferenta de 2,6 miliarde va disparea de tot.

Politia din North Carolina (sud-est) cauta sa stabileasca daca Donald Trump – cel mai bine plasat candidat în alegerile primare în vederea scrutinului prezidential din noiembrie, a incitat la violenta într-un miting în timpul caruia un manifestant de culoare a fost lovit de catre un militant alb. John McGraw, în vârsta de 78 de ani, a fost arestat de politie joi si inculpat pentru agresiune, ultraj si tulburarea ordinii publice, dupa ce l-a lovit cu pumpnul în fata pe Rakeem Jones, un tânar afroamerican în vârsta de 26 de ani, care a fost escortat în afara mitingului de la Fayetteville de catre agenti de securitate.

Un lider de rang înalt din cadrul gruparii jihadiste Statul Islamic (ISIS), cunoscut ca „Omar cecenul”, a murit din cauza ranilor pe care le-a suferit într-un atac aerian american. Umar al-Shishani, un cecen nascut în Georgia, a fost ranit grav în urma unui atac aerian care a vizat pe 4 martie un convoi în care se afla, în nordul Siriei, si a fost transportat la un spital din Rakka. Oficiali din cadrul Pentagonului au declarat, de asemenea, pentru CNN ca al-Shishani a murit din cauza ranilor.

Un fost membru al Cabinetului britanic, Owen Paterson, dezminte ca ar fi sugerat ca pensionarii sa fie pusi sa culeaga fructe si legume si sa fie platiti sub salariul minim, în locul românilor si bulgarilor, asa cum afirma un fost coleg liberal-democrat de coalitie. David Laws, un fost ministru de stat în cadrul Biroului Cabinetului, care si-a pierdut mandatul de parlamentar în urma alegerilor generale de anul trecut, a facut aceasta dezvaluire într-o carte despre perioada în care a facut parte din fostul Guvern David Cameron, atribuindu-i ideea acestui plan parlamentarului Paterson, care la vremea respectiva era secretar de stat pentru Mediu.

În cartea sa, publicata în foileton în The Mail on Sunday, Laws scrie ca „atunci când un coleg a sugerat ca decizia va fi nepopulara în rândul fermierilor, care nu vor mai reusi sa angajeze cu usurinta mâna de lucru ieftina pentru munca grea, domnul Paterson i-a replicat sfidator «Dar m-am gândit la acest lucru, cred ca am raspunsul. Vor încerca sa determinam mai multi pensionari britanici sa culeaga niste fructe si legume de pe câmp»”. „Desigur, daca pensionarii vor face aceasta munca, (acest lucru) ar putea conduce la o crestere a costurilor fermierilor. Ar putea sa faca aceasta munca mai încet. M-am gândit si la acest lucru. Am putea sa-i exceptam pe pensionarii britanici de la legile privind salariul minim, pentru a le permite sa faca aceasta munca”, scrie Laws în continuare.

Ministrii de Externe ai statelor membre ale Uniunii Europene au convenit în mod unanim asupra a „cinci principii directoare” ale politicii blocului fata de Rusia. Anuntul a fost facut de catre Înaltul Reprezentant UE pentru Politica Externa Federica Mogherini, în urma unei reuniuni cu cei 28 de ministri europeni. Consolidarea relatiilor UE „cu partenerii nostri din (Europa de) Est si alti vecini, inclusiv din Asia Centrala” si independenta energetica a Uniunii reprezinta totodata principii.

Parlamentul din Myanmar l-a ales pe Htin Kyaw presedinte, primul civil care va conduce tara dupa mai bine de 50 de ani de putere militara. Htin Kyaw este un apropiat al fostei disidente si laureatei Nobelului pentru Pace Aung San Suu Kyi, a carei formatiune, Liga Nationala pentru Lemocratie (NLD), a obtinut o victorie istorica în urma alegerilor parlamentare din noiembrie. El l-a învins pe alt candidat NLD si un candidat al juntei. Aung San Suu Kyi nu a putut candida din cauza unei prevederi constitutionale, dar a declarat ca se va plasa mai presus de presedinte.

Phenianul se pregateste sa testeze „în curând” un focos nuclear si „mai multe feluri” de rachete balistice, la ordinul liderului nord-coreean Kim Jong-un. El a afirmat ca aceste teste vizeaza sa consolideze „capacitatea nucleara de atac” nord-coreeana. Kim Jong-un a dat acest ordin în urma a ceea agentia prezinta drept o simulare reusita a tehnologiei privind reintrarea în atmosfera a unei ogive nucleare, necesare în vederea efectuarii unui atac pe continentul american. Tensiunile continua sa creasca în Peninsula coreeana, dupa al patrulea test nuclear efectuat de catre Coreea de Nord pe 6 ianuarie, urmat pe 7 februarie de tirul unei rachete cu raza lunga de actiune, considerat un test de racheta balistica.

Primul grup de avioane de razboi a parasit baza aeriana rusa din Siria. Aceasta retragere are loc dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a anuntat luni seara ca Rusia îsi retrage cea mai mare parte a fortelor din Siria, inclusiv unele aeronave. Ministerul apararii a anuntat ca un prim grup a parasit Siria, inclusiv un numar nespecificat de avioane de tip Su-34. Ministerul Apararii a anuntat ca un prim grup a parasit Siria, inclusiv un numar nespecificat de avioane de tip Su-34.

Un român în vârsta de 20 de ani a fost înjunghiat mortal, în noaptea de sâmbata spre duminica, în comuna franceza Villers-les-Pot, situata în apropiere de orasul Dijon. Tânarul a fost agresat în camera sa, primind lovituri de cutit din partea unuia sau mai multor indivizi de aceeasi vârsta. Parchetul din Dijon a deschis o ancheta penala. Brigada de Interventie a Jandarmeriei din Dijon se ocupa de aceasta ancheta. Cautarile continua pentru a-i identifica si gasi pe autorii crimei, care au fugit.

Anders Behring Breivik, un extremist de dreapta care a ucis 77 de persoane într-un atentat cu bomba si un atac armat în 2011, a efectuat marti un salut nazist catre presa, imediat de politistii i-au scos catusele, dupa ce a sosit la un proces împotriva Guvernului norvegian. Breivik, în vârsta de 37 de ani, a dat Guvernul în judecata pentru o presupusa încalcare a Conventiei europene a drepturilor omului prin faptul ca l-a mentinut la izolare în Închisoarea de la Skien, la aproximativ 100 de kilometri sud-vest de Oslo. Acest proces de patru zile are loc, din motive de securitate, într-o sala de sport în interiorul închisorii. Breivik a detonat o bomba în cartierul în care se afla sediul Guvernului, iar dupa aceea a comis un masacru în timpul unei tabere de vara a organizatiei de tineret a Partidului Laburist, pe Inusla Utoya.

O bomba a cauzat o explozie care a ucis un barbat ce conducea în capitala germana. Explozia a avut loc în jurul orei locale 8.00 (9.00, ora României), în cartierul Charlottenburg (vest). Anchetatorii lucreaza în baza ipotezei potrivit careia se afla un dispozitiv exploziv” în interior sau pe vehicul, care a provocat explozia. Într-o fotografie postata de catre Politia din Berlin pe Twitter se poate vedea un autoturism break argintiu, marca Volkswagen Passat, avariat pe o strada, cu geamurile spulberate de suflul exploziei si tamponat în partea din fata.

SPORT

Reprezentantii lui Timo Gebhart spun ca nu iau în calcul o despartire de Steaua Bucuresti si au dezvaluit în cotidianul german Bild, ca jucatorul nu este folosit de antrenor pentru ca nu este într-o forma fizica foarte buna. Imaginile cu Timo Gebhart petrecând pâna dimineata într-un club din Bucuresti, au ajuns si în presa din Germania. Cotidianul Bild scrie ca fotbalistul ar urma sa paraseasca echipa Steaua Bucuresti în aceasta saptamâna, însa informatia este infirmata de Jürgen Knappenberger, unul dintre cei care s-au ocupat multa vreme de imaginea neamtului adus în aceasta iarna în România.

Primul lider ATP, Ilie Nastase, actual senator UNPR, a avut prezenta de spirit ieri, în plenul Senatului. Campionul de la Roland Garros i-a oferit senatoarei Cristiana Anghel (ALDE) un steag al României în semn de respect pentru activitatea si initiativele pe care le desfasoara. Nasty a încercat sa propteasca tricolorul în spatele scaunului colegei sale, însa steagul s-a pravalit peste senatoare.

Constantin Schumacher a plecat de la Petrolul dupa cinci partide în care nu a reusit sa câstige nici macar un punct. Fostul antrenor al „lupilor” da vina pe lipsa de omogenitate a lotului si pe faptul ca nu identificat un jucator cu personalitate în cadrul echipei care sa conduca formatia din teren.

Sefii Ligii Profesioniste de Fotbal i-au raspuns selectionerului prin intermediul uni comunicat de presa, prin care îl acuza pe Iordanescu ca a încercat sa induca în eroare opinia publica, atunci când a dat vina pentru ratarea amicalelor de lux cu Anglia si Olanda, pe programul din Liga 1. Mai mult, sefii LPF spun ca reprezentantii televiziunilor, ce detin drepturile de difuzare pentru meciurile din prima liga, se opun comprimarii sezonului.

Rezultat bomba în turul al treilea al turneului Masters de la Indian Wells (SUA): Andy Murray (Marea Britanie), al doilea favorit al competitiei, a fost învins de Federico Delbonis (Argentina, 53 ATP), scor 4-6, 6-4, 6-7(3). Eliminarea numarului 2 ATP este cu atât mai surprinzatoare cu cât Delbonis nu a înregistrat pâna acum performante iesite din comun pe hard, suprafata pe care se joaca la Indian Wells.

Argentinianul este un zgurist prin excelenta, care pâna la vârsta de 25 de ani nu a câstigat niciun titlu în circuit. Postura de tatic, în care Andy se afla din luna februarie, pare sa-l fi distras însa pe britanic de la cariera de jucator de tenis, acesta fiind de nerecunoscut luni seara. Murray a jucat mizerabil, a comis erori pe banda rulanta, ajutându-si astfel adversarul sa obtina calificarea în „optimile” turneului dotat cu peste 6 milioane de dolari.

Marica si Kharja sunt doi dintre jucatorii Stelei care se confrunta cu probleme medicale, accidentarea marocanului fiind una mai veche. Marica a postat pe contul sau de Facebook un video în care Kharja se adreseaza cel mai probabil unui coechipier: „Du-te la scoala! E mai bine pentru tine! Nu ai niciun viitor în fotbal”, a strigat Kharja de la geam spre amuzamentul lui Marica. Ciprian Marica a revenit în tara din Dubai unde a fost tratat de vraciul Marijana dupa accidentarea suferita în meciul cu Dinamo.

Florin Costea, fostul atacant al Craiovei si al Stelei, se antreneaza alaturi de CSM Râmnicu Vâlcea, însa oficialii clubului din liga a doua sustin ca deocamdata nu s-a discutat despre o eventuala legitimare a acestuia. Lucian Munteanu, manager general la CSM, a spus ca doar în eventualitatea în care Costea nu îsi va gasi un angajament în strainatate va deveni de actualitate înregimentarea atacantului. Rugat sa mentioneze doi jucatori de perspectiva pe care CSM îi are în acest moment, Munteanu a nominalizat doi portari: Alexandru Marinoiu si Robert Popa. Ambii sunt doi tineri portari extrem de interesanti, Marinoiu având chiar sanse de a ajunge în Anglia.

Echipa antrenata de Constantin Gâlca, Espanyol Barcelona, a terminat la egalitate 1-1 meciul cu Granada, însa tehnicianul roman a fost nemultumit ca echipa sa nu a câstigat, desi a avut superioritate numerica înca din minutul 28.”Când suntem mai buni si avem superioritate pe teren, dar nu marcam, ne costa, fiindca ei s-au închis bine si nu ne-au lasat deloc spatii”, a spus tehnicianul roman la finalul jocului cu Granada. Gâlca a recunoscut ca obiectivul echipei sale era sa câstige meciul de la Granada pentru a se distanta de prima pozitie retrogradabila, ocupata chiar de adversarul de luni seara.

Fostul mare atacant al echipei Arsenal, Ian Wright, considera ca era Arsene Wenger pe Emirates se apropie de final. Wright comunica subtil faptul ca antrenorul francez se afla în impas si a venit vremea schimbarii la gruparea londoneza. „Divortul se apropie. Judecând dupa cum au reactionat fanii saptamâna trecuta, pot sa afirm ca presimt asta. Sunt sigur ca atunci când va veni acea zi, despartirea se va produce ca între prieteni, desi cred ca va lasa un sentiment oribil în stomacul tuturor celor implicati”, a scris Ian Wright. Doar cu sanse matematice la titlu, Arsenal se afla pe locul al treilea în Premier League, cu 52 de puncte în 29 de partide, în spatele lui Leicester, 63 de puncte (30 de meciuri) si Tottenham 58 de puncte (30 de meciuri).

Simona Halep va juca împotriva Barborei Strycova în optimile Indian Wells marti spre miercuri, nu mai devreme de la ora 00:00, ora României. Partida dintre Halep (cap de serie numarul 5) si Strycova (numarul 37 WTA) va fi a treia de pe terenul 3. Halep si Strycova s-au mai întâlnit de doua ori pâna acum: sportiva din Cehia s-a impus în doua seturi, scor 6-1, 6-4 în 2010, în timp ce Halep a câstigat meciul din 2014, de la Beijing, cu exact acelasi scor. Câstigatoare partidei Halep – Strycova va evolua în sferturi contra învingatoarei din confruntarea Serena Williams – Kateryna Bondarenko. Bondarenko vine din calificari.

Real Madrid si Chelsea pregatesc un schimb spectaculos în perioada de mercato din vara anunta presa engleza. Potrivit The Sun, madrilenii încearca sa-i convinga pe „albastrii” sa-l accepte pe James Rodriguez la schimb cu Eden Hazard. Atât Rodriguez, cât şi Hazard au avut evoluţii modeste în acest sezon, dar „galacticii” sunt convinşi că o schimbare a climatului ar putea relansa carierele ambilor fotbalişti. Hazard este unul dintre jucătorii preferaţi de Zidane astfel că încearcă să-l aducă pe „Santiago Bernabeu” pe belgianul cotat la 100 de milioane de lire sterline. Conform sursei citate, Real Madrid vrea să-l includă în tranzacţie pe columbianul Rodriguez, fotbalist cotat la 70 de milioane de lire.

Reuters anunţă că deciza lui Ayre, de a renunţa la conducerea clubului britanic, vine după luni bune de negocieri între patronii echipei şi cel care conduce clubul din 2013. Ayre spune că decizia sa este una definitivă. Patronii lui Liverpool au încercat timp de două luni să-I schimbe decizia acestuia. Fără succes însă. Ayre, în vârstă de 52 de ani, a ajuns la Liverpool în 2007, ca director commercial. În 2009 a ajuns în consiliul director, doi ani mai târziu devenind director general. Din 2013 ocupă funcţia de CEO al clubului.

Pep Guardiola o va părăsi pe Bayern Munchen la finalul sezonului pentru a o prelua pe Manchester City. Chiar dacă mai are câteva etape de jucat în Bundesliga şi presiunea de a aduce un nou titlu bavarezilor, Guardiola pare mai îngrijorat de perspectiva unui duel cu Jose Mourinho. Potrivit The Sun, Guardiola s-ar fi confesat unor prieteni apropiaţi în acest sens şi chiar a încercat să afle dacă „The Special One” a ajuns la un acord cu Manchester United.

CSU Atlassib Sibiu a învins, în etapa a 27-a din Liga Naţională de Baschet masculin, pe Steaua CSM Eximbank, scor 106-79. Echipa din Sibiu a făcut spectacol pe toata durata partidei, cu multe aruncări de trei puncte. Steaua a pierdut categoric primul sfert, câştigat de sibieni cu 32-15. Roş-albaştrii au dat semne de revenire în sfertul al doilea, însă la pauza mare, CSU Atlassib Sibiu a intrat în avantaj, scor 49-37.

După pauza mare, steliştii au încercat să ţină pasul cu adversarii, însă tot gazdele s-au aflat la conducerea disputei. William Paul de la CSU Atlassib Sibiu a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 28 de puncte, în timp ce din tabăra Stelei, Marko Marinovic a reuşit 19 puncte. S-a terminat 106 – 79, iar Steaua ratează posibilitatea de a trece peste CSM Oradea în clasament şi rămâne pe locul doi, cu 46 de puncte, in timp ce CSU Atlassib Sibiu este pe locul 6, cu 41 de puncte.

PROGNOZA METEO
15 Martie 2016

Vremea va fi predominant închisã și ușor mai rece decât în mod obișnuit la mijlocul lunii martie. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, în vestul, centrul și nordul țãrii, în zona de munte și pe arii restrânse în rest. În Maramureș, nordul Moldovei și al Crișanei și local în Transilvania vor fi mai ales ninsori și lapovițã, în zonele deluroase vor fi precipitații mixte, iar în rest vor predomina ploile. La munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri spre sfârșitul intervalului în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2…3 grade în regiunile intracarpatice și 10 grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa între -5 și 3 grade.

Bucuresti

Vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit la aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros și, trecãtor, vor fi condiții pentru precipitații slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimã va fi de 0…1 grad.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *