Stiri pe scurt 15 Iunie 2017

loading...

Stiri pe scurt 15 Iunie  2017

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  15 Iunie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 15 iunie. În data de 15 iunie 1889, a încetat din viaţă Luceafărul poeziei româneşti, poetul Mihai Eminescu. Născut Mihail Eminovici, poetul este considerat cel mai important reprezentant al literaturii romantice din România. Eminescu a fost activ în societatea literară Junimea şi a lucrat ca redactor la „Timpul”. A debutat la vârsta de 16 ani cu poezia „De-aş avea” în revista „Familia”. (n. 15 ianuarie 1850).

Aproape 72% dintre elevi au obţinut certificatul de utilizator experimentat la proba de comunicare în limba română a examenului de bacalaureat. Astfel, din totalul celor 117.195 de candidaţi evaluaţi la proba de comunicare în limba română, 84.234, respectiv 71,88% de candidaţi au obţinut certificatul de utilizator experimentat. Anul trecut, rata a fost de 71,59%. Alţi 22.416 de candidaţi au primit certificat de utilizator avansat, adică un procent de 19,13%, iar 8.638 de candidaţi au obţinut certificatul de utilizator mediu, respectiv 7,37%. Lor li se adaugă 18.310 candidaţi care au solicitat recunoaşterea rezultatelor din sesiunile anterioare.

1.893 de candidaţi au absentat, în timp ce 14 candidaţi au fost eliminaţi ca urmare a unor tentative de fraudă. În ceea ce priveşte testul de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, la care au participat 6.337 de elevi, Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că 5.271 de candidaţi au obţinut certificatul de utilizator experimentat, adică 83,18%, 871 (13,74%) au primit certificatul de utilizator avansat, iar 138, respectiv un provente de 2,18%, au primit certificatul de utilizator mediu. 120 de candidaţi au solicitat recunoaşterea rezultatelor. Nu s-au prezentat 57 de candidaţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, scrisoarea liderilor PSD şi ALDE prin aceştia anunţă retragerea sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu, a declarat purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi. Klaus Iohannis îl lasă pe Liviu Dragnea să se descurce singur cu Sorin Grindeanu. În lipsa unei demisii, preşedintele nu poate desemna constituţional un alt premier.

Dobrovolschi a invocat prevederile articolului 106 din Constituţia României în ceea ce priveşte deciziile ulterioare ale preşedintele referitoare la Guvern şi şi la premier. Dobrovolschi a mai precizat că preşedintele Klaus Iohannis va declanşa procedurile pentru desemnarea unu nou premier după ce postul va deveni vacant. Răspunsul venit de la Cotroceni nu este cel dorit de PSD şi ALDE. Şeful statului a explicat, prin vocea purtătorului de cuvânt, că, potrivit Constituţiei, nu poate face nimic.

Începând din 15 iunie 2017, minutele de convorbire, SMS-urile şi datele consumate în roaming în interiorul UE şi Spaţiului Economic European (SEE) „se vor scădea din resursele naţionale incluse”. După epuizarea acestor parametri, consumul va fi tarifat la fel ca în România, în afara propriei reţele, dar în limitele unei utilizări rezonabile. Se realizează astfel trecerea completă la „Roam like at home”, sistemul de tarifare european menit să protejeze utilizatorii de grija facturii de roaming în ţările UE, dar şi în Norvegia, Islanda şi Liechtenstein (SEE).

Noile condiţii se aplică în mod automat tuturor planurilor tarifare cu serviciul de roaming inclus, achiziţionate atât înainte de 15 iunie 2017, cât şi după această dată. Pentru a beneficia de „Roam like at home” clienţii existenţi nu trebuie să-şi achiziţioneze un nou plan tarifar sau să îşi reînnoiască abonamentul în vigoare. Apelurile şi SMS-urile. Începând cu data de 15 iunie 2017, apelurile (minutele) efectuate şi SMS-urile trimise în roaming, către orice destinaţie din UE/SEE (inclusiv către orice număr de telefon din România) se scad, până la epuizarea lor, din minutele şi SMS-urile naţionale incluse, după care se aplică tarifele din România, pentru traficul în afara propriei reţele. Apelurile şi SMS-urile primite în roaming în UE/SEE sunt gratuite.

Internet – datele (MB/GB). Ca regulă generală, datele (MB/GB) consumate în roaming în UE/SEE se scad, până la epuizarea lor, din datele naţionale incluse, după care se aplică tarifele din România. Totuşi, în cazul planurilor tarifare cu date nelimitate, furnizorii pot stabili o limită de date (MB/GB) care pot fi consumate în roaming în UE/SEE fără costuri, urmând să aplice după epuizarea acesteia un tarif de maxim 7,7 Euro/GB (0,0077 Euro/MB), fără TVA.

Potrivit Autoritîţii Naţionale de Reglementare în domeniul Comunicaţiilor (ANCOM), furnizorii care nu sunt în măsură să susţină comercial furnizarea „Roam like at home” pot solicita şi pot fi autorizaţi de autoritatea naţională de reglementare, în urma unei analize, să perceapă utilizatorilor o suprataxă în plus faţă de tarifele naţionale, încă de la primul minut/SMS/MB consumat în roaming în UE/SEE. „În prezent, ANCOM analizează o astfel de cerere depusă de operatorul RCS&RDS SA, urmând să facă publice rezultatele analizei după ce aceasta va fi finalizată şi comunicată furnizorului”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de autoritate.

Pentru a preveni folosirea abuzivă sau anormală a roaming-ului în UE/SEE, adică folosirea în alte scopuri decât pentru călătorii ocazionale în afara României (de exemplu utilizarea permanentă în UE/SEE a serviciilor de roaming), orice furnizor poate defini o politică de utilizare rezonabilă a acestui serviciu. Clienţilor care depăşesc utilizarea rezonabilă a serviciului de roaming în UE/SEE li se pot aplica anumite suprataxe, în plus faţă de tarifele naţionale. Valoarea acestor suprataxe nu poate depăşi un anumit plafon. Condiţiile de utilizare rezonabilă a serviciului de roaming în UE/SEE trebuie descrise, în mod detaliat, în contractele dintre furnizori şi clienţi.

Partidul Social Democrat a convocat pentru şedinţa Comitetului Executiv Naţional, în care iniţial trebuia să se discute numele viitorului premier, însă, în urma refuzului dat de Grindeanu, conducerea PSD trebuie se găsească soluţii sunt pentru a depăşi criza politică. CExN al PSD va decide, calea de urmat în condiţiile în care premierul Sorin Grindeanu nu a demisionat ca urmare a retragerii sprijinului politic, iar preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca consultări pe tema desemnării unui nou premier doar dacă şeful actual al Executivului aflat în funcţie demisionează sau este demis constituţional, prin moţiune de cenzuză.

Peste 100 de experţi globali din industriile online, digital şi tech au venit la Bucuresti pentru a prezenta la iCEE.fest, în 15 si 16 iunie, cele mai noi tendinţe în domeniul care schimbă radical majoriatea modelelor tradiţionale de business. Festivalul acoperă anul acesta mai multe zone de interes, în tot atâtea evenimente paralele: disruption (modele de business neconvenţionale), realitate virtuală şi augumentată, digital health (cum tehnologia schimbă sistemul tradiţional în medicină), digital content, e-commerce, ad tech (tehnologii pentru îmbunătăţirea campaniilor online), marcom (despre tendinţele în marketing şi comunicare), creativitate şi startups.

Ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, a schimbat-o din funcţie, miercuri seară, pe Anca Stoica, director la Direcţia afaceri europene şi drepturile omului, postul fiind preluat de Silvia Ileana Vişoiu. Surse din sistem au declarat că, ministrul în exerciţiu al Justiţiei, Tudorel Toader, a schimbat-o din funcţie pe Anca Stoica, director la Direcţia afaceri europene şi drepturile omului, postul fiind preluat de Silvia Ileana Vişoiu. Silvia Ileana Vişoiu a deţinut, pe timpul guvernării Ponta, funcţia de secretar general al Ministerului Justiţiei, dar şi pe cea de secretar general al Ministerului Economiei. Soţul Ilenei Vişoiu este Ion Vişoiu, fost consilier personal al fostului ministrul de Externe, Titus Corlăţean. Totodată, în urmă cu două săptămâni, a fost schimbat şi directorul Direcţiei avizare acte normative, Viorica Matei, în locul acesteia fiind delegată o altă persoană.

Demisiile miniştrilor au ajuns la Secretariatul General al Guvernului şi urmează să fie trimise la cabinetul premierului Sorin Grindeanu. Demisiile devin efective doar dupa ce preşedintele Iohannis semnează decretele de revocare din funcţie. Carmen Dan, a declarat, că demisiile miniştrilor au ajuns la Secretariatul General al Guvernului şi că, din ce a înţeles, nu toţi miniştrii au demisionat, precizând că „premierul la momentul acesta este singur”. Carmen Dan a reiterat ideea potrivit căreia nu i s-a propus funcţia de premier.

Aplicaţia Start-up Nation aferentă programului prin care se finanţează în limita maximă a 200.000 de lei fiecare nouă firmă sau afacere înfiinţată în 2017, este operaţională. Pentru accesarea programului România Startup Nation, firmele solicitante trebuie să indeplinească mai multe condiţii, dintre care, pe cele mai importante sunt următoarele:
– să fie SRL-D (SRL-Debutante), SRL sau societăţi cooperative
– să fie înfiinţate după data intrării în vigoare a OUG 10/30.01.2017
– să nu aibă datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale
– să aibă codul CAEN autorizat la ONRC în momentul depunerii primei cereri de tragere
– să creeze cel puţin loc de muncă şi să-l menţină pe o perioadă de cel puţin doi ani după implementarea proiectului
– acţionarul/acţionarii să nu aibă sau să nu fi avut calitatea de acţionar sau asociat într-un alt IMM (SRL, SA sau SRL-D) care desfăşoară sau a desfăşurat aceeaşi activitate autorizată pentru care aplică în cadrul programului în anul anterior înscrierii sau în anul înscrierii pană la deschiderea sesiunii de înscriere.

Se pot obţine cel mult 200.000 de lei (echivalentul a aproximativ 44.000 de euro) este sumă primită maximum în cadrul programului. Aceasta reprezintă o contribuţie de maximum 100% din valoarea proiectului. Însă chiar şi dacă întreprinzătorul trebuie să vină cu o contribuţie proprie de 0% în ceea ce priveşte cheltuielile eligibile, este posibil să existe cheltuieli neeligibile necesare, cheltuieli neprevăzute şi diferenţe de cheltuieli la decontare care, dacă nu pot fi acoperite de întreprinzător din alte surse, pot duce la blocarea întregului proiect.

Preşedintele executiv al PSD Timiş, Călin Dobra, spune că organizaţia al cărei lider este nu se gândeşte la schimbarea lui Sorin Grindeanu din funcţia de preşedinte al PSD Timiş. Întrebat cum comentează ultimele declaraţii ale lui Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD Timiş, Călin Dobra, a răspuns că nu comentează deciziile CEx al PSD, dar îl susţine pe Grindeanu. Întrebat, de asemenea, ce va face dacă va primi vreo propunere de excludere a lui Sorin Grindeanu din PSD, Dobra a răspuns: „Cred că după 21 de ani de membru PSD, Grindeanu nu va fi exclus”.

Banca Transilvania a lansat împreună cu companiile Mondaine, Oberthur Technologies şi Mastercard ceasul BT contactless. Este un instrument de plată care poate înlocui cardul la cumpărături, în ţară şi în străinătate. Ceasurile sunt produse de compania elveţiană Mondaine, iar pentru varianta BT contactless sunt disponibile trei modele: Clasic-Ladies, Clasic-Men si Premium-Unisex. În funcţie de model, costul este între 1.090 şi 1.690 de lei. Ceasul BT contactless funcţionează ca un card bancar prin accesul la contul curent în lei deschis la Banca Transilvania.

În 2016, Banca Transilvania a lansat brăţara contactless, alte soluţii digitale oferite de bancă fiind facilităţile automatelor de plăţi, opţiunea deschiderii online a unui cont bancar, autentificarea prin parolă unică pentru tranzacţiile online cu cardul sau robotul Livia, care interacţionează cu clienţii folosind Facebook Messenger sau Skype. Designul ceasurilor a fost inspirat de cel al ceasului gărilor elveţiene, iar din 1986 a fost lansată o întreagă colecţie. Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă din România, în funcţie de active. BT are peste 7.300 de angajaţi, 550 de sedii şi 2,2 milioane de clienţi.

Sorin Grindeanu a anunţat că din „celebra” comisie de evaluare a miniştrilor cunoaşte un singur membru, pe Darius Vâlcov, dar el nu e membru PSD. Grindeanu atacă modul în care a fost încheiat raportul şi problemele semnalate în acesta. Darius Vâlcov, fost primar de Slatina şi fost membru al PD-L, a trecut la PSD, de unde a fost adus ca ministru al Finanţelor de către Victor Ponta. Cu toate acestea, el a avut însă o ”viaţă scurtă” ca ministru, pentru că imediat au apărut câteva dosare de corupţie şi luare de mită, instrumentate de DNA. Acesta a completat că pe lista de nemulţumiri la adresa Executivului se află inclusiv măsuri anulate de preşedintele PSD, Liviu Dragnea. O altă problemă ar fi lipsa dezvoltării relaţiilor cu Federaţia Rusă.

Rapperul american Sean Diddy Combs (fost Puff Daddy) se află pe primul loc în clasamentul veniturilor realizate, întocmit de revista Forbes, cu 130 de milioane de dolari (în perioada iunie 2016 – iunie 2017). Beyoncé ocupă poziţia a doua în topul Forbes cu 105 de milioane de dolari, iar pe trei se situează romanciera britanică J.K. Rowling („mama” lui Harry Potter), cu 95 de milioane de dolari.

Rapperul Drake este lângă podium, cu venituri de 94 de milioane de dolari, iar pe poziţia a cincea figurează Cristiano Ronaldo, cu 93 de milioane de dolari şi cu menţiunea că fotbalistul a fost pus, recent, sub acuzare pentru o fraudă fiscală în valoare de 16,5 milioane de dolari. Împreună, cel mai bine plătite celebrităţi au strâns suma de 5,5 miliarde de dolari în perioada iunie 2016 – iunie 2017. Kylie Jenner a intrat pentru prima oară în acest clasament, la doar 19 ani. Este cea mai tânăra de pe listă.

România are cel mai mare potenţial din Europa pentru a deveni partenerul Bell Helicopter în vederea construcţiei elicopterului de atac AH-1Z Viper care să îi permită firmei americane să aibă o producţie la nivel internaţional. Procesul pentru ca România să devină un hub al Bell Helicopters pentru construcţia elicopterelor AH-1Z Viper poate dura între patru şi cinci ani, în contextul în care angajaţii români trebuie instruiţi în Statele Unite. Pentru ca Bell Helicopter să producă în altă ţară elicoptere sau componente ale acestora, compania are nevoie de aprobarea licenţei din partea administraţiei Statelor Unite.

Omul de afaceri Ioan Simion, care vinde echipament petrolier în România, Rusia, Kazahstan şi alte ţări, a făcut un bilanţ al afacerilor sale din domeniul agricol, spunând că se poate trăi din agricultură. Ioan Simion a investit 11,5 milioane de lei în acest domeniu. Investiţia iniţială în cele 250 de hectare de teren comasat 100% a fost de aproximativ 5 milioane de lei. Au urmat alţi 6,5 milioane de lei, investiţi în silozuri, rampe cu dispozitive de cântărire şi alte utilaje agricole. Intenţia este ca în jurul Agroserv Confind să se constituie un întreg lanţ de producţie.

În 2017, cea mai mare suprafaţă de teren cultivată de Agroserv Confind este ocupată de grâu şi floarea soarelui. În prezent, exploatarea agricolă nu dispune de un sistem de irigaţii funcţional, însă pe una dintre laturile terenului există un canal de irigaţii cu o lungime de 800 de metri. Pentru acest an, Agroserv Confind estimează producţii la grâu de 4500 de kg la hectar, iar la floarea soarelui de 3000 kg la hectar. Omul de afaceri câmpinean Ioan Simion a intrat în lumea antreprenoriatului în anul 1991, deschizând un service auto şi trecând apoi la construcţia de şuruburi şi alte elemente adiacente. Mai târziu a început producţia de echipament pentru industria petrolieră în cadrul Confind Câmpina, iar începând cu 2013 a extins zona activităţilor sale de business în domeniile agriculturii şi sănătăţii.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi, în intervalul orar 07:00 – 21:00, pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, pe banda a doua a sensului de mers către Piteşti, se vor executa lucrări de asfaltare şi frezare asupra carosabilului pe tronsonul kilometric 102-105, iar circulaţia se va desfăşura pe benzile numărul unu şi cea de urgenţă”. Tot pe A1, timp de aproximativ o lună, pe sensul de mers către Piteşti, la kilometrul 35+500 de metri, se execută lucrări la un rost de dilataţie al podului (alternativ, pe benzile unu sau doi). Lucrări similare se fac şi la kilometrul 115, pe prima bandă a sensului de mers către Bucureşti.

Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon a declarat, la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, că, deşi Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană, aceasta va continua să protejeze securitatea europeană. Ministrul român al Apărării Naţionale, Gabriel Leş, şi ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, s-au întâlnit, miercuri, în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu, cu piloţii şi personalul tehnic care deservesc aeronavele Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale (RAF) ale Marii Britanii, sosite în România pentru executarea de misiuni de poliţie aeriană.

Vizita în judeţul Constanţa a fost făcută după ce, în cursul dimineţii, Michael Fallon a asistat la un exerciţiu demonstrativ la Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu, unde o mie de soldaţi britanici participă, în aceste zile, la exerciţiul NATO – Noble Jump 2017. Cu această ocazie, oficialul britanic a declarat că această zi transmite cele mai puternice semnale asupra angajamentul britanic continuu faţă de securitatea europeană. El a adăugat că a fost profund impresionat de calităţile arătate de militarii români şi britanici, calităţi necesare ”împotriva ameninţării ruseşti de la Marea Neagră”, apreciind în mod deosebit camaraderia legată între piloţi.

Circa 50 de protestatari se aflau în faţa Guvernului în momentul în care premierul Sorin Grindeanu a revenit, miercuri seara, la Palatul Victoria, oamenii scandând ”PSD, ciuma roşie” şi ”Hoţii”. Protestatarii s-au strâns miercuri după-amiaza la Guvern, scandând aceleaşi nemulţumiri faţă de Executiv şi PSD pe care le aveau şi în iarnă. Câteva persoane au mers miercuri şi în faţa Palatului Parlamentului, acolo unde are loc şedinţa CExN al PSD, pentru a-i transmite un mesaj de susţinere premierului. Pe pancarda plasată pe gardul Palatului Parlamentului, erau scrise mesaje precum „Sorinele #rezistă”, „Dragnea nu uita, tre sa pleci doar dumneata”, „Dragnea, fii bărbat, dă-ţi demisia imediat” sau „Dragnea, nu fii trist, Grindi e acum #rezist”.

 

Agenţia de presă rusă Sputnik, redacţia în Republica Moldova, anunţă că Liviu Dragnea va nominaliza o femeie ca premier, ”cu experinţă ca demnitar şi cu recunoaştere internaţională” şi o indică pe Ana Birchall ca fiind favorită. Jurnaliştii arată că Liviu Dragnea are alături de el oameni de încredere precum Olguţa Vasilescu şi Carmen Dan, dar ”cele două nu dovedesc că ar putea face faţă primei funcţii din Executiv. Nu au nici studiile necesare, nici prezenţa lor în medii internaţionale nu a fost un succes. O altă variantă este experimentata Rovana Plumb, un politican inteligent, cu mare experienţă, inclusiv în relaţia cu structurile europene. Rovana Plumb este un membru respectat al PSD, aparţine unei generaţii mai vechi a partidului, dar se pare că, din cauza unor legături cu diverşi lideri istorici nu este în vizorul autoritarului Liviu Dragnea”.

Serviciul finlandez de Informaţii (Supo) a ridicat nivelul alertei pentru terorism, afirmând că are la dispoziţie informaţii ce indică existenţa unor planuri serioase privind comiterea unor acte de terorism, însă până în acest moment nu a fost necesar să ia măsuri pentru a preveni un atac. Potrivit estimărilor anterioare, din noiembrie 2015, riscul unor atacuri teroriste era considerat drept scăzut. Spre deosebire de alte state europene, Finlanda nu a fost scena unor atacuri teroriste, însă autorităţile de la Helsinki au devenit tot mai îngrijorate după atentatele recente din Suedia şi Rusia.

Reprezentanţii grupului parlamentar al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) au anunţat că strâng semnături pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Pavel Filip. Parlamentarul socialist a făcut referire şi la relaţiile cu Rusia, sugerând că acestea au avut de suferit după semnarea, fără o consultare prealabilă cu poporul Republicii Moldova, a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. În plus, Guvernul Filip a fost criticat şi pentru expulzarea celor cinci diplomaţi ruşi. Proiectul moţiunii de cenzură a fost semnat de 24 de parlamentari, însă legislaţia Republicii Moldova prevede că este necesar un minimum de 26 de semnături pentru iniţierea moţiunii de cenzură. În acest sens, socialiştii au făcut apel şi la celelalte partide din opoziţie să li se alăture în acest demers.

Nicola Dimitrov, ministrul de Externe al Macedoniei, a cerut, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu omologul său din Grecia, sprijinul Guvernului de la Atena pentru integrarea în NATO şi în Uniunea Europeană a Macedoniei. Eforturile Macedoniei de a se alătura Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene au fost neutralizate de disputa care ţine de mai multe decenii pe marginea numelui fostei republici iugoslave. Grecia, care este membră NATO şi UE, susţinea că folosirea numelui ”Macedonia” implică şi eventuale pretenţii teritoriale în nordul Greciei.

Disputa pe marginea numelui dintre Grecia şi Macedonia a început în urmă cu 26 de ani, iar până acum nu s-au înregistrat progrese semnificative. De frica unor pretenţii teritoriale ale macedonenilor, Atena a insistat mereu ca Guvernul de la Skopje să schimbe numele statului în ”Noua Macedonie”. Fostul prim-ministru macedonean, Nikola Gruevski, a contribuit la creşterea sentimentelor naţionaliste, respingând mereu cererile grecilor. Însă noul Guvern de la Skopje, condus de Zoran Zaev, are în plan integrarea ţării sale în NATO şi UE şi, implicit, rezolvarea disputei cu Grecia.

O persoană a fost rănită după ce militanţi houthi au atacat o navă a EAU (Emiratele Arabe Unite) ce era acostată în Yemen. Nava a fost atacată în timpul plecării sale din portul Al-Mokha. Portul din Marea Roşie se află în apropierea rutei navale Bab al-Mandab. Statul Yemen este scena unui conflict civil sângeros, Guvernul recunoscut în plan internaţional se confruntă cu rebelii houthi, care sunt susţinuţi de unele unităţi militare fidele fostului preşedinte yemenit Ali Abdullah Saleh.

Un fost jurnalist şi legislator turc al opoziţiei a fost condamnat de un tribunal din Turcia la 25 de ani de închisoare pentru că ar fi dezvăluit secrete de stat. Enis Berberoglu a fost acuzat că ar fi transmis ziarului Cumhuriyet o înregistrare în care serviciile turce de informaţii transportau arme în Siria. Partidul Republican al Poporului (CHP), din care face parte Berberoglu, a catalogat verdictul drept o încercare de a intimida opoziţia. Partidul a făcut apel la organizarea unui protest în Akara şi a efectuat un marş în apropierea închisorii din Istanbul, unde se află Berberoglu.

Doi adolescenţi au fost recuperaţi de echipele de salvare după ce au petrecut trei zile în labirintul catacombelor din capitala Paris. Poliţia pariziană a anunţat că a alertat echipe de pompieri miercuri că băieţii de 16, respectiv 17 ani, lipseau. În momentul în care băieţii au fost găsiţi de către echipele de salvare, aceştia sufereau de hipotermie. Nu este încă clar din ce cauză cei doi s-au rătăcit. Uneori oamenii se strecoară în catacombe după ce muzeul s-a închis oficial şi se aventurează în zone ce nu sunt destinate publicului.

Un terminal din portul Charleston din Carolina de Sud a fost evacuat pentru a investiga o ”posibilă ameninţare” ce ar proveni din partea unei nave container. Maersk Line, cea mai mare companie de transport maritim de containere, a anunţat, că a fost informată de Paza de Coastă în privinţa unei posibile ameninţări cu bombă ce s-ar putea afla la bordul unei dintre navele sale. Toţi membrii echipajului companiei se află în siguranţă la ţărm. Paza de coastă a anunţat într-un mesaj Twitter că ameninţarea ”este în continuare activă”.

Numele occidentale ar putea apărea tot mai rar în generaţiile viitoare ale Egiptului, din cauza unei propuneri legislative care ar putea interzice părinţilor să le dea copiilor nume ”din afară”. În caz contrar, aceştia ar putea fi amendaţi sau condamnaţi la închisoare. O comisie parlamentară egipteană se va întâlni zilele acestea pentru a dezbate o lege care ar interzice părinţilor să folosească „nume occidentale” pentru copiii lor. În conformitate cu legea, părinţii ar putea primi o amendă de până la 270 dolari (212 lire) sau o sentinţă de închisoare de până la şase luni. Bedier Abdel Aziz, iniţiatorul acestei legi, susţine că nume precum Lara, Mark şi Sam sunt greu de pronunţat pentru vorbitorii arabi.

Mai multe zboruri au decolat cu întârziere de pe aeroportul din Bruxelles din cauza unei pene de curent care a afectat aeroportul. Unele zboruri au început să decoleze în jurul orei locale 6.30 (7.30, ora României), utilizând sistemele de rezervă. Situaţia a fost remediată ulterior şi sistemele au revenit la normal. Postările pe reţelele de socializare arătau sute de persoane aşteptând în faţa aeroportului.

Ministerul Apărării din Qatar a anunţat semnarea unui acord de 12 miliarde de dolari privind achiziţionarea din Statele Unite a mai multor avioane de vânătoare F-15. Tranzacţia are loc în ciuda crizei diplomatice din zona Golfului şi acuzaţiilor că Doha ar finanţa organizaţii teroriste. Jim Mattis, secretarul american Apărării, era programat să se întâlnească miercuri cu mai mulţi oficiali din Qatar pentru a discuta despre încheierea acordului, a declarat pentru Reuters o sursă familiară cu situaţia.

Poliţia a revizuit bilanţul incendiului care a afectat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, o clădire din Londra, anunţând că cel puţin 17 persoane au decedat, iar mai multe sunt în continuare dispărute. Bilanţul anterior era de 12 persoane decedate, iar autorităţile se aşteaptă ca numărul morţilor să crească, dat fiind că multe persoane sunt date dispărute ori spitalizate în stare critică. Serviciul Naţional Medical (NHS) din regiunea Anglia a transmis că 37 de persoane rămân în continuare spitalizate, inclusiv 17 pacienţi în stare critică, în urma incendiului. Incendiul a distrus o clădire de 24 de etaje – Turnul Grenfell, situat în zona Kensington, în vestul Londrei.

Alexei Navalnîi, unul din liderii opoziţiei ruse, nu are nicio şansă să candideze în cadrul alegerilor prezidenţiale din 2018, din cauza unei condamnări anterioare pentru delapidare. Navalnîi, un critic făţiş al preşedintelui Vladimir Putin, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru preşedinţie la alegerile din martie 2018. De cealaltă parte, Putin, care a dominat peisajul politic al Rusiei în ultimii 17 ani, este aşteptat să candideze pentru cel de-al patrulea mandat, dar încă nu a confirmat că va face acest lucru. De profesie jurist, Alexei Navalnîi, în vârstă de 40 de ani, a devenit cel mai proeminent lider al opoziţiei după ce a organizat cele mai mari proteste anti-Kremlin din ultimii ani.

Preşedintele SUA Donald Trump este investigat de consilierul special Robert Mueller pentru o posibilă obstrucţionare a justiţiei. Preşedintele american are dreptul de a-l concedia pe consilierul special Robert Mueller, ce investighează presupusele ingerinţe ale Rusiei în alegerile din SUA şi posibile legături cu oficiali ai campaniei lui Donald Trump, dar nu are în plan să întreprindă acest lucru, a transmis miercuri Casa Albă. Această reacţie are loc din cauza unor informaţii făcute publice de reţeaua de televiziune americane PBS legate de faptul că Trump ar lua în considerare o posibilă concediere a lui Mueller.

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat de la tribuna Parlamentului European că UE nu va lua în considerare sugestia preşedintelui american Donald Trump privind renegocierea Acordului climatic de la Paris. Preşedintele Comisiei Europene a subliniat faptul că a fost nevoie de 20 de ani pentru a se ajunge la un acord internaţional în legătură schimbările climatice. El a mai declarat că este dezamăgit şi că regretă retragerea SUA din acest acord, însă este de părere că acest eveniment nu înseamnă sfârşitul Acordului de la Paris.

Senatul american a aprobat sancţiuni împotriva Rusiei ca ripostă faţă de interferenţele Moscovei în alegerile din Statele Unite din 2016, îngreunând posibilitatea ridicării măsurilor punitive din partea Casei Albe. Sancţiunile votate de Senatul SUA vor trebui mai departe aprobate de Casa Reprezentanţilor. Liderii republicani şi democraţi au fost consternaţi de refuzul preşedintelui american de a lua măsuri faţă de Rusia ca răspuns în faţa atacurilor cibernetice, Kremlinul negând că ar fi avut vreo legătură cu acestea. La începutul acestui an, Donad Trump a declarat că ar putea ridica sancţiunile impuse Rusiei de către SUA, în cazul în care Moscova va susţine obiectivele noii Administraţii de la Casa Albă.

Hackeri ruşi ar fi accesat sistemul de votare din aproape fiecare stat american. Un atac cibernetic rus asupra sistemului electoral din SUA ar fi afectat aproape 40 de state americane în timpul alegerilor din 2016. Atacul cibernetic, ce ar fi vizat programe de software folosite de angajaţii secţiilor de votare, a afectat 39 de state din SUA. Cifrele, în cazul în care ar fi corecte, acesta ar reprezenta un atac mult mai mare decât cel raportat anterior. Publicaţia online The Intercept a publicat un document secret al Agenţiei Naţionale de Securitate în care era detaliată lansarea unei campanii ruse după modelul practicii ”spear-phishing”, adică obţinerea în mod fraudulos a unor informaţii sensibile. Campania viza administraţii americane locale înaintea alegerilor din SUA. Conform documentului, hackerii ruşi au accesat cel puţin un furnizor de softuri pentru vot.

SPORT

Presa din Portugalia anunţă că una din ţintele FCSB din această vară, fundaşul central Frederico Venâncio, de la Vitoria Setubal, a refuzat propunerea venită din România. Venancio ar fi avut pe masă un contract pe trei sezoane şi un „salariu mai mare” decât cel încasat în prezent, însă fundaşul de 24 de ani şi-a informat clubul că nu vrea să se transfere în această zonă a Europei. Portughezii notează că se repetă astfel situaţia din iarnă, când Venancio a fost dorit de ruşii de la Lokomotiv Moscova, care îi propuneau un contract de 10 ori mai mare decât cel avut de fundaş la Vitoria Setubal, dar acesta a refuzat.

Şefii lui Kayserispor s-au pus pe treabă după numirea lui Marius Şumudică în funcţia de antrenor principal şi încearcă să-i formeze românului un lot capabil să se lupte pentru accederea în prima jumătate a clasamentului în viitorul sezon. Primul transfer realizat de turci după numirea lui Şumudică este cel al mijlocaşului Erdal Ozturk, de la Bayern Munchen. În vârstă de 21 de ani, Ozturk a ajuns la Bayern în 2016, după ce şi-a făcut junioratul la Hertha Berlin şi la Hoffenheim şi s-a aflat în permanenţă în vederile selecţionatelor naţionale de tineret. Născut la Berlin, Ozturk are şi naţionalitate turcă, iar la nivel de juniori a jucat atât pentru echipele Germaniei (U15, U16, U19 şi U20), cât şi pentru seleţionatele U16 şi U17 ale turciei.

Gigi Becali spune, pe de-o parte, că nu vrea să-l supere pe Gică Hagi şi nu-l mai interesează cazul de la TAS, dar pe de altă susţine că dosarul merge înainte. Patronul FCSB contestă titlul luat de Viitorul. Finalul de sezon a produs mari tensiuni între Gigi Becali şi Gică Hagi. Fostul europarlamentar a contestat la TAS titlul luat de Viitorul, pe motiv că regulamentul nu spune clar că se iau în calcul doar meciurile din play-off, drept criteriu de departajare. Întrebat dacă vrea să-i transfere pe Nedelcu şi Coman de la Viitorul, Becali a încercat să evite subiectul, pe motiv că nu vrea să-şi supere naşul.

După ce l-a demis pe antrenorul Nicolo Napoli cu ajutorul poliţiştilor locali, clubul din Copou mai propune o premieră. Practic, în acest moment sunt două echipe distincte la CSM Poli Iaşi. Una condusă de preşedintele Florin Prunea şi antrenată de Eugen Neagoe, cealaltă manageriată de Adrian Ambrosie şi pregătită, foarte probabil, în viitor, de Flavius Stoican. In privinţa jucătorilor situaţia este asemănătoare. Neagoe, antrenor sub contract până la sfârşitul lunii, se va prezenta la reunirea lotului împreună cu jucătorii care au clasat echipa pe locul 7 în sezonul trecut. Pe de altă parte, sunt aşteptaţi în Copou mai mulţi jucători străini anunţaţi ca şi transferaţi de către firma de impresariat Fotbal Hebdo, cu care va lucra viitorul antrenor.

În încercarea de a elimina această situaţie penibilă, cei care conduc clubul în momentul de faţă, viitorul preşedinte Adrian Ambrosie şi şeful Comitetului Director Leonid Antohi, speră să-i convingă pe Prunea şi Neagoe să accepte rezilierea contractelor înainte de scadenţa lor. Fără succes însă. Florin Prunea este în continuare preşedintele executiv al clubului în acte şi a anunţat că nu va pleca decât dacă va fi demis. Iar în acest caz va trebui să încaseze o sumă importantă de bani, clauza de rupere unitaletară a contractului fiind de 20.000 de euro.

Partida UTA Bătrâna Doamnă – ACS Poli Timişoara va avea loc joi, de la 17:30, la Şiria, însă nu va fi televizată. Ionuţ Popa se teme că adversarii au urmărit de la bun început ca meciul să nu fie transmis în direct. Antrenorul formaţiei ACS Poli Timişoara, Ionuţ Popa, a declarat că echipa sa este mult mai valoroasă decât UTA Bătrâna Doamnă, pe care o va întâlni, la Şiria, în manşa retur a barajului de menţinere/promovare în Liga 1, şi că adversarii ar putea să se impună doar printr-o întâmplare nefericită. Tehnicianul în vârstă de 64 de ani a recunoscut, însă, că divizionara secundă are jucători buni, care sunt avantajaţi de terenul de la Şiria.

Campioana României, FC Viitorul, a ajuns miercuri seară în Turcia, unde susţine primul stagiu de pregătire al acestei verii, informează site-ul grupării conduse de Gheorghe Hagi, care precizează că la această acţiune nu iau parte opt jucători. Nu vor efectua cantonamentul din Turcia Romario Benzar, Bogdan Ţîru, Cristian Ganea, Arpad Tordai, Virgil Ghiţă, Carlo Casap, Florin Coman şi Alexandru Măţan. Cei opt jucători au primit câteva zile de vacanţă după încheierea acţiunilor echipelor de seniori şi de tineret ale României şi vor demara pregătirile cu FC Viitorul din al doilea cantonament al verii, cel din Slovenia.

Lotul care efectuează cantonamentul din Turcia: Victor Rîmniceanu, Alexandru Buzbuchi, Cosmin Dur-Bozoancă – portari; Tudor Băluţă, Radu Boboc, Kevin Boli, Aurelian Chiţu, Alexandru Cicâldău, Andrei Ciobanu, Marius Constantin, Andrei Dumitraş, Robert Grecu, Ovidiu Herea, Robert Hodorogea, Paul Iacob, Dani Lopez, Sebastian Mladen, Vlad Morar, Dragoş Nedelcu, Dan Panait, Florin Purece, Sorin Rădoi, Neluţ Roşu, Alexandru Stoica, George Ţucudean, Ionuţ Vînă – jucători de câmp. Constănţenii se vor antrena în următoarele şapte zile în localitatea Bolu, la una dintre bazele de pregătire ale formaţiei turce Fenerbahce.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe ia după ea în Liga 1 şi unul dintre cei mai buni jucători din Liga 2, unul dintre golgheterii campionatului. Nu este vorba despre atacantul Attila Hadnagy, fiindcă el oricum avea locul asigurat în lotul echipei covăsnene, ci despre Claudiu Herea (27 de ani), al şaptelea marcator al sezonului, cu 17 reuşite, o cifră deloc de neglijat. Herea a semnat pe 3 ani cu Sepsi. Mijlocaşul ofensiv al echipei CS Baloteşti a fost cel mai bun jucător al ilfovenilor în sezonul recent încheiat şi a fost dorit la Sepsi şi în pauză de iarnă, însă atunci transferul nu s-a realizat. De Herea, fratele mult mai cunoscutului Ovidiu Herea, s-a interesat în ultima perioadă şi FC Botoşani, însă formaţia covăsneană a avut câştig de cauză în a-l transfera.

Pe Lionel Messi nici vacanţa nu îl opreşte să nu se gândească la Barcelona. Starul argentinian petrece în Ibiza alături de viitoarea sa soţie, Antonella, dar şi de Luis Suarez şi Fabregas, însă, a fost văzut luând cina cu un nume intens vehiculat pe piaţa transferurilor: Marco Verratti. Tânărul fotbalist (24 de ani) este dorit de Barcelona pentru a-l înlocui pe Andres Iniesta. Deşi italianul Verratti şi-a exprimat şi el dorinţa de a merge pe Nou Camp din sezonul următor, actuala sa echipă se opune cu vehemenţă în faţa acestei mutări. De partea mijlocaşului cu o cotă de piaţă de 45 de milioane de euro (transfermarkt.de), este şi fostul fotbalist italian Paolo Maldini.

Mult aşteptatul meci de box dintre luptătorul irlandez de arte marţiale mixte Conor McGregor şi boxerul american Floyd Mayweather va avea loc pe 26 august, la Las Vegas. Floyd Mayweather a publicat pe pagina sa de Twitter un afiş al evenimentului, în care se regăsesc detaliile, respectiv data şi locul în care va avea loc meciul, alături de mesajul: „E oficial!!!”. La rândul său, McGregor a postat o imagine în care se regăsesc o fotografie a sa şi una a tatălui lui Mayweather, încercând astfel să îl ironizeze pe viitorul său adversar.

În urma acestei partide de box, Mayweather va primi cel puţin 100 de milioane de dolari (aproximativ 89 de milioane de euro). McGregor va fi recompensat cu 80 de milioane de dolari (circa 71 de milioane de euro), însă o parte din această sumă va merge către UFC. Preşedintele UFC, Dana White, a declarat că negocierile au decurs fără probleme şi a confirmat că lupta va avea loc. Liderul UFC este încrezător că McGregor va reuşi să îl învingă pe Mayweather. McGregor este marea vedetă a UFC, cel mai important campionat de arte marţiale mixte (MMA). Mayweather a câştigat toate cele 49 de meciuri disputate ca profesionist şi a adunat o avere de evaluată la 800 milioane dolari.

A răsărit soarele şi pe strada Mariei Şarapova. După ce organizatorii turneului de Mare Şlem de la Roland Garros i-au interzis prezenţa în această competiţie şi, în plus, a fost nevoită să renunţe, din cauza unei accidentări, la cele două turnee pe iarbă Birmingham (17-25 iunie) şi Wimbledon (3-16 iulie), jucătoarea de tenis din Rusia a primit o invitaţie de la competiţia WTA Stanford. Sportiva a revenit în circuit în luna aprilie 2017, după o suspendare de 15 luni pentru dopaj cu meldonium şi ocupă locul 175 WTA. Până acum a participat la 3 turnee: Stuttgart, Madrid şi Roma, datorită unor invitaţii şi wild-card-uri primite din partea organizatorilor.

Lotul dinamoviştilor a plecat de pe Aeroportul „Henri Coandă”, cu avionul spre Viena şi, mai departe, cu autocarul clubului până la Maribor pentru stagiul de pregătire centralizată în Slovenia, programat în perioada 15 iunie-6 iulie. Lotul dinamoviştilor este format din 27 de jucători, dintre care 23 au plecat în Slovenia joi, iar Jaime Penedo, Ionuţ Nedelcearu, Vlad Olteanu şi Sergiu Hanca se vor alătura grupului pe 20 iunie. Echipa antrenată de Cosmin Contra se va instala la Hotel „Habakuk” din Maribor, prima şedinţă de pregătire fiind programată joi după amiază la „Play Green Football Resort”.

Cornel Dinu a fost unul dintre cei mai vehemenţi critici ai germanului Christoph Daum, încă din momentul instalării acestuia în funcţia de selecţioner al României, iar fostul internaţional român îşi păstrează virulenţa şi după victoria cu Chile. Învinsă fără drept de apel în Polonia, scor 1-3, selecţionata României mai are doar şanse teoretice să prindă barajul pentru CM 2018, iar victoria din amicalul cu Chile reprezintă un „plus” prea mic pentru a fi luat în seamă. Dinu spune că Daum este un „escroc” şi spune că a decis să nu mai pronunţe numele tehnicianului german, dar nici pe cel al conducătorilor FRF. O măsură la care „Mister” nu a apelat nici în războaiele mediatice purtate la baionetă, în trecut, cu marii rivali de la Steaua, Victor Piţurcă şi Mihai Stoica.

Scandal uriaş ce-l are în prim-plan pe mijlocaşul ofensiv Julian Draxler, omul care va fi căpitanul Germaniei la Cupa Confederaţiilor ce va debuta pe 17 iunie. Mijlocaşul de 23 de ani al lui PSG a fost fotografiat de paparazzi în ipostaze romantice alături de un cunoscut fotomodel din Germania. Este vorba de Linda Vaterl, o tânără de 24 de ani aflată în atenţia presei din Germania încă înainte de vârsta majoratului şi care în ultimii ani a avut apariţii în mai multe reality show-uri. Cei doi au fost suprinşi pe un yacht, în timpul unei scurte vacanţe în Ibiza.

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer, locul 5 în clasamentul ATP, a pierdut, miercuri, scor 6-2, (8)6-7, 4-6, meciul jucat cu Tommy Haas (Germania, 302 ATP) în turul secund al turneului de la Stuttgart (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 630.785 de euro. Partida dintre cei doi sportivi a durat o oră şi 56 de minute. Deşi a început bine şi a câştigat primul set, scor 6-2, în 23 de minute, Federer nu a putut ţine ritmul dictat în actul de debut şi în celălalte două care au urmat. Elveţianul a avut nevoie de două break-uri pentru a se impune.

Actul secund s-a decis la tiebreak, după Federer şi Haas au greşit câte o singură dată fiecare pe serviciu, iar scorul a fost 6-6. În tiebreak, Federer şi-a cedat de două ori serviciul, în timp ce Haas a greşit o singură dată şi s-a impus cu 10-8, egalând situaţia la seturi. În decisiv, Haas s-a impus, scor 6-4, în 41 de minute, după ce a servit consolidat pe toată durata setului şi a profitat de singura greşeală făcută de Federer pe seviciu. În runda următoare, Tommy Haas va da peste compatriotul Michael Zverev, locul 31 în clasamentul ATP şi favorit numărul şase. Pentru accederea în sferturile de finală ale turneului german, Tommy Haas va încasa un cec în valoare de 18.280 de euro şi 45 de puncte în ierarhia mondială.

Pe 1 iulie se deschide oficial perioada de transferuri în campionatele importante ale Europei. Se pot efectua mutări până la sfârşitul zilei de 31 august. În România, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit perioada de mercato intern pentru intervalul 13 iunie – 4 septembrie. Având în vedere că se apropie finalul de sezon în majoritatea campionatelor, zvonurile cu privire la transferurile de jucători au început să circule în lumea fotbalului.

România joacă un meci adevărat în această seară în handbalul masculin, cel cu Belarus (ora 19:00, Craiova, TVR2), în urma căruia poate reveni în elită, la un Campionat European după o pauză de 22 de ani. Tricolorii au nevoie de victorie pentru a urca pe locul 2 în grupa preliminară, înaintea ultimei runde. Calculele s-au schimbat complet pentru Belarus cu mai puţin de 24 de ore. Într-un meci disputat aseară la Nis, tot în grupa tricolorilor, Serbia şi Polonia au terminat la egalitate, 34-34.

Gazdele au alergat mult timp după egalare în faţa unui adversar care s-a despărţit de Talant Duşebaev şi care a renunţat, cel puţin în acest moment, la o serie de jucători de la campioana Kielce. Rezultatul nu schimbă datele problemei pentru Polonia, care nu mai are nicio şansă de calificare, chiar dacă ar urca pe locul 3 în grupă. În schimb, în urma acestui scor, Serbia tremură pentru calificare la turneul final din Croaţia, care va avea loc la începutul anului viitor, în ciuda celor două victorii cu România. Clasament: 1. Serbia – 7 p, 2. Belarus – 5 p, 3. România – 4 p, 4. Polonia – 2 p. Serbia şi Polonia au câte un meci în plus. Au mai rămas de jucat România – Belarus, Belarus – Serbia şi Polonia – România.

În acest moment, Belarus are două şanse să se califice la Campionatul European: fie câştigă la Craiova cu România, caz în care califică şi Serbia, fie se impune la sfârşitul săptămânii pe teren propriu cu Serbia. Aşadar, oaspeţii mai au o şansă de a se califica direct pentru Croaţia 2018 chiar şi cu o înfrângere în România, întrucât la egalitate de puncte cu Serbia ar fi avantajată de rezultatul meciurilor directe.

Din fericire, naţionala nu are probleme majore de lot înainte acestui joc, toţi oamenii importanţi din angrenajul lui Xavier Pascual fiind apţi. Singura grijă a selecţionerului este să îi aducă pe elevii săi la cea mai bună formă spportivă, pentru că meciul cu Belarus va fi de valoarea unui turneu final! Belarus vine în România cu 5 handbalişti de la Brest Meshkov, inclusiv cu Maxim Babichev, anbsent la jocul din tur, câştigat de România cu 26-23.

Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, se aşteaptă ca Zinedine Zidane să preia echipa naţională a Franţei, în viitor, considerând că postul de selecţioner al ţării sale reprezintă următorul pas pentru actualul antrenor al formaţiei Real Madrid. Oficialul francez a recunoscut, însă, că nu se aştepta ca Zinedine Zidane să aibă succes în noua meseria, într-un timp atât de scurt.

În vârstă de 44 de ani, Zidane şi-a început cariera de antrenor în 2014, la echipa secundă a clubului Real Madrid. La începutul anului 2016, tehnicianul francez a fost numit antrenor principal la prima echipă, alături de care a cucerit, până în prezent, cinci trofee: două Ligi ale Campionilor, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor şi titlul în La Liga.

PROGNOZA METEO
15 Iunie 2017

Vremea se va menține în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în regiunile sud-estice, precum și în zonele de deal și de munte, dar numai pe arii restrânse vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în nordul și în centrul teritoriului și 31 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime între 7 și 17 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, spre 4 grade.

Bucuresti

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiazã când vor fi posibile ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimã va fi de 13…15 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *