Stiri pe scurt 15 Februarie 2016

loading...

Stiri pe scurt  15  Februarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt   15  Februarie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 15 februarie. In anul 1864,a apărut revista „România militară”, devenită la 8 decembrie 1897, prin decretul regelui Carol I, revista oficială a Marelui Stat Major. În timp, denumirea revistei s-a modificat – „Revista Militară Generală”, „Cultură Militară”, astăzi numindu-se „Gândirea Militară Românească”; în fiecare an, revista acordă premii naţionale care poartă numele unor personalităţi ale istoriei românilor, precum generalul Alexandru Averescu.

Deputaţii din Comisia juridică au avizat favorabil solicitarea DNA de reţinere şi arestare a deputatului PSD Mădălin Voicu, precum şi a deputatului Nicolae Păun. Pentru reţinerea deputatului PSD Mădălin Voicu s-au pronunţat 10 membri ai Comisiei juridice, în timp ce 9 au fost „împotrivă”. De asemenea, pentru solicitarea de arestare au votat tot 10 deputaţi, iar 8 „împotrivă”. La ieşirea din sala de şedinţă, Mădălin Voicu a afirmat că avocaţii săi l-au sfătuit să nu facă declaraţii.

OMV Petrom, a doua companie din România, ia în calcul posibile restructurări atât de proiecte, cât şi de număr de salariaţi, pentru a face faţă vremurilor volatile care afectează toată industria de petrol şi gaze din lume. La finalul lunii septembrie 2015, compania avea 16.200 de angajaţi. Joi, OMV Petrom îşi va anunţa rezultatele financiare pe tot anul trecut, care ar putea aduce compania pe pierderi pen­tru prima dată de la privatizarea din 2004.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, critică legea defăimării iniţiată de liderul PSD Liviu Dragnea, precizând că „protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase”. Legea defăimării, iniţiată de liderul PSD Liviu Dragnea, a stârnit un val de proteste în rândul societăţii civile şi în mediul online. PNL a anunţat că va ataca la CCR actul normtiv dacă este adoptat. Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi a plenului Canmerei Deputaţilor, săptămâna trecută, urmând ca discuţiile să fie reluate în aceste zile.

Curtea Militară de Apel a decis să retrimită dosarul în care sunt anchetaţi pompierii George Matei şi Antonina Radu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Bucureşti-Ilfov la DNA, pentru ca procurorii să refacă rechizitoriul. Dosarul a fost retrimis la DNA „pentru refacerea rechizitoriului în sensul aducerii în concordanţă a srtucturii formale prev. de art.328 C.pr.pen. cu necesitatea stabilirii obiectului şi limitelor judecăţii prin realizarea principiului aflării adevărului cu privire la faptele, împrejurările cauzei, la persoana inculpaţilor, a celorlalte părţi, a subiecţilor procesuali principali şi ceilalţi subiecţi procesuali,pe bază de probe”.

DSP Argeş a informat că în ultimele patru zile niciun copil din judeţ nu a fost transferat la spitale din Bucureşti cu boală diareică complicată şi că din probele de apă recoltate de la domiciliile copiilor internaţi rezultă că în aproape toate cazurile aceasta era potabilă. Părinţii au declarat că apa este folosită doar „la prepararea supelor” sau că nu a fost folosită. S-a constatat că apa minerală necarbogazoasă recoltată de la Lidl şi Kaufland este potabilă.

Zona Mării Negre se dovedeşte a fi crucială atât pentru securitatea regională, cât şi pentru întreaga securitate euroatlantică, în actualul context geopolitic, a susţinut preşedintele Klaus Iohannis, în alocuţiunea sa la Conferinţa de securitate de la München. Iohannis a mai spus că România rămâne un pilon al democraţiei şi al stabilităţii în regiune şi că „vom continua să fim o sursă de securitate la frontiera de est a NATO şi a UE”.

Încă un copil din Argeş a murit,la spitalul „Marie Curie” din Capitală, din cauza unei infecţii digestive grave. Doi bebeluşi au murit, până la această dată, şi alţi 10 sunt internaţi în spital, patru fiind în stare gravă. Este al doilea deces, după ce în data de 4 februarie, un alt copil, de 11 luni, a murit din cauza infecţiei digestive grave. În acel caz, medicii au stabilit că este vorba despre virusul E.coli.

Două cluburi din Capitală au fost închise de poliţişti, după ce au fost depistate că funcţionau fără autorizaţie. Patronii localurilor au fost sancţionaţi cu aproape 11.000 de lei. Totodată, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au sancţionat contravenţional unul dintre cluburi cu amendă în valoare de 9.500 de lei.

La controale au participat reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, Poliţiei Locale Sector 2 şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 290 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au acţionat în mai multe zone din Capitală pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură infracţională şi contravenţională.

Preţurile de consum au scăzut în ianuarie cu 2,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 0,8% comparativ cu luna decembrie, alimentele fiind mai ieftine cu 6,3% decât în ianuarie 2015, însă mai scumpe cu 0,5% faţă de decembrie. Comparativ cu ianuarie 2015, preţurile la alimente au scăzut cu 6,3%, însă mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 0,1%, iar tarifele serviciilor s-au apreciat cu 1,2%. Faţă de decembrie, alimentele s-au scumpit cu 0,5%. În schimb, mărfurile nealimentare au fost mai ieftine în ianuarie cu 1,5%, iar serviciile cu 1,1%.

Alro Slatina (ALR), cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a înregistrat anul trecut un profit net ajustat preliminar de 85 milioane lei (19,1 mil. euro), faţă de o pierdere de 134 milioane lei consemnată în 2014, având afaceri în creştere cu 15%, de 2,3 miliarde lei. Pentru a se menţine pe o piaţă internaţională în continuă scădere, Alro a continuat programele de investiţii pentru mărirea capacităţii de producţie pentru produsele cu valoare adăugată mare, precum şi pentru creşterea eficienţei operaţionale şi reducerea dependenţei energetice. De asemenea, compania a continuat să mizeze pe dezvoltarea sectorului de aluminiu cu grad mare de procesare, pentru care marjele de profit sunt superioare.

Trei autoturisme au ars, într-un incendiu izbucnit la un atelier auto din municipiul Câmpulung Moldovenesc din cauza unui conductor electric defect. La sosirea echipajelor de intervenţie, ardeau un atelier auto şi un garaj, aparţinând unui localnic, precum şi un al doilea garaj al altui proprietar şi exista pericolul de propagare la anexe, alte garaje aflate în zonă şi la un autoturism parcat în apropiere. În incendiu au ars aproximativ 50 de metri pătraţi din structura de lemn a atelierului şi garajului, un autoturism aflat în interior, în proporţie de 90%, circa opt metri cubi cherestea de răşinoase, scule electrice, anvelope auto, vopsea, o prelată de remorcă, instalaţia electrică şi materiale textile şi s-au degradat o remorcă auto precum şi acoperişul.

Filmul „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant”, în regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu şi cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, a domniat cea de-a 69-a ediţie a premiilor BAFTA, decernate de Academia care a avut loc la Londra. Alejandro Gonzalez Inarritu a primit premiul pentru cel mai bun regizor, iar Leonardo DiCaprio a obţinut trofeul pentru cel mai bun actor. Pelicula a primit şi premiile pentru cea mai bună imagine şi pentru cel mai bun sunet.

Trupa britanică The Rolling Stones s-a aflat sub alertă de securitate pentru 24 de ore, după ce unul dintre muncitorii angajaţi pentru un spectacol al formaţiei susţinut în Argentina, a fost împuşcat mortal. Incidentul s-a petrecut după concert, iar Tabares se afla împreună cu colegii săi. Acesta a fost împuşcat mortal într-o ambuscadă organizată de un grup delincvent care încerca să fure sumele încasate pe băuturile vândute la stadion. Un columbian în vârstă de 31 de ani, cunoscut drept John Alexander Bobadilla Vega, a fost arestat ulterior. Rockerii veterani, care au spectacole în America de Sud în cadrul turnerului „America Latina Ole”, nu îşi asumă riscuri în privinţa securităţii şi călătoresc în maşini separate cu paznici înarmaţi, care împrejmuiesc hotelurile la care se cazează.

Actorul american Bill Murray a aruncat, într-un acces de furie, telefoanele mobile ale unor fani care încercau să îl fotografieze la o petrecere care se desfăşura pe teresa unei clădiri din California, starul oferindu-se să achite valoarea dispozitivelor pentru a nu fi pus sub acuzare. Starul hollywoodian a luat cu forţa cel puţin două telefoane mobile şi le-a aruncat de pe terasa unde se desfăşura petrecerea, situată pe acoperişul unei clădiri din staţiunea Carmel. Potrivit poliţiei, celebrul actor american nu a primit plângeri în urma incidentului. Fanii au ales să nu îl dea în judecată pentru a cere daune, preferând în schimb să li se plătească direct contravaloarea telefoanelor.

Trupa Boyzone plănuieşte să realizeze un album de muzică pop în colaborare cu formaţia Westlife, pentru a marca, în 2017, împlinirea a 25 de ani de la lansarea formaţiei irlandeze. Cântăreţul Ronan Keating, fost membru al formaţiei Boyzone, a dezvăluit că atât el, cât şi foştii săi colegii de trupă vor să se întoarcă în studio pentru a demara acest proiect în cadrul căruia va face echipă cu grupul irlandez Westlife. Înfiinţată în 1994, formaţia Boyzone a reuşit în scurt timp să devină un adevărat fenomen pe scena muzicii pop a anilor ’90, înregistrând 16 piese consecutive ce au ajuns în top cinci în Marea Britanie. Vânzările totale ale albumelor Boyzone au depăşit cifra de 25 milioane de exemplare. Ronan Keating a început o carieră solo în 1999 şi, de atunci, a lansat nouă albume de studio care s-au vândut în peste 25 milioane de copy.

Un elicopter al armatei sud-coreene s-a prăbuşit în timpul unui zbor-test, accidentul soldându-se cu moartea a trei militari. Toţi cei patru membri ai echipajului au fost grav răniţi, iar trei dintre ei au murit ulterior la spital, a spus un oficial din cadrul ministerului. Prăbuşirea elicopterului a avut loc în jurul orei locale 10.00 (03.00, ora României) în oraşul Chuncheon, situat la aproximativ 100 de kilometri de capitala Seul. Mai mulţi oficiali investighează cauzele accidentului.

Bosnia a solicitat să adere la Uniunea Europeană, a anunţat luni Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă Federica Mogherini, în pofida faptului că Bruxelesul a anunţat că Sarajevo nu a îndeplinit toate condiţiile pentru a depune cererea de aderare. Mogherini a anunţat că cele 28 de state membre urmează să analizeze cererea. Ea a salutat o veste bună pentru blocul european şi Bosnia, o fostă republică iugoslavă, devastată de un război în anii ’90, soldat cu aproximativ 100.000 de morţi.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a sfidat din nou comunitatea internaţională, îndemnându-şi cercetătorii să lanseze alţi sateliţi, la o săptămână după tirul unei rachete cu rază lungă de acţiune, condamnat în întreaga lume. La o lună după efectuarea celui de-al patrulea test nuclear, condamnat unanim de către comunitatea internaţională, Phenianul şi-a atras din nou furia capitalelor străine, din cauza lansării satelitului Kwangmyongsong-4. Acest tir este considerat un test deghizat de rachetă balistică, o încălcare a numeroase rezoluţii ONU. Washingtonul, Seulul şi Tokyo depun eforturi diplomatice pentru a obţine o înăsprire a sancţiunilor impuse Phenianului în Consiliul de Securitate al ONU.

Liderul filialei din Madrid a Partidului Popular, care a câştigat alegerile din decembrie din Spania, dar nu a format o majoritate parlamentară, a demisionat, duminică, pe fondul anchetării membrilor formaţiunii sale politice, acuzaţi de acte de corupţie. Esperanza Aguirre, cu o carieră politică de peste 30 de ani, a declarat că nu este implicată în cazul de mită şi spălare de bani în care sunt anchetaţi membri din filiala PP, dar îşi asumă responsabilitatea pentru acest caz, motiv pentru care a demisionat din funcţia de lider.

Un guvern libian de uniune naţională a fost format, iar alcătuirea sa urmează să fie supusă votului Parlamentului recunoscut internaţional. Negocierile în vederea formării unui guvern de uniune naţională, o solicitare de către comunitatea internaţională, au loc la Skhirat, în Maroc. Consiliul prezidenţial este alcătuit din nouă membri ai facţiunilor rivale şi este condus de către Fayez al-Sarraj, un om de afaceri care urmează să devină premier. După ce a anunţat formarea Guvernului, purtătorul de cuvânt şi-a exprimat speranţa că „acesta va fi începutul sfârşitului conflictului din Libia”.

Preşedintele american Barack Obama a îndemnat Rusia să înceteze bombardarea rebelilor „moderaţi” în Siria, într-o convorbire la telefon cu preşedintele rus Vladimir Putin. Cei doi lideri au discutat la telefon, la două zile după ce marile puteri au convenit o încetare limitată a ostilităţilor în Siria, în pofida faptului că niciuna dintre părţile beligerante nu a semnalat acordul, care urmează să intre în vigoare către sfârşitul acestei săptămâni.

SPORT

Transferul în secret al lui Cristian Manea la Apollon Limassol, făcut în timp ce insiderii de la Viitorul diseminau în media informaţia că jucătorul a fost vândut la Chelsea, se numeşte un „transfer-pod”. „În general, în transferurile-pod sunt implicate cluburi care transferă jucători printr-un „club-pod” către un club de destinaţie, în timp ce jucătorul nu evoluează niciodată pentru clubul-pod”, descrie forul internaţional metoda ingenioasă găsită de fondurile de investiţii pentru a dribla regulamentul FIFA privind deţinerea drepturilor economice ale un fotbalist de către o terţă parte (Third Party Ownership sau TPO).

Prin clubul-pod Apollon Limassol,în care nici măcar nu a călcat de la transferul efectuat în iunie 2014,Manea a fost împrumutat la Mouscron, un club mic din Belgia. Ambele entităţi sportive sunt controlate de Pini Zahavi, misteriosul superagent israelian prieten cu Roman Abramovici. „Manea nu poate ajunge la Chelsea mai devreme de doi-trei ani”, spune Jurica „Yuri” Selak, directorul sportiv de la Mouscron, intervievat de ProSport. Fost agent FIFA din Croaţia, Selak are o legătură de natură penală cu fotbalul românesc.

Echipa feminină de spadă a României a câştigat medalia de aur în cadrul etapei de Cupă Mondială de la Buenos Aires (Argentina), după ce a învins Rusia în finală cu scorul de 45-40. Echipa României a avut următorul parcurs în Argentina: şaisprezecimi de finală – 45-37 cu Brazilia; sferturi de finală – 45-26 cu SUA; semifinale – 45-36 cu Estonia; finala – 45-40 cu Rusia. România a evoluat în formula Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu. Antrenorii lotului feminin de spadă a României sunt Dan Podeanu şi George Epurescu.

La cinci zile după primul articol publicat de ProSport în legătură cu transferul lui Cristian Manea la Apollon Limassol şi nu la Chelsea, aşa cum se lăsase să se înţeleagă, Viitorul reacţionează prin intermediul unui comunicat de presă postat pe site-ul oficial. Clubul lui Gheorghe Hagi admite veridicitatea informaţiilor publicate în legătură cu transferul lui Cristi Manea, precizând că acesta a fost vândut către Apollon Football (Public) Ltd, însă susţine că articolele din ProSport au avut drept unic scop destabilizarea atmosferei de la echipă înainte de meciul cu CSMS Iaşi, de pe teren propriu, pierdut de Viitorul, scor 1-2.

CFR Cluj a reuşit oficializarea unui acord cu atacantul Cristi Bud (30 de ani), cel care a rămas recent liber de contract după ce şi-a reziliat înţelegerea cu Milsami Orhei, campioana Republicii Moldova. Astfel, atacantul născut în Baia Mare vine să completeze un post pentru care oficialii clujeni au mărturisit în repetate rânduri că trebuie să îl completeze.

Laurenţiu Reghecampf este dorit de conducerea lui Zamalek, echipă care l-a mai vrut şi în finalul anului trecut. Locul doi în Egipt, Zamalek l-a concediat pe Ahmed Hossam Mido, după eşecul cu 0-2 în faţa lui Al Ahly. Antrenorul Stelei se bucură în continuare de o cotă bună în fotbalul arab, deşi a dezamăgit pe banca lui Al Hilal. Potrivit site-ului arab korabia.com, Reghecampf este dorit de oficialii lui Zamalek, locul secund în campionatul din Egipt, la opt puncte distanţă de liderul Al Ahly, dar cu un meci mai puţin disputat.

Schumacher se află la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland, unde continuă tratamentul sub supravegherea unei echipe de 15 medici, specialişti şi asistente. Fostul manager al lui Michael Schumacher, Willi Weber (74 de ani), face acum un apel la familia fostului pilot şi în special sa soţia sa, Corinna, să trateze cu mai multă transparenţă situaţia în care se află multiplul campion din Formula 1. Weber cere „adevărul” despre Schumi, după ultimele zvonuri care anunţă că starea acestuia s-a înrăutăţit.

Football Leaks prezintă un nou contract al unui jucător important din fotbalul european. După ce au prezentat contractele lui Bale, Ozil, Falcao, Martial, Kroos sau De Gea, cei de la Football Leaks dezvăluie şi înţelegerea pe care James Rodriguez o are cu Real Madrid. Football Leaks a prezentat luni trei noi contracte: Jan Oblak (transferul de la Benfica la Atletico Madrid), Helder Costa (transferul de la Benfica la AS Monaco) şi sumele pe care le primeşte James Rodriguez de la Real Madrid. Starul columbian a avut un salariu de 7.009.930 de euro în sezonul 2014-2015, iar pentru restul contractului (2015-2020) va primi câte 7.759.380 de euro pentru fiecare stagiune.

Mijlocaşul italian Marco Verratti a semnat prelungirea contractului cu PSG. Verratti va juca astfel la gruparea franceză până pe 30 iunie 2020, informează site-ul oficial al formaţiei din Ligue 1. Verratti a venit la PSG în 2012, de la Pescara, iar până în prezent a strâns 155 de partide pentru echipa franceză, 28 dintre acestea fiind în Champions League. Verratti a jucat la toate naţionalele „Under” ale Italiei, iar la prima reprezentativă a bifat până acum 15 prezenţe.

HCM Baia Mare a obţinut a patra victorie consecutivă în Grupa 1 a Ligii Campionilor, după ce a câştigat cu 18-17 partida din deplasare cu Fleury Loiret. Golul victoriei a fost marcat de Alisson Pineau, în ultima secundă. În urma acestui rezultat, Baia Mare a făcut un pas uriaş către sferturile de finală. Echipa pregătită de Aurelian Roşca nu a făcut cea mai bună partidă la Orleans, din contră şi-a îngreunat singură situaţia în jocul cu Fleury, dar la final a obţinut una din cele mai frumoase victorii din istoria clubului. Un succes care îi asigură în mare măsură calificarea pentru al doilea an consecutiv între cele mai bune 8 echipe de handbal feminin ale Europei.

Conducerea lui Manchester United şi-a pierdut complet încrederea în Louis van Gaal. Înfrângerea cu Sunderland, scor 1-2, din runda a 26-a a Premier League i-a convins pe şefii lui United să urgenteze negocierile cu Jose Mourinho. Fostul antrenor al lui Chelsea ar putea fi numit în cursul acestei săptămâni pentru a putea sta pe bancă la derby-ul cu Arsenal de duminica viitoare. Manchester United se află în acest moment pe locul 5 în Premier League, cu 41 de puncte, la şase puncte în spatele rivalei City care ocupă ultima poziţie ce permite accesul în UEFA Champions League.

Echipa naţională de hochei seniori a României a pierdut, meciul împotriva Croaţiei, ultimul din cadrul turneului de calificare pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018. Singura reuşită a românilor a venit din partea lui Zsolt Molnar. Pentru croaţi au marcat Dominik Kanaet, Luka Mikulic, Mario Novak şi Marko Sakic. Turneul de calificare runda a doua preliminară este organizat în Sapporo, Japonia. Alături de echipa naţională a România mai participă Croaţia, Ucraina şi selecţionata ţării gazdă, Japonia, pe patinoarul Tsukisamu Sapporo Arena.

Atletico Madrid, ocupanta locului secund în prima ligă din Spania, a câştigat, scor 1-0, pe terenul celor de la Getafe în etapa a 24-a din campionatul Spaniei şi a stabilit un record printre cele mai puternice campionate din Europa. Echipa antrenată de Diego Simeone a ajuns la 15 meciuri fără gol primit, un record în Top 5 campionate europene în acest sezon. Mai mult, Atletico a ajuns la 11 meciuri directe cu Getafe fără gol primit, perioadă în care a câştigat de 9 ori şi a remizat de două ori, marcând 23 de goluri.

Budcnost Podgorica s-a impus cu 25-22 în faţa echipei Gyor, într-una din cele mai aşteptate partide de handbal ale sfârşitului de săptămână. Jocul s-a desfăşurat în cadrul grupe principale 2 a Ligii Campionilor şi a avut ca miză locul 1. Cele două formaţii s-au întâlnit pentru a doua oară în această perioadă, prima partidă având loc la începutul anului la Gyor. Atunci s-a impus formaţia maghiară cu 22-20. Pentru a fi în pole-position în bătălia pentru locul 1, echipa Cristinei Neagu avea nevoie de o victorie fără a conta neapărat diferenţa, în condiţiile în care înaintea acestei runde cele două formaţii erau la egalitate de puncte – 11. Buducnost Podgorica a ţinut însă să câştige la o diferenţă mai mare decât a pierdut în jocul tur, astfel încât să fie avantajată şi de rezultatele directe în eventualitatea în care la sfârşitul fazei grupelor principale va avea acelaşi număr de puncte cu Gyor.

Deţinătoarea trofeului şi-a îndeplinit obiectivul după cele 60 de minute, după ce a câştigat la o diferenţă de trei goluri, scor 25-22. Cristina Neagu a marcat 2 goluri. Astfel, Buducnost îşi permite şi o înfrângere în următoarele două partide, cu Vardar Skopje în deplasare şi FC Midtjylland acasă. Formaţia din Podgorica face parte din aceeaşi grupă cu CSM Bucureşti şi ar putea fi o posibilă adversară a echipei HCM Baia Mare în sferturile de finală.

FC Barcelona, liderul din campionatul Spaniei, a câştigat, scor 6-1, meciul jucat pe teren propriu împotriva celor de la Celta Vigo, fosta echipă a lui Luis Enrique, în etapa a 24-a. Golurile partidei au fost reuşite de Lionel Messi, în minutul 28, dintr-o lovitură liberă executată perfect, Luis Suarez în minutele 59, 75, 82, Ivan Rakitic în minutul 85, Neymar în minutul 90+1, respectiv John Guidetti, fostul jucător de la Manchester City, în minutul 39. După această victorie, Barcelona îşi consolidează poziţia de lider şi acumulează 57 de puncte, cu 3 mai multe decât Atletico Madrid, ocupanta locului secund.

Dinamo a reuşit să învingă pe FC Botoşani, 1-0 în Bucureşti, şi trece pe locul doi în Liga 1 după etapa a 24-a. Meciul a fost decis de reuşita din prima repriză a puşiului Valentin Costache, cel care a fost titularizat în premieră de Mircea Rednic din cauza numeroaselor probleme de lot pe care le are Dinamo. Puştiul de numai 17 ani a marcat şi a fost protagonistul unui moment inedit de bucurie. Valentin Costache a fost titular profitând de absenţele importante din lotul lui Mircea Rednic. Antrenorul dinamovist nu i-a avut la dispoziţie, suspendaţi, pe Anton, Nedelcearu, Filip şi pe Lazăr.

Baia Mare handbalistică râde cu un ochi şi plânge cu celălalt. Echipa feminină tocmai a obţinut un succes uriaş în Liga Campionilor, scor 18-17 cu Fleury, care a adus-o cu un pas în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. În schimb, formaţia masculină se zbate să supravieţuiască. Intr-un meci din Liga Naţională, Minaur a pierdut fără drept de apel partida cu Potaissa Turda (scor 39-29). Iar la finalul acestui joc, antrenorul Petru Pop şi handbalistul Daniel Bera au răbufnit şi au detaliat la conferinţa de presă situaţia incredibilă în care a ajuns Minaur.

PROGNOZA METEO
15 Februarie 2016

Vremea va deveni deosebit de caldã pentru aceastã perioadã a anului. În jumãtatea vesticã a țãrii cerul va avea înnorãri și va ploua temporar. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi slabe se vor semnala cu totul izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã, în Câmpia de Vest și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiuni și 21…22 de grade în sudul extrem al țãrii, iar cele minime se vor încadra între 2 și 12 grade. În zonele joase de relief, mai ales noaptea, pe arii restrânse va fi ceațã.

Bucuresti

Vremea va deveni deosebit de caldã pentru aceastã perioadã a anului. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 8 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *