Stiri pe scurt 14 Iunie 2016

loading...

Stiri pe scurt 14 Iunie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  14  Iunie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 14 iunie. In anul 2010, a încetat din viaţă violonistul Dan Claudiu Vornicelu, asistent universitar la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Facultatea de interpretare, unde preda vioară şi pian. A început să cânte la vioară la doar patru ani, iar la şase ani a debutat ca solist al Orchestrei Simfonice din Bacău (n. 1973).

Toate sursele de apă din Argeş sunt verificate de DSP, Prefectură şi ABAV după ce au fost descoperite fântâni infestate cu E. Coli la Budeasa şi Merişani şi izvoare cu apă nepotabilă în Piteşti. Prefectul de Argeş, Cristian Soare a emis, un ordin către instituţii de control din judeţ, care timp de o lună trebuie să facă analize la toate izvoarele şi reţelele publice de apă şi să comunice rezultatele. Echipele de control vor fi mixte, formate din reprezentanţi de la Prefectură, Direcţia de Sănătate Publică Argeş (DSP) şi Administraţia Bazinală de Apă Argeş, Vedea (ABAV).

Un număr de 150 de persoane din oraşul Băbeni (Vâlcea) au fost evacuate de pompieri, gospodăriile lor fiind ameninţate de cedarea digului unui canal colector de pe pârâul Stăncălău. Reprezentanţii ISU Vâlcea au declarat că, în localitatea Băbeni, pe strada Râioasa, din cauza acumulărilor de apă în urma precipitaţiilor din ultimele zile, digul unui canal colector de pe pârâul Stăncălău a fost în pericol să cedeze, în jurul orei 00.45, existând infiltraţii de apă, care au pus în pericol 50 de gospodării. În zonă au fost prezenţi 11 poliţişti şi 40 de pompieri cu cinci autospeciale, două bărci cu motor şi trei motopompe. De asemenea, la Băbeni au ajuns şi 15 de militari din cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici”. Autorităţile au luat decizia evacuării gospodăriilor aflate în pericol.

Pompierii ISU Vâlcea au intervenit şi în localităţile: Şirineasa, pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă; Frănceşti, sat Genuneni, pentru evacuarea apei din curţile şi beciurile a trei familii; CosteŞti , sat Bistriţa, pentru evacuarea apei din curtea unei locuinţe; Stroeşti, sat Pojogi, pentru evacuarea apei din curţile a două familii; Bărbăteşti, sat Negruleşti, pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă; Berbeşti, pentru evacuarea apei din subsolul unei case; Sineşti, pentru evacuarea apei din subsolul a trei case unde adâncimea apei atingea între 50 cm şi 150 centimetri; Livezi, pentru evacuarea apei din şase gospodării; Zătreni, pentru evacuarea apei din trei gospodării; Ghioroiu, pentru evacuarea apei din 16 gospodării.

Fum pe tunel la metrou între staţiile Piaţa Victoriei şi Aviatorilor din Capitală, mai multe autospeciale de stingere intervin la faţa locului, circulaţia fiind oprită. Evenimentul a fost semnalat de conductorul unei granituri de metrou care se deplasa pe ruta Piaţa Victoriei spre staţia Aviatorilor, garnitura de metrou întorcându-se în staţia Piaţa Victoriei. La faţa locului, pompierii intervin cu şase autospeciale de stingere şi patru ambulanţe SMURD, toate persoanele din staţia de metrou Piaţa Victoriei fiind evacuate, nefiind nicio victimă în urma incidentului. Ciruclaţia pe magistrala M2 Berceni- Pipera din Capitală a fost reluată, circulându-se pe un singur sens, alternativ.

Alexander Adamescu, fiului omului de afaceri Dan Adamescu, a fost prins la Londra, acesta fiind ridicat de la o conferinţă unde se discuta despre “abuzurile autorităţilor române pe seama mandatelor de arestare preventivă”. Acesta va fi prezentat în faţa unui judecător pentru a fi recunoscut, el fiind ridicat şi reţinut în baza unui mandat european de arestare, urmând ulterior să se stabileasă paşii procedurali ce urmează a fi luaţi în cazul lui, dat fiind faptul că Alexander Adamescu are cetăţenie germană.

Peste 25.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional. Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în Bucureşti – aproximativ 3.000, judeţul Arad – peste 1.600 şi judeţul Sibiu – peste 1.400. Judeţele cu cele mai puţine locuri de muncă disponibile sunt Caraş-Severin – 141 de posturi, Vrancea – 129 şi Mehedinţi – 90. Persoanele care doresc să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale de domiciliu sau de reşedinţă ale ANOFM.

Ministerul Culturii a anunţat reluarea concursului pentru ocuparea postului de manager la Muzeul Ţăranului Român,precizând care sunt condiţiile de înscriere,când pot fi depuse proiectele de management şi dosarele de concurs, Corina Şuteu încurajându-i şi pe cei tineri să candideze pentru acest post. 5 iulie este data limită până la care pot fi depuse proiectele de management şi dosarele de concurs, urmând ca prima etapă a concursului, analiza proiectelor, să se desfăşoare între 11 şi 18 iulie, iar cea de-a doua etapă- interviul – să aibă loc între 19 şi 21 iulie. Participanţii la acest concurs trebuie să fie licenţiaţi sau experţi în următoarele domenii: ştiinţe umaniste şi arte, studiul patrimoniului (Heritage Studies), arte vizuale, studii culturale, sociologie sau psihologie.

Vânzările de drone în România sunt încă limitate şi nu depăşesc 2500-3000 de bucăţi pe an, dezvoltarea pieţei fiind îngrădită şi de o nouă lege emisă de Ministerul Transporturilor. La nivel global, există circa două milioane de drone, care creează valoare mai ales prin aplicaţiile folosite. Remus Dogaru, AACR spune ca este ilegal să decolezi şi să aterizezi o dronă în oraş. Pentru a zbura în legalitate o dronă, posesorul acesteia trebuie s-o identifice, iar în momentul în care vrea s-o zboare trebuie să anunţe centrul de operaţiuni aeriene.

Şedinţa de plen a Senatului nu a putut fi deschisă, deoarece s-au prezentat prea puţini senatori în sală, chiar dacă aceştia au avut o pauză în activitate de aproximativ o lună ocazionată de alegerile locale. Cvorumul de lucru, la ora actuală, este de 82 de senatori. Pe ordinea de zi figurau mai multe puncte, printre care proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, dar şi unele propuneri legislative cu rapoarte de respingere. Miercuri senatorii au programate declaraţii politice şi lucrări în comisii, iar luni este zi liberă.

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a fost dat în urmărire naţională de Poliţia Română, poza acestuia apărând, pe site-ul Poliţiei la persoane urmărite, fiind parte din procedură, după ce Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui. Procurorii anticorupţie au cerut arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai, fiind acuzat de complicitate la dare de mită, în solicitare DNA motivând că omul de afaceri „s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală.

Tehnologia cu laser de ultimă generaţie i-a ajutat pe oamenii de ştiinţă să facă o descoperire importantă: oraşe antice ascunse sub pământ, oraşe care, ar fi consituit cel mai mare imperiu din lumea secolului al XII-lea. Descoperirea aparţine arheologilor care studiază Cambodgia. Aceştia au fost uimiţi să găsească oraşele medievale, despre care nu există date amănunţite, foarte aproape de templul antic Angkor Wat. Aceste locuri misterioase sunt considerate acum ca fiind cheia desluşirii tuturor necunoscutelor din istoria continentului asiatic.

Dezvăluirile vor fi făcute publice oficial în Journal of Archeological Science de arheologul australian Damian Evans, care va vorbi despre felul în care tehnologia laser de ultimă generaţie a reuşit să scoată la iveală mai multe oraşe vechi, cu „vârste” estimate între 900 şi 1.400 de ani. Acestea sunt situate exact sub pădurea tropicală, iar unele dintre ele concurează la suprafaţă cu Phnom Penh, capitala Cambodgiei. Unii dintre experţi cred că aceste oraşe formau, în secolul al XII-lea, cel mai mare imperiu din lume, cu cea mai mare populaţie.

Comisia juridică a Senatului va vota asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Titus Corlăţean, acuzat de abuz în serviciu în Dosarul Diaspora, după audierea acestuia, însă votul în plen a fost programat peste o săptămână, după decizia CCR privind abuzul în serviciu. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a negat că ar exista ”neapărat” o legătură între calendarul stabilit de Senat pentru dosarul fostului ministru Titus Corlăţean şi data la care CCR se va pronunţa.

Grupul Bosch, unul dintre cei mai mari investitori germani din economia locală, caută 340 de oameni pentru fabrica de componente auto din loca­li­tatea Jucu, judeţul Cluj. Compania a anunţat că fabrica din Jucu şi-a triplat producţia de la inaugurare, din luna mai 2014, până în prezent. Cele mai multe joburi disponibile sunt pentru tehniceni operatori roboţi (100) şi pentru funcţionari administrativi (110), însă germanii caută şi ingineri producţie, ingineri automatişti, programatori fabricaţie, şefi de secţie, electriceni sau programatori.

Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată tot în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. In Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor soluţii de mobilitate, bunuri de larg consum şi tehnologie pentru construcţii şi energie. Tot în Bucureşti are sediul o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor. La nivel global, grupul Bosch are aproximativ 375.000 de angajaţi şi vânzări de peste 70,6 miliarde de euro în 2015.

Un dig din saci de nisip este ridicat, în zona localităţii hunedorene Bucureşci pentru a proteja locuinţele după ce, în urma ploilor, nivelul Crişului Alb a crescut cu 10 centimetri peste cota de inundaţie, râul aflându-se sub cod portocaliu de inundaţii. In zonă au fost dislocate şi două diguri mobile. Mai mult, DJ 741, ce face legătura între localităţile Bucureşci şi Curechiu, este blocat din cauza torenţilor generaţi de ploile torenţiale. O echipă de la I.S.U. Alba intervine, cu ajutorul a trei motopompe, în sprijinul forţelor din judeţul Hunedoara, iar în caz de nevoie, zeci de pompieri din judeţele învecinate vor ajunge în Hunedoara.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) va declanşa în luna iulie grevă generală la nivel naţional în administraţia publică pentru că guvernul a refuzat soluţionarea revendicărilor salariaţilor din primării şi consilii judeţene. Preşedintele FNSA, Valer Suciu, a declarat, că personalul care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală în urma adoptării OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016.

Pasagerii care sosesc pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti vor avea la dispoziţie începând de miercuri taxiuri autorizate, cu tarife de maximum 1,4 lei/km, fără comandă prealabilă, care vor aştepta în staţia amplasată la ieşirea din terminal şi vor prelua pasagerii în ordinea sosirii. Clienţii care vor dori să comande taxi de la o anume companie vor avea la dispoziţie în continuare terminalele touch screen pentru comenzi taxi.

Autoturismele taxi autorizate care percep tarife mai mari de 1,40 lei/km, precum şi taxiurile neautorizate de aeroport, vor fi disponibile în continuare la parter, în faţa terminalului Sosiri. Fiecare dintre staţiile taxi – pentru taxi cu tarif de maximum 1,40 lei/km, pentru taxi la comandă şi pentru celelalte taxiuri – vor fi clar semnalizate. În acest moment sunt autorizate 1.400 de autoturisme taxi, iar procedura de autorizare se derulează rapid şi gratuit.

Cel mai tatuat şi mai modificat om din lume, Emilio Gonzalez, vine la începutul lunii iulie, la Sibiu, în cadrul celei de-a opta ediţii a Transilvania Tattoo Expo. Evenimentul va reuni, în perioada 1 – 3 iulie, cei mai mari artişti tatuatori din lume, oferind publicului posibilitatea de a se tatua la artişti foarte cunoscuţi pe plan internaţional. Artiştii ale căror tatuaje vor fi desemnate cele mai bune vor câştiga trofee Transilvania Tattoo Expo precum şi premii constând în maşini de tatuat unicat construite de meşteşugari consacraţi ai industriei, dar şi premii în produse tattoo şi bani.

Transilvania Tattoo Expo, eveniment ajuns la a 8-a ediţie, va reuni la Sibiu unii din cei mai mari artişti tatuatori din lume, oferind publicului sibian posibilitatea de a se tatua la artişti foarte cunoscuţi pe plan internaţional. Tematica ce predomină ediţia din anul acestra este varietatea şi polivalenţa atât în aceea ce priveşte invitaţii, artişti participanţi, dar şi activităţile ce vor avea loc pe parcursul celor trei zile ale evenimentului. Zilnic vor avea loc concursuri de tatuaje pe diferite categorii, best of day, best of color, best of bla & grey, best of show etc la care se vor putea înscrie persoane din public care îşi fac tautaje în cadrul evenimentului.

243 de persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava de la începutul anului, iar în urma testelor, într-un caz o persoană a fost diagnosticată cu boala Lyme. Brădăţan a menţionat că în cazul muşcăturilor de căpuşe, persoanele trebuie să evite extragerea acestora arătând că este necesară prezentarea la o unitate medicală, iar după extragerea căpuşei şi toaletarea zonei respective, pacientului i se administrează vaccin antitetanos. El a mai spus că apoi pacientul este îndrumat către secţia de Boli Infecţioase pentru a fi luat în evidenţă şi pentru tratament de specialitate, iar în funcţie de zona muşcăturii şi a tipului de căpuşă este recomandată testarea pentru boala Lyme.

”Operaţiunea Gunnerside” a început în luna octombrie a anului 1941, cu pregătirea terenului pentru desfăşurarea propriu-zisă a atacului asupra uzinei de la Vemork, controlată de nazişti, care voiau să producă aici prima bombă atomică. În noaptea de 27 spre 28 februarie 1942, nouă sabotori escaladau o stâncă în încercarea de a arunca în aer o uzină de apă grea pe care naziştii o controlau în Norvegia, dar în realitate, lucrurile au fost mult mai complicate, după cum demonstrează jurnalistul american Neal Bascomb în cartea sa, ,,The Winter Fortress: The Epic Mission To Sabotage Hitler’s Atomic Bomb” (2016).

Autorul explică faptul că centrala de la Vemork era situată la aproximativ 160 de kilometri de Oslo şi că era singura uzină de apă grea existentă la acea vreme în lume. Oxidul de deuteriu avea o importanţă deosebită pentru nazişti, deoarece urma să deţină un rol extrem de important în cadrul proiectului de cercetare privind fabricarea bombei atomice. Germanii aveau nevoie de el pentru a pune în funcţie reactorul nuclear ce trebuia să producă plutoniu, substanţa-cheie utilizată pentru producerea bombei atomice.

Pentru a obţine apă grea, este nevoie de foarte multă apă şi energie. Uzina de la Vemork le putea produce pe amândouă, graţie unui sistem inventat de profesorul norvegian Leif Tronstad. În anul 1940, însă, germanii au invadat Norvegia şi au preluat controul uzinei de la Vemork. Cercetătorul începe acum să colaboreze cu trupele aliate, pentru ca ţara sa să îşi poată recăpăta dreptul de a administra centrala.

La scurt timp după ce a fost învestit în funcţia de preşedinte al Ecuadorului, în anul 1895, generalul Eloy Alfaro a anunţat că urma să fie construită o linie de cale ferată, care lega oraşul de coastă Guayaquil de capitala Quito. Ideea şefului statului a fost însă primită cu împotrivire atât de membrii partidelor conservatoare, cât şi de cei ai grupurilor liberale, care considerau că în Anzi nu se va putea circula niciodată cu trenul. Construirea unei căi ferate în inima munţilor a fost un proces extrem de greu de realizat. Muncitorii au trebuit să facă faţă activităţii seismice din zonă şi a condiţiilor meteo instabile, să încerce să se apere de boli şi de animalele sălbatice din împrejurimi.

Cea mai dificilă problemă pe care muncitorii au întâmpinat-o a fost construirea unei porţiuni de cale ferată pe o stâncă cunoscută de localnici sub numele ,,Nariz del Diablo” (,,Nasul Diavolului”). Se spunea despre aceasta că era blestemată de Diavol, deoarece acesta nu dorea ca pe stâncă să fie construită o linie de cale ferată. Muncitorii spuneau că încălcarea dorinţelor lui Satan a făcut ca numeroşi colegi de-ai lor să îşi piardă viaţă. S-a estimat că, în timp realizării construcţiei, peste 2000 de oameni au murit din cauza bolilor, a muncii excesive şi a climei dificile din zonă.

Ministrul sud-coreean de Externe, Yun Byung-se, se află într-o vizită oficială la Moscova, unde s-a întâlnit cu ministrul rus de Externe, Seghei Lavrov, pentru a a discuta pe teme de interes comun. Vizita ministrului Yun, care a început pe 12 iunie, este programată să se încheie pe data de 14 iunie, aceasta fiind prima vizită a unui ministru de externe sud-coreean în ultimii cinci ani. La rândul său, oficialul de la Seul a lăudat cooperarea între cele două state, „care s-a dezvoltat pe urma testelor nucleare al Coreei de Nord,” adăugând că „apreciem şi cooperarea în ceea ce priveşte problemele de pe agenda globală, inclusiv schimbarea climatică”.

Masacrul din Orlando, Florida, este al 20-lea atac armat în masă de pe teritoriul SUA, după finalul anului 2012, când preşedintele Barack Obama şi-a anunţat intenţia de a modifica regulile de deţinere şi cumpărare a armelor de foc, care în opinia lui ar avea un efect asupra atacurilor armate în masă.

Susţinerea electorală favorabilă ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană este în creştere, atingând nivelul de 53 la sută, relevă sondaje de opinie prezentate de ziarul The Guardian. Două sondaje de opinie efectuate de Institutul ICM la comanda cotidianului The Guardian arată că 53 la sută dintre britanicii hotărâţi sunt favorabili ieşirii ţării din UE, în timp ce 47 la sută vor rămânerea în comunitatea europeană. În urmă cu două săptămâni, raportul era de 52%-48%, în favoarea ieşirii din UE. Ponderea alegătorilor nehotărâţi nu este inclusă în datele prezentate. Marea Britanie organizează pe 23 iunie referendum pe tema apartenenţei la Uniunea Europeană.

Un tânăr american care se deplasa cu arme de foc, substanţe chimice şi explozibil spre locul în care se desfăşura o paradă gay, în California, a fost arestat la doar o zi după masacrul homofob din Florida, soldat cu 50 de morţi. James Wesley Howell, în vârstă de 20 de ani, din statul Indiana, avea asupra sa trei arme semiautomate, substanţe chimice şi explozibil. Individul a fost arestat în Santa Monica, în timp ce se îndrepta spre Los Angeles, unde ar fi urmat să comită un atac la o paradă gay. Bărbatul a fost arestat la doar 24 de ore după ce un individ homofob a omorât 50 de persoane la un club gay din oraşul Orlando, în statul Florida.

Un poliţist francez şi soţia sa au fost ucişi în locuinţa lor din suburbia pariziană Magnanville, unde au fost luaţi ostatici alături de fiul lor de trei ani, de un atacator, atacul fiind revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.Poliţistul francez în vârstă de 42 de ani a primit nouă lovituri de cuţit la nivelul abdomenului în faţa locuinţei sale din Magnanville, situată la 50 de kilometri de Paris. Atacatorul a intrat apoi în casa victimei, unde s-a închis încercând să scape de autorităţi.

În casa poliţistului, a fost descoperit corpul soţiei acestuia în vârstă de 36 de ani, care era şi ea angajată la Ministerul de Interne. În casă se afla şi un copil de trei ani care a scăpat nevătămat, fiind preluat de o echipă medicală. Preşedintele francez, Francois Hollande, a acuzat că asasinarea cuplului de poliţişti în locuinţa lor din suburbia pariziană Magnanville este „un act terorist incontestabil”, avertizând că „Franţa se confruntă cu o ameninţare teroristă foarte mare”.

SPORT

Ziua a cincea de la EURO. Rusia a fost descalificată cu suspendare de la EURO 2016 şi amendată cu 150.000 de euro, din cauza incidentelor provocate de suporterii săi în timpul meciului cu Anglia. Asta înseamnă că la următorul incident de acest gen, ruşii vor fi eliminaţi de la Campionatul European. Ultimele meciuri din prima etapă a fazei grupelor. Austria – Ungaria, de la 19:00, Ronaldo debutează în Portugalia – Islanda, de la 22:00.

Ante Puljic este aproape de Steaua, după ce clubul patronat de Gigi Becali i-a făcut o ofertă foarte atractivă. Fundaşul de 29 de ani are o propunere şi de la Dinamo, dar este tentat de Steaua. Ante Puljic a plecat de la Dinamo după finala de Cupă şi s-a întors la Gent, club cu care mai are un an de contract. Puljic avea un salariu la Dinamo de 7.000 de euro pe lună, iar în tratativele purtate în ultimele două săptămâni cu conducerea clublui, croatul a condiţionat revenirea în Ştefan cel Mare, de data asta din postura de jucător liber de contract, de primirea unui bonus consistent la semnătură. Croatul i-a mai anunţat pe conducătorii lui Dinamo că a primit o ofertă de la Steaua.

Tribunalul Bucureşti a decis falimentul Rapidului, o decizie care poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de şapte zile. Dănuţ Lupu susţine că patronul Valerii Moraru are un plan ascuns, acela de a prelua un club din liga secundă a Franţei. Rapid a intrat oficial în faliment, după patru ani de agonie. Clubul din Giuleşti a intrat în insolvenţă la finalul anului 2012, dar de atunci situaţia financiară a echipei s-a înrăutăţit constant. În prezent, Rapid are peste 18 milioane de lei datorii şi Tribunalul Bucureşti a decis să declare falimentul. Dănuţ Lupu susţine însă că Valerii Moraru are un plan ascuns. Fostul mare mijlocaş român spune că omul de afaceri a cerut patru milioane de euro în schimbul Rapidului şi planul său este să preia o echipă din liga secundă a Franţei.

Simona şi-a luat rămas bun de la unul dintre cei mai apropiaţi oameni din staff-ul ei. Teo era nelipsit de la meciurile jucătoarei, însoţind-o la toate turneele din calendar, lucru pe care nu-l mai făcea niciun alt angajat al constănţencei. Teo Cercel o cunoştea pe Simona încă din perioada junioratului, dar cei doi au început să colaboreze din toamna anului 2013. Din acel moment, în care Halep se afla pe locul 11 WTA, preparatorul fizic a avut grijă de corpul tenismenei la toate turneele din circuit, timp de aproape trei ani. Pentru restul sezonului, echipa Simonei Halep îi va avea în componenţă pe antrenorul Darren Cahill şi pe fizioterapeutul Andrei Cristofor.

Cercel a mai pregătit-o şi pe Sorana Cîrstea în trecut, iar după ruptura de Simona Halep s-a orientat rapid. Acesta a fost angajat de Yaroslava Şvedova, sportivă antrenată în prezent chiar de Victor Ioniţă, fostul tehnician al Simonei. Astfel, Ioniţă este cel care i l-a recomandat elevei sale pe Cercel, ţinând cont că Victor şi Teo au o relaţie de prietenie şi au mai format echipă împreună cu alte două sportive: Sorana Cîrstea în 2013 şi Simona Halep în 2015. Teo Cercel este văzut drept unul dintre cei mai buni preparatori fizici din România, el ocupându-se şi de componenţii loturilor naţionale ale României.

Sepp Blatter a făcut o dezvăluire incredibilă, unele trageri la sorţi pentru cupele europene au fost trucate. Publicaţia AS vine cu un filmuleţ în care Zanetti lasă impresia că amestecă bilele, dar de fapt o găsise pe cea pe care voia să o extragă. Fostul preşedinte FIFA a aruncat ieri o informaţie zguduitoare. Blatter spune că au existat cazuri de trucaj la tragerile la sorţi pentru cupele europene. Anchetat pentru corupţie, fostul şef FIFA a dezvăluit şi metoda prin care se umărea extragerea unei anumite bile. Este vorba despre clasica schemă cu bile încălzite, o bănuială care există de multă vreme.

Edi Iordănescu a anunţat că nu şi-a prelungit contractul cu Pandurii, dar este deschis la discuţii dacă situaţia financiară se va îmbunătăţi. Antrenorul în vârstă de 37 de ani a pus câteva condiţii pentru a rămâne pe banca echipei gorjene. Viitorul Pandurilor este în continuare incert, din cauza situaţiei financiare delicate. Clubul va participa în Europa League, dar nu se ştie încă pe ce buget se va baza în sezonul următor şi ce jucători îşi va permite să păstreze. Toate aceste probleme au venit după ce Complexul Energetic Oltenia, principalul sponsor, a anunţat că-şi retrage sprijinul.

Clubul de fotbal englez Everton a anunţat,că a ajuns la un acord pentru numirea lui Ronald Koeman în postura de antrenor al echipei. Koeman şi-a reziliat contractul cu Southampton, iar Everton va plăti compensaţii financiare. Intr-un comunicat postat pe site-ul oficial, conducerea lui Everton precizează că antrenorul olandez a semnat un contract valabil pe trei sezoane cu gruparea din Liverpool.

Antonio Conte, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Italiei, a declarat, după victoria italienilor în meciul cu Belgia, scor 2-0, că formaţia sa are intenţii mare la Euro 2016. Italia a câştigat, meciul cu Belgia, scor 2-0, în grupa E a Campionatului European din Franţa. Emanuele Giaccherini (în minutul 32) şi Graziano Pelle (minutul 90+3) au marcat pentru italieni.

Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din istoria recentă a lui Dinamo, italianul Dario Bonetti, ar putea să revină în Liga 1 din acestă vară. Totuşi, destinaţia antrenorului de 54 de ani nu este clubul din Ştefan cel Mare, ci vicecampioana de acum două sezoane, ASA Tg. Mureş. Chiar dacă nu au ajuns la o înţelegere, părţile au urmărit partida Belgia – Italia de la EURO 2016, urmând să se angajeze într-o nouă rundă de discuţii în cursul zilei de azi. Deşi a făcut deplasarea până în România, Bonetti nu este sigur că va semna contractul din pricina problemelor financiare serioase pe care le traversează ASA Tg. Mureş. Mai mult, după primele discuţii, Bonetti este nemulţumit şi de faptul că ASA are probleme serioase de lot, iar atragerea de noi fotbalişti în condiţiile date este o misiune aproape imposibilă.

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a precizat, prin vocea preşedintelui Greg Dyke, că are „îngrijorări serioase” în privinţa securităţii în oraşul francez Lille, unde suporterii englezi şi ruşi vor ajunge în această săptămână pentru meciurile de la Euro 2016. Suporterii englezi de fotbal trebuie să ajungă la Lille înaintea meciului de joi cu Ţara Galilor din oraşul vecin Lens, în timp ce Rusia va juca împotriva Slovaciei, miercuri, la Lille.

Clubul de fotbal Barcelona a acceptat să plătească o amendă în valoare de 5,5 milioane de euro în urma transferului brazilianului Neymar, de la Santos în 2013. Preşedintele clubului, Josep Maria Bartomeu, a declarat că a fost „o greşeală privind planificarea fiscală” în privinţa transferului jucătorului. Barcelona a fost acuzată de evaziune fiscală în urma mutării, dar a negat. Neymar şi tatăl său sunt de asemenea investigaţi pentru evaziune fiscală, faptă negată de către cei doi.

La finalul excelentei victorii cu 2-0 în faţa Belgiei din primul meci de la Euro 2016, portarul naţionalei Italiei, Gianluigi Buffon, a apărut pe camerele TV în timp ce se bucura în plasa porţii în care Pelle a marcat golul doi, aflată în faţa peluzei fanilor italieni. Fusese un meci perfect pentru portarul de 38 de ani de la Juventus care a a ajuns la 60 de meciuri la naţională fără gol primit, din 157 de partide, un record pentru Italia.

Ce nu au surprins, însă, camerele video a fost un moment comic petrecut cu câteva secunde înainte ca Buffon să ajungă în plasă. Venit în viteză de la mijlocul terenului, portarul a vrut să se agaţe de bara transversală, însă aparent această metodă nu este punctul său forte. Buffon s-a dezechilibrat şi a căzut în fund, dar a scăpat de o potenţială accidentare serioasă la spate. Imediat după, a fost surprins amuzându-se pe seama stângăciei sale.

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan (locul 146 în clasamentul mondial) a câştigat, meciul cu sportiva ucraineană Kateryna Kozlova (98 WTA), scor 7-6 (4), 6-0, şi s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Mallorca (Spania), disputat pe iarbă şi dotat cu premii totale de 250.000 de euro. Partida a durat o oră şi 40 de minute. Momentul decisiv a fost în primul set, când Kateryna Kozlova a condus cu 5-2. Ana Bogdan a câştigat pe serviciul adversarei şi şi-a adjudecat setul în tiebreak, construind un puternic avantaj moral. Setul doi n-a avut istoric, întrucât sportiva ucraineană a fost de nerecunoscut şi nu a luat niciun game. Pentru depăşirea fazei calificărilor, Ana Bogdan şi-a asigurat 15 puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 1.552 de euro.

PROGNOZA METEO
14 Iunie 2016

Îndeosebi în cursul zilei, instabilitatea atmosfericã se va menține accentuatã în majoritatea regiunilor și se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate și pe arii relativ extinse averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Cantitãțile de apã vor depãși local 15…20 l/mp și punctiform 30 l/mp și vor fi condiții de grindinã. Noaptea, treptat, ploile vor diminua în intensitate, iar aria acestora se va restrânge cãtre est-nord-est. Deși valorile termice diurne vor marca o creștere ușoarã în cea mai mare parte a țãrii, acestea se vor menține sub mediile multianuale specifice acestei perioade. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cele minime între 10 și 18 grade.

Bucuresti

Vremea se va menține în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în a doua parte a zilei când vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperatura maximã, mai scãzutã decât ar fi normal la aceastã datã, se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 14…15 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *