Stiri pe scurt 14 Aprilie 2016

loading...

Stiri pe scurt 14 Aprilie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  14  Aprilie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificatii istorice pentru ziua de 14 aprilie. La data de 14 aprilie 1865 este asasinat presedintele american Abraham Lincoln. Abraham Lincoln a fost cel de-al saisprezecelea presedinte al Statelor Unite ale Americii (1861 – 1865) si primul presedinte republican.

Ministerul Aparaii Nationale (MApN) a scos la concurs 2.725 de posturi de soldat gradat profesionist. Candidatii trebuie sa aiba cel putin 18 ani împliniti pâna la data începerii programului de instruire si cel mult 50 de ani împliniti pâna la data încheierii primului contract de angajare. De asemenea, candidatii trebuie sa fi absolvit învatamântul obligatoriu si sa faca dovada absolvirii acestuia, pâna la data începerii programului de instruire. Candidatii care opteaza pentru arma „auto” trebuie sa posede permis de conducere auto de categoriile B si C.

De asemenea, conditia aceasta este necesara si pentru arma „geniu”, însa doar pentru specialitatile militare care necesita conducerea tehnicii specifice auto. Candidatii care se afla în rezerva trebuie sa fie de acord sa renunte la gradul dobândit anterior si detinut ca rezervist, dupa angajarea în armata. Nu în ultimul rând, candidatii care opteaza pentru profesia de soldat si gradat profesionist în arma „aviatie”, specialitatea „însotitor de bord-paramedic”, trebuie sa detina o diploma de absolvire a unei scoli sanitare postliceale.

Universitatea Politehnica din Bucuresti a amânat ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa, Patriarhului Daniel, la solicitarea Patriarhiei Române. Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti reprezinta o recunoastere simbolica a activitatii Preafericitului Parinte, activitate prin care a sustinut permanent educatia româneasca si care a adus o contributie semnificativa în asumarea rolului Bisericii în institutiile si unitatile de învatamânt, pentru asigurarea continuitatii în credinta stramoseasca

Vasile Blaga a ajuns, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, acolo unde este audiat în calitate de martor într-un dosar privind suspiciuni de coruptie la ANRP. La intrarea în sediul Directiei Nationale Anticoruptie, copresedintele PNL a declarat ca a fost citat într-un dosar de abuz în serviciu. Vasile Blaga a fost chemat de procurorii DNA sa dea declaratii în calitate de martor într-un dosar privind suspiciuni de coruptie privind retrocedari ilegale facute de ANRP. Întrebat daca avea cunostinta de neregulile de la ANRP, Blaga a spus „nu am fost implicat, procurorii vor face lumina în aceste cazuri”.

Autoritatile publice si restaurantele, terasele si barurile vor fi obligate sa ofere retele de internet wi-fi gratuit în zona cladirilor pe care le detin si în zonele turistice, iar operatorii de telefonie mobila minim 500 de MB de trafic lunar gratuit. Proiectul prevede ca accesul la internet se face prin wi-fi, iar retelele de internet folosite de autoritatile publice trebuie sa fie diferite de cele puse la dispozitia contribuabililor. Totodata, conectarea se face pentru o ora, cu drept de reconectare, prin e-mail, însa aceasta prevedere nu se aplica în zonele turistice. Initiatorul prevede ca viteza minima de acces este de 50 de Mb/s.

Marele violonist André Rieu si Carrefour Romania sprijina victimele incendiului din Colectiv, joi, 14 aprilie, donând profitul obtinut din vânzarea DVD-ului “André Rieu Live în Bucuresti”, în cadrul unui eveniment desfasurat în Bucuresti. Cu doua luni înainte de revenirea maestrului André Rieu pe scena de spectacol din Capitala, unde va fi asteptat cu entuziasm de publicul spectator, îndragitul artist nu a uitat de promisiunea facuta în luna noiembrie a anului trecut, când a anuntat ca va darui, în semn de solidaritate, ceea ce are mai de pret, muzica.

Prin alegerea lui Marian Munteanu drept candidat la Primaria Capitalei, liberalii risca sa-si piarda cel mai puternic aliat pe care l-au câstigat în ultimii ani. Facebook-ul unde românii s-au mobilizat, fara precedent, la alegerile prezidentiale, contribuind decisiv la alegerea lui Klaus Iohannis presedinte, a avut o reactie organica de respingere a lui Marian Munteanu. Profilul fostului lider al Pietei Universitatii nu vine în întâmpinarea asteptarilor enuntate pe retelele de socializare, unde nu este un teren fertil pentru un discurs mai apropiat celui legionar si pro-Biserica.

Robert Negoita, primarul Sectorului 3 al Capitalei, este urmarit penal pentru evaziune fiscala în forma continuata. Potrivit procurorilor, fapta de evaziune fiscala, cu un prejudiciu calculat la peste 77.000.000 de lei, are legatura cu modul în care Robert Negoita, prin firmele sale, a construit trei ansambluri rezidentiale în Bucuresti, în orasul Voluntari si în Popesti-Leordeni, între 2005 si 2009. Practic, DNA sustine ca cele trei ansambluri rezidentiale au fost vândute, fara ca ANAF sa stie de aceste tranzactii iar obligatiile fiscale sa fie achitate.

Un grup de sapte ONG-uri, printre care IPP si SAR, face apel la PNL sa retraga candidatura lui Marian Munteanu la Primaria Capitalei pe motiv ca acesta „a avut si are simpatii pentru curente de orientare fascista, de care nu s-a dezis niciodata”, „, promovând un discurs cu elemente ortodox-fundamentaliste, incompatibil cu valori democratice si constitutionale. De asemenea, acele ONG-urile semnatare atrag atentia ca prin insistarea cu aceasta candidatura, România risca sa intre într-o spirala izolationista ce poate avea consecinte foarte grave pentru democratie. Apelul este semnat, în numele Coalitiei Antidiscriminare, de Institutul pentru Politici Publice, Societatea Academica din România, Centrul FILIA, Romani Criss – Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii, Agentia de Dezvoltare Comunitara “Împreuna”, ACCEPT si Euroregional Center for Public Initiative.

Preotul Sorin Doroftiese din comuna suceveana Dorna Candrenilor a renuntat la preotie pentru a candida la functia de primar al comunei din partea PNL, el fiind al doilea preot sucevean care se afla în aceasta situatie. Actualul primar al comunei, Mafteiu Candrea, a renuntat la candidatura la functia de primar si se va afla doar pe lista de candidati la Consiliul Local Dorna Candrenilor. Primul preot din judet care a renuntat la preotie pentru o candidatura este Liviu Mihaila, ce va fi candidatul PNL la functia de primar al municipiului Falticeni. Candidaturile vin în conditiile în care presedintele organizatiei municipale PNL Suceava, primarul Ion Lungu, a declarat, ca nu este de acord cu includerea de preoti pe liste.

Ludovic Orban, fostul candidat PNL la Primaria Capitalei, care a ajuns, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) însotit de avocati, a declarat la sosire ca „are întreaga disponibilitate de a da informatii procurorilor”. Ludovic Orban întrebat de jurnalisti despre dosarul în care este cercetat, a spus ca nu vrea „sa dea nicio informatie din dosar”. Procurorii anticoruptie îl acuza ca a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorala din vara anului 2016.

Trei persoane vor fi conduse la audieri dupa ce în, noaptea de miercuri spre joi, au intrat în casa peste o familie din Stoenesti si au ucis trei persoane, printre care si o minora. Între cele doua familii de romi din comuna Stoenesti exista de mai multi ani o stare conflictuala. Fata unei familii a avut o relatie de concubinaj cu baiatul celeilalte familii. S-au certat de multe ori, acum nu mai sunt împreuna si de aici scandaluri permanent, unele legate si de bani”. Procurorii au demarat o ancheta pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Cadavrele au fost transportate pentru efectuarea necropsiei la Serviciul de Medicina Legala Arges.

Atacatorul din Militari, Mihai Chirita, care a ranit trei persoane cu un pistol cu bile, printre care o tânara care si-a pierdut un ochi, a fost condamnat de magistratii instantei supreme la trei ani de închisoare,pentru vatamare corporala grava, tulburarea ordinii si linistii publice si uz de arma. În acelasi dosar au fost condamnate si surorile lui Mihai Chirita. Astfel, Florentina si Mariana Cristina Chirita au primit pedeapse de câte doi ani de închisoare cu suspendare, cele doua fiind supuse unui termen de încercare de cinci ani. De asemenea, tatal si mama atacatorului din Militari, Tomita Chirita, respectiv Elena Chirita, au fost condamnati la câte doi ani de închisoare cu suspendare, pentru tulburarea linistii si ordinii publice.

Expertii Comisiei Europene, aflati în misiune în România în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, au avut discutii cu reprezentantii Ministerului Justitiei si ai Consiliului Superior al Magistraturii despre procedurile de numire în functiile de conducere la nivel înalt în sistemul judiciar. Dezbaterile au avut loc în contextul în care ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a facut propuneri anul acesta pentru functiile de procuror general al României si procuror sef al DNA. Expertii Comisiei Europene s-au întâlnit si cu reprezentantii CSM, reuniune la care s-a discutat si despre „impactul unor decizii ale Curtii Constitutionale asupra activitatii instantelor si parchetelor, în special în materie penala”.

Contribuabilii crestini au dreptul la Catedrala Mântuirii Neamului asa cum microbistii au dreptul la Arena Nationala. Catedrala Mântuirii Neamului este un monument dedicat eroilor cazuti în lupte în toata istoria românilor. Chestionat mai târziu în legatura cu faptul ca renovarea Teatrului National a costat 59 de milioane de euro, el si-a cerut scuze si a accentuat ca toti cetatenii au drepturi. Întrebat în legatura cu acuzatiile privind simpatii legionare, fostul lider al studentilor a replicat: ”Noi toti cei care-l iubim pe Hristos suntem priviti rau de o anumita categorie de oameni. Daca ei ne ataca, sa fie sanatosi”. Marian Munteanu a promis ca, daca va ajunge primarul Bucurestiului, va opri furtul din institutie, va înfiinta un corp de control al Primariei ” din zona exterioara, civica”si va crea consilii civice, în scopul de a aduce în administratia locala democratia participativa.

Premierul Dacian Ciolos a evitat sa spuna daca va exista o remaniere sau o demisie a ministrului Muncii dupa ce Guvernul a retras OUG privind salarizarea, declarând ca „nu vrea sa discute de remanieri în fiecare zi ca si cum alta treaba nu exista la Guvern”. Purtatorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, ca discutiile pe legea salarizarii vor continua în zilele urmatoare, „cu sau fara doamna Costea, precizând ca premierul i-a cerut ministrului Muncii lamuriri în legatura cu amenintarile privind demisia, fara a primi un raspuns clar”.

Parlamentul ucrainean a aprobat,numirea prooccidentalului Vladimir Groisman în functia de premier, pentru a pune capat crizei politice si pentru a debloca fondurile alocate de Occident pentru aceasta tara. Rezolutia care confirma numirea lui Groisman, loial presedintelui Petro Porosenko, în functia de premier a fost votata de 257 de deputati. Acesta îi va succeda în fruntea Gvernului lui Arseni Iateniuk, criticat pentru ritmul lent al reformelor si scandaluri de coruptie.

Presedintele Satelor Unite, Barack Obama, a afirmat ca reteaua Stat Islamic (SI) se afla „în defensiva” în Irak si în Siria, punând în evidenta faptul ca numerosi lideri ai organizatiei au murit si ca numarul de combatanti s-a diminuat. Islamistii „nu au înregistrat nicio operatiune la sol încoronata de succes începând cu vara trecuta”, a mai subliniat acesta. „Conducerea retelei tocmai a traversat luni dificile”, a adaugat el, promitând ca aceasta tendinta va continua în saptamânile si lunile urmatoare.

Numarul cetatenilor din statele sudice si est-europene care lucreaza în Marea Britanie a crescut semnificativ în ultimii cinci ani, în contextul crizei din zona euro si salariilor mici din România, jumatate dintre imigranti fiind români si polonezi, arata un raport elaborat de un institut britanic. In ultimii cinci ani, numarul cetatenilor europeni care s-au mutat în Marea Britanie a crescut cu 700.000, atingând nivelul de 3,3 milioane. Conform documentului, 49% dintre cei 700.000 de imigranti suplimentari sunt polonezi si români, iar alti 24% provin din Spania, Italia si Portugalia. În anul 2011, în Marea Britanie erau înregistrati circa 80.000 de români, iar acum numarul acestora a depasit cifra de 220.000, precizeaza documentul.

Refugiatii si imigrantii din Grecia au început sa se alature în numar foarte mare retelelor de traficanti de fiinte umane, încercând sa câstige suficienti bani pentru a-si plati calatoriile spre Europa, de când granitele au fost închise pentru ei, în virtutea Acordului UE-Turcia. În încercarea de a câstiga suficienti bani pentru a ajunge în nordul Europei, unii imigranti blocati în Grecia au început sa lucreze ca “intermediari” pentru traficantii de fiinte umane, în timp ce grupuri mai mici, majoritatea din Afganistan, au început sa îsi organizeze propriile rute pentru transportarea imigrantilor prin anumite zone din Balcani, potrivit Middle East Europe.

Un profesor universitar britanic care era disparut din martie a fost gasit mort în China, autoritatile stabilind ca a fost ucis. Hilary St John Bower, în vârsta de 60 de ani, profesor de limba engleza la Politehnica din Hong Kong, a fost dat disparut pe 30 martie. Potrivit presei din Hong Kong, John Bower avea o iubita si un fiu în orasul Shenzhen, situat în sudul Chinei. Directia de securitate publica din Shenzhen a refuzat sa comenteze informatiile. Crima este anchetata de autoritatile din China continentala si de cele britanice.

Guvernul de la Chisinau încalca acordurile bilaterale si tergiverseaza solutionarea crizei transnistrene, acuza liderul regimului separatist de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk. Liderul de la Tiraspol sustine ca procurorii din Republica Moldova au initiat peste 200 de actiuni de cercetare penala împotriva unor membri ai Administratiei transnistrene.

Politia iordaniana a închis sediile din capitala Amman ale miscarii Fratia Musulmana, principala grupare a opozitiei din tara, fara a oferi vreun motiv, sustine grupul politic. Cladirea din Amman a gruparii a fost evacuata si închisa la ordinul guvernatorului capitalei. Autoritatile nu au oferit nicio explicatie pentru închiderea cladirii. Miscarea Fratia Musulmana are o sustinere mare din partea locuitorilor din zonele urbane, dar si a Frontului de Actiune Islamica (FAI), una dintre cele mai puternice partide din Iordania, cu aceeasi orientare politica. Cu toate acestea, FAI a boicotat ultimele doua alegeri parlamentare, iar cresterea numarului de militanti islamisti în regiune a întarit colaborarea dintre miscarea Fratia Musulmana si autoritatile iordaniene.

„President Cafe” e o bodega cu fatada aparent banala din orasul Krasnoyarsk, Siberia. Se spune: „Afara-i vopsit gardul si-nauntru leopardul”. Dar nu-i asa în cafenea. În incinta cafenelei nu-i tocmai leopardul. Înauntru clientii sunt scrutati, din zeci de fotografii, de Vladimir Putin. Fotografiile din cafeneaua închinata lui Putin sunt de la vârsta paradisica a copilariei liderului de la Kremlin, pâna în zilele noastre, când prezidentul e om politic stimat în Siberia. Siberienii îl iubesc, în ciuda reputatiei îndoielnice, nu tin ei cont de ce vorbeste Vestul.

Un avion usor s-a prabusit în Papua Noua Guinee în timp ce încerca sa aterizeze, accidentul soldându-se miercuri cu moartea a 12 persoane. Aeronava s-a prabusit în mlastina cu putin timp înainte de a ajunge pe pista aeroportului Kiunga. Toti pasagerii si pilotul australian au murit. Peste 20 de avioane s-au prabusit în Papua Noua Guinee din 2000.

Autoritatile medicale americane au ajuns la concluzia ca virusul Zika, ce afecteaza femeile însarcinate, este o cauza a microcefaliei si a altor leziuni cerebrale grave de care sufera bebelusii. Luna trecuta, un responsabil din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a anuntat ca exista din ce în ce mai multe elemente care demonstreaza existenta unei legaturi între virusul Zika si doua afectiuni neurologice: microcefalia si dezvoltarea sindromului Guillain-Barré.

SPORT

Jucatoarea Caroline Garcia (22 de ani) spune ca a fost afectata serios de scandalul creat dupa meciul cu Irina Begu de la Charleston (6-4, 2-6, 7-6 pentru românca), atunci când mai multi fani au acuzat-o de rasism. Stirea ca Garcia a facut-o „tiganca nenorocita” pe Begu a fost preluata de presa din Portugalia si s-a propagat rapid în România, moment în care pagina de Facebook a frantuzoaicei a fost invadata de românii revoltati. Garcia a infirmat incidentul abia dupa doua zile, timp în care contul personal al Carolinei a receptionat peste 10.000 de mesaje mai mult sau mai putin civilizate.

City Insurance, sponsorul principal Stelei si al patrulea asigurator RCA în 2015, are mari probleme financiare. ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) va declansa procedura de redresare financiara a companiei care ofera campioanei României 500.000 de euro pe sezon. ASF a constatat ca societatea are nevoie de peste 155 de milioane de lei pentru reîncadrarea în marja de solvabilitate minima, anunta site-ul mai sus amintit. Mai mult, Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Nastase si directorul general al City Insurance, urmeaza sa fie amendat, dupa mai multe controale efectuate în perioada 2015 – 2016.

Un episod neobisnuit a avut loc, în ziua meciului Astra – Steaua (0-2) din returul semifinalelor Cupei Ligii. Surse din cadrul clubului giurgiuvean au povestit ca echipa lui Marius Sumudica a fost filata de Gabriel Oprea, finul lui Laurentiu Reghecampf, în timp ce mâncau la un restaurant din Giurgiu. Gabriel Oprea, al carui nume a aparut într-o investigatie a Gazetei Sporturilor privind meciurile trucate de FC Snagov, fosta echipa a lui Reghecampf, a recunoscut ca a fost în Giurgiu si ca s-a aflat în parcarea restaurantului în care mâncau staff-ul tehnic si jucatorii Astrei.

Evenimentul ciudat s-a întâmplat în jurul orei 12:30, cu sase ore înaintea meciului de pe Marin Anastasovici. Jucatorii lui Marius Sumudica si staff-ul tehnic au luat prânzul în oras, la restaurantul pescaresc Perla, acolo unde obisnuiesc sa manânce înaintea tuturor partidelor. Doar ca de aceasta data masa giurgiuvenilor a fost întrerupta de un personaj aflat în strânsa legatura cu Laurentiu Reghecampf, adversarul de peste câteva ore.

Surse din clubul giurgiuvean au relatat pentru ProSport ca o masina cu numar de Ilfov a aparut în marcare în timpul în care fotbalistii lui Sumudica mâncau de prânz. Soferul masinii, un barbat cu ochelari de soare care nu facea altceva decât sa astepte, a fost recunoscut imediat de unul dintre angajatii clubului patronat de Ioan Niculae si identificat ca fiind Gabriel Oprea, finul lui Laurentiu Reghecampf si unul dintre oamenii care au fost acuzati de Gazeta Sporturilor ca au pariat pe meciurile lui FC Snagov, echipa pregatita în trecut de actualul antrenor al Stelei.

Stirea conform careia Karim Benzema nu se va afla în lotul Frantei pentru EURO 2016 nu-l bucura foarte tare pe Daniel Isaila, unul dintre cei trei antrenori secunzi ai echipei nationale. Fostul antrenor de la Astra considera ca absenta atacantului de la Real Madrid va fi un avantaj pentru România în meciul de deschidere al turneului final din Franta, dar este îngrijorat de aria mare de selectie a lui Didier Deschamps. Nu mai departe de miercuri seara, Antoine Griezmann, atacantul lui Atletico Madrid, a marcat de doua ori în victoria echipei sale, 2-0 cu Barcelona.

Viorel Ion, antrenorul Gloriei Buzau, echipa care face obiectul celei mai mari anchete FRF privind trucarea mai multor meciuri din Liga 2 în vederea obtinerii unor bani din pariuri, a luat o decizie surprinzatoare. Antrenorul în vârsta de 48 de ani a anuntat ca va candida pentru Primaria Buzau, din partea Partidului Social Românesc, formatiunea politica a lui Mircea Geoana.

Învinsa la scor în prima mansa a semifinalelor Cupei Ligii, Dinamo nu si-a luat gândul de la o rasturnare spectaculoasa de scor, iar Mircea Rednic pregateste surprize mari în echipa de start cu care va aborda returul cu Concordia Chiajna. De-a lungul acestui sezon, Dinamo a trecut mai degraba ca o echipa reactiva, care se bazeaza mult pe faza de contraatac si care are dificultati în momentul în care trebuie sa atace pozitional.

În derby-ul cu Steaua, Mircea Rednic a preferat sa înceapa fara un vârf clasic, Eric Bicfalvi fiind trimis în avanposturi. Lucrurile se vor schimba, însa, radical pentru meciul cu Concordia Chiajna, din returul semifinalelor Cupei Ligii. Motivati de o potentiala finala contra Stelei, „câinii” sunt gata sa dea totul pentru a întoarce scorul din tur.

Barcelona e gata sa ofere 62 de milioane de euro în schimbul lui Dimitri Payet, dupa ce negocierile cu Riyad Mahrez au intrat în impas. Echipa lui Luis Enrique a început sa sufere din ce în ce mai mult dupa pauza internationala, iar una dintre problemele identificate de antrenorul catalan este în compartimentul median. În conditiile în care Iniesta a ajuns deja la 31 de ani, conducatorii de pe Camp Nou se gândesc sa transfere un alt mijlocas care sa-i poata aproviziona pe Messi, Suarez si Neymar cu pase utile. Prima varianta a detinatoarei Ligii Campionilor a fost Riyad Mahrez, algerianul-minune al lui Leicester, dar calificarea echipei lui Claudio Ranieri în sezonul viitor de Liga i-a determinat pe englezi sa ceara o suma pe care catalanii au considerat-o prea mare.

Învingatoarea în meciul tur cu Atletico, scor 2-1, Barcelona a fost eliminata din sferturile Ligii Campionilor, dupa 0-2 pe Vicente Calderon, iar jurnalistii spanioli au gasit una dintre explicatiile pentru esecul echipei antrenate de Luis Enrique. Miercuri seara, pe Calderon, a continuat si forma foarte slaba a lui Lionel Messi. Superstarul argentinian a ajuns pentru prima data în cariera la cinci meciuri consecutive în care nu a înscris si nu a reusit nici macar o pasa decisiva, întreptându-se spre un record negativ care dateaza înca din 2010. Totusi, informatiile din presa spaniola vorbesc despre o problema medicala care l-a împiedicat pe Balonul de Aur din 2015 sa joace la potential maxim.

Nationala de handbal va juca în grupa 2 preliminara, alaturi de Polonia, Belarus si Serbia, în tentativa de a ajunge la Campionatul European din 2018, care se va desfasura în Croatia, conform tragerii la sorti de joi de la Dubrovnik. România nu a mai fost la un Euro de 22 de ani, ultima prezenta fiind consemnata la editia din 1996. La Campionatul European din 2018 se vor califica primele doua echipe din fiecare grupa, plus nationala cu cel mai bun punctaj de pe locul 3 (cu primele doua din grupa). Preliminariilor vor începe în 2 noiembrie 2016 si se vor încheia în 18 iunie 2017.

Prin rezultatele excelente obtinute cu Atletico Madrid, Diego Simeone îsi depune serios candidatura pentru titlul de cel mai bun antrenor al lumii. Miercuri seara, echipa de pe Vicente Calderon a eliminat Barcelona si s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, iar tehnicianul argentinian vrea mai mult de atât. Golurile lui Antoine Griezmann i-au adus lui Simeone o victorie imensa, scor 2-0, în returul sferturilor de finala din Liga Campionilor. Dupa ce în tur pierduse cu 2-1 pe Camp Nou, Atletico si-a asigurat o noua calificarea în careul de asi al celei mai importante competitii intercluburi din lume, la doi ani dupa ce pierdea dramatic finala cu Real Madrid.

Cu victoria 125-104, din meciul cu Memphis Grizzlies, echipa Golden State Warriors a intrat în istoria NBA. Trupa lui Steve Kerr a doborât recordul istoric detinut timp de 20 de ani de Chicago Bulls pentru cele mai multe victorii într-un sezon. Campioana NBA are un sezon de exceptie: cel mai bun start din istorie, 24 de victorii consecutive, plus cea mai lunga serie de meciuri fara înfrângere pe teren propriu, 54. Meciul cu Memphies Grizzlies nu a avut istoric. Cu Steph Curry, primul jucator dupa Michael Jordan care încheie sezonul regulat cu o medie de peste 30 de puncte, într-o forma de exceptie, campioana din NBA si-a trecut fara emotie în cont cea de-a 73-a victorie a sezonului.

Kevin Friend, arbitrul care urma sa conduca meciul dintre Stoke City si Tottenham, a fost schimbat de catre sefii Federatiei din Anglia dupa ce fanii lui Spurs au descoperit ca acesta este suporter al echipei Leicester, liderul din Anglia si contracandidata la titlu a lui Tottenham. Kevin Friend a fost prima alegere pentru a conduce meciul de luni seara dintre Stoke si Tottenham, însa centralul nu a mai apucat sa-l si arbitreze, dupa ce fanii lui Spurs au dezvaluit ca acesta este un fan înrait al echipei Leicester, liderul din Premier League.

Play-out-ul Ligii Nationale de handbal masculin a debutat miercuri dupa-amiaza cu victorii clare ale favoritelor, semn ca Energia Tg. Jiu, Minaur si HC Vaslui vor lupta pentru a evita o participare în barajul de promovare / mentinere în Liga Nationala, Danubius Galati este ca si retrogradata, iar CSM Focsani si CSM Ploiesti vor încerca sa evite retrogradrea directa.

Minaur Baia Mare are sperante mari ca va continua si în urmarul sezon în Liga Nationala, dupa ce a câstigat cu 33-25 partida de pe teren propriu cu CSM Focsani. A fost un meci în care a stralucit Marius Sadoveac, interul dreapta al echipei nationale reusind sa marcheze nu mai putin de 13 goluri! La Minaur s-a mai evidentiat portarul Paul Simulescu, cu 13 interventii cu 2 aruncari de la 7 metri aparate.

SCMU Craiova si ASC Volei Municipal Zalau îsi vor disputa titlul de campioana a României în voleiul masculin, în sezonul 2015-2016. Formatia din Banie s-a calificat la pas în ultimul act, dupa un succes cu 3-0 la jocuri în fata celor de la CS Stiinta Explorari Baia Mare (toate partidele s-au încheiat cu 3-1). În schimb, reprezentanta Salajului a avut serios de tras pentru a prinde finala, în disputa din semifinale cu Arcada Galati. Duelul s-a întins pe durata a 5 meciuri, „decisivul” fiind câstigat miercuri la capatul unui alt maraton, cu 3:2 (22-25, 25-23, 22-25, 25-15, 15-13).

În voleiul feminin la ora aceasta se stie doar prima finalista, CS Volei Alba Blaj, care s-a impus cu 3-0 în semifinala cu Stiinta Bacau. A doua finalista se va cunoaste cel mai târziu în 18 aprilie, dupa disputa dintre CSM Bucuresti si CSM Târgoviste. În acest moment, scorul la general este 1-1, urmatoarele doua partide fiind programate în Capitala, în 14 si 15 aprilie. De remarcat faptul ca Târgoviste si Bucuresti lupta pentru un loc în finala Diviziei A1 la nicio o saptamâna distanta dupa ce au jucat si în finala Cupei României. Reprezentanta judetului Dâmbovita a câstigat primul trofeu intern pus la bataie, cu 3-0 CSM Bucuresti a câstigat la rândul ei un trofeu în acest sezon, Challenge Cup.

Una dintre cele mai valoroase sportive din istoria României, canotoarea Georgeta Andrunache, schimba prefixul. Cvintupla campioana olimpica împlineste astazi 40 de ani, aniversare ce o gaseste în echipa de conducere a Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti, ca sefa a a Serviciului Organizare si Instruire Sportiva.

Sahtior Donetk, echipa antrenata de românul Mircea Lucescu joaca în aceasta seara, la Lvov meciul retur cu Sporting Braga. Partida începe de la scorul de 2-1 pentru campioana Ucrainei. Dupa egalul 3-3, cu Stal, din ultima etapa din Ucraina, Mircea Lucescu recunoaste ca cel mai important meci al lunii aprilie pentru echipa sa ramâne meciul cu Dinamo Kiev. Meciul care poate decide campioana în Ucraina se va disputa pe 30 aprilie. În clasament, dupa 21 de etape, Dinamo Kiev are 58 de puncte, cu cinci mai multe decât echipa antrenata de Mircea Lucescu.

Cuplul format din românul Florin Mergea si indianul Rohan Bopanna a obtinut calificarea între cele mai bune opt perechi la turneului Masters de la Monte Carlo, dupa victoria, scor 7-5, 7-5 în fata cuplului format din Robert Lindstedt si Alexander Peya. Perechea alcatuita din Florin Mergea si Rohan Bopanna a început mult mai bine partida cu Robert Lindstedt/Alexander Peya si s-a desrpins la 3-0, însa adversarii n-au cedat si au egalat la 5.

PROGNOZA METEO
14 Aprilie 2016

În cea mai mare parte a țãrii vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã. Vor fi înnorãri, averse și descãrcãri electrice, în vestul, nordul și centrul țãrii, iar în celelalte regiuni, mai ales în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții. La munte, noaptea, trecãtor vor fi precipitații mixte. Cantitãțile de apã vor depãși local 15…20 l/mp și izolat, mai ales în zonele montane și deluroase, 40…50 l/mp. Vor fi condiții de grindinã. Vântul va avea intensificãri temporare în regiunile vestice, sud-vestice, la munte, local în centru și sud, izolat în est, iar pe creste, noaptea, va sufla tare. Temperaturile maxime, în scãdere fațã de cele din ziua precedentã, în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade, iar cele minime între 6 și 13 grade.

Bucuresti

Vremea va fi caldã, dar va deveni treptat instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în a doua parte a zilei și noaptea când vor fi averse, descãrcãri electrice, iar vântul va avea unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *