Stiri pe scurt 13 Mai 2016

loading...

Stiri pe scur 13 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  13  Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 13 mai. La 13 mai 1717 s-a născut împărăteasa Maria-Tereza a Austriei (d. 1780). Deşi nu a fost niciodată încoronată cu coroana Sfântului Imperiu Roman, este cunoscută ca împărăteasă ca urmare a faptului că a fost căsătorită cu Francisc Ştefan de Lorena, care a fost ales în demnitatea de împărat romano-german în 1745, purtând numele de Franz I Stephan.

Legea dării în plată a intrat vineri în vigoare, la 15 zile după ce a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannnis. Darea în plată presupune că debitorul care are probleme la plata creditelor imobiliare mai mici de 250.000 de euro se poate prezenta la bancă şi în schimbul cheilor imobilului îşi poate stinge datoria. Dacă obligaţiile din contractul de credit sunt garantate cu două sau mai multe bunuri pentru a beneficia de darea în plată, debitorul va trebui să cedeze toate bunurile ipotecate, stipulează legea iniţiată de deputatul PNL Daniel Zamfir.

Decizia Băncii Naţionale de a emite o monedă pentru a-l omagia pe fostul guvernator Mihail Manoilescu a determinat Ambasada SUA să-şi exprime „dezamăgirea” pentru că acesta „a promovat şi a contribuit activ la ideologia fascistă şi sentimentul antisemit în România”. Ambasada recunoaşte dreptul ţării noastre de a celebra tradiţiile instituţiilor sale, dar atrage atenţia că asocierea cu persoane condamnate de istorie contravine statului de drept.

Firma Hexi Pharma a fost pusă sub învinuire de procurorii de la Parchetul General. Până la momentul transmiterii ştirii procurorii nu au făcut publice date referitoare la acuzaţia care i se aduce societăţii. Poliţiştii fac, percheziţii informatice în dosarul Hexi Pharma, fiind verificate calculatoarele şi telefoanele directorului general Flori Dinu şi ale chimistului fabricii, între timp, mai multe echipe de poliţişti făcând noi verificări la sediul firmei. Anchetatorii caută date ce ar putea susţine indiciile pe care le au în dosar, fiind începută urmărirea penală pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” şi „falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse”.

Premierul Dacian Cioloş se va întâlni cu vicepreşedintele SUA Joseph Biden în cadrul unei vizite pe care o face în Statele Unite la sfârşitul săptămânii viitoare. Seful Executivului va avea trei-patru întrevederi cu înalţi oficiali din Executivul american, la nivel de secretari (titulari de portofolii). Vizita este precedată de o deplasare oficială pe care care premierul Cioloş o va face în Germania la sfârştiul acestei săptămâni.

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a ajuns la sediul DNA, unde a fost citat de procurori în calitate de martor, în dosarul în care Lia-Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, este cercetată pentru luare de mită şi alte infracţiuni. Lia Olguţa Vasilescu este acuzată de patru fapte de luare de mită, trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani. Alături de ea sunt cercetaţi Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, ambii acuzaţi de complicitate la luare de mită.

Pe raza localităţii Viişoara s-a produs un accident de circulaţie în care au fost implicate patru autovehicule respectiv un autotren, un microbuz şi două autoturisme. Pe fondul neatenţiei în conducere, a carosabilului umed şi neadaptării vitezei la condiţiile de drum, autotrenul, condus de un bărbat de 32 de ani din Târgu Lăpuş, a colizionat din spate microbuzul oprit la o trecere de pietoni. Microbuzul a ricoşat în cele două autoturisme aflate în faţa sa. Din accident a rezultat rănirea a opt persoane, dintre care şapte erau ocupanţi ai microbuzului şi o persoană aflată într-un autoturism din faţă. În urma accidentului, una dintre persoane a decedat.

La accident au intervenit opt autospeciale ale pompierilor, SMURD-ului şi ambulanţei, în total fiind implicate 10 persoane. La faţa locului, una dintre persoanele rănite a decedat, două au refuzat să fie transportate la spital şi alte şapte persoane rănite în accident au fost transportate spre Spitalul de Urgenţă Bistriţa-Năsăud. Pompierii au găsit la faţa locului patru persoane blocate în microbuz din care două erau încarcerate. Prin manevrele specifice, pompierii au extras cele două persoane încarcerate şi le-au predat echipajelor medical. Circulaţia pe Drumul Naţional 17, care leagă Bistriţa de Cluj, a fost blocată timp de o oră.

Neptun TV, o televiziune înfiinţată de Radu Mazăre, fostul primar al oraşului Constanţa, se extinde în Bucureşti, după ce a primit în 2014 o licenţă audiovizuală în acest sens de la CNA, iar în şedinţa din 10 mai a primit decizia de autorizarea a studioului din capitală şi va putea începe emisia. Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat în şedinţa de marţi, 10 mai, decizia de autorizarea a studioului Neptun TV Bucureşti, licenţă cu difuzare locală (Bucureşti) prin cablu, deţinută de societatea Soti Cable Neptun SRL din Constanţa, care deţine şi licenţa prin satelit cu acoperire naţionala Neptun TV din Constanţa.

Un interviu cu Ioan T Morar despre Sărbătoarea corturilor, editat de Polirom, o ficţiune de o cruzime greu de găsit în literatura noastră. Doi slujitori ai Dumnezeului. Doi prieteni sub adevărul Credinţei. Dar o realitate: turnătoria. Unul dintre prieteni îşi mistifică, trădează aproapele.

Aeronava, având o greutate de aproximativ 600 de tone a decolat de pe aeroportul Gostomel din Ucraina şi urmează să aterizeze în faţa unei mulţimi uriaşe de entuziaşti, pe aeroportul din Perth, Australia. Proiectat şi construit în Ucraina, în anii 1980, Antonov An-225 Mriya va trebui să facă mai multe escale pentru a fi realimentat, înainte ca încărcătura pe care o transportă, un generator electric cu o greutate de 117 tone, să ajungă la destinaţie.

Măsurând 84 de metri lungime şi având o anvergură a aripilor de 88 de metri (aproape de două ori lăţimea unui teren de fotbal obişnuit), avionul a fost folosit de peste două decenii pentru a transporta încărcături masive. Fără a fi încărcat, Antonov An-225 Mriya (cuvânt care în limba ucraineană înseamnă ,,vis”) poate zbura timp de până la 18 ore, fără a fi realimentat. Inginerii estimează că faza de descărcare a generatorului de la bord ar putea dura până la 10 ore. Reprezentanţii companiei de logistică care va facilita transportul, DB Schenker, au declarat că avionul va staţiona două zile pe aeroportul din Perth, înainte de a-şi lua din nou zborul.

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a exprimat, într-o conferinţă de presă susţinută la Casa Ion Mincu–sediul OAR, că prevede o rezolvare a situaţiei de la Opera Naţională Bucureşti, prin schimbări de ordin legislativ şi prin numirea după data de 20 mai a unui nou manager interimar al instituţiei. Corina Şuteu, care menţionase în prima sa conferinţă de presă ideea că va continua „reformele demarate de Vlad Alexandrescu în concordanţă cu resursele disponibile”, a nuanţat această declaraţie exprimând că la Operă starea de conflict şi de tensiune trebuie să ia sfârşit.

România este unul dintre centrele de unde vin hackerii: atât cei care comit infracţiuni, cât şi cei care se luptă împotriva acestora. NBC adăugat că în Transilvania, pe lângă imaginile pitoreşti şi poveştile despre Dracula, vampirii din acele locuri nu mai vor ”sângele” oamenilor, ci banii. Victimele din SUA trimiteau bani către România crezând că îşi cumpără ceva online, însă niciodată nu primeau marfa. Guvernul României a făcut o prioritate naţională din lupta anti-infracţiuni cibernetice şi avut parte de succes, deseori limitat.

Compania Antibiotice SA a anunţat că îl va da în judecată pe medicul Cătălin Cîrstoveanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă nou născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” din Capitală, în urma declaraţiilor făcute de acesta privind calitatea medicamentelor de pe piaţă. Spitalul „Marie Curie” s-a dezis de declaraţiile medicului Cîrstoveanu, spunând, într-un comunicat de presă, că acestea au fost făcute în nume personal, şi nu în numele spitalului.

„Sieranevada”, film de Cristi Puiu, selectat în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, a fost proiectat pe Croazetă,joi, în prima zi a festivalului.În „Sieranevada”,camera de filmat este,de fapt, în rolul unui defunct ce-şi vede familia guralivă, zăpăcită, la 40 de zile de la deces. Cristi Puiu a venit la Cannes alături actorii principali din Sieranevada, Mimi Brănescu şi Dana Dogaru, soţia sa, Anca Puiu şi fetiţa lor, Zoe Puiu, cea mai mică actriţă ce joacă în film.

Cea de-a doua semifinală Eurovision, la care ar fi urmat să participe şi România, dacă nu ar fi fost descalificată, a avut loc joi seară, şi a decis următorii zece concurenţi calificaţi pentru finala din 14 mai, fără prezenţa Republicii Moldova printre calificaţi. Piesele care s-au calificat pentru etapa următoare au fost decise în urma voturilor telespectatorilor trimise prin SMS, dar şi în urma votului unui juriu de specialitate. Primele zece ţări calificate pentru finala din 14 mai, în urma primei semifinale, care a avut loc marţi, 10 mai, sunt Azerbaidjan, Rusia, Olanda, Ungaria, Croaţia, Austria, Armenia, Cehia, Cipru şi Malta.

Debutul celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes a fost unul stângaci când regizorul american Woody Allen, al cărui nou film “Cafe Society” a fost proiectat, în cadrul ceremoniei de deschidere, a devenit subiectul unei glume despre un aşa-zis viol. Gluma care a produs suspine din parte publicului prezent la Palais des Festivals et des Congrès de Cannes, a fost privită ca o lovitură la adresa lui Woody Allen şi chiar a regizorului polonez Roman Polanski.

Festivalul Internaţional de Animaţie Gulliver, va avea loc între 16-21 mai, în Galaţi, fiind găzduit de Teatrul de Păpuşi Gulliver şi prezentând publicului divers peste treizeci de spectacole care se vor juca la sediul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, dar şi în Grădina Publică. Programul festivalului propune spectacole de animaţie pentru copii, teatru pentru tineri şi adulţi, spectacole 3D, teatru de magie, ateliere de modelaj şi pictură, construcţie marionete, animaţie interactivă pentru copii şi lansări de carte.

Gruparea şiită islamistă libaneză Hezbollah a anunţat, moartea unuia dintre liderii sai marcanţi, Mustafa Badreddine. Hezbollah a confirmat, printr-un comunicat, că Mustafa Badreddine, despre care se vehicula ca era al doilea cel mai important lider în organizaţie. Gruparea islamistă a menţionat că acesta a fost ucis într-o explozie, dar nu a fost încă stabilit dacă a fost vorba de un atac aerian, cu rachete sau bombardament cu artilerie grea.

Numărul americanilor care au depus cerere pentru ajutor de şomaj a crescut săptămâna trecută la maximul ultimului an, iar economiştii dau vina pe sectorul telecomunicaţiilor, adăugând că la nivel general nu au semnalat o deteriorare în piaţa muncii. Cererile pentru ajutor de şomaj au crescut cu 20.000, la 294.000 pentru săptămâna care s-a încheiat pe 7 mai, cel mai mare nivel din februarie 2015. Departamentul Muncii din SUA a anunţat că este a treia creştere săptămânală consecutivă.

Turcia a anunţat în mod oficial că refuză să-şi schimbe legile antiteroriste, fapt ce pune în pericol negocierile legate de eliminarea vizelor Schengen pentru cetăţenii turci şi ridică semne de întrebare cu privire la viitorul acordului de limitare a imigraţiei. Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat că domeniul de aplicare a legilor antiteroriste ale Turciei „este atât de vast încât considerăm că unele dintre aceste măsuri nu se referă strict la lupta împotriva terorismului, dar, de exemplu, aduc atingere libertăţii de exprimare şi mass-mediei.

O femeie din Arabia Saudită a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru susţinere faţă de reţeaua Stat Islamic. Este pentru prima oară când o femeie din această ţară a primit o pedeapsă cu închisoarea pentru susţinere adusă organizaţiei teroriste. Verdictul în cazul femeii în vârstă de 27 de ani a fost anunţat miercuri de către un tribunal din Riad. Aceasta a fost găsită vinovată pentru că ar fi jurat credinţă liderului organizaţiei Stat Islamic, EI Abou Bakr al-Baghdadi. Reţeaua teroristă a revendicat atentate comise împotriva minorităţii şiite şi a poliţiei în Arabia Saudită.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto a cerut comunităţii internaţionale să acorde mai mult sprijin ţărilor din Orientul Mijlociu care oferă ajutor refugiaţilor. Szijjarto a afirmat că întreaga comunitate internaţională ar trebui să ofere ajutoare financiare Iordaniei, Turciei, Libanului şi regiunii kurde din Irak, astfel încât aceste ţări să poată ajuta „milioanele” de refugiaţi blocaţi acolo.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care UE va implementa sistemul de cote obligatorii de refugiaţi, Szijjarto a ţinut să precizeze faptul că Ungaria a contestat deja schema la Curtea Europeană de Justiţie, la fel ca Slovacia, adăugând că rezoluţia privind cotele de migranţi, care a fost adoptată anul trecut de miniştrii de interne din UE, a încălcat regulile blocului comunitar, deoarece a modificat Acordul de la Dublin.

Politicile privind migraţia, adoptate vara trecută de Ungaria, au limitat accesul refugiaţilor la azil, se afirmă într-un raport al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi. Procedura de acordare a azilului şi condiţiile de primire în zonele de tranzit din Ungaria nu respectă legislaţia Uniunii Europene sau standardele internaţionale. Raportul mai menţionează şi implementarea de către guvern a conceptului de ţări terţe sigure, referindu-se la ţările traversate de refugiaţi în drum spre Ungaria, aspect care a contribuit la limitarea accesului la azil.

Prim-ministrul australian, Malcolm Turnbull, a dezminţit implicarea sa în fapte ilegale, după ce numele său a apărut menţionat în fişierele Panama Papers. Numele lui Turnbull, alături de cel al lui Neville Wran, fostul premier al statului New South Wales, apare menţionat în legătură cu o companie minieră înregistrată în Insulele Virgine Britanice, înfiinţată pentru a dezvolta o mină de aur din Siberia, numită Sukhoi Log. Atât Turnbull, cât şi Wran au fost numiţi directori al Star Technology Services, o filiala din Australia a companiei Star Mining din Insulele Virgine Britanice.

Opt soldaţi turci şi 21 de membri ai organizaţiei separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au fost ucişi, în cele mai recente confruntări din sud-est Turciei. Şase soldaţi au fost ucişi şi opt au fost răniţi în ciocnirile cu militanţii PKK din sud-estul provincia Hakkari. Alţi doi soldaţi au fost ucişi într-un incident separat în Hakkari, după ce un elicopter militar s-a prăbuşit din cauza unor defecţiuni tehnice , şase militanţi PKK au fost ucişi în timpul operaţiunii desfăşurate în această regiune.

Trei oameni înarmaţi au deschis focul într-o cafenea din nordul Irakului, omorând cel puţin 12 persoane şi rănind alte 25. Atacul, care a durat aproximativ 10 minute, a avut loc în oraşul predominant şiit Balad, aflat la 80 de kilometri nord de Bagdad. Câteva ore mai târziu, a avut loc un atentat sinucigaş într-o piaţă de legume din apropiere. Patru oameni au fost ucişi şi doi sunt în stare critică.

SPORT

Trupul lui Patrick Ekeng a fost depus, în această dimineaţă, la stadionul ”Ştefan cel Mare” pentru o ultimă întâlnire cu jucătorii şi suporterii lui Dinamo. Sicriul a fost depus într-o ceremonie emoţionantă atât pentru Mircea Rednic şi elevii lui, cât şi pentru cei peste 2000 de suporteri care au umplut tribuna zero a stadionului. Suporterii au făcut o atmosferă superbă în tribune şi au onorat ieşirea cortegiului funerar cu un spectacol de torţe în culorile alb-roşu.

Întreaga suflarea dinamovistă are ocazia de a-şi lua adio, de la Patrick Ekeng. Scene tulburătoare pe stadionul din Ştefan cel Mare! Trupul neînsufleţit al lui Patrick Ekeng a fost adus pe gazon în aplauzele tuturor celor prezenţi. Emoţii incredibile pe stadionul Dinamo. Coroane de flori alb-roşii, tricoul retras de Dinamo, un steag al echipei şi un steag al Camerunului a însoţit sicriul.

Cortegiul părăseşte stadionul lui Dinamo. Maşina în care se află trupul neînsufleţit al lui Patrick Ekeng e condusă spre ieşirea de stadion de sutele de fani ai lui Dinamo, care nu se pot opri din aplauze. Cortegiul se va îndrepta spre aeroportul Otopeni, de unde sicriul cu trupul neînsufleţit va pleca în Camerun, ţara natală a fotbalistului.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au loc audieri în dosarul morţii lui Patrick Ekeng. Printre cei care vor da declaraţii în faţa procurorilor se vor afla Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo, Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al clubului, dar şi jucătorii Dorin Rotariu şi Sergiu Hanca. De altfel, Rotariu a fost primul dintre fotbaliştii de pe teren care s-a interesat de soarta colegului său, iar decesul lui Ekeng l-a marcat pe tânărul mijlocaş, care are acum nevoie de consiliere psihologică pentru a trece peste tragedii.

Zeci de atleţi ruşi, inclusiv 15 medaliaţi care au participat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, au făcut parte dintr-un program de dopaj de stat pus la punct pentru a asigura dominaţia sportivilor ruşi, a spus directorului laboratorului antidoping de la acea vreme. Grigory Rodchenkov, directorul laboratorului antidoping care s-a ocupat de testarea a mii de sportivi, a declarat, că, personal, a dezvoltat un cocktail de trei substanţe interzise, care, mai apoi, a fost oferit atleţilor ruşi. Printre sportivii cărora le-au fost administrate aceste substanţe se numără 14 membri ai echipei de schi fond, inclusiv doi sportivi ai echipajului de bob, medaliaţi cu aur la Soci.

Un play-off modest, după un sezon regulat foarte bun, îl face pe Gică Hagi, patronul Viitorului, să ia măsuri dure. După ce Bănel Nicoliţă a fost dat afară, a venit rândul altor doi fotbalişti cu experienţă să plece de la echipa din Ovidiu. „Regele” a decis că este momentul să renunţe la Pablo de Lucas (29 de nai) şi Peterson Pecanha (36 de ani), anunţă Dolce Sport. Conform sursei citate, motivul pentru care Hagi a renunţat la cei doi străini este acelaşi pentru care a fost îndepărtat şi Nicoliţă: Hagi vrea să le facă loc în echipă fotbaliştilor crescuţi la propria academie.

Postul britanic de televiziune BT Sports a cumpărat drepturile de difuzare a finalelor Champions League şi Europa League din acest sezon, iar pe lângă TV, acestea vor putea fi urmărite live pe YouTube în întreaga lume. În 2013, BT Sports a anunţat achiziţionarea drepturilor de televizare a ambelor competiţii europene, pentru suma de 897 de milioane de lire sterline, începând din sezonul 2014/2015. Ca parte a înţelegerii, oficialii postului britanic de televiziune, şi-au luat angajamentul să transmită live pe YouTube un meci al echipelor engleze pe săptămână.

Atleţii Mihai Donisan şi Claudia Ştef în vârstă de 27, respectiv 38 de ani, concurenţi la probele de sărituri în înălţime, repsecit marş, şi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio, au fost depistaţi pozitiv cu Meldonium, substanţa interzisă la începutul acestui an de către WADA. Cei doi atleţi români obţinuseră deja calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio din vara acestui an şi se alătură altor două sportive românce, depistate pozitiv cu meldonium: Eva Tofalvi şi Mirela Lavric.

Mihai Donisan a obţinut calificarea la Rio după ce, în 2015 a avut o săritură de 2.29 metri. Claudia Ştef nu este la prima ispravă de acest fel din carieră. A mai fost găsită dopată în anul 2000 şi a ratat astfel participarea la Jocurile Olimpice de la Atena. Din sportul mondial, cel mai cunoscut caz legat de dopajul cu Meldonium este cel al jucătoarei de tenis Maria Şarapova.

Învinsă duminică de CSMS Iaşi, scor 2-1, FC Voluntari a ajuns într-o situaţie disperată. Echipa care impresiona sub conducerea lui Ionel Ganea s-a transformat total, iar ultimele cinci meciuri au reprezentat tot atâtea înfrângeri. Consecinţa? Din posibili candidaţi la cupele europene, ilfovenii au devenit rapid una dintre formaţiile care luptă din greu pentru a evita retrogradarea. Condusă în ultimele etape de cuplul Sorin Popescu – Dinu Todoran, FC Voluntari are 22 de puncte, cu doar două mai multe decât Poli Timişoara, şi ocupă locul care duce la baraj.

CFR Cluj are un singur obiectiv în acest final de sezon: Cupa României. Clujenii nu au dreptul de a participa în cupele europene, iar cele 30 de puncte strânse îi fac să stea liniştiţi în privinţa retrogradării. Totuşi, un succes obţinut astăzi i-ar salva deja matematic. Pe 17 mai, echipa lui Conceicao va juca ultimul act al Cupei, contra lui Dinamo, pe Arena Naţională, de aceea e de aşteptat ca antrenorul portughez să menajeze mai mulţi titulari.

Bomba nucleară pare să fi explodat la Rapid, care se pulverizează sub o avalanşă de evenimente pe măsură ce se apropie data de 20 mai, atunci când judecătorul sindic va decide dacă gruparea patronată de Valerii Moraru intră în faliment. Administratorul special Radu Birlică a declarat, că demisionează din cauza ameninţărilor în stil mafiot pe care le-a primit de la patronii Valerii şi Violeta Moraru, aceştia cerându-i, după cum spune Birlică, să încalce legile.

Ceea ce relatează fostul conducător al clubului e aproape incredibil pentru un club ca Rapid: patronii nu mai dau niciun ban, echipal trăieşte efectiv de azi pe mâine din împrumuturi şi vânzări de bilete, antrenorii şi jucătorii sunt neplătiţi de luni întregi, acţionarii principali au refuzat să plătească un avocat care să apere Rapidul în procesul la FIFA cu Obed, încercarea de a achita taxele la stat a fost întâmpinată cu ostilitate de familia Moraru.

Lukasz Szukala nu face parte din lotul Poloniei pentru EURO 2016. Selecţionerul Adam Nawalka a anunţat lista fotbaliştilor care vor merge la turneul final din Franţa, iar fostul fundaş stelist a fost lăsat pe din afară. În preliminarii, Szukala a fost un jucător important în angrenajul Poloniei, adunând nouă meciuri. Totuşi, fostul fundaş central din Ghencea s-a comportat cu o problemă întâlnită şi la mulţi dintre fotbaliştii români. Szukala a plecat de la Al Ittihad, echipa lui Piţurcă, a renunţat la un salariu imens şi a mers în Turcia, la Osmanlispor, unde este coleg cu Rusescu şi Torje, cu gândul de a prinde un loc în lotul pentru EURO.

Zlatan Ibrahimovic, atacantul suedez al formaţiei Paris Saint Germain, a anunţat, vineri, prin intermediul unui mesaj postat pe contul oficial de Facebook, că meciul de sâmbătă, cu Nantes, va fi ultimul în tricoul echipei din capitala Franţei. Sosit în vara anului 2012 de la AC Milan la Paris Saint Germain, Ibrahimovic a petrecut patru ani la gruparea de pe Parc de Princes. În acest timp, suedezul a jucat 178 de meciuri, reuşind să marcheze 152 de goluri şi să ofere 60 de pase decisive în toate competiţiile. Mai mult decăt atât, Ibrahimovic a devenit al doilea marcator din istoria clubului francez.

Mirel Rădoi a confirmat ceea ce era doar o bănuială. Laurenţiu Reghecampf, antrenor care era liber de contract în perioada în care Rădoi era antrenor, a încercat să-i ia locul. Fostul căpitan al Stelei spune că familia Reghecampf îl vizita des pe Gigi Becali, căruia încerca să-i intre în graţii pentru a-l readuce pe banca Stelei. De asemenea, Rădoi a lăsat de înţeles că l-a ajutat pe Gigi Becali să recupereze banii de la arabi pentru transferurile lui Pintilii şi Keşeru.

Aston Villa, echipă retrogradată din Premier League în acest sezon, va fi cumpărată, pentru aproximativ 95 de milioane de euro, de către un grup de investitori chinezi care mai deţine acţiuni şi la companii de produse cosmetice şi farmaceutice. Este vorba despre RUI Kang Group, companie care are sediul central în Hong-Kong. Investitorii chinezi vor prelua gruparea din Birmingham de la magnatul englez Randy Lerner, care a scos clubul la vânzare încă din 2014. Afaceriştii chinezi vor să-l numească drept director sportiv pe Damien Comolli, care ar urma să-l înlocuiască pe Paddy Riley.

CSMS Iaşi poate scrie istorie în acest final de sezon. Fără vreo participare europeană în palmares, Iaşiul are un culoar extrem de favorabil în ultimele patru runde de a prinde locul 7, ultimul care duce în preliminariile Europa League. Echipa lui Nicolo Napoli are două puncte avans faţă de CSU Craiova şi mai are nevoie de 10 puncte în ultimele patru meciuri pentru a fi sigură de locul 7, asta în cazul în care oltenii vor avea punctaj maxim până la final.

Irina Begu (35 WTA) dă dovadă de o constanţă ieşită din comun, obţinând joi calificarea în al treilea sfert de finală în circuitul WTA din 2016. După ce a demolat-o pe Daria Kasatkina (Rusia, 33 WTA), scor 6-3, 6-1, Irina se poate lăuda cu o performanţă unică, nemaiatinsă de nicio altă jucătoare în 2016. Begu poate sparge gheaţa vineri printr-o calificare în semifinale, dar pentru asta trebuie să treacă de Misaki Doi (Japonia, 45 WTA), într-un meci programat după ora 15:00. Irina şi Misaki, care nu s-au mai întâlnit până acum în circuit, se duelează pentru un cec de 107.000 de euro şi 350 de puncte WTA, dar mai ales pentru prezenţa într-o semifinală memorabilă.

Multe cluburi de fotbal încearcă să impresioneze la capitolul imagine prin diverse improvizaţii vizuale, însă ultima apariţie în materie de echipamente sportive depăşeşte cu mult standardele stabilite până în prezent. Club de Futbol Palencia, o echipă relativ anonimă ce reprezintă comunitatea autonomă Castilla & Leon, aflată în al patrulea eşalon al fotbalului iberic, a prezentat, echipamentul ce urmează a fi purtat în viitoarea stagiune.

Echipamentul reproduce anatomia corpului uman, iar pe acesta se pot vedea toţi muşchii definiţi şi desenaţi foarte clar. În conformitate cu ineditul pe care îl prezintă acest echipament, sloganul prezentat pe stadionul La Nueva Balastera a fost “Tricoul cu cel mai mare impact în lumea fotbalului”. Diego Torres, atacantul veteran al celor de la CF Palencia (37 de ani), a fost primul jucător care a purtat această invenţie pe care clubul o va folosi în sezonul viitor.

Rapid a avut, miercuri, o zi mai mult decât nefastă. Giuleştenii au pierdut clar, 0-3 pe terenul Dunării, iar călărăşenii au trecut pe primul loc în clasamentul play-off-ului Seriei 1 a Ligii 2. Mai mult, Dan Alexa a văzut a doua parte a meciului de la spital. La pauză, nervos di ncauza evoluţiei foarte slabe a elevilor pe care-i antrenează, Alexa a intrat pur şi simplu prin uşa vestiarului, tăindu-se la mâna stângă şi la burtă, rănile având nevoie de intervenţie medicală de specialitate. Dinu Gheorghe, preşedintele clubului din Giuleşti, a dezvăluit că tehnicianul a fost la un pas de tragedie.

Isabelle Gullden râde atunci când i se propune ca interviul să fie făcut direct pe parchetul sălii Apollo, aflată în cartierul Vitan. „Mă cam dor toate, dar facem, da”. Zâmbetul care aproape că nu o părăseşte niciodată îi dă o energie relaxantă. La televizor sau în poze, trăsăturile suedezei de 26 de ani par mai aspre. În realitate, chiar şi nemachiată, Isabelle e o femeie delicată. Într-un interviu acordat presei de la Goteborg, a povestit că în şcoala generală a fost terorizată de colegi. Era ţinta ironiilor şi şicanelor răutăcioase de copii.

Acum e o luptătoare care a pus umerii plini de vânătăi la câştigarea Ligii Campionilor de către o echipă românească. Suedeza a ieşit golgeter. A dat 108 goluri într-un sezon pe care l-a început în Bucureşti alături de iubitul ei, portarul de handbal Linus Persson, condiţia pusă pentru a semna cu CSM Bucureşti, şi l-a terminat singură. Gullden a depăşit criza financiară de la club şi golul lăsat de Persson după ce a rupt contractul cu echipa masculină a clubului şi s-a întors în Suedia. Acum este campioana Europei şi vorbeşte cu o relaxare specifică marilor campioni despre handbal, iubire, viaţă şi moarte.

Dinamo Bucureşti este prima echipă calificată în finala Ligii Naţionale masculine la handbal, după ce s-a impus cu scorul general 2-0 în semifinala cu CSU Politehnica Timişoara. Alb-roşiii antrenaţi de Eliodor Voica şi Sebastian Bota au câştigat cel de-al doilea meci, disputat joi în Banat, cu scorul de 32-28 (12-14). În primul joc de la Bucureşti fusese 30-26. Dinamo a cucerit ultimul titlu naţional în 2005. Soarta meciului de la Timişoara s-a decis în ultimele 15 minute. Până la jumătatea reprizei secunde, gazdele au jucat din elan şi au pus probleme echipei care a dominat categoric sezonul regulat. Jucătorii lui Pero Milosevic au condus cu 14-12 la pauză şi ultima dată au avut avans pe tabelă în minutul 45, scor 22-21.

În faţa unei echipe solide, cum este Dinamo, nu poţi rezista însă în trei-patru jucători. Cu o linie de 9 metri de forţă şi cu o bancă mult mai completă, alb-roşiii au sprintat decisiv pe final, când au marcat la foc continuu. Abia când tabela a indicat 25-31, cu trei minute înainte de final, tăvălugul s-a oprit. La nivelul portarilor, balanţa a fost echilibrată, atât Daskaloski (Poli), cât şi Irimuş (Dinamo), având procentaje foarte bune. Ultimul minut s-a jucat cu toată sala ridicată în picioare, spectatorii aplaudând performanţa timişorenilor, ajunşi până în semifinalele Ligii Naţionale. La rândul lor, ”câinii” au încins o horă, sărbătorind calificarea în ultimul act.

Pep Guardiola va ajunge din această vară pe banca lui Manchester City, iar duelul cu marea rivală din oraş se anunţă deja foarte interesant. Înainte de terminarea actualului sezon de Premier League şi începutul următorului, cele două cluburi se duelează deja pentru transferul lui Toni Kroos, mijlocaşul lui Real Madrid. Real Madrid s-a arătat dispusă să renunţe la mijlocaşul central, iar această veste le-a alertat pe cele două echipe din Manchester. Pentru că prima opţiune a managerului catalan, neamţul Gundogan s-a accidentat şi va lipsi multă vreme de pe teren, Pep s-a reorientat spre alt jucător despre care s-a mai scris că-l doreşte la City. Toni Kroos ar putea pleca de la Real Madrid, iar City i se alătură lui United în cursa pentru semnătura germanului.

Noul antrenor al echipei Chelsea Londra, Antonio Conte nu vrea să se despartă de cel mai vechi jucător al clubului de pe Stamford Bridge, iar jurnaliştii englezi susţin că fotbalistul va primi un nou contract, valabil pentru următoarele 12 luni. John Terry era convins că meciul de duminică cu Leicester va fi ultimul pentru el în tricoul echipei Chelsea. După 18 ani petrecuţi pe Stamford Bridge fundaşul în vârstă de 35 de ani şi-a anunţat impresarul să-i caute o echipă din Golf.

Sefii clubului din Londra îi pregătiseră lui Terry o festivitate grandioasă la finalul meciului cu Leicester, tocmai pentru a-i face despărţirea mai uşoară. Totul a fost anulat la cererea noului antrenor. Antonio Conte vrea să-l ţină pe Terry la echipă şi în sezonul viitor, fiind convins că experienţa acestui poate fi decisivă în lupta pentru titlu din viitorul sezon al Premier League. Terry, curtat de echipe din China şi Orientul Mijlociu, dar şi de danezii de la Midtjylland va fi nevoit să accepte o reducere serioasă de salariu, dar să şi faptul că nu va mai fi titular de drept, dacă va vrea să rămână la Chelsea. Acum, Terry câştigă £150,000 de lire sterline în fiecare săptămână petrecută pe Stamford Bridge.

PROGNOZA METEO
13 Mai 2016

Vremea se va menține în general instabilã. Mai ales în cursul zilei vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și condiții de grindinã, local în zonele montane și submontane, dar și în nordul țãrii, iar pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Izolat cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp, îndeosebi în Maramureș, Moldova și la munte. Vântul va sufla moderat, local cu intensificãri la munte, iar cu precãdere dupã-amiaza și în restul zonelor. Temperaturile maxime, în scãdere în regiunile nordice, se vor încadra între 16 grade în estul Transilvaniei și 26 de grade în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 15 grade.

Bucuresti

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare și trecãtor averse în primele ore ale intervalului, dar posibil și în a doua parte a zilei. Vântul va sufla în general moderat, dar noaptea va slãbi în intensitate. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 11…13 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *