Stiri pe scurt 12 Noiembrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 12 Noiembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  12 Noiembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 12 noiembrie. In anul 1866, s-a născut Sun Yat-Sen, revoluţionar şi om de stat chinez, fondator şi prim preşedinte al Republicii China între anii 1911 şi 1912; doctrina sa a stat la originea celor două căi pe care s-a dezvoltat ulterior societatea chineză divizată, a Republicii Populare Chineze şi a statului-insulă Taiwan (m. 12 martie 1925).

Peste 60% din copiii care acum încep şcoala primară vor avea meserii care azi nu există, în contextul în care peste 50% din joburile actuale ar putea fi afectate de automatizare, companiile fiind preocupate de securitatea cibernetică, urmare a dependenţei de tehnologie. Decizia legată de investiţiile în infrastructura digitală trebuie să fie prioritară pentru management, consideră Petr Pavlu, directorul diviziei Ingineria Sistemelor din cadrul Cisco EMEA.

Conectivitatea poate transforma întreg modelul afacerii. „Tehnologia este aşadar importantă, dar trebuie să existe o cultură organizaţională care să îi încurajeze pe oameni să inoveze şi chiar să greşească; trebuie să încerci mai multe lucruri până găseşti unul care funcţionează. Trebuie ca toată compania să fie implicată în acest proces de găsire a soluţiilor, şi atunci şansele de reuşită vor creşte exponenţial“, explică Pavlu.

Guvernul României a pus în dezbatere publică o Ordonanţă de Urgenţă care propune o serie de modificări importante ce vor fi aduse Legii Educaţiei Naţionale, fiind vizate, printre altele, şcolile doctorale, Evaluarea Naţională, Bacalaureatul şi învăţământul pentru copiii cu nevoi speciale. În ceea ce priveşte şcolile doctorale, documentul prevede acreditarea provizorie pentru anul universitar 2016 – 2017. De asemenea, proiectul de modificare a legii Educaţiei statuează obligativitatea concursului de angajare pentru directorii şi directorii adjuncţi din unităţile de învăţământ, iar după promovare, prezentarea unui plan de management pe mai mulţi ani.

În plus, Ministerul Educaţiei propune ca evaluările trans-disciplinare să fie introduse în Evaluarea Naţională, organizată la finalul clasei a VIII-a, pentru generaţiile de elevi care vor începe clasa a V-a anul viitor. Iar examenul de Bacalaureat se va desfăşura, de asemenea, trans-disciplinar, începând cu generaţia de elevi care în anul şcolar 2017-2018 se va înscrie în clasa a IX-a.

Cele 93 de adăposturi în care populaţia ar putea fi direcţionată în caz de cutremur sau alte calamităţi, existente în Ploieşti, nu au mai fost igienizate de 9 ani, iar multe sunt inundatate sau transformate în depozite pentru mobilă şi murături. Cele mai multe adăposturi au o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, unul singur fiind de 400 de metri pătraţi, unul de 50 de metri pătraţi, trei care au 150 de metri pătraţi şi un altul de 80 de metri pătraţi.

Edilul spune că li s-a permis oamenilor să folosească adăposturile în scop propriu. Tocmai de aceea, unele locuri, care ar trebui să îi protejeze pe localnici în caz de cutremur, sunt acum boxe în care sunt puse murături sau mobilă. Unele adăposturi sunt inundate, altele nu au funcţionale instalaţiile sanitare sau cele de ventilaţie, uşile de evacuare nu se mai deschid, mucegaiul şi ingrasia sunt peste tot, iar mirosul este insuportabil. Unii localnici spun că în caz de calamitate nu vor să se adăpostească în asemenea locuri.

Ministerul Sănătăţii vrea suplimentarea cu 700 de posturi pentru unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, dintre acestea 500 pentru serviciile de ambulanţă şi 200 pentru medicii rezidenţi, propunerea fiind cuprinsă într-un proiect de modificare a organizării şi funcţionării instituţiei. Propunerile sunt cuprinse într-un proiect de modificare a Hotărârii de Guvern nr.144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, postat pe site-ul instituţiei şi aflat în consultare publică până pe 23 decembrie.

În documentele publicate se arată că anual, la concursurile de rezidenţiat, „pe posturile în specialităţi paraclinice, epidemiologie, igienă, medicină de laborator, precum şi în medicină de urgeţă sau medicină de familie,” rezidenţii optează pentru cele din serviciile de ambulanţă sau direcţii de sănătate publică. Se notează că pentru direcţiile de sănătate publică posturile vacante şi o parte din cele ocupate au fost reduse prin aplicarea Ordonanţei nr.77 din 2013, numărul alocat la acest moment fiind insuficient. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că impactul, pentru cele 200 de posturi, ar fi de puţin peste 500.000 de lei pe lună, fără cote, peste 600.000 de lei lunar având cotele incluse.

Toamna se numără concertele spectaculoase de la Sala Palatului, iar Zucchero ajunge pentru prima dată pe această scenă pe 14 noiembrie. Rockerul romantic,cu faimoasa sa pălărie,ce făcea deliciul românilor pe acorduri sentimentale,în anii ’90, vorbeşte despre frumuseţea lumii. Zucchero era, pe vremuri, un băieţel italian care asculta muzica afro-americană în Italia, ţara unde iubirea face legea. Ce frumos sună în italiană „Amore”. Românii ştiu prea bine cum e muzica italienească, e parte din viaţa lor şi din poveştile lor de dragoste.

Ştiu cum terasele de pe litoralul tocmai eliberat de sub ceauşism, răsunau pe muzică de Albano şi Romina, de Eros Ramazotti şi de Laura Pausini. S-au iubit candid şi răscolitor pe muzica italienilor. S-au despărţit pe „Senza una donna” a rockerului Zucchero. Aşa-i muzica, se suprapune peste viaţă. Nu numai la mare se asculta muzica italienilor, ci pretutindeni în România. Prindeam şi noi în ţară Rai 1, postul italienilor de televiziune, la televizoare cu tub catodic, post-comunism, şi ne uitam la festivalul Sanremo cu ochii rotunzi cât „pizza italiana”.

Noul Serviciu Public Local de Termoficare Braşov (SPLT) a primit, licenţa de funcţionare, însă cele aproximativ 9.000 de familii racordate la sistemul centralizat de termoficare vor mai avea de aşteptat până vor primi apă caldă şi căldură, procedurile nefiind încă finalizate. Urmează ca începând de luni să fie semnate contractele de furnizare a agentului termic cu asociaţiile de locatari, după ce Consiliul Local a aprobat în ultima şedinţă tarifele pentru gigacalorie. Apoi, noul Serviciul Public Local de Termoficare trebuie să semneze şi un contract cu furnizorul de gaz metan şi abia apoi se va putea relua furnizarea de agent termic către populaţie.

Preţul gigacaloriei pentru populaţie a fost stabilit la 203,22 lei, mai puţin cu 7 lei faţă de anul trecut, ca urmare a faptului că TVA a scăzut de la 24 la 20% începând cu acest an. Consumatorii non-casnici vor plăti între 291,28 şi 414,28 lei fără TVA, în funcţie de linia la care sunt conectaţi ( magistrală sau la reţea de distribuţie). Braşovul are, din august, propriul serviciu de termoficare – Serviciul Public Local de Termoficare (SPLT) – sub autoritatea directă a Consiliului Local, după ce furnizorul Tetkron, a rămas fără licenţă.

Actorul american Robert Vaughn a murit, la vârsta de 83 de ani. Acesta a devenit cunoscut publicului larg pentru rolurile din peliculele „Cei şapte magnifici/ The Magnificent Seven”, „Locotenentul Bullitt/ Bullitt’ şi „Superman III”. Celebrul actor a murit după o cruntă bătălie cu leucemia. Robert Vaughn s-a născut la 22 noiembrie 1932, la New York. Celebrul actor a jucat rolul lui Napoleon Solo în serialul de televiziune „The Man from U.N.C.L.E”, difuzat între anii 1964-1968 şi cel al lui Harry Rule în serialul din anii 70 „The Protectors”. El a dat viaţă personajului Hunt Stockwell în serialul „The A-Team” şi şi-a făcut apariţia în serialul britanic „Escrocii/ Hustle” din 2004 şi până în 2012.

Cei şapte suporteri, printre care cinci români şi doi polonezi, reţinuţi pentru încăierare, înainte de partida de fotbal România-Polonia, au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile, din dispoziţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. Cele şapte persoane reţinute pentru 24 de ore sub acuzaţia de încăierare au fost prezentate, procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, aceştia din urmă luând decizia ca cercetările să fie continuate sub măsura controlului judiciar.

Cei cinci români şi doi cetăţeni polonezi nu au interdicţie de a părăsi localitatea ori ţara, dar au primit interdicţia de a mai participa la competiţii sportive sau de a se afla în prejma unor locuri unde sunt organizate astfel de evenimente, fiind obligaţi ca pe perioada controlului judiciar să se prezinte în faţa organului de cercetare penală ori de câte ori sunt chemaşi. Cele şapte persoane au făcut parte din două grupuri care au provocat scandal în zona Arenei Naţionale, înainte de meci. Reţinerile au venit după ce, şase suporteri polonezi au fost ridicaţi şi conduşi la Secţia 10 de Poliţie, după un scandal la un bar din Centrul Vechi. După audieri, poliţiştii au început urmărirea penală în cazul lor pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Firmele care au activităţi de închiriere de personal în regim temporar au avut afaceri cumulate de 2,28 mld. lei în 2015, cifra de afaceri totală a industriei fiind de peste nouă ori mai mare faţă de anul 2008, când a fost de 247 miliarde lei. Companiile care închiriază forţă de muncă în regim temporar aveau împreună anul trecut 44.500 de salariaţi, faţă de numai 6.000 de salariaţi în 2008. Tendinţa de creştere se men­ţine şi acum, dar ritmul este mai scăzut decât în 2010- 2012. Ro­mânia a cunoscut aceleaşi evoluţii ca toate ţările din Est. Vedem acum o tendinţă de a muta fabrici în afara Uniunii Europene în cău­tare de costuri salariale com­petitive, în Ucraina şi în special în Serbia.

O femeie diagnosticată cu prolaps genital a reuşit să aducă pe lume o fetiţă sănătoasă cu ajutorul medicilor din Timişoara, care declară că iniţial nu am ştiut cum să procedeze deoarece literatura de specialitate consemnează un singur caz similar, în anul 1990. Laurenţiu Pirtea, medic în cadrul Secţiei de Obstetrică-Ginecologie II a Maternităţii “Odobescu” de la Spitalul Municipal Timişoara, a declarat, într-o conferinţă de presă, că femeia a fost diagnosticată cu prolaps genital, respectiv coborârea uterului în vagin, după ce a rămas însărcinată. Sarcina care apare la femei cu prolaps preexistent este foarte rară.

Şeful secţiei de Obstetrică-Ginecologie II a Maternităţii “Odobescu”, Dorin Grigoraş, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că atunci când au aflat că femeia însărcinată suferă de prolaps genital, medicii au avut două alternative: să facă o întrerupere de sarcină, soluţie pe care pacienta a refuzat-o, sau să găsească o metodă de a o trata. Astfel, medicii au cerut sprijinul conducerii Spitalului Municipal Timişoara, care a fost de acord cu achiziţionarea unui dispozitiv de 1.200 lei, cu ajutorul căruia femeia a fost operată laparoscopic, în luna mai.

TVR 1 difuzează pe 12 noiembrie, la ora 23:10, o dezbatere pe tema finanţării serviciilor publice de radio şi TV, în contextul adoptării de către Parlament a propunerii legislative privind eliminarea taxei radio-tv şi finanţarea serviciilor publice de radio şi televiziune de la bugetul de stat. Evenimentul, organizat de TVR şi Radio Romania, moderat de jurnaliştii Irina Păcurariu (TVR) şi Radu Croitoru (SRR), a reunit, în studiourile TVR, reprezentanţi ai societăţii civile, personalităţi ale mediului academic, ai sindicatelor şi jurnalişti.

Aflate pentru prima dată în istoria lor în faţa posibilităţii de a nu mai primi finanţate prin contribuţia directă a cetăţenilor României, cele două instituţii media de importanţă strategică au supus dezbaterii oportunitatea eliminării taxei radio-tv şi implicaţiile pe care le-ar avea decizia Parlamentului, dacă legea ar fi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Au fost analizate posibile efecte, dar şi alternative pentru păstrarea taxei. La dezbatere au fost prezenţi jurnalişti din TVR, din Radio Romania, dar şi din alte instituţii de presă, formatori de opinie, jurişti, economişti, analişti media, foşti şi actuali manageri ai celor două instituţii.

Actorul american Robert Redford a declarat într-un interviu publicat în blogul Walker Art Center din Minneapolis că îşi va încheia cariera de actor după ce va termina filmările la „Our Souls at Night” şi „The Old Man and the Gun”, pentru a se concentra pe cariera sa de regizor. Redford remarcă în interviul publicat în blogul Walker Art Center din Minneapolis că are două proiecte actoriceşti în derulare: „Our Souls at Night”, cu Jane Fonda, pe care îl numeşte „o poveste de dragoste pentru oameni în vârstă care primesc o a doua şansă în viaţă”, şi „The Old Man and the Gun,” cu Casey Affleck şi Sissy Spacek.

Brad Pitt şi-a celebrat apariţia pe covorul roşu la premiera filmului „Allied”, unde, în lumina reflectoarelor, a apărut alături de actriţa franceză Marion Cotillard,cu care presa a speculat că ar avea o relaţie, după divorţul de Angelina Jolie. Actorul a ajuns şi la premiera celui mai recent film în care joacă, drama de spionaj „Allied”. Pe covorul roşu a fost însoţit de Robert Zemeckis, regizorul filmului şi de actriţa Marion Cotillard, relatează revista Madame Figaro. Brad Pitt şi Marion Cotillard interpretează un cuplu de spioni prinşi în enigmatica reţea de persoane incognito ce apără secrete de stat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în thrillerul romantic „Allied”.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a discutat telefonic, cu Donald Trump, preşedintele-ales al Statelor Unite, cei doi lideri stabilind să colaboreze şi să clarifice poziţii privind combaterea terorismului, crizele din Ucraina, Siria şi Irak. Au fost evocate o serie de subiecte şi s-a convenit să colaboreze inclusiv pentru clarificarea unor poziţii în materie de combatere a terorismului, în privinţa conflictelor din Ucraina, Siria, Irak şi a Acordului climatic de la Paris. Au fost amintite valorile şi istoria pe care cele două ţări le împărtăşesc, precum şi relaţiile de prietenie între Franţa şi Statele Unite.

Pentru a treia noapte consecutiv, în Statele Unite, au avut loc demonstranţii anti-Trump în marile oraşe, precum şi în campusurile universitare. Mii de oameni au protestat, vineri seara, la Miami, Atlanta, Philadelphia, New York, San Francisco şi Portland. Reprezentanţi ai protestatarilor au declarat că deşi sunt conştienţi că ceea ce spun şi faptul că ies în stradă nu va schimba rezultatul votului la scrutinul prezidenţial, vor să atragă atenţia asupra nemulţumirilor pe care la au la adresa viitorului preşedinte de la Casa Albă şi să sensibilizeze opinia publică în privinţa temelor de campanie ale lui Trump care a cuprins de la la remarci defăimătoare la adresa femeilor, până la ameninţarea constuirii unui zid între Statele Unite şi Mexic pentru a ţine imigranţii afară. În New York, protestatarii anti-Trump s-au adunat în parcul din piaţa Washington şi la turnul Trump, locaţii devenite deje celebre pentru cei care vor să îşi exprime nemulţumirea fată de Donald Trump.

O persoană a fost împuşcată la o manifestaţie anti-Trump care avea loc în oraşul Portland din statul american Oregon, în timp ce protestatarii se aflau pe podul Morrison. Victima, care a suferit răni ce nu îi pun viaţa în pericol, a fost transportată de urgenţă la spital. Supectul este în continuare căutat de forţele de ordine. Incidente violente au avut din nou loc în Portland, unde protestatarii au blocat traficul în zona centrală a oraşului, iar unii dintre ei au început să arunce cu obiecte spre forţele de ordine, care au intervenit.

Germania aşteaptă ca Administraţia Donald Trump să colaboreze cu ţările europene pentru contracararea acţiunilor Rusiei în estul Ucrainei şi în Siria, Berlinul amintind că NATO nu va mai avea niciun sens dacă nu va garanta apărarea colectivă şi pledând, în paralel, pentru dezvoltarea unor structuri UE de apărare. Germania susţine dialogul între Statele Unite şi Rusia, dar Donald Trump nu trebuie să ignore acţiunile Rusiei în Crimeea şi în Alep atunci când va discuta cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Oficialul german a atras atenţia că Alianţa Nord-Atlantică ar fi „moartă” dacă unul dintre membri ai nu ar fi apărat de ceilalţi. „Este bine că noul preşedinte al SUA va încerca imediat să dialogheze cu omologul său rus. Este bine şi are susţinerea noastră totală. Dar nu poate să uite de anexarea Crimeei, de continuarea războiului hibrid din Ucraina sau de bombardamentele din Alep. La rândul său, preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, şi ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, au pledat ca UE şi NATO să aibă o poziţie unitară după alegerile din SUA.

Despre preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, se pot spune multe, dar nu sunt mulţi care pot să spună cu mâna pe inimă că îl cunosc cu adevărat. Printre cei care i-au fost aproape preşedintelui Obama, în cei opt ani de mandat, se numără şi Pete Souza, care a fost fotograf oficial la Casa Albă. În cele peste două milioane de fotografii pe care le-a realizat în acest interval, el a surprins multe momente pline de căldură şi emoţie din intimitatea cuplului prezidenţial.

Cel puţin patru persoane au decedat, iar alte 14 au fost rănite, în urma unui atentat cu bombă care a avut loc în incinta bazei aeriene NATO de la Bagram şi care a fost revendicat de insurgenţii talibani. Generalul american John Nicholson a comunicat că deflagraţia a fost cauzată de detonarea unui dispozitiv explozibil, fără a oferi detalii suplimentare. Insurgenţii talibani au revendicat responsabilitatea pentru atentat, spunând că a fost comis de un atacator sinucigaş aflat în interiorul bazei. Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt al talibanilor, a afirmat că atacul a fost pregătit timp de patru luni.

Zsolt Semjen, vicepremierul Ungariei, şi-a declarat sprijinul pentru liderii maghiari din România care sunt „persecutaţi nedrept” sub „pretextul luptei anticorupţie. Semjen a acordat premiul „Ungurii din afara Frontierelor” către patru politicieni maghiari din România: Arpad Antal (primar al oraşului Sfantu Gheorghe); Robert Raduly (primarul din Miercurea Ciuc; Domokos Szoke (viceprimarul din Miercurea Ciuc) şi Janos Mezei, fost primar al oraşului Gheorghieni. Premiile au fost înmânate vineri la consulatul general al Ungariei de la Miercurea Ciuc.

SPORT

Polonia a câştigat cu 3-0 confruntarea cu România de pe Arena Naţională şi este liderul Grupei E preliminare cu 10 puncte din patru meciuri. „Tricolorii” au rămas cu cinci puncte şi au căzut pe locul patru în clasament. La finalul confruntării, polonezii s-au distrat în vestiar. Grzegorz Krychowiak a filmat bucuria de la vestiare şi a postat clipul pe contul său de Twitter: „Bine lucrat, echipă! Încă trei puncte!”.

Adam Nawalka, selecţionerul echipei naţionale a Poloniei, a declarat după victoria cu România, că se văd schimbări în jocul tricolorilor după venirea lui Christoph Daum, iar succesul a fost obţinut mult mai greu decât o arată scorul. Grosicki a deschis scorul pentru naţionala Poloniei, după o acţiune individuală, după doar 11 minute de joc. Teodorczyk i-a pasat lui Lewandowski, starul de la Bayern i-a dat cap în cap pe Grigore şi Benzar, a intrat nestingherit în careu, a şutat cu stângul şi-i dă mâinile peste cap lui Tătăruşanu, incapabil să intervină. Starul echipei Bayern Munchen a realizat dubla, în minutul 90+1, din lovitură de la 11 metri.

România a pierdut în mod ruşinos partida cu Polonia, scor 0-3, iar şansele „tricolorilor” de calificare la Campionatul Mondial din 2018 au devenit pur teoretice. Mircea Sandu a avut o reacţie extrem de acidă după confruntarea de pe Arena Naţională şi cere demisia conducerii Federaţiei şi a antrenorului Christoph Daum. Fostul preşedinte al FRF a lansat şi o ipoteză absolut şocantă: schimbările efectuate la pauză, intrările lui Prepeliţă şi Andone, nu ar fi fost gândite de selecţionerul României.

Naţionala României a fost susţinută puternic pe Arena Naţională la meciul cu Polonia. Galeriile cluburilor de tradiţie din România au fost prezente la partidă: fanii stelişti, dinamovişti şi rapidişti s-au aflat pe stadionul din Bucureşti în încercarea de a-i purta pe elevii lui Daum spre o victorie. Din păcate, rezultatul de pe teren, scor 0-3, a fost unul cât se poate de dezamăgitor. De remarcat este prezenţa Peluzei Sud a celor de la Steaua. Ultraşii roş-albaştrilor au renunţat să mai vină în mod organizat la meciuri în urmă cu doi ani din pricina scandalului dintre clubul finanţat de Gigi Becali şi Armată. Chiar dacă au făcut un „compromis” şi au revenit pe stadion, cei de la Sud nu au uitat conflictul dintre Steaua şi CSA şi au afişat un banner sugestiv: „FCSB nu e Steaua!”.

În 2011, după şapte sezoane magnifice la Yamaha, unul dintre cei mai mari sportivi ai acestei planete trecea la Ducati. Valentino Rossi, căci despre el vorbim, lăsa echipa cu care ieşise campion mondial de patru ori şi mergea la un team italian ”în groapă”, cu motociclete deloc competitive. Prima cursă pentru ”Il Dottore”, locul 7. A doua cursă, locul 5. A treia, la fel! Conferinţele de presă erau înmormântări pentru jurnaliştii italieni care altfel îi sorbeau discursul. Presa lovea în Ducati, în inginerii care făceau motocicleta, în motocicletă, în oricine mai puţin în Rossi.

Cinci ani şi jumătate mai târziu, neamţul Christoph Daum vine la conferinţa de presă de după meciul în care e spulberat de Polonia şi ne spune că fotbalul românesc nu e Premier League sau Primera Division. Ne spune că avem probleme cu fotbaliştii care joacă în întreceri slabe, cu mici excepţii. Ne mai spune, pe ocolite, că avem pretenţii mai mari decât ne-ar permite realitatea. În momentul în care microbistul a acceptat ideea aducerii unui selecţioner străin a făcut-o pentru nişte motive clare. A sperat să scape de convocări sugerate de preşedinţi sau de oameni din FRF, a sperat să nu mai aibă parte de antrenori care insistă cu cai morţi şi, la fel de important, a sperat că la naţională vor veni cei în formă.

România a pierdut meciul cu Polonia, însă Ciprian Tătăruşanu este de părere că ar exista probleme în apărarea „tricolorilor”. Portarul Fiorentinei spune că echipa naţională se află pe un drum bun şi nu trebuie schimbat nimic la nivelul primei reprezentative. „Ne dorim să câştigăm celelalte meciuri şi să obţinem locul 2. Polonia este cea mai bună echipă din grupă, nu cred că vor avea probleme. Nu luăm gol după gol. Am luat unul cu Muntenegru, apoi a venit acest meci. Nu cred că trebuie schimbat ceva. Antrenorul trebuie să se gândească la ce s-a greşit în acest meci şi să ia deciziile pentru meciurile următoare. Suporterii au creat o atmosferă frumoasă, din păcate nu am putut să le oferim o victorie. Apar critici şi când câştigi, e normal să apară şi când pierzi cu 3-0 acasă”, a declarat Ciprian Tătăruşanu la finalul partidei.

Robert Lewandowski a ajuns la 7 goluri în preliminarii şi 42 în total pentru naţionala Poloniei în urma dublei din meciul cu România. La finele partidei, căpitanul Poloniei a vorbit pentru DolceSport şi a explicat momentul cheie al confruntării din etapa a patra a Grupei E. „În prima repriză am jucat bine, dar în repriza a doua am început mai rău. După întreruperea meciului ne-am calmat şi am obţinut o victorie extrem de importantă. Noi vedem ce avem de făcut, ne concentrăm pe meciurile noastre, România mai are multe meciuri, poate recupera. Ştiam că ne aşteaptă un meci greu, ştiam că România a primit puţine goluri în ultimele meciuri, dar am făcut un meci bun. Am stat bine în teren, am avut posesie, nu a fost uşor pentru România. Nu contează câte goluri marchez eu, contează cele trei puncte pe care le-am obţinut” , a spus atacantul echipei Bayern Munchen.

Vineri, pe Arena Naţională, Christoph Daum a suferit prima înfrângere pe banca naţionalei României, 0-3 cu Polonia, la capătul unui meci dominat în totalitate de Lewandowski şi colegii săi. Antrenorul neamţ, pe care s-a pus o presiune mare în săptămâna de dinaintea meciului, a recunoscut, la finalul partidei, că polonezii au fost echipa mai bună, a vorbit despre cauzele care au dus la un rezultat umilitor şi a anunţat noul obiectiv pentru actuala campanie de calificare: prinderea locului al doilea, care duce la baraj.

România a pierdut, într-un meci din etapa a patra a Grupei E a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018. Grosicki şi Lewandowski (2) au înscris pentru selecţionata lui Adam Nawalka şi trupa lui Christoph Daum ocupă locul 4 în Grupa E. Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a comentat înfrângerea la sport.ro: „Ce şanse să mai avem noi, noi o să fim pe locul 4, acolo rămânem. Nu vreau să intru în jocul matematic, noi că poate… cutare, hai că poate… cutare. Lăsaţi-mă cu jocul matematic. Am auzit că Andrei Vochin ar lucra 10 ani cu Daum, ar vrea să-i prelungescă înţelegerea până în 2020. Lasă că te dăm afară şi pe tine. Aşa de supărat sunt, bătut peste tot, şi la fotbal, şi la Guvern, am lacrimi în ochi.

Bastian Schweinsteiger nu este pe placul lui Mourinho, iar acest lucru este arhicunoscut. Presa engleză notează că cei de la Manchester United au mers şi mai departe şi i-au făcut o ofertă jucătorului german pentru a-şi rezilia contractul. United i-a oferit lui Schweinsteiger 9,6 milioane de lire sterline (11 milioane de euro) pentru ca acesta să accepte rezilierea înţelegerii scadente în 2018. Neamţul în vârstă de 32 de ani ar fi tentat să accepte propunerea „Diavolilor” în condiţiile în care este curtat intens de cei de la Chicago Fire, club din Major League Soccer. Schweinsteiger şi Veljko Paunovic, managerul lui Chicago Fire, s-a întâlnit deja pentru a discuta pe marginea acestui subiect.

Răzvan Burleanu a avut un discurs clasic la finalul partidei cu Polonia, din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018. Preşedintele FRF a reuşit şi de această dată să nu spună nimic concret, a pus înfrângerea la scor pe seama diferenţei dintre fotbalul din Polonia şi cel din România şi a vorbit despre sisteme de licenţiere, reamintindu-ne cât de în spate suntem în raport cu fotbalul din Vest. Şeful fotbalului românesc a precizat că Daum nu e în pericol să fie demis după acest meci şi s-a arătat dezamăgit de atitudinea fanilor de pe Arena Naţională, care au provocat mai multe incidente.

Polonia ne-a adminsitrat un sec 3-0, pe Naţional Arena, în etapa a patra a preliminariilor CM 2018. Elevii lui Adam Nawalka au înscris prin Grosicki şi Lewandowski şi sunt lideri cu 10 puncte în Grupa E. Mijlocaşul echipei Anderlecht, Alex Chipciu, a explicat la final cursul jocului: „Polonezii au jucători mult mai bine cotaţi, prima repriză am fost foarte slabi, apoi am avut 20 de minute în repriza secundă în care am fost pe val, dar a venit golul al doilea al lor. Avem şansă şi la baraj, trebuie să luptăm pentru ea, pentru că nu mai avem nimic de pierdut. Am crezut că petarda aruncată a fost mai departe de Lewandowski, dar nu a fost aşa. După acel incident ne-am ieşit din mână, dar nu avemn nicio scuză”. România se află pe locul 4 în Grupa E. Următorul meci e programat anul viitor, acasă, cu Danemarca.

Clubul Pandurii Târgu Jiu au anunţat, prin intermediul site-ului oficial, rezilierea pe cale amiabilă a contractului cu mijlocaşul Christian Obodo, în vârstă de 32 de ani. Pandurii Târgu Jiu are trei înfrângeri consecutive în Liga I şi a ajuns pe locul 8, cu 19 puncte. Gruparea gorjeană se confrută cu mari probleme finaciare, iar ultima măsură luată de conducerea clubului este mutarea meciurilor de pe teren propriu, la Motru.

Dumitru Dragomir a comentat eşecul naţionalei cu Polonia, scor 0-3, pe Naţional Arena, în etapa a patra a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018. Grosicki şi Lewandowski (2) au marcat pentru elevii lui Adam Nawalka. Polonia ne mai dă vreo 3 în retur, nu batem nici Armenia. Vinovaţi sunt cei care l-au adus pe Daum, el nu e vinovat. Eu am o vorbă: dacă laşi briciul pe mâna maimuţelor, îţi lasă numai cicatrici pe faţă. Categoric, nu mai avem nicio şansă. Şi acest antrenor eu ştiu că are un salariu de 60.000 de euro pe lună”.

Jucătorul de tenis Marius Copil, ocupantul poziţiei 138 în ierarhia mondială, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului challenger de la Bratislava, disputat pe suprafaţă dură, în sală şi dotat cu premii în valoare de 85.000 de euro. În sferturile de finală, Marius Copil l-a învins pe Egor Gerasimov, din Belarus, aflat pe locul 222 ATP, scor 7-6, 7-6. Partida a durat o oră şi 36 minute. Marius Copil, sportiv originar din Arad, a avut parte de o partidă foarte echilibrată împotriva tenismenului din Belarus.

Primul set s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, fiind adjudecat la tiebreak de român, cu 7-4. Manşa secundă s-a disputat după aceleaşi coordonate, cu puţine şanse de break de partea ambilor jucători. Setul s-a decis în tiebreak, unde, din nou, Marius Copil a fost jucătorul cu mintea mai limpede şi s-a impus cu 7-5. În urma accederii în semifinalele competiţiei din Slovacia, Copil şi-a asigurat 40 de puncte ATP şi un cec în valoare de 4.260 de euro, iar pentru un loc în finala turneului se va întâlni cu Daniil Medvedev (Rusia, 104 ATP).

PROGNOZA METEO
12 Noiembrie 2016

Cerul va prezenta înnorãri accentuate și va ploua. Local, cantitãțile de apã vor depãși 20 l/mp și pe arii restrânse, 30…40 l/mp. În cursul dupã-amiezii, în regiunile sud-estice, se vor semnala descãrcãri electrice, iar în zona de munte va ninge și se va depune strat nou de zãpadã. Noaptea, în vest, în centru și în nord, ploile se vor transforma în lapovițã și ninsoare. Vântul va avea intensificãri în toate regiunile, cu viteze ce vor depãși la rafalã 60 km/h, iar la munte va sufla tare, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi de la 3…4 grade în estul Transilvaniei și nordul extrem al Moldovei, pânã la 16…17 grade în sudul Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime se vor încadra între -2 și 8 grade, mai ridicate pe litoral.

Bucuresti

Temporar, cerul va avea înnorãri accentuate și va ploua, îndeosebi dupã-amiazã și seara, când vor posibile descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat cu intensificãri, mai ales noaptea. Temperatura maximã va fi de 13…15 grade, iar cea minimã de 7…8 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *