Stiri pe scurt 12 Mai 2016

loading...

Stiri pe scur 12 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  12  Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 12 mai. In anul 1949, s-a născut Anghel Mora (numele său adevărat Mihai Diaconescu) regizor de film, scenarist, actor, poet şi cântăreţ folk. A fost directorul agenţiei de publicitate Lettera („Flori de gheaţă”, „Kilmetrul 36”, „Să mori din dragoste de viaţă”) (d. 2000).

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş au declanşat anchete după ce părinţii unui elev de la Şcoala Gimnazială din localitatea Leordeni au depus sesizări în care acuză că băiatul a ajuns la spital după ce a fost bătut de doi colegi mai mari, în curtea şcolii. Copilul s-a prezentat la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Este internat în continuare pe Secţia de Chirurgie, cu stare generală bună. Prezintă traumatism cranio cerebral minor, contuzie toraco- abdominală. În mod normal pentru astfel de probleme se ţine pacientul sub observaţie 72 de ore.

Operaţiile mai complicate programate zilele acestea la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” au fost amânate în urma scandalului dezinfectanţilor Hexi Pharma. Institutul „Marius Nasta” se află pe lista celor 50 de spitale unde probele analizate de pe suprafeţe au avut probleme, în urma analizelor făcute din ordinul Ministerului Sănătăţii.

Rezultatele anunţate, de Guvern, arată că toate probele de produse Hexi Pharma analizate până acum la laboratorul ICECHIM au avut probleme în ceea ce priveşte concentraţia de substanţe dezinfectante din soluţie faţă de ceea ce scrie pe etichetă. De altfel, Guvernul a recomandat retragerea de pe piaţă şi din spitale a produselor Hexi Pharma şi a anunţat că va verifica şi biocidele celorlalţi producători care se găsesc pe piaţa din România.

Discuţiile şi temerile legate de darea în plată au avut un efect de stimulare a cererii de locuinţe şi, implicit, a tendinţei de creştere a preţurilor. După un avans de 6,5% în primul trimestru, apartamentele scoase la vânzare la nivel naţional (noi şi vechi) s-au scumpit în aprilie cu 0,3%, de la 1.013 la 1.016 euro pe metru pătrat util. Faţă de perioada similară din 2015 când o locuinţă costa, în medie, 930 de euro pe metru pătrat, valoarea actuală a crescut cu 9,2%.

La finalul a patru ani în care primarii au avut timp să facă în localităţile lor tot ce le-a trecut prin cap, cu mai puţin de o lună până la alegerile locale, edilii îşi fac calculele şi aruncă în vâltoarea electorală noi promisiuni. Unii alegători, însă, fac bilanţul realizărilor şi nereuşitelor, analizează ce-au primit din toate câte-au făgăduit primarii şi, mai ales, pe ce s-au dus în tot acest timp banii publici.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis, definitiv, condamnarea la trei ani de închisoare cu executare a lui Constantin Ciorăscu, administratorul terenului unde a murit Ionuţ Anghel după ce a fost muşcat de câini, daunele morale pentru familie fiind stabilite la 2,4 milioane de euro. Valentin Anghel a declarat la scurt timp după pronunţarea deciziei „că este una corecta şi pe măsura faptelor în cazul administratorului terenului”.

Fostul ministru de Finanţe şi al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, susţine că acest an va fi „mort” în privinţa fondurilor europene, spunând că România s-a întors în perioada 2009-2011, având avansuri primite de la CE de două miliarde de euro, „bani care zac în conturi”. Acesta a subliniat că fostul ministru al Fondurilor Europene, Aura Răducu, a fost „o catastrofă pentru ţară, o ruşine naţională” şi a apreciat faptul că actualul titular al portofoliului, Cristian Ghinea, l-a sunat pentru a discuta cu el.

Candidatul PNL la primăria Sectorului 4, Răzvan Sava, a declarat, că va fi susţinut la alegerile locale de Cristian Popescu Piedone, în situaţia în care PPUSL nu are un candidat propriu în sectorul 4, precizând însă că nu există o înţelegere la nivel de partide. Liberalul a precizat că în zilele următoare va mai face un sondaj în Sectorul 4 pentru a vedea care sunt şansele pe care le are la alegerile locale din 5 iunie.

Scutul de la Deveselu este inaugurat în prezenţa premierului Dacian Cioloş, a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, şi a unei delegaţii americane pentru a marca certificarea bazei, declarată operaţională în decembrie 2015, şase ani după ce SUA a anunţat proiectul. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, la Palatul Cotroceni că România este un aliat de încredere al alianţei, iar „NATO se angajează solemn faţă de securitatea României”, precizând că scutul antirachetă de la Deveselul nu este îndreptat împotriva Rusie

Photo Romania Festival 2016 se va desfăşura între 18 şi 22 mai, în mai multe locaţii din Cluj-Napoca, şi va transforma pentru 5 zile oraşul în centrul european al fotografiei. Miluţă Flueraş îşi va prezenta în premieră, la Photo Romania Festival, fotografiile realizate în seara incendiului din clubul Colectiv, în cadrul expoziţiei-tribut Taking my time to pay an homage. O altă expoziţie specială a ediţiei din acest an este cea dedicată lui Iosif Berman, unul dintre cei mai importanţi fotografi români din toate timpurile, cel pe care Geo Bogza îl supranumea „omul cu o mie de ochi”.

Premierul Dacian Cioloş afirmă că experienţa i-a arătat că în multe funcţii femeile au fost mult mai eficiente decât bărbaţii, şeful Executivului alăturându-se astfel campaniei UN Women ”ELpentruEA/#‎HeForShe” pentru a promova egalitatea de gen. El a subliniat că femeilor trebuie să li se ofere şansa de ocupa locul pe care îl merită ”fără nicio prejudecată şi limitare de ordin instituţional sau intelectual” şi că probelema principală este cea a mentalităţilor, a prejudecăţilor.

Nissan Motor va cumpăra o participaţie de 34% din Mitsubishi Motor, în condiţiile în care al doilea producător ca mărime din Japonia vine în ajutorul companiei auto măcinată de scandalul testelor frauduloase. Mitsubishi va vinde acţiuni în valoare de 2,2 miliarde de dolari către Nissan. Achiziţia va propulsa Nissan ca cel mai mare acţionar în cadrul Mitsubishi Motors.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) a fost clasat de către Airports Council International Europe, pe locul al patrulea în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în primul trimestru al anului 2016. Pe primele patru locuri în această categorie se află aeroporturile Berlin Schoenefeld, Faro-Algarve (Portugalia), Larnaca (Cipru) şi Henri Coandă Bucureşti, urmat de aeroportul Porto.

În primul trimestru al anului curent, AIHCB a înregistrat un trafic aerian de 2.140.750 pasageri şi 23.719 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări). Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul pasagerilor care au tranzitat Henri Coandă în februarie 2016 a înregistrat o creştere de 18,4%. Evoluţia numărului de pasageri pe AIHCB devansează semnificativ tendinţa generală de 7,8%, înregistrată la nivel european.

România devine o zonă geostrategică importantă prin găzduirea instalaţiilor antibalistice NATO, prezentate de Alianţă drept o formă de contracarare a ameninţărilor din ţări precum Iranul, dar nu este clar care va fi eficienţa sistemului, care atrage şi riscuri, fiind condamnat vehement de Rusia.Elementele antirachetă din România, integrate în sistemul antibalistic NATO, sunt prezentate de Alianţa Nord-Atlantică drept o formă de contracarare a ameninţărilor balistice din ţări precum Iranul şi Coreea de Nord, dar Rusia denunţă modificarea de către Statele Unite a echilibrului geostrategic, ameninţând cu măsuri de retorsiune.

Scutul antirachetă de la Deveselu, care este operaţional de joi, are 24 de interceptoare de tip SM-3 şi se activează la detectarea unei rachete ostile de către radarele fixe sau mobile. La 180 de kilometri de Bucureşti, în comuna Deveselu la Baza Militară 99 Deveselu (judeţul Olt) este scutul american antirachetă. Capabilitatea tehnică a bazei include un radar puternic, interceptori de rachete şi echipament de comunicaţii.

Trei baterii cu câte opt interceptoare de tip SM-3 sunt amplasate în Baza Militară. Standard Missile 3 (SM-3) reprezintă un sistem antirachetă naval, utilizat de către Forţele Navale ale Statelor Unite pentru a intercepta rachetele avioanelor, navelor, cele de croazieră şi cele intercontinentale, ca parte a Sistemului de Apărare Antirachetă Aegis. Intercepoarele SM-3 sunt produse de Raytheon, au o lungime de 6.55 metri şi un diametru de 0,34 metri.

ICEEfest, cel mai mare festival dedicat Internetului din Europa Centrală şi de Est, propune pentru ediţia din acest an secţiunea ICEEhealth. La ICEEhealth se vor dezbate soluţii pentru fitness şi wellness, telemedicina, aplicaţii şi dispozitive de monitorizare pentru diverse afecţiuni, tipărirea 3D aplicată în sănătate, precum şi noi paradigme pentru studii clinice şi terapii. După teribila experienţă prin care a trecut în momentul în care a primit diagnosticul de cancer la creier, Salvatore Iaconesi va vorbi în cadrul ICEEhealth despre cât de mult l-a ajutat mediul digital să facă faţă acestei traume, dar si despre potenţialul excepţional al tehnologiilor open source pentru inovare în medicină.

În perspectiva Festivalului RO-Wine, The Wine Festival of Romania, care va avea loc pe 21-22 mai la Fratelli Studios, specialişti reputaţi din lumea vinului au oferit o introducere în fascinanta lume a acestei băuturi şi au prezentat evenimentul ce va reuni vinuri româneşti şi internaţionale. De la fiecare producător vor fi maximum cinci etichete din zona standard şi maxim trei etichete în zona VIP. La zona VIP participă producătorii cu vinuri care au o vechime de peste 10 ani şi vinuri care nu mai sunt disponibile publicului.

Preţul de intrare pentru festival va face diferenţa faţă de alte festivaluri, acesta fiind de 100 de lei standard şi 250 de lei pentru zona VIP. Nu vor fi uitaţi nici cei din zona HoReCa – industria ospitalităţii (hoteluri, restaurante, cafenele): „Acordăm o atenţie deosebită operatorilor HoReCa”. Ambasadorul RO-Wine 2016 este Helmuth Köcher, organizatorul celebrului eveniment italian, Merano WineFestival, unul dintre cele mai prestigioase şi exclusiviste evenimente de profil din Europa.

Până acum, persoanelor HIV pozitive le era interzis să doneze organe, iar dacă normele vor fi mai puţin stricte, mai multe organe vor fi disponibile pentru cei de pe lista de aşteptare. Transplanturi de acest fel au avut loc în ultimii cinci ani, dar au fost făcute publice abia acum. Acestea au implicat transplantul a doi ficaţi şi doi rinichi, organe care au fost transplantate pacienţilor deja infectaţi cu HIV.

Compania americană de inginerie Draper a lansat un concurs, numit „Chronos Data Science Contest”, conceput pentru a încuraja dezvoltatorii să producă noi tehnologii, prin care să poată prelucra în mod eficient masa tot mai mare de imagini captate cu ajutorul sateliţilor plasaţi pe orbita Pământului.

Pentru competiţie, au fost selectate o serie de imagini realizate pe parcursul unei săptămâni şi care înfăţişează mai multe locaţii din statul american California. În fotografii pot fi observate, printre altele: zone industriale, suburbiile unor oraşe, parcuri auto şi autostrăzi. Toate aceste imagini sunt greu de asamblat cu ochiul liber, datorită nealinierii dintre ele şi, în anumite cazuri, a diferenţelor aproape imperceptibile.

Brexitul domină agenda Marii Britanii, iar Banca Angliei urmează să ia o poziţie oficială legată de modul în care votul pentru ieşirea din Uniunea Europeană a Regatului Unit afectează economia. Cu numai şase săptămâni până când britanicii vor vota viitorul Marii Britanii în UE, Banca Angliei deja a avertizat în repetate rânduri de incertitudinile care afectează creşterea. Aceste incertitudini au început să se reflecte şi în calculele altor analişti.

Republica Moldova este pregătită să reia negocierile pe tema soluţionării crizei transnistrene în formatul 5+2. Cord Meier-Klodt a anunţat că va avea o întâlnire cu ministrul de Externe al Administraţiei separatiste din Transnistria, Vitali Ignatiev. Apoi, emisarul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) va efectua vizite în Rusia şi Ucraina. Următoarea reuniune în formatul 5+2 (R.Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina, OSCE, SUA şi UE) ar urma să aibă loc în iunie.

Activarea sistemului antibalistic din România va permite apărarea Europei de ameninţările unor ţări ca Iranul, afirmă Robert Bell, emisarul Pentagonului în Europa, reiterând poziţia Statelor Unite că elementele antirachetă de la Deveselu nu sunt îndreptate împotriva Rusiei.

China anunţă că va întări apărarea insulelor revendicate de aceasta în Marea Chinei de Sud, după ce o navă militară americană s-a apropiat, de un recif ocupat de chinezi. Acţiunile provocatoare ale avioanelor şi navelor militare americane indică planurile SUA de a stârni haos în regiune şi certifică corectitudinea, dar şi necesitatea imperioasă a construcţiei de către China a unor instalaţii defensive pe insulele relevante.

SPORT

Anghel Iordănescu a anunţat locul de 28 de jucători cu care va merge în cantonamentul din Italia, 18-30 mai, ultima perioadă de pregătire înaintea debutului Campionatului European din Franţa. În cadrul stagiului România va juca şi două partide amicale, cu Congo pe 25 mai şi cu Ucraina pe 29 mai. Este lotul lărgit pentru EURO, mulţi dintre fotbaliştii de pe lista de mai jos fiind opţiunile lui Iordănescu pentru turneul final.

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra)

Fundaşi: Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu), Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheş (SSC Napoli), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moţi (Ludogorets), Răzvan Raţ (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo), Alin Toşca (FC Steaua Bucureşti)

Mijlocaşi: Mihai Pintilii (FC Steaua Bucureşti), Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Adrian Ropotan (Pandurii Tg. Jiu), Andrei Prepeliţă (Ludogorets), Adrian Popa (FC Steaua Bucureşti), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Chipciu (FC Steaua Bucureşti), Andrei Ivan (CSU Craiova), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Nicolae Stanciu (FC Steaua Bucureşti), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad)

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec (Astra), Ioan Hora (Pandurii Tg. Jiu)

Pus pe liber de FRF cu nici o lună înainte de startul EURO 2016, fostul medic al selecţionatei României, doctorul Pompiliu Popescu, a vorbit despre condiţiile în care s-a făcut despărţirea de echipa naţională, după 25 de ani. Acesta a relatat pe larg modul în care a fost tratat de actuala conducere a FRF şi i-a arătat cu degetul pe preşedintele Răzvan Burleanu şi consilierul Gabriel Bodescu .

Pompiliu Popescu simte că el şi staff-ul său au plătit în ultimele luni pentru faptul că nu au vrut să le ofere conducătorilor informaţii din sânul echipei. Pompiliu Popescu a rememorat şi momentul în care i-a spus lui Răzvan Burleanu că a vorbit despre problema sa (faptul că nu şi-a primit prima de calificare conform contractului) cu doi foşti componenţi ai Generaţiei de Aur, Bogdan Stelea şi Basarab Pandurui. Conform spuselor doctorului Popescu, Burleanu a reacţionat extrem de agresiv la adresa celor doi foşti mari jucători.

Gabi Tamaş trebuie să stingă până în luna august o datorie de 50.000 de euro pe care o are la Steaua. Fundaşul plăteşte rate lunare clubului. Tamaş a avut o izbucnire nervoasă de proporţii la adresa lui Mirel Rădoi după ultimul meci al Stelei din acest sezon. Fundaşul a comentat posibila sa selecţionare la echipa naţională pentru EURO 2016 atacându-l pe antrenorul care l-a dat afară de la Steaua în startul sezonului. Nemulţumirea fundaşului are ca sursă o declaraţie recentă a lui Rădoi în care antrenorul comenta posibilitatea convocării stelistului la naţională. Posibilitatea ratării convocării îl nemulţumeşte pe Tamaş, prezenţa la EURO fiind principalul motiv pentru care fotbalistul s-a întors la Steaua în această iarnă de la Cardiff.

Begu câştigă fără emoţii primul set, scor 6-1! Demonstraţie de forţă a Irinei, care şi-a adjudecat manşa în 39 de minute! Rusoaica nu a câştigat nici măcar o dată pe propriul serviciu, mulţumindu-se cu un break realizat la 0-2! În schimb, Begu s-a distrat de la 2-1, reuşind o serie de 4 game-uri consecutive. Irina Begu luptă pentru a-şi continua traseul de vis la Roma (Italia). După ce a detonat bomba în turul doi şi a eliminat-o pe Victoria Azarenka (Belarus, favorită 4), scor 6-3, 6-2, românca se află în faţa unei noi provocări. Begu o înfruntă pe Daria Kasatkina, văzută drept urmaşa Mariei Şarapova, într-un meci programat pe Terenul 1. Va fi a doua partidă directă dintre Irina şi Daria, rusoaica impunându-se în singura întâlnire de până acum, scor 6-3, 3-6, 6-3 la Moscova 2015.

Viaţa unui fotbalist costă uneori, în România, 330 de lei. Aceasta este diferenţa între preţul vizitei medicale la o clinică privată cu preţuri cumsecade şi preţul vizitei la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, cea mai performantă unitate din ţară. 330 de lei ori 23 de jucători, atât cât poate număra un lot lărgit în România, înseamnă un total de 7.590 de lei. Unii dintre patroni consideră că pentru banii aceştia merită să rişte viaţa unor oameni. În 2014, după ce Valerii Moraru a preluat Rapid Bucureşti, echipă abia promovată în Liga 1, „s-a decis“ ca jucătorii să nu facă vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, ci la un cabinet particular din Chiajna. Patru fotbalişti au refuzat şi au decis să plătească din propriul buzunar pentru un control complet la INMS.

Mircea Lucescu va pleca aproape sigur de la Şahtior Doneţk în această vară, însă tehnicianul român de 70 de ani nu şi-a anunţat încă viitoarea destinaţie. S-a speculat intens în legătură cu o posibilă revenire a lui Lucescu în Turcia, acolo unde a fost dorit de Galatasaray, Fenerbahce sau Trabzonspor, în timp ce surse din Franţa îl dădeau pe lista viitorilor tehnicieni a lui AS Monaco.

Se pare că Il Luce are alte planuri şi viitoarea destinaţie ar putea reprezenta o surpriză pentru mulţi. Un cunoscut impresar turc a „demontat” revenirea lui Lucescu în campionatul turc, printr-o declaraţie preluată de majoritatea publicaţiilor din Istanbul. Dogan Ercan a dezvăluit că a discutat personal cu Mircea Lucescu pentru a afla dacă are de gând să o preia pe Fenerbahce din viitorul sezon, iar răspunsul românului a fost unul ferm. Conform impresarului FIFA, Lucescu s-a înţeles deja cu ruşii de la Zenit Sankt Petersburg, care se vor despărţi de portughezul Villas-Boas la finalul acestui sezon.

Oficialii clubului scoţian de fotbal, Aberdeen au luat o decizie mai puţin obişnuită: au decis sa nu mai vândă bilete şi abonamente pe locul ocupat până de curând de unul dintre cei mai cunoscuţi fani ai echipei de pe locul doi din Scoţia. Norman Goldie, în vârstă de 87 de ani, era unul dintre cei mai cunoscuţi suporteri ai echipei Aberdeen. Acesta venea la meciuri în sandale vopsite în culorile clubului: una roşie şi una alba. Locul său, pe stadionul Merkland a fost vopsit în roşu şi alb de către administratorii bazei, tocmai pentru a-l celebra pe Goldie, decedat de curând în urma unui atac de cord. Este pentru prima dată când un club de fotbal din lume ia o astfel de decizie. De altfel, la stadion, zeci de oameni au depus flori şi eşarfe ale clubului în memoria lui Norman Goldie, decedat pe data de 3 mai.

Simona Halep (5 WTA) a fost învinsă în mod surprinzător, în turul secund la Roma, scor 6-3, 4-6, 6-3 pentru Daria Gavrilova (Australia, 32 WTA), iar românca a găsit o explicaţie pentru jocul slab. Halep a avut la dispoziţie prea puţin timp de acomodare cu terenurile din Roma, ţinând cont că a trebuit să joace până duminică la Madrid, turneu pe care l-a şi câştigat, după 6-2, 6-4 în finală cu Dominika Cibulkova (Slovacia). Meciul care a fost întrerupt la un moment dat din cauza ploii a fost cedat în două ore de joc efectiv, iar faptul că Simona nu s-a obişnuit cu terenul şi suprafaţa de joc ar fi dus la neaşteptatul deznodământ.

După ce a pierdut dramatic titlul în ultima etapă din Eredivisie, antrenorul echipei Ajax Amsterdam, Frank De Boer şi-a anunţat jucătorii la finalul antrenamentului de miercuri seară că nu va mai continua la echipă şi în sezonul viitor. În vârstă de 45 de ani, Frank de Boer avea contract cu Ajax până la finalul sezonului viitor, însă nici oficialii clubului şi nici antrenorul nu mai vor să-l ducă la capăt. De Boer a câştigat de 4 ori titlul de campion al Olandei cu Ajax, în 2011, 2012, 2013 şi 2014.

Jucătorul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a câştigat 82.100.000 de dolari în 2015. Cristiano Ronaldo este urmat de Lionel Messi şi Zlatan Ibrahimovic. Din ierarhia Forbes fac parte doi fotbalişti de la Real Madrid şi trei de la FC Barcelona. Starul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, este fotbalistul cu cele mai mari câştiguri în 2015. Atacantul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a obţinut din salariu, bonusuri şi contractele de publicitate 82.100.000 dolari. Cristiano Ronaldo, fotbalist care deţine recordul pentru cele mai multe goluri marcate în Liga Campionilor, 93, este şi cel mai bine plătit jucător din lume în sporturile de echipă. Ronaldo a obţinut 29.000.000 de dolari din contractele de publicitate cu Nike, Tag Heuer, Sacoor Brothers, Herbalife, dar şi din vânzarea produselor care îi poartă numele.

Lupta pentru evitarea retrogradării din Premier League s-a încheiat cu o etapă înainte de finalul sezonului, după ce Sunderland a învins-o pe Everton, scor 3-0, într-o restanţă şi şi-a asigurat punctele necesare pentru a termina peste linia retrogradării. Trupa lui Sam Allardyce s-a impus clar graţie golurilor lui Van Aanholt (38) şi Kone (42, 55) şi a ajuns la o serie de cinci partide fără înfrângere. Cu 38 de puncte şi o singură etapă etapă rămasă de disputat, Sunderland are un avans de patru lungimi în faţa celor două echipe care mai sperau la salvare, înainte de partidelor disputate miercuri seară, Newcastle United şi Norwich City (ambele câte 34 de puncte).

Fotbalistul echipei Steaua Bucureşti, Lucian Filip, a fost operat după o ruptură a ligamentului şi va lipsi de pe gazon în următoarele şase luni, urmând să revină la antrenamentele echipei lui Laurenţiu Reghecampf în luna noiembrie.FC Steaua Bucureşti anunţă că jucatorul Lucian Filip a suferit o accidentare în timpul antrenamentului de sâmbătă, de la Domneşti. Acesta a fost consultat imediat de către medicul clubului nostru, Dr. Flavian Aramitu, stabilindu-se diagnosticul de ruptură a ligamentului încrucişat anterior al genunchiului drept.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, că au fost puse în vânzare biletele pentru partida amicală cu Ucraina, care va avea loc, duminică, 29 mai, de la ora 20:30, pe stadionul Olimpic din Torino. Suporterii care doresc să-şi achiziţioneze un tichet la acestă partidă o pot face începând de astăzi, 11 mai, de pe site-ul ticketone.it, acestea fiind disponibile online. Preţurile acestora variază între 15 euro, la peluză, şi 49 de euro, cele din categoria I. Un bilet la tribuna oficială costă 119 euro, copiii sub 14 ani beneficiază de reducere.

Peluza Nord: 15 EUR (10 EUR pentru copii sub 14 ani)
Peluza Sud: 15 EUR (10 EUR pentru copii sub 14 ani)
Tribuna Est: 25 EUR (15 EUR pentru copii sub 14 ani)
Tribuna Vest: 29 EUR (15 EUR pentru copii sub 14 ani)
Categoria I: 49 EUR (25 EUR pentru copii sub 14 ani)
Tribuna oficială: 119 EUR (60 EUR pentru copii sub 14 ani)

Dorit insistent de Manchester United, antrenorul portughez, Jose Mourinho, a declarat că nu ştie nimic despre oferta făcută de gruparea de pe Old Trafford. Mourinho a anunţat că îi este dor de fotbal şi că va antrena din nou începând cu luna iulie. Prezent la meciul dintre echipa legendelor FIFA şi o formaţie a starurilor din Mexic, partidă disputată pe Stadionul Azteca, Jose Mourinho a declarat agenţiei Associated Press că nu ştie nimic despre preluarea echipei engleze, Manchester United.

După HCM Baia Mare a venit rândul echipelor HCM Roman şi Dunărea Brăila să facă pasul către turneul Final 4 al Cupei României la handbal feminin. Dacă succesul trupei lui Costică Buceschi era previzibil în partida cu Unirea Slobozia, scor 28-21 (15-12), în schimb calificarea echipei HCM Roman a venit în urma celui mai echilibrat duel din faza sferturilor de finală. obţinut pe terenul formaţiei SCM Craiova, scor 28-23. Brăila şi Roman continuă aşadar drumul către o calificare în cupele europene la sfârşitul acestui sezon, în timp ce Craiova şi-a luat deja adio de la acest obiectiv, după ce a terminat pe locul 7 în Liga Naţională şi a părăsit Cupa României. În acest moment se cunosc trei din cele patru echipe care vor juca la l Final 4 de la Cluj, ultima necunoscută urmând să fie decisvă vineri, de la ora 18:00, în urma partidei Rapid Bucureşti – CSM Bucureşti.

PROGNOZA METEO
12 Mai 2016

Instabilitatea atmosfericã se va accentua treptat, dupã orele amiezii și se va manifesta prin înnorãri, averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului și izolat cãderi de grindinã, la început în vestul și sudul țãrii, iar seara și noaptea și în rest. Cantitãțile de apã vor depãși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile nordice, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade.

Bucuresti

Cerul va avea înnorãri temporare și, mai ales seara și noaptea, vor fi averse moderate cantitativ, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 13 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *