Stiri pe scurt 12 Ianuarie 2016

Stiri pe scurt  12 Ianuarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  12  Ianuarie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 12 ianuarie. In 2009,regizorul şi producătorul francez Claude Berri a decedat. Claude Berri este deţinător al unui premiu Oscar, obţinut în 1966, pentru scurtmetrajul „Le Poulet” („The Chicken”). De asemenea, Berri a câştigat premiul BAFTA pentru cel mai bun film, cu lungmetrajul „Jean de Florette”. Printre filmele regizate de Berri se numără „Ensemble, c’est tout” (2007), „Unul rămâne, altul pleacă” (2005), „Lucie Aubrac” (1997), „Germinal”, „Manon, fata izvoarelor” (1986), „Învăţătorul” (1981) şi „Vă iubesc!” (1980). (n. 1935).

Cei din Ministerul Educaţiei au ajuns la concluzie ca elevii învaţa după programe vechi, motiv pentru care sunt în dezbatere mai multe variante de modificare a planurilor-cadru pentru gimnaziu. Astfel, se va renunţa la latină, numărul orelor de română se va micşora la clasa a V-a, iar muzica nu va mai exista în orar la a VIII-a. La Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei se discută, zilele acestea, trei propuneri de plan-cadru pentru clasele V-VIII, iar la final se va decide, cel mai probabil, pentru un mixt din ele. Până pe 23 ianuarie, toţi cei interesaţi sunt invitaţi să îşi exprime opiniile. “Din următorul an şcolar copiii ar putea beneficia de schimbări radicale. Se va umbla inclusiv la felul în care sunt redactate manualele, de pildă, lingviştii vor pune umărul la «traducerea» cărţilor de matematică.

Iată unde se va umbla: Numărul orelor de limba română din clasa a V-a ar urma să fie redus de la cinci la patru.Se va renunţa la ora de limba latină (de la clasa a VIII-a). Apar noi discipline socio-umane: la clasa a V-a – educaţie pentru drepturile copilului, la clasa a VI-a – educaţie interculturală, la clasa a VII-a – educaţie pentru cetăţenie democratică – şi la clasa a VIII-a – educaţie economică. Elevii vor avea posibilitatea să îşi aleagă o materie opţională, între: Limbă şi comunicare, Matematică şi ştiinţe ale naturii, Om şi societate, Arte, Educaţie fizică, sport şi sănătate, Tehnologii şi Consiliere şi orientare.

E posibil să se facă doar câte o oră de geografie şi istorie în primii trei ani de gimnaziu şi două în ultimul. Într-o altă variantă, aceste discipline au alocate câte două ore în clasele a V-a şi a VIII-a şi câte una în ceilalţi doi ani. Biologia are alocate câte o oră în clasele a V-a şi a VIII-a şi câte două pe săptămână în clasele a VI-a şi a VII-a. Ora săptămânală de educaţie muzicală ar putea fi scoasă din programă la clasa a VIII-a. Orei săptămânale de educaţie tehnologică ar urma să i se adauge şi o oră de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Sportul se va numi educaţie fizică, sport şi sănătate. În clasa a VIII-a se va face o oră pe săptămână, iar în restul anilor să rămână câte două.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) acuză nerespectarea protocolului semnat în decembrie cu ASF şi companiile de asigurări care ar limita creşterea RCA la cel mult 50% faţă de iunie 2015 şi susţine că poliţele s-au scumpit deja peste acest nivel. Confederaţia atenţionează, în plus, asupra altui proiect de modificare a legislaţiei, care ar fi potrivit sursei citate în defavoarea cetăţenilor şi a transportatorilor. Proiectul a fost respins atât de patronate, cât şi de sindicate, însă reprezentanţii Ministerului Transporturilor au anunţat că vor trimite propunerile la Guvern, pentru aprobare.

Mai multe sute de persoane s-au reunit pentru a aduce un ultim omagiu legendarului cântăreţ David Bowie, organizat sub forma unei petreceri de stradă, în cartierul londonez Brixton, în care s-a născut starul britanic. Mai multe sute de persoane s-au reunit în faţa cinematografului Ritzy din cartierul Brixton, situat în regiunea Lambeth din sudul Londrei, pentru a-l comemora pe legendarul muzician, care a combinat cu succes rock-ul hedonist, moda şi artele vizuale, în maniere dramatice şi spectaculoase, într-o carieră de cinci decenii.

Rata absenteismului în România, reprezentând proporţia zilelor de absenţă în totalul zilelor lucrătoare, a fost anul trecut de 2,2%, faţă de 2,4% în 2014, similară cu cea din regiune, şi generează costuri mari pentru organizaţii, de peste 700 euro pe angajat la nivelul întregii pieţe. Indicatorul se referă la absenţele nemotivate şi la cele din motive medicale. Dacă la nivelul întregii pieţe româneşti costul absenteismului este de 703 euro per angajat, în retail suma este de 440 euro, iar în sectorul farmaceutic de 1.132 euro, proporţional cu remuneraţia medie a personalului din fiecare domeniu, conform studiului Saratoga 2015, elaborat de compania de consultanţă şi audit.

Noul şef al misiunii FMI în România, Reza Baqir, ajuns la Bucureşti, se va afla la BNR, unde se va întâlni cu guvernatorul Mugur Isărescu, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu şi viceguvernatorii Bogdan Olteanu şi Liviu Voinea, urmând să meargă la Finanţe. Baqir, care a înlocuit-o pe Andreea Schaechter după un mandat de doi ani şi jumătate, se află în vizită la Bucureşti în perioada 12-15 ianuarie, pentru a fi prezentat autorităţilor.

Fostul premier Victor Ponta este audiat, la DNA Oradea, în dosarul preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, care a fost arestat preventiv, în decembrie, sub acuzaţiile de şantaj şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la AJFP. Mircea Govor, care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a fost arestat preventiv, în 23 decembrie, în dosarul în care este acuzat de şantaj şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP).

Cifra de afaceri a grupului aerian Air France – KLM s-a redus cu 70 de milioane de euro în decembrie 2015, ca efect al diminuării numărului de pasageri după atentatele comise în noiembrie la Paris. Companiile Air France, KLM HOP! şi Transavia au avut un trafic de 6,7 milioane de pasageri în decembrie 2015. În noiembrie 2015, profiturile Air France – KLM au scăzut cu 50 de milioane de euro ca efect al atentatelor.

O treime dintre companiile de petrol şi gaze din Statele Unite ar putea intra în faliment sau în restructurare masivă până la jumătatea anului 2017, din cauză prăbuşirii preţurilor petrolului. Cotaţiile petrolului Brent şi ale petrolului WTI au scăzut luni cu peste 5%, iar declinul a continuat marţi, spre 30 de dolari pe baril, la minime ale ultimilor 12 ani. Trei bănci majore, Morgan Stanley, Goldman Sachs Group şi Citigroup aticipează că preţurile petrolului vor coborî sub pragul de 30 de dolari pe baril şi se vor îndrepta spre 20 de dolari pe baril, din cauza încetinirii economiei chineze, a aprecierii dolarului şi a faptului că activităţile extractive, din Houston şi până în Riyadh, vor contina în pofida supraofertei.

În aceste condiţii, până la o treime dintre producătorii americani de petrol şi gaze ar putea intra în faliment sau restructurare masivă până la jumătatea lui 2017. Pentru unele dintre aceste companii, supravieţuirea va fi posibilă dacă preţul petrolului va reveni la cel puţin 50 de dolari pe baril, consideră analiştii.

Aproape jumătate dintre familiile din România locuiesc într-un spaţiu cu una sau două camere, iar 40% dintre acestea au trei membri, 32% au 4 membri, iar 20% au 5 membri. în mediul urban, ponderea familiilor care trăiesc în maxim două camere ajunge la 57%, din totalul de 7,47 milioane de gospodării din România. Studiul relevă că trăiesc în maximum două camere 40% din familiile cu 3 persoane, 32% din familiile cu 4 persoane, 20% din familiile cu 5 persoane şi 20% din familiile cu 6 persoane. Din totalul gospodăriilor, o treime nu au grup sanitar, chiar şi la oraşe (8,5%), iar tot atâtea nu sunt prevăzute cu baie/duş.

Mediafax.ro şi gandul.info, cele două website-uri aflate în portofoliul Mediafax Group, vor putea fi accesate de astăzi şi în aplicaţia mobilă Hear News, aplicaţia care „citeşte” ştiri persoanelor nevăzătoare sau cu deficienţe de vedere. „Hear News” este o aplicaţie realizată de Fundaţia Colegiul Pro şi finanţată de Fundaţia Orange cu suma de 201.345 lei, în cadrul programului „Lumea prin culoare şi sunet”, ediţia 2014-2015. Aplicaţia se bucură de sprijinul Mediafax Group, partener în dezvoltarea aplicaţiei care asigură prin cele două website-uri de ştiri şi o parte din conţinutul editorial.

O femeie a murit, după ce a fost călcată de un tren în halta Castelu din judeţul Constanţa, iar poliţiştii, care iau în calcul şi varianta unei sinucideri, încearcă în prezent să stabilească identitatea victimei. La faţa locului au ajuns cadre medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, care au declarat decesul femeii. Cadavrul femeii a fost transportat la morga Spitalului Medgidia pentru necropsie.

Magnatul Rupert Murdoch şi fostul model Jerry Hall s-au logodit. Domnul Rupert Murdoch, tatăl copiilor Prudence, Elisabeth, Lachlan, James, Grace şi Chloe Murdoch, şi domnişoara Jerry Hall, mama copiilor Elizabeth, James, Georgia şi Gabriel Jagger, sunt încântaţi să vă anunţe logodna lor. Le-au plăcut foarte mult aceste ultime luni pe care le-au petrecut împreună, sunt încântaţi de faptul că se vor căsători şi entuziaşti în legătură cu viitorul lor. Aceasta este prima relaţie serioasă a miliardarului în Rupert Murdoch, în vârstă de 84 de ani, după despărţirea de cea de-a treia soţie a sa, Wendi Deng, în iunie 2013, pe care a acuzat-o că l-a înşelat cu fostul premier britanic Tony Blair.

O anchetă jurnalistică făcută în colaborare cu o serie de ONG-uri în 2015 a scos la iveală faptul că defrișările ilegale de pădure continuă la un nivel alarmant, iar mafia pădurilor, cei care se credea că vor fi stopați printr-o serie de reglementări,de fapt continuă să defrișeze pădurile României, schimbându-și doar strategia de operare. Astfel, s-a constatat incendierea voluntară a zonelor defrișate ilegal, pentru a-și acoperi urmele tăierilor și transportarea lemnului tăiat cu „maşini-fantomă”.

O nouă analiză a unor observaţii istorice sugerează că Terra a fost foarte aproape de un eveniment cataclismic acum 129 de ani. Pe 12 şi 13 august 1883, un astronom din cadrul unui mic observator din Zacatecas, Mexic, a făcut o observaţie extraordinară. José Bonilla a numărat aproximativ 450 obiecte acoperite de o „ceaţă” ciudată ce treceau în dreptul Soarelui. O nouă analiză a unor observaţii istorice sugerează că Terra a fost foarte aproape de un eveniment cataclismic acum 129 de ani.

O echipă de cercetători din Mexic vine cu o nouă interpretare. Hector Manterola de la Universitatea Naţională Autonomă din Mexico City, alături de alţi oameni de ştiinţă, afirmă că Bonilla a văzut fragmente dintr-o cometă care tocmai se descompusese. Cercetătorii au descoperit că niciun alt astronom de pe Terra nu a observat această cometă trecând prin faţa Soarelui, deşi în acea vreme cel mai apropiat observator se găsea la doar câteva sute de kilometri distanţă.

Tunisia a confirmat oficial că islamistul împuşcat mortal, în timp ce încerca să atace o secţie de poliţie din Paris, este cetăţeanul tunisian Tarek Belgacem. Asupra bărbatului, care a alergat spre poliţişti cu un cuţit în mână şi având un dispozitiv exploziv fals, a fost găsit un text de revendicare în numele reţelei teroriste Stat Islamic, care conţinea şi numele său, Tarek Belgacem. Tunisia a confirmat că amprentele bărbatului împuşcat mortal de poliţie la Paris, trimise autorităţilor tunisiene pentru comparaţie, îi aparţin lui Tarik Belgacem, născut în 1991.

Persoane înarmate au detonat,veste cu explozibili într-un centru comercial din Bagdad, iar o maşină-capcană a explodat în apropiere, într-un atac revendicat de gruparea Stat Islamic soldat cu cel puţin 18 morţi, în timp ce 33 de persoane au fost ucise în alte atacuri comise în Irak. Şapte persoane, între care şi doi poliţişti, au fost ucise în atacul cu maşină-capcană din apropierea mallului Jawaher, situat în cartierul predominant şiit Jadida, din Bagdad. Alte cinci persoane au fost împuşcate mortal de atacatorii care au luat cu asalt mallul, iar şase oameni au fost ucişi când aceiaşi atacatori şi-au detonat vestele cu explozibili.

Rusia i-ar putea acorda azil liderului sirian Bashar al-Assad, dacă acesta va fi nevoit să îşi părăsească ţara, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin. Putin a apreciat că este prea devreme pentru a stabili dacă Rusia va trebui să-l adăpostească pe Assad, a cărui ţară este devastată de un război civil de aproape cinci ani. Putin a recunoscut că Assad „a făcut mult rău de-a lungul acestui conflict”. Dar „conflictul nu ar fi luat aceste proporţii dacă nu ar fi fost alimentat din afara Siriei,cu arme, bani şi luptători.

O explozie puternică, soldată cu victime, s-a produs marţi dimineaţă în cartierul turistic Sultanahmet din centrul Istanbulului. Cauza exploziei nu este cunoscută deocamdată, dar potrivit primelor informaţii s-au înregistrat victime. Explozia s-a produs lângă Obeliscul lui Theodosius din piaţa turistică Sultanahmet. Deflagraţia a fost suficient de puternică pentru a fi auzită în cartierele învecinate.

SPORT

Simona Halep (2 WTA) a învins-o pe Caroline Garcia (Franţa, 34 WTA) în primul meci susţinut de româncă în 2016, scor 6-4, 2-6, 6-1 în „optimile” turneului Premier de la Sydney. Halep a avut probleme fizice şi a primit îngrijiri medicale în două rânduri. Pe hârtie, Halep a devenit mare favorită la câştigarea competiţiei, după ce Agnieszka Radwanska (favorită doi) şi Angelique Kerber (favorită patru) s-au retras înaintea meciurilor din „optimi”. Petra Kvitova, campioană en-titre şi favorită trei, nu s-a prezentat nici ea la primul meci. Simona va juca în sferturile de finală miercuri dimineaţă, de la ora 07:00, contra Karolinei Pliskova din Cehia, al cincilea cap de serie al turneului.

Leo Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a cincea oară în carieră, luni seară, în cadrul galei FIFA de la Zurich, iar sponsorul starului argentinian, Adidas, a profitat de eveniment pentru a lansa o nouă campanie publicitară: „I’m here to create” („Sunt aici pentru a crea”). Câştigarea celui de-al cincilea Balon de Aur încheie un an extraordinar pentru Leo Messi, pe parcursul căruia el şi-a condus echipa pe drumul succesului în campionatul intern, Cupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al Cluburilor. De asemenea, Messi a fost căpitanul echipei naţionale a Argentinei, care a ajuns până în finala competiţiei Copa America 2015, adăugând succesul echipei naţionale rezultatelor incredibile obţinute de clubul său. Balonul de Aur reprezintă cea mai importantă dovadă a gloriei pe care Messi a adus-o clubului său şi ţării în 2015.

Gigi Becali a confirmat transferul lui Momcilovic la Steaua. Finanţatorul Stelei a precizat că a plătit 250.000 de euro pentru transferul fundaşului, iar jucătorul va primi 100.000 de euro la semnătură în condiţiile în care a intrat în ultimele şase luni de contract cu Pandurii.Steaua şi-a asigurat postul de fundaş stânga după plecarea lui Guilherme. Pîrvulescu a revenit la club după ce fusese împrumutat, iar acum Momcilovic a ajuns la un acord cu clubul patronat de Gigi Becali.

La sediul FRF a avut loc tragerea la sorţi pentru semifinalele Cupei României. Steaua, Dinamo, CFR Cluj şi ASA Târgu-Mureş sunt echipele care s-au calificat în această fază a competiţiei.

Programul semifinalelor:

Dinamo – Steaua

ASA Târgu-Mureş – CFR Cluj

Semifinalele se vor disputa în sistem tur-retur, echipă gazdă fiind desemnată prima echipă extrasă din urne. Prima manşă a semifinalelor Cupei României se va disputa pe 2 martie, iar returul va avea loc pe 20 aprilie.

Deşi părea o „afacere” deja perfectată, transferul lui Marica la Getafe a intrat în impas. Cel puţin aşa afirmă Gigi Becali care speră în continuare să-l poată aduce pe atacantul în vârstă de 30 de ani. Becali nu a dorit să ofere prea multe detalii referitoare la acest subiect, dar a precizat că dacă Marica va accepta să vină sub comanda lui Reghecampf va primi o primă de 700.000 de euro în eventualitatea în care Steaua se va califica în UEFA Champions League.

Tehnicianul spaniol Josep Guardiola îşi cere scuze pentru anunţul făcut în urmă cu o săptămână, când a afirmat într-o conferinţă de presă că va antrena în Anglia din sezonul viitor, după ce va pleca de la Bayern Munchen. Antrenorul de 44 de ani a fost criticat în urma declaraţiei sale, fiind acuzat că pune presiune pe antrenorii echipelor despre care se ştie că îl au pe spaniol în vedere pentru postul de antrenor principal (Manchester City, Chelsea şi Manchester Untied).

Cristina Neagu, cea mai dorită jucătoare în această perioadă, s-a decis unde va juca în sezonul 2016-2017. Aflată la final de contract cu Buducnost Podgorica, cea mai bună handbalistă la ultimul Mondial a decis să rămână la deţinătoarea Ligii Campionilor pentru cel puţin încă un sezon. Neagu a avut oferte în această perioadă de la mai multe echipe, de la CSM Bucureşti, Rostov, Gyor şi HCM Baia Mare. Clubul maramureşean i-a făcut o ofertă Cristinei Neagu de 264.000 de euro pe sezon, chiar în Ajun de Crăciun, informează actualmm.ro. La începutul acestei săptămâni, impresarul jucătoarei, Matyas Farkas, a anunţat clubul că handbalista a luat decizia finală să rămână încă un an la Buducnost Podgorica.

Negocierile dintre Steaua şi CSU Craiova pentru transferurile lui Andrei Ivan, Bogdan Vătăjelu, Alexandru Mateiu şi Nicuşor Bancu au intrat în impas, cele două părţi nereuşind să ajungă la o înţelegere în cursul zilei de luni. Gigi Becali a oferit aproximativ 3 milioane de euro pentru cei patru jucători, însă reprezentanţii Craiovei nu au fost de acord. Motivul? Nu toţi banii oferiţi de Steaua ar intra în conturile clubului, deoarece în contractele celor patru sunt stipulate clauze conform cărora aproximativ 25% din banii încasaţi în cazul unui eventual transfer ar ajunge la cluburile de care au aparţinut înainte de a semna cu Craiova.

Alexandru Bourceanu a fost primul jucător adus de Laurenţiu Reghecampf la Steaua odată cu întoarcerea sa pe banca tehnică a campioanei. Se pare că, tot Bourceanu, le dă acum bătăi de cap oficialilor „roş-albaştrii”. Fost la Trabzonspor, Bourceanu nu se poate alătura colegilor săi în cantonamentul din Turcia din pricina unei interdicţii valabile trei luni de zile.

Atacantul Andrei Ciolacu a semnat un contract cu ASA Târgu Mureş. Jucătorul în vârstă de 23 de ani a evoluat ultima dată la formaţia poloneză Slask Wroclaw. Ciolacu şi-a început cariera la formaţia de tineret a FC Rapid, a jucat apoi la prima echipă, fiind împrumutat o perioadă la CS Otopeni. În cele 29 de prezenţe în Liga I, el a marcat trei goluri.

Perechea Alexandra Dulgheru/Chia-Jung Chuang (România/Taiwan) a ratat, marţi, calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Hobart (Australia), dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari, informează site-ul oficial al competiţiei. Dulgheru şi Chuang au fost învinse, în runda inaugurală, cu scorul de 6-1, 6-3, după 51 de minute, de cuplul Kiki Bertens/Johanna Larsson (Olanda/Suedia), cap de serie numărul 2. Pentru participarea la turneul de la Hobart, Alexandra Dulgheru şi Chia-Jung Chuang vor primi câte un punct în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 960 de dolari.

„Reghe mi-a zis că avem un fundaş la fel de bun precum Chiricheş. Este vorba despre Doru Bratu. Mare noroc am avut că l-am luat pe Bratu. Îi dau doar 2.000 de euro pe lună, iar Reghecampf crede că va ajunge la nivelul lui Chiricheş”, declara Gigi Becali în vara lui 2012, atunci când Doru Bratu (26 de ani) ajungea sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf la Steaua. Lucrurile nu au mers, însă, aşa cum şi-a închipuit patronul campioanei ultimelor trei sezoane, iar Bratu s-a transformat rapid în una dintre dezamăgirile din Ghencea. La aproape patru ani distanţă, fundaşul central e aproape de a reveni la Rapid, clubul care l-a lansat în fotbalul mare.

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 1, a ratat, calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Sydney (Australia), dotat cu premii în valoare totală de 461.330 de dolari. Tecău şi Rojer au fost învinşi, în runda inaugurală, cu scorul de 4-6, 7-6 (9), 10-4, după o oră şi 36 de minute, de cuplul australian Matt Reid/Jordan Thompson, beneficiar al unui wild card. Pentru participarea la turneul de la Sydney, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer nu vor primi niciun punct în clasamentul de dublu, dar vor încasa un cec în valoarea totală de 2.090 de dolari. În 2015, Tecău şi Rojer au ajuns până în finală la Sydney, fiind învinşi de perechea Rohan Bopanna/Daniel Nestor (India/Canada).

La începutul lui 2015, Dele Alli (19 ani) era un nume aproape necunoscut iubitorilor fotbalului din Anglia, iar transferul de la MK Dons la Tottenham îi lua pe mulţi prin surprindere. Acum este considerat unul dintre cei mai buni mijlocaşi din Premier League şi are deja patru selecţii în naţionala Angliei, fiind gata să-şi reprezinte ţara la Euro 2016. Mulţi îl văd chiar titular la turneul final, după o serie de prestaţii fantastice în tricoul lui Tottenham (are 5 goluri şi 5 pase decisive în 18 meciuri jucate în Premier League).

Atacantul echipei FC Lucerna Cristian Ianu a fost împrumutat până la finalul sezonul la formaţia FC Wohlen, din liga a doua. Ianu a mai jucat la FC Wohlen în perioada 2012-2013, atunci fiind împrumutat de echipa FC Sion. Cristian Ianu, în vârstă de 32 de ani, a jucat în cariera sa la formaţiile UTA Arad, Bellinzona, FC Aarau, FC Lucerna, FC Sion, FC Wohlen şi Lausanne. După disputarea a 18 etape din liga a doua elveţiană, FC Wohlen ocupă locul şase, cu 22 de puncte.

Dacă primele cinci locuri par deja acontate, finalul sezonului regulat va oferi o luptă strânsă doar pentru locul 6, ultimul care permite accederea în play-off. Cu trei etape îniante de final, Iaşiul se află pe locul 7, la trei puncte în spatele vicecampioanei ASA Tg. Mureş, dar moldovenii au de recuperat practic patru puncte, adversarii având şi avantajul rezultatelor directe. În ciuda acestui handicap, dar şi a programului infernal din ultimele trei runde (meciuri cu Viitorul şi Steaua în deplasare şi cu Timişoara acasă), jucătorii lui Nicolo Napoli continuă să spere la locul 6.

Dorit de Gigi Becali la Steaua, Andrei Ivan (19 ani) ar prefera să prindă un transfer peste hotare. Atacantul a plecat astăzi în cantonament cu CSU Craiova şi a vorbit despre oferta făcută de campioana României, precizând însă că şi-ar dori ca 2016 să-i aducă o mutare în străinătate. Presa catalană a scris la începutul anului că Barcelona e interesată de transferul lui Andrei Ivan pentru echipa secundă, iar vârful de 19 ani a lăsat să se înţeleagă că ar prefera această variantă unei mutări la Steaua.

Cristiano Ronaldo şi Leonel Messi au şi au avut, de-a lungul timpului, una dintre cele mai spectaculoase rivalităţi din istoria fotbalului mondial. În ultimii ani, cei doi au propus un duel superb de la distanţă, presărat cu sute de goluri, pase decisive şi execuţii de geniu, performanţe care i-a pus pe ambii în fruntea ierarhiei fotbalului din ultimul deceniu. Doi fotbalişti imenşi, doi sportivi extraordinari, dar doi oameni diferiţi, Ronaldo şi Messi au avut, cel puţin în plan oficial, o relaţie rece, bazată pe respect reciproc. Adesea unul a evitat să vorbească prea mult despre celălalt, iar atunci când a făcut-o au fost mai degrabă declaraţii de complezenţă, iar presa internaţională nu a ezitat să scoată în evidenţă diferenţele dintre cei doi, atât pe teren propriu cât şi în viaţa personală.

Luni seară, cei doi au fost nominalizaţi, alături de Neymar, pentru câştigarea Balonului de Aur, cel mai important premiu individual din fotbal. Dacă la ceremonia din 2014 cei doi au păstrat distanţa, iar camerele de luat vederi nu au reuşit să-i surprindă prea des unul lângă celălalt, în gala de la Zurich lucrurile au stat cu totul şi cu totul altfel. Unul lângă altul, alături de Neymar, cele două staruri ale fotbalului mondial au fost mult mai relaxaţi, au stat ceva mai mult de vorbă, ba chiar Ronaldo a salutat-o pe soţia lui Messi, Antonella, momentele fiind surprinse de fotografii prezenţi la eveniment.

PROGNOZA METEO
12 Ianuarie 2016

Vremea va fi în continuare caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va avea înnorãri și va ploua, mai ales în prima parte a zilei local în centrul și sudul țãrii și izolat în restul teritoriului, iar noaptea în regiunile intracarpatice, cu mențiunea cã în Maramureș și estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte și condiții de polei. La munte, treptat, vor predomina ninsorile. Vântul va fi slab și moderat, cu intensificãri izolate ziua, în timp ce pe crestele Carpaților Orientali va sufla pânã la tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 și 13 grade, iar cele minime se vor încadra între -4 și 5 grade. Izolat, în zonele joase va fi ceațã.

Bucuresti

Vremea va fi în continuare caldã pentru aceastã datã. În cursul zilei vor fi înnorãri și trecãtor va ploua slab, iar vântul va sufla în general moderat. Noaptea, treptat, cerul se va degaja și vântul va slãbi în intensitate. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *