Stiri pe scurt 11 Mai 2016

loading...

Stiri pe scur 11 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  11  Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 11 mai. În 1904 s-a născut pictorul spaniol suprarealist Salvador Dali („Persistenţa memoriei”, „Năluca sex-appeal-ului”, „Coada de rândunică” (d. 23 ianuarie 1989).

Copiii sub 3 ani care provin din familii defavorizate şi care merg la grădiniţă sau creşă vor beneficia de tichete sociale, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate miercuri de guvern, actul normativ eliminând astfel limitele de vârastă impuse de legislaţia în vigoare. Ordonanţa de Urgenţă de modificare a Legii 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate elimină vârsta minimă de la care se poate acorda acest drept (3 ani), precum şi vârsta maximă până la care se poate acorda (6 ani).

Tichetul social destinat să încurajeze copiii din familiile defavorizate să urmeze grădiniţa vor beneficia şi copii sub vârsta de 3 ani, dacă urmează cursurile învăţământului preşcolar, precum şi copiii care depăşesc vârsta de 6 ani şi care continuă să meargă la grădiniţă ca urmare a recomandărilor specialiştilor (copii cu dizabilităţi şi/sau cu dificultăţi de învăţare). Beneficiază de acest drept copiii ce provin din familii al căror venit lunar pe membru de familie este de până la 2 X Venitul Minim Garantat pentru o singură persoană (venituri de până la 284 lei, în cursul anului 2016).

Maria Gheorghiu, una dintre iniţiatoarele Programului „Fiecare copil în grădiniţă”, a fost numită consilier de stat la Cancelarie printr-o decizie a prim-ministrului Dacian Cioloş, ea urmând să se ocupe de programele anti-sărăcie, dar şi de „comisia de tăiat hârtii”. Maria Gheorghiu are studii în psihologie şi a participat, în ţară şi în străinătate, la numeroase programe în domeniul educaţiei şi managementului. Ea este iniţiatoarea programului „Fiecare Copil În Grădiniţă” şi, împreună cu Leslie Hawke, mama actorului american Ethan Hawke, a dezvoltat mai multe proiecte destinate copiilor nevoiaşi.

Pe rolul Tribunalului Bucureşti este înregistrată o cerere a Hexi Pharma, firma în legătură cu care există suspiciuni că a comercializat dezinfectanţi diluaţi pentru spitalele din România, privind intrarea în insolvenţă. Dosarul a fost înregistrat la data de 10 mai pe rolul instanţei. Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care se fac investigaţii în cazul dezinfectanţilor diluaţi din spitale. Procurorii Parchetului General au anunţat că au început urmărirea penală in rem pentru „zădărnicire a combaterii bolilor” şi „falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse” în cazul dezinfectanţilor din spitale.

Disponibilizaţii de la Complexul Energetic Hunedoara şi de la Compania Naţională a Uraniului vor beneficia de un ajutor de stat, complementar măsurilor de protecţie socială acordate de companii, care va fi egal cu diferenţa dintre indemnizaţia de şomaj şi câştigul salarial net pe ultimele 3 luni. Măsurile sunt prevăzute într-un proiect de ordonanţă de urgenţă. Prin aceste modificări, Executivul doreşte să atenueze impactul social, iar angajaţii disponibilizaţi ca urmare a reducerii activităţii celor două societăţi energetice să primească şi venit lunar de completare.

Spitalul Judeţean din Alba Iulia, care amânse, timp de două zile, mai multe intervenţii după scandalul Hexi Pharma, a reluat operaţiile, după ce unitatea s-a aprovizionat cu un stoc de dezinfectanţi pentru 60 de zile. Coşarcă a spus că unitatea s-a aprovizionat cu un stoc pentru 60 de zile, până când se încheie procedura de achiziţie a dezinfectanţilor, iar operaţiile se vor efectua fără probleme.

ANAF a publicat lista cu 144.829 contribuabili mici şi instituşii publice cu restanşe mai mari de 10.000 lei, valoarea totală a obligaţiilor fiscale ridicându-se la 77,1 miliarde lei, din care 81% sunt aerierate nerecuperabile. Potrivit ANAF, 44,2% (6,47 miliarde de lei) din totalul arieratelor recuperabile alemicilor contribuabili reprezintă arierate certe, pentru care există certitudinea recuperării. Sunt exceptate de la publicare obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat şi sunt în derulare înlesniri la plată, cele a căror executare este suspendată şi cele care au termene de plată stabilite în planul de reorganizare judiciară.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes începe astăzi. În câteva ore, pe covorul roşu întins la Palais des Festivals vor veni celebrităţile, în rochii glamour, chic, înţesate de paiete, în culori spectaculoase. Trei filme româneşti sunt în competiţia de la Cannes. Anul acesta pare să fie cea mai consistentă prezenţa românească din istoria Festivalului de la Cannes.

Cristian Mungiu („Bacalaureat”) şi Cristi Puiu („Sieranevada”) au fost selectaţi în Competiţia oficială, alături de Pedro Almodovar, Jim Jarmusch, Xavier Dolan sau de fraţii Dardenne. Filmul „Câini”, al lui Bogdan Mirică, este de asemenea selectat în secţiunea Un Certain Regard. „4:15 p.m. sfârşitul lumii”, de Cătălin Rotaru şi Gabi Virginia Şargă, face parte din Competiţia oficială de scurtmetraje, iar „Toate fluviile curg în mare”, de Alexandru Badea, va concura în secţiunea Cinefondation.

Jurnalistul Liviu Avram a pledat, în şedinţa CCR, pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, afirmând că admiterea excepţiei de neconstituţionalitate nu ar însemna o schimbare a jurisprundenţei Curţii, în timp ce procurorul a cerut respingerea excepţiei ca fiind neîntemeiată. Jurnalistul Liviu Avram a afirmat că obiectul procesului este „conceptul de reprezentativitatea intrinsecă a unui primar ales şi care derivă direct din majoritatea stabilită de lege pentru atribuirea unui mandat”.

Magistraţii francezi au amânat, pentru a treia oară, pronunţarea privind extrădarea lui Gregorian Bivolaru, pentru 18 mai, motivul fiind lipsa unor răspunsuri solicitate autorităţilor din Suedia. Sursele citate spun că magistraţii au solicitat autorităţilor suedeze să precizeze dacă se opun predării lui Bivolaru în România, în contextul în care ţara noastră este şi ea membră a Uniunii Europene. Totodată, până pe 18 mai, cei din Suedia trebuie să răspundă şi dacă călătoria cu acte false constituie infracţiune şi dacă aceasta faptă atrage pierderea statutului de azilant, asta în condiţiile în care Gregorian Bivolaru a fost prins în Franţa cu un paşaport fals.

Un accident în care au fost implicate trei maşini, produs pe fondul unei neacordări de prioritate,a avut loc, în zona podului Grozăveşti din Bucureşti. Cinci persoane fiind rănite şi transportate la spital, una în stare gravă, o altă persoană rănită uşor iar alte trei având atacuri de panică. Reprezentanţii Brigăzii Rutiere anunţă că se circulă în condiţii normale în zona Podului Grozăveşti. Toate cele cinci victime au fost transportate la spitalele Elias, Universitar şi respectiv Floreasca.

Rubrica de virale aduce astăzi, un text despre Prince, vizionar & „copil teribil”. Adam Levine (Maroon 5) l-a omagiat pe Prince superstar: clip-ul are 19 milioane (afişari Youtube) în 14 zile, pentru 22 de milioane (vânzări de albume) în 32 de ani. A plecat, dar n-a trecut. Prince nu va trece niciodată. O să trecem noi şi muzica lui va rămâne pentru eternitate. Ştia să cânte la 20 de instrumente? Probabil că mai sunt. Avea 1 metru 50? Mai sunt care au înălţimea asta. A avut gagici marfă? Prindem şi noi măcar una într-o viaţă. A avut însă geniu, un lucru rar, din ce în ce mai rar. Acum sunt maşini care execută fenomenal lucruri, el s-a născut fenomenal.

DNA a anunţat, că a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţii făcute de Elena Udrea pe pagina de internet a unei publicaţii online, în care deputatul susţinea, printre altele, că procurorul şef al DNA a dat ordin să fie arestată. Procurorul şef al DNA a cerut Inspecţiei Judiciare să facă verificări referitoare la declaraţiile Elenei Udrea, postate la data de 10 mai pe pagina de internet a unei publicaţii online, considerând că acestea aduc atingere independenţei sistemului judiciar, fiind de natură să submineze autoritatea judecătorească şi de a pune în discuţie deontologia profesională.

Patru persoane au fost grav rănite şi alte şase, printre care şi doi copii, au fost evacuate, în urma unui incendiu la o casă din localitatea Tomnatic, pentru transportul unuia dintre răniţi către Spitalul Judeţean din Timişoara fiind folosit elicopterul SMURD. Cele patru persoane care au suferit arsuri în proporţie de 20 până la 70 la sută din suprafaţa corporală.

În cadrul unei misiuni NASA, denumită ,,SOFIA” (,,Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy”), a fost descoperit oxigen atomic în învelişul gazos al planetei roşii. Oxigenul atomic de pe Marte a fost detectat pentru prima dată în urmă cu 40 de ani, în timpul misiunilor ,,Viking” şi ,,Mariner”, însă de atunci nu au mai fost realizate astfel de descoperiri. Substanţa îi va ajuta pe cercetători să afle modul în care planeta a evoluat în ultimele miliarde de ani.

În primul trimestru al acestui an, Microsoft a depăşit pragul de 1.000 de miliarde de dolari venituri cumulate în istoria sa de 41 de ani, reuşind să înregistreze un profit mai mare decât Apple. Apple a depăşit acelaşi prag în 2015, potrivit lui Reifman, dar profitul cumulat înregistrat de Microsoft de-a lungul timpului este mai mare decât cel consemnat de producătorul smartphone-ului iPhone – 265,2 miliarde de dolari vs. 261,6 miliarde de dolari. Consultantul spune că giganţi mai „tineri”, precum Google şi Amazon, mai au până să ajungă la un asemenea nivel al veniturilor cumulate. Potrivit lui Reifman, Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a înregistrat până acum venituri totale de 545 miliarde de dolari, dar doar 3,31 miliarde de dolari profit.

Compania Naţională a Uraniului (CNU) a decis să închidă temporar mina Crucea-Botuşana, considerată o exploatare neeconomică, şi să demareze activităţile necesare pentru începerea exploatării de la Tulgeş-Grinţies, măsuri luate în cadrul noii strategii a companiei. Alte măsuri luate de companie în ultimele luni vizează identificarea rolului CNU şi a potenţialului de a-şi îndeplini obiectul de activitate, restructurarea companiei în raport de noile obiective, modernizarea proceselor de producţie pentru creşterea randamentelor şi actualizarea şi modernizarea procedurilor şi a proceselor manageriale.

Un muncitor care lucra la o casă în construcţie din localitatea Ghiroda, judeţul Timiş, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a căzut de la o înălţime de aproximativ cinci metri. Pompierii au intervenit, la Ghiroda, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, opt subofiţeri şi o ambulanţă SMURD de terapie intensivă pentru salvarea unui bărbat care căzuse de la o înălţime de aproximativ cinci metri. Din primele informaţii, bărbatul lucra la o casă în construcţie din localitatea Ghiroda când s-a dezechilibrat şi a căzut la un etaj inferior.

Soţia fotbalistului Patrick Ekeng a mers, la sediul Poliţiei Capitalei, pentru a fi audiată şi pentru a prezenta documente celor care se ocupă de dosarul penal în care se investighează moartea soţului său. Până acum, potrivit unor surse din cadrul INML, nu sunt gata toate rezultatele pentru analizele care au fost făcute pe cadavrul fotbalistului. Cei de la INML aşteptau şi ca familia să prezinte paşaportul fotbalistului pentru a putea fi întocmite actele.

Trupa Taxi a lansat, noua variantă a videoclipului „Despre smerenie”, potrivit unui anunţ făcut pe pagina oficială de Facebook, aşa cum a şi promis după retragerea clip-ului iniţial. În varianta nouă apar aceiaşi artişti (în afara lui Grigore Leşe), plus încă 35 de persoane publice, care s-au alăturat trupei în demersul lor promovare a modestiei creştine, printre care Marian Râlea, Pavel Stratan, Cătălin Mitulescu, Carmen Tănase, Monica Davidescu, Bebe Cotimanis, Nico.

Peste 60 de arheologi din România cer ministrul Culturii, Corina Şuteu, anularea ordinelor emise de predecesorul acesteia, Vlad Alexandrescu, privind numirea membrilor în Comisia Naţională de Arheologie şi în Comisia Naţională “Limes”, fără consultare publică. Arheologii au semnat o petiţie, potrivit căreia componenţa celor două comisii încalcă recomandări ale UE referitoare la prezenţa femeilor.

Parlamentul Ungariei a aprobat, organizarea unui referendum naţional iniţiat de Guvern cu privire pe tema cotelor obligatorii de distribuire a imigranţilor stabilite de Uniunea Europeană. Iniţiativa a fost aprobată cu 136 de voturi de către membri ai Partidului Fidesz, ai Partidului Creştin-Democrat şi ai partidului de opoziţie Jobbik. Cinci parlamentari independenţi au votat împotrivă. În cadrul votului, parlamentarii au aprobat, de asemenea, o sumă maximă de 15,5 milioane de euro destinată desfăşurării referendumului.

Militari ruşi au participat la o paradă organizată în Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria, cu ocazia Zilei Victoriei, Guvernul de la Chişinău condamnând manifestarea. Ministrul moldovean de Externe, Andrei Galbur, ceruse Moscovei să nu permită participarea militarilor ruşi la parada de la Tiraspol. Însă membri ai contingentului rus de menţinere a păcii au participat la paradă alături de trupe ale Ministerului transnistrean de Interne, de unităţi ale Ministerului Apărării şi ale Serviciului transnistrean de securitate (KGB).

Un lider militar important al reţelei teroriste Stat Islamic a murit în urma unui raid aerian efectuat în Irak de coaliţia coordonată de SUA. Abu Wahib, principalul lider militar în provincia Anabar al reţelei Stat Islamic, a fost ucis, în data de 6 mai, într-un raid aerian. Raidul a vizat un vehicul în apropiere de oraşul Rutba, în care se afla Abu Wahib şi alţi trei membri ai grupării extremiste.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că cetăţenii turci ar putea călători fără vize în Spaţiul Schengen începând din octombrie, părând să amâne termenul stabilit cu Uniunea Europeană. Până acum, liderul Turciei afirma că eliminarea vizelor Schengen pentru cetăţenii turci ar urma să se aplice din luna iunie. Turcia şi Uniunea Europeană au semnat un acord privind limitarea imigraţiei, cetăţenii turci urmând să beneficieze de călătorii fără vize în Spaţiul Schengen.

Senatul Franţei a aprobat, cu o largă majoritate, prelungirea stării de urgenţă până la sfârşitul lunii iulie. În total, 309 senatori au votat în favoarea prelungirii stării de urgenţă. Măsura are rolul garantării securităţii Campionatului european de fotbal şi competiţiei ciclistice Turul Franţei. Franţa a introdus starea de urgenţă după atentatele comise la Paris în noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi.

Un atentat cu maşină-capcană, care a avut loc în provinica Nangarhar din Afganistan, s-a soldat cu cel puţin zece decese, iar alte 23 de persoane au fost rănite. Explozia a vizat reşedinţa comandantului unei miliţii pro-guvernamentale din districtul Nazian. Nu este clar dacă comandantul a fost rănit în atentat. Provincia Nangarhar este principala zonă din Afganistan unde operează militanţii reţelei teroriste Stat Islamic, care se află în conflict atât cu forţele guvernamentale, cât şi cu insurgenţii talibani.

Patru persoane, au fost înjunghiate în oraşul Taunton din statul american Massachusetts. Într-un comunicat al poliţiei locale se precizează că două persoane au fost rănite într-o locuinţă din oraş, iar alte două au fost înjunghiate într-un centrul comercial, după ce acesta a intrat cu maşina în faţada unui magazin. Victimele au fost transportate la spital, unele în stare gravă, ulterior, două dintre acestea au murit. Suspectul, identificat ca Arthur Darosa, a decedat după ce a fost împuşcat de un poliţist aflat în afara programului.

Cel puţin 50 de persoane au murit şi alte peste 60 au fost rănite într-un atentat cu maşină-capcană comis la Bagdad şi revendicat de reţeaua Stat Islamic. Maşina-capcană a explodat în apropiere de un salon de înfrumuseţare, situat într-o piaţă aglomerată din cartierul Sadr City, în estul Bagdagului. Majoritatea victimelor sunt femei. Agenţia de ştiri Amaq, afiliată reţelei Stat Islamic, a anunţat că un atacul a vizat luptători ai miliţiei şiite.

Sute de persoane s-au strâns la Paris şi în alte oraşe franceze pentru a protesta după ce Guvernul francez a adoptat controversata reformă din domeniul Muncii. Portestele au avut loc marţi seară şi în cursul nopţii, în unele zone înregistrându-se confruntări violente între manifestanţi şi forţele de ordine. La Paris, poliţia a folosit gloanţe de cauciuc împotriva manifestanţilor strânşi în faţa clădirii Parlamentului francez. Aceştia au cerut demisia preşedintelui Francois Hollande.

Numărul persoanelor strămutate intern din cauza conflictelor a crescut anul trecut până la cifra de 40,8 milioane de oameni, se arată într-un raport. Deplasările interne s-au intensificat după Primăvara arabă din 2010 şi apariţia organizaţiei extermiste Stat Islamic, se afirmă în raport, astfel că în Yemen, Siria şi Irak se află peste jumătate din numărul total de persoane strămutate. În afara Orientului Mijlociu, alte state cu un număr mare de persoane strămutate intern sunt Afganistan, Republica Centrafricană, Columbia, Republica Democratică Congo, Nigeria, Sudanul de Sud şi Ucraina.

Două avioane ale companiei Air France s-au ciocnit lejer, pe pista aeroportului Roissy-Charles de Gaulle din apropiere de Paris. Compania Air France a anunţat că aeronava de tip Airbus se pregătea să decoleze spre Tunisia, în timp ce partea sa din spate a fost lovită de un avion de tip Boeing 777, în care nu se aflau pasageri şi care se deplasa de la un punct de parcare la altul. Cei 57 de pasageri ai aeronavei A320 nu au fost răniţi şi au fost îmbarcaţi într-un alt avion care se îndrepta spre Tunisia. O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a se afla cauzele impactului.

SPORT

Kim Rasmussen nu va continua pe banca tehnică la CSM Bucureşti începând din sezonul următor, toate drumurile lui ducând către… Budapesta. Acolo a cucerit Liga Campionilor cu formaţia bucureşteană, acolo îşi va continua activitatea, în proporţie de 99%, la naţionala Ungariei. Deocamdată, nici forul maghiar, nici campioana României nu au anunţat nimic oficial pe această temă, însă în cele două zile de competiţii ale turneului Final 4, în centrul de presă, s-a vorbit mult despre faptul că Rasmussen va rămâne în Capitala Ungariei. Discuţiile au fost demarate cu mult timp înainte de faza finală a Ligii Campionilor, au fost confirmate inclusiv de Katalin Palinger, una dintre cele mai importante personaje ale Federaţiei Ungare.

La ASA încep restructurările, după parcursul ruşinos din play-off, fără victorie, cu doar 3 egaluri şi 24 de goluri primite, dar mai ales din pricina intrării în insolvenţă. Prima modificare făcută va fi pe banca tehnică. Contractul antrenorului Ciorceri nu va mai fi prelungit, cum nici cu Mutu nu mai sunt şanse să rămână. “Am terminat! Am avut contractul până la finalul campionatului. Mandatul meu s-a încheiat”, a spus Ciorceri după meciul cu Steaua. Se pare că Daniel Stanciu a găsit deja înlocuitorul pentru Ciorceri. Acesta vrea să dea lovitura şi să-l readucă la ASA pe antrenorul cu care mureşenii au terminat pe locul doi, în sezonul trecut. Liviu Ciobotariu este primul pe lista lui Daniel Stanciu.

FRF a confirmat oficial despărţirea de staff-ul medical al naţionalei condus de Pompiliu Popescu. După o colaborare de mai bine de 25 de ani, Federaţia Română de Fotbal anunţă despărţirea de Pompiliu Popescu. În vârstă de 65 de ani, medicul a ajuns la vârsta pensionării, motiv pentru care contractul său cu FRF a ajuns la final. Neputându-se ajunge la un acord pentru un nou angajament, Federaţia Română de Fotbal îi mulţumeşte doctorului Pompiliu Popescu pentru întreaga sa activitate la echipa naţională şi îi urează succes în proiectele pe care le va întreprinde.

Jucătoarea de tenis, Irina Begu s-a calificat fără emoţii în turul trei al turneului WTA Premier 5 de la Roma, după o victorie în două seturi, 6-3, 6-2, în meciul cu a patra favorită, Viktoria Azarenka, din BelarusÎn primul set, Irina Begu a jucat aproape perfect şi a profitat de toate greşelile făcute de Azarenka. Cu un joc extrem de solid, sportiva din România a reuşit două break-uri, suficiente pentru a câştiga setul. Setul secund nu a avut practic istoric. Begu a cedat doar două game-uri, într-un meci care a durat o oră şi 15 minute. Irina Begu va juca în optimile de finală cu Daria Kasatkina.

Nana Falemi, fost internaţional camerunez şi jucător al Stelei, a rămas profund impresionat de modul în care s-au comportat suporterii lui Dinamo după drama care a lovit clubul săptămâna trecută. Falemi spune că, în ciuda tragediei lui Ekeng, gestul fanilor dinamovişti au convins jucătorii africani că România şi Liga 1 nu este chiar un loc atât de sumbru şi de întunecat.

Portarul danez Kasper Schmeichel (29 de ani) a devenit unul dintre artizanii titlului câştigat de gruparea Leicester în Premier League. Prin paradele sale, dar protejat şi de o defensivă compatibilă cu ţinta echipei lui Claudio Ranieri, fiul celebrului Peter Schmeichel a reuşit să impresioneze aproape meci de meci.

Fostul antrenor al echipelor Montpellier şi Lille, Rene Girard a fost anunţat ca fiind noul technician al echipei franceze FC Nantes, acolo unde va ajunge alături de fiul său Nicolas Girard.Antrenorul, în vârstă de 62 de ani şi-a dat acordul pentru un contract valabil pentru un sezon şi va deveni oficial tehnicianul echipei FC Nantes imediat după ultima etapă din acest sezon, când Michel Der Zakarian îşi va încheia colaborarea cu echipa din Ligue 1.

Campion sezonul trecut cu Milsami Orhei în Republica Moldova, Romeo Surdu (32 ani) nu a reuşit să repete performanţa şi în acest sezon. Efortul participării în preliminariile Ligii Campionilor şi-a pus amprenta asupra startului de campionat, iar Milsami se clasează doar pe locul cinci cu două etape înainte de final. Totuşi, experienţa campioanei s-a văzut în Cupa Moldovei, competiţie în a cărei finală echipa lui Romeo Surdu s-a calificat după 1-0 cu Dacia Chişinău. In ultimul act al competiţiei Milsami Orhei va juca cu Zaria Bălţi, echipă care a învins în semifinale pe Sheriff Tiraspol cu 2-1.

Oficialii clubului West Ham United au decis să interzică, pe viaţă, accesul suporterilor care au atacat autocarul echipei Manchester United, înainte ultimului meci pe care West Ham l-a disputat pe legendarul stadion Upton Park. Meciul dintre West Ham United şi Manchester United , a început cu o întârziere de o oră şi jumătate după ce autocarul echipei antrenate de Louis Van Gaal a fost atacat de fanii lui West Ham, aflaţi în apropierea stadionului. Totul s-a întâmplat atunci când şoferul autocarului încerca să se strecoare printre maşinile parcate în zona. Cel mai şifonat a ieşit un ofiţer de poliţie care a suferit răni minore

Designerii companiei Nike lucrează fără oprire. După ce au anunţat şi prezentat modelul de tricou pe care Barcelona îl va purta sezonul următor, cei de la Nike au dezvăluit cum va arăta echipamentul formaţiei catalane şi pentru sezonul 2017-2018. Mai bine spus, au trimis o mostră oficialilor clubului, iar fotografiile au ajuns şi pe mâna jurnaliştilor de la MundoDeportivo. Nike le-a trimis un exemplar conducătorilor de pe Camp Nou în urmă cu două luni, iar acum aşteaptă aprobarea pentru a începe producţia.

Impresarul lui Cristiano Ronaldo, Jorge Mendes, şi preşedintele celor de la PSG au ajuns la un acord în privinţa transferului starului portughez. Înţelegerea dintre cele două părţi presupune că gruparea franceză va avea prima opţiune pentru achiziţia lui Ronaldo în momentul în care acesta va pleca de la Real Madrid. Jurnaliştii spanioli notează că deocamdată Ronaldo nu ia în calcul o despărţire de „galactici”, atât jucătorul cât şi clubul demarând negocierile pentru prelungirea contractului scandent în 2018.

Mircea Lucescu va pleca de la Şahtior după 12 ani petrecuţi la gruparea din Ucraina, iar presa internaţională oferă tot mai multe posibile destinaţii pentru tehnicianul român. După ce turcii au scris insistent că „Il Luce” va ajunge mai mult ca sigur în campionatul lor, fiind dorit de Fenerbahce, Galatasaray şi Trabzonspor, acum a francezii notează că tehnicianul în vârstă de 70 de ani va antrena în Ligue 1. Lucescu are şanse importante de a veni la AS Monaco. Zilele lui Leonardo Jardim pe banca celor de la Monaco sunt numărate, iar Lucescu este alături de Claude Puel variantele dintre care şefii echipei vor alege noul antrenor.

Şefii campioanei Angliei, Leicester, au anunţat că la finalul acestui sezon îi vor propune lui Claudio Ranieri prelungirea actualei înţelegeri, care expiră în anul 2018. Vicepreşedintele clubului, Aiyawatt Srivaddhanaprabha va discuta cu tehnicianul italian despre prelungirea contractului după meciul cu Chelsea. Ranieri a semnat în iulie 2015 o înţelegere valabilă pentru trei sezoane cu Leicester, după ce fostul manager al clubului,Nigel Pearson a fost demis.

PROGNOZA METEO
11 Mai 2016

Vremea va fi în general instabilã, cu înnorãri temporar accentuate, averse și descãrcãri electrice, ziua local în Moldova, în zonele montane și submontane și izolat în restul țãrii, iar seara și noaptea cu precãdere în Oltenia și Banat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri izolate, cu viteze mai mari în sudul Banatului. Izolat cantitãțile de apã vor depãși 15 l/mp și vor fi posibile cãderi de grindinã. Temperaturile maxime, mai ridicate decât cele din ziua precedentã, vor fi cuprinse între 18 și 25 de grade, iar cele minime se vor încadra între 4 și 14 grade.

Bucuresti

Vremea se va încãlzi ușor, astfel cã temperatura maximã va fi de 22…23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Minima termicã va fi de 10…12 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *