Stiri pe scurt 11 August 2016

loading...

Stiri pe scurt 11 August  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  11 August  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 11 august. Pe 11 august 2014, actorul american Robin Williams a fost găsit decedat la domiciliul său din Tiburon, California, medicului legist declarând că a fost o sinucidere prin asfixiere. Actorul a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune „Mork and Mindy” şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul „Good Will Hunting”, a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din filmele „Bună dimineaţa, Vietnam”, „Cercul poeţilor dispăruţi” şi „Regele pescar”.

Sute de oameni au trecut pe la Palatul Regal unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana, în primele două ore, începând cu ora 08:00, şi aproximativ o mie, până la ora 12:00, iar oamenii vin în continuare pentru a aduce un ultim omagiu soţiei Regelui Mihai I. La Sala Tronului de la Palatul Regal, unde este catafalcul Reginei Ana, oamenii stau la coadă şi trec pe rând, într-o linişte apăsătoare, prin faţa sicriului cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana, oprindu-se în dreptul acestuia timp de câteva secunde. Aceştia îşi pleacă capul sau se închină, unii dintre ei se aşează câteva momente în genunchi, în semn de respect. Catafalcul este încadrat de patru de militari ai regimentului 30 Garda Mihai Viteazu.

În faţa gardului Palatului Regal lumea se opreşte şi depune flori, acolo fiind şi candele aprinse. De asemenea, în curtea interioară, de-a lungul trotuarului de lângă gazon, sunt depuse coroane. Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea să meargă la Sala Tronului de la Palatul Regal joi, 11 august şi vineri, 12 august, în intervalul orar 08:00 – 22:00. Casa Regală a lansat şi rugămintea ca cei care se prezintă la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Ana să respecte mai multe reguli, printre care cele legate de ţinută, să nu vină însoţiţi de copii sub 7 ani, să nu folosească aparate de fotografiat ori telefoane mobile sau alte instrumente electronice şi nimeni nu va putea depune florile personal la catafalc.

Un corp nou de clădire pentru Spitalul de Copii din Timişoara, a cărui construcţie costă peste 10 milioane de euro, a rămas la stadiul de „schelet”. Proiectul este blocat de anul trecut din cauza greşelilor de proiectare şi a altor probleme. Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara este unul dintre cele mai mari din vestul ţării, mii de copii fiind internaţi aici în fiecare an pentru tratamente ce variază de la simple răceli, până la cancer sau leucemie. Construcţia corpului nou costă peste 10 milioane de euro, însă la proiectare s-au făcut mai multe greşeli. Pentru îmbunătăţirea actului medical, în 2014, autorităţile locale, cu promisiuni de sprijin de la Guvern, au început construcţia unui corp nou de clădire pentru acest spital. Amplasată pe şase etaje, construcţia în valoare de 10,5 milioane de euro a rămas la stadiul de schelet din cauza greşelilor de proiectare şi după ce constructorul a intrat în insolvenţă.

Incidente cu caracter antisemit, acte de profanare şi reacţii vehemente, inclusiv ale unor politicieni, faţă de proiectul construirii unei moschei s-au înregistrat în România în 2015, constată un raport al Departamentului de Stat, precizând că grupuri religioase reclamă nerestituirea proprietăţilor. Constituţia României şi alte legi garantează libertatea religioasă şi conţin prevederi în sensul protejării grupurilor religioase minoritare. Legislaţia le oferă organizaţiilor religioase susţinere din partea statului şi acces în armată, spitale, azile de bătrâni, penitenciare şi orfelinate. Restricţii impuse de instituţii guvernamentale au împiedicat unele grupuri religioase să obţină recunoaştere legală, iar pe altele să primească înapoi proprietăţi confiscate în perioada 1940-1989. În special Biserica Greco-Catolică a semnalat că nu a putut intra în posesia unor biserici proprii deoarece autorităţile nu aplică decizii ale instanţelor judecătoreşti.

Consilierii PNL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor vota împotriva rectificării bugetului Capitalei care prevede şi acordarea sumei de 15 milioane de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Acesta a mai spus că alocarea sumei de 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului are la bază o scrisoare a Patriarhului Daniel, nefundamentată şi pe care consilierii PNL nu au văzut-o. Ciucu a cerut Patriarhiei să estimeze necesarul de fonduri pentru finalizarea proiectului Catedralei Mântuirii Neamului. Printr-un proiect de modificare a bugetului Primăriei Generale a Capitalei, Gabriela Firea a propus consilierilor generali ai Municipiului Bucureşti acordarea unui sprijin financiar în valoare de 15 milioane de lei, pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, iar un alt sprijin financiar de 4,5 milioane de lei pentru Mănăstirea Antim.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că va decide cu cei de la ALDE în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, după declaraţiile făcute de premierul Dacian Cioloş referitoare la modificarea Codului Fiscal. Referitor la reducerea şanselor de a se depune moţiunea, Dragnea a afirmat că acest lucru se va decide în cadrul discuţiilor cu cei de la ALDE. Dacian Cioloş a declarat că Guvernul va modifica Codul Fiscal promovat de Guvernul precedent şi va corecta nedreptatea făcută veteranilor şi persoanelor cu handicap, subliniind că nu a modificat Codul Fiscal prin Hotărâre de Guven.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o atenţionare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în intervalul 11 august, ora 22 – 12 august, ora 10. Astfel, în intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a Munteniei, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură şi estul Carpaţilor Meridionali. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi şi pe parcursul zilei de joi, 11 august, în vestul, centrul şi nordul ţării, unde vremea se va răci, în timp ce în sud-est va fi caniculă.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare cod galben de inundaţii pentru râuri din 10 judeţe ale ţării, valabilă până vineri la ora 16.00. Hidrologii au instituit cod galben de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: afluenţii mici ai Someşului aferenţi sectorului S.H. Dej – confluenţă cu râul Lăpuş, Crasna – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Barcău – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele Sălaj şi Bihor), Crişul Repede – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Crişul Negru, Crişul Alb – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Cluj, Bihor, Hunedoara şi Arad). Afluenţii Oltului superior şi mijlociu din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov. Hidrologii avertizează că inundaţiile se pot produce cu probabilitate mai mare în prima parte a intervalului pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Crişul Negru şi Crişul Repede din judeţele Cluj şi Bihor, iar în a doua parte a intervalului pe unii afluenţi ai Oltului din judeţul Braşov.

Brexitul afectează puternic perspectivele pe termen scurt a pieţei imobiliare din Marea Britanie, atât cererea cât şi vânzările scăzând în iulie. Compania londoneză Royal Institution of Chartered Surveyors a spus că noile tranzacţii au scăzut pentru a patra lună consecutiv, în timp ce vânzările înregistrează cel mai rapid declin de la debutul crizei financiare din 2008. Preţurile continuă să crească, dar în cel mai slab ritm din ultimii trei ani. Votul Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană a slăbit încredera consumatorilor şi a crescut îngrijorările legate de preţuri. Acadata şi LSL Property Services, alte două companii imobiliare, au spus că preţul locuinţelor a înregistrat o scădere de 5,5% a creşterii în iulie. De asemenea, volumele de tranzacţionare sunt în scădere cu 20% faţă de trimestrul doi al anului trecut.

Cele patru persoane care au legătură cu realizarea materialului Sky News despre presupuşi traficanţi de arme din România au fost lăsate să plece acasă după ce au fost audiate de procurorii DIICOT. Până momentul transmiterii ştirii, procurorii nu au precizat dacă cei care au fost audiaţi sunt cercetaţi penal sau dacă s-a dispus controlul judiciar în ceea ce îi priveşte. Primul care a dat declaraţii procurorilor a fost cel care ar fi intermediat legătura dintre echipa Sky News şi cei care apar în reportaj. Ulterior, la sediul DIICOT au fost aduse probe dar şi ceilalţi patru bărbaţi, după audieri aceştia fiind lăsaţi să plece în libertate. Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că, în cadrul anchetei, se confirmă existenţa unui scenariu în legătură cu materialul difuzat de Sky News.

Jurnalistul Sky News, Stuart Ramsay,realizatorul reportajului despre presupusul trafic ilegal cu arme de foc din România,a publicat noi mesaje Twitter în care ataca România pentru publicarea de informaţi nepotrivite care să provoace o reacţie din partea sa,reiterând faptul că nimeni nu a fost plătit. Ramsay a insistat de asemenea, asupra faptului că în imaginile suprinse de camerele de supraveghere ale hotelului unde au fost cazaţi jurnaliştii Sky News apare doar echipa publicaţiei, nimeni altcineva, contrazicând informaţii potrivit cărora că în imagini ar putea fi văzuţi echipa de filmare şi intermediarul de origine română.

Poliţiştii fac, trei percheziţii în Bucureşti, la locuinţele unor persoane suspectate de spălare de bani şi delapidare, una dintre acestea fiind Radu Mustăţea, fost preşedinte al directoratului Astra. Din cercetări a reieşit că, două dintre persoanele bănuite, având funcţii de conducere în cadrul unei societăţi de asigurări, ar fi avizat şi aprobat, în interesul lor, dar şi pentru persoane apropiate acestora, plata unei despăgubiri de aproximativ 915.000 de lei, pentru un eveniment asigurat în baza unei poliţe de asigurare complexă a locuinţei, eveniment care, în realitate, nu s-ar fi produs.

Mai exact, în anul 2010, perioadă în care Radu Mustăţea era preşedinte al directoratului Astra, ar fi cumpărat o casă cu 370.000 de euro pentru care ar fi încheiat o poliţă cu aceeaşi valoare. Ulterior, ar fi declarat un eveniment fictiv, impunându-se astfel despăgubiri, au declarat surse judiciare. Potrivit aceloraşi surse, în calitate de director al companiei şi-ar fi aprobat despăgubirea de 370.000 de euro, banii fiind viraţi în două tranşe în contul soacrei sale.

Tot mai mulţi angajatori români anunţă că vor să aducă în firmele lor muncitori din Ucraina sau Rep. Moldova pentru că nu găsesc forţă de muncă în ţară, sau dacă o găsesc este scumpă, şi asta în condiţiile în care şomajul, în luna iunie, a fost de 6,7%. În Bistriţa-Năsăud, aproape 4.000 de persoane se află în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă ca fiind în căutarea unui loc de muncă, în condiţiile în care sute de angajatori se plâng că nu găsesc personal şi apelează la firme de recrutare pentru a aduce muncitori din Republica Moldova. În fiecare săptămână aproximativ 300 de firme bistriţene caută personal, lista locurilor de muncă vacante la nivel de judeţ depăşind 900 de posturi.

Pentru a-i stimula pe bistriţeni să se angajeze firmele din Bistriţa le oferă pe lângă transport asigurat de companie, tichete, sporuri şi primele clasice de Paşte şi Crăciun şi bonusuri de 8 Martie şi de Ziua Copilului dar şi asigurări de sănătate speciale, ajutoare sociale de deces, de căsătorie pentru naşterea copilului, la acestea adăugându-se şi extra zile libere faţă de cele prevăzute de legislaţie. Un exemplu grăitor care arată foamea de angajaţi este dat de Alexandru Blemovici, directorul general al producătorului de componente auto Schaeffler, companie cu 4.000 de angajaţi pe plan local, în judeţul Braşov. Compania are o nevoie de operatori pe maşini cu comandă numerică, iar Blemovici admite că acum este o perioadă mai fierbinte decât în trecut, deoarece candidaţii se găsesc din ce în ce mai greu.

România se învârte în prezent într-un cerc vicios, spun specialiştii, pentru că se pregătesc, pe cheltuiala contribuabililor, specialişti care apoi pleacă din ţară. La finele anului 2015, regiunile statistice cu cele mai ridicate rate ale şomajului înregistrat au fost Sud-Vest (8,22%), Sud (7,19%) şi Sud- Est ( 6,66%), regiuni în care activităţile rurale sunt preponderente. Se constată existenţa unor disparităţi şi în interiorul regiunilor, unde judeţe predominant agricole coexistă cu cele mai dezvoltate. De exemplu, în regiunea Sud-Vest, s-au înregistrat discrepanţe între judeţe, în ceea ce priveşte rata şomajului: nivelul maxim a fost atins în judeţul Mehedinţi (10,16%) şi Dolj (9,19%) şi cel minim în judeţul Vâlcea (5,76%).

Reţeaua Instagram, un veritabil jurnal vizual pentru useri, a propus mai multor artişti de street art să lanseze un proiect inedit: fotografii ale operelor stradale în tehnica graffiti din Rio de Janeiro sunt publicate şi găzduite pe Instagram, pentru a celebra oraşul pe timpul Jocurilor Olimpice. Noi opere are celor mai cunoscuţi artişti din Rio de Janeiro, printre care Acme, Luiz Zerbini, Raul Mourao, Rita Wainer şi Vik Muniz vor putea fi văzute pe contul de Instagram @InstawalkRio. Contul dezvăluie şi o hartă pe care sunt marcate mai bine de 50 de opere de street art ce se regăsesc pe străzile din Rio.

SpaceVR, un nou startup, a semnat o înţelegere pentru ca primul satelit din lume înzestrat cu o cameră capabilă să filmeze video la 360 de grade să ajungă în spaţiu. Vehiculul, numit Overview 1, va fi plasat la bordul unei rachete SpaceX Falcon 9 în vara anului viitor. Nava va duce satelitul pe Staţia Spaţială Internaţională, de unde va fi plasat ulterior pe o orbită joasă a Terrei de către NanoRacks LLC, compania care operează modulul comercial de la bordul staţiei. Conţinutul care va fi înregistrat de camera de pe Overview 1 va putea fi văzut prin intermediul unui headset VR. SpaceVR doreşte să facă, în final, o transmisie live permanentă din spaţiu prin intermediul satelitului. Clienţii vor trebui să plătească abonament pentru a avea acces la stream.

Două persoane şi-au pierdut viaţa şi a treia este grav rănită, fiind preluată cu un elicopter SMURD, în urma unui grav accident rutier petrecut pe Drumul Naţional 17 Bistriţa – Cluj, la ieşirea din localitatea Podirei. Accidentul s-a produs din cauza neatenţiei în conducere a unui şofer de 23 de ani care, pe ploaie torenţială, a încercat să efectueze o depăşire şi nu a mai putut redresa microbuzul de marfă pe care îl conducea, ieşind în decor şi lovindu-se violent de un podeţ. În urma impactului extrem de puternic, două persoane – pasageri în microbuzul de marfă şi colegi de muncă ai şoferului- au murit, iar tânărul care conducea a fost transportat cu un elicopter SMURD la spitalul din Târgu Mureş.

Mevlut Cavasoglu, ministrul de Externe turc, a declarat că Uniunea Europeană a comis grave erori prin atitudinea faţă de tentativa de lovitură de stat din Turcia, iar drept rezultat aceasta ar putea pierde susţinerea populară în Turcia. Ankara a susţinut că Statele Unite şi Europa au demonstrat atitudini necorespunzătoare în faţa măsurilor restrictive luate în urma tentativei de lovitură de stat şi indiferenţă faţă de complot. Cavusoglu a mai indicat faptul că Turcia ar putea găsi un limbaj comun cu Rusia în cadrul războiului civil din Siria, în care se aflau în tabere diferite ale confilictului.

Moscova îl susţine pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, în vreme ce Turcia îl numeşte dictator pe Assad şi luptă pentru înlăturarea acestuia. Vizita preşedintelui Turciei, Recep Erdogan, în Rusia a fost intens urmărită de Occident, unde unii se tem că cei doi lideri s-ar putea folosi de restabilirea relaţiilor bilaterale în exercitarea presiunilor asupra Washingtonului şi Uniunii Europene, generând astfel tensiuni şi în cadrul alianţei militare din care Turcia face parte, NATO.

Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte aproximativ 50 au fost rănite într-un atac cu maşină-capcană comis în faţa unui spital din sud-estul Turciei. Atentatul, atribuit mişcării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a vizat un vehicul al forţelor de securitate din localitatea Kiziltepe, situată în provincia Mardin, în estul Turciei. Conform unor surse, atentatul s-a soldat cu moartea a cel puţin cinci persoane. Alte aproximativ 50 de persoane au fost rănite, trei fiind în stare critică.

Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidenţale americane, a declarat că preşedintele Barack Obama şi democrata Hillary Clinton au fondat reţeaua teroristă Stat Islamic (SI). La un miting din Sunrise, Florida, Trump a atacat din nou politicile externe ale lui Obama şi ale lui Clinton, spunând că acestea au condus la crearea organizaţiei Stat Islamic. Aceste comentarii nu sunt primele în care Trump îl pune în legătură pe Obama cu SI. În iunie, el a distribuit pe Twitter un articol al publicaţiei Breitbart, în care era menţionat că “administraţia Obama a susţinut activ reţeaua Al-Qaida în Irak, gruparea teroristă care a devenit Stat Islamic“.

SPORT

Steaua va încasa din biletele pentru meciul cu Manchester City aproximativ aceiaşi bani pe care i-au primit CSMS Iaşi şi FC Botoşani din drepturile TV, din sezonul trecut. Conducerea vicecampioanei României a estimat că va încasa în jur de 1,5 milioane de euro din această partidă. Sorţii i-au scos Stelei în faţă cel mai dificil adversar pe care-l putea întâlni în play-off-ul Ligii Campionilor, pe Manchester City. Această tragere are însă şi părţi bune. Chiar dacă nu se va califica în grupele Ligii Campionilor, Steaua îşi va rotunji veniturile cu o sumă impresionantă din bilete şi bonusul pentru play-off. Dacă va fi eliminată, vicampioana României va primi 3 milioane de euro pentru participarea în play-off-ul Ligii, plus 2,4 milioane de euro pentru calificarea în grupele Europa League.

Poliţia engleză anchetează un caz incredibil, în care se presupune că o tenismenă în vârstă de 18 ani a fost otrăvită intenţionat în timpul turneului de la Wimbledon, competiţia de junioare. Gabriella Taylor a fost nevoită să se retragă din turneu şi a stat 4 zile la terapie intensivă. Un caz şocant în circuitul de tenis. Scotland Yard investighează un caz de otrăvire deliberată. Potrivit The Sun, Gabriella Taylor, o tenismenă în vârstă de 18 ani, a fost nevoită să se retragă din sferturile turneului după ce a fost lovită de o boală misterioasă. Ulterior, numărul 381 mondial a ajuns în stare foarte gravă la spital şi a stat 4 zile la terapie intensivă.

Medicii i-au descoperit o tulpină rară de Leptospiroză, o afecţiune ce poate fi transmisă prin urină de şobolan. Aceasta se manifestă prin febră ridicată, dureri musculare, intoxicaţie, cefalee, afectarea sisemtului nervos şi cardiovascular, a rinichilor şi a ficatului. Iniţial, medicii au crezut că sportiva s-a infectat în timpul turneelor din străinătate. Însă poliţia investighează acum varianta otrăvirii deliberate. Oamenii legii anchetează acum mai multe piste: fie a fost otrăvită de o jucătoare sau antrenor rivali, fie este mâna mafiei pariurilor. Paul şi Milena Taylor, părinţii fetei, sunt şocaţi. Reprezentanţii Scotland Yard susţin că ancheta este în desfăşurare, dar nu au făcut nicio arestare până acum.

Steaua le-a pregătit o surpriză neplăcută celor de la Manchester City, adversarul pe care îl vor întâlni pe 16 august în prima manşă a playoff-ului Ligii Campionilor. După ce englezii au solicitat un stadion pe care să se poată antrena în ziua meciului şi a doua zi, de dimineaţă, Steaua a cerut acceptul Clubului Sportiv Rapid. Vicecampioana ar urma să plătească aproape 650 de euro pentru ca englezii să se poată antrena în Giuleşti, o arenă aflată într-o stare avansată de degradare. Situaţia nu pare să fie pe placul echipei lui Pep Guardiola. Vestea că Steaua îi trimite pe Kun Aguero şi pe David Silva în Giuleşti a ajuns în Anglia, iar oficialii lui City au cerut românilor o altă variantă. Una dintre variante, cea a folosirii stadionului din Ghencea, ar fi pe placul lui Manchester, însă situaţia de acolo nu este cu mult mai bună.

Play-off-ul Europa League programează primul meci pentru Astra, pe teren propriu, joi, 18 august, de la ora 21,15, cu West Ham United. Este aceeaşi echipă pe care echipa campioana ROmâniei reuşea să o elimine în urmă cu un an. Astra a stabilit preţul tichetelor pentru meciul care o poate duce pentru a doua oară în grupele Europa League. Toate persoanele care deţin abonamente valabile pentru acest sezon au acces la acest gratuit la acest eveniment, păstrându-şi locul obişnuit. Biletele pentru jocul Astra – West Ham se pun în vânzare vineri, 12 august, la casele de bilete din Giurgiu (Tineretului şi Piaţă), precum şi online pe site-ul eventbook.ro/sport.

Din punct de vedere al performanţelor sportive, Jocurile Olimpice de la Rio au fost mai degrabă triste pentru România. În patru din cele cinci zile de întreceri de până acum, delegaţia tricoloră a avut în fiecare zi cel puţin un sportiv capabil să urce pe podium în marile întreceri, dar rând pe rând au eşuat, fie că a fost vorba de, scrimă, judo, tir sportiv. Scrima românească are în ziua a 6-a ultima şansă de a câştiga o medalie la această ediţie a Jocurilor Olimpice. Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Loredana Dinu, Simona Pop sunt cotate cu şansa a doua la titlul olimpic. Cu siguranţă că fetele sunt motivate să-şi ia şi o revanşă personală după ce au ieşit prematur din competiţie la individual.

Până la medalii, echipa ar avea de câştigat două meciuri, cel cu Statele Unite din sferturi (de la ora 16:30) şi cu învingătoarea dintre Rusia şi Franţa, în semifinale. În cazul în care va fi întrecută în semifinale, spadasinele din România tot ar mai avea o şansă, într-o finală mică. După o zi cu vreme capricioasă care a anulat întrecerile, tenisul şi canotajul revin în scenă cu aceleaşi distribuţii. Bineînţeles, Horia Tecău şi Florin Mergea au locul lor rezervat pe capul de afiş, având în vedere că vor juca pentru intrarea în marea finală. 51 de delegaţii au obţinut până în acest moment cel puţin o medalie, ceea ce înseamnă că 25% din ţările participante au urcat pe podium. Surprinde clasarea Ungariei în Top 5, după ce a câştigat deja 5 medalii de aur.

Rusoaica Svetlana Kuzneţova (10 WTA) îi face praf pe organizatorii Jocurilor Olimpice de la Rio! Jucătoarea care a fost eliminată în optimile turneului de tenis (6-3, 5-7, 5-7 cu Johanna Konta) spune că sportivii au parte de condiţii jalnice în Satul Olimpic, situaţie care a generat o stare de nervozitate în rândul acestora. Kuzneţova le-a dezvăluit jurnaliştilor ruşi că regulile impuse de organizatori l-au scos din minţi chiar şi pe Toni Nadal, antrenorul lui Rafa Nadal.

Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor, din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a deci ca fotbalistul echipei Pandurii Târgu Jiu, Dan Nistor să fie declarat jucător liber de contract. Decizia poate fi atacată cu recurs.”NISTOR DAN NICOLAE VS. CS PANDURII LIGNITUL TG. JIU –Încetare raporturi contractuale şi pretenţii financiare – Respinge excepţia necompetenţei generale a jurisdicţiei FRF ca neîntemeiată. Admite, în parte, cererea formulată. Constată încetate raporturile contractuale pentru justă cauză, începând cu data de 10.08.2016. Obligă clubul la plata debitului aferent ratelor scadente şi chiriei pentru februarie – mai 2016 şi iunie 2016, plus taxa de procedură.

Cristiano Ronaldo a oferit un ajutor în bani celor din Madeira, care sunt afectaţi de un grav incendiu de vegetaţie, ce a ajuns şi în zona de locuinţe. Peste 1.000 de persoane au fost evacuate până acum din calea flăcărilor. Insula Madeira se confruntă cu un incediu foarte grav de vegetaţie, care a ucis până acum 3 persoane şi alte 300 au avut nevoie de îngrijiri medicale. De asemenea, zeci de persoane au rămas fără locuinţe, care au fost distruse de flăcări.

Autorităţile din Portugalia au cerut ajutorul Uniunii Europene, deoarece nu pot face faţă unei asemenea calamităţi. Misiunea pompierilor este îngreunată de vântul puternic, care face ca flăcările să se extindă. Poliţia a arestat deja mai mulţi suspecţi, despre care se crede că au declanşat focul. Printre aceştia, un tânăr de 23 de ani. În acest context, Cristiano Ronaldo, născut şi crescut în Madeira, a oferit un ajutor financiar. Banii au fost donaţi pentru sprijinirea persoanelor care au avut de suferit în urma acestui incendiu.

In vârstă de 34 de ani, Yelena Isinbayeva, de două ori medaliată cu aurul olimpic, la Atena şi Beijing, speră să-l înlocuiască pe actualul preşedinte al Federaţiei, Dmitri Shlyakhtin, la alegerile din luna noiembrie. Yelena Isinbayeva, care nu poate participa la Jocurile Olimpice de la Rio din pricina scandalului de dopaj în care a fost implicată delegaţia Rusiei, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei de Atletism din Rusia că vrea să readucă atletismul din ţara sa în elita mondială.

În vârstă de 20 de ani, internaţionalul din Burkina Faso, Bertrand Traore, care a debutat pentru Chelsea în Premier League în decembrie 2015, va juca pentru Ajax Amsterdam, anunţă presa din Olanda. Traore a fost dorit de noul antrenor al echipei Ajax Amsterdam, Peter Bosz, după ce polonezul Arek Milik s-a transferat la Napoli în această vară. Cei doi au mai lucrat împreună la Vitesse Arnhem, între 2013 şi 2015, când fotbalistul din Burkina Faso, împrumutat şi atunci de către Chelsea, a marcat 16 goluri în cele 14 apariţii în prima liga din Olanda. Bertrand Traore va fi trecut pe lista UEFA şi va putea juca în play-off-ul Ligii Campionilor, acolo unde Ajax va întâlni, vicecampioana Rusiei, Rostov.

Nike tocmai a mai lansat o reclamă intitulată „Unlimited you”, iar clipul a strâns în mai puţin de o săptămână aproape 22 de milioane de vizualizări. Campania a fost lansată cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Rio şi îi aduce în prim-plan, printre alţii, pe Serena Williams, Mo Farah, Neymar ori Kevin Durant. Clipul îi aduce în primă fază pe câţiva sportivi aflaţi la începuturile carierelor sportive. Bebeluşi ori adolescenţi lipsiţi de vlagă sau de motivaţie, fără încredere în propriile calităţi.

Scrima românească are în ziua a 6-a ultima şansă de a câştiga o medalie la această ediţie a Jocurilor Olimpice. Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Loredana Dinu, Simona Pop sunt cotate cu şansa a doua la titlul olimpic. După o zi cu vreme capricioasă care a anulat întrecerile, tenisul şi canotajul revin în scenă cu aceleaşi distribuţii. Bineînţeles, Horia Tecău şi Florin Mergea au locul lor rezervat pe capul de afiş, având în vedere că vor juca pentru intrarea în marea finală.

Programul sportivilor români

SCRIMĂ Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Loredana Dinu, Simona Pop – spadă echipe, de la ora 16:30

TENIS. Florin Mergea /Monica Niculescu – David Ferrer / Carla Suarez Navarro, dublu mixt, turul 1; Horia Tecău / Irina Begu – Lukasz Kubot / Agnieszka Radwanska, dublu mixt, turul 1; Tecău / Mergea – Sock / Johnson, semifinale

ÎNOT. Norbert Trandafir – 50 metri, serii, ora 19:00

CANOTAJ. Barca 8+1 feminin – recalificări, ora 15:50; Laura Oprea, Mădălina Bereş – două rame, semifinale, ora 14:30; Ionela Lehaci, Geanina Beleagă – două vâsle categorie uşoară, semifinale, ora 14:50

Aventura la Jocurile Olimpice de la Rio a lui Novak Djokovac s-a terminat repede, în primul tur, după înfrângerea suferită în faţa lui Juan Martin del Potro (6-7, 6-7). Imediat după eliminare, sârbul a anunţat că primul turneu la care va participa va fi US Open. Djokovic a fost eliminat rapid la JO de la Rio, în primul tur, iar mai apoi a fost eliminat şi la dublu, alături de Nenad Zimonjic, de perechea braziliană, Marcelo Melo şi Bruno Soares, 4-6, 4-6. Sârbul a părăsit în hohote de plâns terenul imediat după înfrângerea de la simplu, iar acum a anunţat că următorul său turneu va fi cel de la US Open. Astfel, sârbul va sări peste singurul turneu pe care nu l-a câştigat niciodată, cel de la Cincinnati. Djokovic acuză o accidentare la încheietura mâinii stângi, lucru recunoscut şi de tenismen: „Am o accidentare, iar programul aglomerat şi competiţiile la care am participat de la începutul anului şi-au spus cuvântul”. Sârbul îşi va face apariţia la ultimul turneu Grand Slam al anului, US Open, pe 29 august.

Cristina Neagu a avut o prestaţie la adevărata ei valoare în partida România – Muntenegru (25-21), încununată cu 10 goluri. În urma acestui rezultat, naţionala rămâne în cărţi pentru calificarea în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice. După meci, Cristina Neagu a ieşit cu genunchiul drept bandajat. Nu este însă nimic grav, iar liderul echipei a analizat situaţia din acest moment a României.

FC Botoşani este prima echipă care s-a calificat în sferturi, după ce a trecut cu 1-0 de CSMS Iaşi. Botoşani va juca împotriva Stelei. ASA s-a calificat în sferturi, după s-a impus cu 2-0 la Gaz Metan. Mureşenii vor juca împotriva câştigătoarei dintre CFR şi CS U Craiova. Chiajna merge mai departe după ce s-a impus în faţa Pandurilor la loviturile de departajare, scor 4-3. În timpul regulamentar a fost 1-1. Chiajna va juca în sferturi cu ACS Poli

Echipa naţională de fotbal a Argentinei a fost eliminată încă din faza grupelor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia, după ce a remizat, miercuri, scor 1-1, în meciul disputat cu naţionala statului Honduras. Argentinienii erau consideraţi printre favoriţi la câştigarea unei medalii. În meciul decisiv, cu Honduras, „pumele” au fost la un pas de un eşec ruşinos, însă şi aşa, cu un egal smuls în minutul 93, vor ieşi pe uşa din dos din competiţie: Portugalia şi Honduras s-au calificat în sferturile turneului de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice.

PROGNOZA METEO
11 August 2016

Vremea va deveni instabilã în cea mai mare parte a țãrii. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin averse, ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descãrcãri electrice și de intensificãri ale vântului care, izolat vor lua aspect de vijelie. Vor fi cãderi de grindinã și pe arii restrânse, în special în zona Carpaților Orientali și Meridionali, se vor cumula cantitãți de apã în jurul a 30…40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala, în cursul zilei în vestul, centrul și nordul țãrii, iar noaptea, îndeosebi în regiunile estice, centrale și sudice. Valorile termice vor marca o scãdere semnificativã fațã de ziua precedentã în regiunile intracarpatice, unde vremea va deveni rãcoroasã pentru aceastã perioadã, în timp ce în sud și sud-est se va menține cãlduroasã, local canicularã în orele amiezei, iar disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19…20 de grade în vest și nord și 35…37 de grade în sudul și estul Munteniei și în partea continentalã a Dobrogei. Temperaturile minime se vor situa între 9 și 20 de grade, mai ridicate pe litoral pânã spre 23 de grade.

Bucuresti

Pe parcursul zilei, în condițiile cerului variabil, vremea va fi în continuare cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza, iar disconfortul termic ridicat. Spre searã și noaptea, vremea va deveni instabilã și vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *