Stiri pe scurt 10 Octombrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 10 Octombrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  10 Octombrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 10 octombrie. In anul 1967, s-a născut cântăreaţa Laura Stoica. În perioada 1987-1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente, reuşind foarte repede să intre în preferinţele publicului. A decedat în urma unui accident de circulaţie alături de viitorul ei soţ, bateristul Cristi Mărgescu, în data de 9 martie 2006. Discografie: „Un actor grăbit”, „Focul”, „Nici o stea”, „S-a schimbat”, „Dă, Doamne, cântec”, „Vino”.

Circa 300 de persoane au stat la coadă în faţa APM Argeş, pentru a depune dosarele pentru Programul Casa Verde, oamenii declarându-se revoltaţi de organizare. Sunt cozi şi în faţa APM Suceava şi Vaslui pentru a prinde fonduri. Oamenii s-au declarat revoltaţi de faptul că reprezentanţii APM nu s-au ocupat de organizare. Pentru a nu îngheţa, mulţi dintre argeşeni s-au îmbrăcat foarte gros şi şi-au adus de acasă pături şi şezlonguri, iar alţii au stat în maşini, cu radiatoarele pornite.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutierte (CNAIR) anunţă într-un comunicat că lucrările de reconstrucţie de pe lotul III Orăştie-Sibiu au fost finalizate şi începând de luni, 10 octombrie, ora 14.00, „traficul va fi reluat fără restricţii, cu respectarea Codului Rutier”. Comisia a constatat că lucrările efectuate corespund din punct de vedere tehnic şi calitativ respectând reglementările în vigoare. De asemenea, având în vedere problemele identificate în execuţia acestui lot de către antreprenorul cu care a fost reziliat contractul, Compania a decis expertizarea întregului lot III Orăştie-Sibiu. În prezent procedura de achiziţie a expertizei este în desfăşurare.

Procurorii DNA au descins, la Primăria Cluj-Napoca, într-un dosar care vizează un dosar legat de săvârşirea unor fapte de corupţie. Procurorii au descins la Primăria Cluj-Napoca, iar purtătorul de cuvânt al instituţiei, Oana Buzatu, a declarat, că aceştia s-au prezentat în cursul dimineţii la Primărie, apoi s-au întors pentru a solicita mai multe documente. La ora transmiterii acestei ştiri, procurorii DNA percheziţionează biroul viceprimarului Horvath Anna, unde verifică mai multe documente. Primarul Emil Boc şi celălalt viceprimar, Dan Tarcea, nu se află în sediul Primăriei clujene, fiind plecaţi în delegaţie în Coreea de Sud.

Remuneraţia medicilor pentru gărzile efectuate a crescut cu până la 90% de la 1 octombrie, după ce Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă 20/2016, plata gărzilor suplimentare făcându-se acum prin raportare la salariul de bază majorat de la 1 august 2016. Plata majorată pentru aceste gărzi va fi primită de medici începând cu 15 noiembrie. În cazul medicilor rezidenţi plata gărzilor efectuate va fi cu sume cuprinse între 435 de lei brut şi 1.147 de lei brut, în funcţie de anul de rezidenţiat şi de sporul aplicat. Acesta din urmă este de 25% sau 75% pentru cele din cursul săptămânii şi 100% pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale. Ministerul Sănătăţii anunţă că gărzile suplimentare vor fi efectuate în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial. fiind considerate atât vechime în muncă, cât şi vechime în specialitate.

Sindicaliştii Omnia sunt nemulţumiţi de declaraţiile Ralucăi Prună, care a spus în plenul CSM că a minţit la CEDO privind bugetul penitenciarelor, aceştia susţinând că ministrul Justiţiei a minţit şi atunci când a spus că are capacitatea de a gestiona sistemul judiciar. Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat că a minţit la CEDO că dispune de un buget de aproape un miliard de euro pentru şapte penitenciare, deşi în realitate Guvernul nu avea această sumă în buget, argumentând că declaraţiile “erau nişte bune intenţii”.

Declaraţiile ministrului Justiţiei au venit în contextul în care în plenul CSM se discuta despre amânarea investiţiilor pentru sediile de instanţe. Potrivit unui comunicat de presă emis de CEDO, Raluca Prună a vizitat Curtea în data de 14 iunie 2016, unde a fost primită de preşedintele Guido Raimondi, la întrevedere participând şi judecătoarea Iulia Motoc, aleasă în numele României, dar şi Roderick Liddel, grefier şef.

Celebrul regizor polonez Andrzej Wajda a murit, la Varşovia la vârsta de 90 de ani, a confirmat Asociaţia poloneză a cineaştilor pentru BBC. Deţinător al unui Oscar onorific (2000) şi câştigător al unui Palme d’Or la Cannes (1981, pentru Czlowiek z zelaza), este cel mai proeminent membru al „Şcolii poloneze de film”. El a realizat mai mult de 40 de filme într-o carieră de 60 de ani în cinematografie. Multe din filmele sale – Kanal, Omul de fier şi Pădurea Katyn – s-au inspirat din perioada poloneză turbulentă a războiului şi din istoria comunismului.

Samsung a suspendat temporar producţia de Galaxy Note 7. Gigantul sud-coreean are probleme cu gestionarea rechemării celor 2,5 milioane de dispozitive vândute, iar între timp apar tot mai multe rapoarte de telefoane care iau foc sau explodează. Mişcarea Samsung vine după ce noile modele de Note 7, oferite clienţilor ca înlocuitor pentru primul model problematic, au luat foc de asemenea. Oprirea producţiei arată cât de serioasă este problema pentru Samsung, după cea mai mare retragere de produse din istoria companiei. Luna trecută, oficialii Samsung au început să primească rapoarte despre telefoane care iau foc, însă au numit incidentele „izolate”.

Camionul cu 56 de cuptoare, în care pizza este coaptă chiar cu patru minute înainte de a ajunge la uşa clientului, este cea mai nouă invenţie prin care un serviciu de livrări de mâncare la domiciliu vrea să dea lovitura. Compania americană Zume Pizza speră astfel să se aşeze confortabil într-o zonă dominată de Pizza Hut, Dominos Papa Johns şi Little Caesar care împreună deţin 40% dintr-o piaţă de 38 de milioane de dolari. Camionul pentru livrări al celor de la Zume Pizza, proaspăt lansat, este echipat cu 56 de cuptoare special gândite să garanteze livrarea unui produs tocmai scos din cuptor.

Un bărbat din Fălticeni care are obezitate morbidă şi cântăreşte 261 de kilograme a fost plimbat între spitale şi ţinut în frig câteva ore, din cauza „unei lipse de comunicare între medicii chirurgi din Suceava şi Fălticeni”. Avocatul Poporului a demarat o anchetă şi face verificări, pentru posibile încălcări ale dreptului la ocrotirea sănătăţii, în cazul bărbatului supraponderal ce a fost plimbat între spitale din Suceava şi Fălticeni.

Poliţiştii din Caraş-Severin fac, 12 percheziţii în mai multe locaţii din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane, printre locaţiile percheziţionate fiind şi un palat de romi din Oraviţa. Grupul infracţional este implicat în „activităţi de trafic de persoane şi proxenetism agravat, care acţiona pe teritoriul Franţei”. Printre locaţiile percheziţionate se numără şi un palat de romi din Oraviţa. Potrivit surselor judiciare, paralel se fac percheziţii şi în Franţa.

Prezent în România până pe 13 octombrie pentru a se întâlni cu cititorii, scriitorul Andrei Codrescu vorbeşte într-un interviu despre cele mai importante teme ale momentului: de la alegerile prezidenţiale din SUA la fascismul lui Trump, de la societatea americană de azi la terorism şi exhibiţionism. Andrei Codrescu a trăit pe viu momentul în care Abby a aruncat 1.000 de dolari pe podeaua bursei şi bursa s-a oprit cinci minute. Lăcomie. A trăit LSD-ul în toată demenţa imaginaţiei şi a ales berea. Da, Andrei Codrescu a adus Mesi@. Binele cuvântului său poetic se aude pe National Public Radio. În ciuda trumpismului fascist, aşa numit de către Codrescu însuşi.

Actriţa Sarah Jessica Parker a sugerat că va exista un al treilea film din seria „Totul despre Sex”, la premiera noului serial de televiziune în care joacă, intitulat „Divorce”, care va avea premiera în 10 octombrie în România, pe HBO, în acelaşi timp cu lansarea în S.U.A..’Divorce’ marchează reîntoarcerea actriţei la HBO de când ‘Sex And The City/ Totul despre sex’ s-a încheiat în urmă cu 12 ani. Creat de producătoarea şi actriţa britanică Sharon Horgan (‘Catastrophe’), cu primul episod regizat de Jesse Peretz (‘Girls’), serialul îi mai are în distribuţie pe actorul nominalizat la Premiile Oscar Thomas Haden Church, precum şi pe Molly Shannon şi Talia Balsam.

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Tânăr de la Sibiu (10 – 16 octombrie 2016), trei dintre cele mai apreciate spectacole de animaţie ale momentului: „Marionetele din Budapesta” de Bence Sarkadi, „Sentimente mărunte” în regia lui Nadezhda Alexeeva şi „Posibila, imposibila casă” în regia lui Tim Etchells şi Robin Arthur. Câştigător al premiului pentru cel mai bun actor de la Festivalul de Teatru din Stara Zagora (Bulgaria, 2015) şi al trofeului Shanghai Golden Magnolia (China, 2014), Bence Sarkadi vine pentru prima dată în România cu un spectacol ce a făcut ocolul pământului, pe străzile şi scenele a şase continente.

„Marionetele din Budapesta” este un spectacol interactiv, non-verbal, ce se constituie dintr-o serie de poveşti scurte, acompaniate de muzică. Ritmat şi haios, spectacolul păpuşarului maghiar creează o lume fascinantă prin tehnica mânuirii păpuşilor cu fir şi prin improvizaţiile spumoase ce fac deliciul publicului. Spectacolul prezentat la Sibiu are o durată de aproximativ 40 de minute şi este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. „Marionetele din Budapesta” va fi prezentat marţi, 11 octombrie, de la orele 10:00, 12:00 şi 18:00 în sala de la etaj a Teatrului „Gong” din Sibiu.

Bilanţul Uraganului Matthew a ajuns la aproape 1000 de morţi în Haiti. Conform unei declaraţii a Guvernului, pentru a evita răspândirea holerei în zona de sud-vest devastată de uraganul Matthew, o parte din cadavrele victimelor sunt îngropate în gropi comune.

Poliţia germană a anunţat că l-a arestat pe un individ suspectat de plănuirea unui atentat, care era căutat în urma raidului de acum două zile din landul Saxonia. Poliţia îl căuta pe refugiatul sirian Jaber Albakr de 22 de ani de când acesta a fugit în timpul unei descinderi la un apartament din orăşelul Chemnitz, unde poliţia a găsit mai multe sute de grame de explozibil. Fără a cita o sursă, publicaţia Spiegel a anunţat în ediţia online că poliţia l-a prins pe Albakr după ce a primit informaţii de la un alt sirian care locuia în Leipzig. Albakr a intrat în vorbă cu bărbatul la gara din Leipzig şi l-a întrebat dacă poate dormi la el acasă. Individul a spus că da şi a anunţat poliţia, care l-a arestat pe Albakr la acea locuinţă luni dimineaţă, la ora locală 00.42 (01.42, ora României).

Donald Trump, candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale, a respins afirmaţiile făcute de colegul său republican Mike Pence, care candidează la funcţia de vicepreşedinte, în ceea ce priveşte gestionarea conflictului din Siria. Trump a reiterat sprijinul său pentru înfiinţarea unor zone sigure pentru refugiaţii sirieni, care să fie asigurate de statele arabe, şi a reafirmat faptul că obiectivul său principal în Orientul Mijlociu este eradicarea din regiune a organizaţiei teroriste Stat Islamic. Mai mult, în cadrul dezbaterii cu contracandidatul său democrat la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, Pence a făcut notă discordantă faţă de Trump, denunţând intervenţia preşedintelui rus Vladimir Putin în conflictul din Siria şi ajutorul acordat de acesta lui Assad.

Şeful Deutsche Bank John Cryan nu a reuşit să ajungă la un accord cu Statele Unite pentru a pune capăt investigaţiilor Departamentului de Justiţie legate de creditele ipotecare acordate înainte de criză. Întâlnirea dintre Cryan şi reprezentanţii justiţiei americane era menită negocierilor privind amenda de mai multe miliarde de dolari pe care banca va trebui să o plătească pentru a pune capăt acuzaţiilor. Iniţial, Departamentul de Justiţie a amendat Deutsche cu 14 miliarde de euro, sumă pe care Deutsche a anunţat că nu intenţionează să o plătească. Deutsche ar lua în considerare pedepsirea foştilor şefi ai băncii, Anshu Jain şi Josef Ackermann. Potrivit Bild, banca va îngheţa o parte din milioanele oferite bonus lui Jain şi câtorva foşti executivi.

Hillary Clinton şi Donald Trump s-au confruntat duminică seară în cea de-a doua dezbatere televizată din cadrul campaniei pentru alegerile la preşedinţia SUA, în urma acestora, candidata Partidului Democrat a preluat conducerea în sondaje pentru cursa prezidenţială. Dezbaterea a avut loc în urma difuzării înregistrării audio în care Donald Trump este surprins făcând comentarii vulgare despre persoane de sex feminin. Candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA a fost nevoit să explice comentariile. El a declarat că este ”ruşinat” şi că ”respectă foarte mult femeile, mai mult decât oricine”. Donald Trump a continuat acuzându-l pe fostul preşedinte american, Bill Clinton, de abuz asupra femeilor şi criticându-l pe acesta.

Preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a declarat că va dona peste 886.375 euro, sumă ce însoţeşte premiul Nobel pentru Pace, obţinut de acesta, victimelor conflictului dintre Guvernul columbian şi membrii grupării FARC. Juan Manuel Santos a făcut acest anunţ în urma unei vizite întreprinse alături de familia sa într-un oraş din vestul Columbiei, în care mii de oameni au fost ucişi în timpul conflictului dintre rebelii FARC şi miliţiile de extremă dreapta. Preşedintele columbian Juan Manuel Santos a primit, vineri, 7 octombrie, Premiul Nobel pentru Pace pe 2016, acordat ca urmare a eforturilor depuse pentru soluţionarea pe cale paşnică a războiului civil din Columbia.

Lideri ai Partidului Republican solicită retragerea din cursa prezidenţială a candidatului Donald Trump, dar orice încercare de a înlocui numele acestuia pe buletinele de vot ar întâmpina dificultăţi legale şi logistice. Donald Trump a declarat pe site-ul de socializare Twitter că nu se va retrage din cadrul alegerilor electorale şi că membrii Partidului Republican care îl atacă sunt „făţarnici”. Conform experţilor, o eventuală substituire a lui Donald Trump cu Mike Pence, candidatul la vice-preşedinţia SUA din partea Partidului Republican, ar reprezenta un efort masiv, cu numai o lună înaintea alegerilor prezidenţiale, care vor avea loc pe data de 8 noiembrie.

Barack Obama, actualul preşedinte al SUA, a declarat că remarcile vulgare ale lui Donald Trump, surprinse în înregistrarea audio, denotă insecuritatea acestuia şi cataloghează comentariile candidatului republican ca fiind ”deranjante” şi ”de necrezut”. Barack Obama a ţinut o prelegere în cadrul unei strângeri de fonduri pentru Tammy Duckworth, candidat la Senatul SUA. Fără a menţiona propriu-zis numele lui Donald Trump, acesta a declarat că există un motiv pentru care candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale americane a denigrat femei, veterani, persoane cu dizabilităţi, mexicani şi alţii, în cadrul campaniei electorale din 2016.

SPORT

Naţionala a reuşit la Erevan una dintre cele mai categorice victorii din ultimele decenii, dar cele cinci goluri marcate în poarta Armeniei ar putea conta în ierarhia finală a Grupei E doar dacă adversara de sâmbătă va reuşi să evite ultima poziţie. Cel mai optimist scenariu al grupei ne duce la finalul preliminariilor pe locul al doilea, Polonia fiind văzută drept marea favorită a grupei. În cazul în care vom reuşi să terminăm pe locul secund, golurile marcate în poarta lui Belgaryan capătă valoare doar dacă Armenia reuşeşte să evite ultimul loc.

România a lăsat deja în spate victoria de la Erevan, 5-0 cu Armenia, şi se pregăteşte pentru al treilea meci din campaniile de calificare pentru CM din 2018, cu Kazahstan, pe un gazon care-l „forţează” pe selecţionerul Christoph Daum să facă cel puţin două modificări în echipa care nu a avut ce discuta cu Armenia. Unul dintre cei mai buni tricolori în meciul de sâmbătă, Răzvan Marin are şanse mici să mai prindă echipa şi contra kazahilor. Chiar dacă nu l-a dezamăgit pe Daum la debutul sub tricolor, ba dimpotrivă, mijlocaşul Viitorului ar putea deveni prima „victimă” a gazonului sintetic de la Astana. Neamţul de pe banca tehnică a României se gândeşte să înceapă cu Eric Bicfalvi în linia de mijloc, motivul fiind unul cât se poate de logic.

Fost antrenor în Kazahstan, la Astana şi Aktobe, Ioan Andone atrage atenţia asupra unui detaliu important pentru meciul de marţi seară. România merge în a doua deplasare a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018 cu un moral foarte bun după victoria din Armenia, iar înfrângerea clară suferită de adversarii de marţi, 0-5 în Muntenegru, îi transformă pe fotbaliştii antrenaţi de Christoph Daum în favoriţi la câştigarea meciului. Totuşi, gazonul ar putea reprezenta un atu important pentru kazahi, avertizează Ioan Andone. Antrenorul lui Dinamo cunoaşte bine terenul pe care se va juca partida, ca urmare a perioadei pe care a petrecut-o pe banca tehnică a lui FC Astana, şi spune că mingea va circula mai repede decât pe un gazon normal.

Dinamo a terminat la egalitate cu Besiktas, scor 26-26, în al treilea meci desfăşurat în Grupa D a Ligii Campionilor. Trupa din Ştefan cel Mare a fost egalată în ultima secundă, dintr-o aruncare de la 7 metri. Dinamo a căzut în capcana noilor reguli din handbal, dar a rămas totuşi neînvinsă în Europa. În următoarea partidă, programată în 15 octombrie, campioana României va evolua în Portugalia, cu Braga. După două meciuri foarte bune în Liga Campionilor, în Ştefan cel Mare a fost mobilizare generală. Sala de 2.100 de locuri s-a umplut până la refuz, suporterii aşteptând o altă victorie mare a handbaliştilor în Europa! Atmosfera a fost la superlativ, de vis, dar jocul campioanei României a avut de suferit.

Dinamo Bucureşti nu a prins cea mai bună zi, iar probleme au fost chiar de la începutul partidei. Primul gol al gazdelor a venit abia în minutul 8, când Besiktas avea 2-0. Până atunci, Şandru a ratat o aruncare de la 7 metri, iar Vrankovic a primit un ”tampon” în apărare şi a fost nevoit să iasă din teren pentru minute bune. De altfel, interul dreapta s-a resimţit după acel moment pe tot parcursul jocului, iar acest lucru s-a reflectat şi în evoluţia lui. Nu şi-a mai putut face săritura şi a fost blocat în dese rânduri de formaţia turcă, recuperată nesperat de bine din punct de vedere psihic, după o înfrângere la 14 goluri cu Nantes.

În vara în care Steaua a încasat peste 10 milioane de euro din transferurile lui Chipciu şi Stanciu la Anderlecht, Adi Popa a fost şi el aproape de o plecare de la vicecampioana României, iar Marius Lăcătuş e de părere că acesta e momentul cel mai oportun pentru ca „Motoreta” să facă următorul pas important în carieră. Aflat din 2012 în curtea Stelei, mijlocaşul ofensiv adus de la Concordia Chiajna e unul dintre cei mai vechi oameni din lotul lui Laurenţiu Reghecampf şi a participat activ la toate performanţele reuşite de Steaua în ultimii patru ani. Cum orice perioadă bună are şi un sfârşit, Marius Lăcătuş spune că Popa ar trebui să fie următorul jucător care să plece de la Steaua, mai ales că vicecampioana a transferat jucători tineri, precum Florin Tănase, Ovidiu Popescu sau Dennis Man, care pot evolua pe postul său.

Turcii de la Trabzonspor continuă să facă pressing la Hagi şi au venit cu o nouă ofertă prin care au încercat să-l convingă pe „Rege” să abandoneze proiectul Viitorul. Despre posibila plecare a lui Gică Hagi la Trabzonspor se discută de mai mult timp, dar negocierile dintre cele două părţi nu au ajuns niciodată prea departe. Sefii lui Trabzonspor au venit cu o nouă propunere pentru patronul şi antrenorul de la Viitorul. Turcii l-au contactat din nou pe Hagi şi i-au oferit un trei milioane de euro pentru următorii doi ani, dar răspunsul a fost acelaşi. Cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor a decis că nu e încă gata să plece de la Viitorul şi a refuzat oferta, păstrând uşile deschise pentru alte negocieri în următoarea perioadă de transferuri.

Raul Gonzalez, fostul fotbalist al clubului spaniol Real Madrid, a fost declarat, luni, cel mai bun fotbalist din istoria primei ligi a campionatului spaniol, conform deciziei Centrului de Cercetare privind Istoria şi Statistica Fotbalului Spaniol (CIHEFE). Criteriile de stabilire a acestui fapt au fost multiple. S-au acordat puncte pentru fiecare gol marcat (0,6 puncte), pentru penalty-urile înscrise (0,6), dar şi pentru minutele jucate. Au fost şi penalizări: 0,40 pentru autogoluri şi 1,5 puncte în minus la fiecare eliminare. Conform studiului realizat de CIHEFE, Raul a strâns 528 de puncte, fiind primul în clasament.

Pe locul doi s-a clasat Cesar, cu 524 de puncte. Acesta a evoluat timp de 13 sezoane pentru Barcelona, în anii 40-50, fiind al patrulea cel mai bun marcator din istoria clubului catalan, cu 224 de goluri în 353 de partide. Pe locul trei se află Telmo Zara, cu 493 de puncte, fost jucător la Athletic Bilbao. Lionel Messi s-a clasat pe locul patru, cu 490 de puncte, în timp ce Cristiano Ronaldo se află pe locul 23, iar Xavi nu prinde decât poziţia a 49-a. Raul Gonzalez a evoluat pentru Real Madrid timp de 16 sezoane, în perioada 1994-2010.

Tenisul masculin românesc nu există în circuitul ATP, însă obţinem performanţe fantastice la nivel de juniori! Radu Papoe a devenit campionul campionilor la categoria de vârstă U14, triumfând duminică în competiţia la care au participat cei mai buni opt juniori din Europa. Papoe a câştigat trofeul de la Tennis Europe Junior Master, concurs echivalent cu Turneul Campionilor adjudecat de Novak Djokovic în 2015! Juniorul din Târgovişte avea statut de outsider, dar l-a învins fără drept de apel în finală pe danezul Holger Vitus Nodskov Rune, favorit 4, scor 6-2, 6-4! Radu a trecut de un alt reprezentant al Danemarcei în semifinale, 6-2, 6-2 cu Elmer Muller, iar în sferturi l-a făcut KO pe favoritul principal Oleksiy Şestakov (Ucraina), scor 6-1, 6-3.

Fotbalistul catalan Gerard Pique, în vârstă de 29 de ani, a anunţat, duminică, după meciul Spania – Albania, că se va retrage din naţionala Spaniei la finalul Campionatului Mondial din 2018, găzduit de Rusia, conform Associated Press şi a făcut şi un gest care a produs vâlvă în presa iberică. Pique se numără printre vocile importante care susţin independenţa Cataloniei faţă de Spania, iar la partida cu Albania a ales să-şi taie mânecile tricoului, pentru a nu purta steagul ţării sale, gestul generând discuţii aprinse în Spania. Fundaşul central al Barcelonei a debutat în naţionala Spaniei în 2009, iar de atunci a acumulat 84 de meciuri şi cinci goluri. Pique şi-a trecut în palmares o Cupă Mondială, în 2010, şi un Campionat European, cucerit în 2012 cu naţionala Spaniei. Potrivit relatărilor, oboseala este motivul invocat de Gerard Pique pentru a justifica această decizie.

CS Dinamo Bucureşti se află pe locul 2 în Grupa D a Ligii Campionilor, cu 4 puncte, fiind la un punct distanţă de liderul Nantes. Pentru o echipă care nu a mai jucat în ultimul deceniu la acest nivel, debutul în competiţie este mai mult decât încurajator. Trupa din Ştefan cel Mare este în clasament peste Motor Zaporojie, care sezonul trecut a ajuns până în optimile de finală ale întrecerii, fiind eliminată de Veszprem, dar şi peste Besiktas, care a evoluat în grupele Top 16, cu THW Kiel, Flensburg, PSG, Veszprem.

Şi totuşi, Dinamo putea avea la această oră două puncte în plus în Grupa D, după ce a fost egalată în ultima secundă atât de Holstebro (scor 32-32), cât şi de Besiktas (26-26), în partida desfăşurată duminică seara în propria arenă. Campioana României ar fi putut avea, astfel, la această oră o poziţie mult mai solidă în bătălia pentru calificarea în play-off. Dacă în Danemarca a fost egalată în urma unei neglijenţe, în schimb, la partida cu Besiktas, Dinamo a fost privată de un punct pe aplicabilitatea noilor reguli din handbal. Echipa lui Eliodor Voica a fost taxată în ultima secundă cu 7 metri pentru un fault comis de Allahkaram Esteki, care nu viza mingea

Fotbalistul spaniol Sergio Ramos, în vârstă de 30 de ani, va fi indisponibil o lună după accidentarea la genunchi suferită în meciul naţionalei Spaniei cu Albania, încheiat cu scorul de 2-0, în preliminariile pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2018. Fundaşul central de la Real Madrid a fost înlocuit, în minutul 80 al partidei, cu Inigo Martinez. Conform relatărilor jurnaliştilor spanioli, ligamentul genunchiului stâng a fost afectat. Ramos a acuzat dureri la genunchiul, după un duel la cap cu Lila, fără să fie lovit de adversar. Tot o accidentare la legamentul genunchiului stâng îl va ţine departe de gazon pe fotbalistul italian Riccardo Montolivo şase luni. Acesta s-a accidentat tocmai în urma unui duel cu Sergio Ramos, suferind o accidentare a ligamentului încrucişat anterior de la genunchiul stâng.

Pugilistul român Ronald Gavril a câştigat, sâmbătă, în cadrul unei gale desfăşurate la Las Vegas, centura NABF (North American Boxing Federation) la categoria supermijlocie, după ce l-a învins prin KO pe americanul Christopher Brooker. În urma acestei victorii, Gavril a ajuns la a 17-a victorie din carieră la profesionişti, dintre care 13 prin KO, având o singură înfrângere. Înaintea meciului pentru centura mondială cu Ronald Gavril, Christopher Brooker câştigase, în luna septembrie, în faţa lui Elvin Ayala, singurul adversar care l-a învins Ronald „The Thrill” Gavril. În vârstă de 25 de ani, Brooker a strâns 11 victorii şi două înfrângeri în cariera de pugilist profesionist. Printre deţinătorii centurii NABF la categoria supermijlocie s-au numărat şi Lucian Bute, Jean Pascal, Andre Ward, Sakio Bika sau Badou Jack, toţi foşti campioni mondiali.

Arbitrul Manuel De Sousa va conduce la centru partida Kazahstan – România, din etapa a treia a preliminariilor pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2018, găzduit de Rusia. Portughezul va fi ajutat la cele două tuşe de asistenţii Ricardo Santos şi Alvaro Mesquita, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat Fabio Verssimo. În vârstă de 41 de ani, Manuel Jorge Neves Moreira de Sousa pe numele său întreg, este arbitru FIFA încă din 2006. Ultimul meci arbitrat în care au fost implicaţi şi români a fost Olympiakos – Hapoel Beer Sheva (0-0, cu Ovidiu Hoban în teren), din play-off-ul Ligii Campionilor. Centralul din Portugalia a mai condus alte patru partide în care au fost implicate echipe din România.

Deşi a pierdut săptămâna trecută în optimile de finală de la Beijing (0-6, 3-6 cu Shuai Zhang), Simona Halep a câştigat în ierarhia mondială! Constănţeanca a urcat un loc în noul clasament oferit publicităţii de către WTA, poziţionându-se pe 4 începând de luni. Simona Halep a profitat de căderea suferită de Garbine Muguruza (4 WTA săptămâna trecută), sportivă care a pierdut enorm ca urmare a eliminării în optimi la Beijing (1-6, 4-6 cu Petra Kvitova).

Spanioloaica nu şi-a putut apăra titlul cucerit în 2015, astfel că a rămas cu 4.366 de puncte şi a picat pe 6 WTA. Halep are 5.097 de puncte şi e urmată în clasament de Karolina Pliskova (Cehia), finalista de la US Open acumulând 4.450 de puncte. Pentru Simona, locul ocupat în această perioadă este important în vederea Turneului Campioanelor de la Singapore (24-30 octombrie), competiţie la care capii de serie şi grupele se vor stabili în funcţie de clasament.

La vârful ierarhiei s-au mai produs şi alte mutări spectaculoase! Johanna Konta a devenit prima britanică ce intră în Top 10 WTA în ultimii 32 de ani, reuşind un salt de 5 locuri, de pe 14 WTA până pe 9 WTA! În acelaşi timp, o jucătoare obişnuită cu prezenţa în Top 10 a părăsit elita, este vorba despre Carla Suarez Navarro (Spania, 12 WTA). Irina Begu, a doua rachetă a României, a pierdut un loc în noul clasament, aflându-se pe 28 WTA! În schimb, Monica Niculescu a câştigat două poziţii şi a venit pe 50 WTA, iar Sorana Cîrstea a urcat şi ea un loc, pe 83 WTA. Patricia Ţig, ocupanta locului 116 WTA, Ana Bogdan, aflată pe 118 WTA, şi Andreea Mitu, numărul 198 WTA, sunt celelalte românce din Top 200.

PROGNOZA METEO
10 Octombrie 2016

Vremea se va menține rece pentru aceastã datã. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorãri temporare și trecãtor va ploua slab, pe arii restrânse în Banat, Oltenia și Muntenia și, cu totul izolat, în celelalte regiuni. Spre searã și noaptea, înnorãrile se vor accentua treptat, îndeosebi în jumãtatea de sud a țãrii, unde va ploua pe arii relativ extinse. În restul teritoriului ploile se vor semnala local. Cantitãțile de apã vor depãși punctiform 15 l/mp. La munte, la peste 1800 m, spre sfârșitul intervalulului, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri noaptea în sud și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 10…11 grade în Oltenia și 17…18 grade în Dobrogea și estul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade, ușor mai ridicate pe litoral, spre 14 grade. La începutul intervalului, pe arii restrânse, va fi ceațã.

Bucuresti

Vremea se va menține rece ziua, când temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate spre searã și noaptea și temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în cursul nopții. Temperatura minimã va fi de 9…10 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *