Stiri pe scurt 10 Martie 2016

loading...

Stiri pe scurt 10 Martie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  10  Martie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 10 martie. In anul 1871, faţă de continuarea manifestărilor antigermane, Carol I convoacă guvernul şi ia hotărîrea de a părăsi ţara chiar a doua zi. Renunţă la ideea abdicării cu condiţia constituirii unui guvern care să obţină votarea bugetului şi să rezolve problema concesionării căilor ferate. Guvernul liberal condus de Ion Ghica demisionează. Lascăr Catargiu îşi ia răspunderea noului guvern.

Elevii de clasa a XII-a susţin, proba la alegere de la simularea bacalaureatului, aceasta fiind ultima probă din cadrul examenelor scrise, urmând ca rezultatele să fie comunicate pe 18 martie.Elevii susţin, proba la alegere a profilului şi specializării, la una din 10 materii: Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Sociologie, Psihologie, Economie, Logică sau Filosofie. Rezultatele vor fi comunicate elevilor, însă notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog.

Subiectele pentru simularea la nivel naţional a examenului de bacalaureat, diferenţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare, sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro. Subiectele sunt realizate pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme, de doi profesori din unităţile de învăţământ liceal în care elevii susţin evaluarea, unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă.

Anul trecut, rata de prezenţă la simularea examenului de Bacalaureat, la nivel naţional, la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenţi, 28,51% au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezenţa a fost de 147.454 de elevi (83,31%) şi au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.

Guvernul Cioloş pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru a rezolva problema interceptărilor. Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a precizat că decizia CCR trebuie respectată şi că va promova o Ordonanţă de Urgenţă prin care se asigură că nu vor exista sincope. Ministrul a mai spus că nu doar DNA-ul este afectat, ci şi DIICOT şi Parchetele. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a precizat la Timișoara, că realizarea interceptărilor se va face după publicarea motivării deciziei Curții Constituționale de către procurori sau polițiști judiciari, cu infrastructura SRI.

Ministrul Culturii continuă campania de promovarea a patrimoniului din Roşia Montană. Vlad Alexandrescu a afirmat că vrea ca galeriile romane subterane să devină un obiect de utilitate internaţională. Ministrul mai susţine că administraţia locală din comună este, încă, blocată mental în proiectul RMGC. Alexandrescu a precizat că „a readus Roşia Montană pe agenda publică după o perioadă în care ea fusese uitată sau considerată caducă” şi a adăugat că îşi doreşte să transforme „cei 7 km de galerii subterane într-un obiect de utilitate internaţională.

CSAT se reunește, pe problema interceptărilor. Ședința nu a fost cerută de președintele Klaus Iohannis. Președintele se va întoarce vineri la ora 18 din Israel, însă este posibil să-și modifice programul. Curtea Constituţională a decis că SRI nu e organ de cercetare penală şi nu poate face interceptări în dosarele aflate pe rolul instanţelor. Decizia luată de CCR afectează deja o parte din dosarele care sunt în judecată şi care sunt bazate pe interceptări. Judecătorii CCR spun că decizia nu se va aplica în cazul dosarele soluţionate pâna acum, dar că va produce efecte în cazul celor aflate pe rolul instanţelor de judecată.

Lui CRBL, unul dintre cei patru jurați de la “Next Star”, îi plac mult tatuajele. Și fiecare dintre cele peste 20 de desene de pe corpul său are o semnificație anume. De exemplu, cele două zaruri de pe gât și le-a desenat după ce și-a pierdut primul salariu la… zaruri.

Profesorul univ. dr. ing. Gheorghe Gutt, de la Facultatea de Inginerie Alimentara din cadrul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, a demonstrat in instanta ca pistoalele radar ale Politiei Rutiere dau erori de masurare, care nu se incadreaza in normele metrologice. Povestea a inceput dupa ce fiul sau a fost amendat, in 2013, cu 800 de lei si a ramas fara permisul de conducere timp de 90 de zile pentru depasirea vitezei. Acum, cand fiul profesorului a castigat in instanta, procesul verbal a fost anulat. Gheorghe Gutt a sustinut ca radarele nu prezinta o „precizie de masurare acceptabila”, si ca, din punctul sau de vedere, inseamna ca sunt in afara legii.

O postare pe Facebook scrisă din perspectiva a două femei ucise a devenit virală pe internet. Mesajul a fost redactat de Guadalupe Acosta, studentă din Paraguay, care a vrut să tragă un semnal de alarmă referitor la modul în care societatea tinde să acuze victimele unor astfel de abuzuri, mai ales dacă sunt femei. Postarea a fost distribuită de peste 700.000 de oameni. Potrivit Poliției, cele două turiste argentiniene au rămas fără bani în timpul sejurului lor în Ecuador, iar doi barbați pe care i-au întâlnit în călătoria lor s-au oferit să le cazeze. José María Coni (22 de ani) și Marina Menegazzo (21 de ani) au fost ucise.

Cadavrele lor au fost descoperite pe plajă, într-un sac de plastic. Cei doi barbați și-au mărturisit crima. Tragica poveste a generat discuții aprinse, după ce mai multe persoane au postat pe internet mesaje în care victimele erau criticate pentru că au ales să „călătorească singure”. Guadalupe Acosta a fost surprinsă de popularitatea postării sale. „Sunt mii de legi care le plasează pe femei pe poziții de egalitate cu bărbații. Dar dincolo de aceste hârtii, realitatea este cu totul alta. Trebuie să încercăm să empatizăm. Numai așa vom putea schimba ceva!”.

Desi pare o femeie puternica, participa la evenimente mondene si e mereu cu zambetul pe buze, isi onoreaza contractele, la concerte face atmosfera si rade cu fanii, pe Cristina Spatar o macina stresul, suferinta si problemele prin care trece de o perioada. De cand are probleme in casnicie, cantareata a inceput sa slabeasca, iar prietenele chiar i-au atras atentia ca va ajunge piele si os. Acum artista are bratele mai subtiri ca niciodata, mainile au un aspect inestetic, sanii i s-au lasat, iar la picioare a facut “paranteze”.

Carrefour, al doilea retailer mondial după Wal Mart, a anunțat, că va majora anul acesta investițiile pentru a renova și deschide magazine, pentru a-și consolida redresarea din Europa și a stimula vânzările din China. Carrefour va investi 2,5 — 2,6 miliarde de euro anul acesta pentru renovarea și extinderea magazinelor, față de 2,4 miliarde de euro anul trecut. Compania franceză, care a înregistrat a patra creștere anuală consecutivă a veniturilor și profiturilor, a precizat că așteaptă momentul potrivit pentru listarea la bursă a subsidiarei sale imobiliare Carmila. Carrefour deține o participație de 42% în Carmila, companie evaluată de analiști la patru miliarde de euro.

Ghimbirul este consumat de secole, datorita beneficiilor sale remarcabile. Elimina toxinele si gratie antioxidantilor neutralizeaza efectele radicalilor liberi si astfel scade riscul de cancer. Bautura cu ghimbir ajuta, de asemenea, la arderea grasimilor si, astfel, promoveaza pierderea in greutate sanatoasa. Mai mult decat atat, acesta ofera rapid senzatia de satietate si previne poftele alimentare, deci este perfect pentru un regim de slabire. Daca vrei sa pierzi cateva kilograme, dar si sa-ti consolidezi sanatatea, consuma o bautura pe baza de ghimbir, foarte usor de preparat acasa.

Românii plătesc gaze mai scumpe decât ar fi trebuit deoarece contractele de privatizare pentru Distrigaz Nord și Distrigaz Sud, cumpărate în 2004 de E.ON și GdF SUEZ, nu au fost respectate, potrivit unui raport al Curții de Conturi. E.ON asigură alimentarea cu gaze pentru partea de nord a țării, iar Gdf SUEZ, transformată recent în ENGIE, distribuie gaze în jumătatea de sud a României. Instituția de control a precizat că Ministerul Energiei nu a urmărit aplicarea prevederilor cu privire la ieftinirea gazelor. Nu s-a aplicat o clauză care cerea „aplicarea, pentru prima perioadă de reglementare, a unei reduceri de 15% asupra tarifului de distribuție a gazelor naturale stabilit de Autoritatea de Reglementare.

Cresterea economica se simte atat in veniturile populatiei cat si in avutia acesteia insa inegalitatea intre cei mai saraci si cei mai bogati a crescut si se afla peste media europeana. Pe de alta parte, salariile raman reduse in Romania pentru ca acesta este singurul avantaj competitiv al tarii in raport cu tarile vecine, avand in vedere ca statul nu ofera investitorilor alte avantaje precum infrastructura de calitate, un nivel avansat de cercetare -dezvoltare sau un mediu economic stabil si previzibil. Reprezentantul BNR mai spune ca doar prin masuri structurale se poate ajunge la cresterea PIB potential de la 2,8% – 3% in prezent, spre 4,5% – 5%.

Starea de agitaţie a şefei DNA pare să fie motivată dacă ne uităm la cifrele din raportul de activitate al SRI. Instituţia ascultă de două ori mai multe telefoane decât FBI. Asta cu toate că populaţia ţării noastre este de 16 ori mai mică decât cea a Statelor Unite ale Americii. Serviciul Român de Informaţii a făcut în anul 2014 aproape 2.500 de interceptări la o populaţie de 20 de milioane de locuitori. La polul opus, FBI a făcut cu o mie mai puţine, adică 1.416 interceptări la o populaţie de 319 milioane de locuitori. Interceptările făcute de către SRI au crescut cu 700% în ultimii 10 ani, arată un raport al instituţiei. Astfel, dacă în anul 2005 au fost făcute 6.370 de interceptări, în anul 2014 s-a ajuns la aproape 45.000.

Cu siguranță sunt câteva butoane pe tastatura ta despre care nu știi mare lucru și pe care nici nu le vei folosi vreodată. De exemplu, te-ai întrebat vreodată la ce foloseşte ”scroll lock”? O găsești pe rândul de sus al tastaturii și are rolul de a bloca toate tehnicile de derulare (scrolling). Ea este moştenită de la tastaturile IBM originale. Iniţial, scopul acestei taste era acela de a modifica purtarea tastelor săgeţi. Atunci când Scroll Lock este activat (beculeţul este aprins), tastele săgeţi au rolul de a deplasa conţinutul unei ferestre cu text, în locul mişcării cursorului.

Cântăreţul american de muzică country Glen Campbell, care a dezvăluit public în 2011 că suferă de Alzheimer, şi-a pierdut capacitatea de a vorbi. Kim Woollen a oferit fanilor artistului detalii despre starea de sănătate a soţului său, declarând: „Este sănătos, este mulţumit. Şi-a pierdut mare parte din capacitatea de a vorbi. Suferă de afazie severă (pierderea totală sau parţială a facultăţii de a vorbi şi de a înţelege limbajul articulat, n.r.), dar încă înţelege limbajul universal al zâmbetelor şi săruturilor şi are poftă de mâncare”.

Franţa nu va recunoaşte automat un stat palestinian în cazul eşecului negocierilor de pace cu Israelul. În ianuarie, ministrul francez de Externe de la acea vreme, Laurent Fabius, propunea organizarea unei conferinţe internaţionale pentru relansarea procesului de pace israelo-palestinian. În cazul eşecului negocierilor, Laurent Fabius declara că Franţa nu va recunoaşte un stat palestinian.

Cel puţin cinci persoane au murit, într-un atac armat în statul american Pennsylvania, iar autorităţile au lansat o amplă operaţiune de căutare a atacatorilor. Patru femei şi un bărbat au fost împuşcaţi mortal în timpul unei petreceri organizate în curtea unei case dintr-un cartier rezidenţial al suburbiei Wilkinsburg, la 13 kilometri de oraşul Pittsburgh. Suspecţii se află în libertate, fiind căutaţi de autorităţi.

Ruta balcanică, principalul traseu parcurs de imigranţii clandestini care ajung în Grecia pentru a se îndrepta spre ţări din Europa de Vest, va rămâne închisă permanent. Johanna Mikl-Leitner a explicat că o astfel de „avertizare consistentă” va descuraja imigranţii să mai încerce să traverseze Marea Mediterană din Turcia pentru a ajunge în Grecia, plătind sume enorme traficanţilor de persoane.

Coreea de Nord a lansat, două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei, ca reacţie la exerciţiile militare efectuate de Statele Unite şi Coreea de Sud în zonă, şi a anunţat încheierea proiectelor comerciale cu statul sud-coreean. Conducerea de la Seul a acuzat Phenianul că a lansat joi două rachete balistice care au zburat pe o distanţă de 500 de kilometri, fiind lansate de pe coasta estică a ţării, din oraşul Wonsan, în Marea Japoniei.

Postul de ştiri Sky News a anunţat că a intrat în posesia unor documente care conţin numele a 22.000 de membri ai grupării Stat Islamic, o scurgere de informaţii care poate fi devastatoare pentru gruparea jihadistă în opinia unor experţi. Documentele respective, care conţin, între alte informaţii, numele, adresele şi numerele de telefon ale unor recruţi, sunt de fapt formulare completate de către cetăţeni din 55 de ţări care s-au alăturat SI.

Cinci imigranţi, printre care şi un bebeluş, au murit înecaţi după ce ambarcaţiunea în care se aflau a naufragiat în largul coastelor Turciei. Cadavrele acestora au fost recuperate de către gărzile de coastă turce, care au putut salva alte nouă persoane. Grupul, în care se aflau afgani şi iranieni, încerca să ajungă pe insula greacă Lesbos. Peste 130.000 de persoane au ajuns în 2016 în Europa trecând prin Turcia, în timp ce alte 350 au murit înecate.

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat o lege care cataloghează coloanele rutiere de protest şi instalarea unor tabere de corturi drept forme de protest care este necesar să primească aprobarea autorităţilor cu cel puţin zece zile înainte pentru a fi legale. Ele apar în contextul în care un număr tot mai mare de şoferi se adună şi conduc împreună, în cadrul unor „parade” rutiere de protest, pentru a ocoli astfel legislaţia care interzice proteste în masă neînregistrate şi neautorizate.

Abu Omar al-Shishani, liderul militar al fialialei siriene a reţelei teroriste Stat Islamic, a fost grav rănit însă este în viaţă, a informat, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, contrazicând informaţiile că acesta ar fi murit într-un raid aerian efectuat de Statele Unite în Siria. În raiduri au fost folosite mai multe avioane cu şi fără pilot, care l-au ţintit pe Abu Omar al-Shishani în Siria.

Cancelarul german Angela Merkel a înregistrat o creştere a popularităţii sale faţă de luna trecută, atingând cel mai mare procent de susţinere din acest an, dar popularitatea coaliţiei conservatoare rămâne neschimbată. Faţă de luna trecută, popularitatea lui Merkel a crescut cu două procente, în condiţiile în care sondajul este publicat înainte de alegerile de duminică organizate în trei landuri din ţară.

Popularitatea coaliţiei conservatoare, formată din Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a lui Merkel şi Uniunea Creştin-Socială (CSU) a lui Horst Seehofer, din Bavaria, a rămas neschimbată, înregistrând un procent de 35%, în timp ce susţinerea faţă de SPD a scăzut cu un procent la 23%.

Statul Vietnam se află în atenţia întregii lumi, după ce s-a descoperit un caz extrem de rar de gemeni cu taţi diferiţi. Anunţul a fost făcut chiar de către autoritățile sanitare din Vietnam. Totul a fost descoperit în urma unui test ADN efectuat unor fraţi gemeni, care au acum vârsta de doi ani. Tatăl oficial al gemenilor a cerut acest test, iar rezultatul a arătat că el este tatăl doar unuia dintre copii. Analizele au fost realizate într-un laborator din Hanoi.

El a subliniat „raritatea” acestui fenomen, care se produce atunci când două ovocite ale mamei sunt fertilizate de doi bărbați diferiți în timpul actelor sexuale avute în cursul aceleiași perioade de ovulație. Se estimează că în întreaga lume există numai zece perechi de gemeni identificați ca fiind născuți din tați diferiți.

Fabricate in anii ’70, crucisatoarele Kirov ale Rusiei sunt cele mai mari si cele mai grele nave militare de lupta la suprafata din lume. Dupa o perioada de repaus, navele de razboi revin in forta, echipate cu armament de ultima generatie. Lungi de peste 240 de metri si cu o greutate de circa 25.000 de tone, crucisatoarele Kirov arata ca niste monstri pe langa orice alte nave de lupta sau portavioane. Insa doar una, Piotr Veliki, mai este in functiune. Agentia rusa Tass a informat ca un alt crucisator Kirov, Admiral Nakhimov, este echipat acum cu cele mai noi rachete si pregatit de lupta. Rusia intentioneaza sa reintroduca nava Admiral Nakhimov in flota sa in 2019. Pana atunci, si Piotr Veliki va fi dotat cu aceleasi echipamente moderne.

SPORT

Aflată în SUA pentru turneul de la Indian Wells, Simona Halep a vorbit în premieră despre scandalul ce o are pe Maria Şarapova în prim-plan. Rusoaica a anunţat în urmă cu două zile că a picat un test antidoping efectuat la Australian Open, fiind depistată pozitiv pentru meldonium, substanţă interzisă începând cu acest an. Rusoaica aşteaptă acum să afle cât timp va fi suspendată.

Simona Halep, care nu a învins-o niciodată pe Maria Şarapova în carieră, în cele cinci confruntări directe, spune că a fost dezamăgită la aflarea veştii, iar că astfel de momente pun tenisul într-o lumină proastă. Constănţeanca lasă să se înţeleagă că Maria Şarapova ar fi trebuit să se asigure că medicamentul luat nu e unul cu probleme şi a precizat că ea se consultă întotdeauna cu echipa ei înainte să ia orice medicament.

România a câştigat cu 25-20; în faţa Norvegiei, într-un meci din preliminariile Campionatului European, succesul venind ca o confirmare a evoluţiilor extraordinare din a doua săptămână a Campionatului Mondial din decembrie, unde a câştigat medalia de bronz. Succseul tricolorelor a făcut înconjurul Europei, având în vedere că au reuşit să învingă de o manieră categorică selecţionata care deţine toate titlurile importante.

În ultimii ani, România a mai avut ocazii să învingă Norvegia, în anumite ocazii a fost chiar aproape, dar de fiecare dată a ratat finalul. S-a ajuns astfel la o perioadă de 15 ani şi 3 luni fără victorie în faţa reprezentativei nordice! Acum, cu această victorie, Neagu & Co nu mai au niciun complex în faţa niciunei reprezentative din lume. Dacă au învins Norvegia, pot învinge pe orice într-o zi bună şi cu o atitudine corespunzătoare, lucru de altfel demonstrat în ultimii ani.

Comisia de Disciplină a FRF a anunţat astăzi sancţiunile dictate după partida ASA Târgu Mureş – Pandurii Târgu-Jiu, scor 0-2, încheiată cu patru jucători eliminaţi de la gazde şi 13 cartonaşe galbene arătate de centralul Sebastian Colţescu, dar şi în cazul celorlalţi jucători eliminaţi în primele etape din play-off şi play-out

Cei mai şifonaţi au ieşit jucătorii Marius Constantin şi Claudiu Voiculeţ, care au văzut direct cartonaşul roşu în repriza a doua a meciului cu Pandurii. Cei doi vor sta câte trei etape pe bară, şi vor plăti amenzi de câte 5.000 de lei. Eliminat de asemenea direct, Ramiro Costa va fi suspendat doar două etape (plus o amendă de 3.000 de lei), considerându-se probabil că intrarea sa nu a fost la fel de dură. George Ţucudean a fost trimis la cabine după ce a văzut două cartonaşe galbene şi va lipsi de pe teren o singură partidă (cu Dinamo).

Preşedintele grupului Nilor, Lorenzo Grassini, a declarat în cotidianul italian La Nazione că va prelua echipe de fotbal FC Braşov, iar obiectivul noului acţionariat este de a duce echipa în grupele Ligii Campionilor. Cotidianul care-l numeşte pe Grassini, omul zilei în România dă afacerea ca fiind deja realizată, în ciuda declaraţiilor date la începutul aceste săptămâni de către italieni, care au spus că încă nu a fost semnat contractul de preluare a societăţii de la actualul acţionar majoritar, Ioan Nicolae.

ASA Târgu Mureş a terminat meciul cu Pandurii cu patru jucători eliminaţi, iar situaţia tensionată de pe teren s-a transmis şi pe banca tehnică, acolo unde camerele de luat vederi au surprins o reacţie nervoasă a mijlocaşului Ousmane N’Doye. Senegalezul a fost surprins în timp ce îşi arunca ghetele de pământ după ce mijlocaşul îşi exprimase în mod evident nemulţumirile cel mai probabil spre Adrian Mutu, jucătorul care s-a ocupat de pregătirea echipei după demiterea lui Petre Grigoraş. Mutu a părut uimit de reacţia lui N’Doye şi nu a avut o replică pentru acesta, însă oficialii mureşeni neagă orice conflict.

FC Universitatea Cluj a obţinut o nouă amânare în procesul prin care i se cere falimentul. Tribunalul Botoşani a anunţat un nou termen, pentru data de 14 aprilie. Oficialii echipei Universitatea Cluj au prezentat un document prin care arată că, pe 10 martie, în conturile clubului va intra prima tranşă de bani de la un investitor. În total vor fi trei tranşe, în valoare totală de aproximativ 600.000 de euro, iar firma care va da aceşti bani este din Hong Kong, conform actelor prezentate în faţa judecătorului sindic.

Florin Prunea (47 de ani), actualul preşedinte de la CSMS Iaşi, a anunţat, miercuri, că va candida la şefia Federaţiei Române de Fotbal la viitoarele alegeri, care vor avea loc peste doi ani, în 2018. Fostul portar din Generaţia de Aur a României a dezvăluit că motivul pentru care intenţionează să facă acest lucru este faptul că şi-a dat seama că şefia FRF trebuie să aparţină foştilor jucători sau arbitri.

PSG s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins-o pe Chelsea în ambele manşe ale optimilor, cu acelaşi scor, 2-1. Suedezul Zlatan Ibrahimovic a fost omul meciului în returul de pe Stamford Bridge, cu o pasă decisivă şi un gol marcat în repriza secundă.

A fost a 50-a reuşită a atacantului de 34 de ani în cupele europene. Pe parcursul partidei din Anglia, Zlatan a fost nevoit să suporte ironiile fanilor londonezi, care i-au compus inclusiv un cântec, în care râdeau de nasul proeminent al suedezului. „Ibrahimovic… nasul tău e în ofsaid”, au cântat englezii, cu puţin timp înainte ca atacantul să le dea cel mai bun răspuns, chiar pe teren. A marcat pentru 2-1 în minutul 67 şi a tranşat practic soarta calificării, în acel moment Chelsea având nevoie de 3 goluri pentru a merge mai departe.

Maria Şarapova riscă să-şi încheie cariera fabuloasă după ce a picat un test antidoping efectuat în timpul turneului de la Australian Open, însă pare să fi depăşit rapid şocul. Aceasta a fost depistată pozitiv pentru meldonium, substanţă pe care, spune ea, o consumă de aproximativ 10 ani, dar care abia în 2016 a intrat pe lista celor interzise de WADA. Două zile au trecut după ce sportiva din Rusia a făcut anunţul care a lăsat fără replică lumea tenisului, iar între timp aceasta a pierdut contracte cu o valoare de peste 100 de milioane de euro, după ce sponsorii Nike, Tag Heuer şi Porsche au anunţat încetarea colaborărilor cu fostul lider mondial.

Şarapova îşi continuă însă ritmul normal şi nu pare foarte afectată de scandalul în care e implicată. Aflată în SUA, jucătoarea de 28 de ani a fost surprinsă ieri în timpul unei sesiuni de cumpărături, la volanul maşinii Porsche, după care a mers la sala de forţă în echipamentul ei Nike, ca şi cum colaborarea cu cele două firme încă ar continua. Ulterior, Şarapova a fost surprinsă la plajă pentru o sesiune de antrenament, iar rusoaica era toată un zâmbet.

FC Botoşani va întâlni sâmbătă după-amiază, în deplasare, formaţia FC Voluntari, o contracandidată în lupta pentru menţinerea în Liga I. Înaintea acestei partide, oficialii botoşăneni spun că nu ar fi foarte rău niciun rezultat de egalitate pe terenul formaţiei ilfovene dar obiectivul este obţinerea celor trei puncte. Marea problemă a tehnicianului botoşănean este că echipa sa nu reuşeşte să obţină prea multe rezultate pozitive în partidele disputate în deplasare. În acelaşi timp, el susţine că în acest play-out şi rezultatele de egalitate pot fi considerate rezultate pozitive.

În aşteptarea „dublei” CSM Bucureşti – Rostov Don din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, clubul finanţat de Primăria Capitalei este gata să dea o lovituiră în Europa cu o altă echipă, cea de volei feminin. Formaţia pregătită de italianul Francois Salvagni (44 ani) este cu un pas în finala Chalnege Cup, după ce miercuri seara a câştigat cu 3-1 partida cu Bursa BBSK, deţinătoarea trofeului, în manşa tur a semifinalelor. Pentru a accede în finala competiţiei, CSM Bucureşti are nevoie de două seturi în returul din 13 martie, programat la Sala Elite din Bucureşti.

Antrenorul naţionalei feminine de handbal a Norvegiei, Thorir Hergeirsson, a spus la finalul meciului pierdut de echipa sa la Cluj, 20-25, contra României, că sportivele antrenate de Thomas Ryde nu pot rata calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Ultima dată când România a învins Norvegia a fost în urmă cu 15 ani şi 3 luni.

Ion Ţiriac a dat exemplul colaborării sale cu argentinianul Guillermo Vilas, pentru a explica faza carierei prin care trece Simona Halep, coborâtă până pe poziţia a cincea a clasamentului WTA, în primele două luni ale sezonului. În 2016, Halep ocupă doar locul 81 în „Race to Singapore”,clasamentul punctelor câştigate în acest an.

Jucătoarele de tenis, Irina Begu (foto) şi Alexandra Dulgheru, au ratat calificarea în turul următor la Indian Wells. Româncele au fost eliminate în primul tur al turneului american, dotat cu premii de 6.134.605 dolari de către două jucătoare venite din calificări.

Irina Begu, locul 35 WTA şi care nu mai jucase în circuitul profesionist de la Australian Open, a fost eliminată de nemţoaica Laura Siegemund, 28de ani, locul 79 WTA în trei seturi, 3-6, 6-4, 6-4, într-un meci care a durat două ore şi 21 de minute. Un singur meci mai disputaseră cele două sportive, în 2015, la Charleston. Atunci Begu s-a impus în două seturi, 6-2, 7-6.

Alexandra Dulgheru, locul 93 WTA a pierdut în doar două seturi, 0-6, 1-6 meciul cu americanca Nicole Gibbs, locul 95 WTA într-un joc care a durat 62 de minute. Pentru prezenţa în primul tur al turneului din California, româncele se vor alege cu câte 11.970 de dolari şi 10 puncte WTA.

Daniel Niculae spune că revenirea lui Marius Şumudică este decisivă pentru câştigarea titlului cu Astra şi speră să vadă din nou, echipa Rapid Bucureşti, în prima ligă din România. Atacantul în vârstă de 33 ani, e convins că Astra va câştiga lupta cu Steaua pentru tiltul de campioană în Liga 1.

Chelsea a părăsit Liga Campionilor după ce a fost învinsă de PSG şi în returul optimilor, scor 1-2, iar belgianul Eden Hazard a oferit o nouă prestaţie sub standardul setat în sezoanele trecute. Plasat în trecut de Jose Mourinho în „Top 3 jucători din lume”, lângă Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, Hazard a fost în acest an o umbră a jucătorului care o conducea pe Chelsea spre titlu în sezonul trecut.

În meciul cu PSG Hazard a fost huiduit de fanii lui Chelsea, iar tehnicianul Guus Hiddink nu a încercat să-şi apere starul la final, precizând ca suporterii au reacţionat just: „Au tot dreptul să huiduie şi să îşi exprime sentimentele”. Dincolo de prestaţia mediocră, Hazard a stârnit reacţii dure în Anglia prin modul în care a reacţionat la pauza meciului crucial pentru Chelsea, într-un sezon dezamăgitor, în care Liga Campionilor reprezenta una din ultimele oportunităţi ale londonezilor de a se reabilita în faţa fanilor.

Pentru prima dată după mulţi ani, Dinamo luptă cu şanse reale pentru titlul de campioană în Liga 1, într-un sezon în care nu mulţi ar fi mizat pe trupa din Ştefan cel Mare. Obiectivul declarat al „câinilor” în acest an a fost calificarea în play-off, însă prestaţiile şi rezultatele echipei lui Mircea Rednic au depăşit chiar şi aşteptările propriilor fani. Căpitanul Paul Anton (24 de ani) spune că principala realizare din acest sezon este faptul că echipa roş-albă a recâştigat respectul fanilor şi al adversarilor, iar orice trofeu câştigat ar reprezenta un bonus.

PROGNOZA METEO
10 Martie 2016

Vremea va fi în general închisã. Va ploua pe arii extinse în Banat, Oltenia și vestul Munteniei, unde se vor cumula peste 15…20 l/mp, iar în celelalte regiuni vor fi ploi locale, în general slabe. La munte, în special în zona înaltã a Carpaților Meridionali, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale, temporare, îndeosebi în regiunile sud-estice și în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi în scãdere în sudul teritoriului, unde vor deveni apropiate de mediile climatologice și se vor menține peste cele normale în rest, astfel încât, la nivelul țãrii, se vor situa între 9 și 15 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 7 grade. Izolat se va semnala ceațã.

Bucuresti

Cerul va fi noros, va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri mai ales în cursul zilei. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã de 5…6 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *