Stiri pe scurt 10 Mai 2016

loading...

Stiri pe scur 10 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  10  Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 10 mai. In anul 1894, s-a născut Elvira Popescu, actriţă franceză de origine română. Întemeiază Teatrele Mic şi Excelsior, împreună cu actorii Ion Manolescu şi respectiv Ion Iancovescu („La Présidente”; „Ils étaient neuf célibataires”; „Austerlitz”; „Plein Soleil”) (d. 10 noiembrie 1993).

De Ziua Regalităţii, Casa Majestăţii Sale organizează evenimente cu fast, la Castelul Peleş din Sinaia, precum înălţarea Stindardului Regal, un concert de gală, un Garden Party, iar la ora 18:00, Familia Regală va ieşi pe balconul castelului pentru a saluta participanţii la sărbătoare. Sărbătoarea va debuta, în Bucureşti, la Statuia Regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal, unde va avea loc o ceremonie militară şi depunere de flori.

Familia Regală va sosi la Statuia Regelui Carol I. În încheiere, Militarii Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul vor prezenta publicului o demonstraţie de îndemânare cu arma. Vor fi prezenţi Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Elena, dl Alexander Nixon, Principesa Sofia şi Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei. Apoi, evenimentele se mută la Sinaia, unde pentru prima dată după anul 1947, va flutura Stindardul Regal.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a declarat că a fost audiată în calitate de martor de procurorii DIICOT în dosarul în care se fac investigaţii în legătură cu israelienii suspectaţi că au încercat să o intimideze. Totodată aceasta a spus că ancheta va stabili dacă a fost urmărită. În acest caz au fost arestaţi doi cetăţeni israelieni, Weiner Ron şi Geclowicz David, fiind suspectaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Documentarul „Războiul Regelui”, cel mai complex documentar despre Regele Mihai I al României, bazat pe interviul acordat de Majestatea sa lui John Florescu, reprezintă răspunsul dat de monarhul român posterităţii cu privire la deciziile sale pentru ţară, luate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

26 de ani în România şi şapte ani de domnie (exceptândui-i pe cei trei ani de Regenţă). 43 de ani de exil. 25 de ani înapoi în ţară. Sunt cifre care însumează o viaţă. Trecute între coperţile unei cărţi de istorie, ele nu par a comunica prea multe. Ce rămâne din istoria unei vieţi când ea se leagă de istoria unui popor? Rămân faptele tranşate, plus cu minus, deciziile luate în trecut care ne modelează prezentul şi viitorul. – acestea sunt nu doar lecţiile pe care ne învaţă istoria, ci şi mesajul documentarului „Războiul Regelui”.

Femeile din comuna gorjeană Bălăneşti primesc 2.500 de lei într-un an dacă aduc pe lume unul sau doi copii, acordarea stimulentului fiind aprobat de Consiliul Local în condiţiile în care anul trecut au murit 47 de persoane şi s-au născut doar doi copii .Numărul îngrijorător de decese înregistrate numai în ultimul an, în raport cu cel al naşterilor, l-a determinat pe primarul comunei gorjene Bălăneşti să propună Consiliului Local acordarea unui stimulent financiar pentru mame, atât pentru primul copil, cât şi pentru al doilea, în valoare de 2.500 de lei într-un an.

Pachetul de legi privind achiziţiile publice a fost adoptat, de plenul Camerei Deputaţilor, premierul Dacian Cioloş şi membri ai guvernului fiind prezenţi la şedinţă. Camera Deputaţilor este for decizional, astfel încât legile vor fi trimise preşedinteluui spre promulgare. Premierul Dacian Cioloş ceruse Parlamentului să adopte urgent legile, necesare pentru derularea proiectelor finanţate din fonduri europene.

Ministerul Finanţelor Publice propune suplimentarea plafonului de garanţii aferent acestui an cu suma de 500 milioane de lei ca răspuns la solicitările potenţialilor beneficiari ai programului Prima casă. Anul acesta, până la 1 mai, au fost acordate 13.100 de garanţii în valoare de 1,2 mld. lei faţă de perioada similară a anilor 2015 şi 2014, în care au fost acordate garanţii în valoare de cca. 668 mil.lei şi respectiv 536 mil. lei. Aceste evoluţii au condus la necesitatea celei de-a doua redistribuiri a plafoanelor alocate pe instituţii financiare în 2016.

Cel mai amplu festival din regiune dedicat Internetului şi impactului major pe care acesta îl are în economie, comunicare şi în aproape toate aspectele vieţii de zi cu zi numără anul acesta 5 ani de la lansare cu o agenda extrem de intensă. Categoria giganţilor globali va fi reprezentată de nume precum Google, Facebook, Instagram, LinkedIn, Yahoo şi Tumblr iar cea a companiilor care au schimbat modul în care funcţionează industrii ca muzica, turismul sau transportul urban de Shazam, Maker Studios, Tripadvisor sau Uber.

Parlamentul a ales-o pe Irina Radu în funcţia de preşedinte-director general al TRV cu 304 voturi „pentru” şi 8 „împotrivă”. La vot au participat 230 de deputaţi şi 82 de senatori. Liberalii nu au participat la vot. Irina Radu a fost audiată, la propunerea PSD, de comisiile de cultură ale celor două Camere şi a fost votată pentru şefia TVR. Propunerea Consiliului de Administraţie al TVR, Monica Ghiurco, a fost respinsă de comisii.

„Clasa noastră”, de Tadeusz Słobodzianek, montat la Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din Cluj a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol, iar Radu Afrim a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru spectacolul „Tihna”, la cea de-a 24-a ediţie a galei premiilor UNITER. Ediţia Galei Premiilor UNITER de la Oradea a debutat pe acordurile tangoului lui Astor Piazzola, cu actori tineri costumaţi în personaje de commedia dell’arte, invitându-i pe telespectatori în Teatrul de la Oradea.

Peste 40 de percheziţii au loc, în Capitală şi alte patru judeţe, iar 26 de persoane vor fi duse la audieri fiind suspectate de evaziune fiscală în procedura de vânzare a unor medicamente pentru afecţiuni cardiace, pentru afecţiuni oncohematologice şi HIV/SIDA. Oficiali din cadrul Poliţiei Capitalei au declarat că este vorba despre medicamente pentru afecţiuni oncohematologice, pentru HIV/SIDA, dar şi pentru afecţiuni cardiace care erau incluse în programe naţionale de decontare, dar care ar fi fost înregistrate prin zeci de firme fantomă şi apoi vândute în spaţiul intracomunitar.

O nouă teorie sugerează că celebra cameră funerară nu a fost destinată iniţial lui Tutankhamon, doi experţi susţinând că mormântul faraonului ar fi fost construit pentru o femeie, afirmaţie ce se bazează pe aspectul camerei şi pe indicii de pe masca funerară realizată din aur. Tutankhamon a fost un faraon egiptean din Dinastia a XVIII-a şi a domnit între anii 1332 î.Hr. şi 1323 î.Hr. El a murit subit, în jurul vârstei de 18 ani, în circumstanţe misterioase.

Cercetătorii de la Universitatea Duke din Statele Unite au creat un medicament anti-cancer pe baza unui anticorp preluat de la persoanele rezistente la cancer, care ucide celulele tumorale, lăsându-le pe celelalte neatinse. Ani de zile, medicii specialişti s-au chinuit să arate diferenţa între un cancer care ucide rapid pacientul şi unul non-fatal. Conform teoriei, nu cancerul este slab, ci sistemul imunitar poate suporta mai bine prezenţa unei tumori. Anticorpul atacă celulele canceroase fără a afecta celelalte celule şi fără a avea efecte secundare notabile.

Un dispozitiv de monitorizare a pacienţilor Merge Hemo s-a oprit în timpul unei intervenţii pe inimă din cauza antivirusului de pe computer care a început să scaneze sistemul. În mijlocul operaţiei, aparatul care monitorizează semnele vitale ale pacientului a pierdut conexiunea cu PC-ul care rulează programul Merge. Medicii au văzut la timp că ecranul de pe Merge Hemo nu mai afişa nimic şi au restartat computerul, apoi au repornit programul. Procedura a durat 5 minute şi, din fericire, incidentul nu a avut consecinţe dezastruoase pentru pacient.

Investiţiile străine au crescut spectaculos de la 3,4 miliarde de euro la finele lui 2006 la 60 de miliarde de euro la finalul lui 2014, beneficiind de o altă libertate fundamentală, libera circulaţie a capitalurilor. Însă un alt drept fundamental din UE a adus şi o năpastă pe capul României: peste două milioane de români au părăsit ţara, ceea ce, pe termen mediu şi lung, va costa scump România.

Cu toate acestea, pentru vremurile pe care le trăim, exodul nemaiîntâlnit este benefic pentru că, pe de o parte, a scutit statul sărac de cheltuieli sociale, iar pe de altă parte muncitorii plecaţi au trimis bani acasă sprijinindu-şi familiile, dar şi statul, care, fără aceşti bani, ar fi avut grave probleme în vremea crizei. Se poate spune că muncitorii români din străină tatea sunt cei mai mari investitori străini în România de vreme ce, la nivelul lui 2014, remiterile erau de 61 mld. euro, iar investiţiile străine de 60 mld. euro.

Penny Market, parte din grupul REWE, a început dezvoltarea celui de-al treilea centru logistic de pe piaţa locală, în apropiere de Bacău, valoarea totală a investiţiei pentru achiziţionarea terenului, construcţia clădirii şi pentru echipamente urmând să ajungă la 19 milioane de euro. Centrul logistic din Moldova vizează optimizarea fluxului logistic şi a distribuţiei regionale pentru Penny Market. Dezvoltat de către KÉSZ Holding Zrt., sucursala Cluj-Napoca, complexul logistic dispune de o suprafaţă totală construită de aproximativ 19,000 m2, o înălţime de 14,5 metri şi de un teren aferent de circa 8 hectare.

Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu, împreună cu alpinistul slovac Peter Hamor vor încerca, marţi, să ajungă pe vârful Manaslu, considerat unul dintre cele mai periculoase vârfuri din lume, pe ruta standard, fără şerpaşi şi fără oxigen suplimentar. Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a pornit într-o nouă expediţie pe vârful Manaslu din Himalaya, el încercând să deschidă o rută nouă, în premieră mondială, împreună cu partenerul său de coardă, alpinistul slovac Peter Hamor. Marţi, cei doi alpinişti au pornit ascensiunea spre vârful Manaslu pe ruta standard (nord-est)şi vor încerca să atingă vârful Manaslu, aflat la 8183 metri.

Două persoane au fost arestate în oraşul italian Bari, fiind suspectate că aparţin unei celule teroriste a organizaţiei Stat Islamic şi că pregăteau, potrivit poliţiei, atentate în Italia, Franţa, Belgia şi Marea Britanie. În total, din celulă fac parte cinci persoane. O persoană este pusă sub urmărire în Milano, iar alte două au ajuns probabil în Afganistan.

O persoană a murit şi alţi trei au fost grav rănite, după ce un bărbat le-a atacat cu un cuţit într-o gară din apropiere de oraşul german Munchen. Atacul a avut loc în gara din orăşelul Grafing, situat la aproximativ 32 de kilometri sud-est de Munchen. Bărbatul este un cetăţean german de 27 de ani care nu locuieşte în landul Bavaria şi care a invocat motivaţii de ordin politic în timpul atacului. Bărbatul a atacat mai întâi un pasager aflat în tren, înjunghiind ulterior alţi trei în gară. Unii martori au declarat că bărbatul striga „Allahu Akbar” (Allah este mare) în timpul atacului. Presa germană a anunţat că poliţia l-a arestat pe bărbat.

Arabia Saudită va menţine cel mai probabil producţia de petrol la un nivel record, în condiţiile în care noul ministru al energiei, Khalid Al-Falih va păstra politica predecesorului său de a apăra cota de piaţă a regatului. Al-Falih, care este de asemenea şi preşedintele Saudi Arabian Oil, a spus în prima sa zi în funcţie că va păstra politica petrolieră a Arabiei Saudite. Predecesorul său, Ali al-Naimi, a dus o politică de prioritizare a vânzărilor în raport cu preţul încă din 2014, făcând mai mulţi producători, inclusiv Statele Unite, să piardă din cota de piaţă.

Turcia a fost lăsată să lupte singură împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, a declarat preşedintele Recep Erdogan, acuzând coaliţia internaţională. Preşedintele Turciei a declarat că „Am fost lăsaţi singuri în lupta noastră împotriva acestei organizaţii care ne varsă sângele nostru prin atentate sinucigaşe şi cu atacuri contra Kilis”, referindu-se la un oraş de frontieră vizat în mod regulat de rachete din Siria.

Regimul stalinist din Coreea de Nord a anunţat că va consolida arsenalul nuclear, într-o decizie luată la congresul Partidului Muncitoresc prin sfidarea rezoluţiilor Naţiunilor Unite, informează agenţia oficială KCNA. Hotărârea a fost luată cu ocazia primului congres al Partidului Muncitoresc organizat în ultimii 36 de ani. Decizia în sensul consolidării arsenalului atomic este o simplă formalizare a poziţiei preşedintelui Kim Jong-Un. Cu ocazia congresului, liderul nord-coreean Kim Jong-Un, aflat la putere din 2011, a primit titlul de preşedinte al Partidului Muncitoresc, în contextul în care până acum era prim-secretar al singurei formaţiuni politice din Coreea de Nord.

SPORT

In România, cursa după vinovaţi în cazul decesului lui Patrick Ekeng continuă. Autopsia a relevat o „inimă mai mare” decât normal, dar testele vor continua. Secţia „Omoruri” anchetează decesul, în timp ce fanii din toată ţara continuă să vină la stadionul Dinamo pentru a aprinde o lumânare în memoria camerunezului de 26 de ani aterizat în Europa să-şi construiască o carieră. Care e însă impactul morţii lui Ekeng în Camerun? Cum trăiesc prietenii şi familia acest moment teribil? Josiane Kouagheu a publicat un articol excelent în Le Monde, articol pe care ProSport a decis să-l traducă şi să-l ofere cititorilor în forma sa integrală.

În cartierul Essos, în plin centru din Yaounde, capitala Camerunului, amicii din copilărie de-ai lui Patrick Ekeng, decedat pe 6 mai la Bucureşti după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul unui meci din campionatul României, sunt în stare de şoc. Cu mine triste, ochii căzuţi şi roşii, nu vorbesc cu nimeni. Toţi au petrecut „cea mai dură noapte a vieţii lor”. Când a aflat el însuşi despre decesul „fratelui său de sânge”, Blaise a crezut iniţial că este o farsă. Dar, pe măsură ce se informa, ştirea se confirma. După o noapte albă, acest tânăr inginer care locuieşte la Douala, capitala economică, a luat primul tren pentru a fi alături de prietenii săi.

Evenimentul ”Uniţi pentru Mihai” care a avut loc, la Sala Polivalentă din Bucureşti s-a bucurat de succes. Mihai Neşu a fost aclamat de mai bine de 3000 de suporteri ai Stelei, oameni care au avut apoi prilejul de a asista la un meci demonstrativ între Steaua ’86 şi Steaua ’06. Pe lângă ”Asociaţia George Ogăraru pentru cultură şi sport” şi Clubul Sportiv al Armatei, un al treilea organizator al evenimentului a fost Peluza Sud a Stelei, grupare de suporteri care nu mai participă la meciurile FCSB-ului, însă care îşi continuă activitatea susţinând fostele glorii ale clubului şi organizând evenimente caritabile.

Mircea Rednic mai are un singur meci pe banca lui Dinamo, partida din finala Cupei României cu CFR. Tehnicianul în vârstă de 54 de ani a anunţat că nu va continua şi în sezonul următor în „Ştefan cel Mare”. Conducerea lui Dinamo are o listă cu antrenori români care ar putea să preia echipa, printre aceştia numărându-se Ioan Andone, Cosmin Contra sau chiar Răzvan Lucescu. Totuşi, şefii clubului au trecut pe listă şi numele un tehnician din străinătate: Ronny Levy.

Florin Prunea, preşedintele celor de la CSMS Iaşi, lasă de înţeles că fotbalul românesc nu va învăţa nimic din tragedia care a lovit clubul Dinamo săptămâna trecută. Fostul internaţional spune că dacă ar mai fi jucător în activitate, nu ar mai avea curaj să intre pe teren în condiţiile în care se prezintă fotbalul din România.

Bayern Munchen a confirmat oficial primul transfer al verii. Clubul bavarez a anunţat prin intermediul contului oficial de Twitter că a ajuns la un acord cu Renato Sanches, de la Benfica. Suma de transfer nu a fost anunţată oficial, dar presa germană susţine că portughezii ar fi primit 35 de milioane de euro în schimbul tânărului jucător. Renato Sanches a semnat un contract valabil pe cinci sezoane. De serviciile mijlocaşului în vârstă de 18 ani s-au interesat şi cei de la Manchester United.

FIFPro, Sindicatul mondial al jucătorilor, a desfăşurat, prin intermediul sindicatelor afiliate, o cercetare la nivel global pentru a vedea care sunt condiţiile de antrenament ale fotbaliştilor şi care sunt problemele existente în fiecare ţară, precum şi cât de răspândite sunt aceste probleme. În România, AFAN a făcut această cercetare printre jucătorii din Liga 1 şi Liga 2. Una din întrebările la care aceştia au fost rugaţi să răspundă este: “Cât de mulţumit sunteţi de suportul medical oferit de către club (personalul medical şi facilităţile).

Ion Ţiriac (77 de ani), patronul turneului recent încheiat la Madrid, a comentat un subiect intens dezbătut în ultima vreme, cel al egalităţii premiilor distribuite bărbaţilor şi femeilor în tenis. Turneul pe care îl patronează răsplăteşte în mod egal eforturile tenismenilor din ATP şi ale jucătoarelor din WTA, iar omul de afaceri a explicat cum funcţionează mecanismul financiar atunci când vine vorba de premii. Ţiriac a comentat problema în stilu-i original şi s-a poziţionat de partea băieţilor, nu înainte de a complimenta şi sexul frumos.

Gustavo Poyet, cel care a antrenat AEK Atena în acest sezon, este noul antrenor al echipei Betis Sevilla, după ce actualul tehinician al spaniolilor, Juan Merino a decis să părăsească clubul la finalul campionatului. Betis şi-a stabilit noul antrenor pentru sezonul viitor.

Barcelona pare că s-a răzgândit în privinţa lui Neymar. Până acum, presa spaniolă nota că formaţia blaugrana nu ar mai fi dispusă să-i ofere brazilianului o prelungire a contractului din pricina faptului că ar trebui să-i mărească substanţial salariul, însă El Mundo Deportivo informează că Barca i-a pregătit o nouă înţelegere.

Tenismenul Horia Tecău se află, de luni, pe locul 3 în clasamentul mondial ATP la dublu, în timp ce Florin Mergea a coborât o poziţie, până pe locul 14, după rezultatele înregistrate în cadrul turneului de Masters Series de la Madrid. Horia Tecău (31 de ani) a urcat două locuri şi a revenit pe podium, cu 7.630 de puncte, în condiţiile în care la începutul anului s-a aflat pe poziţia a doua. Duminică, Horia şi partenerul său de dublu, olandezul Jean-Julien Roger (34 de ani, locul 5 în clasament), au câştigat turneul de Masters 1000 de la Madrid, după ce au trecut în finală de perechea Rohan Bopanna/Florin Mergea (India/România), scor 6-4, 7-6 (5). A fost primul trofeu pentru Tecău şi Rojer în acest an.

Florin Mergea (31 de ani) a coborât un loc şi ocupă poziţia a 14-a în clasamentul ATP, cu 4.600 de puncte. Românul a avut un parcurs foarte bun în turneul de la Madrid şi a reuşit, alături de partenerul Rohan Bopanna, să elimine favoriţii numărul 4, Ivan Dodig (Croaţa, locul 9 ATP) şi Marcelo Melo (Brazilia, locul 1 ATP la dublu). A fost cea mai bună performanţă pentru dublul româno-indian în acest sezon. În altă ordine de idei, Mergea şi Bopanna au urcat 10 poziţii în clasamentul ATP pe echipe pentru Turneul Campionilor din 2016 de la Londra, până pe locul 10. Cei doi au jucat în 9 turnee în acest an, iar în această săptămână vor participa la Roma. Florin şi Rohan vo juca împotriva dublului Benoit Paire/Joao Sousa (Franţa/Portugalia).

Stadionul Rapidului va fi modernizat, va avea o capacitate de 18.000 de locuri şi va intra direct în topul stadioanelor din Europa conform parametrilor UEFA. Anunţul a fost făcut de Ministerul Transporturilor, administratorul stadionului, printr-un comunicat de presă. „Clubul Sportiv Rapid Bucureşti mai are în desfăşurare un proiect, început în vara anului 2015, pentru consolidarea şi modernizarea Stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu. În acest moment, a fost realizat studiul de pre-fezabilitate şi au fost obţinute certificatele de urbanism.

Conform planurilor Companiei Naţionale de Investiţii, Clubul Rapid va avea: un stadion de 18 000 locuri, parcare D+P+3+terasă, parcare D+P, sală polivalentă, bazin de înot, săli de: haltere, lupte, box, karate, precum şi camere de cazare pentru sportivi, unităţi de alimentaţie şi spaţii comerciale. Astfel, Stadionul Giuleşti va putea fi încadrat în categoria a IV-a UEFA, cea mai înaltă şi care permite organizarea oricărui tip de meci (inclusiv meciuri din Liga Campionilor, Campionate Mondiale, Campionate Europene ori Campionate Mondiale ale Cluburilor).

Modernizarea stadionului este o regulă impusă de UEFA României. Ţara noastră va organiza meciuri din cadrul Campionatului European din 2020, astfel că UEFA ne obligă să avem cinci stadioane la standarde înalte. Meciurile propriu-zise se vor desfăşura pe Arena Naţională, dar arenele din Ghencea, Giuleşti, Ştefan cel Mare şi Cotroceni vor servi drept baze de antrenament pentru echipele naţionale ce vor fi cantonate în România pe durata competiţiei. De asemenea, mai trebuie precizat că Ministerul Transporturilor nu a făcut publică suma ce va fi investită în modernizarea stadionului din Giuleşti.

După ce a cucerit titlul în Premier League cu Leicester, Claudio Ranieri a mai primit o veste buna: a fost desemnat cel mai bun antrenor italian al sezonului. La două zile distanţă de momentul în care a ridicat trofeul oferit campioanei în Premier League, antrenorul în vârstă de 64 de ani a primit şi titlul de cel mai bun antrenor italian al sezonului. Trofeul, care poartă numele lui Enzo Bearzot, antrenorul care a cucerit titlul mondial cu naţionala Italiei în 1982, este oferit anual la Roma.

Mauricio Pochettino, antrenorul echipei Tottenham i-a cerut preşedintelui clubului, Daniel Levy să facă o ofertă de 20 de milioane de lire sterline, aproximativ 25 de milioane de euro pentru fotbalistul echipei Liverpool. Adam Lallana este ţinta principală a campaniei de transferuri gândită de managerul lui Tottenham, Mauricio Pochettino. Cei doi au mai lucrat împreună la Southampton, iar Pochettino il vrea cu orice preţ pe fotbalistul lui Liverpool, în jurul căruia vrea să construiască echipa cu care se va bate pentru titlu în sezonul următor din Premier League.

Irina Begu (locul 35 în clasamentul mondial) a câştigat, meciul cu rusoaica Margarita Gasparyan (52 WTA), scor 6-3, 6-0, în primul tur al turneului WTA Premier 5 de la Roma, iar românca a spus la finalul partidei că este încrezătoare înaintea confruntării cu Viktoria Azarenka. În actul secund al competiţiei din capitala Italiei, Begu o va întâlni pe bielorusa Viktoria Azarenka (26 de ani, locul 6 în clasamentul WTA).

În cinci confruntări directe, sportiva română nu a reuşit să se impună în faţa jucătoarei din Belarus. Azarenka este favorita cu numărul 4 la câştigarea trofeului de la Roma. Sportiva din Belarus s-a retras înaintea meciului din optimile de finală ale turneului precedent, de la Madrid, din cauza unei accidentări la spate.Viktoria este cea mai în formă jucătoare de tenis din acest sezon, cu 3 trofee câştigate şi un singur meci pierdut.

PROGNOZA METEO
10 Mai 2016

Cerul va fi variabil cu înnorãri – ziua în nordul, centrul și nord-estul țãrii, iar noaptea în sud-vest. Pe arii restrânse, îndeosebi în zona de munte, vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat vor mai fi posibile cãderi de grindinã. Temperaturile maxime vor avea valori de la 14…15 grade în estul Transilvaniei, pânã la 24 de grade în Banat, iar cele minime se vor încadra, în general, între 3 și 13 grade.

Bucuresti

Cerul va fi variabil cu înnorãri dupã amiazã și în a doua parte a nopții, însã condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 8…9 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *