Stiri pe scurt 10 Iunie 2016

Stiri pe scurt 10 Iunie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  10  Iunie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 10 iunie. Pe data de 10 iunie 1912, Aurel Vlaicu a obţinut, la mitingul aviatic de la Aspern (Austria), premiul I pentru aruncarea unui proiectil la ţintă, de la o înălţime de 300 de metri şi premiul al II-lea, pentru aterizarea la punct fix.

tir încărcat cu 800 de butelii cu gaz a luat foc, pe drumul naţional 2, în localitatea Mihăileşti, mai multe butelii explodând după pornirea incendiului. Oamenii pe o rază de 500 de metri au fost evacuaţi. Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău anchetează explozia de la Mihăileşti, deschizând un dosar in rem pentru distrugere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Incendiul a pornit de la anvelope, ulterior extinzându-se la partea din spate a tirului.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că traficul pe DN2 (E 85) între Urziceni şi Buzău este total blocat la această oră. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au declarat că pericolul pe DN2, acolo unde un tir încărcat cu butelii a luat foc, a fost foarte mare iar pompierii au acţionat doar de la distanţă, traficul dintre Urziceni şi Buzău fiind blocat. Reprezentanţii ISU Buzău au declarat că nicio persoană nu a fost rănită şi se intervine pentru răcirea buteliilor.

Omul de afaceri Dan Voiculescu este audiat, la sediul DNA, potrivit unor surse judiciare fiind adus din penitenciar în dosarul deschis de procurori cu privire la cărţile scrise de deţinuţi, lucrări pe baza cărora unele persoane condamnate au obţinut zile de libertate. Dan Voiculescu preciza în luna ianuarie, într-un comentariu pe blogul său, că a scris zece cărţi de când a fost încarcerat.

În weekend, pe strada Arthur Verona din Bucureşti, e Street Delivery. La Sibiu, aveţi Festivalul Internaţional de Teatru. Recomandăm două piese de Silviu Purcărete, „Faust” şi „Lulu”. Tot teatru, dar de stradă, în Bucureşti, la Festivalul B-FIT in the Street!. Voilà orarul de distracţie coolturală. Street Delivery. Străzile se închid pentru maşini şi se deschid pentru oameni. Între 10 şi 12 iunie mai multe străzi din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Baia Mare se transformă în spaţiu de promenadă şi spectacol în cadrul unei noi ediţii Street Delivery, eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte.

Primarii, preşedinţii de consilii judeţene, consilierii comunali, orăşeneşti, municipali şi judeţeni nu vor putea avea mai mult de două mandate succesive. Deputatul ALDE susţine în expunerea de motive că limitarea numărului de mandate consecutive pentru cea mai înaltă funcţie în stat, preşedintele României, poate fi referinţa fundamentală şi în cazul aleşilor locali.

Uliana Ochinciuc, soţia lui Dan Condrea, este audiată, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Întrebată de jurnalişti în ce dosar a fost chemată aceasta a declarat că nu ştie şi că urmează să vadă. Soţia lui Dan Condrea este cercetată sub control judiciar după ce procurorii DNA au început urmărirea penală în dosarul Hexi Pharma faţă de aceasta pe 2 iunie. În acelaşi dosar s-a început umărirea penală şi faţă de fratelui acesteia, anagajat al firmei Hexi Pharma, pentru spălare de bani faţă de care a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă 60 de zile începând cu data de 2 iunie 2016.

Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic din Bucureşti, a fost reţinut, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. După mai multe ore de audieri, Dan Nicolae Straja a fost reţinut, de procurorii DNA pentru 24 de ore. Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic din Bucureşti, a ajuns, joi seara, la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii au făcut percheziţii în patru spitale din Capitală. La sosire acesta, întrebat de jurnalişti dacă a luat vreodată mită, a spus că nu a luat niciodată. De asemenea, Dan Nicolae Straja a mai declarat că nu a favorizat niciodată oameni de afaceri.

Oamenii de ştiinţă din Singapore au contribuit la crearea unui nou material, care nu numai că omoară microbii rapid, dar previne dezvoltarea bacteriilor rezistente la antibiotice. Materialul, care este numit oligomer imidazoliu, a fost dezvoltat de către oamenii de ştiinţă de la Institutul de Bioinginerie şi Nanotehnologie (IBN), o ramură a Agenţiei pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Cercetare (A * STAR) din Singapore. În mod impresionant, compusul a demonstrat că distruge 99,7% din bacteriile E. coli în numai 30 de secunde.

Compusul este nu doar un antibacterian rapid, dar şi unul eficient. Graţie unei structuri moleculare asemeni unui lanţ, oligomer imidazoliu este capabil să penetreze şi să distrugă membrana celulară a bacteriilor, păstrând noile tulpini rezistente la antibiotice. Alte antibiotice vor ucide microbii, dar nu vor neglija să ”curăţe după ele”. Pe lângă asta, a mai fost demonstrată şi eficacitatea sa împotriva altor bacterii şi ciuperci rezistente la antibiotice, precum Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa şi Candida albicans. Compusul distruge 99,9 % din aceşti microbi în mai puţin de două minute.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu va dona bani pentru cumpărarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, spunând că Guvernul ar putea face efortul ”nu foarte mare” să achiziţioneze opera de artă. Întrebat de jurnalişti dacă s-a alăturat campaniei de subscripţie publică a Guvernului Cioloş pentru achiziţionarea celebrei sculpturi a lui Constantin Brâncuşi, Liviu Dragnea a răspuns că nu şi nici nu va face acest lucru. Procesul de subscripţie naţională pentru achiziţia operei de tezaur naţional „Cuminţenia Pâmântului” a fost deschis de Ministerul Culturii pe 11 aprilie, după ce, pe 16 martie, proprietarii sculpturii lui Brâncuşi au acceptat oferta de achiziţie de 11 milioane de euro propusă de comisia de negociere mandatată de Guvern, executivul plătind 5 milioane de euro, iar restul de 6 milioane de euro urmând a fi strânse prin subscripţie publică naţională.

Maşinile BMW i8 şi BMW i3 sunt prezentate în premieră la showroom-ul BMW din Arad, în cadrul evenimentului “Zilele Porţilor Deschise”, care a început joi şi ţine până sâmbătă inclusiv, ocazie cu care pasionaţii de maşini pot participa la drive-teste. Automobile Bavaria Group prezintă în premieră gama BMW i la reprezentanţa BMW din Arad – Bavaria Cars.

BMW i8, câştigătorul Engine of the Year Award 2016 şi BMW i3 pot fi admirate de către arădeni pe durata a trei zile (9 -11 iunie), cu ocazia evenimentului “Zilele Porţilor Deschise”, organizat de Bavaria Cars Arad. Pe lângă cele două modele electrice, sunt expuse şi disponibile pentru test drive automobilele BMW cu motoare cu ardere internă. Pentru pasionaţii de motociclism, Bavaria Cars expune modelul BMW R nineT şi oferă la test drive şase modele din gama BMW Motorrad: BMW R 1200 GS Adventure , R 1200 GS, R 1200 RT, R nineT, F 800 GS şi S 1000 XR.

România doreşte să devină membru al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), le-a spus premierul Dacian Cioloş membrilor consiliului organizaţiri, la Paris, în cadrul unei reuniuni speciale dedicată României, prezidată de Secretarul General al OCDE, Angel Gurria. Reuniunea a avut ca principal scop prezentarea de către premierul român a evoluţiilor recente din România, cu accent pe indicatorii şi stabilitatea macroeconomică, perspectivele economice, planul de reforme, iniţiativele regionale şi europene, precum şi a obiectivelor în raport cu OCDE.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, divorţează, soţia acestuia, Ela Falcă, introducând acţiunea de divorţ la Judecătoria Arad. Acţinea de divorţ a fost înregistrată în data de 9 iunie, adică la câteva zile după ce Gheorghe Falcă a câştigat cel de-al patrulea mandat consecutiv de primar. Ela şi Gheorghe Falcă s-au căsătorit în octombrie 2002, naşi fiind preşedintele de atunci al României, Traian Băsescu şi Maria Băsescu. Cei doi au o fetiţă, Anamaria, în vârstă de 9 ani. Gheorghe şi Ela Falcă nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a emis o notă internă conducerii instituţiei prin care anunţă că intenţionează să restructureze „radical” organigrama, el cerând să i se facă propuneri în acest sens. Termenul limită până la care şefii din Primăria Timişoara trebuie să vină cu propuneri pentru reorganizarea instituţiei este 13 iunie, ora 9.

Cei care merg pe stadioane la meciurile Campionatului European de Fotbal trebuie să prezinte obligatoriu un act de identitate cu fotografie şi vor trece prin trei filtre succesive, anunţă MAI care, a publicat ghidul pentru participanţii la competiţie. Ghidul, ce poate fi consultat pe site-ul MAI, arată că suporterii care vor dori să intre pe stadioane trebuie să aibă obligatoriu la ei, printre altele, un document de identitate cu fotografie ( paşaport, carte de identitate, permis de conducere).

Cea de-a 23-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu începe vineri, desfăşurându-se până pe 19 iunie şi prezentând peste 430 de spectacole şi evenimente naţionale şi internaţionale. Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, organizatorul FITS, a anunţat punerea în vânzare a ultimului set de bilete pentru ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, ce să sub semnul genericului „Building trust / Construind încredere”. În total au fost puse în vânzare peste 8.000 de bilete, valabile pentru 35 de reprezentaţii programate în săli, din totalul de 131 de evenimente la care se percepe bilet.

Atunci când majoritatea teatrelor îşi închid uşile din cauza vremii frumoase de afară, Teatrul „În Culise” alege să le ţină larg deschise pe toată perioada sezonului cald, oferind în fiecare seara concedii pentru creier bucureştenilor iubitori de teatru. Începând cu 13 iunie, atât mansarda, cât şi terasa clubului „La Scena” vor fi animate de cele mai bune producţii ale acestui an. Sunt cinci ani de când În Culise încalcă o regulă a teatrelor şi nu îşi ia vacanţă pe timpul verii, ci lansează o stagiune de vară în cadrul căreia spectacolele se joacă la răcoarea aerului condiţionat, fiind continuate cu seri relaxante pe terasa din centrul oraşului – un loc iubit de artiştii din Bucureşti, „La Scena” se află foarte aproape de centru, la intersecţia a două străzi cu poveste: Calea Călăraşilor (nr. 55) cu Str. Mântuleasa.

Situată în interiorul zidurilor oraşului vechi din Ierusalim, Biserica Sfântului Mormânt conţine două dintre cele mai sfinte elemente ale creştinismului, locul în care a fost crucificat Iisus din Nazaret şi mormântul unde trupul său a fost pus să se odihnească după moarte şi înainte de învierea Sa. Recent, datorită unui acord rar între romano-catolici, ortodocşi greci şi biserica armeană care împărtăşesc responsabilitatea şi controlul asupra Sfântului Mormânt, o echipă de experţi a început renovările, care erau extrem de necesare. Biserica resprezintă o importată destinaţie pentru pelerinii creştini. Ultima renovare a bisericii a avut loc cu mai mult de 200 de ani în urmă, după ce un incendiu a distrus aproape complet camera ornată, care conţinea mormântul lui Iisus.

Fotografa americană Annie Leibovitz i-a surprins-o în mai multe imagini făcute publice de Palatul Kensington, pe prinţul Philip şi pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pentru a marca împlinirea vârstei de 90 de ani a monarhului şi cea de 95 de ani a prinţului consort, născut pe 10 iunie. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 90 de ani în aprilie, iar Marea Britanie se pregăteşte să îi sărbătorească oficial ziua sa de naştere,la parada anuală publică Trooping the Colour. O slujbă de mulţumire pentru aniversarea oficială a Reginei are loc la Catedrala Sfântul Pavel din Londra. Regina britanică şi fotografa americană cunoscută pentru portretele sale de celebrităţi, dar şi prinţul Philip, soţul reginei timp de 68 de ani, sunt o combinaţie de faimă şi succes.

Acţiunile europene ar putea pierde aproximativ un sfert din valoare imediat după referendumul din 23 iunie, în cazul în care Marea Britanie decide să iasă din UE. Acţiunile europene ar urma să primească o lovitură extreme de puternică în cazul în care britanicii votează exit-ul. Pentru studio, firma de analiză de risc Axioma a luat în calcul un protofoliu compus în proporţie de 54% din obligaţiuni, 41% din acţiuni şi restul investiţii alternative. Investiţiile denominate în lire sterline ar urma să scadă cu peste 10%, mai mult decât cele în euro.

Trei persoane au murit, inclusiv un minor de 10 ani, după ce avionul de mici dimensiuni la bordul căruia se aflau s-a prăbuşit într-un lac din statul american Dakota de Nord (nordul Statelor Unite). Avionul cu patru locuri s-a prăbuşt în Lacul May, în apropiere de oraşul Wishek, în timp ce se îndrepta spre Bismarck. La bordul avionului se aflau pilotul de 19 ani, un minor de 10 ani şi un alt pasager de 39 de ani. Autorităţile investighează incidentul.

Preşedintele francez, Francois Hollande, avertizează sindicatele în privinţa încercărilor de a întrerupe campionatul Euro 2016 care debutează vineri seară cu meciul România-Franţa pe stadionul naţional din Paris, cu grevele pe fondul reformei Muncii, care durează de câteva luni. Vatmanii de tren ameninţă că voi intra în grevă, fiind afectat traficul pe o linie de transport care face legătura către cartierul Saint-Denis de la periferia Parisului, unde se află Stade de France, pe care se va disputa meciu România-Franţa.

Traficul aerian a fost perturbat temporar pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, unde au avut loc atentatele teroriste de pe 22 mai, din cauza unei pene de electricitate. Din cauza unei pene de electricitate care s-a produs în sistemul de înregistrare a pasagerilor şi bagajelor nu a mai funcţionat, împiedicând îmbarcarea acestora. Sursa a fost depistată în terminalul de plecări care a fost restaurat la capacitate maximă săptămâna trecută, după ce doi atacatori kamikaze s-au detonat pe 22 mai, ucigând 16 persoane şi rănind alte sute. Pe fondul acestei întreruperi de curent electric, s-au format cozi uriaşe la înregistrare şi mai multe zboruri au avut întârzieri.

Gruparea kurdă TAK, afiliată mişcării Partidul Muncitorilor Kurzi (PKK), a revendicat atentatul cu maşină-capcană din Istanbul. Potrivit ultimului bilanţ, 11 persoane au murit (şapte poliţişti şi patru civili) şi 36 au fost rănite în atacul cu maşină-capcană de marţi dimineaţă în apropiere de centrul istoric al Istanbulului. O maşină încărcată cu explozibili a fost detonată de la distanţă, în timp ce un autobuz al poliţiei trecea prin apropiere. În schimb, pe site-ul grupării TAK, militanţii kurzi susţin că este vorba despre un atac sinucigaş.

Populaţiile umane din zona Mării Egee care au ajuns în Europa Centrală şi de Sud, în urmă cu aproximativ 8.000 de ani, au adus cu ei primele cunoştinţe în teritorii încă dominate la vremea aceea de vânători-culegători, spun oamenii de ştiinţă, aceasta este concluzia unui nou studiu. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au analizat eşantioane genetice aparţinând unor indivizi din comunităţile agricole străvechi care populau zonele de astăzi ale Germaniei, Ungariei şi Spaniei. Prin compararea acestora cu genomurile unor indivizi originari din actualul spaţiu al Greciei şi Turciei, unde agricultura a fost practicată cu câteva secole mai devreme, specialiştii au identificat o linie genetică care leagă populaţiile europene de cele care trăiau în apropierea Mării Egee.

Eventuala ieşire din Uniunea Europeană va pune în pericol unitatea Marii Britanii, afectând acordul de pace privind Irlanda de Nord şi alimentând mişcarea proindependenţă în Scoţia, avertizează foştii premieri Tony Blair şi John Major. Regiunea Scoţia a organizat referendum pe tema apartenenţei la Marea Britanie în 2014, dar 55% dintre alegători au respins independenţa. În cazul ieşirii Marii Britanii din UE, politicienii scoţieni ar putea organiza un nou referendum proindependenţă, dublat de o întrebare privind aderarea autonomă la Blocul comunitar. Pe de altă parte, o ieşire a Marii Britanii din UE va însemna reintroducerea controalelor vamale, inclusiv cu Irlanda, generând probleme în regiunea britanică Irlanda de Nord.

Aproximativ 3.000 de imigranţi care pluteau în derivă în Marea Mediterană au fost salvaţi de echipaje ale Pazei de Coastă italiene în ultimele 24 de ore, două persoane fiind găsite înecate. În cursul zilei de miercuri, Paza de Coastă italiană a salvat 1.100 de imigranţi. Joi au fost salvate alte 1.950 de persoane. Cel puţin doi imigranţi s-au înecat. Circa 50.000 de imigranţi extracomunitari au ajuns în Italia în cursul anului 2016, cu 10 la sută mai puţini decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Casa Albă pune presiune în vederea implementării acordului de pace dintre Rusia şi Ucraina, înainte ca preşedintele american, Barack Obama, să-şi încheie mandatul în 2017. Rice, care coordonează politicile extrene de la Casa Albă, susţine că există posibilitatea ca acordul de la Minsk să fie implementat până la finalul acestui an, oficialii americani intensificându-şi în acest sens colaborarea cu omologii lor francezi şi germani, garanţi ai acordului de la Minsk semnat în februarie 2015.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au rămas pe poziţii ferme în privinţa sancţiunilor economice impuse Rusiei, solicitând implementarea măsurilor de securitate şi organizarea de reforme electorale de către guvernul de la Kiev în cadrul acordului de la Minsk. Liderii UE urmează să decidă dacă vor prelungi sancţiunile aplicate Rusiei în cadrul unui summit organizat la finalul lunii iunie. Rice a recunoscut că nu poate garanta îndeplinirea acestui plan, în condiţiile în care timpul rămas la dispoziţie este scurt, subliniind că nu se ştie exact dacă Parlamentul ucrainean va putea ratifica reformele electorale solicitate în cadrul acordului de la Minsk.

SPORT

Probleme în cantonamentul naţionalei cu doar câteva ore înainte de startul meciului cu Franţa. Oficialii Federaţiei Române de Fotbal au surprins doi cetăţeni francezi care filmau antrenamentul echipei României Cei doi francezi au instalat o cameră video pe plafonul unui autoturism şi au filmat antrenamentul echipei naţionale, şedinţă tehnică închisă publicului şi presei. FRF a depus o plângere la UEFA, ataşând şi o probă video, acuzând că reprezentativa noastră a fost spionată.

Suntem cu ochii pe tot ce se întâmplă înainte, în timpul şi după Franţa – România. Mai puţin de 8 ore până la meci. În timp ce noi ne umpleam de nostalgia Euro 1996, pagina oficială a echipei naţionale de fotbal a postat un video teaser înainte de meci. Mesajul este: Istoria e scrisă cu vise care păreau imposibile. Împreună putem scrie istorie. Hai România!”. Între timp, băieţii care pot scrie cu adevărat istorie sunt la odihnă. Istoria se scrie odihnit.

Ce coincidenţă! Fix acum 20 de ani, pe 10 iunie 1996, România şi Franţa se întâlneau în grupa B de la Euro, pe St. James’ Park din Newcastle. Noi veneam după un Mondial incredibil, la care francezii au stat acasă şi ne-au privit la televizor. Totuşi, viitoarea campioană mondială de peste doi ani ne-a bătut printr-un gol al lui Dugarry, după o gafă în lanţ comisă de Mihali şi Stelea. Deseară, avem ocazia să ne răzbunăm! Să fim Euro8imişti, români! Nu ne costă nimic!

Au mai rămas doar câteva ore până la debutul Campionatului European, turneu final pe care România îl va deschide în această seară (ora 22:00) în confruntarea cu Franţa. Înaintea partidei, Anghel Iordănescu pare să mai aibă o singură dilemă în ceea ce priveşte alcătuirea primului „unsprezece”: Adi Popa sau Gabi Torje. Mihăiţă Pleşan, fost internaţional român, spune că el ar începe meciul cu Gabi Torje titular datorită experienţei internaţionale a fostului mijlocaş de la Dinamo. Pleşan este convins că România va adopta o tactică defensivă la meciul de deschidere, iar partida se va încheia cu o remiză.

Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Crăciunescu nu crede că naţionala României poate pune probleme Franţei în meciul de deschidere al Campionatului European şi este convins că selecţionerul Iordănescu nu va folosi o formulă de joc prea ofensivă. Fostul arbitru crede că selecţionerul Iordănescu a greşit în momentul în care nu l-a luat pe Alexandru Maxim în lotul pentru Euro 2016.

Deschidem campionatul european contra ţării gazdă şi toate discuţiile sunt concentrate în jurul unei singure idei. România este creditată cu şanse extrem de mici la victorie, singura dilemă urmând să fie dată de felul în care ne vom apăra. ProSport vă propune însă un alt unghi de dezbatere, unul care nu are o legătură cu subiectul defensivei lui Tata Puiu. Dăm gol Franţei? Este întrebarea care ar trebui să ne preocupe mai ales pentru că o victorie împotriva gazdelor în meciul de deschidere ar fi un semnal important pentru restul echipelor din grupa A.

Simona Halep, a cincea jucătoare de tenis a lumii, este o fană înfocată a echipei naţionale de fotbal, pe care o va susţine pe toată durata Campionatului European din Franţa. Chiar dacă Simona se află la Birmingham, acolo unde întră în concursul de categorie Premier săptămâna viitoare, constănţeanca va urmări meciul de deschidere al Euro 2016, dintre România şi Franţa, din faţa televizorului. Halep a vrut să-şi exprime susţinerea pentru tricolori înaintea marelui meci într-un mod inedit. Tenismena în vârstă de 24 de ani a arătat că ştie şi cu mingea de fotbal, făcând câteva jonglerii specifice fotbaliştilor profesionişti.

Nicandro Breeveld va semna în zilele următoare cu o echipă arabă. S-a despărţit de echipa lui Becali după două sezoane în care a câştigat un titlu, o Cupă a României şi Cupa Ligii. Nemulţumit de faptul că unii au spus despre el că nu mai era dorit la Steaua, olandezul născut în Surinam a rupt tăcerea într-un interviu exclusiv acordat pentru ProSport.

Naţionala de fotbal a României va juca, vineri seară, pentru prima oară în deschiderea unui Campionat European. Acest lucru se întâmplă deoarece, conform tragerii la sorţi, tricolorii joacă prima partidă de la Euro 2016 contra Franţei, iar în mod tradiţional gazdele deschid competiţia. România este pentru a cincea oară la un turneu final de Campionat European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000 şi 2008, la care a obţinut doar o victorie (3-2 cu Anglia în 2000) şi s-a calificat o singură dată din grupe, oprindu-se în sferturi (0-2 cu Italia în 2000). Până acum, România a mai întâlnit Franţa de două ori la Euro: 0-1 în 1996 şi 0-0 în 2008, ambele meciuri în grupe.

Campionatul European din Franţa începe în doar câteva ore cu meciul, dintre ţara gazdă şi România. La această ediţie a turneului final măsurile de securitate sunt draconice, organizatorii anunţând că va fi cea mai bine păzită competiţie din istorie. Totuşi, un jurnalist englez a reuşit să găsească o breşă în securitate. Problema de securitate ridicată de reporterul DailyMirror din Franţa este una extrem de serioasă, jurnalistul reuşind să pătrundă nestingherit în autocarul naţionalei Angliei şi chiar să stea pe scaunul şoferului. În teorie, autocarele echipelor naţionale ar trebui să se afle 24 de ore din 24 sub pază armată şi nimeni nu ar putea să apropie de ele, cu excepţia jucătorilor şi antrenorilor, evident.

Continuă agonia pentru Rafael Nadal: numărul 4 ATP suferă teribil din cauza unei accidentări la încheietură, ce îl obligă să facă un anunţ trist. Deţinătorul a 14 titluri de Grand Slam spune că nu poate juca la Wimbledon, turneu programat în perioada 27 iunie – 10 iulie. Decizia lui Nadal generează nelinişte în rândul fanilor săi, ţinând cont că Rafa a abandonat şi în turul trei de la Roland Garros, din cauza aceleiaşi probleme. Sportivul în vârstă de 30 de ani a scris pe pagina personală de Facebook.

Incidentele din Franţa au început înainte de startul propriu-zis al Campionatului European. Poliţia franceză a fost nevoită să intervină în forţă seara trecută în Marsilia. Mii de fani englezi au petrecut până târziu pe străzile din Marsilia şi au început deja „războiul” cu Rusia, meci ce pe teren se va disputa sâmbătă seară, cu începere de la ora 22:00. Suporterii englezi, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, au avut scandări ce au instigat la violenţă: „ISIS, unde sunteţi voi?”, moment în care poliţia a intrat în forţă pe străzi. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe englezi şi pentru a restaura liniştea.

Istoria nu este de partea României în meciurile directe cu Franţa, naţionala antrenată de Anghel Iordănescu nu a reuşit să câştige încă un meci oficial disputat împotriva francezilor şi a pierdut singura partidă disputată la un turneul final, Campionatul European, din Anglia 1996, scor 0-1. Franţa şi România s-au întâlnit de 15 ori, iar palmaresul este favorabil naţionalei antrenate de Didier Deschamps. Franţa are 7 victorii, a pierdut 3 meciuri, iar celelalte 5 dispute s-au terminat la egalitate. Prima partidă s-a disputat în 1932 pe Stadionul „ONEF” din Bucureşti şi a adus o victorie la scor de tenis pentru elevii antrenaţi de Constantin Rădulescu: 6-3. Golurile au fost marcate de Bodola(8, 84), Wetzer(15,72) şi Scwartz(18, 50).

Hugo Lloris sau, cum vor românii să îl cunoască, dirijorul unei defensive şubrede. Portarul lui Tottenham a fost singurul fotbalist al Franţei care a comentat meciul de deschidere la EURO, contra României, cu prilejul conferinţei de presă de azi. Lloris a atins subiecte legate de organizarea jocului echipei pregătite de Didier Deschamps, dar s-a referit şi la ceea ce specialiştii văd drept un punct forte al României.

Ediţia centenară a Copei America marcheză o contraperformanţă incredibilă: Uruguay, cea mai titrată naţională din istoria turneului, a fost eliminată încă din faza grupelor. Echipa condusă de Luis Suarez a pierdut şi cel de-al doilea meci al Grupei C, scor 0-1 cu Venezuela, şi a rămas astfel fără şanse matematice de a trece de faza grupelor. Salomon Rondon a marcat singurul gol al meciului cu Uruguay, iar Venezuela a acumulat şase puncte la fel ca şi Mexic. Luis Suarez a stat pe bancă la confruntarea cu Venezuela şi nu şi-a putut stăpâni nervii şi frustarea. Starul naţionalei din Uruguay a lovit cu pumnii banca de rezerve când a realizat că echipa sa este eliminată din competiţie.

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a anunţat astăzi numele celei mai valoare jucătore din lume în anul 2015. Sportiva din România, Cristina Neagu a câştigat acest titlu pentru a doua oară în carieră, după cea din 2010. În 2015 Cristina Neagu a cucerit trofeul Ligii Campionilor cu echipa sa de club Budućnost Podgorica şi s-a calificat la Campionatul Mondial din 2015 cu echipa naţională a României, acolo unde a câştigat medalia de bronz. Cristina Neagu a reacţionat la câteva ore după ce a aflat că a primit premiul pentru cea mai bună handbalistă a lumii în 2015, spunand ca se astepa la acest premiu. Ea a mai precizat ca anul 2015 a fost cel mai bun an din cariera ei.

PROGNOZA METEO
10 Iunie 2016

Vremea va continua sã se încãlzeascã ușor, dar va deveni în general instabilã în vestul, centrul și nordul țãrii, precum și în zona montanã. Înnorãrile se vor accentua și mai ales în a doua parte a zilei și la începutul nopții, vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, în Maramureș, jumãtatea de nord a Moldovei, precum și în zonele de munte și local în Transilvania, Crișana, Banat și nordul Olteniei. Vor fi condiții de grindinã, iar izolat cantitãțile de apã vor depãși 15 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat, mai ales în orele serii. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia Românã, iar cele minime între 9 și 16 grade.

Bucuresti

Vremea va fi predominant frumoasã și va continua sã se încãlzeascã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare în orele serii. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 14 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *