Stiri pe scurt 10 Ianuarie 2016

Stiri pe scurt  10 Ianuarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  10  Ianuarie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 10 ianuarie. In anul 2008,Procurorii Direcţiei Naţionale Anticoruptie au început urmărirea penală pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani împotriva lui Ioan Becali – impresar, Victor Becali – impresar, Gheorghe Copos – preşedintele şi patronul clubului de fotbal Rapid Bucureşti, Sică Puşcoci – avocat, Mihai Stoica – fost director al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, Cristian Borcea – preşedintele executiv al clubului de fotbal Dinamo, Jean Pădureanu – preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa, Gheorghe Popescu – impresar şi Gheorghe Nețoiu – acţionar la clubul de fotbal Dinamo.

Elevii care se întorc mîine la şcoală, după vacanţa de iarnă, vor avea parte de o surpriză în programa de studii: orele de justiţie vor fi introduse în şcoli anul acesta. Un manual cu notiunile elementare de drept a fost distribuit gratuit în liceele din Bucuresti si in alte institutii de invatamnant importante din tara. Este vorba de un manual conceput de controversatul judecător CSM Cristian Danileţ. Ghidul prezintă, într-un limbaj familiar tinerilor, noțiuni legislative elementare despre infractiuni si consecinte juridice, traduse pe intelesul elevilor. Concret, elevii invata ce trebuie sa faca si ce nu trebuie sa faca pentru a sta departe de necazuri.

Europarlamentarul Adina Vălean are cea mai scăzută prezenţă la voturile din plenul Parlamentului European în 2015,dintre membrii români ai PE- 62,02%, în timp ce pe primul loc într-un top al prezenţei la vot a eurodeputaţilor români se află Cristian Preda, cu prezenţă de 99,37%.

O aeronavă Spartan transportă, trei pacienţi cu arsuri grave de la Chişinău la Bucureşti, în urma exploziei produse sâmbătă în localul „La Soacra”, soldată cu 20 de răniţi cu arsuri şi intoxicaţii. Incendiul, care a cuprins în total 55 metri pătraţi din bucătăria şi salonul localului, a fost localizat în 15 minute, fiind salvat restul clădirii. Serviciul pentru Situaţii Excepţionale a început o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incendiului şi cauza exactă a declanşării exploziei.

Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, este dotată cu echipamente medicale şi asistenţă pacienţilor în timpul zborului asigurate de SMURD.Misiunea este executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, aeronava decolând de pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni.

Un tânăr a murit şi alte trei persoane au fost rănite după ce un microbuz a intrat într-un refugiu de tramvai, în municipiul Brăila, iar o ţeavă din gardul refugiului a străpuns autovehiculul. Accidentul a avut loc, sâmbătă seară, în jurul orei la 23.00, pe Bulevardul Dorobanţilor din municipiul Brăila, la intersecţia cu strada General Eremia Grigorescu. Un bărbat din Focşani, judeţul Vrancea, care conducea un microbuz pentru transportul public de persoane interjudeţean, nu a respectat semnificaţia indicatorului ocolire prin dreapta situat în apropierea unui refugiu de tramvai, iar microbuzul a intrat cu partea din faţă în gardul refugiului. În urma impactului, un tânăr de 26 de ani din judeţul Galaţi a murit şi alte trei persoane au fost rănite, fiind vorba despre şofer şi alţi doi pasageri,un băiat de 13 ani şi o femeie de 39 de ani, ambii din Tulcea.

Duminică, au loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce joi, 7 ianuarie, s-au înregistrat 15.506 câştiguri în valoare totală de 905.600 lei.În urma tragerii de joi, la Loto 6/49, la categoria I, se înregistrează un report in valoare de peste 838.000 lei, iar la Noroc se inregistreaza un report cumulat in valoare de peste 1,8 milioane lei (peste 398.000 euro).

Joker-ul înregistreaza la categoria I un report atractiv de peste 5,25 milioane lei (peste 1,16 milioane euro), în timp ce la Noroc Plus, reportul primei categorii este peste 69.000 lei.Report se înregistreaza si la categoria I a jocului Loto 5/40, peste 202.900 lei (peste 44.800 euro) iar la Super Noroc, la aceeasi categorie, se inregistreaza un report de peste 12.800 lei.

Peste 2.100 de locuri de muncă sunt disponibile în Spaţiul Economic European, prin intermediul reţelei europene de ocupare Eures, cele mai multe fiind în Spania, unde angajatorii caută muncitori necalificaţi în agricultură.În Spania se caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur, în Portugalia – 400 de muncitori necalificaţi în agricultură, iar în Danemarca – 400 de culegători de mazăre şi 30 culegători de căpşuni .

În Marea Britanie sunt disponibile 390 de posturi, printre care 300 îngrijitori persoane, 60 asistenţi medicali, 20 asistenţi medicali generalişti, 10 medici de familie – medicină generală; iar în Germania 111 de posturi: 50 asistenţi medicali generalişti, 13 bucătari,11 ospătari, 10 barmani, 10 persoane în gastronomia de sistem, cinci pentru asistenţi manager, cinci pentru electricieni industriali, două pentru mecanici industriali. Printre altele, se mai caută un electrician, un mecanic (maşini prelucrare cauciuc şi mase plastice), un mecanic auto (camioane), un visual designer şi un brutar.

Românii pot opta pentru 162 de locuri de muncă şi în Cehia: 50 de lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), 50 de operatori, 50 de şoferi transport marfă-internaţional, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, un analist IT service desk şi un analist suport software.

Un număr de 30 de şoferi autocamion transport internaţional sunt căutaţi în Slovacia, iar în Polonia sunt disponibile două posturi de dezvoltator internet, respectiv de PHP developer (programator aplicaţie).În Norvegia se caută un doctorand în Departamentul biomedical, iar în Irlanda un tehnician.

O explozie s-a produs, la un apartament dintr-un bloc situat pe Calea Victoriei din Braşov, deflagraţia nefiind urmată de incendiu, însă proprietara locuinţei a suferit arsuri pe faţă şi mâini şi se află în stare de şoc. Starea bătrânei rănite în urma exploziei s-a agravat, ea fiind intubată şi transportată la Spitalul Judeţean Braşov după ce s-a constatat că a suferit arsuri şi pe căile respiratorii. Femeia de 84 de ani a suferit arsuri de gradul II la nivelul feţei, mâinilor şi pe căile respiratorii.

Iordanianul Jamal Abdel Jabbar Khalil Shalash a fost expulzat sâmbătă din România, fiind declarat indezirabil de Curtea de Apel Bucureşti, pe o perioadă de 15 ani, întrucât susţinea gruparea Stat Islamic, pentru care făcea propagandă online. La ieşirea din ţară, pe numele cetăţeanului iordanian s-a instituit măsura de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 15 ani.

Suprafaţa Pământului este de 510.065.600 km², dintre care 148.939.100 km² (29,2 %) este reprezentată de uscat, împărţit în 192 de state, pe teritoriul cărora trăiesc în prezent 7,125 miliarde de oameni. Studiind informaţii furnizate de NASA, un antreprenor american a descoperit că jumătate din populaţia Terrei trăieşte „înghesuită” pe doar 1% din suprafaţa planetei. Cu o suprafaţă atât de mare, Terra are o repartizare a populaţiei bizară, este de părere Max Galka, un antreprenor ce a folosit mai multe informaţii furnizate de NASA pentru a crea o imagine a împărţirii oamenilor în diverse zone ale globului

Evenimentul No Pants Subway Ride (Fără pantaloni la metrou), care are loc la nivel mondial începând din 2002, este plănuit să se desfăşoare pentru a doua oară şi în Bucureşti, când locuitorii oraşului sunt invitaţi să se plimbe cu metroul fără să poarte pantaloni. Participanţii trebuie să aibă la ei un rucsac sau o sacoşă pentru a depozita pantalonii, o cartelă de acces la metrou sau bani pentru ea şi mult entuziasm. De asemenea, aceştia trebuie să poarte haine normale de iarnă (pălărie, căciulă, mănuşi etc.).

Participanţii la manifestare îşi vor scoate pantalonii în interiorul staţiei de metrou, înainte de a intra în vagoane. La eveniment pot participa persoanele care sunt dispuse să renunţe la pantaloni la metrou şi care au abilitatea de a-şi păstra o atitudine indiferentă cu privire la acest lucru.De asemenea, participanţii la manifestare trebuie să se poarte cât mai normal posibil şi să nu interacţioneze cu alţi oameni prezenţi la eveniment pe care nu îi cunosc. În cazul în care sunt întrebaţi de oameni de ce circulă în acest mod, ei le vor spune acestora că „au uitat pantalonii acasă” şi că le este, într-adevăr, „un pic rece”. Totodată, trebuie să insiste că este o coincidenţă faptul că şi alte persoane şi-au uitat în aceeaşi zi pantalonii acasă.

În plus, participanţii trebuie să stea în vagon cum ar sta de obicei. Pot citi o revistă sau o carte sau pot desfăşura activităţile pe care le au de fiecare dată când circulă cu metroul.Totodată, în acest an, evenimentul din Capitală va avea şi o dimensiune socială. Astfel, persoanele care au acasă haine de care nu mai au nevoie le pot aduce într-o pungă separată şi le pot oferi organizatorilor evenimentului pentru a fi donate unui cămin care se ocupă de persoane nevoiaşe.

O nouă cursă aeriană, spre Eindhoven, va fi introdusă, din 29 martie, pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, aceasta urmând să fie operată de Wizz Air şi să aibă o frecvenţă de trei zboruri pe săptămână. Oraşul Eindhoven este situat în centrul unei regiuni care cuprinde, pe o rază de aproximativ 100 de kilometri, oraşe importante precum Amsterdam, Rotterdam, Luxemburg, Dusseldorf, Bonn, Koln, Bruxelles ş.a. Călătoria de la Timişoara la Eindhoven oferă prilejul de a vizita o zonă istorică şi cu o civilizaţie şi cultură deosebită. Pe de altă parte, va oferi prilejul locuitorilor de pe acele meleaguri să cunoască frumuseţea naturală a naturii din judeţul Caraş-Severin, să cunoască frumuseţea istorică şi cultura oraşelor Timişoara şi Arad.

În primul an de mandat Klaus Iohannis a primit cadouri in valoare de 2.600 de euro. Administraţia Prezidenţială a publicat lista obiectelor primite de preşedinte în 2015, cu titlu de cadouri de protocol. În total sunt 43 de cadouri iar printre ele se numără carpete, icoane, sculpturi dar si cateva tablouri.

Jaf incredibil din banii publici la nivelul primăriilor. 600 de milioane de euro, atât au cheltuit autorităţile din capitală pe flori, panseluţe, arbori şi bănci. Totul a ieşit la iveală după ce Curtea de Conturi a făcut un audit pentru perioada 2007-2014, iar inspectorii au descoperit că s-a făcut o risipă îngrozitoare, primăriile au cumpărat plantele de la firme care practicau adaosuri comerciale şi de 2500%. Şi aşa au găsit primarii crizantema de aur, care ne-a costat, 310 lei, un fir.

Alegerile de anul acesta, locale şi parlamentare, vor costa 150 de milioane de euro. Iar fiecare leu va fi scos de la bugetul de stat, după ce s-a decis ca tot ce înseamnă campanie electorală să fie finanţat de la stat. Ca o estimare, doar un singur candidat la parlamentare costă în campanie peste 16 mii de euro.

O reunire de senzaţie în lumea modei a avut loc în urmă cu câteva zile, atunci când Naomi Campbell, Claudia Schiffer şi Cindy Crawford, cele mai cunoscute şi mai apreciate top-modele din anii ’90, au pozat din nou împreună, pentru o campanie de promovare a celei mai recente colecţii a casei Balmain. Cele trei top-modele au pozat împreună într-un set de fotografii alb negru, realizate de fotograful Steven Klein, pentru colecţia primăvară – vară 2016 a casei franceze Balmain.

Naomi Campbell, Claudia Schiffer şi Cindy Crawford, care au trecut deja de vârsta de 45 de ani, fac parte dintr-un grup de top-modele cunoscute sub apelativul „original supers” („super-modelele originale”) şi, de asemenea, sunt considerate veritabile legende ale modei din anii 1990. Olivier Rousteing, directorul de creaţie al casei Balmain, spune că a dorit să profite de statutul de super-vedete al celor trei manechine, pentru a promova noua colecţie a casei pariziene. Într-un interviu acordat revistei Vogue, Olivier Rousteing a dezvăluit faptul că cele trei top-modele l-au inspirat dintotdeauna, încă de la o vârstă fragedă, şi reprezintă principala sursă de inspiraţie a noii colecţii Balmain.

Un adjunct al liderului grupării Stat Islamic Abu Bakr al-Baghdadi, fost comandant al trupelor lui Saddam Hussein, a fost ucis într-un raid al forţelor aeriene irakiene, în oraşul Barwana, situat la est de Haditha. Assi Ali Mohammed Nasser al-Obeidi era un important comandant militar al grupării teroriste Stat Islamic în vestul Irakului şi estul Siriei, a precizat Comandamentul comun de operaţiuni din Irak.

Papa Francisc afirmă că se simte la fel de „păcătos” ca și deținuții condamnați la închisoare și face elogiul „rușinii”, în prima sa carte de interviuri, scrisă pe un ton foarte personal, ce va apărea marți. „Papa este un om care are nevoie de mila lui Dumnezeu”, insistă Jorge Bergoglio în această carte, intitulată „Numele lui Dumnezeu este milă”, publicată la 21 de edituri din 86 de țări, relatează Agerpres. „Biserica condamnă păcatul pentru că ea trebuie să spună adevărul: acesta este un păcat. Dar, în același timp, ea îl îmbrățișează pe păcătosul care se recunoaște astfel”, explică pontiful argentinian, conform unor extrase difuzate de editorul francez Laffont.

Mii de persoane au protestat în faţa ambasadelor Norvegiei din Statele Unite, Canada, Irlanda, Spania, Marea Britanie şi Danemarca, în semn de susţinere a familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi abuziv de serviciile sociale norvegiene, care ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale. Mii de români au protestat de asemenea la ambasadele Norvegiei din cinci capitale, inclusiv din Washington D.C., pentru a cere eliberarea copiilor familiei Bodnariu.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei.

Celebrul interlop mexican Joaquin „El Chapo” Guzman i-a acordat un interviu actorului Sean Penn după ce a evadat, în timpul unei întâlniri secrete în jungla mexicană, şi urmează să fie extrădat în Statele Unite, după ce a fost arestat vineri în timp ce îşi pregătea filmul biografic.Autorităţile mexicane au anunţat că îl vor extrăda pe Joaquin „El Chapo” Guzman în Statele Unite, unde este acuzat de trafic de droguri în legătură cu cartelul pe care îl conduce.La trei luni după ce a evadat, Guzman i-a acordat un interviu actorului american Sean Penn pentru revista Rolling Stone, în care a vorbit despre operaţiunile sale cu droguri, afirmând că furnizează „mai multă heroină, metamfetamină, cocaină şi marijuana decât oricine din lume”.

Poliţia germană a anunţat că bărbatul împuşcat mortal de forţele de ordine , în timp ce încerca să atace o secţie de poliţie din Paris, a locuit într-un centru pentru solicitanţi de azil din Germania.Poliţia a percheziţionat clădirea din oraşul Recklinghausen, situat în vestul ţării, dar nu a găsit dovezi privind alte atacuri.Deocamdată nu se ştie dacă acesta figurează printre sutele de mii de imigranţi care au sosit în Germania în 2015. El a fost arestat pentru un jaf în Franţa, în 2013.Poliţia germană a precizat că bărbatul a desenat un simbol al grupării Stat Islamic pe peretele unei camere din centrul de refugiaţi.

SPORT

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a decedat după ce a fost lovit de maşina unui concurent, în timpul celei de-a şaptea etape a raliului Dakar. Spectatorul a fost lovit de vehiculul condus de francezul Lionel Baud, la kilometrul 82 al etapei, în Bolivia. Medicii nu au mai putut să facă nimic pentru bărbat, ei constatând decesul acestuia.

Fără să facă vâlva pe care o fac alte rivale din Liga 1 atunci când transferă jucători, Dinamo pare până acum cel mai activ club cel puţin în ceea ce priveşte numele. După ce s-a descotorosit de Vojnovici, de van Haaren, Feussi, Ghomsi şi Shalaj, Mircea Rednic a anunţat că echipa are nevoie de întăriri, iar acestea continuă să vină. Vali Lazăr s-a întors după exilul de la Chiajna, Sergiu Hanca a a semnat din postura de jucător liber de contract,, iar acum Dinamo este aproape să îşi asigure semnătura unui atacant cu nume în Liga 1.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, principala favorită la turneul WTA Premier de la Sydney, va juca în turul doi, cu sportiva franceză Caroline Garcia, care a trecut în runda inaugurală de compatrioata sa Kristina Mladenovic. Garcia s-a impus cu scorul de 7-6 (4), 6-4, după o oră şi 36 de minute. Halep şi Garcia se vor întâlni în premieră. Săptămâna trecută, Halep ar fi trebuit să joace la turneul de la Brisbane, însă s-a retras din cauza unei accidentări înaintea partidei cu Victoria Azarenka, din turul doi. Turneul de la Sydney este dotat cu premii totale de 753.000 de dolari.

ACS Poli Timişoara se confruntă cu serioase probleme de natură financiară, iar bănăţenii se văd nevoiţi să renunţe la jucătorii importanţi. Potrivit oradetimis.ro, primul pe lista celor de care ACS Poli vrea să se despartă este portarul Sascha Kirschstein. Ajuns la 35 de ani, lui Kirschstein i s-a comunicat că nu va mai fi păstrat în lotul echipei şi pentru 2016. Conducerea clubului încearcă să reducâ cheltuielile, iar un prim pas în acest sens este încetarea contractelor cu jucătorii importanţi care au şi salarii foarte bune. Pe lângă Kirschstein, ACS Poli intenţionează să se despartă şi de Poparadu, Boldea, Croitoru, Curtean sau Rufino, mai notează sursa citată.

Campania de achiziţii a Stelei, deşi a mai rămas destul timp, nu pare să poată fii atât de spectaculoasă pe cât o anunţa campioana, prin vocea patronului Gigi Becali. Pe rând, ţintele steliştilor au căzut una după alta. După ce patronul îi anunţa ca şi semnaţi, mutările lui Celeban, Marica şi Budescu au intrat în impas. Aşa pare să se întâmple şi cu o altă ţintă a „roş-albaştrilor”, Michael Ngadeu de la FC Botoşani.

Luis Enrique, antrenorul Barcelonei, l-a invitat pe Costel Gâlcă la o întrevedere cu scopul de a detensiona situaţia iscată în special după prima manşă a optimilor Cupei Spaniei. Antrenorul lui Espanyol a fost de acord cu propunerea omologului său de pe banca Barcei, cei doi ajungând la concluzia că este absolut necesar ca jucătorii celor două echipe să fie temperaţi pentru a nu mai exista momente precum cele de la precedenta confruntare.

Vicepreşedintele clubului AS Monaco, Vadim Vasiliev, a anunţat că atacantul brazilian al echipei Corinthians, Vagner Love, va semna un contract cu gruparea monegască. Fost atacant al echipei ŢSKA Moscova, alături de care a câştigat Cupa UEFA în 2005, Vagner Love, 31 de ani, a marcat 14 goluri în campionat în 2015 pentru Corinthians.

Sâmbătă, 9 ianuarie, a fost o zi plină pentru puştii români din Anglia. Vlad Dragomir, Marco Dulca şi Nicu Cârnaţ i-au impresionat pe englezi. Primii doi juniori s-au înfruntat în meci direct, Arsenal Under 18 reuşind să se impună în duelul cu Swansea Under 18 – echipa lui Marco Dulca. Vlad Dragomir chiar a reuşit un gol spectaculos în victoria cu 5-2 obţinută de Arsenal U18. Graţie acestui succes micii „tunari” ocupă acum locul 6 în clasament.Nicu Cârnaţ, jucător crescut de Gică Hagi la Academia sa, a reuşit şi el să marcheze pentru Wolverhampton Under 18 în confruntarea cu echipa similară a celor de la Stoke. Atât Dragomir, cât şi Cârnaţ au înscris cu capul.

Manchester United a obţinut o calificare chinuită în turul 4 al Cupei Angliei, după ce a trecut cu 1-0 de Sheffield United, grupare din liga a 3-a din Anglia. „Diavolii” s-au chinuit serios în meciul disputat pe Old Trafford şi au obţinut calificarea abia în prelungiri, când Wayne Rooney a transformat un penalty obţinut de olandezul Memphis Depay.

Gică Popescu încearcă să revină în lumea fotbalului. După ce a fost eliberat condiţionat la finele anului trecut, fostul internaţional a declarat că îşi doreşte să-şi petreacă mai mult timp alături de familie, dar nu poate lăsa nici fotbalul deoparte. Gică Popescu va pleca în cantonament alături de Viitorul, stagiul de pregătire al echipei lui Hagi fiind programat să înceapă pe 27 ianuarie, în Turcia. Înainte de cantonamentul din Turcia, Viitorul mai are programat un cantonament în Croaţia, în perioada 13-25 ianuarie. Conform sursei citate, Popescu nu va deţine nicio funcţie la Viitorul, ci îi va însoţi echipa lui Hagi din postură de cumnat şi prieten al „Regelui”.

Tenismanul canadian Milos Raonis, cap de serie numărul 4, a câştigat turneul de la Brisbane (Australia), după ce l-a învins pe elveţianul Roger Federer, principalul favorit, scor 6-4, 6-4. Sportivul canadian a obţinut al optulea titlu al carierei.Raonic a trecut de Federer pentru a doua oară în 11 meciuri disputate până acum.

FC Voluntari l-a transferat pe golgheterul primei ligi din Macedonia. Atacantul Baze Ilijoski de la Rabotnicki a înscris 13 goluri în 18 etape în acest sezon şi va juca din primăvară la echipa antrenată de Gig Mulţescu. Ilijoski a evoluat în tricoul Rapidului pentru o scurtă perioadă de timp, în 2012, recomandat fiind de prestaţiile foarte bune pe care le avusese la FC Braşov. Baze Ilijoski a jucat în 2012 la Rapid, dar a prins doar 11 meciuri în tricoul giuleştenilor reuşind să marcheze de două ori. A fost achiziţionat apoi de Rabotnicki, echipă care l-a şi lansat în fotbalul mare şi şi-a trecut în palmares un trofeu de campion şi două Cupe ale Macedoniei. 9 trofee a obţinut Ilijoski în Macedonia, 11 alături de Rabotnicki şi unul cu Metalurg Skopje. 400.000 de euro este cota jucătorului în vârstă de 31 de ani.

Tehnicianul Zinedine Zidane, care a debutat cu o victorie pe banca tehnică a echipei Real Madrid, scor 5-0, cu Deportivo La Coruna, a fost extrem de mulţumit de atitudinea jucătorilor săi la meciul din etapa a XIX-a a campionatului Spaniei.Zinedine Zidane, care a preluat conducerea tehnică a echipei Real Madrid la începutul acestei săptămâni, a fost ovaţionat de public la meciul cu Deportivo La Coruna.

Decizia Stelei de a juca meciurile de pe teren propriu din acest sezon pe stadionul din Piteşti nu stârneşte în continuare reacţii chiar dacă trupa roş-albastră a disputat deja trei partide pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Venirea lui Reghecampf părea că a liniştit spiritele la Steaua, însă suporterii nu pot trece prea uşor peste criza de identitate cu care se confruntă clubul.

Echipa de handbal feminin HCM Roman a învins, în deplasare, formaţia Corona Braşov, cu scorul de 22-21 (9-10), în manşa tur din optimile de finală ale Cupei EHF.Principala marcatoare a meciului a fost Irina Glibko, de la HCM Roman, cu 12 goluri. Manşa retur este programată în 17 ianuarie, la Braşov, iar câştigătoarea din dubla manşă se va califica în sferturile de finală ale Cupei EHF. În turul trei al competiţiei, HCM Roman a eliminat formaţia islandeză Fram (scor general 56-47), iar Corona Braşov a trecut de polonezele de la Pogon Baltica Szczecin (48-44). Tragerea la sorţi pentru meciurile din sferturile de finală va avea loc în 19 ianuarie, iar cele două manşe sunt programate în 20-21 februarie, respectiv 27-28 februarie.

Barcelonei i-a fost ridicată interdicţia la transferuri pe 1 ianurie, iar catalanii au înregistrat un număr record de jucători: 77. Se pare că formaţia pregătită de Luis Enrique nu are de gând să se oprească aici şi va face o ofertă colosală pentru doi jucători importanţi din campionatul Angliei. Este vorba despre Aaron Ramsey (25 de ani, Arsenal) şi John Stones (21, Everton). Dacă primul nu a impresionat în acest sezon de Premier League, fiind mai mult accidentat sau rezervă, cel de-al doilea are un potenţia uriaş şi este unul dintre cei mai curtaţi jucători din ultima perioadă. Tehnicianul Barcelonei, Luis Enrique, este un mare fan al mijlocaşului din Ţara Galilor, iar presa internaţională zvoneşte că oficialii catalanilor pregătesc o ofertă de nerefuzat.

După trei săptămâni de vacanţă, fotbaliştii formaţiei CSMS Iaşi se vor reuni, luni dimineaţă, la arena din Copou, pentru primul antrenament din 2016. Majoritatea jucătorilor îşi vor da întâlnire la stadion încă de duminică seară, pentru a merge să servească cina la un restaurant împreună cu staff-ul tehnic şi conducerea. La reunirea de luni va fi prezent şi stoperul croat Ante Saric, pe care antrenorul Nicolo Napoli îl va testa până la plecarea în cantonamentul din Antalya. La capitolul plecări, doar brazilianul Dantas s-a despărţit oficial de gruparea ieşeană. Liviu Ganea nu a ajuns încă la un acord cu preşedintele Prunea şi va fi prezent luni la reunire.

Tehnicianul Petre Grigoraş a declarat, că a acceptat să preia în această iarnă conducerea formaţiei ASA Târgu Mureş deoarece este o echipă frumoasă şi cu perspective bune. ASA Târgu Mureş şi-a reluat pregătirile, sâmbătă, la primul antrenament din acest an fiind prezenţi 14 jucători. Jucătorii care au participat la şedinţa de pregătire desfăşurată sub comanda antrenorilor Petre Grigoraş, Marian Dinu şi Ciprian Prună sunt următorii: Viciu, Fejer – Mureşan, Dedov, Candrea, Axente, Jazvic, C. Matei, L. Buş, Băcilă, Voiculeţ, Balaur, Feketics şi Borza. Restul jucătorilor vor reveni la Târgu Mureş în zilele următoare, înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya.

PROGNOZA METEO
10 Ianuarie 2016

Vremea va fi predominant închisã, dar caldã pentru aceastã datã. În vestul, centrul și nordul țãrii și pe arii restrânse în rest vor fi mai ales ploi, iar la munte se vor semnala precipitații mixte. În jumãtatea de nord-vest a teritoriului, cantitãțile de apã vor atinge local 10 l/mp și izolat, în special la munte, 15…20 l/mp. Cu totul izolat este posibil sã se mai semnaleze polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã, dar temporar și în vest și în nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 și 10 grade, iar minimele între -3 și 7 grade. În zonele joase de relief, cu precãdere din sud și sud-est, îndeosebi dimineața și noaptea, local se va semnala ceațã.

Bucuresti

Vremea va fi caldã pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorãri temporare ziua și mai accentuate în cursul nopții, când trecãtor este posibil sã plouã slab. Îndeosebi dimineața se va semnala ceațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimã va fi de 0…1 grad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *