Stiri pe scurt 10 Februarie 2016

loading...

Stiri pe scurt  10  Februarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt   10  Februarie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 10 februarie. La 10 februarie 2005 a încetat din viaţă dramaturgul american Arthur Miller (n. 17 octombrie 1915). Printre cele mai cunoscute piese ale sale figurează „Moartea unui comis-voiajor” şi „Cruciatul”, un studiu devastator despre puterea isteriei maselor, inspirat de propria experienţă în perioada vânătorii de comunişti declanşată de McCarthy. A fost laureat al Premiului Pulitzer pentru Dramaturgie şi soţul lui Marilyn Monroe.

Alexandru Vişinescu, primul comandant de penitenciar din perioada comunistă trimis în judecată, a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 20 de ani de închisoare. Radu Preda, preşedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc a declarat, că decizia instanţei în privinţa lui Alexandru Vişinescu este „o condamnare simbolică”, precizând însă că aceasta nu rezolvă procesul comunismului.

Retailerul de jucării Noriel şi-a crescut afacerile anul trecut cu 30%, la circa 30 milioane euro, după ce şi-a extins reţeaua prin deschiderea a şase noi magazine de tip MegaStore, la un total de 47 de magazine, ţintind să ajungă în anul 2020 la 100 de unităţi şi la triplarea cifrei de afaceri. Anul trecut, compania a deschis şase magazine de tip MegaStore, de mari dimensiuni, cu o suprafaţă cuprinsă între 750 şi 1.000 de metri pătraţi, unde se comercializează toate tipurile de produse pentru copii, de la cele de puericultură adresate copiilor de 0-3 ani, la jocuri şi jucării. Investiţia medie pentru o nouă locaţie se ridică la 500.000 de euro, însă o parte dintre aceste deschideri au reprezentat magazine Noriel clasice reorganizate.

Fostul ministru delegat pentru mediul de afaceri Lucian Isar a declarat, că fostul premier Victor Ponta va „trebuie să apară în faţa instanţei”, deoarece îl va acţiona în justiţie, remarcând faptul că „oricum” fostul şef al Executivului „are deja experienţă cu instanţele”. Fostul premier Victor Ponta susţine că fostul ministru delegat pentru mediul de afaceri Lucian Isar ar fi cerut avantaje personale de la un mare investitor american, potrivit informaţiilor pe care le-ar fi primit de la instituţiile specializate ale statului pe când conducea Executivul.

Apa de la robinetele din Breaza (Prahova) este nepotabilă din cauza unei bacterii depistate în reţea, locuitorii fiind avertizaţi să o utilizeze numai în scopuri menajere. În oraş au fost lipite afişe prin care oamenii sunt informaţi că, începând cu 8 februarie, apa livrată are parametrii normali de potabilitate neconformi, localnicii fiind avertizaţi să folosească apa numai în scopuri menajere.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost marcată de o dispută pe tema Legii defăimării, liberalul Eugen Nicolăescu cerându-i preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să retragă de pe ordinea de zi această iniţiativă. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a suspendat şedinţa plenului, după ce liderii gruprurilor parlamentare nu au reuşit să ajungă la o înţelegere cu privire la scoaterea de pe ordiena de zi a Legii defăimării, convocând BP pentru a adopta o nouă ordine de zi.

Guvernul discută un plan integrat de 47 de măsuri destinat combaterii sărăciei care are în vedere toate categoriile de vârstă şi îşi propune să fie finanţat atât de la bugetul de stat, cât şi din fonduri europene. Hotărârile de guvern care sunt necesare pentru organizarea alegerilor locale, precum şi data la care acestea vor avea loc vor fi adoptate de Guvern în prezenţa preşedintei AEP, Ana Maria Pătru, le-a spus prim-ministrul Dacian Cioloş, miniştrilor, la începutul şedinţei Executivului.

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, îl acuză pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, că prin legea defăimării urmăreşte să pună sub control internetul având în vedere campaniile electorale din acest an. Deputaţii din Comisia Juridică şi din cea pentru Drepturile Omului au adoptat ”Legea defăimării”, iniţiată de liderul PSD, Liviu Dragnea, mărind la propunerea preşedintelui PSD cuantumul amenzilor până la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi.

Fostul ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în guvernul Ponta, Lucian Isar, se află la sediul DNA, el nefăcând nicio declaraţie la sosire . Soţul Alinei Gorghiu a fost citat ca martor într-un dosar privind fapte de corupţie. Isar a fost ministru delegat pentru mediul de afaceri în guvernul Victor Ponta. De asemenea, el a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al CFR şi membru în consiliile de administaţie ale unor mari companii de stat.

Cei mai mulţi turişti străini în România ar putea proveni începând cu anul viitor din Israel, după ce Germania a dominat în ultimii ani topul ţărilor generatoare de incoming pentru piaţă românească. Anul trecut, numărul turiştilor din Israel a crescut cu 60%, la aproape 220.000 de persoane, astfel că statul din Orientul Mijlociu a urcat o poziţie, pe locul doi, în topul ţărilor care aduc turişti pe piaţă locală.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel Nedea, pune evoluţia pe seama relaţiilor istorice dintre România şi Israel, promovării pieţei locale şi lansării mai multor zboruri charter. Numărul israelienilor care vizitează România a crescut semnificativ în ultimii ani, de la 96.600 în 2013 la 139.400 un an mai târziu şi aproape 220.000 în 2015.

Regulile şi transparenţa prevăzută de Directiva Solvabilitate II vor susţine şi reconstrucţia pieţei asigurărilor obligatorii auto, care a rămas prea mult timp neperformantă. Mişu Negriţoiu a punctat că majorarea tarifelor la RCA nu are legătură cu cerinţele Solvabilitate II. El a afirmat că piaţa asigurărilor este masiv dependentă de cele auto, iar acest lucru ar trebui să se schimbe prin lansarea de produse variate.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Grecia că fermierii eleni au decis continuarea protestelor şi blocarea drumurilor naţionale şi autostrăzilor care asigură legătura cu punctele vamale. Într-un comunicat de presă transmis informează că Valea Tempi, în zona Larissa (ruta Atena-Salonic) este blocată de fermieri pe durată nedeterminată, începând de marţi, Vama Kipi, la frontiera cu Turcia, este blocată pe durată nedeterminată, iar Vama Promachonas, de la frontiera cu Bulgaria, va fi blocată de miercuri pe termen nelimitat.

Serialul Mediafax referitor la trendurile de comunicare pe piaţa românească, în 2016, vă prezintă, miercuri, opiniile Ioanei Moldoveanu, redactor-şef la VICE România. Moldoveanu mai spune că furtul de conţinut se generalizează, iar advertorialele, care sunt din ce în ce mai populare în detrimentul publicităţii clasice în presa scrisă (online şi tipărită), ar trebui să fie mai degrabă despre potenţialii consumatori ai brandului decât despre brandul propriu-zis.

Ziua Culturii Extraterestre este celebrată, fiind asociată unui eveniment bizar produs în anul 1947 în Roswell, statul american New Mexico, unde s-ar fi prăbuşit un Obiect Zburător Neidentificat (OZN). Pe 8 iulie 1947 un obiect s-a prăbuşit lângă casa unui fermier din Roswell, New Mexico, în timpul unuei furtuni puternice. Racher W.W. „Mack” a recuperat o parte a epavei de metal, iar mulţi martori asociaţi incidentului au remarcat proprietăţile neobişnuite ale acestora. „Ciudăţenia acestei foiţe de metal consta în faptul că atunci când îl îndoiai, iar apoi îi dădeai drumul, îşi recăpăta imediat forma originală”.

Suspiciunile au fost alimentate după ce un ofiţer de informaţii al Forţelor Aeriene din Roswell, Walter Haut, a anunţat într-un comunicat de presă că un „disc zburător” a fost recuperat. Câteva ore mai târziu, în timp ce oamenii de ştiinţă ai guvernului au ajuns în zonă, s-a spus că un balon meteo s-ar fi prăbuşit. Incidentul a fost dat uitării până în 1978, când fizicianul Stanton T. Friedman i-a luat un interviu maiorului Jasse Marcel, care fusese implicat în recuperarea epavei, în 1947. Maiorul Marcel pretindea că Administraţia SUA ar fi muşamalizat existenţa unei aeronave extraterestre, fapt ce a alimentat ani de zile teoriile conspiraţioniste. Într-o mărturisire pe patul de moarte, acesta ar fi declarat că balonul meteo era doar o muşumalizare a evenimentelor reale şi pretindea că ar fi văzut extratereştri.

Reţeaua teroristă Stat Islamic probabil va încerca să comită noi atentate în Europa şi în Statele Unite în cursul anului 2016, avertizează generalul american Vincent Stewart. James Clapper, directorul Serviciilor americane de informaţii, a confirmat că reţeaua Stat Islamic şi cele opt filiale ale acesteia constituie „principala ameninţare teroristă” globală. Terorişti islamişti au ucis 130 de persoane în oraşul francez Paris, pe 13-14 noiembrie 2015. Atentatele au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care ocupă regiuni din Irak, Siria, nordul Libiei şi nordul Egiptului, unde a proclamat „un califat”.

Coreea de Sud a anunţat, că urmează să suspende activităţile din cadrul unei fabrici de la frontiera intercoreeană, ultimul proiect economic comun cu Coreea de Nord, după presupusa lansare a unei rachete de săptămâna trecută. Hong Yong-pyo a explicat că decizia a fost luată pentru „ca fondurile care provin din activităţile Complexului Industrial Kaesong să nu mai fie folosite de Coreea de Nord în programele de construire a rachetelor şi a armelor nucleare”.

Şapte speologi spanioli au rămas blocaţi,într-o peşteră din sudul Franţei, de la baza munţilor Pirinei, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele zile. Dintre cei 15 speologi blocaţi iniţial, opt dintre aceştia au reuşit să se elibereze şi au alertat autorităţile din Luchon,în jurul orei locale 04.00 (05.00 – ora României). Nu se stabilise niciun contac cu ceilalţi şapte până la ora locală 08.00 (09.00 – ora României).

Două persoane au murit şi alte şapte au fost rănite,după ce un autocar şcolar a fost implicat într-un accident rutier, în estul Franţei, în apropiere de frontiera cu Elveţia. Accidentul a avut loc în jurul orei locale 08.00 (09.00 – ora României) în apropiere de comuna Montbenoit din departamentul Doubs. Doi copii au murit în accident şi alţi şapte au suferit răni minore. Alte 20 de persoane care se aflau la bordul autocarului şcolar nu au fost rănite.

Uniunea Europeană se confruntă cu un „moment critic”, iar membrii ei este necesar să lase deoparte propriile interese şi să abordeze probleme ca terorismul şi migraţia, afirmă cei şase membri fondatori ai UE. La o săptămână după ce Bruxellesul a acceptat, în speranţa ca Marea Britanie să nu părăsească Uniunea, ca anumite state să nu meargă mai departe în privinţa împărtăşirii suveranităţii lor, Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburgul şi Olanda s-au angajat să continue drumul către o „uniune tot mai strânsă”. Miniştrii Afacerilor Externe ai acestor şase state s-au reunit marţi la Roma, oraşul în care semnau în 1957 Actul fondator al Uniunii Europene.

Autorităţile italiene vor lansa o campanie vastă de vaccinare antimeningită în regiunea Toscana (nord-vestul Italiei), după o creştere semnificativă a cazurilor de îmbolnăvire în ultimele luni. Douăsprezece cazuri de meningită s-au înregistrat în regiunea italiană Toscana în cursul anului 2016. În anul 2015, în Toscana au fost 38 de cazuri de meningită, nouă fiind mortale.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade s-a produs în zona centrală de coastă a statului Chile, fiind resimţit şi în Argentina. Seismul s-a produs ora locală 21.33 (02:33), la 79 kilometri de Coquimbo şi a avut o adâncime de 32 de kilometri. Unele locuinţe au rămas fără electricitate, iar, potrivit presei locale, unele autostrăzi au fost blocate de fragmente masive de piatră desprinse din cauza cutremurului. Nu au fost înregistrate victime până în prezent. Cutremurul nu a generat condiţii pentru producerea unui tsunami, dar a fost resimţit şi în Argentina.

Republicanul Donald Trump şi democratul Bernie Sanders au câştigat alegerile primare din statul american New Hampshire, după ce au pierdut voturile din Iowa de săptămâna trecută. Pentru Trump câştigarea alegerilor primare din New Hampshire demonstrează că rămâne printre favoriţi, după ce pe 1 februarie a pierdut în faţa senatorului Ted Cruz din Texas în prima serie de alegeri primare din Iowa.

China a confirmat, primul caz de febră Zika, fiind vorba de un bărbat care a călătorit de curând în America de Sud, unde se răspundeşte virusul. Bărbatul a fost ţinut în carantină într-un spital din oraşul de provenienţă de sâmbăta trecută (6 februarie), relatează agenţia Xinhua, adăugând că acesta se vindecă, nemaiacuzând stări de febră. El călătorise în Venezuela şi acuzase stări de febră, ameţeală şi migrene. El s-a întors în China pe 5 februarie trecând prin Hong Kong şi Shenzhen.

Coliziunea celor două trenuri de pasagari din sudul Germaniei, în care au murit 11 persoane, a fost cauzată de o „eroare umană”. Persoana dată dispărută în urma coliziunii celor două trenuri din sudul Germaniei a fost găsită decedată de echipele de intervenţie, aducând bilanţul accidentului feroviar la 11 morţi. Peste 80 de persoane au fost rănite în accident, dintre care 18 se află în stare gravă. Alte 63 au răni minore.

O femeie cu cetăţenie română a fost rănită în accidentul feroviar din Bavaria, starea sa fiind gravă, dar stabilă. Consulatul General al României la Munchen este în permanentă legătură cu familia femeii şi cu reprezentanţii spitalului în care aceasta este internată, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale.

SPORT

Simona Halep, a treia jucătoare din clasamentul WTA, va semna un super contract cu fima elveţiană de ceasuri de lux Hublot. Constănţeanca a mers deja la sediul companiei, acolo unde a stabilit toate detaliile contractului, înţelegerea urmând a fi oficializată în curând. Site-ul doartenis.ro dezvăluie că omul care a intermediat afacerea este Ion Ţiriac, managerul din umbră al Simonei Halep. Simona va deveni imaginea firmei care îi mai sponsorizează şi pe Diego Maradona, Usain Bolt sau Ilie Năstase. De asemenea, Halep intră în rândul celebrilor tenismeni care sunt imaginea unor firme de ceasuri de lux: Rafael Nadal, care joacă cu un ceas de 700.000 de dolari la mână (Richard Mille), Roger Federer (Rolex), Maria Şarapova (Tag Heuer), Serena Williams (Audemars Piguet) sau Stan Wawrinka (Audemars Piguet).

Scandalul pariorilor din fotbalul românesc capătă noi dimensiuni după ce oficialii FRF au intrat în posesia unor informaţii ce îl incriminează pe antrenorul Astrei, Marius Şumudică. FRF deţine în acest moment detalii clare din activitatea de parior online a tehnicianului liderului Ligii 1, iar acesta va ajunge astăzi în faţa Comisiei de Disciplină pentru a da explicaţii.

Indiscutabil unul dintre talentele săracului fotbal românesc, Cristi Manea este legitimat la această oră la Royal Excel Mouscron. Echipa sa ocupă penultimul loc în clasamentul din prima ligă belgiană, iar experienţa crudă a primului sezon în străinătate este completată, pentru fundaşul român, de lipsa meciurilor. Până acum, Manea a jucat în doar trei partide de campionat, toate înfrângeri, şi în două de cupă. Cele 322 de minute sunt puţine pentru un jucător împrumutat, teoretic, de la Chelsea într-o ligă în care trebuie să se rodeze.

Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic a realizat un sondaj de opinie care relevă că unul din doi români ţine cu Steaua Bucureşti. Campioana din ultimele trei sezoane rămâne cea mai iubită echipă din România şi în 2016 şi şi-a mărit avansul faţă de urmăritoare. Doar 11% dintre cei intervievaţi s-au declarat simpatizanţi ai marii rivale a Stelei, Dinamo, în timp ce locul trei e împărţit de CFR Cluj şi CSU Craiova. Problemele financiare şi retrogradările din ultimii ani au aruncat Rapidul până pe locul cinci, cu 3% dintre voturi. Liderul Ligii 1, Astra Giurgiu, este simpatizata de doar 1% dintre romani.

Problema revenirii lui Ştefan Radu la naţională, înainte de Euro 2016, este un capitol închis. O spune chiar fundaşul lui Lazio, care într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor a declarat că răspunsul oferit preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, este unul negativ. Retras în 2013, fără să ofere un motiv clar, Ştefan Radu (29 de ani) spune că acum se află la vârsta la care preferă să se concentreze pe ceea ce are de făcut la echipa de club, Lazio Roma. „Nu rezist pe două fronturi şi prefer să mă păstrez pentru echipa de club”, spune fostul fundaş al lui Dinamo.

Fundaşul Cristian Manea a fost vândut de Viitorul Constanţa unui offshore din Cipru, Apollon Football (Public) Limited, şi nu la Chelsea, aşa cum au lăsat să se înţeleagă oficialii grupării patronată de Gică Hagi. Agentul de jucători Marcel Popescu a precizat că e posibil ca Viitorul să facă acum obiectul unei anchete a FIFA, deşi clubul lui Gheorghe Hagi s-ar afla în culpă doar din punct de vedere moral. Conform noilor reglementări ale forului internaţional, jucătorii de fotbal nu mai pot aparţine unor terţi, cum ar fi fondurile de investiţii.

Constantin Gâlcă rămâne tehnicianul lui Espanyol cel puţin până la meciul din acest weekend, cu Valencia, însă a fost avertizat de şefii catalanilor că un nou rezultat prost va duce la demiterea sa. Situaţia în care a ajuns Espanyol – locul 17, cu 22 de puncte în 23 de etape – l-a determinat pe Gâlcă să schimbe strategia de joc, considerată de conducători prea ofensivă pentru poziţia clubului din clasament. Gâlcă va juca mult mai defensiv decât până acum, după ce în utlimele două partide, cu Real Madrid şi Real Sociedad, catalanii au încasat 11 goluri. Salvat de jucători în şedinţa purtată marţi cu şefii, Gâlcă plănuieşte să pună un mai mare accent pe defensivă în meciul cu Valencia, pentru a obţine măcar un rezultat de egalitate.

Cota lui Ciprian Marica a atins un minimum istoric în cariera sa. Valoarea atacantului de 30 de ani este estimată acum la un milion de euro, în scădere cu 800.000 de euro după ce a semnat cu Steaua. Accidentările care l-au ţinut departe de teren în ultimul an i-au afectat cota lui Ciprian Marica. Conform transfermarkt.ro, atacantul de 30 de ani are acum o valoare estimată de doar un milion de euro, cea mai mică din cariera sa. Transferul la Steaua nu i-a adus o creştere, ba dimpotrivă, cota lui s-a prăbuşit cu nu mai puţin de 800.000 de euro.

Pep Guardiola (45 de ani), antrenorul principal de la Bayern Munchen, care în vară o va prelua pe Manchester City, a declarat, în conferinţa de presă premergătoare jocului cu Bochum, din Cupa Germaniei, că Robert Lewandowski este cel mai profesionist jucător pe care l-a antrenat. Polonezul de 27 de ani mai are contract cu Bayern până în iunie 2019, dar presa internaţională a speculat mai multe viitoare destinaţii pentru Lewandowski. Real Madrid şi Paris Saint-Germian sunt cele mai vehiculate nume. Sumele sunt colosale: între 90 şi 100 de milioane de euro.

Radu Birlică, administratorul special de la Rapid, anunţă că problemele cu care se confruntă echipa din Giuleşti s-ar putea rezolva în perioada următoare, mai multe persoane importante din străinătate fiind interesate de preluarea clubului. Retrogradată la finalul sezonului trecut, Rapid e una dintre multele echipe de tradiţie din fotbalul românesc care se confruntî cu mari probleme financiare.

Venirea lui Valerii Moraru în vara lui 2014 nu a avut efectul scontat, iar clubul se află în continuare în insolvenţă şi încearcă promovarea în Liga 2. În acest context, site-ul 1923.ro anunţă că lucrurile s-ar putea schimba în bine. Conform sursei citate, Radu Birlică, administratorul special al clubului, negociază personal cu investitori străini din Israel, Spania, Italia sau Germania, negocierile fiind deja într-un stadiu avansat.

Foşti colegi la Rapid în sezonul 1998-1999, Marius Şumudică au pornit un adevărat război al declaraţiilor, iar antrenorul Astrei i-a oferit un răspuns dur fostului partener din atacul echipei din Giuleşti. Conflictul a plecat de la un acces de furie al antrenorului de la Astra.

Alături de Marica şi Adrian Mutu, Andrei Cristea este un alt nume mare din fotbalul românesc care revine în Liga I după câteva sezoane petrecute în Europa. Fost campion cu Steaua şi golgeter al României cu Dinamo, Andrei Cristea a ales să joace la Iaşi, echipă pentru care a mai evoluat în două rânduri, în retururile sezoanelor 2007-2008 şi 2008-2009, şi a făcut-o foarte bine.

Andrei Cristea şi-a reziliat contractul cu formaţia italiană de ligă a treia Martina Franca, a renunţat la o sumă mare de bani, aproximativ 40.000 de euro şi a semnat cu Iaşiul un contract pe un un şi jumătate. Atacantul care va împlini 32 de ani în luna mai a explicat în emisiunea „Divizia Locală”, la Digi 24 Iaşi, de ce a ales să revină în Copou.

Protest inedit al fanilor Borussiei Dortmund cu ocazia partidei cu VfB Suttgart, din sferturile de finală ale Cupei Germaniei. Deranjaţi de preţul crescut al biletelor pentru partida de pe Mercedes-Benz Arena, fanii oaspeţilor au organizat un protest rar întâlnit în lumea sportului. Ultraşii „galbenilor” au intrat pe stadion abia în minutul 20 al meciului, iar ulterior au aruncat sute de mingi de tenis pe suprafaţa de joc, determinând întreruperea jocului. Aceştia au afişat şi mai multe bannere, mesajul central fiind: „Fotbalul trebuie să fie accesibil”.

Allison Pineau a fost la un pas să iasă de pe teren în timpul partidei HC Zalău – HCM Baia Mare (scor 26-36), desfăşurată în cadrul etapei a 19-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. Suporterii echipei gazde au avut în timpul jocului manifestări rasiste la adresa jucătoarei, au huiduit-o şi s-au comportat ca în Evul Mediu, povestesc martori prezenţi la meci. La sfârşitul partidei, în colimatorul suporterilor din Zalău a intrat şi brazilianca Alexandra Do Nascimento.

PROGNOZA METEO
10 Februarie 2016

Valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã. Cerul va prezenta înnorãri și vor fi precipitații, în cursul zilei în jumãtatea vesticã a teritoriului, iar noaptea și în rest. În special în zonele montane și submontane, cantitãțile de apã vor depãși local 15 l/mp și izolat 30 l/mp. Vor fi ploi, dar noaptea, acestea se vor transforma trecãtor în lapovițã și ninsoare, îndeosebi în nord-vestul și centrul țãrii. În zonele înalte de munte, mai ales spre searã și în cursul nopții, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zãpadã. Vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, iar în Banat, Crișana și Dobrogea va depãși temporar 50…60 km/h, în timp ce pe crestele înalte de munte va sufla tare (cu peste 70…80 km/h) viscolind ninsoarea și spulberând zãpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7…8 grade în estul Transilvaniei și Moldova și 15 grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa între -2 și 9 grade. În zonele joase de relief, mai ales din sud și est, dimineața, pe arii restrânse va mai fi ceațã.

Bucuresti

Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale ale perioadei, astfel încât temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimã va fi de 5…6 grade. Cerul va avea înnorãri, dimineața vor mai fi condiții de ceațã, iar în cursul nopții, temporar, va ploua. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri în a doua parte a intervalului.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *