Stiri pe scurt 1 Noiembrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 1 Noiembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  1 Noiembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 1 noiembrie. In anul 1599, a avut loc intrarea lui Mihai Viteazul în Alba Iulia. Întreg teritoriul Transilvaniei a trecut sub autoritatea sa, înfăptuindu-se, astfel, prima unire politică a două provincii româneşti – Moldova şi Ardealul.

Ministerul Afacerilor Interne a iniţiat un exerciţiu de alarmare a structurilor pentru situaţii de urgenţă în Bucureşti şi în judeţul Iaşi, în cazul unui cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter. Exerciţiul se numeşte „Seism 2016”, iar potrivit scenariului cutremurul a avut loc marţi dimineaţa, în zona Vrancea, fiind afectate Bucureşti şi Iaşi. Structurile ISU din toată ţara au fost alertate şi au trecut la planul ROŞU de intervenţie, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din judeţele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre Bucureşti şi Iaşi, fiind alertate şi alte structuri ale MAI dar şi Statul Major General al Ministerului Apărării Naţionale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi liderul PSD, Liviu Dragnea, au atacat Guvernul pe motiv că se opune creşterii salariilor deşi creşterea economică prognozată e una dintre cele mai mari din UE, reproşuri venite după explicaţiile date în acest sens de premierul Dacian Cioloş. La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat marţi pe preşedintele Klaus Iohannis că se laudă cu creşterea economică făcută posibilă de guvernarea PSD. Reacţia sa a venit după ce Iohannis a declarat că în prezent, indicatorii macroeconomici sunt favorabili, iar România este în topul creşterii economice în Uniunea Europeană, cu un plus de 5,2% din PIB în primul semestru al anului 2016.

Aproape o sută de oameni, personal tehnic administrativ al unităţilor medicale (TESA), au protestat pentru a doua zi consecutiv, în faţa Spitalului de Urgenţă Floreasca, aceasta fiind a doua zi de grevă generală la nivelul unităţilor medicale, în unele spitale fiind asigurate doar urgenţele. Federaţia Sanitas a anunţat că suspendă temporar greva având în vedere adoptarea amendamentelor privind legea salarizării în comisiile parlamentare, un alt motiv fiind simularea intervenţiei în caz de cutremur la spitalele trebuie să participe. Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, s-a declarat satisfăcut că deputaţii din comisiile de specialitate, la care au participat PSD, ALDE şi minorităţile, au votat în totalitate amendamentele Federaţiei Sanitas. El a subliniat că greva din sănătate va fi reluată dacă legea nu va fi votată luni de plen în forma agreată în cadrul şedinţei comisiilor reunite.

Comisiile de muncă şi buget din Camera Deputaţilor au adoptat marţi raportul la Legea de adoptare a OUG 20/2016 prin care se acordă mai multe majorări salariale în sănătate şi educaţie, adăugând noi categorii de beneficiari. In sală au fost prezenţi doar deputaţi PSD, ALDE şi ai minorităţilor. Ei au decis includerea mai multor categorii de personal din educaţie şi sănătate printre cei ce primesc majorări şi sporuri salariale, la şedinţa în care au fost dezbătută legea pentru adoptarea OUG 20, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, fiind înlocuit de secretarul de stat Iolanda Stăniloiu.

In sistemul gradaţiilor de merit va fi inclus, alături de personalul didactic de predare, şi personalul de predare şi cercetare din universităţi, cel auxiliar din învăţământ şi asimilat acestuia, în care este inclus şi personalul din Bibliotecile Centrale Universitare, în urma unui amendament propus de preşedintele Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”, Anton Hadăr. Secretarul de stat Iolanda Stăniloiu a cerut să se prezinte sursa de finanţare, ceea ce a stârnit indignarea susţinătorilor amendamentului care au spus că finanţare se va face ”de la bugetul de stat” şi că oamenii nu trebuie să fie ţinuţi ”la un nivel de zece clase”.

Cardul de sănătate este din nou blocat, începând cu ora 09:00, după ce în urmă cu trei săptămâni acesta a fost blocat mai bine de patru zile. Cu toate acestea, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line până la remedierea problemelor. Pana la remedierea problemelor tehnice aparute, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line. Pentru transmiterea şi validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispoziţiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 361 – 364 din H.G. 206/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Transfăgărăşanul a fost închis, de la Bâlea Cascadă, jud. Sibiu, până la Piscu Negru, jud. Argeş, singura cale de acces spre Bâlea Lac şi hotelul de gheaţă fiind telecabina, care a fost pusă în funcţiune. Decizia închiderii acestui sector de drum a fost luată în conformitate cu Regulamentul de funcţionare a drumului naţional DN 7C (Transfăgărăşan), dar şi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din ultima perioadă, care pot periclita siguranţa circulaţiei prin căderi de stânci, alunecări de teren, pericol de polei. Singura cale de acces pentru turiştii amatori de sporturi de iarnă spre Bâlea Lac, locul unde, de altfel, în fiecare an se construieşte şi un hotel de gheaţă şi o biserică de gheaţă, la peste 2.000 de metri, este telecabina, care a şi fost pusă în funcţiune.

Metrorex a suplimentat numărul de trenuri în circulaţie la orele de vârf, între 07:00 şi 09:00 şi între 17:00 şi 19:00, cu câte două trenuri pe magistralele 1 şi 3 şi cu un tren pe magistrala 2. Astfel, pe magistrala 2 circulă 22 de trenuri (1 tren suplimentar) la un interval de 3 minute, maximul posibil, din punct de vedere tehnic, în prezent, arată un comunicat al companiei. Pe magistrala 1 circulă 21 de trenuri (2 trenuri suplimentare), iar pe magistrala 3 circulă 15 trenuri (2 trenuri suplimentare). La orele de vârf, atât pe magistrala 1 cât şi pe magistrala 3 se circulă la un interval de 3 minute între Nicolae Grigorescu şi Eroilor şi de 6 minute pe restul distanţei.

De la 1 decembrie vor intra în vigoare noi grafice de circulaţie a trenurilor de metrou pe magistralele 1 şi 3, pentru diminuarea intervalelor de circulaţie, astfel: 2 minute între Nicolae Grigorescu şi Eroilor şi 5 minute pe restul distanţei. Compania va lua măsuri şi pentru îndrumrea călătorilor cu privire la alegerea traseelor optime de acces şi transport, către zonele de peron cu încărcare redusă, dar şi pentru limitarea accesului în staţii în situaţii de supraaglomerare sau de urgenţă. Măsurile au fost adoptate ca urmare a aglomeraţiei repetate şi a evenimentelor petrecute în ultima perioadă, în special pe magistrala 2 de metrou.

Premierul Dacian Cioloş a declarat că impactul bugetar al legilor electorale votate de Parlament în ultimele luni se ridică la 9 miliarde de lei, echivalentul a peste 1% din PIB. Premierul a subliniat, într-un interviu acordat Adevărul, că astfel se va ajunge fie la creşterea deficitului, ceea ce ar fi ”catastrofal”, fie la o reducere a fondurilor alocate investiţiilor. El a mai arătat că o lege a salarizării unitare nu va mai avea finanţare, în condiţiile în care măriri procentuale – cum ar fi cele votate în comisiile din Camera Deputaţilor luni după-amiază – nu fac decât să crească dezechilibrele între diverse categorii de bugetari. Şeful Executivului a adăugat că ar fi preferat ”măriri de salarii cu cap” şi o creştere a veniturilor durabilă.

Piaţa construcţiilor a fost foarte dinamică în acest an, 2016 având şanse să fie cel mai bun an după 2009 până în prezent, a spus Bogdan Bulgaria, general manager la ASA Cons România şi ASA Epitoipari Hungary. Producătorul de prefabricate ASA Cons din Turda, judeţul Cluj, parte a grupului francez Consolis, a obţinut în primele nouă luni o cifră de afaceri de peste 13 mil. euro, mai mult cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinută în principal de proiectele de construcţii greenfield câştigate de companie.

ASA Cons mizează în acest an pe afaceri totale de 15,7 mil. euro, în creştere cu 20% faţă de anul trecut. Grupul francez Consolis a finalizat în urmă cu doi ani operaţiunile de integrare a companiei ungare ASA Epitoipari KFT în cadrul ASA Cons România, activitatea companiei maghiare fiind coordonată în prezent în totalitate de managementul local. Compania are 175 de angajaţi şi joburi disponibile pentru muncitori calificaţi în meseriile de bază aferente procesului de producţie (sudori, electricieni, mecanici, fierari), dar şi pentru tineri ingineri absolvenţi ai Facultăţii de Construcţii.

O sută de turişti, dintre care 45 din străinătate, fani ai romanului „Dracula” al lui Bram Stoker, şi-au petrecut noaptea de Halloween la Castelul Dracula din Pasul Tihuţa, şi au refăcut drumul parcurs de eroul cărţii, Jonathan Harker. Turiştii americani vin în fiecare an în Europa pentru a reface de Halloween, drumul parcurs de Jonathan Harker, eroul romanului „Dracula” care a pornit de la Londra spre castelul lui Dracula din Munţii Bârgăului. Turiştii fac un tur prin toată ţara, vizitând locuri de care este legat numele Contelui Dracula. Ei au petrecut şi la Hotelul Coroana de Aur din Bistriţa, al cărui nume apare în romanul lui Bram Stoker, hotel în care a poposit avocatul Jonathan Harker, înainte de a pleca spre castelui lui Dracula din Munţii Bârgăului.

Procurorii de la Parchetul General fac, 17 percheziţii în Gorj şi Bucureşti, la sediul unor instituţii publice, la sediul unor firme şi la domiciliile persoanelor vizate, într-un dosar privind suspiciuni de fraudare a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Instituţiile publice la care se fac percheziţii sunt Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj şi Spitalul Judeţean Gorj. Din probele administrate până în prezent a rezultat că în perioada 2008 – 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate parţial.

Consiliul profesoral al Colegiului Tehnic „Alexe Marin” din Slatina a decis scăderea notei la purtare pentru 11 elevi care au participat la umilirea colegului lor, au filmat incidentul şi au urcat imaginile pe Facebook. Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a transmis, printr-un comunicat de presă, remis MEDIAFAX, că, în urma evenimentului petrecut joi, la ora 8.59, în incinta Colegiului Tehnic „Alexe Marin” din Slatina, consiliul profesoral al unităţii de învăţământ a hotărât scăderea notei la purtare la trei, în cazul a trei dintre elevii implicaţi, şi la patru, în cazul altora doi.

Duminică, 13 noiembrie 2016, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi va avea loc evenimentul artistic „Praguri – hori şi zicăli din ritualul de nuntă”, cu participarea lui Grigore Leşe, a Tarafului din Sângeorz Băi şi a horitoarelor Lenuţa Purja şi Zamfira Mureşan. Concertul este organizat de către Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iaşilor în parteneriat cu Asociaţia Familia Tradiţională, în cadrul ediţiei a VI-a a Zilelor Pro Vita Iaşi – „A fi sau a nu fi căsătorit? O întrebare a omului” (9 – 13 noiembrie). Evenimentul îşi propune, pe de o parte, să promoveze valori autentice, tradiţionale româneşti, iar pe de altă parte, să sprijine în mod concret pe cei aflaţi în nevoie.

În acest sens, sumele strânse din vânzarea biletelor vor fi folosite pentru bursele de studiu Mitropolitul Iosif Naniescu, prin care sunt ajutaţi lunar 20 de copii aflaţi în risc de abandon şcolar, din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ. Acest eveniment artistic, aflat la a doua ediţie, propune ieşenilor o scufundare în lumea tradiţionalului pentru a scoate la suprafaţă frumoasele ritualuri şi obiceiuri legate de momentul căsătoriei. Fiecare artist prezent în cadrul evenimentului va aduce nota sa personală, precum şi specificul zonei din care provine astfel încât să ofere spectatorilor o imagine completă a sufletului românesc.

Irlanda de Nord ar putea avea o relaţie diferită de restul Marii Britanii cu Uniunea Europeană post-Brexit, afirmă liderul provinciei britanice, Arlene Foster. Întrebată dacă Irlanda de Nord ar putea avea un statut special în privinţa accesului la piaţa UE şi la uniunea vamală după ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, Foster a precizat că „acestea sunt subiecte de negocieri”. Scoţia şi Ţara Galilor au semnalat, la rândul lor, că vor să aibă relaţii speciale cu Uniunea Europeană, sugerând chiar intenţii de a se desprinde de Anglia pentru a menţine apartenenţa la UE.

Poliţia germană a deschis anchete disciplinare împotriva a zeci de ofiţeri cu presupuse simpatii extremiste, aceştia fiind suspectaţi de apartenenţă la mişcarea de extremă-dreapta Reichsburger. Johannes Dimroth, purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Interne, a declarat luni că doi ofiţeri federali de poliţie sunt de asemenea anchetaţi în acest caz. Dimroth a declarat că „ideologia şi obiectivele acestui grup sunt clar în opoziţie faţă de ceea ce se aşteaptă de la ofiţerii de poliţie”. Oficialul a mai adăugat că nu va urma o monitorizare a tuturor angajaţilor statului.

Iulian Gherguţ a fost răpit în data de 4 aprilie 2015 când se afla în Burkina Faso de către membrii grupării teroriste al-Mourabitoune, iar luni ostaticul român a apărut într-o nouă înregistrare video. În noua înregistrare, românul poartă barbă, vorbeşte franceză şi menţionează faptul că video-ul a fost filmat în data de 21 septembrie. Mesajul românului se îndreaptă către familia sa, dar mai ales către guvernul României să îl ajute. El spune ca stare lui de sănătate este bună, că se gândeşte la familia lui.

Şapte membri ai unei celule islamiste afiliată mişcării şiite libaneze Hezbollah au fost condamnaţi la pedepse dure de închisoare în Emiratele Arabe Unite. Un bărbat din Emiratele Arabe Unite şi doi cetăţeni libanezi au fost condamnaţi la detenţie pe viaţă. O femeie din Egipt şi un alt bărbat din EAU au fost condamnaţi la câte zece ani de închisoare. Un islamist irakian şi un libanez au primit câte 15 ani de închisoare. Cei şapte islamişti au fost găsiţi vinovaţi de apartenenţă la o organizaţie extremistă şi colectare neautorizată de informaţii despre resurse petroliere.

Elon Musk şi-a reiterat ambiţia de a face din compania sa Tesla Motors un gigant al energiei verzi, lansând noile panouri solare în Los Angeles. Musk a ţinut prezentarea în faţa câtorva sute de participanţi, în faţa unui platou unde se filma Desperate Housewives, din partea Tesla şi SolarCity, compania căreia îi este preşedinte şi pe care speră să o achiziţioneze. Noile panouri solare arată ca un acoperiş normal, sunt integrate pe deplin cu ţigla acoperişului, fără să se poată observa că sunt panouri solare. Musk a prezentat detalii legate de eficienţa noilor panouri solare, de garanţia acoperişului, de costuri şi de textura care va fi valabilă pentru clienţi. Acoperişul va fi disponibil în patru stiluri de sticlă.

Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia SUA, recunoaşte că nu a plătit impozitul pe venit ani la rând, acesta insistând că valorifică mecanisme legale de evitare a plăţii, disponibile oricărui miliardar. Donald Trump o acuză pe Hillary Clinton că nu a anulat mecanismele legale de evitare a plăţii taxelor, în perioada când aceasta ocupa funcţia de Secretar de Stat al SUA. Noi documente demonstrează cum la începutul anilor 1990, în timp ce încerca să evite falimentul, Trump nu a declarat sute de milioane de dolari, folosindu-se de o manevră de evitare a plăţii, recomandată de avocaţii acestuia.

Serviciul de venit intern, manevra care i-a permis lui Trump să evite plata taxelor, ar fi fost cel mai probabil considerată improprie, în cazul în care acesta ar fi fost evaluat într-un potenţial caz de fraudă. Datorită acestei manevre de evitare a plăţii, care a fost mai târziu scoasă în afara legii de către Congresul american, Trump a evitat plata impozitului pe sute de milioane de dolari. Aceasta este doar o presupunere, dat fiind faptul că Trump a refuzat să elibereze declaraţia de venituri, încălcând astfel o practică urmată de fiecare candidat la preşedinţia SUA, vreme de zeci de ani.

Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia SUA, i-a mulţumit fostului congresman Anthony Weiner pentru rolul pe care l-a avut în cadrul noii anchete care vizează emailurile lui Hillary Clinton. Anthony Weiner, în vârstă de 52 de ani, a demisionat din cadrul Congresului american, în urma unui scandal în privinţa trimiterii unor mesaje cu implicaţii sexuale unei minore de 15 ani. Anchetarea acestuia este în curs. FBI-ul a confiscat recent un computer, folosit de acesta şi de fosta sa soţie, Huma Abedin, vice-preşedintă a campaniei electorale a lui Hillary Clinton şi fost consilier al acesteia, în perioada în care deţinea funcţia de Secretar de Stat al SUA.

Dispozitivul electronic conţine aproximativ 650.000 de emailuri, unele dintre acestea având legătură cu investigaţia corespondenţei online a lui Hillary Clinton. În cadrul unui eveniment de campanie care a avut loc în statul Michigan, Trump şi-a exprimat convingerea că noile emailuri descoperite ”vor fi absolut devastatoare” rivalei sale din cadrul alegerilor electorale. În cadrul a două alte evenimente de campanie, Trump a sugerat faptul că îi este recunoscător lui Anthnony Weiner şi Humei Abedin pentru rolul lor în noua ”controversă”.

Canada intenţionează să elimine regimul de vize pentru cetăţenii români şi bulgari începând cu 1 decembrie 2017. Ambele state au făcut presiuni pentru eliminarea regimului de vize în schimbul aprobării parteneriatului comercial dintre Canada şi UE. Acordul Complet Economic şi Comercial UE-Canada (CETA) a fost semnat duminică de către premierul canadian Justin Trudeau şi oficiali ai Uniunii Europene. Acordul CETA a trebuit supus aprobării în toate cele 28 de state membre UE şi în Canada, în unele ţări fiind necesară şi validarea de către parlamente. Propunerea privind eliminarea vizelor de călătorie pe teritoriul canadian pentru cetăţenii români şi bulgari se va concretiza doar dacă va fi semnat Acordul de parteneriat comercial UE-Canada.

Un nou cutremur a avut loc în Italia, în aceleaşi zone care au fost devastate de cutremur între 26 şi 30 octombrie 2016. Un seism cu magnitudinea de 4,7, situat la o adâncime de 10 kilometri, s-a simţit chiar şi în Perugia, Ancona şi Roma. Populaţia din aceste regiuni este epuizată de frică şi frig. Autorităţile continuă să acorde asistenţă persoanelor şi să verifice daunele foarte grave produse de cutremure, în mai multe localităţi. Situaţia este dramatică în localitatea Castelsantangelo sul Nera, sute de clădiri s-au prăbuşit, iar alte mii au suferit daune structurale. Nu există un număr oficial de persoane dislocate, sunt aproximativ 25.000 de persoane înregistrate numai în regiunea Marche, aproximativ 21.000 de mii dintre aceştia fiind concentraţi în provincia Macerata.

În Umbria, numărul persoanelor strămutate depăşeşte 5.000 de persoane, doar 2.800 dintre aceştia primind asistenţă. Unele dintre persoanele cărora nu li s-a acordat asistenţă vor fi transferate marţi în hoteluri de pe coasta mării Adriatice, în timpul în care vor fi construite mai multe adăposturi temporare pentru sinistraţi. Unii dintre aceştia au protestat luni împotriva transferului lor în centre marine. Ieri, Consiliul de miniştri a alocat noi fonduri pentru situaţii de urgenţă şi a decis în privinţa mijloacelor de intervenţie în zonele afectate de cutremur. Până de Crăciun, vor trebui finalizate adăposturi din case tip container, pentru persoanele rămase fără locuinţă, urmând ca în primăvară să fie asamblate unităţi de locuinţe prefabricate pentru aceştia şi să înceapă reconstrucţia clădirilor şi a patrimoniului artistic.

SPORT

Stelistul Ovidiu Popescu a părăsit terenul în minutul 6 al partidei cu CSM Poli Iaşi, câştigată în cele din urmă de trupa lui Reghecampf cu scorul de 2-0, după o accidentare provocată de atacantul advers Alexandru Boiciuc, care a şi fost eliminat la acea fază. Imaginile cu momentul în care Boiciuc intră cu talpa înainte pe tibia stelistului au şocat prin duritate, însă din fericire pentru Ovidiu Popescu accidentarea este mai puţin gravă decât a părut iniţial. Acesta nu a suferit o fractură, ci doar o entorsă a gleznei, iar surse ProSport susţin că medicii i-au transmis că va putea reveni pe teren cel mai târziu peste o lună. Ulterior, conducătorii Stelei au vorbit despre o perioadă de repaus de aproximativ două săptămâni, fiind însă aşteptate şi rezultatele rezonanţei magnetice.

Pandurii a intrat în insolvenţă în luna octombrie, iar lucrurile merg din rău în mai rău la gruparea din Târgu-Jiu. Narcis Răducan, preşedintele clubului, a anunţat că se va despărţi de echipă, iar o serie de fotbalişti importanţi îi vor urma exemplul. Conducerea echipei va stabili un plafon salarial de 1000 de euro, astfel că jucători precum Sânmărtean sau Ţucudean nu vor mai putea rămâne la echipă.

Campania de transferuri a vicecampioanei României nu ţine cont de perioadele stabilite de regulamente. Chiar dacă pot oferi şi parafa contracte doar în perioadele de pauză din vară şi din iarnă, oficialii Stelei ţin capul de afiş pe întreaga durată a sezonului cu anunţuri bombastice cu privire la potenţialele ţinte. Denis Alibec, atacantul-vedetă al Astrei Giurgiu este un exemplu concret, negocierile pentru transferul acestuia din iarnă fiind purtate după începerea campionatului şi după încheierea perioadei de mercato. Dezavantajul strategiei puse în practică, în mod special, de către Gigi Becali este acela că în perioada ce trece de la manifestarea interesului şi până la definitivarea transferului forma sportivă a ţintelor se poate schimba drastic.

Erorile comise de brigada de arbitri în timpul partidei Dinamo – Astra 2-2 au reprezentat picătura care a umplut paharul pentru gruparea din Ştefan cel Mare, iar „câinii” au demarat astăzi un protest fără precedent în fotbalul românesc. Managerul general Adrian Mutu a anunţat în cursul unei conferinţe de presă că aşteaptă să vadă măsurile luate de FRF după ceea ce s-a întâmplat în partida cu campioana en-titre, iar astăzi clubul roş-alb a publicat pe pagina oficială de Facebook un clip în care fostul atacant îi cere preşedintelui CCA, grecul Kyros Vassaras, un răspuns după cele petrecute la partida mai sus amintită.

Calculele pentru ultmul loc rămas liber pe tabloul de dublu al Turneului Campionilor (13-20 noiembrie) s-au simplificat cu o săptămână înainte de startul competiţiei. În urma rezultatelor înregistrate în primul tur la Paris, Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au primit o şansă nesperată: românul şi olandezul au acum nevoie de o calificare în semifinalele Mastersului din Hexagon pentru a obţine biletul la Turneul Campionilor.

Tecău şi Rojer, ocupanţii locului 9 în clasamentul live pentru Turneul Campionilor, se aflau în luptă directă la Paris cu Treat Huey/Max Mirnyi (Filipine/Belarus), locul 8 în „Race to Londra”, şi Juan Sebastian Cabal/Robert Farah (Columbia), locul 10 în „Race to Londra”. Astrele s-au aliniat însă pentru Horia şi Julian, ambele echipe rivale pierzând luni încă din turul inaugural! Huey şi Mirnyi au fost învinşi de Henri Kontinen/John Peers (Finlanda/Australia), scor 6-2, 6-2, în timp ce Cabal şi Farah au pierdut cu 6-2, 7-6(5) în faţa ineditului cuplu Grigor Dimitrov/Aisam Qureshi (Bulgaria/Pakistan).

Conducătorii clubului FC Botoşani visează la o nouă participare în Europa League. Chiar dacă antrenorul Leo Grozavu consideră că în momentul de faţă clubul FC Botoşani nu e pregătit pentru a reprezenta România în cupele europene, preşedintele Cornel Şfaiţer îşi doreşte o nouă participare în Europa League. Pentru realizarea obiectivului, primul pas este obţinerea licenţei UEFA ceea ce însemnă ca FC Botoşani să nu înregistreze datorii către bugetul statului, jucători şi antrenori.

Eric De Oliveira a revenit în Liga 1, la Gaz Metan, şi pare că şi-a regăsit forma care l-a consacrat în fotbalul românesc. Mijlocaşul brazilian a dezvăluit că a fost la un pas să fie convocat la echipa naţională a României, dar a fost „sărit” de schemă pentru că în acel moment nu avea echipă şi nu era pregătit din punct de vedere fizic. Eric a declarat că a fost contactat de Anghel Iordănescu, fostul selecţioner dorind să-l includă în lotul României pentru Campionatul European din Franţa. Deşi a ajuns la 30 de ani, Eric nu şi-a pierdut speranţa şi speră să participe la Campionatul Mondial din Rusia alături de reprezentativa ţării noastre.

Cota lui Nicuşor Stanciu pe transfermarkt.com a fost actualizată şi mijlocaşul lui Anderlecht a devenit astfel cel mai bine văzut jucător din naţionala României. Internaţionalul român este acum la cotat la 8 milioane de euro, record pentru cariera sa. Nicuşor Stanciu a devenit cel mai bine cotat jucător din naţionala României. Site-ul transfermarkt.com i-a actualizat cota şi acum preţul estimativ al mijlocaşului este de 8 milioane de euro. Este aproape de suma pe care Anderlecht a plătit-o pentru transfer, 7,8 milioane de euro, la care se pot adăuga bonusuri de încă 2,2 milioane de euro. Cota lui Stanciu pur şi simplu a explodat, de la 3,5 milioane de euro pe 1 iunie 2016, la nu mai puţin 8 milioane de euro. Mijlocaşul de 23 de ani a trecut pe primul loc în topul celor mai bine cotaţi internaţionali români. Stanciu este urmat de Vlad Chirichel (5,5 milioane de euro) şi Tătăruşanu (5 milioane de euro).

Echipa masculină de tenis de masă a României întâlneşte marţi, de la 17:30, reprezentativa Cehiei, într-un meci programat la Bucureşti, în cadrul turneului de calificare la Campionatul European pe echipe, rezervat seniorilor, ediţia 2017. Pentru România vor juca: Adrian Crişan, Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs şi Cristi Pletea. Antrenor: Andrei Filimon. Cehia va trimite la Bucureşti următoarea echipă: Dimitrij Prokopcov, Tomas Konecny, Lubomir Jancarik, Tomas Polansky. Antrenor Jindri Pansky. Meciul se va desfăşura în incinta Televiziunii Române, partener media al Federaţiei Române de Tenis de Masă. Intrarea este liberă, însă accesul în sală este permis până la 17:00 şi doar pe baza unui act de identitate.

Mijlocaşul spaniol Juan Mata, în vârstă de 28 de ani, a mărturisit că se simte important la Manchester United şi că venirea lui Jose Mourinho la echipă nu i-a dat motive de îngrijorare. După ce Jose Mourinho s-a înţeles cu United, în vară, Sky Sports a anunţat că antrenorul portughez va renunţa la Juan Mata, la fel cum a făcut-o şi când cei doi au colaborat la Chelsea. Deocamdată, informaţia nu s-a confirmat, iar mijlocaşul spaniol a adunat 13 partide în actuala stagiune, în toate competiţiile, şi a marcat trei goluri.

PROGNOZA METEO
1 Noiembrie 2016

Vremea va fi rece pentru aceastã datã, temperaturile maxime urmând a se încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -5 și 5 grade. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în centrul și estul teritoriului, unde pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte, mixte, în Moldova și în Transilvania și mai ales sub formã de ploaie în Dobrogea. Noaptea, cerul va deveni variabil în cea mai mare parte a țãrii și doar în extremitatea nordicã va fi mai mult noros și izolat vor mai fi condiții pentru precipitații slabe, ploi în zonele joase de relief și predominant ninsori în nordul Carpaților Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã. Pe arii restrânse se va produce brumã, iar în zonele joase de relief, în special spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceațã.

Bucuresti

Vremea va fi rece pentru aceastã datã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar minima va fi de 0…2 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în cursul zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Noaptea vor fi condiții de brumã.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *