Stiri pe scurt 1 Iunie 2016

loading...

Stiri pe scurt 1 Iunie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  1 Iunie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 1 iunie. In anul 1838, s-a născut Gheorghe Lahovari, inginer, scriitor, membru de onoare al Academiei Române. În 1888 a tipărit un „Dicţionar geografic al judeţului Argeş”, primul de acest fel în spaţiul românesc. (m. 13 iunie 1909). La 1 iunie 1928, s-a nascut Petre Brâncuşi, muzicolog. La Târgu-Jiu este organizat anual Simpozionului Naţional „Petre Brâncuşi”, dedicat muzicologului. (m.1995).

Circa 8.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ protestează , la ora transmiterii ştirii, în faţa Palatului Victoria, nemulţumiţi de nivelul de salarizare propus de Guvern prin noua ordonanţă, ameninţând că dacă nu se găsesc soluţii reale se poate ajunge la boicotarea examenelor. Protestatarii s-au strâns, în faţa Guvernului, urmând să plece în marş spre Palatul Cotroceni. Dascălii, veniţi din mai multe judeţe, sunt nemulţumiţi de nivelul de salarizare şi de ordonanţa propusă de Guvern. Oamenii poartă mesaje precum „Lăsaţi educaţia educatorilor”, „Cu Iohannis credeam noi că o să scăpăm de nevoi” sau „Educaţia şi ţara şi-au pierdut răbdarea”.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis suspendarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere de la nivelul spitalelor, acestea fiind oprite timp de câteva săptămâni, până la realizarea unui nou contract de management al spitalelor, care va conţine criterii de performanţă. E convingerea ministerului că a venit momentul pentru a analiza şi a efectua modificări privind procedura de selecţie a viitorilor manageri.

Procesul de selecţie este o parte foarte importantă a acestui angrenaj. E în lucru un contract de management al spitalelor. Trebuie să conţină criterii clare de performanţă. Printre criterii l-aş menţiona pe cel de raportare reală a infecţiilor nosocomiale. Vom acorda mare atenţie asupra criteriilor de igienă, nu mai vrem spitale murdare în România. Un alt element este feedback-ul pacienţilor. Niciun concurs pentru ocuparea funcţiei de manager nu va avea loc până nu se va definitiva acest proiect de management iar termenul este de câteva săptămâni, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătăţii.

Noul film „#Selfie69”, regizat de Cristina Iacob, cu un scenariu semnat de Cristina Iacob, Maria Spirache şi Tudor Potra, lansează trailerul comediei cu şi despre dragoste,căsătorie, provocările noii generaţii şi prietenie dincolo de mediul virtual, filmul fiind dispoinibil în cinema din septembrie. „#Selfie69”, sequel-ul filmului regizoarei Cristina Iacob, „#Selfie”, vine cu o selecţie genială de experienţe şi cadre fierbinţi, care nu are nevoie de acordul părinţilor, ci de al copiilor, pentru părinţi. „#Selfie69” o aduce pe Antonia într-un rol pe cât de serios, pe atât de amuzant şi puternic în replici, femeia geloasă şi credincioasă, alături de tânărul şi carismatic actor, George Piştereanu, care îi este partener în film.

Restricţii de trafic în zona Piaţa Victoriei din Bucureşti din cauza unui miting al profesorilor. Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă în sensul restricţionării temporare a traficului rutier în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti sau atunci când situaţia va impune acest lucru.

Cinci pacienţi au fost internaţi în luna mai la Secţia pentru Arşi grav de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, fiind efectuate şi 16 operaţii în această perioadă . Doi dintre aceştia fiind încă internaţi acolo, însă secţia nu este pe deplin funcţională. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a precizat că sunt probleme privind decontarea tratamentului pacienţilor din Secţia de arşi dar şi că una dintre necesităţi este legată de personalul acestei unităţi. Ministerul are în lucru o analiză a personalului, susţinând că este nevoie de oameni cu experienţă, fiind făcută şi o evaluarea a banilor disponibili pentru plata medicilor.

Procurorii au găsit în telefonul soţiei lui Dan Condrea un schimb de mesaje, înregistrate cu câteva minute înainte de accident. Soţia lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, a transmis un mesaj patronului Hexi Pharma în care îl întreba unde este şi ce face. Dan Condrea a răspuns scurt „Meditez”. Mesajul următor venea tot de la soţia sa, care îl sfătuia să aibă grijă şi să nu facă vreo prostie. Parchetul General a anunţat, că probele ADN confirmă că şoferul care a decedat în accidentul care a avut loc la data de 22 mai, în Corbeanca, este Dan Condrea, procurorii precizând că maşina patronului Hexi Pharma a făcut 13 deplasări pe acelaşi traseu în seara respectivă.

Medicul psihiatru Delia Podea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore pentru luare de mită, fals şi abuz în serviciu. Delia Podea este unul dintre cei mai cunoscuţi medici psihiatri în cadrul Secţiei de Psihistrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi din 2015 este preşedintele Comisiei de Etică pentru Studiile Clinice. Are 63 de ani şi este angajată din 1980, iniţial la fostul Spital Municipal, după care a trecut la Secţia de Psihiatrie, când Spitalul Judeţean Arad a absorbit Spitalul Municipal din Arad.

Medicul psihiatru, care este şi cadru didactic la o universitate din municipiul Arad, a fost ridicat pentru audieri şi este acuzat că a solicitat şi a primit sume de bani de la persoane interesate să figureze cu internări în cadrul Secţiei de Psihiatrie, în vederea fundamentării sau întocmirii ulterioare a unor dosare de pensionare pe caz de boală. Anchetatorii susţin că, pentru a asigura numărul de pacienţi prevăzut în protocoale, medicul psihiatru includea în studii şi pacienţi care nu sufereau de afecţiunea pentru care era testat medicamentul experimental, iar la indicaţiile acestuia, medicii rezidenţi şi asistentele medicale consemnau în foile de observaţie simptomele necesare includerii în studiu, omiţând total sau parţial consemnarea simptomelor reale.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că a refuzat să participe la ceremonia de la Deveselu pentru că a aflat că Garda de Onoare urma să îl salute pe premierul Dacian Cioloş, deşi onorul i se cuvine lui având în vedere că ordinea ierarhică îl plasează după şeful statului. Explicaţia a venit după ce Tăriceanu a refuzat până în prezent să dea detalii privind refuzul său de a participa pentru că ar fi chestiuni „sensibile”. Întrebat anterior de ce nu a mers la Deveselu, preşedintele Senatului a spus că „este vorba despre respectul faţă de instituţii într-o ordine constituţională”.

Un număr de 20 de persoane, printre care mai mulţi poliţişti de frontieră, au fost reţinute, în urma descinderilor de la Punctul de Trecere al Frontierei Moraviţa, fiind acuzate de luare sau dare de mită, precum şi constituirea unui grup infracţional organizat. Acuzaţiile aduse celor 20 de persoane variază între luare sau dare de mită şi constituirea unui grup infracţional organizat. Audierile continuă la ora transmiterii acestei ştiri la sediul DIICOT Timişoara.

Una dintre cele mai mari dileme ale managerilor de valute este cum să se protejeze împotriva scăderilor dacă Marea Britanie iese din UE fără să piardă bani în cazul în care votează să rămână în spaţiul comunitar. Volatilitatea lirei în raport cu dolarul a atins maximul ultimelor şase ani, iar traderii se uită la soluţii, având în vedere că Referendumul din 23 iunie se apropie rapid.

Unii investitori, precum Unigestion sau Aberdeen Asset Management, au găsit ca soluţie să cumpere opţiuni pe francul elveţian şi Coroana suedeză sau folosind euro ca proxy pentru liră. ”Riscurile unui Brexit sunt subestimate. Evenimentul va fi la fel de distructiv pentru liră şi pentru euro”. Lira a pierdut astăzi teren în faţa dolarului şi s-a depreciat cu 0,24% în raport cu moneda americană, la 1,4631 dolari/liră.

Unii dintre cei mai proeminenţi lideri mondiali au anunţat o iniţiativă conform căreia documentele ştiinţifice europene să fie puse la dispoziţie în mod liber pentru toată lumea până în anul 2020. În cele din urmă, angajamentul se bazează pe trei principii esenţiale: „schimbul de cunoştinţe în mod liber”, „accesul liber” şi „reutilizarea datelor din cercetare”. Acest lucru ar transforma în totalitate modelul de abonament care prevede plata pentru utilizarea mai multor reviste ştiinţifice. De asemenea, acest lucru ar submina practica comună a rapoartelor de eliberare sub embargo (o metodă care permite revistelor ştiinţifice să favorizeze anumiţi comunicatori ştiinţifici şi membri ai mass-media în detrimentul altora).

Long Lines Building este o clădire situată la adresa Thomas Street 33, în New York, are 168 de metri înălţime şi este construită integral din beton monolit placat cu granit, iar ceea ce frapează la această construcţie este lipsa ferestrelor. Intr-un oraş ca New York, unde clădirile sunt înalte şi tipice, oamenii care trec prin apropierea acestei clădiri ar rămâne uimiţi. Această structură poate intimida nu din cauza înălţimii sale, ci din cauza aspectului său de fortăreaţă. În afară de câteva deschideri pentru ventilaţie pe părţile laterale, faţada de beton a clădirii este netedă şi fără măcar o singură fereastră.

Long Lines Building aparţine unei companii de telecomunicaţii multinaţionale AT & T, şi este într-adevăr, o fortăreaţă impenetrabilă. Când a fost construită în 1974, AT & T a cerut arhitectului John Carl Warnecke să proiecteze o structură care ar putea rezista unei explozii nucleare şi care ar proteja oamenii din interior de emisiile nocive, timp de până la două săptămâni după atac. În acel moment, asemenea preocupări nu erau prea rare, iar conducerea AT & T a vrut să fie sigură că echipamentele lor scumpe vor rămâne intacte.

ANA IMEP Piteşti, fabrica de motoare deţinută anterior de familia Copos, a finalizat procesul de vânzare către grupul japonez Nidec, producătorul urmând să îşi schimbe numele în Nidec Motor Corporation Romania. Tranzacţia a vizat un pachet de 94.8% din acţiunile ANA IMEP, în urma ei compania din Piteşti devenind o subsidiară a grupului nipon. În contextul acestei strategii de dezvoltare, ANA IMEP devine o parte componentă importantă din divizia de Motoare pentru Aparaturi Electrocasnice, Comerciale şi Industriale din cadrul Nidec Corporation.

Medicamentele generice, deşi cu cel puţin 35% mai ieftine decât variantele lor inovative, nu reuşesc să acapareze o cotă de piaţă semnificativă, chiar şi după mai mulţi ani de la intrarea pe piaţă, este una dintre concluziile studiului derulat de Consiliul Concurenţei pe piaţa farmaceutică. Pe piaţa medicamentelor unde există referenţiere, pacientul plăteşte diferenţa dintre preţul de referinţă (de obicei al celui mai ieftin generic) şi preţul medicamentului care este eliberat efectiv, în funcţie de gradul de compensare. În urma analizei realizate de Consiliul Concurenţei, a reieşit că, în cele mai multe cazuri, cel mai ieftin medicament generic lipseşte de pe piaţă sau este comercializat în cantităţi mici. În acest context, autoritatea de concurenţă propune eliminarea din listele de compensare a medicamentelor care sunt puse pe piaţă în cantităţi insuficiente, fiind menţinute doar pentru a da preţul de referinţă.

Consiliul Concurenţei susţine limitarea cheltuielilor de marketing pentru anumite categorii de activităţi, respectiv o mai bună definire a cheltuielilor care pot fi înregistrate pentru fiecare tip de activitate de marketing sau promovare şi recomandă realizarea unei analize cu privire la posibilitatea reglementării unei sume maxime care poate fi alocată unui medic prescriptor, în decursul unui an. In urma analizei a rezultat că 57% dintre pacienţi solicită o anumită denumire comercială ca urmare a recomandării medicului, deşi, în România, prescrierea medicamentelor se realizează pe substanţă activă şi, doar în situaţii excepţionale, justificate, pe denumire comercială.

O femeie din Craiova a fost amendată de poliţie după ce a minţit că i-au fost furaţi aproape 30.000 euro, bani pe care ea îi cheltuise fără ştirea soţului. Bărbatul muncea de mai mulţi ani în străinătate, iar banii economisiţi i-a trimis periodic, în ţară, soţiei. Aceasta, o femeie de 32 de ani din Craiova, a cheltuit însă economiile pe îmbrăcăminte, pantofi sau parfumuri şi atunci când, întors în ţară, bărbatul i-a cerut cei aproape 30.000 de euro pe care ştia că îi adunase, pentru a achiziţiona un autoturism, soţia i-a spus că banii au fost furaţi şi a alertat poliţia.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat, că au fost deschise 18 dosare penale pentru persoanele care şi-au schimbat domiciliul în mod repetitiv, în perioada anterioară campaniei electorale, în vizorul poliţiştilor fiind persoanele care au acţionat în aceeaşi manieră şi anii precedenţi. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că de la începutul campaniei electorale şi până în prezent, 98% dintre persoanele care şi-au schimbat reşedinţa, în mod repetitiv, au fost verificate de poliţişti. Astfel, monitorizarea acestora a început cu două luni înainte să înceapă campania electorală, fiind vizate, în principal, persoane care au acţionat în aceeaşi manieră şi la alte tururi de scrutin, cerând mutarea reşedinţei.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, decizia de autorizare a studioului din Constanţa pentru televiziunea Cinethronix cu difuzare prin cablu, care va putea începe să emită în Bucureşti, în zona de sud-est a României şi în Bulgaria. Conform proiectului editorial depus la CNA pentru obţinerea licenţei, Cinethronix va difuza producţii proprii, preponderent filme documentare şi, secundar, eseuri cinematografice şi reportaje. Televiziunea a obţinut licenţa anul acesta, în şedinţa publică din 8 martie.

Facebook Messenger, a doua cea mai mare aplicaţie de mesagerie instantă din lume după numărul de utilizatori activi, va primi criptare completă începând cu această vară. Cealaltă aplicaţie populară de mesagerie a Facebook, WhatsApp, beneficiază deja de criptare completă pentru toate comunicaţiile făcute prin intermediul ei. Spre deosebire de WhatsApp, în Messenger utilizatorii vor avea posibilitatea să aleagă dacă doresc sau nu ca mesajele lor să fie criptate. Asta deoarece criptarea nu va mai permite folosirea unor servicii oferite de aplicaţie, precum boţii bazaţi pe inteligenţă artificială.

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a anunţat că autorităţile municipale plănuiesc să deschidă prima tabără de refugiaţi din capitala franceză, aceasta urmând să fie amplasată în partea de nord a oraşului. Drept model pentru modul de organizare al taberei, Hidalgo a prezentat o tabără pentru refugiaţi din Grand-Synthe, în nordul Franţei, unde aproximativ 2.500 de persoane sunt cazate în locuinţe modulare. Tabăra a fost deschisă în luna martie şi este administrată de organizaţia Medici fără frontiere. Aceasta va fi prima tabăra de refugiaţi din zona capitalei franceze şi ar putea fi gata în termen de două luni.

Un avion EgyptAir cu 243 de pasageri la bord având destinaţia Thailanda a fost evacuat pe aeroportul din Cairo pe fondul unei alerte false cu bombă. Zborul MS 960, a cărui plecare era prevăzută marţi seara, a fost în final anulat după o întârziere de peste trei ore, a informat compania aeriană, subliniind că a fost primit un apel fals care anunţa un pericol la adresa securităţii. În urma unui apel telefonic primit de autorităţile aeroportuare, cei 243 de pasageri au fost evacuaţi, iar echipele de deminare au verificat avionul fără a găsi nimic.

Poliţiştii români de frontieră, aflaţi în misiuni de patrulare pe mările Mediterană şi Egee cu nave româneşti, au salvat peste 1.700 de persoane de la înec, de la începutul acestui an şi până acum, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră(IGPF). Reprezentanţii instituţiei declară că la sfârşitul săptămânii trecute a fost detaşată, pentru o nouă misiune, nava „Ştefan cel Mare” din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu echipajul de la bord, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „Poseidon Rapid Intervention”, ce se desfăşoară la frontierele externe ale Greciei.

Trei cetăţeni români au fost salvaţi de poliţie, după ce au scăpat de la o fermă de oi izolată din Sardinia, unde, potrivit acestora, au fost ţinuţi în condiţii dure timp de peste o lună. Cei trei bărbaţi, dintre care doi în vârstă de 25 ani şi al treilea de 56 de ani, au declarat că au fost maltrataţi la o fermă izolată din Sardinia, fiind forţaţi să lucreze toată ziua şi până târziu în noapte, primind o singură masă pe zi. După ce au fugit de la fermă, aceştia au mers aproximativ 100 de kilometri înainte de a se întâlni cu o patrulă de poliţie, pe un drum de ţară la aproximativ cinci kilometri de oraşul Nuoro.

Subnutriţi, deshidrataţi şi epuizaţi, cei trei au fost transportaţi la spital, iar apoi cazaţi la un adăpost. Pe baza mărturiilor, autorităţile au început căutările pentru a identifica locul unde cei trei români au fost ţinuţi, primele indicii conducând către un sat din sub-regiunea Mandrolisai, o zonă muntoasă, puţin populată. De asemenea, procurorii anchetează posibila existenţă a unei operaţiuni de trafic de persoane.

SPORT

Virginia Ruzici a vorbit la Roland Garros despre detaliile colaborării cu Simona Halep (6 WTA), explicând cum o ajută pe sportivă în afara terenului. Fosta campioană le-a acordat un interviu jurnaliştilor turneului de Grand Slam, dezvăluind cât de greu i-a fost Simonei să găsească sprijin financiar, deşi era una dintre cele mai promiţătoare jucătoare ale lumii. Ruzici spune că sponsorii nu s-au îngrămădit să o oferteze pe Halep, deşi aceasta câştigase turneul de la Roland Garros 2008 în proba junioarelor.

Alexandru Maxim este cel de-al cincilea jucător la care Anghel Iordănescu a renunţat. Jucătorul lui Stuttgart a fost lăsat în afara lotului pentru Campionatul European, în locul său fiind preferat Claudiu Keşeru. Lucian Marinescu, impresarul lui Maxim, spune că este degradant modul în care staff-ul naţionalei şi FRF s-au comportat faţă de Maxim şi afirmă că în acest moment România nu are niciun jucător în lot despre care să se poată spune că este în formă maximă. Marinescu a vorbit şi despre viitorul lui Maxim la Stuttgart: totul depinde de proiectul germanilor. Nemţii vor să promoveze cât mai repede şi totul se va decide în perioada de transferuri atunci când Stuttgart va încerca să-şi creeze un lot pentru a promova rapid în Bundesliga.

Tenismenul Horia Tecău a primit,trofeul de campion mondial la dublu pentru anul 2015, din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), în cadrul unei gale care a avut loc la Paris, notează site-ul oficial al ITF. În cadrul dineului organizat la Pavillon Cambon Capucines, forul mondial de tenis a recunoscut meritele celor mai buni sportivi ai acestei discipline în 2015. La World Champions Dinner, au fost premiaţi Novak Djokovic (Serbia, numărul 1 în clasamentul ATP), Serena Williams (SUA, prima poziţie în clasamentul WTA), campionii la dublu Jean-Julien Rojer (Olanda) şi Horia Tecău (România), cel mai bun dublu feminin, Martina Hingis (Elveţia) / Sania Mirza (India), campionii la juniori Taylor Fritz (SUA) and Dalma Galfi (Ungaria), campionii probelor în scaun cu rotile Shingo Kunieda (Japonia) şi Jiske Griffioen (Olanda). Totodată, echipele câştigătoare ale Cupei Davis şi Fed Cup, Marea Britanie şi Cehia, au primit distincţii.

Horia Tecău a ridicat singur trofeul, întrucât partenerul său de dublu, Jean Julier Rojer, se află în Olanda. Românul a postat o fotografie pe o platformă de socializare, alături de Martina Hingis, cea mai bună jucătoare din lume la dublu. Tecău şi Rojer au terminat pe primul loc în clasamentul de dublu ATP la finele anului 2015, după ce au câştigat trofeul la Wimbledon şi Turneul Campionilor de la Londra. În prezent, Horia Tecău (31 de ani) se află pe locul patru în clasamentul mondial individual la dublu, în timp ce Jean-Julien Rojer (34 de ani) se află pe poziţia a cincea. În 2016, Tecău şi Rojer au câştigat un turneu (Masters-ul de la Madrid, pe zgură), au ajuns până în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem al Australiei de la Melbourne şi au mai bifat două semifinale (la Doha, pe suprafaţă dură şi la Rotterdam, pe suprafaţă dură în sală).

Simona Halep şi Agnieszka Radwanska i-au acuzat pe organizatorii de la Roland Garros că le-au obligat să intre marţi pe teren, deşi ploua la Paris. Ambele favorite au pierdut în optimi cu Samantha Stosur (6-7, 3-6), respectiv Tsevtana Pironkova (6-2, 3-6, 3-6), Simona şi Agnieszka criticând dur condiţiil de joc la conferinţa de presă. Amblele sportive conduceau în disputele cu Samantha Stosur (5-3), respectiv Tsvetana Pironkova (6-2, 3-0), duminică, în momentul în care ploaia a întrerupt disputarea partidelor de la Roland Garros.

Ambele meciuri ar fi trebuit să se reia iniţial luni, însă au fost amânate pentru marţi tot din cauza condiţiilor meteo. Reluate marţi, de la ora 12:00 (ora României), partidele au fost întrerupte din nou timp de aproximativ două ore şi 30 de minute, iar ulterior reluate în jurul orei 16:00. Din păcate pentru Halep şi Radwanska, ambele au pierdut avantajul luat iniţial şi au fost eliminate de adversarele mai slab cotate şi la final au acuzat condiţiile în care au fost obligate să joace: cu zgura încă udă şi speriate de spectrul unei accidentări.

După ce a lăsat de înţeles că ar vrea să joace din nou pentru Malmo, echipă ce l-a lansat în fotbalul mare, căpitanul naţionalei Suediei, Zlatan Ibrahimovic s-a răzgândit şi le-a spus jurnliştilor nordici că nu ia în calcul o revenire în prima ligă din Suedia. Rămas fără angajament după despărţirea de PSG, Zlatan Ibrahimovic le-a spus jurnaliştilor suedezi că nu a luat niciodată în calcul o revenire la prima sa echipă Malmo, iar declaraţiile pe care le-a făcut în urmă cu o săptămână se refereau strict la prezenţa sa la echipa naţională.

Preşedintele CFR-ului e decis să înceapă “curăţenia de vară”, iar jucătorii cu cele mai puţine minute sunt primii vizaţi să plece. Negruţ, Mincă sau Tânc ar putea pleca în această vară, şefii din Gruia fiind nemulţumiţi de aportul acestora. CFR a încheiat cel mai “chinuit” sezon din istoria recentă, pe locul 4 în play-out şi cu trofeul Cupei României în vitrină. Rezultatele i-au mulţumit pe oficialii formaţiei clujene, ţinând cont de suspendarea de 10 puncte primită în actualul sezon. Totuşi, nu toţi jucătorii CFR-ului pot să stea liniştiţi. Unii dintre ei nu mai sunt în graţiile conducerii şi se va încerca rezilierea contractelor acestora sau diminuarea substanţială a lor. Iuliu Mureşan nu-i menajează deloc pe cei care au “tras chiulul” în acest campionat.

Didier Deschamps a fost obligat să facă o modificare de ultim moment în lotul Franţei. Lassana Diarra s-a accidentat şi a ieşit din calculele pentru EURO, în locul său fiind chemat de urgenţă Morgan Schneiderlin. Lassana Diarra s-a accidentat destul de serios la genunchi, iar selecţionerul Franţei l-a convocat pe jucătorul lui Manchester United. Deschamps s-a văzut nevoit să mai facă o modificare în lotul Franţei atunci când Varane s-a accidentat, locul fundaşului lui Real fiind luat de Adil Rami. Regulamentul prevede că selecţionerii pot face modificări în loturile anunţate oficial pânâ la data limită în cazul în care jucătorii suferă accidentări până la ora startului primului meci de la Campionatul European. După începerea turneului, se mai pot face schimbări în lot doar în cazul portarilor.

Karim Benzema, atacantul echipei Real Madrid, nu va face parte din lotul naţionalei Franţei la EURO 2016 şi îl acuză pe Didier Deschamps că selecţia sa a fost influenţată de cerinţele politice, notează AFP. Benzema sugerează că selecţionerul Franţei nu l-a convocat din cauza descendenţei algeriene. Cel mai bun marcator al Franţei a sugerat, că Didier Deschamps a cedat presiunilor din partea unui partid politic francez „rasist”, care a militat pentru ca el să nu fie în lotul pentru EURO 2016. Benzema face referire la succesul electoral recent al partidului de extremă dreapta Frontul Naţional. Atacantul câştigătoarei Ligii Campionilor a ridicat semne de întrebare cu privire la motivul neselecţionării şi a sugerat că are legătură cu descendenţa sa algerienă, potrivit sursei citate. Karim se află sub investigaţie în legătură cu un presupus caz de şantaj.

Gianluigi Buffon, căpitanul echipei naţionale de fotbal a Italiei, a declarat, marţi, că formaţia sa nu este printre favorite la câştigarea EURO 2016, în ciuda unei campanii de calificare convingătoare. Gianluigi Buffon (38 de ani), campion mondial cu Italia, a câştigat în acest sezon Serie A şi Cupa Italiei. Portarul se va deplasa în Franţa pentru al nouălea turneu major internaţional. Buffon are 157 de selecţii la echipa naţională. Echipa naţională de fotbal a Italiei a terminat neînvinsă grupa de calificare pentru turneul final, la la EURO 2016 a fost repartizată în grupă cu Belgia, Suedia şi Irlanda. Italienii vor debuta pe 13 iunie, la Lyon, cu Belgia.

Dintr-o perspectivă exterioară, performanţa şi rezultatele pozitive sunt lucruri apreciate de public. Totuşi, există şi acea “parte întunecată” la care avem acces extrem, extrem de rar. Un prilej inedit în care sunt expuse experienţe greu de imaginat îl reprezintă lansarea de carte a Mariei Olaru, o campioană absolută a României. Maria Olaru, o gimnastă de talie mondială, care a simţit gustul succesului în toate tipurile de competiţii, va lansa sâmbătă, volumul biografic “Preţul aurului. Sinceritate incomodă” la târgul de carte BOOKFEST ce se va desfăşura la Romexpo. Olaru mărturiseşte fără perdea o serie de experienţe neplăcute la care a fost supusă în drumul spre succes. Pedepse din partea lui Octavian Bellu şi din partea celorlalţi antrenori, momente de teroare şi multe alte ipostaze crunte, toate aceste lucruri au fost strânse de Maria Olaru într-un singur volum.

Luciana Marin, componentă a echipei HCM Baia Mare în ultimele zile, a ajuns la un acord cu HCM Roman, susţin surse ProSport. Curtată şi de alte echipe din Liga Naţională, dar şi din Ungaria (Debrecen), handbalista primei reprezentative pare tentată să revină la formaţia la care a fost împrumutată în perioada 2010-2013 de Oltchim. Interesul pentru Luciana Marin a fost confirmat oficial şi de Lucian Micu, preşedintele HCM Roman. Echipa care a disputat finala Cupei României în acest sezon şi care a obţinut calificarea pentru Cupa EHF are pe listă încă o handbalistă care s-a calificat cu România la Jocurile Olimpice dee la Rio, pe Gabriella Szucs. Interul stânga are la rândul ei mai multe oferte, ea figurând şi pe lista celor de la Dunărea Brăila şi CSM Ploieşti.

PROGNOZA METEO
1 Iunie 2016

Vremea va fi caldã în cea mai mare parte a țãrii, cu precãdere în sud și în est, astfel cã maximele termice se vor încadra între 23 și 31 de grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, ploi de scurtã duratã și posibil descãrcãri electrice local în regiunile vestice, în special în zonele montane și submontane și izolat în extremitatea de est și sud-est. Începând din orele serii însã, gradul de instabilitate atmosfericã se va accentua în jumãtatea de vest, unde aversele și descãrcãrile electrice vor fi frecvente și pe arii restrânse vor fi însoțite de cãderi de grindinã și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Cantitãțile de apã vor depãși local 15…20 l/mp și izolat 40 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade.

Bucuresti

Pe parcursul zilei, vremea va fi cãlduroasã, cerul variabil la senin, iar maxima termicã se va situa în jurul valorii de 30 de grade. În a doua parte a nopții însã vor fi înnorãri și condiții pentru averse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 16…18 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *