Stiri pe scurt 1 Aprilie 2016

Stiri pe scurt 1 Aprilie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  1 Aprilie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificatii istorice pentru 1 aprilie. In anul 1970, Presedintele american Richard Nixon semneaza Public Health Cigarette Smoking Act, prin care se interzice aparitia reclamelor pentru tigari la radio si tv si se impune obligativitatea tiparirii pe pachete a textului: „Warning: The Surgeon General Has Determined that Cigarette Smoking Is Dangerous to Your Health.”

Doua fete tinere (18 ani), ce purtau valul islamic au fost atacate în plina strada, în timpul zilei, în zona Mosilor, de un grup de trei baieti si doua fete. Fetelor le-au fost smulse valurile si au fost batute, ranite la cap, la mâini etc. Cu greu un barbat a intervenit pentru a le salva de agresori. Un grup operativ s-a deplasat împreuna cu tânara si parintii sai la fata locului, însa nu s-a reusit, deocamdata, identificarea presupusilor agresori. Parintii nu au vrut sa depuna plângere. S-a deschis dosar de cercetare penala pentru loviri si alte violente. Cazul a fost preluat de sectia 8 politie.

Oficialii Asociatiei ” Surori Musulamane” sustin ca sunt îngrijorati de situatie si vorbesc despre „o portretizare eronata în media a atacurilor teroriste, nefacându-se diferenta între teroristi si musulmanii de rând”. Musulmanii condamna aceste acte teroriste si condamna violenta. Musulmanii aflati pe teritoriul României sunt pasnici, mai mult de jumatate dintre ei sunt cetateni români, nascuti si educati aici. Nu ne dorim o divizare a societatii române, ne dorim sa traim în pace, la fel ca si pâna nu de mult, sa nu mai auzim astfel de cazuri repetate.

Zborurile Tarom spre si dinspre Bruxelles din perioada 3- 9 aprilie, vor fi redirectionate catre Aeroportul Ostende Bruges, care este situat la 110 kilometri de Bruxelles. Pentru detalii referitoare la programul de operare al zborurilor TAROM spre Ostende Bruges pasagerii se pot adresa agentiilor de turism de la care au cumparat bilete, agentiilor Tarom sau pot suna la Call Center Tarom la numarul 9361 (valabil pentru apeluri din Bucuresti), sau la 021 2046464, 021 3034400 (pentru pasagerii din Romania)”.

Razvan Murgeanu, fost consilier de stat în cadrul Administratiei Prezidentiale în mandatul lui Traian Basescu, a fost audiat de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de trafic de influenta, dare de mita si instigare la spalare de bani. În acelasi dosar este cercetata si Gabriela Gângoe-Simion, practician în insolventa, fiind acuzata de intermedierea ori înlesnirea efectuarii unor operatiuni comerciale sau financiare, de catre persoana care are sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat, complicitate la trafic de influenta, complicitate la dare de mita, abuz în serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fals în înscrisuri sub semnatura privata, în forma continuata si spalare a banilor, în forma continuata.

Magistratii Înaltei Curti de Casatie si Justitie au respins contestatiile facute de Neculai Ontanu, edilul suspendat al Sectorului 2, precum si ale Loredanei Radu, Avocat, si Toma Sutru, secretarul Consiliului Local, astfel ca toti trei vor ramâne în arest. Procurorii DNA arata ca în perioada 2006-2007, Neculai Ontanu, în calitate de primar al Sectorului 2, ar fi facilitat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, fara a tine cont de recomandarile juristilor din cadrul institutiei pe care o conducea.

Acordarea de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale în sistemul social de asigurari de sanatate se va face, pâna la data de 30 iunie, în baza actelor aditionale. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate anunta ca a dispus caselor judetene de asigurari încheierea actelor aditionale precum si procedurile necesare derularii contractelor de furnizare de servicii medicale, de medicamente si dispozitive medicale pentru trimestrul II 2016. Medicii de familie s-au aratat nemultumiti de semnarea noului contract-cadru, pe motiv ca acesta nu reflecta o finantare optima pentru asistenta medicala primara. Guvernul a decis amânarea pâna la 1 iulie 2016 a aplicarii Hotarârii pentru aprobarea pachetelor de servicii si a contractului-cadru, astfel pâna la data de 30 iunie sistemul va functiona în baza contractelor aditionale.

1 Mai se apropie cu pasi repezi, însa de aceasta data Ziua Muncii nu va fi sarbatorita în maniera deja obisnuita. Sarbatoarea coincide în acest an cu Pastele, asa ca multi români prefera sa dea minivacanta la mare sau la munte pe câteva zile petrecute în familie. Agentiile de turism încearca totusi sa atraga clientii cu pachete adaptate Sarbatorilor Pascale. În anii trecuti, Vama Veche era una dintre detinatiile preferate de români pentru ziua de 1 Mai, iar mii de tineri petreceau pâna dimineata pe plaja de la malul marii. Anul acesta lururile ar putea sta altfel, dat fiind faptul ca în aceeasi zi românii sarbatoresc Pastele.

Si cererea pentru minivacantele la munte este în scadere. Totusi, agentiile de turism se adapteaza si vor sa îmbine cele doua sarbatori. Prânzul si noaptea de Înviere vor fi cu produse speciale de Paste, respectiv pasca, oua rosii, cozonac. Asta în Maramures sau în zona Bucovinei, unde traditiile se pastreaza. Pachetele se adreseaza mai ales pentru familii. Românii prefera sa stea împreuna cu familia si sa mearga cel mult pâna la cea mai apropiata padure pentru un gratar. Turismul intern ar putea fi salvat de catre cei peste un milion de oameni care au sarbatorit deja Pastele si ar putea alege sa marcheze în mod clasic Ziua Muncii.

Înalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul lui Traian Basescu în care acesta contesta decizia CNCD de a-l amenda pentru declaratiile sale facute în urma cu sase ani, la Ljubljana, privind romii nomazi, despre care a afirmat ca „multi dintre ei, în mod traditional, traiesc din ce fura”. Fostul presedintele, Traian Basescu a fost reclamat la CNCD de asociatia Romani Criss, pentru afirmatiile privind romii nomazi facute la Ljubljana, în 3 noiembrie 2010. Petitia a fost initial solutionata prin hotarârea Colegiului director nr.176/04.05.2011 prin admiterea exceptiei de necompetenta teritoriala a CNCD, având în vedere faptul ca afirmatiile au fost facute în Slovenia, însa Înalta Curte de Casatie si Justitie a anulat aceasta hotarâre, în 21 ianuarie 2014, obligând CNCD sa se pronunte pe fond.

Fostul presedintele Traian Basescu a declarat, în 3 noiembrie 2010, în timpul mandatului de la Cotroceni, ca obiectivul cultural al romilor nomazi este sa circule din loc în loc si ca interzicerea acestui drept ar însemna distrugerea unui pilon cultural, recunoscând ca multi dintre acestia, „în mod traditional, traiesc din ce fura”. „Chiar daca au fost guverne care au dat un semnal legat de o eventuala blocare a accesului României în spatiul Schengen datorat problemei romilor sau altor probleme, de exemplu Mecanismul de Cooperare si Verificare, tratam aceste afirmatii doar ca pe afirmatii care nu respecta chiar Tratatul de aderare între UE si România”, a declarat Traian Basescu, la Ljubljana, raspunzând unei întrebari a jurnalistilor sloveni.

Federatia Pro Agro solicita autoritatilor abilitate ale statului stoparea importului de produse care pun în pericol sanatatea publica si anunta ca este de acord cu declaratiile ministrului Irimescu, referitoare la calitatea îndoielnica a unor produse venite din import. Reprezentantii Federatiei mai precizeaza ca, în 2015, România a importat carne total (bovina, porcina, ovina, pasare), în cantitate de 408.000 de tone, ceea ce reprezinta 35.5% din consum si 45.6% din productia interna destinata pietii. Asta în conditiile în care, arata Pro Agro, pretul mediu de import la carne total si preparate din carne a fost de 1.593 Euro/tona, mult sub pretul de comercializare al acelorasi produse pe piata U.E., ceea ce pune în discutie calitatea produselor importate. Federatia Pro Agro precizeaza ca în unele retele comerciale de multe ori se accepta produse din import care nu respecta legislatia privind etichetarea cu tara de origine.

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins, familiarizarea unei persoane cu un obiect, în special, cu literele alfabetului, va influenta trasaturile pe care le observa. Studiind modurile diferite prin care oamenii percep un alfabet, cercetatorii au descoperit ca expertiza ajuta la sortarea caracteristicilor neînsemnate, lasând novicii sa priveasca literele ca fiind ceva mai complex. Oamenii de stiinta de la Universitatea Johns Hopkins au analizat raspunsurile a 50 de participanti care au fost rugati sa stabileasca daca perechile de litere arabe erau diferite sau identice. Participantii au fost repartizati în grupuri a câte 50 de persoane, dintre care 25 erau experti în araba, iar alti 25 nu cunosteau limba.

Desi atentia utilizatorilor de Instagram este momentan captata de modificarile din fluxul de stiri, Facebook a pregatit si alte modificari pentru reteaua sa de socializare foto, ridicând limita de 15 secunde ale componentei video la 60 de secunde. Aceasta decizie a venit în urma faptului ca în ultimele sase luni, consumul de materiale video de pe Instagram a crescut cu 40%. Noua limita de un minut departeaza astfel conceptul de materiale video de pe Instagram de cele de pe Vine, unde trebuie sa lucrezi în limita a sase secunde.

Un studiu publicat în revista Genetics, a constatat ca diversitatea genetica în regiunea numita PAR1, este mult mai mare decât în restul regiunilor din cromozomul X si ca diversitatea este, mai degraba, controlata în regiunea PAR1, decât o fragmentare abrupta cum se credea anterior. Toata diversitatea umana tine de cele 23 de perechi de cromozomi, care contin estimativ un numar de 25.000 de gene. Aceasta informatie din ADN este cruciala, ea determina si sexul viitorului copil. Ea este amestecata asemeni unui pachet de carti de joc, iar informatia genetica de la mama si de la tata se combina într-un proces numit recombinare. Acest proces de recombinare face ca fiecare individ sa fie unic si irepetabil, pâna la ultima pereche de cromozomi sexuali.

Lady Gaga i se va alatura vicepresedintelui american Joe Biden pentru a atrage atentia asupra agresiunilor sexuale în cadrul unui miting al Universitatii din Nevada, pe 7 aprilie, pentru a continua campania de constientizare asupra acestei probleme. Cei doi s-au întâlnit prima oara la premiile Oscar din Februarie 2016, când Biden a fost invitat pentru a prezenta momentul artistic al lui Lady Gaga „Til It Happens to You”, un documentar despre agresiunile sexuale din campusurile studentesti din SUA.

Vicepresedintele american, autorul legii care pedepseste violenta împotriva femeilor s-a folosit de prezenta sa pe cea mai mare scena din Hollywood pentru a atrage atentia asupra campaniei sale „It’s On Us”, care pledeaza pentru responsabilitatea colectiva pentru a pune capat asaltului de agresiuni sexuale care se petrec în campusurile americane. Acum, superstarul pop, victima a unui viol, va reaparea alaturi de Joe Biden la mitingul Universitatii din Nevada, pe 7 aprilie, pentru a continua campania de constientizare asupra acestei probleme.

Renumita arhitecta de origine iraniana Zaha Hadid, cunoscuta pentru designul revolutionar al unor cladiri din marile orase ale lumii, precum si câstigatoarea prestigiosului premiu pentru arhitectura Riba Stirling Prize, a murit, la vârsta de 65 de ani ca urmare a unui atac de cord. Nascuta în Iraq, aceasta a fost prima femeie care a primit în 2016 Medalia de aur a Institutului Regal al Arhitectilor Britanici (Royal Institute of British Architects-Riba), în semn de recunoastere pentru munca sa. De asemenea, ea a fost tot prima femeie care a primit Premiul Pritzker pentru arhitectura. Zaha Hadid a murit ca urmare a unui atac de cord, într-un spital din Miami unde a fost internata pentru a-i fi tratata bronsita.

Matt Mullenweg este creatorul WordPress si CEO al Automattic, o companie ce ofera numeroase servicii utilizatorilor de WordPress. Automattic este o compania cu 400 de angajati si operatiuni în 43 de tari; cu toate acestea, majoritatea celor care lucreaza o fac de acasa, nefiind necesara prezenta lor fizica într-un birou. Compania lui Mullenweg a fost recent evaluata la 1 miliard de euro. Sistemul WordPress sta la baza a aproximativ 25% din toate site-urile existente pe internet – dar aceasta performanta incredibilla nu pare a fi suficienta pentru Mullenweg.

Unul din pasagerii avionului deturnat, Ben Innes, în vârsta de 26 de ani, s-a încumetat sa îi ceara teroristului sa faca un selfie cu el, iar acesta a acceptat. Aeronava, la bordul careia se aflau 81 de pasageri si membri ai echipajului, a fost deturnata si a aterizat în Larnaca (Republica Cipru). Cei mai multi dintre pasageri au fost eliberati de catre Seif Eldin Mustafa, care a deturnat avionul pentru ca voia sa îi înmâneze o scrisoare fostei sale sotii, o femeie din Cipru. Seif Eldin Mustafa, un cetatean egiptean, a fost arestat la finalul negocierilor cu autoritatile cipriote.

Printre pasagerii ramasi în avion pâna la finalul negocierilor s-a numarat si un britanic care locuieste în Scotia, Ben Innes, un tânar de 26 de ani, de profesie auditor de siguranta. În loc sa fie speriat de gestul barbatului care purta o centura cu explozibil falsa la brâu, acesta s-a încumetat sa îi ceara sa faca un selfie cu el. Motivul invocat de el: a vrut sa vada de aproape daca bomba era reala sau nu.

Casa Alba a anuntat ca va oferi Ucrainei o „asistenta în domeniul securitatii” suplimentara în valoare de 335 milioane de dolari, în urma unei întâlniri între vicepresedintele american Joe Biden si presedintele ucrainean Petro Porosenko. Washingtonul sustine Guvernul prooccidental de la Kiev, însa si-a exprimat îngrijorarea fata de coruptia din aceasta tara. Aceste îngrijorari au fost abordate saptamâna aceasta, când Parlamentul ucrainean l-a demis pe procuroul general, acuzat de blocarea unor anchete de coruptie vizând oficiali de rang înalt.

Cel putin 33 de persoane au fost ucise în atacuri aeriene, lânga o scoala si un spital, la est de capitala siriana Damasc,într-unul dintre cele mai grave incidente implicând civili de la intrarea în vigoare a unui armistitiu. Atacurile au vizat localitatea Deir al-Asafir, la est de damasc, în Ghouta de Est, un bastion rebel. Patru copii si un membru al Apararii Civile se afla printre victime, a precizat Observatorul, prezentând un bilant initial de cel putin 23 de morti. Guvernul sustine ca Frontul al-Nusra, filiala Al-Qaida în Siria, opereaza la periferia de est a Damascului. Gruparea jihadista si rivala sa, guparea Statul Islamic (SI), sunt excluse de la armistitiul care a intrat în vigoare în tara în urma cu o luna.

Salah Abdeslam, un suspect-cheie în atacurle de la 13 noiembrie, va fi transferat în Franta „într-un termen de zece zile”, a dat asigurari ministrul francez al Justitiei Jean-Jacques Urvoas, dupa ce justitia belgiana a dat unda verde extradarii acestuia. Daca nu apar circumstante exceptionale”, Abdeslam, a carui extradare este asteptata de catre autoritatile franceze pentru a face lumina asupra retelei jihadiste din spatele masacrelor de la Paris si Bruxelles, va fi transferat în Franta „într-un termen de zece zile”.

El doreste sa colaboreze cu autoritatile franceze, a anuntat unul dintre avocatii sai, Cédric Moisse, în contextul în care singurul „supravietuitor” al comandourilor care au ucis 130 de persoane în capitala franceza pastreaza tacerea de a doua zi dupa ce a fost arestat, pe 18 martie, la Bruxelles, dupa ce începuse sa vorbeasca. Potrivit procurorului Parisului François Molins, Abdeslam a „jucat un rol central în constituirea comandourilor de la 13 noiembrie”, prin faptul ca a participat „la aducerea unui anumit numar de teroristi în Europa” si „la pregatirea logistica a acestor atacuri”.

SPORT

Dinamo – Astra, ultimul meci al rundei a patra din play-off, este o partida cu implicatii serioase în lupta pentru titlu. În eventualitatea unui succes pe teren propriu, „câinii” pot urca pe podium si pot pune o piedica serioasa giurgiuvenilor în cursa pentru câstigarea campionatului. Mircea Rednic a declarat ca are doua absente importante pentru confruntarea cu Astra, Bicfalvi si Batin fiind indisponibili pentru meciul din aceasta seara.

La trei ani dupa ce a devenit oficial actionarul majoritar al lui Dinamo, Ionut Negoita, pregateste o noua schimbare majora pentru clubul din Stefan cel Mare. Omul de afaceri din fruntea clubului are în plan sa renunte la emblema folosita de ros-albi începând din 1998 pâna în prezent, reprezentata de doi câini. Sigla folosita în prezent a fost stilizata în 2004, însa Negoita pare ca îsi doreste o ruptura de acea perioada si din acest punct de vedere. Logo-ul pe care Negoita si-l doreste pe tricourile fotbalistilor din sezonul 2016-2017 este cel înregistrat si folosit de Clubul Sportiv Dinamo de la începutul acestui an.

Într-o campanie de rebranding, CS Dinamo si-a schimbat emblema în februarie 2016, dupa ce vechea emblema a fost folosita peste 50 de ani, din 1974 pâna în prezent. Clubul de fotbal încearca o apropiere de clubul sportiv, iar initiativa folosirii aceleiasi embleme face parte dintr-un proiect mai amplu. Noul logo pastreaza un look vintage, a fost apreciat unanim de dinamovisti si a atras si atentia conducatorilor clubului de fotbal.

Presiune în premiera pentru echipa antrenata de Marius Sumudica. Astra Giurgiu este obligata sa obtina cel putin un punct în derby pentru a reveni în fruntea Ligii 1, deasupra Stelei. Printr-o victorie pe teren propriu, Dinamo poate trece din nou pe podium deasupra Pandurilor Tg. Jiu. ”Vreau sa bata Dinamo”, a spus Laurentiu Reghecampf înaintea derby-ului de pe National Arena, cea mai importanta partida a acestui final de saptamâna. Jocul dintre Dinamo si Astra nu afecteaza doar cele doua echipe, ci si pe Steaua si Pandurii, celelalte doua echipe implicate în lupta pentru titlu. Într-un moment în care liderul campionatului s-a schimbat pentru prima data, Astra Giurgiu se prezinta pe stadionul pe care la ultima întâlnire directa, în octombrie 2015, a câstigat cu 1-0.

Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat în procesul de insolventa al Fotbal Club Otelul SA, verdictul fiind unul de o duritate maxima pentru suporterii echipei care în urma cu cinci ani era campioana României: intrarea în faliment. Lichidator judiciar provizoriu a fost numit administratorul judiciar de pâna acum în timpul procedurii de insolventa, SCP MB Management IPURL. FC Otelul a încheiat sezonul 2015-2016 al Ligii 2 pe ultimul loc în Seria I, pozitie ce nu i-a permis accesul în play-out, ci retrogradarea directa în Liga 3. În cele 24 de meciuri desfasurate în aceasta editie de campionat, clubul galatean a obtinut doar 12 puncte, în urma a trei victorii si trei egaluri. În ultima parte a returului sezonului regulat, adica meciurile din 2016, FC Otelul a evoluat doar cu juniorii.

Ousmane N’Doye a plecat de la ASA Târgu-Mures fara a înstiinta clubul de acest lucru. Fotbalistul senegalez a parasit cantonamentul gruparii muresene, iar antrenorii si conducerea nu stiu care este situatia sa. ASA Târgu-Mures se confrunta cu probleme oficiale, iar echipa nu va putea juca sezonul urmator în cupele europene, UEFA interzicându-le accesul. N’Doye a venit în România în sezonul 2008-2009, la Vaslui. Mijlocasul senegalez a mai jucat în Liga 1 la Dinamo, Astra, ASA Târgu-Mures, precum si la Sageata Navodari.

Zlatan Ibrahimovic a venit saptamâna trecuta în România, la Târgu-Mures, unde s-a întâlnit cu Adrian Mutu. Starul suedez a petrecut doua zile în tara noastra si a participat la o partida de vânatoare. Ibrahimovic a acordat un interviu în care a vorbit despre planurile sale de viitor dupa ce a anuntat ca vrea sa plece de la PSG, însa jurnalistii italieni l-au întrebat si despre „aventura” sa din România. Zlatan nu a dorit sa vorbeasca despre acest episod si chiar s-a aratat deranjat de faptul ca i s-a pus o asemenea întrebare.

Zlatan Ibrahimovic si Adrian Mutu au fost coechipieri în perioada în care cei doi jucau în Serie A, la Juventus, si au pastrat o relatie buna. Cei doi s-au reîntâlnit în Franta, când Mutu a semnat cu Ajaccio si ulterior i-a propus lui Ibrahimovic un pariu în privinta numarului de goluri marcate de cei doi. Câstigator a fost suedezul de la PSG.

Confruntarea dintre Pandurii si Steaua, partida câstigata de echipa lui Reghecampf cu 1-0, a fost una extrem de tensionata. Cristi Sapunaru a fost unul dintre jucatorii care a avut o izbucnire nervoasa la finalul meciului, iar fundasul Pandurilor îsi cere scuze pentru acel moment. Sapunaru precizeaza ca a fost provocat pe tot parcursul partidei, iar la final s-a descarcat.

Japonezul Kei Nishikori si australianul Nick Kyrgios se vor întâlni în a doua semifinala a turneului de la Miami, în timp ce sârbul Novak Djokovic si belgianul David Goffin se vor confrunta în prima semifinala. Francezul Gael Monfils a început mai bine întâlnirea cu Kei Nishikori si a câstigat primul set cu 6-4. În mansa secunda, japonezul aflat pe locul 6 în lume, a câstigat împotriva serviciului în game-ul patru, pe care si l-a conservat pânaa la final si s-a impus cu 6-3. Decisivul a fost foarte echlibrat si s-a ajuns în tiebreak. Aici, Nishikori a gresit mai putin si a câstigat cu 4-6 6-3 7-6.

Australianul Nick Kyrgyos a reusit calificarea în penultimul act la Key Biscaine, dupa victoria în doua seturi, scor 6-4, 7-6, cu Milos Raonic. Numarul 26 pe lista capilor de serie, Nick Kyrgios ajunge pentru prima data în cariera într-o semifinala de turneu Masters 1000. În urma succesului cu Raonic, al 12-lea jucator al lumii, australianul în vârsta de 20 de ani a ajuns la 14 victorii în 17 meciuri disputate în acest an. Câstigatorul din semifinala Nick Kyrgios – Kei Nishikori va juca, în finala competitiei din Florida, cu învingatorul din meciul Novak Djokovic – David Goffin. Turneul de la Miami este dotat cu premii de peste 6 milioane de dolari.

Simona Halep (24 de ani) vrea sa uite cât mai repede de înfrângerea cu Timea Bacsinszky (25 de ani) de la Miami, scor 6-4, 3-6, 2-6 în „sferturi”, iar sportiva îsi va reface moralul acasa, la Constanta. Simona se va bucura din plin de o vacanta de doua saptamâni, alaturi de familie. Graitoare este o fotografie postata pe Instagram, prin care numarul 5 WTA îsi exprima dragostea fata de fratele ei, dar si nerabdarea de a ajunge acasa cât mai repede. Simona Halep va participa în perioada 16-17 aprilie la barajul de Fed Cup pe care nationala României îl va juca împotriva Germaniei. Probabil ca Simona îsi va programa antrenamentele la Constanta, pe zgura, suprafata pe care se vor desfasura urmatoarele turnee din calendarul WTA.

Incidente rar întâlnite în tribunele unui turneu de tenis au avut loc pe 20 martie, la Sibiu: doi bărbaţi, tatăl unei junioare şi directorul turneului, se acuză reciproc de agresiune. Cazul care a fost prezentat pe larg are urmări, Paul Găvănescu, tatăl jucătoarei Lavinia Găvănescu, scoţându-şi un certificat medico-legal care atestă urmele loviturilor ce ar fi fost cauzate de Marius Vecerdea, proprietarul turneului, dar şi al clubului Pamira din Sibiu.

Găvănescu susţine că a fost lovit cu pumnul în faţă de Vecerdea, conflictul izbucnind în timp ce Lavinia Găvănescu evolua pe centralul din Sibiu, în cadrul probei dedicate junioarelor la categoria de vârstă U12. Totul a început după ce tânăra sportiva a fost apostrofată de tatăl unei adversare, care ar fi un apropiat al lui Marius Vecerdea, important om de tenis şi fost antrenor al Elenei Dementieva. Versiunea sibianului este însă total diferită, fostul tenismen acuzând că el a fost cel lovit de Găvănescu.

Tenismena Patricia Ţig (locul 129 WTA) a pierdut, joi, meciul cu Rebecca Peterson (136 WTA), scor 6-7 (6), 3-6, în optimile de finală ale turneului ITF de la Osprey, Statele Unite ale Americii, dotat cu premii totale în valoare de 50.000 de dolari, potrivit site-ului oficial al competiţiei. Meciul a durat o oră şi 52 de minute. Pe durata partida, Patricia Ţig (21 de ani) a servit un as şi a comis 5 duble greşeli. Tig a concretizat singura şansă de break avută, dar şi-a pierdut de 3 ori serviciul în faţa lui Peterson (Suedia, 20 de ani). Pentru participarea în turneul pe zgură de la Osprey (SUA), Patricia Ţig va primi 9 puncte în clasamentul WTA.

FC Liverpool, echipa antrenată germanul Jurgen Klopp, încearcă să-l transfere pe atacantul argentinian, Lucas Alario (23 de ani) de la River Plate, dar clubul deţinde doar 30% din drepturile federative ale acestuia, restul fiind proprietatea unui fond de investiţii. Tânărul atacant este dorit atât de actualul club al lui Jurgen Klopp, cât şi de fosta sa echipă, Borussia Dortmund. Ambele cluburi încearcă să rezolve situaţia complicată a atacantului, pentru a-şi asigura serviciile sale înainte de sfârşitul sezonului.

CSM Bucureşti a câştigat cu 26-25 partida cu Rostov-Don, contând pentru manşa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, astfel că pleacă în avantaj înaintea partidei retur din 9 aprilie. Echipa pregătită de Kim Rasmussen s-a impus după un final nebun. Meciul se putea încheia foarte bine la egalitate, dar şi cu un succes la 2 goluri. Campioana României şi-a îndeplinit o parte din obiectivul propus pentru ”dubla” cu Rostov, să încheie în avantaj prima manşă a sferturilor de finală. Bucureştemcele au obţinut o victorie pentru care au transpirat serios până în ultimele secunde ale partidei. A fost un succes la limită, deşi putea fi la 2 goluri dacă Manea ar fi marcat în ultima secundă. La fel de bine se putea termina şi egal, dacă Grubisic n-ar fi apărat o aruncare de la 7 metri cu 10 secunde înainte de final la Ilina.

PROGNOZA METEO
1 Aprilie 2016

Luna aprilie va debuta cu o zi deosebit de caldã, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 și 27 de grade. Va predomina un aspect frumos al vremii, cu cer variabil în regiunile nordice, senin în restul țãrii și vânt slab și moderat. Seara și noaptea, cerul se va înnora temporar în nord, în centru și în nord-est și va ploua local, în special în zona Carpaților Orientali, unde pe crestele mai înalte pot apãrea și precipitații mixte. Ploile, mai ales cu caracter de aversã, pot fi însoțite trecãtor de descãrcãri electrice. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țãrii, urmând sã atingã viteze mai mari la munte, în Moldova, Bãrãgan și Dobrogea. Temperaturile minime, mai scãzute decât în nopțile precedente, în regiunile nordice, unde vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei și mult mai ridicate decât acestea, în restul teritoriului, vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 3 și 13 grade.

Bucuresti

Luna aprilie va debuta cu o zi însoritã și deosebit de caldã, cu o maximã a temperaturii aerului de 26…27 de grade. Noaptea cerul va fi variabil, iar vântul va deveni moderat, cu unele intensificãri spre dimineațã. Temperatura minimã va fi de 10…11 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *