Royal Blood - Look Like You Know, Royal Blood, Look Like You Know, single nou,

Royal Blood – Look Like You Know

loading...

Royal Blood – Look Like You Know

Royal Blood continuă promovarea albumului ”How Did We Get So Dark?” cu piesa „Look Like You Know”. Single-ul este acompaniat de un videoclip cu imagini din concerte și din spatele scenei.”How Did We Get So Dark?” a fost lansat anul acesta, pe 16 iunie, și s-a plasat pe prima poziție în topurile UK Albums și UK Rock & Metal Albums, în America urcând până pe poziția a 6-a în clasamentul US Top Rock Albums (Billboard). Cel de-al doilea disc din cariera trupei britanice îmbină o varietate de stiluri muzicale, având rădăcinile în hard rock, garage rock și alternative rock. Discul a primit cronici pozitive, criticii acuzând, totuși, lipsa unei evoluții vizibile de la momentul lansării albumului de debut.

Royal Blood - Look Like You Know, Royal Blood,  Look Like You Know, single nou,

 

Deși instrumentele ce creează sound-ul distinctiv Royal Blood sunt tobele și basul, tânăra fomație din Brighton nu cântă drum and bass. Muzica electronică nu are nicio legătură cu stilul muzical al acestei trupe, fiind de fapt o extindere a orizonturilor creative în materie de rock și metal. Printr-o abordare aparent minimalistă, cei doi membri Royal Blood – Michael Kerr (bas /voce) și Ben Thatcher (tobe) – rescriu șablonul clasicelor trupe rock, dovedind că nu e nevoie de 3, 4 sau 5 persoane într-o formație pentru a avea un sound agresiv, plin, complex.

Asculta  Royal Blood – Look Like You Know

Royal Blood cântă în această formulă din 2012, primul single – „Out Of The Black” – fiind lansat în octombrie 2013. Michael și Ben repetau împreună încă de dinainte de a forma acest grup, inițial ambii cântând în trupe diferite. Decizia de a forma Royal Blood a fost luată oarecum spontan, proiectul fiind considerat o vreme un hobby. După ce au fost incluși pe lista BBC Sound Of 2014 și au cântat în deschiderea concertelor Arctic Monkeys din mai 2014, situația s-a schimbat. Formația a început să capteze atenția radio-urilor și nu în ultimul rând, a festivalurilor. Vorbim astfel despre Liverpool Sound City Festival, Download Festival, Glastonbury, T in the Park și Reading Festival.

După primele show-uri în fața unui public masiv, reacțiile au fost pe măsură. Și asta pentru că, înainte de toate, Royal Blood este una dintre acele trupe care sună foarte bine live, mai bine chiar decât pe înregistrare. Inevitabil, Royal Blood a fost comparată cu alte trupe ce au ajuns în topuri înaintea lor. Cea mai frecventă comparație a fost cea cu The White Strypes, care deși nu îi deranjează pe cei doi britanici, nici nu îi încântă. Conform declarațiilor din presă, influențele vin de la trupe precum Led Zeppellin și Queens Of The Stone Age, iar Jeff Buckley în special pe partea de compoziție.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *