Metallica - Moth Into Flame, single nou

Metallica – Moth Into Flame

Metallica – Moth Into Flame

Metallica a lansat videoclipul noului single ”Moth Into Flame”. Piesa este extrasă de pe albumul ”Hardwired…to Self-Destruct”, așteptat pe piață în luna noiembrie. Metallica a început promovarea albumului ”Hardwired…to Self-Destruct” cu un single ce a divizat fanii în două grupuri: unul care apreciază abordarea și sound-ul și un altul care are rețineri în a-l considera suficient de bun pentru reputația formației. Cu cel de-al doilea single, ”Moth Into Flame”, trupa pare să încearce să restabilească echilibrul între tabere. Noua compoziție are o structură diferită de cea a piesei anterioare, amintind mai mult de Metallica anilor ’90. Metallica este o formație de thrash metal din Los Angeles, California, SUA. A luat ființă în anul 1981, reușind să vândă peste 100 de milioane de discuri în toată lumea. Succesul comercial a făcut din Metallica o formație foarte controversată. Face parte din „Big Four of Thrash” alături de Slayer, Megadeth și Anthrax.

metallica-hardwired-600x600

Ca și single-ul anterior, ”Moth Into Flame” a fost urcat pe site-ul oficial Metallica pe nepusă masă, fără ca presa să dea de veste publicului că va urma această lansare. Ulterior, melodia a apărut și pe canalul de YouTube al trupei, venind însoțită de un videoclip regizat de Tom Kirk și produs de Hesper Lucent. ”Hardwired…to Self-Destruct” este cel de-al 11-lea material de studio al formației. Albumul va fi lansat pe 18 noiembrie, anul acesta, incluzând 12 piese noi, compuse de James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett și Robert Trujillo. Materialul marchează o premieră în lunga carieră a formației: este primul disc lansat prin intermediul propriei case de discuri, Blackened Recordings. Metallica a crescut cu fiecare album, atât în complexitate cât și ca atitudine. .

Asculta   Metallica – Moth Into Flame

Încercările prin care au trecut i-au făcut mai puternici. Turneul „Damaged Justice” a adus formației cele mai mari încasări de până atunci. Fanii îi iubeau mai mult ca niciodată, Metallica devenise un monstru al muzicii Heavy Metal. Începutul anilor ’90 a însemnat moartea hair-metalului sau glam metalului. Singurele supraviețuitoare ale anilor ’80 erau formațiile ce aveau atitudine și agresivitate. Totodată grunge-ul (prin Nirvana) începuse să iasă la suprafață. Astfel anii 1990-1991 au fost foarte productivi din punct de vedere muzical. Formatia Megadeth a scos cel mai de succes album al lor „Rust in Pace”, Nirvana la fel: „Nevermind”,precum și Guns N’ Roses: „Use your Illusion 1”. Însă cel mai important album din acea perioadă va fi: „Metallica” numit de fani și cunoscut ca „The Black Album” (din cauza logoului și coperții negre dar și succesului comparativ cu „The White Album”).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *