IRIS - Manifest, single nou

IRIS – Manifest

loading...

IRIS – Manifest

Iris revine dupa o pauza de cinci ani cu “Manifest”, o piesa cu un puternic mesaj social. Single-ul este produs de EpiQ, iar videoclipul, regizat de Alex Ceausu, reda in imagini problemele actuale, atat din tara, cat si de peste hotare. Cristi Minculescu, Valter Popa şi Doru Borobeică au lansarat piesa „Manifest“ sub numele Iris. Toboşarul Nelu Dumitrescu a declarat că cei trei „creează confuzie“ pentru că piesa nu are nicio legătură cu trupa, pe care au părăsit-o în această vară, iar impresarul formaţiei a precizat că situaţia se va rezolva în instanţă. Odată cu acest anunţ, toboşarul menţiona şi că este unic deţinător al mărcii Iris, înregistrată la OSIM. La finalul anului 1975, Nuţu Olteanu (chitară), Emil Lechinţeanu (bas) şi Nelu Dumitrescu (tobe) au pus bazele grupului Iris. Formaţia a debutat în 1977.

De atunci, trupa a susţinut peste 5.000 de concerte. De-a lungul timpului, printre membrii ei s-au numărat nume sonore precum Florin Ochescu, Dan Bitman şi Sorin Chifiriuc. Pe la „Şcoala de rock Iris“, aşa cum a fost supranumită, s-au perindat circa 15 instrumentişti şi vocalişti, potrivit Mediafax. Cristi Minculescu s-a alăturat formaţiei în 1980, Doru Borobeică (bas) în 1984, Valter Popa (chitară) în 1986 şi Relu Marin (clape) în 2002. Iris a lansat 16 albume (materiale de studio, compilaţii şi înregistrări live), iar printre cele mai cunoscute single-uri se numără „Trenul fără naş“, „Pe ape“, „Strada ta“, „Floare de iris“, „Cine mă strigă în noapte“, „Valuri“, „Somn bizar“ şi „Mătase albă“.

Asculta  IRIS – Manifest

De asemenea, Cristi Minculescu este citat spunând: “Melodia pe care o lansam astazi este manifestul fiecaruia dintre noi. Tocmai de aceea, ne dorim mult ca mesajul ei sa motiveze cat mai multe suflete, pentru ca, asa cum si noi ne-am regasit in povestea acestei piese, cu siguranta asa se vor regasi milioane de romani care sunt “in linia intai” si care, in ciuda tuturor greutatilor de tot felul, reusesc inca sa vada frumusetea vietii in lucrurile marunte, de zi cu zi. Manifest însemnă un melanj coplesitor de clasic si nou, un sound inedit pentru IRIS si o productie îndrazneata ce nu poarta “eticheta” coplesitoare a unui gen anume. Manifest este un cantec actual, cu versuri autentice, incarcate de întelesuri și emotii. Cand cei de la Epiq Records (Alex Pelin și Adi Colceru) ni l-au aratat prima data, am fost miscati si ne-am identificat imediat cu mesajul sau. Videoclipul este, de asemenea, o opera de arta a lui Alex Ceaușu, un mini film în adevaratul sens al cuvantului, cu o imagine extraordinara si personaje perfect conturate, care exprima atat de multe emotii, intr-un timp atat de scurt, iar cei care aduc Manifest-ul in atentia publicului sunt cei de la Cat Music, casa noastra de discuri. Manifest ne-a făcut sa privim cu respect la toate realizarile trecutului, dar ne-a si dat, la timpul potrivit, impulsul de a pasi cu incredere catre viitor, eliberati de prejudecati sau temeri”.

Istoria discografica a trupei Iris incepe in 1984, odata cu lansarea primului album, Iris I. Urmatorul album, Iris II, este cunoscut in primul rand pentru melodia “Strada ta”, una din cele mai de succes din istoria trupei. A urmat apoi o lunga istorie muzicala, cu peste 16 de albume si o multime de piese lansate. De-a lungul timpului, Iris a colaborat cu artisti precum Puya, Uriah Heep si Felicia Filip.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *