EUROPE - The Siege, single nou

EUROPE – The Siege

EUROPE – The Siege

Europe continuă promovarea albumului ”Walk The Earth” cu un videoclip filmat pentru piesa „The Siege”. Vizualul este regizat de aclamatul regizor Patric Ullaeus, care a colaborat anterior cu In Flames, Lacuna Coil și Dimmu Borgir. Europe a dorit să transmită prin piesa ”The Siege” un mesaj important, solistul Joey Tempest explicând semnificația versurilor într-o discuție cu editorii de la Planet Rock. Discutând și despre compoziția piesei, Tempest a dezvăluit că ideea piesei a pornit de la un riff. ”The Siege” se regăsește pe discul ”Walk The Earth”, un material produs de Dave Cobb și înregistrat la Abbey Road Studios din Londra. Discul a fost lansat oficial pe 20 octombrie 2017 și s-a plasat pe poziția a 2-a în topul albumelor din Suedia.

Europe a vândut peste 25 de milioane de albume la nivel internațional. Succesul trupei a fost marcat în 1986 de piesa ”The Final Countdown”, clasata pe primul loc in 26 de tari. Ea a devenit hit international și a fost piesa care a dat și numele albumului. În 1992, după 10 ani de activitate, trupa a decis să se destrame, iar membrii săi, Joey Tempest, John Norum si Kee Marcello au lansat albume solo. În 2000, în cadrul unui eveniment select, administrația din Stockholm i-a solicitat pentru susținerea unui concert, iar în octombrie 2003 trupa s-a reunit în mod oficial, lansând albumul „Start from the Dark“, vândut în peste 900.000 de exemplare. Europe a concertat la București în iunie 2015, trupa promovând atunci albumul ”War of Kings”.

Asculta   EUROPE – The Siege

 

„E practic o vedere de la Revoluția Franceză, un moment în care democrația a făcut un uriaș pas înainte în Franța (și ulterior și în Europa). Am lucrat la versuri cu vechiul meu prieten Chris Difford (din trupa SQUEEZE). John Levén (bas) ne-a trimis un riff, iar nouă ne-a plăcut la nebunie. La repetiții, am pus acel riff împreună cu o idee de refren a lui Mic (de la clape) și așa a început să prindă contur o piesă foarte cool”,declara Europe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *