Doliu in lumea muzicii!

Doliu în lumea muzicii!, 29 octombrie 2019,
loading...

Doliu in lumea muzicii! Mihai Constantinescu s-a stins din viata

Mihai Constantinescu a murit la 73 de ani: „Important e ce lasam, nu ce luam. Pentru ca materialul se distruge, insa spiritul poate ramane multa vreme“

În seara de 29 octombrie 2019, Mihai Constantinescu s-a stins din viață la Spitalul de Urgență Floreasca din București. Cântărețul avea 73 de ani și a suferit un stop cardio-respirator fatal. Medicii nu l-au mai putut resuscita după nou stop cardio-respirator. Cântăreţul a fost dus de urgenţă la spital pe 13 mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Medicii de la Spitalul Floreasca au declarat că în prima noapte de internare starea artistului s-a agravat şi a suferit un al doilea stop cardiac şi o hemoragie cerebrală. Ulterior, surse medicale au precizat că artistul a intrat în moarte cerebrală.

În ultimii ani, cântăreţul a cerut de mai multe ori ajutorul medicilor pentru că suferea de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie şi insuficienţe respiratorii. În 2008, i-au fost montate două valve biologice, iar în urmă cu doi ani artistul a fost operat pe cord. Mihai Constantinesc a fost un cântăreţ român de muzică uşoară, cu o carieră prolifică în televiziune.

Doliu in lumea muzicii!

Doliu în lumea muzicii!, 29 octombrie 2019,

 

Într-o carieră de peste patru decenii, el a înregistrat peste 15 albume, colaborări şi solo, şi a primit numeroase distincţii. Mihai Constantinescu s-a născut pe 4 ianuarie 1946 în Bucureşti şi a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport în 1973, după ce, cu un an înainte, terminase cursurile Şcolii Populare de Artă.

Încă de mic a fost fascinat de lumea minunată din jur, pe care a vrut să le-o arate tuturor prin cântecele sale. „Iubesc foarte tare natura. Când eram copil, toamna, mă plimbam de la Muzeul Antipa până la fosta piaţă Charles de Gaulle, printre frunze. Timpul curgea altfel, mult mai lent, nu se grăbea atât de tare. Azi unde ne grăbim, spre ce alergăm, ce găsim la capătul drumului?!“, se întreba retoric într-un interviu din 2011 pentru revista „Tango“.

Născut în București pe 4 ianuarie 1946, Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București și Școala Populară de Artă. A făcut parte din grupul Mondial și din trioul lansat de Titus Munteanu, alături de Olimpia Panciu și Marius Țeicu. Cariera sa este de marcată de cântecele pentru copii, precum „O lume minunată”, „Păpușa”, „Cu creionul pe hârtie” samd, dar și de hitul-manifest „Iubiți și câinii vagabonzi”. Alte melodii celebre care rămân în urma sa sunt: „Sus în deal”, „Vitezomanul Gică”, „Maria” (cu Anastasia Lazariuc), „Așa și așa” etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *