Daniel Dorobantu - Pamantul Straveziu, single nou

Daniel Dorobantu – Pamantul Straveziu

loading...

Daniel Dorobantu – Pamantul Straveziu

Daniel Dorobantu, fondatorul proiectului Thy Veils, a lansat videoclipul noii piese ”Pamantul Straveziu”. Dupa colaborarea cu Negura Bunget pentru single-ul ”Marea Cea Mare”, Daniel Dorobantu revine cu o nouă compoziție, intitulată ”Pamantul Straveziu”. Piesa este inspirată de poezia lui Lucian Blaga, ”A Fost Cândva Pământul Străveziu”. În 1995, Daniel Dorobanțu a fondat Thy Veils ca proiect individual de studio. În câțiva ani, Thy Veils devine un nume rezonant pentru stilurile ambient, neoclasic şi world-fusion, atât în contextul artistic românesc dar și internațional. E singura trupă din România invitată la Festivalul Sziget timp de trei ani consecutiv: 2014 – 2016. Concertele Thy Veils sunt spectacole-eveniment, audio-vizuale, imersive. Tematica Thy Veils gravitează ideatic în jurul introspecţiei, a stărilor contemplative şi extatice, părţi ale unui itinerariu spiritual susţinut de tendinţa expandării propriilor limite.

C10JzjvWgAIo6MG

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 11 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Arta lui este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic. Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român și Centrul Ars Electronica din Linz și menționate în The New York Times și The Guardian. Este considerat un pionier al muzicii ambient în România.

Asculta  Daniel Dorobantu – Pamantul Straveziu

Thy Veils a fost fondat în 1995 de către Daniel Dorobanțu, un pionier în muzica ambientală din România. Discografia proiectului cuprinde 6 albume de studio și un DVD cu eseuri video-ambient non-narative. De-a lungul timpului Thy Veils a colaborat cu mulți artiști și a compus muzică pentru diferite filme, devenind în scurt timp un nume respectat în scena artistică internațională de specialitate. În plus, arta vizuală a lui Daniel Dorobanțu este prezentă în colecția permanentă de la Ars Electronica Center, din Linz (Austria). Acesta este unul dintre cele mai importante centre de expunere a artei electronice din lume şi, totodată, un laborator al artei electronice contemporane, situat la confluenţa dintre artă, tehnologie şi societate.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *